تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 1 از 7 12345 ... آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 70

نام تاپيک: حجامت

  1. #1
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض حجامت

    ارتباط حجامت و آلودگي خوني
    شروع عمل حجامت بسيار قديمي و مربوط به دوران باستان بخصوص دوران پاپيروس مصر است - در نوشته هاي بقراط نيز که مربوط به حدود قرن پنجم قبل از ميلاد مي باشد بدان اشاره شده است . البته در کشورهاي اسلامي نيز بعنوان يک سنت مرسوم است . پيشينيان با توجه به اعتقادي که مبني بر چهارگانه بودن طبايع داشتند ( خون ،‌بلغم ، سودا و صفرا ) فکر مي کردند بر هم خوردن تعادل اينها باعث بيماري ميشود و درمان بيماري با خون دادن و حجامت است . آنها حجامت را در درمان بسياري بيماريها از جمله تب - ديوانگي - کم خوني و ضعف مؤثر مي دانستند - در گذشته حجامت در مغازه هائي مثل سلماني و حمام هاي عمومي انجام مي شد و از وسايل متنوعي براي امر حجامت استفاده مي گرديد :
    ۱- لانست ها : اولين رگزن ها از ابزار تيزي چون چوب و سنگ سود جسته اند و در موزه هاي باستان لانست هايي از جنس آهن با دسته هاي چوبي ديده مي شود.
    ۲- فلم ها ( Flem ) : اکثراً از جنس برنزي بوده و معمولاً داراي چندين تيغه بوده اند که اکثراً بيشتر در کشور انگلستان استفاده مي شده است .
    ۳ - وسايل تيغ زني : تيغه هاي فراوان داشتند و در قرن ۱۸ و ۱۹ بسيار معمول بوده است .
    ۴ - حجامت با فنجان : شامل مجموعه اي از فنجانها ( اکثراً شيشه اي ) و يک وسيله تيغ زني مي باشند و به دو روش خشک و مرطوب انجام مي گيرد . در روش خشک از يک فنجان خشک استفاده مي شود در اين روش با گرم کردن ليوان با استفاده از يک تکه مواد سوزاننده يا لامپ حرارتي ايجاد خلاء مي نمايند که موجب مي شود فنجان روي پوست چسبيده ويک حالت مکش ايجاد نمايد .
    در حجامت مرطوب همان مراحل حجامت خشک انجام مي شود ولي بعد ، از وسايل تيغ زني بر روي پوست استفاده مي شود تا بدين ترتيب خون خارج شود .
    حجامت با فنجان معمولاً روي سطح پشت بدن و ستون فقرات و شقيقه ها و پشت گوش انجام مي شود البته در بقيه مناطق بدن نيز مي توان انجام داد ولي اين محل ها اختصاصي هستند .
    در کشور ما و ساير کشورهاي اسلامي از اين روش استفاده ميشود .
    ۵ - زالوها : در زمانهاي قديم از آنها در مصر و روم و سوريه براي مکيدن خون استفاده مي گرديد . زالوها از طريق ۳ دندان تيز به پوست متصل مي شدند و ماده ضد انعقاد تزريق مي کردند که باعث مي شد خون لخته نشود و بعد شروع به خونخواري مي کردند .
    طي تحقيقاتي که در کشور ما در سال ۱۳۷۹ و ۱۳۸۰ ( در منطقه زاهدان منطقه اي که حجامت جزء فرهنگ مردمان آن منطقه مي باشد ) ، بعمل آمد طي اين تحقيقات مشخص شد که به علت روش غيربهداشتي و سنتي مرسوم ريسک وجود عوامل بيماريزا بيشتر مي باشد . سفليس - هپاتيت C ، ايدز و هپاتيت B در خون اين اهداکنندگان بيشتر است . بنابراين پيشنهاد مي شود در مناطقي که حجامت جزء فرهنگ بومي است روش ها و ابزار بهداشتي ترويج گردد .

  2. این کاربر از Boye_Gan2m بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  3. #2
    آخر فروم باز Greatone's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2007
    محل سكونت
    In My Mind
    پست ها
    1,780

    پيش فرض

    خيلي ناجوره جاش تا اخر عمر ميمونه.........دايي من انجام داده......

  4. #3
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض

    سیر تاریخی


    حجامت نام یک روش درمانی پیچیده است که بر اساس قدیمی ترین سند موجود از 3300 سال قبل از میلاد مسیح درمقدونیه انجام می شده و بعدها به یونان رخنه کرده است و در آن زمان شاخص پزشک بودن ، حجامت کردن و داشتن ابزار آن بوده است .

    اوراق پاپیروس که از عصر باستان بدست آمده نیز نشان می دهد که حدود 2200 سال قبل از میلاد مسیح ،حجامت امری رایج بوده است .

    بقراط که حدود 400 سال قبل از میلاد مسیح می زیسته است با روشهای مختلف حجامت آشنا بوده است و در آثار خود به موارد استفاده و منع آن اشاره کرده است.

    در آثار جالینوس نیز مطالب متنوعی در مورد حجامت بر جا مانده است .


    تعریف حجامت

    حجامت در واقع اعمال یک استرس فوری به سیستم ساکن دفاع عمومی بدن است تا آن را برعلیه کلیه عوامل درونی و بیرونی هشیار و فعال نماید.

