سلام.
مدت هاست ميخوام در اين وب سايت جايي براي عنوان كردن مطالبي در ارتباط با HD TV پيدا كنم با توجه به اينكه روز به روز بر تعداد كساني كه از اون استفاده ميكنن افزوده ميشه فكر ميكنم لازم باشه اين متن رو بخونين. به نظرم رسيد كه اينجا جاي خوبيه براي درج مطالب اينچنيني. البته مطالب بيشتري در رابطه با راهنماي خريداران دارم كه فرصت بشه براتون ترجمه ميكنم. ببخشيد كه كمي نافرم ترجمه شده. منبعش هم وب سايت BBC هستش.
سئوال : تلويزيون HD چيست؟
جواب : تلويزيون HighDefinitionيا HDTV يك استاندارد از انتشارات تلويزيوني است كه تصاوير تيزتر و هوشمندانه تري را تهيه و ارائه مي كند. اين نوع تلويزيون تقريباً 4 برابر تعداد پيكسلهاي ارائه شده توسط تلويزيون هاي متعارف را مورد استفاده قرار ميدهد كه باعث بروز كيفيت نزديك به سينمايي و تركيب آن با صداي استريوي غنيتري ميشود.
سئوال : من چرا بايد اين نوع تلويزيون را بخواهم؟
جواب : كيفيت تصوير بسيارتيز (sharp) است، به اندازه اي تيز كه ارائه كننده هاي تلويزيون آمريكائي از استعداد جلب توجه آن ناخوشنودند.
سئوال : آيا من به تجهيزات جديد نيازمندم؟
جواب : بله. شما به يك دستگاه تلويزيون HD-Ready و يك رمزگشاي HDTV مثل STBهاي آسماني يا FreeView (تصور ميكنم منظور آن آنتن معمولي تلويزيون آنالوگ باشد) از قبيل DVD Player، آنتن ماهواره و امثالهم نيازمند هستيد.
همچنين اگر شما قصد داريد بهترين كيفيت صدا را از آن به دست آوريد، نياز به سيستم صداي Dilby Digital 5.1 Surround داريد.
سئوال : هزينه آن چقدر خواهد بود؟
جواب : ارزان نيست، گرچه قيمت لوازم الكترونيكي احتمالاً سقوط ميكند. تلويزيون هاي HD-Ready ارزان تر ميشوند و اين امكان بوجود خواهد آمد تا بتوان دستگاه 32 اينچي آن را با قيمتي در حدود 600 پوند تهيه كرد.
اگر شما بخواهيد يك دستگاه FullHD را امتحان كنيد به صفحه بزرگ تري نياز خواهيد داشت. حداقل 36 اينچ بايد باشد قيمت آن هم حداقل 1000 پوند خواهد بود. مدل هاي 40 اينچي FHDTV مارك هاي تجاري بزرگ مثل Sony Bravia حدود 3500 پوند قيمت دارند.
دستگاه هاي رمزگشاهاي Sky (مثل آنتن ماهواره) 299 پوند و سرويس هاي ارئه HD روي اين دستگاهها حداكثر ماهانه 10 پوند هزينه دارند. بعضي از كانال ها يا سرويس هاي HD مثل BBC هزينهاي بابت شارژ ماهانه ندارند ولي شما به دستگاهي كه سيگنال هاي سرويس هاي ارائه HD را دريافت و به HD تبديل ميكند، نياز خواهيد داشت.
سئوال : اگر من يك تلويزيون HD-Ready بخرم، قادر به تماشاي همه برنامه ها بصورت HD خواهم بود؟
جواب : نه. تنها برنامه هايي قابل تماشا به صورت HD در اين تلويزيون ها خواهند بود كه در حالت HD به انتشار در ميآيند. البته برنامه هايي كه بصورت HD عرضه ميشوند در حال افزايش هستند و غالباً با استاندارد 576-Line انتشار مييابند. اگر شما تلويزيون خيلي بزرگتري از تلويزيون هاي معمولي بخريد و بخواهيد برنامه هايي با كيفيت پايين تر از HD را تماشا كنيد، ممكن است حتي تصوير بدتري را شاهد باشيد، چون هر پيكسل بزرگتر نشان داده ميشود در حاليكه تصوير HD نيست.
سئوال : آيا بيش از يك فرمت HDTV وجود دارد؟
جواب : البته كه وجود دارد. دو فرمتي كه فعلاً موجودند عبارتند از 720P كه 720 خط از پيكسلها را با مسح تدريجي (Progressive Scanning) نشان ميدهد و 1080i كه 1080 خط از پيكسلها را با مسح مشبك (Interlaced Scanning) نشان ميدهد. Progressive Scanning همه پيكسل ها را در يك روبش (Sweep) به روز رساني ميكند در صورتيكه Interlaced Scanning نصف پيكسل ها را در يك Sweep و بقيه را در sweep ديگر به روز رساني ميكند. هر دو استاندارد، كيفيت تصاوير يكساني را به دست ميدهند و شما ميتوانيد صرفنظر از هر فرمتي كه ميخواهيد از انتشارات HDTV بهره مند شويد.
سئوال : تفاوت HDTV، HD-DVD و BluRay در چيست؟
جواب : HDTV به انتشار تلويزيوني اشاره ميكند، در صورتيكه HD-DVD و BluRay فرمت هاي رقيب و مشابه هم از DVD هاي High-Definition هستند. براي ديدن DVDهاي جديد شما به يك تلويزيون HD-Ready و يك پخش كنندهDVD هاي جديد نياز خواهيد داشت اما نه يك Set-top box.
سئوال : من فكر ميكردم اين تلويزيون ديجيتال است كه بهترين كيفيت تصوير را به من ميدهد. تفاوت بين تلويزيون HD و ديجيتال در چيست؟
جواب : تلويزيون ديجيتال مثل يك ماشين است و HDTV مثل نوعي مسافر است.
تلويزيون ديجيتال روش ارسال و دريافت سيگنال هاي گوناگون مربوط به تلويزيون است در حاليكه HDTV يك فرمت است.
برنامه HDTV هم از طريق تلويزيون ديجيتال دريافت ميشود و هم از طريق كابل، آنتن ماهواره يا زميني. طرح هايي هم وجود دارند كهHDTV را از طريق ارتباطات پهناي باند اجرا ميكنند.
سئوال : چرا HDTV از تلويزيون هاي فعلي يا Standard Definition (با مشخصات استاندارد) بهتر است؟
جواب : سيگنال هاي تلويزيوني كه به صورت HD انتشار مييابند 4 تا 5 برابر اطلاعات تصويري بيشتري را نسبت به سيگنالهاي تلويزيون استاندارد ارائه ميكنند. اين اطلاعات اضافي منجر به تصاوير با تيزي بيشتري ميشود. بر اساس پژوهش BBC در اين رابطه، بينندگان اين تصاوير ميتوانند اين تفاوت را با مشاهده تلويزيون هايي با سايز صفحه 28 اينچي يا 69 سانتيمتري يا بيشتر بيان كنند.
انتشارات HDTV همچنين مي توانند صداهاي ضبط شده در سيستم صداي 5.1 Surround را در بصورت صفحه پهن (widescreen) در بر بگيرند كه مناسب انتشار فيلمها و مسابقات ورزشي ساخته شده است.
سئوال : اينها همه عالي به نظر ميرسند. من چطور ميتوانم از اين سيستم استفاده كنم و لذت ببرم؟
جواب : براي دريافت HDTV، شما بايد سه چيز دراختيار داشته باشيد:
- يك دستگاه تلويزيون HD-Ready؛
- يك رمزگشا (Set-Top Box (STB)) جهت دريافت سيگنال هاي HD؛
- يك سرويس تلويزيوني كه برنامه هاي HD ارائه ميكند.
سئوال : چه نوع تلويزيوني نياز خواهم داشت؟
جواب : دستگاه هاي تلويزيون HD در قيمت ها و اشكال گوناگون كه در حال حاضر ميتواند با هزينهاي حدود 500 پوند خريداري شود. بطور خلاصه تلويزيون HD كه آرم سياه رنگ HD Ready را روي خود دارند تلويزيون هاي HD Readyهستند.
اين آرم اطمينان از پشتيباني كيفيت تصوير مرجع انتشارات HD و رابط صحيح مورد نياز جهت اتصال به محصولات HD از قبيل STBها، بازي هاي كنسولي و گردانندههاي DVD توليد آينده كه HD-DVD و BluRay خوانده ميشوند را حاصل مينمايد.
رابط ياد شده وروديHDMI خوانده ميشود و نيز بايد از سيستم حفاظت در برابر (HDCP ) پشتيباني كند.
تلويزيون هاي با آرم HD-Ready بايد اين خصيصه ها را داشته باشند.
سئوال : آيا من مي توانم STB ديجيتال فعلي خود را براي استفاده در HDTVحفظ كنم؟
جواب : نه. Set-TopBox هاي موجود مثل FreeView Box يا Sky Plus Box با HDTV كار نميكنند. كمپاني ماهواره ديجيتال Sky و بنگاه كابل ديجيتال Telewest هردو در حال ارائه سرويس هاي High-Definition و STBHD هاي ضروري هستند.
هر دو شركت، شارژ ماهانه افزوده شده را علاوه بر هزينه پرداختي دارند حال آنكه Sky همچنين شارژ يكباره اي را براي STB خود در نظر گرفته است.
در حال حاضر يك سرويس High-Definition مبتني بر FreeViw - ديجيتال زميني- در مراحل آزمايشي خود به سر ميبرد.
اما به علت محدوديت اطلاعات قابل ارسال، از طريق تلويزيون ديجيتال زميني مطلقاً ممكن نيست كه سرويس HD از طريق FreeView شروع شود تا زماني كه سرويس آنالوگ از 2008 تا 2012 تغيير يابد.
سئوال : من چه چيزي را مي توانم در High-Definition تماشا كنم؟
جواب : برنامه هايي كه به صورت High Definition ضبط شده اند تا بصورت High-Definition انتشار و دريافت شوند. مقدار اين برنامه ها فعلاً محدود است ولي درحال رشد است.
بازي هاي Xbox 360 يا PlayStation3 قابل اجرا در اين تلويزيون ها هستند.
سئوال : من فقط تلويزيون استاندارد و سرويس ديجيتال دارم، آيا بايد ناراحت باشم ؟
جواب : نه. انتشارات تلوزيون استاندارد براي سال هاي زيادي ادامه خواهد يافت. هيچكدام از انتشاردهندهها اعلام نكرده اند كه طرحي دارند كه درآينده منحصراً برنامه هاي با محتواي HD را انتشار دهند.