تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 2 از 2

نام تاپيک: آموزش جامعه نرم افزار 3dsmax

  1. #1
    داره خودمونی میشه vector1's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    پست ها
    24

    پيش فرض آموزش جامعه نرم افزار 3dsmax

    نرم افزار 3ds max یکی از قدرتمند ترین برنامه‌های گرافیک سه بعدی می‌باشد. این برنامه در زمینه‌های تجاری و هنری کاربردهای بسیار گسترده ای دارد که از آن جمله می‌توان به معماری،بازیهای کامپیوتری ، تولید فیلم ، طراحی در اینترنت ، شبیه سازی وقایع جهت استفاده در مراجع قضایی ، تجسم سه بعدی اعضاء داخلی بدن انسان در پزشکی ، تجسم سه بعدی پدیدهای علمی ،هنر و واقعیت مجازی و... اشاره کرد .نرم افزار 3ds max برنامه‌ای است که توهم حرکت اجسام سه بعدی در فضا را بوجود می آورد. بنابر این کسب مهارت در آن مستلزم تجسم این اجسام و حرکت و هم مستلزم تفکر منطقی در مورد کاری است که می‌خواهید انجام دهید.برای شروع به کار شما ابتدا باید بتوانید درک کنید که منظور از فضای سه بعدی چیست. در فضای دو بعدی اجسام و صحنه‌ها همگی صاف یا مسطح هستند مانند یک عکس.شما یک عکس را فقط از روبرو می‌توانید ببینید. یک عکس پشت یا پهلو ندارد و اگر شما از پشت به کاغذ عکس نگاه کنید هیچ چیز نمی‌بینید و اگر از دو طرف به آن نگاه کنید نیز فقط یک خط می‌بینید که ضخامت کاغذ عکس است . به همین دلیل اجسام داخل یک عکس ، هر چقدر هم که عکس خوب گرفته شده باشد ، از نظر بیننده بلافاصله به عنوان چیزهای غیر واقعی تشخیص داده می شوند. اما در دنیای سه بعدی شما می‌توانید در داخل صحنه شیرجه رفته و در آن شنا کنید. مثلاً عکسی که از دریا گرفته شده است یک عکس است و شما نمی‌توانید انگشت خود را داخل آن کنید اما در یک صحنه سه بعدی از دریا، شما می‌توانید دوربین را به داخل آب برده و از داخل آب به سمت بالا نگاه کنید . حال اگر این دوربین را داخل چشم یک ماهی قرار داده باشید مانند آن است که این ماهی در زیر آب به سمت بالا نگاه می کند.درا ین چند بخش نخستین هدف ما این است که شما با اجراء اساسی برنامه 3ds max آشنا شوید و بدانید که هر کدام از اجزاء صفحه تصویر اصلی این برنامه چه کاری انجام می دهد. این آشنایی برای فراگیری بخشهای بعدی ضروریست.

    بررسی صفحه تصویر اصلی برنامه 3ds max

    3ds max صدها و شاید هزاران دستور دارد.برای آنکه این همه دستور در یک برنامه قرار داده شوند باید بسیاری از آنها پنهان شوند تا صفحه تصویر از دستورات پوشیده نشوند. به همین دلیل شاید مدتی طول بکشد تا بتوانید با مکان هر دستور و نحوی رسیدن به آن آشنا شوید. در اینجا شما با قسمتهای اصلی صفحه تصویر (پنجره) برنامه 3ds max آشنا می شوید.
    صفحه تصویر اصلی برنامه 3ds max بر اساس عمل کرد هر مجموعه از دستورات طراحی شده است. دستورات در داخل منوها ، نوارهای ابزار ، پانلها ، ماژولها و پنجره ها قرار گرفته‌اند تا حداکثر فضای ممکن یرای طراحی باقی بماند. علاوه بر این‌ها نمادهای کوچکی که در نقاط مختلف این صفحه تصویر وجود دارند و نیز منوی کوچکی که با کلیک کردن دکمه سمت راست موس روی هر صفحه تصویر (پنجره) اصلی برنامه 3ds max در شکل ۴-۱ نشان داره شده است.
    شکل ۴-۱ در صفحه تصویر اصلی 3ds max چهار view port (پنجره دید) ، نوار منو در بالا نوار ابزار اصلی در زیر نوار منو ، یک نوار ابزار اصلی که نام آن Main است ، شش پانل دستوری (در سمت راست صفحه تصویر ) ابزارهای کنترل نحوی نمایش ویوپورتها ، ابزارهای کنترل انیمیشن و نوار وضعیت (که در زیر view port ها قرار دارند) وجود دارند.[/box]
    اجزاء صفحه تصویر برنامه 3ds max