    بیشترین کاربرد حجامت در بعد پیشگیری است و با مکانیسمهای مختلفی از جمله تنظیم سیستم ایمنی ، تنظیم ترکیبات شیمیایی و هورمونی خون و تنظیم سیستم اعصاب خودکاربدن ازابتلا به انواع بیماریها پیشگیری می کند .علاوه براین حجامت کاربرد های در مانی نیز دارد به نحوی که در در مان برخی بیماریها مانند سردردهای عصبی ومیگرنی ، چربی ، قند و اوره خون ،سنگهای کلیوی و کیسه صفرا موثر است

    nipc.net

  5. این کاربر از Boye_Gan2m بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  6. #4
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض

    انواع حجامت

    در کشور های غربی حجامت تقریبا به ده روش انجام می شود ولی درطب سنتی ایران حجامت بطور کلی به دو دسته تقسیم می شود :

    حجامت خشک :

    حجامت خشک که در فرهنگ عامه به لیوان گذاری معروف است به شیوه خلا گرمایی و از طریق گذاشتن پنبه در حال سوختن در ته لیوان و گذاشتن لیوان در موضع انجام می شود



    حجامت تر:

    در این روش پس از اینکه پزشک موضع حجامت را ضد عفونی نمود ،با استفاده از یک لیوان یکبار مصرف مخصوص حجامت وبا دستکاه مکش ، عمل بادکشی را انجام میدهد . خلا ایجاد شده در لیوان باعث تجمع مواد سبک خون مویرگی در موضع حجامت می شود .سپس پزشک لیوان را از موضع جدا نموده و با یک تیغ یکبار مصرف چند خراش سطحی به عمق نیم تا یک میلی متربه صورت مایل ایجاد می کند. سپس دوباره لیوان را گذاشته و عمل مکش را انجام می دهد.این عمل سه تا پنج مرتبه انجام می شود و در مجموع حداکثر 50 تا 75 میلی لیتر خون از بدن شخص خارج می شود .البته بدن در مدت زمان بسیار کوتاهی قادر به باز سازی این مقدار خون است .

    لازم به ذکر است حجامت یک روش درمانی پیچیده و دارای ظرافت های گوناگون است که تجویز و اجرای آن حتما باید زیر نظر پزشکان آموزش دیده و دارای پروانه حجامت مورد تایید وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی انجام شود.

    nipc.net

  7. این کاربر از Boye_Gan2m بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  8. #5
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض

    توصیه های قبل از حجامت

    بهتر است با شکم خالی حجامت انجام نشود . بنابراین یکساعت قبل از حجامت (ترجیحا شربت عسل ) یا آب انار یا ماءالشعیر لیمویی میل نمایید.

    مصرف سیگار در روزی که قصد حجامت دارید ممنوع است.

    تا 12 ساعت قبل و بعد از حجامت مقاربت جنسی انجام نشود.

    قبل از حجامت حتما عینک را از چشم بردارید.




    توصیه ها ی بعد از حجامت


    تا 24 ساعت پس از حجامت از مصرف سیگار بپرهیزید.

    تا 12 ساعت پس از حجامت از خوردن ترشی ،لبنیات ،ماهی و غذاهای شور بپرهیزید.

    تا 24 ساعت پس از حجامت از انجام کارهای سنگین و نیز مقاربت جنسی اجتناب کنید.

    برای جبران ضعف احتمالی ،توصیه می شود بعد از حجامت یک لیوان شربت عسل یا ماءالشعیر لیمویی و یا یک عدد انار میل کنید.

    جهت جلوگیری از عفونت زخم ،حداقل تا12 ساعت پس از حجامت استحمام نکنید.

    صبح روزپس ازحجامت می توان استحمام کرد ،اما موضع حجامت را فقط با آب خالی (بدون استفاده از لیف و صابون ) بشویید.



    در مورد چه افرادی نباید حجامت انجام شود

    زنان باردارتا پایان ماه چهارم نباید حجامت نمایند.

    افراد دچار مشکلات انعقادی مثل کمبود پلاکت و بیماران هموفیلی

    حجامت زنان در ایام قاعدگی بویژه اواخر این دوره ممنوع است.


    nipc.net

  9. #6
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض

    عود بيماري بعد از درمان با حجامت

    پاسخگوي سئوالات زير آقاي دکتر محمدعلي گوارا؛ پزشک عمومي مي باشد.


    1- در بسياري از بيماري‌ها شاهد هستيم، حتي بعد از درمان ممکن است بيماري مجدداً عود کند. نظر شما در مورد عود مجدد بيماري توسط حجامت چيست؟
    در درمان با حجامت عود به اندازه درمان‌هاي ديگر وجود ندارد و اگر بيمار سالي يک يا حداکثر دو بار حجامت را تکرار کند، به هيچ وجه عود مجدد تکرار نخواهد شد.
    حجامت حتي بيماري‌هاي ديگر را پوشش مي‌‌دهد. به عنوان مثال با انجام حجامت براي درمان ميگرن، غلظت‌خون نيز متعادل مي‌شود.
    در درمان ميگرن توسط روش‌هاي رايج از داروهايي مثل بتابلاکرها استفاده مي‌شود که خود اين آن‌ها، هيپر گليسمي (افزايش قندخون) و هيپرليپيدمي (افزايش چربي‌خون) ايجاد مي‌کند و طول درمان با اين‌ها معمولاً بالاتر از 6 ماه مي‌باشد. ولي در درمان ميگرن توسط حجامت، معمولاً با همان درمان اول، 90 درصد درد از بين مي‌رود و فقط براي کامل شدن درمان که درد احياناً عود نکند، درمان را ادامه مي‌دهيم.


    2- نظر شما در مورد پيش‌گيري از بيماري‌ها توسط حجامت چيست؟
    اصولاً حجامت براي پيشگيري مي‌باشد. به‌عنوان مثال خود پيامبر که چندين بار(527 بار) حجامت کرده بودند عنوان مي‌کردند که حجامت براي پيش‌گيري از بيماري‌هاي رواني، بيماري‌هاي آرتريتي(التهابي)، بيماري‌هاي تب‌دار و عفونتي بوده و طبق تحقيقات انجام شده حدود 30 فاکتور را در بدن افزايش و کاهش مي‌‌دهد.
    حجامت انواع مختلف دارد و حدود چهارده نوع حجامت روي اعضاي بدن انجام مي‌شود و 27 نوع بادکش روي جاهاي مختلف بدن قرار مي‌گيرد که به فراخور بيماري‌هاي مختلف، پزشک متخصص حجامت از اين روش‌ها استفاده مي‌کند.

    بعد از حجامت نبايد تا 24 ساعت فعاليت سنگين بکنند و بهتر است لبنيات نخورند. 12ساعت استحمام نکنند و در مورد مسائل شرعي هم مي‌توانند از مراجع تقليد سئوال کنند. هيچ دارويي بعد از حجامت نياز نمي‌باشد و بهتر است شربت عسل بخورند.

