-
اخبار تلفن همراه
خدمات رساني دومين اپراتور قطر تا پايان سال 2009 كامل مي شود
خبرگزاري فارس: رئيس اپراتور قطري وودافون اعلام كرد تكميل خدمات رساني اين شركت در كل خاك قطر تا پايان سال 2009 به طول مي انجامد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش فارس به نقل از آي تي پي، وي افزود اگر چه سرويس دهي وودافون از اول مارس 2009 آغاز مي شود، اما بهينه سازي كيفيت خدمات و تكميل آن به چند ماه ديگر زمان نياز دارد.
قطر آخرين كشور عرب حاشيه خليج فارس است كه انحصار در زمينه ارائه خدمات مخابراتي را از بين برده و مجوز فعاليت اپراتورهاي بخش خصوصي را صادر مي كند. پيش از اين Qtel تنها ارائه دهنده خدمات تلفن ثابت، همراه و اينترنت در قطر محسوب مي شد.
وودافون قطر اظهار اميدواري كرده كه تا قبل از پايان سال 2009 امكان دسترسي همگان به خدمات خود را با كيفيت مناسب فراهم كند. اين اپراتور خدمات خود را به دو شيوه اعتباري و عادي عرضه مي كند.
-
يك چهارم خانوارهاي اروپايي از تلفن ثابت استفاده نميكنند
خبرگزاري فارس: در حال حاضر بيش از يك چهارم خانوارهاي اروپايي ديگر از تلفنهاي خطوط ثابت استفاده نميكنندو تمامي ارتباطات خود را از طريق تلفنهاي همراهانجام ميدهند؛همچنين حدود يك پنجم از مردم اين قاره تماسهاي تلفني خود را از طريق اينترنت انجام ميدهند.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش فارس به نقل از مرجنت، بدون شك اتحاديه اروپا يكي از مناطق پيشروي دنيا در توسعه صنعت فناوري اطلاعات است.
بعد از ورود نسل سوم تلفنهاي همراه به بازارهاي جهاني، بيشتر كشورهاي جهان در جهت توسعه سرويسهاي خدماتي وارد رقابتي شديد، با اين سيستم جديد شدند.
به طور مثال بيشتر كشورها براي افزايش سرعت اينترنت در تلفنهاي همراه نسل سوم، و گسترش ظرفيت انتقال اطلاعات، در حال رقابتي سخت هستند.
هم اكنون اروپاييها از لحاظ ارائه سرويس پهناي باند اينترنت به تلفنهاي همراه نسل سوم، در صدر ديگر مناطق دنيا قرار دارند.
HSDPA، يكي از سيستمهايي است كه اخيرا وارد بازارهاي جهاني شده است. اين سيستم كه مخفف عبارت High-Speed Downlink Packet Access است، روي موبايلهاي نسل سوم نصب ميشود و به كمك آن، حجم انتقال اطلاعات از طريق گوشيهاي تلفن همراه به طور قابل ملاحظهاي افزايش مييابد.
تنها در ماه ژوئن سال گذشته ميلادي، شركت وودافون بيش از 6/1 ميليون دستگاه از اين سيستم را به فروش رساند.
همچنين طي همين مدت، شركت "3"، حدود يك ميليون دستگاه، شركت تلفونيكا بيش از 323 هزار دستگاه، شركت "تي موبايل" حدود 254 هزار دستگاه و شركت "ارنج" بالغ بر 184 هزار دستگاه از اين سيستم جديد را به فروش رساند.
به گزارش فارس در حال حاضر در تمام قاره اروپا بيش از 8/910 ميليون حق اشتراك تلفن همراه وجود دارد كه بيش از 5/101 ميليون نفر از آنها از تلفنهاي همراه نسل سوم استفاده ميكنند كه كه 1/11 درصد از مشتركان خطوط تلفن همراه در اروپا را شامل ميشود.
