آموزش و طرز ساخت ال ای دی (LED) نورانی یا دیود نورانی به صورت آزمایشی Light-Emitting Diode:
آیا کسی برا ساخت ال ای دی تحقیقی کرده می خواستم ببینم میشه با سرمایه اندک در ایران LED تولید کرد.
اطلاعاتی در این رابطه پیدا کردم شاید بدرد خور باشه
خوشحال میشم کسی در این رابطه بمن کمکم کنه.
مطالب مهم در رابطه با LED:
1- چرا LED ها رنگ های مختلف دارند؟
رنگ LED، یک مربوط به مواد مورد استفاده برای ایجاد اتصال است. دو نوع اصلی استفاده شده در اتصالات و قابل رویت نور چراغ وجود دارد:
الف) اگر نیترید گالیم ایندیم (InGaN) مورد استفاده قرار گیرد به آبی، سفید، سبز می باشد، و نوع اشعه ماوراء بنفش را تشکیل می دهند.
ب) آلومینیوم فسفید ایندیم گالیم (AlGaInP یا AlInGaP) استفاده شده باشد به رنگ انواع قرمز، زرد، و نارنجی نشان داده می شود.
نوع مواد استفاده شده همچنین نیاز به ولتاژ مختلف برای LED است. دیودهای از نوع قرمز، زرد، و نارنجی دارای ولتاژ حدود 2 ولت به بالا، در حالی که انواع آبی، سفید، و سبز حدود ولتاژ 3.3 ولت به بالا استفاده می شود.
مي دانيم كه براي ساخت نيمه هادي ها از عناصر (ژرمانیوم Ge) با عدد اتمی 32 ( سیلیسیم Si) باعدد اتمی 14 استفاده مي كنند. براي. اين عناصركه در لایه ظرفیت خود فقط چهار الکترون دارند نیمه ها دی می باشند و پیوندهای آنها به صورت کریستالی می باشد. با افزودن ناخالصي به آنها نيمه هادي هاي نوع N و P ياخته مي شود.
براي تهيه نيمه هادي نوع N، عناصری از قبیل فسفر و آرسنیك كه در لایه ظرفیت خود 5 الكترون دارند و اهداء كننده الكترون هستند، تحت شرايطي با سيليسيم و ژرمانيم تركيب مي كنند.
و براي تهيه نيمه هادي نوع P، عناصری از قبیل گالیم و ایندیم كه در لایه ظرفیت خود 3 الكترون دارند و پذیرنده الكترون هستند، تحت شرايطي با سيليسيم و ژرمانيم تركيب مي كنند
حال سوال اين است كه چطور كريستال N-Type و P-Type را مي سازند؟؟؟