    3- آيا بيماراني که توسط حجامت درمان مي‌شوند، بعد از انجام حجامت بايد از دارو استفاده کنند؟
    معمولاً بعد از انجام حجامت هيچ دارو و اقدام ديگري نياز نمي‌باشد، غيراز اين که گفته مي‌شود بعد از حجامت نبايد تا 24 ساعت فعاليت سنگين بکنند و بهتر است لبنيات نخورند. 12ساعت استحمام نکنند و در مورد مسائل شرعي هم مي‌توانند از مراجع تقليد سئوال کنند. هيچ دارويي بعد از حجامت نياز نمي‌باشد و بهتر است شربت عسل بخورند.
    ضمناً حکما گفته‌اند که قبل از حجامت بهتر است تخم‌مرغ مصرف نشود، وعده غذايي کامل ميل شود و سپس براي حجامت مراجعه کنند. مقدار خوني که در حجامت گرفته مي‌شود حدود 50 الي 70 سي سي مي‌باشد و ما روايت داريم که امام صادق(ع) مي‌فرمايند: حتي بچه 4 ماهه را مي‌شود حجامت کرد و اين بدان معني است که در طب اسلامي از 4 ماهگي به بعد انجام حجامت براي پيش‌گيري از بيماري‌ها لازم مي‌باشد.


    4- توصيه ي شما به اين بيماران و ديگر افراد درباره استفاده از حجامت کدام است؟
    توصيه مي‌شود به‌طور کلي در درمان بيماري‌ها، روش‌هاي همراه با طب نوين را هم مدنظر داشته باشند و آن‌ها را قديمي يا بدون پايه در نظر نگيرند. چنان که در چند ساله اخير که از حجامت استفاده مي‌کنيم در درمان خيلي از بيماري موفق عمل کرده‌ايم وهمان‌طور که در کشورهاي پيشرفته رايج مي‌باشد، بيمار بايد راه درماني را آزادانه انتخاب کند. بنا به روايات اسلامي حجامت «دواء لکل داء» مي‌باشد. پيامبر(ص) نيز براي پيش‌گيري از بيماري‌ها، حجامت را توصيه کرده‌اند.
    ما اميدواريم که راه براي تحقيقات بيش‌تر در زمينه ي حجامت باز شود و افرادي که تجربه اين کار را دارند روش‌هاي درمان با حجامت را ادامه دهند. با توجه به اينکه روش درمان با حجامت از نظر هزينه بسيار ارزان مي‌باشد و در استفاده از حجامت هيچ محدوديتي نمي‌باشد توصيه مي‌شود که عموم مردم براي پيش‌گيري از بيماري‌ها و درمان بيماري‌ها از اين روش درماني بيش‌تر استفاده کنند.

    منبع:تبیان

  10. این کاربر از Boye_Gan2m بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  11. #7
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض

    حجامت و احتمال ابتلا به ايدز و هپاتيت




    پاسخگوي سئوالات زير آقاي دکتر محمدعلي گوارا؛ پزشک عمومي مي باشد.




    1- حجامت چيست؟
    از نظر طب سنتي، حجامت روش دفع‌کننده سموم در بدن مي‌باشد و با انجام حجامت مي‌شود سموم را از بدن خارج کرد. ما براي افراد مبتلا به ميگرن در چند نوبت حجامت مي‌کنيم. به فرا خور حال اين افراد تقريباً 3 تا 5 بار حجامت براي هر فرد انجام مي‌گيرد. بعد از معاينه و تشخيص ميگرن توسط پزشک متخصص در امر طب سنتي، روش‌هاي درماني اين افراد و اينکه چند بار و در چه مواقعي بايد حجامت شوند، تعيين شده و درمان آغاز مي‌شود. با قاطعيت مي‌توان گفت سردرد اين افراد، با همان حجامت اول، تقريباً شروع به خوب شدن مي‌کند.

    فواصل درد طولاني‌تر و مدت آن کم‌تر مي‌شود و رفته رفته وضعيت عمومي بهتر مي‌شود و آستانه درد بالا مي‌رود و راحت‌تر مي‌توانند درد را تحمل کنند و از طرفي شدت درد نيز کاهش مي‌يابد. بعد از انجام حجامت و حين درمان از داروهاي گياهي نيز استفاده مي‌شود. تاکنون در طول درمان چند ساله، حتي يک مورد مشاهده نشده است که اين بيماري بعد از درمان توسط حجامت برگشته باشد.




    2- گروهي معتقدند که استفاده از طب سنتي (حجامت) ممکن است مشکلاتي از قبيل ابتلا به بيماري‌هايي مانند هپاتيت و ايدز و... به همراه داشته باشد. نظر شما به عنوان پزشک متخصص چيست؟
    بايد عنوان شود که اگر حجامت توسط پزشک حاذق و متخصص در امر حجامت انجام شود، به هيچ وجه امکان ابتلا به بيماري‌هاي ديگر وجود ندارد. چون تمام لوازم مورد استفاده حجامت استريل مي‌باشد، يعني هم ليوان‌هاي مورد مصرفي از سازمان انرژي اتمي فراهم مي‌شود و هم تيغ‌هاي مصرفي استريل مي‌باشد. براي هر بيمار يک ليوان و يک تيغ مستقل استفاده مي‌شود و چون تمام وسايل حالت يک بار مصرف دارند، اصلاً امکان ندارد کسي از اين روش به اين گونه بيماري‌ها مبتلا شود. طبق آمار وزارت بهداشت و درمان در سال گذشته حدود چهار و نيم ميليون نفر در ايران حجامت کرده‌اند که اين مطالب در نشريه سازمان نظام پزشکي به تفضيل درج شده است. البته چهار و نيم ميليون نفر از طريق وزارت بهداشت اعلام شده، ولي آمار دقيق بيشتر مي‌باشد.

    اگر بعد از حجامت افراد مبتلا به ايدز و هپاتيت مي‌شدند، بايد آمار اين بيماري به صورت انفجاري در کشور افزايش پيدا مي‌کرد و تمام اين مطالب عنوان شده توسط گروهي ناآشنا با اين روش درمان، صحبت‌هايي بي‌منطق و غيرعلمي مي‌باشد و کساني که اين مطالب را عنوان مي‌کنند از حجامت شناخت کامل و صحيح ندارند.


    اگر حجامت توسط پزشک حاذق و متخصص در امر حجامت انجام شود، به هيچ وجه امکان ابتلا به بيماري‌هاي ديگر وجود ندارد. چون تمام لوازم مورد استفاده حجامت استريل مي‌باشد.



    3- لطفاً در مورد تاريخچه حجامت و روش درماني آن بيشتر توضيح دهيد؟
    حجامت يعني حجيم کردن که در لاتين Cupping گفته مي‌شود و در سايت‌هاي مختلف به ‌صورت Cupping يا Phlebotomy عنوان مي‌شود.

    حجامت روش درماني است که از هزاران سال پيش، حتي از زمان بهرام‌ گور رواج داشته و بعد از اسلام، اساساً پيامبر گرامي خيلي روي اين مطلب تأکيد کرده‌اند و جايگاه حجامت را براي ما مشخص کردند. چون در آن زمان جايگاه مناسبي براي حجامت نبود پيامبر گرامي تعريف مناسبي براي حجامت بيان کرده‌اند و حديث مشهودي نيز در اين زمينه وجود دارد که پيامبر مي‌فرمايد: «در شب معراج، در آسمان هفتم با هر گروه از ملائک که ملاقات کردم و هر گروه از ملائک که مرا ديدند گفتند، اي محمد(ص) حجامت کن و امت خود را به حجامت امر کن».

    بنابراين قدمت و تأکيد بر انجام حجامت از ائمه مي‌باشد. به‌خصوص امام رضا(ع) بسياري از خواص و فوايد حجامت را بيان کرده اند.



    روش درماني حجامت عام بدين ترتيب است که يک ليوان استريل در بين دواستخوان کتف مريض قرار داده مي‌شود و به وسيله سوپاپ خروجي ليوان، مکش موجب بي‌حس و سر شدن محل حجامت مي‌شود. ليوان را برداشته و خراش‌هايي را به وسيله تيغ به ظرافت روي پوست مي‌کشيم. مجدداً ليوان را قرار داده و مکش ايجاد مي‌شود. سه بار اين کار تکرار شده و مقداري خون مي‌گيريم.


    نيمه دوم يا ايام پريشان هر ماه قمري براي حجامت کردن وقت مناسبي است. ايام پريشان، روزهاي 17 و 19و 21 ماه قمري مي‌باشد.
    مقدار خون گرفته شده هم به اختيار پزشک نمي‌باشد و خود بافت بدن هر مقدار که لازم باشد خون مي‌دهد و ما دخالت در اندازه ي خون نداريم. اين خون به وسيله فشار مکش ايجاد مي‌شود. بعد از اين که مکش ايجاد شد، خون از بافت کشيده مي‌شود. برش‌هايي که توسط پزشک انجام شده اصلاً روي رگ نمي‌باشد و برش روي بافت انجام مي‌گيرد.

    طبق تحقيقات انجام شده اين خون گرفته شده از طريق حجامت داراي هموگلوبين 75 مي‌باشد و ميزان گلبول‌هاي بالايي دارد که اساساً يا عمر اين گلبول‌ها به پايان رسيده و يا تغيير شکل يافته‌اند. مي‌توان گفت که اين خون در بدن استفاده‌اي ندارد و اين خون حاوي ماکرو مولکول‌ها، کلسترول، تري گليسريد سموم داخل بدن مي‌باشد.

    معمولاً حجامت در نيمه دوم ماه قمري انجام مي‌‌دهد، زيرا همان طور که در روايات اسلامي نقل شده همان گونه که ماه بر جذر و مد دريا تأثير دارد، بر روي بدن انسان نيز تأثير مي‌گذارد. بنابراين نيمه دوم يا ايام پريشان هر ماه براي حجامت کردن وقت مناسبي است. ايام پريشان، روزهاي 17 و 19و 21 ماه قمري مي‌باشد.

    منبع:تبیان

  12. #8
    آخر فروم باز Boye_Gan2m's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Road 2 Hell
    پست ها
    1,216

    پيش فرض

    نقش حجامت در تقويت سيستم ايمني بدن


    يکي از اثرات منحصر به فرد و قوي حجامت، پيشگيري از سرماخوردگي هاي مکرر و انواع آلرژي است. توضيحات ذيل در اين مورد قابل دقت است :

    قسمتي از بدن که حجامت در آنجا انجام مي شود، ارتباط بسيار نزديكى با محل تجمّع سيستم لنفوييد و غدد لنفاوى دارد. در صورت نفوذ ميكروب‏ها و هرگونه آنتى‏ژن، سلول‏هاى ايمنى موجود در غدد لنفاوي به صورت بسيار قوى و شديد با عامل مهاجم به نبرد پرداخته، آن را مغلوب مى‏كنند. بنابراين وجود غنى‏ترين و قوى‏ترين سيستم لنفاوى در كنار مواضع حجامت باعث مى‏شود كه احتمال ابتلاء به عفونت و غلبه‏ى ميكروب بر بدن از طريق موضع حجامت در حدّ صفر باشد و بر عكس تحريك سيستم ايمنى به وسيله‏ى حجامت باعث تقويت اين سيستم حياتى شود.

    در طب رايج نه تنها هيچ روشى براى تقويت سيستم ايمنى بدن وجود ندارد، بلكه بسيارى از درمان‏هاى موجود از جمله تجويز داروهاى كورتونى باعث تضعيف عملكرد آن مى‏شود. بنابراين اثبات نقش حجامت در تقويت سيستم ايمنى از اهميت زيادى برخوردار بوده و تأثير آن را در درمان بسيارى از بيمارى‏ها توجيه مى‏كند.


    وجود قوى‏ترين سيستم لنفاوى (ايمني) در كنار مواضع حجامت باعث مى‏شود كه احتمال ابتلاء به عفونت و غلبه‏ى ميكروب بر بدن از طريق محل حجامت در حدّ صفر باشد و بر عكس تحريك سيستم ايمنى به وسيله‏ى حجامت باعث تقويت اين سيستم حياتى مي شود.
    شواهدى كه به اثبات اين مدّعا كمك مى‏كند، عبارتند از:

    1- ائمه‏ى معصوم ‏عليهم السلام در روايات متعدد حجامت را به عنوان وسيله‏اى براى پيشگيرى از بيمارى‏هاى مختلف مطرح فرموده‏اند. بديهى است، بدن موقعي در پيشگيرى از بيمارى‏ها موفق است كه از سيستم دفاعى قوى برخوردار باشد.