    در صفحه تصویر اصلی برنامه 3dsmax سعی شده است تا دسترسی به دستورات تا حد ممکن ساده‌تر شود. اجزاء اصلی این صفحه تصویر به صورت زیر هستند:
    توضیحات (tooltips) : کلماتی هستند که در داخل یک مستطیل ظاهر می شوند. هر زمان که شما مکان نمای ماوس را روی یک نماد (ابزار) قرار دهید و چند ثانیه نگه دارید (نباید کلیک کنید) این توضیحات ظاهر می شوند. توضیحات بخشی از سیستم help برنامه 3ds max هستند. به این ترتیب شما می‌توانید نام هر ابزار را مشاهده کنید (شکل ۵-۱ ).


    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۵-۱
    شکل ۵-۱ توضیحات (Tooltips) در‌واقع نامهایی هستند که هر زمان مکان نما را روی یک ابزار قرار دهید و چند ثانیه نگه دارید ظاهر می‌شوند (این‌ها در‌واقع نام ابزارها هستند).

    منوهای داخل مستطیلها: در بالای صفحه تصویر اصلی مکس شما چندین نوار مشاهده میکنید. یکی از این نوارها نوار ابزار Main (اصلی) است که در داخل آن علاوه بر ابزارها (نمادها) دو مستطیل هم وجود دارد.در سمت راست این مستطیلها یک فلش رو به پایین دیده می‌شود که اگر روی آن کلیک کنید یک لیست (منو) باز می‌شود که شما می‌توانید از بین گزینه های آن روی یکی کلیک کنید تا از آن به بعد این گزینه داخل آن مستطیل نشان داده شود(شکل ۶-۱).

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۶-۱
    شکل ۶-۱ اگر در سمت راست یک مستطیل واقع در یک پانل یا نوار ابزار یا پنجره ٬ یک مثلث کوچک دیدید می‌توانید روی آن کلیک کنید تا یک لیست باز شود .

    در تمام صفحه تصویر اصلی 3ds max تقریباً روی هر چیزی که دکمهء سمت راست ماوس را کلیک کنید یک منوی کوچک ظاهر می‌شود که در آن تعدادی دستور وجود دارد . این هم یک روش دیگر دسترسی به دستورات است که در‌واقع یک روش میانبر است . در بعضی از مکانهای صفحه تصویر 3ds max شما می‌توانید کلید Ctrl را پایین نگه داشته و سپس دکمهء سمت راست ماوس را کلیک کنید که در این حالت ممکن است یک منو یا پنجرهء متفاوت باز شود (شکل ۷-۱).

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۷-۱[
    شکل ۷-۱ هنگامی که روی یک جسم یا بعضی از اجزاء صفحهء تصویر 3ds max دکمهء سمت راست ماوس را کلیک کنید یک منو ظاهر می‌شود (برای هر جسم یا عنصر از صفحه تصویر این منو متفاوت است). در این منو دستوراتی وجود دارند که برای کار کردن روی آن چیزی که روی آن دکمهء سمت راست ماوس را کلیک کرده‌اید مناسبند . به همین دلیل به این منو منوی موضوعی یا منوی دکمهء سمت راست ماوس گفته می‌شود .


    رول آوت (Rollout) یا کرکره نیزنوعی منو است که به صورت کرکره است با علامت + و هر زمان که به آن نیاز دارید روی آن کلیک می‌کنید تا باز شود . در این حالت دستورات داخل کرکره روی بقیهء پانل یا پنجره ای که این رول آوت در آن قرار دارد را می‌پوشاند و شما می‌توانید از بین آن‌ها روی یکی کلیک کنید تا اجرا شود . سپس می‌توانید مجدداً روی دکمهء نام این کرکره کلیک کنید تا بسته شود . هر زمان که یک کرکره بسته باشد در سمت چپ دکمهء آن یک علامت + و هر زمان که باز باشد در سمت چپ دکمهء آن علامت ـ دیده می‌شود . رول آوتها در ناحیهء پانل دستورات (سمت راست صفحه تصویر) و در پنجره هایی نظیر Material Editor و در Render قرار دارند (شکل ۸-۱).

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

    شکل ۸-۱
    شکل ۸-۱ رول آوت Ceration Method (روش ایجاد) در بالا باز شده است . رول آوت Keyboard Entry (ورودی از طریق صفحه کلید) بسته است (به علامت +سمت چپ آن دقت کنید).

    دکمه های اسپینر (Spinner) یا چرخنده به صورت یک جفت دکمه که یکی به سمت بالا و دیگری به سمت پایین اشاره می‌کنند طراحی شده‌اند . این‌ها یک روش سریع عوض کرده مقدار ذکر شده در داخل یک مستطیل (که در سمت چپ آن‌ها قرار دارد) هستند . الیته شما می‌توانید روی عدد داخل مستطیل سمت چپ این دکمه ها نیز کلیک کرده و با دکمه Delete آن‌ها را پاک کرده و یک عدد جدید را تایپ کنید . هر زمان روی یکی از دکمه های اسپینر راست کلیک کنید مقدار داخل مستطیل صفر می‌شود (شکل ۹-۱).

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۹-۱
    شکل ۹-۱ هر زمان که روی دکمه های اسپینر٬ یک کلیک کنید مقدار داخل مستطیل سمت چپ آن‌ها یک واحد بیشتر یا کمتر می‌شود . روش دیگر آن است که داخل مستطیل مذکور عدد مورد نظر خود را تایپ کنید .[/box]

    فلای آوت (Flyout) در‌واقع منوی ابزارها است . بعضی از ابزارها در گوشهء پایین ـ سمت راست خود یک مثلث کوچک دارند که نشان می‌دهد این ابزارها یک منوی ابزاری دارند . علت اینکه یک مجموعه از ابزارها در داخل یک ابزار قرار داده شده‌اند کمبود جاست . با کلیک کردن و نگه داشتن دکمه ماوس روی یک ابزار که گوشهء پایین ـ سمت راست خود یک مثلث کوچک دارد این منو باز می‌شود که شما می‌توانید در آن روی یک ابزار کلیک کنید . از این به بعد این ابزار در نوار ابزار نشان داده خواهد شد (شکل۱۰-۱).


    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل۱۰-۱
    شکل۱۰-۱ شما می‌توانید در نوار ابزار Main بالای پنجرهء اصلی مکس ٬ در داخل نوار وضعیت پایین این پنجره و در پنجره Material Editor ابزارهایی که منو دارند را پیدا کنید .

    فلوتر (Floater) یا شناور پنجره ای است که روی صفحه تصویر اصلی 3ds max به صورت شناور ظاهر می شود(یعنی شما می‌توانید آن را با ماوس گرفته و جای آن را عوض کنید). هر زمان که دیگر به این پنجره ها نیاز نداشتید می‌توانید آن‌ها را ببندید (با کلیک کردن روی دکمهء x گوشهء بالاـ سمت راست آنها). نمونه‌ای از یک فلوتر در شکل ۱۱-۱ نشان داده شده است .

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۱۱-۱

    شکل ۱۱-۱ فلوترها پنجره هایی هستند که تا هنگامی که به آن‌ها نیاز دارید روی صفحه تصویر باقی می‌مانند . فلوترها در منوی Tools (ابزارها) قرار دارند.

    نوارهای ابزار شناور و مستقر نیز نوع دیگری از نوارهای ابزار هستند(مانند نوار ابزار Main یا اصلی که در بالای پنجرهء اصلی 3ds max قرار دارد).اینها معمولاً برای ساختن اجسام مورد استفاده قرار می‌گیرند و شما هم می‌توانید به صورت یک پنجره آن‌ها را در هر جای صفحه تصویر قرار دهید (یعنی به صورت شناور) و یا اینکه می‌توانید آن‌ها را در بالا ٬ پایین ٬ سمت چپ یا سمت راست صفحه تصویر ثابت کنید (یعنی به صورت مستقر). نمونه‌ای از یک نوار ابزار در حالت شناور در شکل ۱۲-۱ نشان داده شده است .

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۱۲-۱

    شکل ۱۲-۱ شما می‌توانید بعضی از نوارهای ابزار مکس را جا به جا کرده و روی صفحه تصویر در هر مکان دلخواه قرار دهید یا اینکه می‌توانید آن‌ها را در یکی از چهار طرف صفحه تصویر مستقر (ثابت) کنید.

