ساخت winpe



امروز می خواهیم ساخت ابزاری را به شما دوستان عزیز آموزش بدیم که بسیار مفید هست و در خیلی از مواقع به ما کمک شایانی می کنه.
به علاوه اینکه ساخت این ابزار هم با خود شما خواهد بود
یک بار این ابزار را می سازید و همیشه استفاده می کنید و در خیلی از موارد نیاز شما به استفاده از نرم افزار های 3party را مرتفع می کنه
این ابزار winpe نام داره و بسیار پرکاربرد است.





از کاربردهای این ابزار :


1- پارتیشن بندی هارد خام ، یا تغییر در پارتیشن هاردی که پارتیشن بندی شده
ممکنه شما بخواهید قبل از نصب ویندوز هارد خود را پارتیشن بندی کنید ، می توانید به جای استفاده از نرم افزارهای سنگین از این ابزار سبک استفاده کنید.
2- یا اینکه بر روی هارد شما در حال حاضر ویندوزی وجود ندارد و شما قصد دارید در هارد خود فایل هایی را از طریق شبکه کپی کنید ، بااین ابزار می توانید به کارت شبکه خود در حالی که هیچ سیستم عاملی ندارید IP تنظیم کنید و به این ترتیب از منابع شبکه استفاده کنید.
3- یا اینکه می توانید ویندوز را برروی هارد نصب کنید ، نرم افزارهایی که نیاز دارید را هم بر روی سیستم عامل نصب کنید و بعد از آن image بگیرید ، و در پارتیشن دیگری از هارد کپی کنید و زمانی که برای سیستم عامل شما مشکل غیر قابل حلی پیش آمد از این روش استفاده کنید تا image را با تمام نرم افزار ها بر گردانید .
4- ممکن است برای شما پیش آمده باشد که ویندوز شما دچار مشکل شده و load نمی کند ، اما شما قبل از نصب ویندوز و فرمت به فایل هایی که درون پارتیشن نیاز دارید ، winpe می تواند به شما کمک کند.
5- یا سیستم شما موقع load شدن به شما error داده که نمی تواند load کند و شما دنبال راه حلی می گردید که مشکل را برطرف کنید و ...
....
این موارد بخشی از عملکرد این ابزار کم حجم است .
برای ساخت این ابزار شما نیاز به WAIK دارید ، می توانید این ابزار را از سایت مایکروسافت به راحتی دانلود کنید که به صورت رایگان در سایت مایکروسافت قرار دارد ، حجمش در حدود 1.7G است.
1- بعد از دانلود می بایستی نرم افزار را بر روی سیستم عامل خود نصب کنید . می توانید بر روی یک DVD رایت کنید یا در هارد ذخیره کنید و از روی هارد عملیات نصب را انجام دهید .
2- فایل را باز کرده و بر روی گزینه ی start CD دوبار کلیک می کنیم
3- ویزارد نصب برنامه باز می شود و بر رویwindows AIK setup کلیک می کنیم .
4- منتظر می شویم تا مراحل نصب برنامه شروع شود.
5- پروسه نصب شروع می شود next می کنیم
6- I agree را انتخاب می کنیم
7- مکان ذخیره سازی برنامه را تعیین می کنیم
8- مرحله confirm را next می کنیم
9- نرم افزار شروع به نصب می کند.
10- بعد از نصب close می کنیم.
11- در تصویر می بینید که برنامه به درستی نصب شده است
12- می توانید به مکان ذخیره سازی برنامه بروید و در پوشه DOCS اطلاعاتی در خصوص این برنامه را کسب کنید ، از جمله موارد استفاده از این برنامه ساخت winpe ، ساخت anwer file برای نصب اتوماتیک مراحل ویندوز و ...
13- در تصویر شماره 11 مشاهده نمودید که با نصب برنامه command prompt هم ایجاد شد ، که شامل دستور هایی هست که در CMD پیشفرض نمی توانیم اجرا کنیم ، به دلیل اینکه این دستورات در سیستم عامل به صورت پیش فرض وجود ندارند .
وارد مراحل ساخت WINPE می شویم