طبق آمارهاي ارائه شده، تعداد اشتراكهاي تلفن همراه نسل سوم، در كشورهايي نظير سوئد، نروژ و ايتاليا بسيار بالا بوده و بالغ بر 25 درصد است.
GSMA، اتحاديه جهاني صنعت موبايل، در گزارشي عنوان كرده است كه ارزش بازار پيام كوتاه (SMS) در اتحاديه اروپا طي سال 2007 با رشدي 40 درصدي به بيش از 7 ميليارد يورو (9/10ميليارد دلار) رسيد.
در همين راستا طي سال 2007، اپراتورهاي تلفنهاي همراه در اتحاديه اروپا براي افزايش خدمات و توسعه شبكههاي خود بيش از 20 ميليارد يورو (31 ميلياد دلار) در اين صنعت سرمايهگذاري كردند.
در واقع ميتوان گفت شهروندان اروپايي بسيار سريعتر از ديگر مناطق جهان، فناوري تلفنهاي همراه نسل سوم را پذيرفتند.
تنها طي ماه آوريل تعداد مشتركان تلفنهاي همراه نسل سوم به بيش از 112 ميليون نفر رسيد كه اين تعداد مشترك حدود 5/22 درصد از كل جمعيت اروپا را تشكيل ميدهد. اين در حاليست كه تعداد مشتركان تلفنهاي همراه نسل سوم در آمريكا و كانادا، حدود 18.4 درصد و در منطقه آسيا و اقيانوسيه تنها 3.7 درصد است.
يكي از عواملي كه در توسعه صنعت فناوري اطلاعات در اروپا نقش بسزايي داشته، رقابت شديد شركتهاي عرضهكننده اين گونه خدمات است.
به گزارش فارس هم اكنون برخي از شركتهاي ارتباطاتي اين قاره در تلاش هستند تا پروژه بيمارستانهاي مجازي و يا بهداشت و سلامت الكترونيكي را گسترش دهند.
اين پروژه در كشورهايي نظير فرانسه و پرتغال با جديت در حال پيگيري است و شايد در آيندهاي نه چندان دور، اين فناوري جاي بيمارستانهاي پيشرفته و بزرگ را بگيرد.
-
بهدنبال نگراني از خطر آنتن تلفن همراه،
مدير عامل ارتباطات سيار تاكيد كرد:
مردم نبايد نگران اين موضوع باشند
خطرات با افزايش تعداد آنتنها كاهش مييابد
مدير عامل شركت ارتباطات سيار به دنبال وجود برخي نگرانيها از تشعشع آنتنهاي تلفن همراه اظهار كرد: خطرات استفاده از تلفن همراه و تشعشعات آن بيشتر از آنتنهاي bts است و اگر اين آنتنها در فاصله مناسبي قرار بگيرند مثلا از 20 متر تا يك كيلومتر به طور طبيعي توان دريافتي اين تشعشعات در اين فاصله كمتر از تلفن همراه است و نگراني در اين زمينه وجود ندارد.
وحيد صدوقي در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره فرهنگسازي مناسب در زمينه نصب سايتهاي تلفن همراه و توجه و تاكيد به اين موضوع اظهار كرد: متاسفانه هنوز مشكلمان در رابطه با نصب سايتها در اماكن عمومي يا منازل حل نشده و مردم نسبت به خطرات تشعشعات اين آنتنها نگرانند در صورتي كه نبايد نگراني در اين زمينه داشته باشند.
مدير عامل شركت ارتباطات سيار با اشاره به اينكه نبايد نگراني در زمينه تشعشعات ناشي از سايتهاي تلفن همراه وجود داشته باشد تصريح كرد: از سويي هر چقدر شبكه ما گستردهتر باشد و تعداد آنتنهاي bts افزايش يابد خطرات كاهش مييابد.