    مکان نما در 3ds max با توجه به کاری که در حال انجام آن هستید تغییر می‌کند تا بهتر عمل در حال انجام را نشان دهد . به عنوان مثال هنگامی که در گوشهء پایینـسمت راست صفحه تصویر روی دکمه Zoom (که نماد آن یک ذره‌بین است) کلیک می کنید٬ به محض آنکه مکان نما را روی ویوپورت فعال قرار دهید(یعنی یکی از چهار ناحیهء Top,Front,Left,Perspective) مکان نما به یک ذره‌بین تبدیل می‌شود که نشان می‌دهد اکنون اگر روی این ویوپورت کلیک کنید و دکمهء ماوس را پایین نگه داشته و ماوس را به سمت بالا یا پایین بکشید اجسام داخل آن ویوپورت بزرگ‌تر یا کوچکتر دیده خواهند شد. معمولاً مکان نمای ماوس با توجه به ابزار انتخاب شده تغییر می کند. مکان نمای ماوس را روی قسمتهای مختلف صفحه تصویر حرکت دهید و ببینید که هر دفعه به چه شکلی در می‌آید (شکل ۱۳-۱).

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۱۳-۱
    شکل ۱۳-۱ با توجه به ابزاری که انتخاب کرده‌اید شکل مکان نما ممکن است تغییر کند .

    برای ادامه آموزش این مبحث به بخش [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مراجعه نمایید.
    Last edited by vector1; 22-01-2013 at 10:51.

  2. 2 کاربر از vector1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  3. #2
    داره خودمونی میشه vector1's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    پست ها
    24

    پيش فرض

    نوار منو

    در بالای صفحه تصویر اصلی 3ds max یک نوار وجود دارد که در آن ۱۲ کلمه دیده می‌شود . به این نوار اصطلاحاً نوار منو و به هر کدام از این کلمات یک منو (لیست دستورات)گفته می شود(شکل ۱۵-۱). روی هر یک از این ۱۲ کلمه از نوار منو که کلیک کنید یک منو باز می‌شود . این منوها نیز درست مانند هر منوی دیگری که در برنامه‌های تحت ویندوز وجود دارند هستند . توجه کنید که در سمت راست بعضی از دستورات این منوها یک علامت مثلث وجود دارد که نشان می‌دهد اگر روی این دستورات کلیک کنید یک منوی فرعی باز می‌شود . از طرف دیگر در سمت راست بعضی از دستورات این منوها نام کلیدهایی ذکر شده است که در‌واقع روش میانبری اجرای این دستورات هستند (یعنی بدون باز کردن این منوها می‌توانید این دستورات را اجرا کنید). مثلاً در شکل ۱۴-۱ به جای دستور Undo Select می‌توانید کلیدهای Ctrl + Z را بزنید (یعنی کلید Ctrl را پایین نگه داشته و کلید Z را بزنید). از طرف دیگر بعضی از دستورات طوری طراحی شده‌اند که قبل از اجرا شدن آن‌ها شما باید بعضی از پارامترها را تعیین کنید تا دستور مطابق میل شما اجرا شود. آن دستوراتی که از یک منو که به محض آنکه روی آن‌ها کلیک کنید یک پنجره باز می‌شود در جلوی خود (در سمت راست) دارای علامت سه نقطه (…) هستند. در شکل ۱۴-۱ دو دستور آخر از این نوع هستند.
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۱۴-۱
    شکل ۱۴-۱ منوی Edit (ویرایش) که در آن دستورات٬ میانبرهای دستورات و فلشهایی که منوهای فرعی را باز می‌کنند و نیز دستورات دارای پنجره دیده می‌شوند .


    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۱۵-۱
    شکل ۱۵-۱ نوار ابزار Main (اصلی) در بالای پنجرهء برنامهء 3ds max قرار دارد و محتوی ۱۲ منو است که درست مانند منوهای هر برنامهء تحت ویندوز دیگری عمل می‌کنند .



    نوار ابزار Main

    هر کدام از ابزارهای داخل نوار ابزار Main (اصلی) بالای پنجرهء 3ds max یکی از دستوراتی که بیشترین کاربردها را در این برنامه دارند شروع می‌کند(شکل۱۶-۱). بعضی از این ابزارها در پایین ـ سمت راست خود دارای یک مثلث هستند که نشان می‌دهد این ابزارها عضوی از یک فلای آوت (منوی کلمه ای) هستند که اگر روی مثلث آن‌ها کلیک کنید می‌توانید از بین دیگر ابزارهای این فلای آوت یکی دیگر را انتخاب کنید.
    اگر نمی‌توانید در طول نوار ابزار Main بقیهء ابزارهای آن را مشاهده کنید می‌توانید روی یک نقطهء خالی از این نوار ابزار با دکمهء سمت چپ ماوس کلیک کرده ٬ دکمهء ماوس را پایین نگه داشته و سپس ماوس را به چپ یا راست بکشید (در این حالت مکان نما به یک دست تبدیل می‌شود که نشان می‌دهد می‌توانید نوار ابزار را به چپ یا راست بکشید). هر زمان که ابزار مورد نظرتان ظاهر شد دکمهء ماوس را رها کنید .


    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل۱۶-۱
    شکل۱۶-۱ نوار ابزار Main محتوی دهها ابزار است که به صورت فشرده در کنار هم قرار گرفته‌اند .


    ویوپورتها ( پنجره های دید )

    ویوپورتها (Viewports) یا پنجره های دید در‌واقع پنجره هایی هستند که از آن‌ها شما به صحنه ای که ساخته‌اید نگاه می‌کنید . این پنجره ها در مرکز صفحه تصویر مکس قرار گرفته‌اند (شکل ۱۷-۱). در بخش بعد نحوهء کار با این پنجره ها شرح داده می‌شود .

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۱۷-۱
    شکل ۱۷-۱ شما می‌توانید در هر لحظه یا ۴ ویوپورت را مشاهده کنید یا اینکه می‌توانید یکی از این ویوپورتها را آنقدر بزرگ کنید که به اندازهء ۴ پنجره درآید و کل این ناحیه را بپوشاند.



    پانلهای دستوری

    پانلهای دستوری (command panels) به شما این امکان را می‌دهند که به بسیاری از دستورات مدلسازی یا انیمیشن دسترسی پیدا کنید. علاوه بر این٬ توسط پانلهای دستوری شما می‌توانید نحوهء نمایش صحنه را کنترل کرده و به برنامه‌های خدماتی (utilities) موجود در 3dsmax دسترسی پیدا کنید. برای باز کردن هر پانل دستوری باید روی دکمهء تب (tab) آنکه در بالای این ناحیه قرار گرفته است کلیک کنید تا آن پانل باز شود (شکل ۱۸-۱).


    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۱۸-۱
    شکل ۱۸-۱ 3ds max دارای ۶ پانل دستوری است که محتوی ابزارهای لازم برای ایجاد٬ دستکاری و مدیریت صحنه‌ها هستند. برای باز کردن هر پانل باید روی دکمهء بالای این ناحیه کلیک کنید.



    امکانات ویژه

    3dsmax دارای امکانات و پنجره های دستوری بسیاری است. اما برای شروع به کار شما باید با سه پنجره آشنا شوید تا بتوانید با امکانات بسیار زیاد این برنامه شروع به کار کنید:
    پنجرهء Schematic View (نمای شماتیک) که در شکل ۱۹-۱ مشاهده می‌کنید به شما این امکان را می‌دهد که٬ در یک نمودار سلسله مراتبی٬ انیمیشن و مواد تعریف شده برای صحنه‌ها و اجسام را مشاهده کرده و روی آن‌ها کار کنید. البته شما اکنون متوجه نمی‌شوید که منظور ما از این حرف چیست اما به محض آنکه با نحوه ساختن اجسام آشنا شوید و بتوانید از اجسام کپی تهیه کنید و آن‌ها را در یک صحنه قرار دهید متوجه خواهید شد که این پنجره چه امکان قدرتمندی در اختیار شما قرار می‌دهد.




    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۱۹-۱
    شکل ۱۹-۱ پنجرهء Schematic View یک تصویر بزرگ از اجسام موجود در یک صحنه در اختیار شما قرار می‌دهد و نشان می‌دهد که این اجسام چه رابطه‌ای با هم دارند.

    پنجرهء Asset Browser (مدیر دارایی ها) که در شکل ۲۰-۱ مشاهده می‌کنید به شما این امکان را می‌دهد که در داخل کل دیسکهای سخت و فلاپی و CD درایوهای کامپیوتر خود به جستجوی فایلهای محتوی عکس (image files) و فایلهای محتوی صحنه (scene files) بپردازید. شما می‌توانید هر کدام از فایلهای داخل این پنجره را با ماوس گرفته و داخل یکی از صحنه‌های موجود در صفحه تصویر 3ds max بیاندازید. به عنوان مثال شما می‌توانید یک فایل از این پنجره را با ماوس گرفته و داخل محیط Material Editor بیاندازید.