1- اولین دستور برای ایجاد فایل winpe است . دستور copype x86 را وارد می کنیم و در انتها مسیری که برای ذخیره کردن این فایل درنظر گرفته ایم را وارد می کنیم ، شما به جای x86 می توانید amd64 را وارد کنید ، اما با x86 هم می توانید winpe بسازید که بر روی پردازنده های 64 بیتی کار می کند .
Copype X86 C:\hiva-winpe
2- می بینیم که پوسه hiva-winpe در مسیری که در نظر گرفته بودیم ساخته شد .
3- در تصویر قبلی دیدید که فایلی به نام winpe.wim هم ایجاد شده است ، شما می توانید این فایل را mount کنید و تغیراتی را در آن ایجاد کنید و یا از روشی که ما به شما پیشنهاد می کنیم استفاده کنید (در آموزش های بعدی در مورد mount کردن هم صحبت می کنیم) . فایل imagex را از مسیری که مشاهده می کنید کپی می کنیم و در پوشه ISO که در hiva-winpe وجود دارد کپی می کنیم.
4- و در نهایت فایل winpe.wim را در مسیر شکل زیر کپی می کنیم.
Copy Winpe.wim C:\hiva-winpe\iso\sources\boot.wim
5- و در نهایت با دستوری که در تصویر مشاهده می کنید پوشه iso را تبدیل به image با پسوند .iso می کنیم.
oscdimg –n –betfsboot.com C:\hiva-winpe\iso C:\hiva-winpe.iso
6- می بینید که فایل iso ساخته شد ، شما می توانید این فایل را در یک cd write کنید و یا در flash یا هارد دیسکی که bootable شده کپی کنید و از آن استفاده کنید.
7- ما این فایل را بر روی cd رایت کردیم و تنظیمات سیستم را برروی boot from CD قرار دادیم
8- منتظر load شدن می شویم
9- می بینیم که winpe یک خط فرمان است ، به عبارتی یک windows سبک است که فقط دارای خط فرمان است

10- در این مرحله چند تا کاری که می توانیم با winpe انجام دهیم را به شما عزیزان نشان می دهیم ،
استفاده از دستور diskpat
کارهای زیادی می توان با این خط فرمان انجام داد ، ازجمله پارتیشن بندی هارد .



Diskpart





11- برای مشاهده اینکه چند هارد دیسک داریم از دستور زیر استفاده می کنیم.
Select disk






12- یک هارد داریم ، آن را انتخاب می کنیم .




Select disk 0



13- List volume می کنیم تا ببینیم چند درایو داریم چون ما معمولا یه درایو به عنوان system reserve داریم که در computer explorer آن را نمی توانیم ببینیم ، بنابراین ردیف volume ها در این قسمت ممکن است با آنچه که در پنجره کامپیوتر می بینید تفاوت کند .


List volume










14- در تصویر قبلی دیدیم درایو D همان درایو ویندوز است ، می توانیم این پارتیشن را فرمت کنیم و ... . با دستور exit از diskpart خارج می شویم .
Exit











15- وارد درایو D می شویم و با Dir محتویات این volume را مشاهده می کنیم.




Dir
16- فرض بگیرید ویندوز شما قابلیت bootable خود را به هر دلیلی از دست داده و boot نمی کند اگر ویندوز شما 64 بیتی باشد وارد مسیر زیر می شود( اگر 32 بیتی باشد به جای syswow64 ، system32 را می نویسید)
Cd windows\syswow64






17- برای bootable کردن دستور زیر را وارد کنید .
bcdboot d:\windows







امیدوارم این ابزار رو بسازید ، چون کاربرد زیادی داره ، در آموزش های آینده بیشتر راجع به کاربرد این ابزار با شما دوستان عزیز صحبت می کنیم ، برای شما عزیزان آرزوی موفقیت می کنم .
ساخت winpe
امروز می خواهیم ساخت ابزاری را به شما دوستان عزیز آموزش بدیم که بسیار مفید هست و در خیلی از مواقع به ما کمک شایانی می کنه.
به علاوه اینکه ساخت این ابزار هم با خود شما خواهد بود
یک بار این ابزار را می سازید و همیشه استفاده می کنید و در خیلی از موارد نیاز شما به استفاده از نرم افزار های 3party را مرتفع می کنه
این ابزار winpe نام داره و بسیار پرکاربرد است.

از کاربردهای این ابزار :
  1. پارتیشن بندی هارد خام ، یا تغییر در پارتیشن هاردی که پارتیشن بندی شده

ممکنه شما بخواهید قبل از نصب ویندوز هارد خود را پارتیشن بندی کنید ، می توانید به جای استفاده از نرم افزارهای سنگین از این ابزار سبک استفاده کنید.

  1. یا اینکه بر روی هارد شما در حال حاضر ویندوزی وجود ندارد و شما قصد دارید در هارد خود فایل هایی را از طریق شبکه کپی کنید ، بااین ابزار می توانید به کارت شبکه خود در حالی که هیچ سیستم عاملی ندارید IP تنظیم کنید و به این ترتیب از منابع شبکه استفاده کنید.
  2. یا اینکه می توانید ویندوز را برروی هارد نصب کنید ، نرم افزارهایی که نیاز دارید را هم بر روی سیستم عامل نصب کنید و بعد از آن image بگیرید ، و در پارتیشن دیگری از هارد کپی کنید و زمانی که برای سیستم عامل شما مشکل غیر قابل حلی پیش آمد از این روش استفاده کنید تا image را با تمام نرم افزار ها بر گردانید .
  3. ممکن است برای شما پیش آمده باشد که ویندوز شما دچار مشکل شده و load نمی کند ، اما شما قبل از نصب ویندوز و فرمت به فایل هایی که درون پارتیشن نیاز دارید ، winpe می تواند به شما کمک کند.
  4. یا سیستم شما موقع load شدن به شما error داده که نمی تواند load کند و شما دنبال راه حلی می گردید که مشکل را برطرف کنید و ...

....
این موارد بخشی از عملکرد این ابزار کم حجم است .
برای ساخت این ابزار شما نیاز به WAIK دارید ، می توانید این ابزار را از سایت مایکروسافت به راحتی دانلود کنید که به صورت رایگان در سایت مایکروسافت قرار دارد ، حجمش در حدود 1.7G است.














  1. بعد از دانلود می بایستی نرم افزار را بر روی سیستم عامل خود نصب کنید . می توانید بر روی یک DVD رایت کنید یا در هارد ذخیره کنید و از روی هارد عملیات نصب را انجام دهید .













  1. فایل را باز کرده و بر روی گزینه ی start CD دوبار کلیک می کنیم












  1. ویزارد نصب برنامه باز می شود و بر روی windows AIK setup کلیک می کنیم .












  1. منتظر می شویم تا مراحل نصب برنامه شروع شود.










  1. پروسه نصب شروع می شود next می کنیم














  1. I agree را انتخاب می کنیم











  1. مکان ذخیره سازی برنامه را تعیین می کنیم












  1. مرحله confirm را next می کنیم












  1. نرم افزار شروع به نصب می کند.











  1. بعد از نصب close می کنیم.










  1. در تصویر می بینید که برنامه به درستی نصب شده است













  1. می توانید به مکان ذخیره سازی برنامه بروید و در پوشه DOCS اطلاعاتی در خصوص این برنامه را کسب کنید ، از جمله موارد استفاده از این برنامه ساخت winpe ، ساخت anwer file برای نصب اتوماتیک مراحل ویندوز و ...













  1. در تصویر شماره 11 مشاهده نمودید که با نصب برنامه command prompt هم ایجاد شد ، که شامل دستور هایی هست که در CMD پیشفرض نمی توانیم اجرا کنیم ، به دلیل اینکه این دستورات در سیستم عامل به صورت پیش فرض وجود ندارند .











وارد مراحل ساخت WINPE می شویم


  1. اولین دستور برای ایجاد فایل winpe است . دستور copype x86 را وارد می کنیم و در انتها مسیری که برای ذخیره کردن این فایل درنظر گرفته ایم را وارد می کنیم ، شما به جای x86 می توانید amd64 را وارد کنید ، اما با x86 هم می توانید winpe بسازید که بر روی پردازنده های 64 بیتی کار می کند .

Copype X86 C:\hiva-winpe









  1. می بینیم که پوسه hiva-winpe در مسیری که در نظر گرفته بودیم ساخته شد .











  1. در تصویر قبلی دیدید که فایلی به نام winpe.wim هم ایجاد شده است ، شما می توانید این فایل را mount کنید و تغیراتی را در آن ایجاد کنید و یا از روشی که ما به شما پیشنهاد می کنیم استفاده کنید (در آموزش های بعدی در مورد mount کردن هم صحبت می کنیم) . فایل imagex را از مسیری که مشاهده می کنید کپی می کنیم و در پوشه ISO که در hiva-winpe وجود دارد کپی می کنیم.










  1. و در نهایت فایل winpe.wim را در مسیر شکل زیر کپی می کنیم.

Copy Winpe.wim C:\hiva-winpe\iso\sources\boot.wim









  1. و در نهایت با دستوری که در تصویر مشاهده می کنید پوشه iso را تبدیل به image با پسوند .iso می کنیم.

oscdimg –n –betfsboot.com C:\hiva-winpe\iso C:\hiva-winpe.iso










  1. می بینید که فایل iso ساخته شد ، شما می توانید این فایل را در یک cd write کنید و یا در flash یا هارد دیسکی که bootable شده کپی کنید و از آن استفاده کنید.










  1. ما این فایل را بر روی cd رایت کردیم و تنظیمات سیستم را برروی boot from CD قرار دادیم










  1. منتظر load شدن می شویم









  1. می بینیم که winpe یک خط فرمان است ، به عبارتی یک windows سبک است که فقط دارای خط فرمان است









  1. در این مرحله چند تا کاری که می توانیم با winpe انجام دهیم را به شما عزیزان نشان می دهیم ،

استفاده از دستور diskpat
کارهای زیادی می توان با این خط فرمان انجام داد ، ازجمله پارتیشن بندی هارد .

Diskpart









  1. برای مشاهده اینکه چند هارد دیسک داریم از دستور زیر استفاده می کنیم.

Select disk










  1. یک هارد داریم ، آن را انتخاب می کنیم .

Select disk 0











  1. List volume می کنیم تا ببینیم چند درایو داریم چون ما معمولا یه درایو به عنوان system reserve داریم که در computer explorer آن را نمی توانیم ببینیم ، بنابراین ردیف volume ها در این قسمت ممکن است با آنچه که در پنجره کامپیوتر می بینید تفاوت کند .

List volume











  1. در تصویر قبلی دیدیم درایو D همان درایو ویندوز است ، می توانیم این پارتیشن را فرمت کنیم و ... . با دستور exit از diskpart خارج می شویم .

Exit










  1. وارد درایو D می شویم و با Dir محتویات این volume را مشاهده می کنیم.

Dir










  1. فرض بگیرید ویندوز شما قابلیت bootable خود را به هر دلیلی از دست داده و boot نمی کند اگر ویندوز شما 64 بیتی باشد وارد مسیر زیر می شود( اگر 32 بیتی باشد به جای syswow64 ، system32 را می نویسید)

Cd windows\syswow64




چ



  1. برای bootable کردن دستور زیر را وارد کنید .

bcdboot d:\windows





امیدوارم این ابزار رو بسازید ، چون کاربرد زیادی داره ، در آموزش های آینده بیشتر راجع به کاربرد این ابزار با شما دوستان عزیز صحبت می کنیم ، برای شما عزیزان آرزوی موفقیت می کنم .