سلام،
یکسری تعریف از نظر شخصیم میدم:
دنیای مجازی: با این اصطلاح در این کاربرد موافق نیستم، بعلت اینکه این دنیا وجود داره، شاید در مجاز از واقعیت شاید در وجه دیگری، اگر شما دنیای وب رو مجازی تلقی کنید همین الان بسیاری از کتابها و آثار هنری رو باید دور بریزید، آیا تعریف دنیای حقیقی آنچه است که ما با تنمون انجام میدیم؟ با وجود این تعریف هم این موضوع واقعیت نداره.در وب هم سر و چشم و دست و اندیشه و درون و منویات شما درگیر میشه...
آیا کسی نمیتونه اینجا شما رو برنجونه، خشمگینتون کنه، خوشحالتون کنه، بر اطلاعات بیافزاید، از علمتون بکاهد و...؟ این چجور "مَجاز"ی است؟؟ وقتتون اندیشه تون فعالیتتون میتونه در وب درگیر بشه
از سویی
آیا شما وقتی یک جریده رو میخونید به دنیای غیر حقیقی وارد میشوید؟ بله و نه، بستگی داره به صداقت بکار رفته در نوشتارهاش، آیا دوربین به شما یک تصویر واقعی رو نشون میده، بله ونه، هر دوربینی میتونه دروغ بگه، آیا آنچه با حواس خود دریافت میکنید صددرصد صحیحه؟
وب میتونه حقیقی باشه، میتونه دروغین باشه، این هم یک دنیاست...در کنار دنیای تلویزیون، دنیای نشریات، دنیای هنر، دنیاهایی که ما خلق میکنیم، چطور به دنیای دیجیتال که میرسه تا ته خیار تلخ میشه، دنیا دنیایی مجازی میشه؟
این از نظر من یک بحث فلسفی است...
------
فروم: فروم چیست، بُردها مکان سخن گفتن هستند، فروم در لغت مکان گردهمایی ، گفتگو است،"میدان" است، به سیستمی که الان دارید باش کار میکنید دقت کنید، برای چه کاری بهتر به نظر میرسه؟ سه مثال میزنم... مطالعه منابع؟ خیر ویکی سازها بشدت بهترن برای مطالعه، خبر رسانی ؟ خیر پورتال های خبری بشدت سهل الوصول تر از فروم هستند برای خبرگیری...فروم بشدت برای اشتراک گذاری کوتاه(لینک و...) و مباحثه مناسب به نظر میرسه...همه موارد گفته شده میتونند در فروم بکار برند و بلعکس...شما میتونید در پای یک خبر بحث کنید، میتونید در صفحه بحث ویکی بحث کنید....میتونید در فروم هم خبر بزارید و مطلب طولانی بزارید...ممکنه در آینده گزینه های بهتری هم عرضه بشوند که دستمون باز باشه...ولی الان خیلی از سایتها هم فروم دارند هم بخش ویکی دارند هم پورتال دارند...
نمیتونم تعریف بهتری بدم از:
An
Internet forum, or
message board, is an online discussion site where people can hold conversations in the form of posted messages.
[1] They differ from chat rooms in that messages are often longer than one line of text, and are at least temporarily archived. Also, depending on the access level of a user or the forum set-up, a posted message might need to be approved by a moderator before it becomes visible
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این سیستم برای بحثه، برای جدله! برای گفتگوست، برای فحصه، برای پژوهشه ، برای طلبه، برای صحبته،این صحبت میتونه از تاپیک"بچه ها هر کی میاد اینجا سلام کنه" باشه تا تاپیک پیچیده ترین مسایل علمی...از تحلیل فلان نرم افزار باشه تا هوادرای فلان آرتیست...
چرا بعضی چیزها رو فقط میشه در فروم ها پیدا کرد؟
فروم مدون کردن دانش شفاهی است.
چرا بعضی چیزها رو میشه در فروم ها بهتر فهمید؟
فروم میتونه نقش درس گفتار رو پیدا کنه.
میتونیم سوال کنیم ...فلانی اینجا چی شد؟
...
یک نگاهی به هم اکنون فیس بوک بکنید؟ خنده داره سیستم بحثی که داره...فیس بوک پدید آمد که حلقه های کوچک دوستان از هم خبر باشند...نه نیم کیلومتر زیر یک لینک بحث بشه...نوشته ها گم بشه ...کیوت مشکل باشه...فضا تنگ باشه...
با 140 کاراکتر تویتر میتونید بحث کنید؟ میتونید چیزی رو روشن کنید؟خیر تویت میکنید...تویتر سیستم روده درازی نیست!تویتر و فیس یک سیستم خبری و احساسی است...محیط گفتگوی علمی نیست به اونصورت.
آیا صرف مناسب بودن یک سیستم، عامل برتریشه؟ خیر، میتونه براحتی توسط عوامل اجرا(آونر و مدیر و...) و نیز اجتماع مخاطب(گیمر، کرم کتاب، دیوانه علم، گیکها، برنامه باز، عشق ورزش و... و خلاصه هر زمینه که اون فروم ساپورت میکنه) درست پیش نره...پس صحبتهای من در مدح و ذم نیست..بطور کلی قابلیت یک سیستم رو دارم بررسی میکنم.
خلاصه در این سیستم یکی از حیرت آورترین حرفها برای من اینه: چه بحثی میکنید ها بچه ها بیخیال بوس بوس...کسی منو نقل قول نکنه...بهتره بریم بیرون و..
مثل اینکه شما بایستی سر چهارراه هر چی فحش دوست داری بدی بعد بگی کسی با من صحبت نکنه، وسط کلاس درس پاشی نظرتو بدی بعد دوستات تو همون کلاس اجازه نقل قولتو نداشته باشن.(بحث من در اقرب موارده نه حالا برای یک تاپیکی که تعریف شده شما فقط شعرتو بزاری، پس موارد استثنا مد نظرم نیست)
یا بریم قهوه خونه بگیم بسه اینجا چقدر چایی میخورید از فردا آش رشته بخورید، بریم سالن تنیس بگیم یک دانسی هم برگزار کنید.
یا اینجا بحث مجازیه...خوب بفرمایید تو خیابون، کلاس، محیط کار... بحث حقیقی.
این سیستم مبتنی بر بازخورده، من الان این پست رو دارم میدم، طاقت بازخوردش رو ندارم بهتره ندم.
رفتار فردی:
امکان نداره شما وجهی از خودتون رو در فروم و در بعد بالاتر وب بروز ندید، و این مضحکه که این وجه رو مجازی بدونیم! مثل اینکه شما پشت رل دویست و بیست کیلومتر سرعت برید و بگید این فقط وجه رانندگی منه ، من آدم تندرویی نیستم. این رو در تحلیل رفتار من بزارید کنار.
من فقط در فروم عصبانی میشم ، تو دنیای واقعی پروانه ها دورم پرواز میکنند و کسی از گل نازکتر از من نشنیده.
من(نوعی) به وجه واقعی اونجوری تو علاقه ندارم! تو هم نداشته باش به وجه واقعی من! وجه واقعی کسی رو میخایم؟ بفرماییم روی ارتباط با من کلیک کنیم اگه توش شماره تلفن بود دنبالش باشیم.
اونچه من از تو و تو از من میبینیم اینجاست...
درست مثل اینه در دنیای بیرون بریم و تا یکی رو دیدیم فلانی آی دی های وبت رو بده ببینیم کجاهایی؟ یارو هاج و واج نگاهمون میکنه. لابد هم نمیده.
اینکه مدام این دو وجه مقایسه بشه نشون میده یک جای کار میلنگه...ما به اطلاعات علمی یک ورزشکار توجه خاصی نداریم و به طریقه ورزش یک عالم چندان اهمیتی نمیدیم. این دو وجه هم به همون شکل، پرت هستن از هم.
مقام: فروم پادگان نیست! در اون ارتشبد و سپهبد و جناب تیمسار و برو تا سرباز صفر براه نیست....در بحثها هیچ سلسله مراتبی نیست، یکسری از کاربران فروم برای کمک به محیطی که توش بسر میبرند انتخاب میشوند، شما میتونی بری تمام نظام فکری فرماندار رو زیر سوال ببری، والبته ربطی هم نداره که اگه سر شهروندی رو با سنگ شکستی پلیس جلوی سنگ زدن مجددت رو بگیره، ربطی هم نداره با موتور اومدی تو پیاده رو کسی که میاد جلوت رو میگیره دیکتاتور باشه.
بازتاب فردی : حکایت خر ملا(ملا و پسرش خرشون رو برای تیمار به شهر میبردن و...)، بهترین چیزیه که حق مطلب رو ادا میکنه...
هر چه کنید میتونه توش حرفی باشه(همون لینک رو برید پایین تا به ترول برسید و به مقاله اصلی سوییچ کنید)
آواتارت چهره ات رو شامل میشه؟
خودت رو داری در وب بُروز میدی
آواتارت هنرپیشه ای چیزیه؟
خودت رو داری بهتر از چیزی که هستی نشون میدی
آواتارت اثری است هنری ، نشانه ای ،چیزی؟
خودت رو پشت نشانگان مخفی کردی
جدی هستی؟
خودت رو گرفتی
شوخی؟
خودتو ولا کردی
رفیق نداری؟
آدم یبسی هستی
رفیق بازی؟
باند بازی
ارتباط دیگران بیرون وب رو سهل الوصول تعریف کردی؟
دنبال مسایل خاصی هستی
ارتباط رو بستی؟
آدم مرموزی هستی اونچه که نشون میدی نیستی
بلا بلا بلا...پس بقول یکی از قدیمیهای جناب سندی: برو آقا برو آقا برو آقا D:
بهتره قضیه رو انقدر سخت و جناییش نکنیم! بهتره هدف اصلی رو از یاد نبریم. داریم در وب چه کار میکنیم؟مگه سر در این تالاری که توشیم نزده: برای مثال علمی یا ادبی یا هنری یا ورزشی و...نوشته جُک؟ نوشته کشف الاسرار؟ مفهوم ترین حرکت ترولی انجام کاری در جای نابجایی است...و همونقدر که در فرومی تفریحی بحث جدی خُنکه برعکسش هم صادقه! یا همونقدر که فروم قرار نیست جای دنیای واقعی رو بگیره برعکسش هم صادقه.
صحبتهای من جهانشمول! بود، با گشتن دنبال مثالها و ما به ازاهای کوچک و طرح موردی، این پست نابود شده در حقیقت.
این بحث خیلی مفصله ادامه میدم...همش نظرات شخصی بود(اینم از امراضی بود که در فروم بهش دچار شدم:p، انگار قراره نظرات بغل دستیم باشه...خوب نظرات خودمه دیگه)
راستی ....نقل قولم نکنید=))