    2- زكرياى رازى در فصل پنجم كتاب جُدرى و حصبه، براى حجامت تأثيرى پيشگيرانه شبيه واكسيناسيون قائل شده و مى‏گويد:

    « در احتراز از آبله قبل از ظهور و جلوگيرى از ازدياد آن بعد از بروز، مقتضى است كودكان و نوباوگان و جوانانى را كه آبله در نياورده‏اند يا آنكه آبله مرغان گرفته‏اند و هم‏چنين كسانى كه مزاج آن‏ها مستعد قبول آبله است، فصد و كودكان كمتر از چهارده سال را حجامت كنند.»

    وى، هم‏چنين مى‏گويد:

    «...اما شيرخواران متجاوز از پنج ماه كه بدن آن‏ها تر و تازه و سفيد و سرخ باشد را بايد حجامت كرد.»

    اين نظر رازى كه براى پيشگيرى از ابتلاى كودكان زير چهارده سال به آبله، حجامت را توصيه كرده است، با فرضيه‏اى كه مكانيسم اثر حجامت را تقويت سيستم ايمنى بدن مى‏داند، كاملاً مطابقت دارد و چه خوب است كه امروزه با ريشه‏كن شدن بيمارى آبله، به تحقيق و بررسى اثر حجامت در پيشگيرى از ابتلا به ساير بيمارى‏هاى عفونى بپردازيم.


    3- درمان زكام و آلرژى به وسيله‏ى حجامت:
    از زكرياى رازى رساله‏اى باقى مانده كه در آن سؤال شهيد بلخى را در مورد فردى كه مبتلا به زكام بوده، پاسخ داده است. رازى در اين رساله بعد از بيان فهرست طولانى از پرهيزهايى كه بايد مراعات شود و نيز بيان داروهاى گياهى مؤثر بر اين بيمارى، مي گويد در مواردى كه بيمارى شديد باشد بايد از حجامت نيز استفاده شود:

    « اما كسانى كه رنج آنان از اين بيمارى افزون باشد، يعنى بدين گونه كه سوراخ‏هاى بينى بسته شده و خارش داشته باشد و عطسه‏ فراوان شده و آب از بينى فرو ريزد، بايد از چيزهايى شبيه به آنچه ياد شد و نيز از راه رفتن و عرق كردن در حمام و حجامت از فرو رفتگى پشت استفاده كنند...»

    لازم به ذكر است كه براى درمان انواع آلرژى از نوعى حجامت خاص استفاده مى‏كنيم و اينجانب بيماران متعددى داشته‏ام كه بعد از ساليان متعدد مصرف داروهاى شيميايى و مراجعه به كلينيك آلرژى، هيچ نتيجه‏اى نگرفته اند، ليكن با انجام چند نوبت حجامت آلرژى، كاملاً بهبود يافته‏اند.


    4- نقش حجامت در پيشگيرى از سرماخوردگى:
    افرادى كه به طور منظم حجامت مى‏شوند، يا دچار سرماخوردگى نمى‏شوند و يا در صورت ابتلاء، بيمارى‏شان بسيار خفيف و زودگذر خواهد بود. اين حقيقتى است كه بسيارى از بيماران، شخصاً متوجه آن شده و به ما اعلام كرده‏اند كه اگر مثلاً سال گذشته چندين نوبت سرماخوردگى شديد داشته‏اند، زمستان امسال كه حجامت كرده‏اند اصلاً سرما نخورده و يا بيمارى‏شان ظرف يک يا دو روز كاملاً خوب شده و علائمى چون تب و درد بدن نيز نداشته‏اند. پرونده‏ى بيماران درمان شده گواه روشنى است بر اين ادّعا كه حجامت با افزايش توان ايمنى فرد باعث غلبه‏ى زودرس وى بر انواع ويروس‏هاى سرماخوردگى مى‏شود.

    حال دقت بفرماييد كه اگر تنها همين يك خاصيت حجامت را در نظر بگيريم، فراگير شدن اين سنت اسلامى تا چه حد مى‏تواند مصرف انواع آنتى‏بيوتيك، آمپول‏هاى پنى‏سيلين، داروهاى مسكّن و تب‏بر و انواع شربت‏هاى سينه را كه به وفور خصوصاً در فصل زمستان استفاده مى‏شوند، كاهش دهد و تا چه حد مى‏تواند بهره‏ى كارى دانش‏آموزان و شاغلين را كه به دنبال آنفلوآنزا بعضاً به مدت يك هفته بسترى مى‏شوند، افزايش دهد.


    حجامت با افزايش توان ايمنى در فرد، باعث غلبه‏ى سريع او بر انواع ويروس‏هاى سرماخوردگى مى‏شود.
    لازم به ذكر است كه فرزندان بنده كه 8 و 5 سال دارند، از بدو تولد سرماخوردگى شديد نداشته و تاكنون هيچ يك از انواع داروهاى آنتى‏بيوتيك يا پنى‏سيلين را نيز دريافت نكرده‏اند. آن‏ها را صرفاً سالى دو نوبت حجامت مى‏كنم و در سلامت كامل به سر مى‏برند و تعجب مى‏كنيد اگر بگويم، برنامه‏ى واكسيناسيون را كه براى همه‏ى اطفال از بدو تولد انجام مى‏شود، براى آن دو انجام نداده‏ايم. فرزند اولم تا 9ماهگى واكسن دريافت كرده ولى دومى اصلاً واكسيناسيون نشده و از قضا از نظر تغذيه و رشد جسمى از اولى نيز سالم‏تر است.


