سلام دوستان
خواهش میکنم یکی دو دقیقه وقت بزارید و این پست رو با دقت بخونید... مرسی
من فکر میکنم حکومت شدیدا به دنبال این هست که در فضای مجازی حکمرانی کنه. الان فضای مجازی دست حکومت نیست، ولی حکومت نقشه داره این کار رو انجام بده.
این تاپیک صرفا جنبهی اطلاعرسانی داشت. تاکیدی ندارم که حتما توی تاپیک شرکت کنید.
ولی کاملا مستند صحبت میکنم. دلایل حرفهام اینهاست که در ادامه میگم:
1- صحبتهای آقای حداد عادل
حدود یک ماه پیش (با اختلاف یکی دو روز) آقای حداد عادل (مشاور اصلی آقای خامنهای) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] (پانوشت ۱) و ما دنبال این هستیم که فضای مجازی رو ضابطهمند کنیم. معنی این جمله یک جورهایی مشخصه.
2- رفع فیلتر یوتیوب برای دانشگاه تهران
حدود ۱۰ روز پیش (با اختلاف یکی دو روز) سایت یوتیوب در دانشگاه تهران رفع فیلتر شد ( [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ). علاوه بر دانشگاه تهران، یوتیوب برای ۱۳ دانشگاه دیگر هم رفع فیلتر شد ( [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ). این کار برای این انجام شد که دانشجویان بتونند از یوتیوب برای مقاصد اموزشی استفاده کنند. معنی این اتفاق این هست که اینترنت طبقاتی به فاز اجرایی رسیده. اینترنت طبقهی دانشگاهی فیلتر یوتیوب ندارد ولی طبیعتا برای بقیه دارد.
3- پیش نمایش فیلترینگ نسل جدید
جنگ ۱۲ روزه باعث شد دستگاه حاکمیتی، به خاطر مسایل امنیتی از فیلترینگ نسل جدید زودتر از موعد پرده برداری کنه. شاید شما دقت نکردید ولی در زمان جنگ 12 روزه سایتهایی که داخل ایران هاست شده بودند برای خارجیها بدون مشکل کار میکردند. یعنی بازدید کنندهی خارجی به راحتی از سایتهای داخل ایران (مثل اوایی که روی اروان هاست شده بودند ...) میتونستند بازدید کنند ولی تمام سایتهای خارجی از دسترس کاربران داخلی قطع بود. همچنین همهی فیلترشنکها هم قطع شده بود. من تابحال شبیه به این قضیه رو ندیده بودم برای همین هست که میگم ادوات فیلترینگ نسل جدید رونمایی شد.
پس حکومت ابزار فیلترینگ رو بروز کرده و پتانسیل قطع اینترنت رو داره.
4- هرج و مرج
آقای حداد گفتن چون فضای مجازی بیصاحبه ما میخوایم ضابطهمندش کنیم. ما میدونیم که اینطوری نیست. پس ممکنه خیلی تصادفی یک سری افراد باعث هرج و مرج بشن که این گفتهی اقای حداد رو به حقیقتش برسونن. کما اینکه دوتا دوستمون که معرف همه هستن خیلی فعالیت میکنن و خیلیها رو شاکی کردن.
نتیجه:
الان اینترنت جهانی تقریبا برای همه ایرانیها قابل دسترس هست (از طریق فیلتر شکنهای رایگان) ولی اگر اینترنت طبقاتی بشه، شاید حداکثر شاید ۵ درصد مردم به اینترنت جهانی دسترسی خواهند داشت چون همهی فیلترشکنها قطع میشه همونطور که قبلا اتفاق افتاد. اگر احتمالا فعالیتی میکنید مثلا در اینستا فروشگاه دارید، مراقب باشید. ممکنه به زودی دسترسی ها قطع بشه.
پانوشت ۱: به نظر من اقا حداد اشتباه میکنند. فضای مجازی بیصاحب نیست. اونی که بیصاحبه نفت و برق مملکت هست که داره میره به چین و ماینرهای بعضیا...

جواب بصورت نقل قول