با تصويب کارگروه فاوا؛
اولويتهاي اساسي در توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات تعيين شد
ولت در راستاي توسعه حوزه فناوري اطلاعات و گسترش خدمات الکترونيکي، اولويتهاي اساسي در توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات و اهداف کمي برنامه پنج سال آينده اين حوزه را تعيين کرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران( ايسنا)، با تصميم نمايندگان ويژه رييس جمهور در کارگروه مديريت فناوري اطلاعات و ارتباطات و امنيت آن (فاوا) ، حوزههاي توسعه دولت الکترونيکي با محوريت ارايه خدمات دولتي، توسعه تجارت و بانکداري الکترونيکي، توسعه فرهنگ ايراني ـ اسلامي در فضاي مجازي، توسعه سلامت و رفاه اجتماعي، توسعه زيرساختهاي فناوري اطلاعات، گسترش امنيت فضاي توليد و تبادل اطلاعات و بسط قوانين و مقررات ناظر بر فضاي مجازي به عنوان هفت اولويت اساسي در توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات کشور تعيين شدند.
بر اساس اين مصوبه، دستگاههاي اجرايي موظف شده اند به گونهاي برنامه ريزي و اقدام کنند که اهداف کمي ذکر شده در جدول زير در برنامه پنج سال آينده به لحاظ عملکردي در حوزه فناوري اطلاعات محقق شود.
رديف
اهداف کمي که در 5 سال آينده بايد محقق شود
ميزان تحقق اهداف کمي
1
توسعه شاخص فناوري اطلاعات و ارتباطات
6 و 22 صدم درصد
2
توسعه شاخص آمادگي الکترونيکي
هشت دهم درصد
3
توسعه پورتهاي پرسرعت(KBPS 512)
50درصد خانوارها
4
عرضه خدمات الکترونيکي بين دستگاهي
100 درصد خدمات
5
عرضه خدمات الکترونيکي دستگاه ها و بنگاهها به مردم
70 درصد خدمات
6
جايگزيني اسکناس و شبه پول با پرداخت الکترونيکي
هشتاد درصد
7
تشکيل پرونده سلامت الکترونيکي
100 درصد جمعيت کشور
8
پوشش کارت هوشمند ملي به عنوان پايه سامانههاي دولت الکترونيک
100 درصد جمعيت کشور
9
توسعه آموزشهاي الکترونيکي( از راه دور)
30 درصد
10
توسعه تجارت الکترونيکي
20درصد داخلي و 30 درصد خارجي
11
توسعه ثبت و مميزي املاک شهري و روستايي
100 درصد
12
ايجاد و توسعه زير ساخت داده مکاني ملي(NSDI)
100 درصد
13
توسعه مديريت منابع سازماني
60 درصد
14
توسعه صادرات محصولات و خدمات فناوري اطلاعات
يک و نيم درصد صادرات غيرنفتي
کارگروه فاوا بر عملکرد و اجراي اهداف بالا در دستگاههاي اجرايي نظارت کرده و گزارش عملکرد دستگاههاي ذي ربط را در ادوار شش ماهه به هيات وزيران ارائه ميکند.
بر اساس اين مصوبه، به منظور بهره وري بهينه کاربرد فناوري اطلاعات در دستگاههاي اجرايي ،معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري موظف است براساس مقررات قانوني و با هماهنگي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و مرکز فناوري اطلاعات نهاد رياست جمهوري نسبت به ايجاد ساختار سازماني واحد تحت عنوان "مرکز فناوري اطلاعات و ارتباطات" در دستگاههاي اجرايي زير نظر مستقيم بالاترين مقام دستگاه اجرايي از طريق اصلاح ساختار تشکيلاتي آنها اقدام کند.
با تشکيل اين مرکز در هر دستگاه اجرايي، تمامي ساختارهايي که در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات فعاليت ميکنند از جمله سيستمها و روشها، مخابرات و غيره به همراه امکانات و فعاليتهاي مرتبط به اين مرکز منتقل ميشود.
بر اين اساس، معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري رئيس جمهور موظف است جهت اجراي اقدامات اساسي در طول برنامه پنجم توسعه، سالانه به ميزان پنج هزار و چهار صد ميليارد ريال اعتبار به صورت متمرکز در بودجههاي سنواتي دستگاههاي اجرايي منظور کند تا با تاييد کارگروه هزينه شود.
اين مصوبه از سوي محمد رضا رحيمي ، معاون اول رئيس جمهور براي اجرا ابلاغ شده است.
انتهاي پيام