اما اخيرا يكي از بزرگترين مطالعات در مورد عوارض جانبي فنآوري تلفن همراه نشان داد كه عوارضي همچون اضطراب، سردرد و خستگي با امواج معمولي منتشر شده از آنتنهاي تلفن همراه ارتباطي ندارند.
به گزارش ايسنا اين تحقيقات از سوي گروهي از دانشمندان برروي 44 نفر از افرادي كه اعلام كرده بودند به عوارض ناشي از امواج تلفن همراه دچار شدهاند و 114 فرد معمولي ديگر در آزمايشگاهي كه ويژه اين مطالعه طراحي شده بود، صورت گرفت.
نتايج نشان داد كه علايم فيزيكي مانند ضربان قلب، فشار خون تحت تاثير آنتنهاي تلفن همراه در هر دو حالت خاموش و روشن قرار نميگيرند و اثر قابل توجهي برروي افراد گروه اول و دومي كه در معرض امواج gsm قرار گرفته بودند، مشاهده نشد.
بر اساس يافتههاي اين مطالعهي سه ساله، سيگنالهاي تلفن همراه مسوول هيچ عارضهاي كه از سوي برخي افراد توصيف شده نيستند و كساني كه نگران اثرات كوتاه مدت آنتنهاي تلفن همراه بر روي سلامت خود هستند با اين خبر آسوده خاطر خواهند شد.
اما شركت ارتباطات سيار به منظور آگاهي مشتركان از بحث سايتهاي bts سلسله نامههاي همراه با قبوض براي مشتركان تلفن همراه ارسال ميكند.
به گفته محمد آبايي - مدير کل بازرسي، ارزيابي عملکرد و پاسخگويي به شکايات شرکت ارتباطات سيار - بحث سايتهاي bts يكي از موضوعات مهم است كه در بسياري از مناطق و محلها از نصب آن از سوي مردم جلوگيري به عمل ميآيد و در بعضي از مناطق مردم شايعات زيادي را در رابطه با اين آنتنها و مضراتي كه ميتواند براي سلامتي انسان داشته باشد عنوان ميكنند.
در اين نامه با عنوان همزيستي مسالمتآميز شهروندان در كنار سايتهاي bts در رابطه با اين موضوع توضيحات لازم داده شده است.
وي در گفتوگو با تاكيد كرده بود: همراه اول در كليه مراحل ايجاد و توسعه شبكه، مطابقت كليه تجهيزات در همه بخشهاي انتقال، راديو آنتن و المانهاي شبكه اعم از مراكز كنترلي و ايستگاههاي bts با استانداردهاي سازگاري الكترومغناطيسي و همچنين حفاظت از انسان مدنظر داشته و در دستور كار طراحي و پياده سازي و توسعه شبكه خود قرار داده است.
-
سرمايهگذاري 8 ميليارد دلاري چين براي راه اندازي شبكه نسل سوم همراه
خبرگزاري فارس: چاينا موبايل بزرگترين اپراتور تلفن همراه جهان از لحاظ تعداد مشترك از سرمايه گذاري 8.6 ميليارد دلاري خود براي راه اندازي شبكه نسل سوم اختصاصي خبر داد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش فارس به نقل از يونايتدپرس، به همين منظور 60 هزار دكل BTS در نقاط مختلف اين كشور نصب خواهد شد.
چين براي ايجاد شبكه نسل سوم تلفن همراه يك استاندارد داخلي موسوم به TD-SCDMA را ابداع كرده كه به طور كامل توسط مهندسان اين شركت طراحي شده است.
انتظار مي رود كار نصب تجهيزات لازم براي بهره مندي ازاين شبكه تا قبل از پايان سال 2010 به پايان برسد و تا آن زمان بيش از 80 هزار دكل بي تي اس در نقاط مختلف چين نصب خواهد شد.
با راه اندازي اين شبكه دسترسي به خدماتي همچون اينترنت پرسرعت، مكالمه ويديويي با كيفيت خوب و مشاهده برنامه هاي تلويزيوني بر روي گوشي ممكن خواهد شد.
دو اپراتور ديگر چين به نام هاي China Telecom و China Unicom به ترتيب قصد دارند از استانداردهاي نسل سوم CDMA2000 آمريكا و WCDMA اروپا استفاده كنند.
-
يک استاد دانشگاه :
فرهنگ سازي استفاده از خدمات ارزش افزوده در کشور انجام نشده است
موبنا-يک استاد دانشگاه علم و صنعت معتقد است که فرهنگ سازي لازم براي استفاده از خدمات ارزش افزوده تلفن همراه در کشور ما انجام نشده است و مردم هنوز اين خدمات را نمي شناسند.
علي اکبر جلالي در گفت وگو با خبرنگار موبنا ، استقبال نکردن مشترکان تلفن همراه از سرويس هايي چون "ام ام اس" و "جي پي آر اس"را ناآشنايي آنها از کاربرد اينگونه سرويس ها عنوان کرد و اظهار داشت:دولت بايد قبل از ارائه سرويس هايي چون gprsو mms فرهنگ سازي لازم را در اين زمينه انجام دهد.
وي با تاکيد بر لزوم وجود عزم و اراده لازم براي توسعه فناوري هاي نوين در کشور ، خاطرنشان کرد:به اين ترتيب بنظر مي رسد زماني طولاني لازم باشد تا اپراتور سوم که قرار است سرويس هاي مبتني بر نسل سوم تلفن همراه را ارائه دهد بتواند به سوددهي مناسبي دست پيدا کند .
به اعتقاد دکتر جلالي اپراتورهاي تلفن همراه بايد از ابزار جديدي براي آگاهي ، اطلاع رساني و فرهنگ سازي مشترکان خود استفاده کنند.
نزديک به سه ماه از ارائه سرويس mms تلفن همراه توسط اپراتورهاي اول و دوم مي گذرد اما بسياري از مشترکان تلفن همراه به دليل نداشتن آگاهي کافي از اين سرويس استفاده نمي کنند.
-
مسائل امنيتي تلفن همراه در طرح آپا مورد ارزيابي قرار مي گيرد
موبنا- به گفته معاون وزير ارتباطات ، مسائل امنيتي تلفن همراه و شبکه هاي نسل جديد در طرح "آپا" مورد ارزيابي قرار مي گيرند.
کمال محامد پور در گفت وگو با خبرنگار موبنا اظهار داشت: هدف از اجراي اين طرح پوشش تمامي زمينه هاي مخايراتي است که تلفن همراه و مسائل مرتبط با آن نيز در اين طرح جاي مي گيرد.
وي گفت: اين طرح براي پوشش حوزه موبايل و شبکه هاي نسل جديد (آگاهي رساني، پشتيباني و امداد حوادث رايانه اي ) برنامه هايي را مدنظر دارد..
محامد پور ادامه داد: درحال حاضرهفت دانشگاه کشور براي اجراي اين طرح با مرکز تحقيقات مخابرات ايران همکاري مي کنند.
معاون وزير ارتباطات خاطرنشان کرد: در طرح آپا مجموعه امکانات ونجهيزات مخابراتي کشور از جهت مسائل امنيتي و حمله ويروس مورد بررسي قرار گرفته و راهکارهاي لازم براي مقابله با آنها اعمال مي گردد.
در طرح آپا همچنين فعاليت هاي مرتبط با شناسايي تهديدات رايانه اي، رصد و کشف آسيب پذيري هاي موجود در انواع فناوريهاي اطلاعاتي و ارتباطي و رسيدگي و کمک به سازمانهاي مختلف در هنگام بروز حوادث ناشي از حملات رايانه اي ارائه مي شود .