    5- تأثير حجامت در افراد پيوند عضو شده:
    يكى از معدود موارد ممنوعيت انجام حجامت، افرادى هستند كه عضو پيوندى دارند. شرط موفق بودن عمل پيوند اعضاء، ضعيف نگاه داشتن سيستم ايمنى بيمار است. به همين منظور داروهاى متعددى به نام ايمونوساپرسيو را تجويز مى‏كنند تا سيستم ايمنى فرد همواره ضعيف بماند. اگر سيستم ايمنى بيمار به هر دليل تقويت يا فعال شود، خطر پس زدن عضو پيوند شده وجود دارد. انجام حجامت، از آنجايى كه باعث تقويت سيستم ايمنى مى‏شود، در بيماران پيوند شده خطرناك و ممنوع است.

    به هر حال چنان چه فرضيه‏ى تقويت ايمنى صحيح باشد كه شواهد زيادى هم براى آن وجود دارد، مى‏توان اميدوار بود كه حجامت وسيله‏ى مناسبى براى درمان بسيارى از بيمارى‏هاى عفونى، سرطان‏ها و نيز بيمارى‏هاى اتوايميون كه طب رايج در مقابل آنها درمانده است، باشد.



    منبع :
    کتاب طب اسلامي، گنجينه تندرستي (تاليف دکتر رضا منتظر-عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات حجامت ايران)

    (تبیان)

  13. #9
    آخر فروم باز mehraria's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2007
    پست ها
    1,212

    پيش فرض آیا پزشکان با حجامت موافقند؟

    آیا پزشکان با حجامت موافقند؟




    پاسخگوی سئوالات زیر آقای حسین خیراندیش، رئیس انجمن تحقیقات حجامت ایران می باشد.
    1- چرا با وجودی كه می گویید "حجامت" فایده های بسیاری دارد، اما برخی از پزشكان مخالفند؟
    به نظر ما مخالفان هم حق دارند، چون از علم خودشان دفاع می كنند. هیچ پزشكی از ابتدا تا انتهای دوران تحصیل در دانشگاه، چه در دوره ی عمومی و چه در دوره ی تخصصی، حتی یك ساعت از یك واحد درسی درباره حجامت را نگذرانده است. پس علت اساسی مخالفت ها عدم آگاهی به موضوع می تواند باشد. همچنان كه بسیاری از پزشكانی كه اكنون حجامت می كنند، قبلاً از مخالفان این کار بودند.
    2- آیا پزشكان هم از "حجامت" استقبال كرده اند؟
    هم اكنون 1600 پزشك عمومی و متخصص آموزش دیده با پروانه ی حجامت كه توسط وزارت بهداشت تأیید شده است، در سراسر كشور فعالیت می كنند كه اگر هر كدام حداقل روزانه 10 نفر را حجامت كنند، در سال بیش از 4 میلیون نفر را حجامت می كنند.
    جالب این كه بسیاری از بیماران و مراجعه كنندگان قبل از حجامت، در بالاترین سطوح تخصصی ویزیت شده اند و سپس به حجامت روی آورده اند.
    فقط تعداد پزشكانی كه حجامت شدند و در مؤسسه پرونده دارند 5 هزار نفر هستند. به علاوه پزشكان بسیاری هم اهل حجامت شدن هستند كه تشكیل پرونده نداده اند.
    3- تفاوت "حجامت" با "فصد" در چیست؟
    حجامت یك تطهیر كلان است كه كل تركیبات بیوشیمی بدن را تنظیم می كند، ولی فصد (رگ زدن) بخشی از اندام را تحت درمان قرار می دهد.
    4- "حجامت" در دیگر كشورها چه جایگاهی دارد؟
    پس از این كه جرقه ی كارهای علمی حجامت در ایران در سال 1364 زده شد، اولین كشوری كه به شكل علمی این موضوع را دنبال كرد، كشور آمریكا بود و پزشكان زیادی در این خصوص به فعالیت پرداختند كه ثمره ی آن تألیفات ارزشمندی درباره ی حجامت است.
    دكتر" ایلكی چرالی" در آمریكا یك جلد و دكتر "یوهان آبله" در آلمان دو جلد (حجامت گرم و خشك و حجامت تر) كتاب وزین در این باره نوشته اند. در سوریه كتابی با عنوان "دواءالعجیب" كشف قرن بیستم، با امضای 33 متخصص طب كلاسیك به رشته ی تحریر در آمده و در كشورهای دیگری نیز كتاب های خوب و مقالات پرمحتوایی نوشته شده كه برخی از آنها در مؤسسه ی تحقیقات حجامت ایران در حال ترجمه است.
    در بسیاری از كشورها شیوع حجامت شتاب گرفته است. در دانشگاه "الازهر" مصر كارهای علمی خوبی انجام شده و در چین به شكل سیستماتیك این روش درمانی اجرا می شود.
    در بیمارستان های چین یك بخش درمان طب سنتي ، یك بخش درمان از طریق حجامت، یك بخش داروهای گیاهی و یك بخش طب كلاسیك است.
    5- یعنی معتقدید حجامت به عنوان یك سیستم در بخش های درمان كشور ما وارد شود؟
    ما معتقدیم كار علمی درباره حجامت و سیستمی شدن این روش درمانی، كار درمان را بسیار كوتاه تر و هزینه ها را هم کمتر می کند. اگر یك صدم اعتبارات پژوهشی كشور در بخش درمان به تحقیقات حجامت و طب سنتی اختصاص یابد، معتقدیم نرخ درمان به یك صدم نرخ جاری كاهش پیدا می كند. این در حالی است كه 20 درصد اعتبارات ملی به صورت مستقیم و غیرمستقیم صرف هزینه های درمانی می شود كه رقم فاحشی است.

    الان 70 درصد سهام داران عمده ی شركت های دارویی دنیا، صهیونیست ها و اتفاقاً عمده ی مصرف كنندگان داروهای شیمیایی، مسلمانان هستند. 5/1 میلیارد، جمعیت مسلمانان است كه روزانه میلیون ها دلار از این شركت ها دارو خریداری می كنند و سیستم درمانی این كشورهای مسلمان از جمله ایران طوری طراحی شده كه حتی یك روز نمی تواند دارو خریداری نکند، چون جان بیماران به خطر می افتد و از طرفی سیستم به شدت وابسته است.



