اين روزها كمتر سايت و وبلاگ IT خارجي را مي‌توان يافت كه پستي در مورد مرورگر Flock نداشته باشد. در نگاه اول flock بسيار شبيه فايرفاكس به نظر مي‌رسد، در واقع flock همه خصوصيات اين مرورگر محبوب اينترنتي را داراست، اما ويژگي‌هايي چند سبب شده flock برتري‌هايي نسبت به فايرفاكس داشته باشد.

به گزارش خبرنگار سرويس «نگاهي به وبلاگ‌ها»ي ايسنا در وبلاگ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] آمده است: در نگاه اول اينترفيس flock زيباست. دكمه‌ها در navigation bar به زيبايي طراحي شده‌اند.

اگر به طور خلاصه بخواهيم دو ويژگي عمده flock را بنويسيم عبارتند از:

‌١- آسان كردن وبلاگ‌نويسي و به نوعي يكپارچه كردن و توام كردن مرور صفحات و نوشتن وبلاگ.

‌٢- قابليت به اشتراك گذاشتن علاقه‌مندي‌ها و يا همان favoriteهاي شما با ديگران و آسان كردن، سر و سامان دادن و يا organize كردن سايت‌هاي مورد علاقه.

Flock سعي كرده وبلاگ‌نويسي را براي ما راحت و سهل كند.

Flock، blog editor يا ويرايشگر وبلاگ داخلي دارد كه با سرويس‌هاي مختلف وبلاگ‌نويسي سازگار است. از جمله اين سرويس‌ها مي‌توان به wordpress، movable type، بلاگر و Typepad اشاره كرد.

چگونه با flock وبلاگ بنويسيم؟

- روي آيكون blog كليك كنيد، اين آيكون شبيه يك قلم پر مانند است؛ مشخصات اكانت وبلاگ خود را وارد كنيد. حالا مي‌توانيد به راحتي مطلب مورد علاقه‌تان را بنويسيد.

- هر وقت در حين وبگردي از مطلبي خوشتان آمد آن را highlight كنيد، روي آن مطلب كليك راست كنيد و بعد روي blog this كليك كنيد، پنجره blog editor ظاهر مي‌شود و آن مطلب وارد وبلاگتان مي‌شود.

Flock قسمتي به نام Flickr topbar دارد كه به كمك آن مي‌توانيد عكس‌هاي مورد علاقه‌تان را در flickr را به داخل blog editor، بيندازيد و يا اصطلاحا drag كنيد.

- يك ويژگي خوب flock، ابزاري به نام shelf است. حتما بارها پيش آمده كه از عكس، مطلب و يا لينكي خوشتان آمده و تصميم گرفته‌ايد آن را وارد وبلاگتان كنيد. در اين مواقع كافي است عكس، مطلب يا آدرس url مورد نظر را به داخل shelf بكشيد و رها كنيد (drag and drop) براي دسترسي به shelf از منوي tools، shelf را انتخاب كنيد.

Flock ميانه بسيار خوبي با feedها دارد. مثل فايرفاكس سايت‌ها و وبلاگ‌هاي داراي feed با علامتي مشخص مي‌شوند كه در flock به اين صورت است:

با flock، همه را در favoriteهاي خود سهيم كنيد.

حتما با نحوه‌ي افزودن سايت‌هاي مورد علاقه در مرورگرهاي مختلف آشناييد. مثلا در فايرفكس به bookmarks مي‌رويم و روي bookmark this page كليك مي‌كنيم. Flock ترتيبي داده كه در حين افزودن يك سايت به ليست علاقه‌مندي‌ها، آدرس سايت وارد ليست اكانت شما در del.icio.us شود.

del.icio.us سايتي است كه به منظور به اشتراك گذاشتن علاقه‌مندي‌هاي كاربران اينترنت طراحي شده. بعد از درست كردن اكانت، كافي است روي star this مروگر flock كليك كنيد تا سايت هم به favorite شما اضافه شود و هم به ليست سايت‌هاي مورد علاقه شما در del.icio.us انتقال پيدا كند. وقتي براي بار اول اين كار را انجام مي‌دهيد، flock از شما نام كاربري و پسورد اكانتتان در del.icio.us را مي‌خواهد كه بايد وارد كنيد، هم‌چنين مي‌پرسد كه مايل هستيد favoriteهاي شما به اشتراك گذاشته شود و يا نه.

در flock مي‌توانيد به آساني favoriteهاي خود را tagگذاري كنيد و در مورد هر يك توضيح بنويسيد.

- favorite manager؛ در flock سر و سامان دادن به favoriteها بسيار ساده است.

يك ويژگي خوب و منحصر به فرد در flock مشاهده شدن آدرس feed وب‌سايت در كنار آدرس اصلي آن در ليست favorite است. به اين ترتيب هر وقت مايل باشيد مي‌توانيد مشاهده سايت اصلي feedش را مورد مطالعه قرار بدهيد. در flock قسمت feed reader هم بسيار خوب عمل مي‌كند.

در flock، همه tabها darggable هستند يعني مي‌توانيد هر tab را بگيريد و به چپ و راست ببريد و هر جا تمايل داشتيد رها كنيد. اين ويژگي خوب و به درد خوري است كه در فايرفاكس وجود نداشت.

حتما در مورد سرويس رايگان وبلاگ‌نويسي wordpress شنيده‌ايد. براي داشتن اكانت در اين سرويس بايد دعوت‌نامه invitation داشته باشيد. وقتي با مرورگر flock وارد wordpress مي‌شويد، متوجه مي‌شويد ترتيبي داده‌اند تا استفاده‌كنندگان از اين مرورگر به طور انحصاري قادر به ايجاد اكانت رايگان در اين سرويس باشند.

اين سرويس قسمتي براي ايجاد لينكدوني به تعبير خودمان دارد كه بسيار حرفه‌اي طراحي شده است. قالب را هم مي‌توانيد به راحتي و بدون داشتن كمترين معلومات كامپيوتري تغيير بدهيد. قسمت اديتور پستش هم كه مايه رشك بسياري از سرويس‌هاي رايگان و غيررايگان است