-
صلح سبز :
سازندگان تلفن همراه و اپراتور ها بايد سبز تر شوند
موبنا- شرکت "صلح سبز" از توليد کنندگان تلفن همراه و اپراتورها خواسته است که در بازيافت گوشي هاي فرسوده تلاش بيشتري داشته باشند.
به گزارش گروه اخبار خارجي "موبنا" ، شرکت Greenpeace در سال 1971 در ونکوور، کولومبيا، بريتانيا و کانادا تاسيس شد. اين شرکت در 42 کشور نمايندگي دارد.
اينترنتي "پي سي پرو" اعلام کرد ، با توجه به اين که ساخت و طراحي گوشي هاي جديد روز به روز در حال افزايش است و سازندگان هر روز مدل هاي جديدي از تلفن هاي همراه را روانه بازار مي کنند، مسئله بازيافت گوشي هاي فروسوده نيز بسيار جدي شده است.
شرکت "صلح سبز" با انتقاد از اپراتور ها به خاطر ارايه سرويس هاي به روز کردن گوشي ها با نرم افزار هاي جديد که موجب استفاده دوباره از گوشي ها فرسوده مي شود ، اعلام کرد، با توجه به اينکه حد اکثر کارايي تلفن هاي همراه 18 ماه است اپراتور ها و سازندگان تلفن همراه بايد در بازيافت گوشي هاي فرسوده سرمايه گذاري بيشتري کنند.
صلح سبز همچنين از سازندگان تلفن همراه خواسته است که گوشي هاي خود را سبز تر کنند و از مواد دوستدار طبيعت در ساخت تلفن هاي همراه استفاده کنند تا گوشي ها قابل بازيافت باشند.
نوکيا در ميان سازندگان تلفن همراه عنوان سبز ترين شرکت در سال گذشته از آن خود کرد و بيشترين تلاش را در ارايه گوشي هاي دوستدار طبيعت و بازيافت تلفن هاي همراه فرسوده انجام داده است.
نوکيا اعلام کرد ، براي اجراي طرح بازيافت گوشي هاي تلفن همراه يکهزار و 300 صندوق سبز در سراسر هند مستقر کرده است و در ازاي هر تلفن همراه که به صندق هاي سبز انداخته مي شود يک درخت کاشته و به افرادي که گوشي هاي فرسوده خود را به بازيافت مي سپارند ، جوايزي نيز داده مي شود.
-
کودک ربوده شده در آمريکا با استفاده از تلفن همراه نجات يافت
موبنا – يک دختر بچه 9 ساله که درايالت ماساچوست آمريکا ربوده شده بود، بوسيله رديابي تلفن همراه و سيستم ناوبري نجات يافت.
به گزارش گروه اخبار خارجي " موبنا" به نقل ازسايت اينترنتي " د رجيستر دات کو دات يو کي" ، " ناتالي مالتايس" هنگاميکه در روزهاي آخر هفته همراه مادربزرگش " رز ام - مالتايس" به تعطيلات رفته بود ، مفقود شد.
مقامهاي محلي و معاون آتش نشاني با رديابي سيگنال تلفن همراه دختربچه مفقود شده توانستند رد وي را در يک متل در ويرجينا پيدا کنند.
افراد نزديک دختر بچه مفقود شده به پليس اعلام کردند مادر بزرگ وي طي تماس تلفني اعلام کرده است ديگر هرگز ناتالي را نخواهند ديد و درپي اين تماس ، پليس دستوربازداشت مادر بزرگ را صادر کرد.
پليس با هماهنگي مقامهاي محلي و دست اندرکاران مخابرات ، سيگنال هاي منتشر شده از تلفن همراه دختر بچه ربوده شده و بهره گيري از سيستم رديابي gps مکان دقيق مادربزرگ و کودک ربوده شده را يافته و وي را آزاد کردند.
-
78درصد از جمعيت خراسان جنوبي تحت پوشش شبکه تلفن همراه است
موبنا- مديرعامل شرکت مخابرات استان خراسان جنوبي گفت: طبق آمار، در پايان سال 86، 91 درصد جمعيت استان از تلفن خانگي بهره مند بوده و 78درصد نيز از پوشش شبکه تلفن همراه برخوردار بودند. همچنين با راه اندازي سايت هاي gsm در پايان اين سال، تعداد 342 روستا تحت پوشش قرار گرفتند.
به گزارش موبنا به نقل از روابط عمومي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ، شرکت مخابرات استان خراسان جنوبي با کسب رتبه برتر در ارزيابي عملکرد شاخص هاي عمومي و اختصاصي دستگاه هاي اجرايي استان در سال 86 از سوي استاندار استان مورد تقدير قرار گرفت.
مهندس حاجي محمدي گفت: در سال 86 با تحقق برنامه هاي شرکت در شاخص هاي مورد نظر و دستيابي به اکثر اهداف برنامه، در يازدهمين جشنواره شهيد رجايي استان رتبه نخست را در ارزيابي عملکرد شاخص هاي عمومي و اختصاصي دستگاه هاي اجرايي استان کسب کرده و مورد تقدير استان قرار گرفتيم.
وي در خصوص وضعيت شاخص هاي فعلي در زمينه تلفن همراه گفت: هم اکنون تلفن هاي همراه مشغول به کار استان به 160 هزار و302 مورد رسيده است.
مهندس حاجي محمدي خاطرنشان کرد: همچنين تلفن ثابت منصوبه بيش از 289هزار و تلفن هاي ثابت مشغول به کار نيز به 202هزار و 440 شماره رسيده است.
مديرعامل شرکت مخابرات استان خراسان جنوبي تعداد دفاتر ict روستايي استان را 169 مورد برشمرد و گفت: هم اکنون 4 هزارو 373 کيلومتر فيبرنوري در استان کشيده شده است.
وي در خصوص پورت هاي ديتا گفت: هم اکنون پورت ديتاي دولتي منصوبه هزارو860 و پورت ديتاي دولتي دايري 497 پورت است، همچنين تعداد پورت ديتاي منصوبه pap ها 5 هزارو 564 پورت و دايري هزارو204 پورت است.
-
تلفن همراه ، عامل افزايش ترافيک بزرگراهها است
موبنا- يک كارشناس كنترل ترافيك مي گويد ، استفاده از تلفن همراه توسط رانندگان موجب افزايش ترافيک در بزرگراهها شده است.
به گزارش خبرنگار موبنا ، سرهنگ سلطانيان اظهار داشت: يکي از دلايل ترافيک سنگين در بزرگراههاي تهران مکالمه رانندگان با تلفن همراه در هنگام رانندگي است.
وي ادامه داد: استفاده از تلفن همراه در حين رانندگي به ميزان تصادفات دامن زده است و مکالمه با تلفن همراه در زمره يکي از عوامل اصلي تصادفات به شمار مي آيد.
سرهنگ سلطانيان گفت: رانندگان در هنگام استفاده از تلفن همراه در حين رانندگي متوجه فاصله ميان اتومبيل خود با ديگر اتومبيل ها نيستند و چنانچه رانندگان درهنگام رانندگي از تلفن همراه استفاده کنند توسط پليس راهنمايي رانندگي معادل هفت هزار تومان جريمه خواهند شد.
استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگي ساليانه منجر به وقوع تصادفاتي مي شوند که اغلب مرگ سرنشينان را نيز به همراه دارد. با وجود صدور قوانين مختلف توسط دولتها به منظور منع استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگي، استفاده از هندز فري هاي بلوتوث دار رواج فراواني پيدا کرده است.
تحقيقات نشان مي دهد خطر حواس پرتي ناشي از صحبت يا شماره گيري در هنگام رانندگي بيشتر از درگير بودن يک دست به دليل استفاده از گوشي در هنگام رانندگي خواهد بود.