بدون هيچ حاشيه اي شروع مي کنم .
فقط قبلش اينکه بحث راجع به کلاس ها رو به آخر موکول مي کنم . فعلا بيشتر روي ساخت يافته ( Structured ) بحث مي کنم .
نکاتي هم که مهم تر هستن با رنگ قرمز نشون ميدم .
سعي مي کنم مطالب رو به مرور با گذاشتن يکي دو تا فايل PDF ، منظم تر کنم .
ضمنا از دوستان محترم هم درخواست دارم از کوچکترين اشکال علمي يا املايي چشم پوشي نکرده و گوشزد کنند . .gif)
فصل اول : مباحث پايه اي ++C
خوب مي خوايم برنامه بنويسيم . به زبان ++C ! تقريبا هر برنامه اي تو ++C ، چه به صورت ساخت يافته نوشته بشه و چه به صورت شي گرا ، حداقل از يک تابع تشکيل ميشه که يکيشون دقيقا اسمش بايد main باشه . اجراي برنامه از تابع main شروع ميشه . يعني کامپايلر مياد و دستورات داخل اين تابع رو خط به خط اجرا مي کنه و اين تابع هست که تابع و کلاس هاي ديگه رو براي انجام کارهاي ديگه فراخواني مي کنه .
خوب حالا تابع چيه ؟
اين بمونه براي فصول بعد .... .gif)
مي خوايم سريعا اولين برنامه مونو بنويسيم . پس همون طوري که اشاره شد تابع main مون رو مي نويسيم :
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
اين تعريف تابع main هست . کلمه int ميگه که نوع داده برگشتي اين تابع int هستش . ( در مورد نوع داده بعدا بحث ميشه . ) پرانتزهاي باز و بسته ليست پارامترهاي تابع رو نشون ميدن . ( پارامتر هم بمونه براي چند فصل بعد . چون ما فعلا راجع به تابع main بحث مي کنيم و اين ليست پارامتر ها براي main هميشه خالين . ) اين ليست پارامتر خالي به ما ميگه اين تابع براي انجام کارش هيچ داده يا اطلاعاتي رو دريافت نمي کنه . نوع داده برگشتي هم بمونه براي بعد ولي فقط اينو بدونين که هميشه سعي کنين شکل تعريف تابع main تون اينجوري باشه .
حالا ما دستوراتمونو تو تابع main مي نويسيم .
به عنوان مثال مي خوايم يه متني رو چاپ کنيم . کافيه تو تابع main بنويسيم :
کد:
هر عبارتي که داخل " " باشه تو خروجي ( که به طور پيش فرض صفحه نمايش هست ) چاپ ميشه .
اين cout چيه ؟ اين cout يک شي متعلق به کلاس ostream هست که کار چاپ اطلاعات تو صفحه نمايش رو انجام ميده .
ostream چيه ؟ اين بمونه براي آخر آخر ....
شايد هم نرسيديم ... .gif)
>> يه عملگر گفته ميشه که طرف راست خودش رو تو cout قرار ميده و اين کار باعث ميشه که عبارت طرف راستي تو خروجي چاپ بشه . الگوريتم کار براي چاپ اطلاعات تو خروجي در کتابخانه استاندارد ++C وجود داره . بنابراين ما بايد اينو به کامپايلر هم نشون بديم . اين کار با قرار دادن عبارت زير در اول برنامه انجام ميشه :
کد:
ما گفتيم که از يک شيء به نام cout که متعلق به فضاي نام std هست هم استفاده کرديم . بنابراين اينو هم بايد به کامپايلر گفت . با اين دستور :
کد:
چون گفتيم قبل از تابع main يه int بذارين ، آخر تابع main هم يدونه :
کد:
بذارين که معلوم بشه اجراي برنامه به پايان رسيده .
بنابراين برنامه مون به شکل زير در مياد :
کد:
خروجي برنامه اين ميشه :
کد: