سلام به همه دوستان عزیزم
من مدار چشم الکترونیک را میخواستم همراه با پشت و روی مدار یا کیت خواهش میکنم هرکی داره واسم بذاره خیلی لازمش دارم![]()
سلام به همه دوستان عزیزم
من مدار چشم الکترونیک را میخواستم همراه با پشت و روی مدار یا کیت خواهش میکنم هرکی داره واسم بذاره خیلی لازمش دارم![]()
منبع :کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدساخت مدار چشم الکترونیکیمعرفي:چشم الکترونیکی دستگاهی است دقیق،ظریف و حساس برای کنترل حرکت و جابجایی اشیایا افرادتوسط نور. کافیست دستگاه را در محل مورد نظر نصب کنید و ترتیبی دهید که نور بهمقدار لازم به سلول حساس دستگاه بتابد. به محض آنکه فرد یا شیئی از مقابل دستگاهعبور کند یا جابجا شود، بطوری که تابش نور به سلول حساس کاهش یابد و یا متوقف شود ،دستگاه فورا واکنش نشان میدهد و صدای بوق قوی از بلندگو پخش میشود.این دستگاه باولتاژ 6 ولت کار میکند و مصرف آن در حالت بی کاری نزدیک به صفر است. بنابراین حتی اگرباتری خشک به آن وصل کنید ، مدتها دوام می آورد. ضمنا یک پتانسیومتر تنظیم حساسیتروی فیبر تعبیه شده است که به کمک آن میتوانید دستگاه را برای استفاده در شرایط نوریمختلف به دقت تنظیم نمایید. دستگاه چشم الکترونیک کاربردهای گوناگونی دارد که ازجمله میتوان به کاربرد آن به عنوان دزدگیر در موسسات و منازل و اتومبیل ها اشاره کرد.ضمنا برای کنترلمسیر ها جهت آگاهی از ورود و خروج افراد نیز به کار می رود.شماتیک مدار:
توضيحات مدار:نخستین بخش مدار را یک مولتی ویبراتور مرکب از ترانزیستورهای Tr2 و Tr3 تشکیل میدهد.مقدار خازنهای C1 و C2 طوری انتخاب شده است که سیگنالهای صوتی ثابتی با فرکانسحدود یک کلیو سیکل ایجاد میکند. این سیگنالها در پایه کلکتور ترانزیستور Tr3 قابل دریافتاست و اگر یک گوشی کریستالی به پایه مذبور وصل کنید، سیگنالها را به صورت صدایسوت میشنوید. دومین بخش مدار، یک آمپلیفایر صوتی دو ترانزیستوری مرکب ازترانزیستورهای Tr4 و Tr5 است که به صورت مستقیم به یکدیگر وصل شده اند. ترانزیستور Tr4که یک ترانزیستور تیپ مثبت PNP است، سیگنالهای صوتی را از طریق خازن C3 دریافتمیکند و پس از تقویت سیگنالها، آنها را برای تقویت نهایی (تقویت قدرت) به ترانزیستور Tr5میدهد. پایه B ترانزیستور Tr1 از طریق سلول فوتورزیستانس Cds به ولتاژ مثبت وصل شدهاست و در حالتی که نور به صفحه Cds بتابد، مقاومت آن کاهش یافته ولتاژ مثبت قابلتوجهی به پایه B میرسد و ترانزیستور را در حالت خاموشی نگهمیدارد که در این حالت ولتاژتغذیه مولتی ویبراتور قطع است و کار نمیکند و لذا هیچ صدایی از بلندگو پخش نمیشود.اما همینکه مانعی بر سر راه تابش نور به Cds ایجاد شود، مقاومت آن افزایش می یابد و ولتاژمثبت پایه B کاسته شده و در عوض پایه B از طریق پتانسیومتر Pot و مقاومت R1 ولتاژ منفیدریافت میکند که در نتیجه مدار مولتی ویبراتور به کار می افتد و صدای بوق از بلندگو پخشمیشود. با تنظیم پتانسیومتر (مقاومت متغیر) میتوان ولتاژ پایه B ترانزیستور Tr1 رابرای شرایط نوری مختلف به دقت تنظیم نمود.
قطعات مورد نياز:
مقاومت
R1, R6, R7 = 2.2 k مقاومت R2 = 12 kمقاومتR3 = 10 k مقاومت R4 = 150 مقاومت R5,R8 = 47 k مقاومت R9 = 1 k مقاومت R10 = 330 مقاومت R11 = 1.8 k خازن الکترولیت C3 = 2.2 uF خازن C1 = 0.04 uF خازن C2 = 0.022 uF ترانزیستور Tr4 , Tr1 = A933 ترانزیستور Tr2 , Tr3 = C945 ترانزیستور Tr5 = BC140 سلول فتورزیستانس Cds پتانسیومتر Pot = 50 k
!!!!!! اینا چیه ؟![]()
ما که تازه میخوایم وارد برق بشیم یکی بهمون بگه اینا مال چه رشته ایه ؟ الکترونیک ؟
سوالت چي بودش ؟!!!!!! اینا چیه ؟![]()
ما که تازه میخوایم وارد برق بشیم یکی بهمون بگه اینا مال چه رشته ایه ؟ الکترونیک ؟
در مورد مدار ميخواي بدوني يا . . . ؟
آره اينا مربوط به الكترونيك ميشه . اين مدار هم كه ميبيني چيزي نيست ، 4 تا مقاومت و ترانزيستور و خازن هستش
يه كم كه وارد برق و الكترونيك بشي اينا واست آسون ميشه
موفق باشي![]()
از لطف شما و توضیحاتتان ممنونم reman جان
ولی من نقشه کیت یا پشت مدار را میخواستم یعنی نقشه ای که جای قرار گرفتن قطعات را مشخص میکنه
دوست عزیز از روی این نقشه که طراحی مدارش کاری نداره فقط یکم سلیقه داشته باشی کافیه....!
از لطف شما و توضیحاتتان ممنونم reman جان
ولی من نقشه کیت یا پشت مدار را میخواستم یعنی نقشه ای که جای قرار گرفتن قطعات را مشخص میکنهميتونيد اين نقشه رو پرينت كني ، با كاربن روي كيت بكشي . جاي قطعات رو خالي بزاريدوست عزیز از روی این نقشه که طراحی مدارش کاری نداره فقط یکم سلیقه داشته باشی کافیه....!
اين كار مبتديهاست البته
آنتي گرل درست ميگه ، يه كم به مدار خيره شو و بكشش . خيلي خيلي سادست .
البته یه راه ساده ترم هست.....
برو بده جایی که برات کیت رو اماده کنن فقط تنها کاری که میمونه مونتاژ قطعات هست که خودت انجام میدی....!
اينم خوبه ، اما اينا زياد پول ميگيرن ها ! واسه طراحي كيت . واقعا گرون حساب ميكنن . . . ولي خوب سادس ديگهالبته یه راه ساده ترم هست.....
برو بده جایی که برات کیت رو اماده کنن فقط تنها کاری که میمونه مونتاژ قطعات هست که خودت انجام میدی....!![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)