سلام.
این تاپیک رو ایجاد کردم ، چون سوالاتی در این زمینه دارم ، ممنون میشم راهنماییم کنید.
(تاپیک مشابه رو دیدم ولی مخصوص بازی های 3بعدی بود)
میخوام دقیقا مراحل ساخت بازی 2بعدی رو بدونم. خودم تحقیق کردم ، و مراحل رو به صورت کلی تونستم در بیارم :
مرحله 1 :
تصمیم گیری اینکه بازی در چه سبکی هست
مرحله ای--مولتی پلیر-ماجراجویی و غیره
(که گاهی اوقات با توجه به ایده ی خود بازی ممکنه این سبک ها مشخص بشه)
مرحله 2 :
ایده پردازی-نوشتن داستان - شخصیت ها - تفکیک شخصیت ها- کارهایی که قرار هست انجام بشه - تعداد مراحل - کلا نوع گیم پلی و نظیر اینها
مرحله 3:
استارت برای شروع قسمت گرافیکی و ظاهری بازی (کاراکتر ها-بک گراند-آبجکتها-انیمیت های مورد نیاز وغیره-صداگذاری)ینی طرحی هر آنچه که قرار هست دیده و شنیده بشه
(من بهش میگم ظاهر بازی ، به برنامه نویسی هم میگم باطن بازی)
به طور دقیق: (با توجه به ویژگی هایی که در مرحله قبل برای 4 گروه پایین مشخص کردیم این مرحله رو شروع میکنیم)
انواع مدل هایی که داریم : شخصیت ها - آبجکت ها-بک گراند ها
-نوشتن و لیست کردن تک تک 3 مورد بالا
-مشخص کردن اینکه کدام یک دارای حرکت و کدام فاقد حرکت هستند
-مشخص کردن اینکه کدام یک (چه دارای حرکت چه فاقد حرکت) قراره روش برنامه نویسی صورت بگیره کدام نه (منظورم اینه که دارای interaction هستن و نیستن)
بعد از مشخص کردن :
-گروه1: طراحی اولیه کاراکترها و انتخاب نهایی پیش طرحها
-گروه 2:راحی اولیه آبجکت ها و انتخاب نهایی پیش طرحها
-گروه3: طراحی اولیه بک گراندها و انتخاب نهایی پیش طرحها
-گروه 4: انواع حرکات :
1-حرکاتی که توسط طراح انجام میشود
2-حرکاتی که توسط برنامه نویسی انجام میشود
*معیار انتخاب اینکه چه حرکتی با طراح و چه حرکتی با برنامه نویسی صورت بگیرد باید مشخص شود
-نوشتن تمامی حرکات ها و دسته بندی آنها در 2 گروه بالا
*انتخاب تکنیک های حرکتی هم به طراح بر میگرده
*استاندارد تعداد فریم ها : FPS 40 FPS 30 FPS 24
-شروع به طراحی اولیه حرکات طبق نکات بالا
*طراحی کلید ها - میان کلید ها و غیره با توجه به تکنیک های حرکتی
- انتخاب تکنیک اجرایی 4 گروه بالا (دستی یا دیجینتالی)
اجرای آنها با تکنیک انتخاب شده > فعلا با کیفیتی خوب
*بعدا برای وارد کردن در موتور برنامه نویسی ، در مورد قطع و کیفیت دقیقش تصمیم گیری میشه
انتخاب قطع و کیفیت و پسوند خروجی کلیه تصاویر برای وارد کردن در موتور برنامه نویسی
*معمولا پسوند png استفاده میشود- معیار تعیین اندازه رزولوشن رو نمیدونم
فعلا پایان مرحله 3
مرحله 4:
تصمیم گیری اینکه با چه برنامه ای ، برنامه نویسی صورت بگیره
مرحله 5:
شروع به برنامه نویسی (باطن بازی)
مرجله 6:
تست کردن بازی - رفع باگ و نظیر اینها
مرحله 7:
اقدامات لازم برای فروش بازی
حالا سوالات من ایناس :
فرض کنید ، ایده ، داستان ،گیم پلی ودر واقع مر حله 1 و 2 به صورت کامل انجام شده و میخوایم وارد مراحل بعدی بشیم:
ویژگی استاندارد بازی 2 بعدی ای که میخوام داشته باشم :
مورد 1 :
کاهش زمان لودینگ بازی
سوال :-برای سریع تر لود شدن بازی و کاهش زمان آن باید چه کار کرد ؟
- resolution یا dpi تصاویر خیلی بالا نباشه ؟ مثلا حجم و پسوند موزیک ها طوری نباشه که بازی سنگین بشه؟
(اصول دقیق اینجور چیزا میخوام)
مورد 2 :
-داشتن تنظیمات گرافیکی(option)برای بالا و پایین آوردن گرافیک بازی (مثلا تکسچر ها کیفیتش کمتر بشه-یا سایه حذف بشه و.....)
سوال : کلا این گزینه نیازه ؟ بازی 2 بعدی میتونه سنگین باشه که باعث افت فریم بشه ؟
اگر بله : پس برای شروع به کشیدن کاراکتر ها و بک گراند و ... در فتوشاپ من باید با بهترین کیفیت کار کنم ، بعدش مثلا 3 مدل خروجی از فریم ها یا بک ها بگیرم (مثلا با سایه - بی سایه - تکسچر ضعیف - تکسچر قوی و غیره)
مورد 3: (اصول دقیق اینجور چیزا میخوام)
فرض کنید بازیه ما پر از حرکت و انیمیشن های مختلف هستش. برای اینکه ما اینارو بدیم دست برنامه نویس ، باید قبلش چه جوری اونارو کار کرده باشیم و با چه پسوندی بدیم بهتره :
مثلا یک نارنجک قراره پرتاب بشه ( وقتی تو هوا هستش داره میچرخه - میخوره زمین تکه تکه میشه و - دارای انفجاره ولی به محیط بازی ضربه نمیزنه ینی محیط فیزیک نداره )
سوال :یه همچین چیزی رو ما باید چی شو بدیم به برنامه نویس ؟ فریم به فریم کل حرکت رو به صورت عکس بهش بدیم ؟ و اینکه تعداد فریم ها چقدر باشه چی ؟ (فرض کنید میخوام حرکات خیلی نرم باشه ، مسلما باید 24 فریم در ثانیه باشه)
سوالام تموم شد.
هدفم اینه که میخوام به صورت اصولی بازی رو بسازم ، برای همین مراحل دقیق رو میخوام تا بعدا بازی در مرحله برنامه نویسی به مشکل بر نخوره - بازی سنگین نشه - لودینگ هاش سریع باشه (واقعا سریع)- باگ تصویری پیش نیاد مثلا
بازی استالکر انقدر تکسچر هاش با کیفیت هستش که الکی لودینگ بازی خیلی طول میکشه - ولی بازی ابلیویون لودینگ هاش خیلی سریعه ! میخوام اینجور ترفند ها رو کشف کنم و برای بازی 2 بعدیم استفاده کنم
ببخشید سرتون رو درد آوردم ، اینجور مسائل معمولا به درد همه میخوره اگه پاسخ داده بشه
(خودمم در حال جستجو هستم)