    اما ما می گوییم اگر حجامت جاری شود، هیچ دهی به ده دیگر وابسته نخواهد شد، چون درمان مستقل، با ابزار ساده و كارآیی فوق العاده ای است.
    6- سازمان انتقال خون از كسانی كه حجامت می كنند یك سال خونگیری نمی كند و علت آن را احتمال عفونت می داند، در این خصوص چه توضیحی دارید؟
    زخم حجامت بین 12 تا 24 ساعت ترمیم می شود. در 4 میلیون مورد حجامت تر در سال جاری و حتی سال های گذشته هنوز یك مورد عفونت گزارش نشده كه این را متخصص و پزشك می تواند تشخیص دهد.
    براساس تعریفی كه سازمان بهداشت جهانی از نقش خراش در بدن كرده، در بحث خون گیری شش ماه دوران پنجره را تعیین كرده است. سازمان انتقال خون، اهدا كننده ای كه حجامت كرده باشد را تا یك سال نمی پذیرد كه ما معتقدیم این تعریف از خراش، مشمول حجامت نمی شود.
    برای اثبات این قضیه حاضریم روی 500 نفر كار پژوهشی كنیم كه از طریق حجامت آسیبی به بدن وارد نمی شود و خون را آلوده نمی كند، بلكه حتی بر اساس پژوهش هایی كه انجام شده در كاهش فاكتورهای خونی كه سلامت را به خطر می اندازند، فوق العاده مؤثر است.
    7- آیا حجامت به بیماری های سخت نظیر مشكلات قلبی پاسخ می دهد؟
    به هر حال مخالفت بدون تحقیق و از روی جهل به موضوع، ناسپاسی است و ضررهای آن متوجه مردم و جامعه می شود. هم اكنون نرخ سكته قلبي در كشور را 43 درصد اعلام كرده اند، در حالی كه حدیث معتبر داریم كه می فرمایند: "حجامت كنید قبل از این كه قلیان خون، شما را بكشد".
    ابوعلی سینا در این باره می گوید:
    "هر كسی بر اثر سكته ی قلبی مرد تا 72 ساعت او را دفن نكنید، اگر درمانی داشته باشد "حجامت" است. حجامت قلب او را به كار می اندازد، لیكن مغز مرده است و عطسه آور بدهید، قلب و مغز به هم مرتبط و حیات به جان وی برمی گردد".
    ما در تجربیات خودمان هزاران مورد بیماری قلبی با شكایت عروق كرونری و انسداد عروق داشتیم كه با چند نوبت حجامت درمان كردیم.
    حالت اورژانسی هم وجود داشته كه با كم كردن فواصل حجامت درمان صورت گرفته است.
    نكته ی آخر این كه نمی توان اثرات مفید حجامت را انكار كرد و باید به دستورات رسول اكرم(ص) و ائمه اطهار(ع) توجه داشت.
    -------------------------منبع: روزنامه ی قدس

  14. #10
    آخر فروم باز mehraria's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2007
    پست ها
    1,212

    پيش فرض نقش حجامت در تقويت سيستم ايمني بدن

    نقش حجامت در تقويت سيستم ايمني بدن


    يکي از اثرات منحصر به فرد و قوي حجامت، پيشگيري از سرماخوردگى هاي مکرر و انواع آلرژى است. توضيحات ذيل در اين مورد قابل دقت است : قسمتي از بدن که حجامت در آنجا انجام مي شود، ارتباط بسيار نزديكى با محل تجمّع سيستم لنفوييد و غدد لنفاوى دارد. در صورت نفوذ ميكروب‏ها و هرگونه آنتى‏ژن، سلول‏هاى ايمنى موجود در غدد لنفاوي به صورت بسيار قوى و شديد با عامل مهاجم به نبرد پرداخته، آن را مغلوب مى‏كنند. بنابراين وجود غنى‏ترين و قوى‏ترين سيستم لنفاوى در كنار مواضع حجامت باعث مى‏شود كه احتمال ابتلاء به عفونت و غلبه‏ى ميكروب بر بدن از طريق موضع حجامت در حدّ صفر باشد و بر عكس تحريك سيستم ايمنى به وسيله‏ى حجامت باعث تقويت اين سيستم حياتى شود.
    در طب رايج نه تنها هيچ روشى براى تقويت سيستم ايمنى بدن وجود ندارد، بلكه بسيارى از درمان‏هاى موجود از جمله تجويز داروهاى كورتونى باعث تضعيف عملكرد آن مى‏شود. بنابراين اثبات نقش حجامت در تقويت سيستم ايمنى از اهميت زيادى برخوردار بوده و تأثير آن را در درمان بسيارى از بيمارى‏ها توجيه مى‏كند.
    وجود قوى‏ترين سيستم لنفاوى (ايمني) در كنار مواضع حجامت باعث مى‏شود كه احتمال ابتلاء به عفونت و غلبه‏ى ميكروب بر بدن از طريق محل حجامت در حدّ صفر باشد و بر عكس تحريك سيستم ايمنى به وسيله‏ى حجامت باعث تقويت اين سيستم حياتى مي شود.


    شواهدى كه به اثبات اين مدّعا كمك مى‏كند، عبارتند از:
    1- ائمه‏ى معصوم ‏عليهم السلام در روايات متعدد حجامت را به عنوان وسيله‏اى براى پيشگيرى از بيمارى‏هاى مختلف مطرح فرموده‏اند. بديهى است، بدن موقعي در پيشگيرى از بيمارى‏ها موفق است كه از سيستم دفاعى قوى برخوردار باشد.
    2- زكرياى رازى در فصل پنجم كتاب جُدرى و حصبه، براى حجامت تأثيرى پيشگيرانه شبيه واكسيناسيون قائل شده و مى‏گويد:
    « در احتراز از آبله قبل از ظهور و جلوگيرى از ازدياد آن بعد از بروز، مقتضى است كودكان و نوباوگان و جوانانى را كه آبله در نياورده‏اند يا آنكه آبله مرغان گرفته‏اند و هم‏چنين كسانى كه مزاج آن‏ها مستعد قبول آبله است، فصد و كودكان كمتر از چهارده سال را حجامت كنند.»
    وى، هم‏چنين مى‏گويد:
    «...اما شيرخواران متجاوز از پنج ماه كه بدن آن‏ها تر و تازه و سفيد و سرخ باشد را بايد حجامت كرد.»
    اين نظر رازى كه براى پيشگيرى از ابتلاى كودكان زير چهارده سال به آبله، حجامت را توصيه كرده است، با فرضيه‏اى كه مكانيسم اثر حجامت را تقويت سيستم ايمنى بدن مى‏داند، كاملاً مطابقت دارد و چه خوب است كه امروزه با ريشه‏كن شدن بيمارى آبله، به تحقيق و بررسى اثر حجامت در پيشگيرى از ابتلا به ساير بيمارى‏هاى عفونى بپردازيم.
    3- درمان زكام و آلرژى به وسيله‏ى حجامت:
    از زكرياى رازى رساله‏اى باقى مانده كه در آن سؤال شهيد بلخى را در مورد فردى كه مبتلا به زكام بوده، پاسخ داده است. رازى در اين رساله بعد از بيان فهرست طولانى از پرهيزهايى كه بايد مراعات شود و نيز بيان داروهاى گياهى مؤثر بر اين بيمارى، مي گويد در مواردى كه بيمارى شديد باشد بايد از حجامت نيز استفاده شود:
    « اما كسانى كه رنج آنان از اين بيمارى افزون باشد، يعنى بدين گونه كه سوراخ‏هاى بينى بسته شده و خارش داشته باشد و عطسه‏ فراوان شده و آب از بينى فرو ريزد، بايد از چيزهايى شبيه به آنچه ياد شد و نيز از راه رفتن و عرق كردن در حمام و حجامت از فرو رفتگى پشت استفاده كنند...»
    لازم به ذكر است كه براى درمان انواع آلرژى از نوعى حجامت خاص استفاده مى‏كنيم و اينجانب بيماران متعددى داشته‏ام كه بعد از ساليان متعدد مصرف داروهاى شيميايى و مراجعه به كلينيك آلرژى، هيچ نتيجه‏اى نگرفته اند، ليكن با انجام چند نوبت حجامت آلرژى، كاملاً بهبود يافته‏اند.
    4- نقش حجامت در پيشگيرى از سرماخوردگى:
    افرادى كه به طور منظم حجامت مى‏شوند، يا دچار سرماخوردگى نمى‏شوند و يا در صورت ابتلاء، بيمارى‏شان بسيار خفيف و زودگذر خواهد بود. اين حقيقتى است كه بسيارى از بيماران، شخصاً متوجه آن شده و به ما اعلام كرده‏اند كه اگر مثلاً سال گذشته چندين نوبت سرماخوردگى شديد داشته‏اند، زمستان امسال كه حجامت كرده‏اند اصلاً سرما نخورده و يا بيمارى‏شان ظرف يک يا دو روز كاملاً خوب شده و علائمى چون تب و درد بدن نيز نداشته‏اند. پرونده‏ى بيماران درمان شده گواه روشنى است بر اين ادّعا كه حجامت با افزايش توان ايمنى فرد باعث غلبه‏ى زودرس وى بر انواع ويروس‏هاى سرماخوردگى مى‏شود.
    حال دقت بفرماييد كه اگر تنها همين يك خاصيت حجامت را در نظر بگيريم، فراگير شدن اين سنت اسلامى تا چه حد مى‏تواند مصرف انواع آنتى‏بيوتيك، آمپول‏هاى پنى‏سيلين، داروهاى مسكّن و تب‏بر و انواع شربت‏هاى سينه را كه به وفور خصوصاً در فصل زمستان استفاده مى‏شوند، كاهش دهد و تا چه حد مى‏تواند بهره‏ى كارى دانش‏آموزان و شاغلين را كه به دنبال آنفلوآنزا بعضاً به مدت يك هفته بسترى مى‏شوند، افزايش دهد.
    حجامت با افزايش توان ايمنى در فرد، باعث غلبه‏ى سريع او بر انواع ويروس‏هاى سرماخوردگى مى‏شود.


    لازم به ذكر است كه فرزندان بنده كه 8 و 5 سال دارند، از بدو تولد سرماخوردگى شديد نداشته و تاكنون هيچ يك از انواع داروهاى آنتى‏بيوتيك يا پنى‏سيلين را نيز دريافت نكرده‏اند. آن‏ها را صرفاً سالى دو نوبت حجامت مى‏كنم و در سلامت كامل به سر مى‏برند و تعجب مى‏كنيد اگر بگويم، برنامه‏ى واكسيناسيون را كه براى همه‏ى اطفال از بدو تولد انجام مى‏شود، براى آن دو انجام نداده‏ايم. فرزند اولم تا 9ماهگى واكسن دريافت كرده ولى دومى اصلاً واكسيناسيون نشده و از قضا از نظر تغذيه و رشد جسمى از اولى نيز سالم‏تر است.
    5- تأثير حجامت در افراد پيوند عضو شده:
    يكى از معدود موارد ممنوعيت انجام حجامت، افرادى هستند كه عضو پيوندى دارند. شرط موفق بودن عمل پيوند اعضاء، ضعيف نگاه داشتن سيستم ايمنى بيمار است. به همين منظور داروهاى متعددى به نام ايمونوساپرسيو را تجويز مى‏كنند تا سيستم ايمنى فرد همواره ضعيف بماند. اگر سيستم ايمنى بيمار به هر دليل تقويت يا فعال شود، خطر پس زدن عضو پيوند شده وجود دارد. انجام حجامت، از آنجايى كه باعث تقويت سيستم ايمنى مى‏شود، در بيماران پيوند شده خطرناك و ممنوع است.
    به هر حال چنان چه فرضيه‏ى تقويت ايمنى صحيح باشد كه شواهد زيادى هم براى آن وجود دارد، مى‏توان اميدوار بود كه حجامت وسيله‏ى مناسبى براى درمان بسيارى از بيمارى‏هاى عفونى، سرطان‏ها و نيز بيمارى‏هاى اتوايميون كه طب رايج در مقابل آنها درمانده است، باشد.
    ========================منبع :تبيان -کتاب طب اسلامي، گنجينه تندرستي (تاليف دکتر رضا منتظر-عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات حجامت ايران)

صفحه 1 از 7 12345 ... آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •