سلام
اینجا قصد ندارم بازی سازی با انجین خاصی رو یاد بدم بلکه میخوام روش هایی رو برای داشتن فریم ریت بهتر,گرافیک بالاتر,گیم پلی جذاب تر و ... توضیح بدم.
اگر شما هم مواردی رو در این باره میدونید بذارین اینجا تا بلکه بعد از مدتی در قالب یک PDF جمع آوریشون کنم و با ذکر نامتون(در صورت تایید خودتون)قرار بدم.
فقط خواهشاً تاپیک رو به فنا نبرین.یعنی اینکه پست الکی ندین و اگر مطلب مهمی هست بگین.
در ضمن سعی کنین برای مطلبتون تیتر هم بذارین.
مثل اینی که من پایین گذاشتم.
---------- Post added at 04:41 PM ---------- Previous post was at 04:36 PM ----------
نکاتی چند در مورد تکسچرها
در واقع باید بگم که شما باید با توجه به سایز مدلتون تکسچرتون رو انتخاب کنید,مثلاً فکر کنید که یه تاس کوچیک 6 وجهی که سطح روش رو باز کنیم کلاً 300 پیکسل مربع روش جا میشه در صورتی که شما از تسکچری با سایز 4096 پیکسل مربع استفاده کردین.
خب این جوری تنها اتفاقی که میوفته اینه که تکسچر میاد و سطح مدل رو میش پوشونه امّا چون باید فیت بشه مجبوره که به صورت مجازی کوچیک شه که این باعث فشردگی پیکسل ها و حتی بدتر شدن کیفیت میشه و در کنارش اوّلاً که CPU باید برای فیت کردن تکسچر به صورت مجازی تلاش بیشتری بکنه و از طرفی کارت گرافیک شما باید تکسچر با سایز بالا رو آنالیز کنه و در کنارش حجم بازیتون هم میره بالا(جایی که یه مرحله 100مگ بشه اینجوری کار کنید ممکته 500مگ هم بشه)و در نتیجه بازی با حجم زیاد,کیفیت پایین و سیستم مورد نیاز بالا ارائه دادینتازه خروجی گرفتن از بازیتون هم زیادتر طول میکشه
یه سری موارد رو در این زمینه آماده کردم که به صورت زیر هستند:
- اگر تکسچرتون سایز 256*256 باشه انجین کمترین تلاش رو برای آنالیزش انجام میده و با یه سیستم ضعیف هم راحت ساپورت داده میشه.
- اگر 512*512 باشه انجین 4 برابر بیشتر باید رندر کنه و سیستم مورد نیازتون تا 60% بیشتر میشه(بسته به نسبت استفاده تکسچر در بازی).
- اگر 1024*1024 باشه انجین تا 16 برابر باید بیشتر قدرت رندر داشته باشه و سیستمتون تا 100% ممکنه بیشتر بشه.
- اگر 2048*2048 باشه 16 برابر قوی تر از حالتی که 512*512 بود میشه و سیستم مورد نیازتون تا 160% هم ممکنه افزایش پیدا کنه.
خب پیشنهاد من اینه که برای اشیای کوچیک از تکسچرهای 256*256,برای اشیای متوسط از 512*512 ,برای اشیای بزرگ تا 2048*2048 هم میتونین پیش برین و برای اشیای مهم هم تا یک درجه بهترش کنید اوضاء رو یعنی جایی که یه صندلی خیلی کیفیت بالا بسازین که گوشه ای بسیار کوچک از بازی رو اشغال کرده برای اشخاص که خیلی بیشتر تو چشم هستن کیفیت رو ببرین بالا و بسته به سایز شخصیت از 512 پیکسل مربع(برای شخصیت های کوچک)تا 4096 پیکسل مربع برای غول ها استفاده کنین.
ذکر این مورد هم مهم دونستم که بگم کارت گرافیک برای آنالیز و رندر بهتر تکسچرها باید تکسچر یونیت(Texture Unit)بالاتری داشته باشه پس اگر تکسچرها براتون مهم هستند دنبال کارتی برین که تکسچر یونیت بالاتری داشته باشه و اگر بازی رو نمیتونین خوب اجرا کنین پس از بررسی میتونین بفهمین که تکسچر یونیت VGAتون چقدره و اگر پایین بود تو تنظیمات بازی تکسچرها رو بیارین پایین.
در حال حاضر VGA های سطح بالا تکسچر یونیتی حدود 90 و بالاتر دارند که با داشتنشون میتونید هر بازی رو با بالاترین گرافیک اجرا کنید.(البته قیمتشون از 500 تومن تا 800 تومنه که ممکنه برای بعضی ها یه مقدار گرون باشه/برای مثال HD6970 تکسچر یونیتی معادل 96 داره که با قیمت حدود 600هزار تومن در تهران داره به فروش میرسه)
مطالب رو خودم با توجه به مطالعات و تجربیات خودم نوشتم پس منبعی وجود نداره ولی مطالب رو با اطمینان بالا و دقت زیاد به این مرحله رسوندم.
در ضمن امیدوارم مطالب بدردتون خورده باشه.