    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۲۰-۱
    شکل ۲۰-۱ پنجرهء Asset Browser به شما این امکان را می‌دهد که عناصر مورد نیاز یک صحنه سه بعدی (مثلاً ماده یا نقش یا جسم) را به آن وارد کنید.

    پنجرهء Object Properties (مشخصات جسم) که در شکل ۲۱-۱ مشاهده می‌کنید به شما این امکان را می‌دهد که مشخصات اصلی هر یک از اجسام موجود در یک صحنهء 3ds max را تغییر دهید.



    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۲۱-۱
    شکل ۲۱-۱ پنجرهء Object Properties مکانیست که می‌توانید مشخصات یک جسم را در آن تغییر دهید.



    مدیریت فایلها

    از آنجاییکه در گرافیک سه بعدی انواع بسیاری از فایلها وجود دارند مدیریت فایلها ممکن است به یک موضوع پیچیده تبدیل شود. علاوه بر این برنامه بسیار پیچیده‌ای مانند 3ds max پارامترهای بسیاری را برای کار با انواع فایلها در اختیار شما قرار می‌دهد. در اینجا شما با دستورات اصلی کار با فایلها و نیز پارامترهای اساسی مربوط به فایلها آشنا می‌شوید تا بتوانید در 3ds max به راحتی کار کنید.
    هنگامی که وارد برنامهء 3ds max می‌شوید این برنامه یک صحنه خالی جدید در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید این صحنه خالی جدید را ذخیره کنید. توجه کنید که صحنه‌ها باید داخل پوشهScenes (صحنه ها) که در داخل پوشه اصلی 3ds max قرار دارد ذخیره شوند (خود برنامهء 3ds max به صورت پیش فرض٬ در حین ذخیره کردن فایلهای محتوی صحنه٬ آن‌ها را داخل این پوشه قرار می دهد). توجه کنید هنگامی که یک صحنه را ذخیره یا Save می‌کنید این صحنه٬ با نامی که شما تایپ می‌کنید٬ در یک فایل با پسوند نام فایل max. ذخیره می شود.
    تمرین : ذخیره کردن یک صحنهء بدون نام (Untitled)

    ۱- از منوی File بالای پنجره اصلی 3ds max دستور Save (ذخیره کردن) را انتخاب کنید. پنجره Save File As (فایل ذخیره شود با نام …) باز می‌شود (شکل ۲۲-۱).



    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شکل ۲۲-۱
    شکل ۲۲-۱ هر زمان که دستور Save را در مورد یک صحنه بدون نام (Untitled) اجرا کنید پنجره Save File As باز می شود.

    ۲- در این پنجره در مستطیل File name (نام فایل) یک نام که می‌خواهید صحنه شما با آن نام ذخیره شود را تایپ کنید.
    ۳- در مستطیل Save in (ذخیره شود در …) نام آن پوشه ای که می‌خواهید این فایل در آن قرار گیرد را ذکر کنید.برای انجام این کار روی دکمه مثلث سمت راست این مستطیل کلیک کنید و از بین پوشه هایی که می‌بینید یکی را کلیک کنید. در حالت پیش‌فرض صحنه‌ها در داخل پوشه Scenes (صحنه ها) ذخیره می‌شوند (منظور از پیش‌فرض آن است که خود مکس به محض باز شدن پنجره Save File As نام پوشه را در مستطیل Save in نشان می دهد).
    ۴- برای نام فایل خود یک پسوند انتخاب کنید. این پسوند در مستطیل Files of type (فایلهایی از نوع …) نشان داده می شوند. پسوند یک نام فایل٬ نوع ذخیره شدن اطلاعات در داخل آن را مشخص می کند. در حالت پیش‌فرض برای ذخیره کردن صحنه‌ها از پسوند max. استفاده می‌شود.
    ۵- روی دکمه Save کلیک کنید.
    توجه کنید به محض آنکه دکمه Save را کلیک کنید یک فایل با نام و پسوند تعیین شده توسط شما ایجاد خواهد شد و در پوشه ای که شما تعیین کرده‌اید قرار می گیرد.



    برای ادامه آموزش این مبحث به بخش [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مراجعه نمایید.


    برگرفته از سایت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    Last edited by vector1; 24-01-2013 at 10:43.

  4. 2 کاربر از vector1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •