تبلیغات :
دانلود فیلم جدید
تعمیر تخصصی لوازم دیجیتال و خانگی
خرید لپ تاپ استوک
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام
ماهان سرور
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

نمايش نتايج 1 به 2 از 2

نام تاپيک: اتاق عمل خودرو: تاپیک جامع نگهداری، شناخت قطعات و سرویس‌های دوره‌ای (تجربیات من)

در آغاز فعالیت
    تاريخ عضويت
    Jan 2026

پيش فرض اتاق عمل خودرو: تاپیک جامع نگهداری، شناخت قطعات و سرویس‌های دوره‌ای (تجربیات من)

سلام به همه دوستان و اساتید P30World.
    دیدم در تاپیک‌های مختلف بحث‌های زیادی هست؛ با توجه به بازار آشفته لوازم یدکی و هزینه‌های بالای تعمیرات، تصمیم گرفتم این تاپیک رو باز کنم تا تجربیاتم در زمینه «شناخت قطعات و نگهداری اصولی خودرو» رو با شما به اشتراک بذارم.
    هدفم اینه که اینجا با هم یاد بگیریم چطور خرج ماشین رو کم کنیم و عمر قطعات رو بالا ببریم.
    در این تاپیک قراره درباره چه چیزهایی حرف بزنیم؟

• شناخت قطعات مصرفی: (لنت، فیلتر، روغن) و زمان دقیق تعویضشون.
    • زیبایی و دیتیلینگ: چطور بدنه و لاستیک رو مثل روز اول نگه داریم؟ (بررسی واکس‌ها و شوینده‌ها).
    • تشخیص اجناس: ترفندهای شناخت قطعات اصلی از تقلبی در بازار.
    • نکات ایمنی و فنی: صداهای ماشین چه هشداری به ما میدن؟

سعی می‌کنم هر هفته یک مطلب آموزشی کوتاه و کاربردی (نه کپی پیست!) اینجا بذارم. خوشحال می‌شم شما هم اگر تجربه‌ای در خرید قطعه یا نگهداری ماشین دارید بنویسید تا این تاپیک بشه یه مرجع کامل برای همه‌مون.
    ارادتمند.

در آغاز فعالیت
    تاريخ عضويت
    Jan 2026

1 چرا ماشین‌های ما زودتر از موعد «قراضه» دیده میشن؟ (بحث لاستیک و پلاستیک)

سلام مجدد به دوستان عزیز.
    در ادامه بحث نگهداری خودرو، امروز می‌خوام دست بذارم روی موضوعی که شاید خیلی‌ها ساده از کنارش رد بشن، ولی تاثیرش توی قیمت و رخ ماشین از موتور هم بیشتره: «سلامت قطعات لاستیکی و پلاستیکی».

تا حالا دقت کردید چرا بعضی ماشین‌ها مدل ۹۰ هستن ولی انگار مدل ۸۰ دیده میشن؟ یا برعکس؟
    ما ایرانی‌ها عادت داریم تند تند روغن موتور و فیلتر عوض کنیم (که عالیه)، اما پوست ماشین رو ول می‌کنیم به امان خدا!

طبق تحقیقات و تجربیاتی که من توی این مدت داشتم، دوتا دشمن اصلی برای لاستیک دور در، داشبورد و تایرها وجود داره که مثل سرطان عمل می‌کنه:

۱. آفتاب و اشعه UV:
    لاستیک‌ها یه ماده‌ای دارن به اسم "Antiozonant" که مانع خشک شدنشون میشه. آفتاب این ماده رو تجزیه می‌کنه. خیلیا میان برای محافظت، به لاستیک "روغن" یا "گریس" یا "واکس‌های نفتی" می‌زنن. این بدترین کاره! چون روغن زیر آفتاب مثل ذره‌بین عمل می‌کنه و حرارت رو می‌بره بالا و لاستیک رو "برشته" می‌کنه. نتیجه‌اش میشه همون ترک‌های ریزی که روی دیواره لاستیک می‌بینید.

۲. شوینده‌های اسیدی کارواش:
    اون کفی که توی کارواش می‌زنن و خیلی هم قشنگه، اکثراً خاصیت قلیایی یا اسیدی شدید داره تا چربی‌ها رو ببره. این مواد رطوبت ذات لاستیک رو می‌کشن. واسه همینه که لاستیک بعد از خشک شدن "قهوه‌ای" یا "طوسی کدر" میشه. این قهوه‌ای شدن یعنی لاستیک داره فریاد می‌زنه که "من خشک شدم!".

تجربه من:
    من قبلا فکر می‌کردم هرچی لاستیک چرب‌تر باشه بهتره. اما الان به این نتیجه رسیدم که لاستیک باید "هیدراته" بشه نه "چرب".
    توی پست‌های بعدی می‌خوام چندتا تستی که روی مواد مختلف (از واکس فوری تا مواد نانو) انجام دادم رو براتون بذارم و بگم کدومش واقعا به درد ترافیک و آفتاب ایران می‌خوره.

شما خودتون برای جلوگیری از سفیدک زدن داشبورد یا قهوه‌ای شدن لاستیک چه ترفندی دارید؟ (غیر از چرب کردن با واکس داشبورد که خاک میگیره!)

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •