کلا رشته های پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی همیشه جزو گرون ترین کورس های دانشگاه های دنیا به حساب میان.. حالا چه امریکا بخواید بخونید یا اروپا یا همین کشورهای آسیایی..
برای رشته دندانپزشکی تا جایی که بنده اطلاع دارم قبرس گزینه خوبیه.. هم دانشگاه معتبری داره و هم اینکه شهریه ها پایین تره.. به ایران نزدیکتره و راحت تر میتونید برید و بیاید.. فیلیپین هم هست که ارزونترین گزینه هست و البته فقط پزشکیش خوب بوده و نه بقیه رشته هاش!
مورد معافیت تحصیلی رو رو با توجه به سنی که دارید بهتره از خود نظام وظیفه پرس و جو کنید.. پسردایی من دیپلم رو که گرفت، از نظر سنی هنوز مشمول نشده بود و رفت انگلیس.. اما بعد از گذشت 1 سال که زبان رو خوند و بعد کالج رو از طریق نظام وظیفه برای معافیت تحصیلی اقدام کرد و یه سری مراحل روتین اداری.. تا فوق لیسانس پیوسته رشته Aero Engineering هم انگلیس خوند و الان که برگشته، چند ماه دیگه اعزام میشه..
معافیت پزشکی معمولا ربطی به مهاجرت نداره، مگر اینکه یکسری بیماری های خاص داشته باشید که اونم اداره مهاجرت با توجه به پرونده پزشکی شما این مسائل رو بررسی میکنه و نه اینکه معافت دارید یا خیر..
در مورد استخدام، اولا که استخدامی وجود نداره که برادر من

اگر هم باشه، بله.. ممکنه محدودیت ایجاد کنه.. مثلا بعضی از ادارات و سازمان ها توی آگهی های استخدام نداشتن معافیت پزشکی رو اعلام میکنن.. در ضمن شما که میخوای برای ادامه تحصیل بری مگه تصمیم داری برگردی که به فکر استخدام و اینایی؟!! بی خیال بابا..