-
Google News : اخبار گوگل
همه خبرها و معرفي ابزارهاي جديد گوگل بزرگترين موتور جستجو دنيا
اگه دوستانم چيز جديدي ديدند خواهشا عوض بخش خبر كه كلي شلوغ شده توي اين تايپك قرار بدن
ممنون
فهرست اخبار گوگل
-
جانشين گوگل در راه است
با تحقق پروژه اي موسوم به Nutch جستجوگر تجاري گوگل براي هميشه به اعماق تاريخ خواهد پيوست.
تيم
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در حال ساخت اولين موتور جستجوگر اينترنتي براساس اوپن سورس است که اگر سرمايه گذاران عمده به آن طرح روي بياورند، اولين جستجوگر مجاني اينترنت متحقق خواهد شد. گروه مذکور کاملا داوطلبانه دست به اين کار زده و قصد دارند بدون نيت اقتصادي موتور کاملا مجاني را براي کاربران اينترنت به ارمغان بياورند. دوگ کاتينگ رئيس سازمان Nutch در اين زمينه مي گويد: موتور «نوچ» سرانجام جايگزين موتورهاي تجاري مي شود و تمام جستجوگران بزرگ که حالت بيزينس دارند را پشت سر مي گذارد. وي ضمن بررسي موتورهاي جستجو خاطرنشان ساخت که تمام موتورهاي کنوني به دليل دريافت پول و آگهي نتايج جستجوي خود را منطبق با خواست کاربر نمي آورند، بلکه هرچه شرکت آگهي دهنده دستور دهد، همان را کاربر در نتايج جستجو مي بيند، بدون آن که با موضوع مورد جستجو نيز سازگاري صددرصد داشته باشد. موتورهايي مانند گوگل که به تازگي بيزينس را به حد گندآوري توسعه داده ، نتايجي کاملا غيرمرتبط آورده و اعصاب کاربر را خرد مي کند. به همين خاطر برخي کاربران قديمي اينترنت مجددا بعد از چند سال دوباره به سراغ آلتاويستا رفته و از آن موتور نسبتا سالم استفاده مي کنند. اما به گفته دوگ کاتينگ هيچ رنک بيزينسي روي «نوچ» تعريف نشده و به خاطر بهره گيري از برنامه هاي اوپن سورس کاملا مجاني است و بنابراين انگيزه بيزينس هم روي آن وجود ندارد. موضوع اوپن سورس بودن جستجوگر نوچ باعث مي شود فکر داشتن هرگونه بيزينس از اين پروژه بربندد؛ چراکه ماهيت اوپن سورس به عنوان کد باز و در دسترس همگان ، چيزي را براي پنهان کردن انديشه هاي بيزينس مثل گوگل نمي گذارد. به گفته کاتينگ اينک 3رقيب عمده تجاري يعني گوگل ، ام اس ان و ياهو پيش روي «نوچ» هستند. پيش بيني اين که نوچ بتواند 3رقيب مذکور را پس زند ، هنوز زود است اما از يک تجربه اتفاق افتاده مي توان درس گرفت و آن موضوع آلتاويستاست که هيچ کس فکر نمي کرد يک روزي گوگل بتواند آلتاويستا را ضربه فني کرده و با سن و سال کم ره صدساله را طي کند. ويژگي عمده فرهنگ اينترنت در چند سال اخير بي وفايي آن بوده است تا جايي که فناوري باعث رويگرداني کاربران از سايتهاي قديمي به سوي سايتهاي پيشرفته تر شده است و البته همين فرهنگ نيز شايد به سرگوگل بيايد. در وهله اول جستجوگر نوچ اطمينان مي دهد که نتيجه جستجو هماني است که کاربر دنبال آن مي گردد. دوم اين که در حرکت توسعه طلبانه موتور اوپن سورس شايد تعداد صفحات جستجو شده از تعداد صفحات مورد ادعاي گوگل نيز بيشتر شود که در آن صورت اين 2مزيت کافي خواهد بود تا کاربران به سوي اين ماشين رهنمون شوند. اما به گفته ناتال تيلور، سخنگوي گوگل آنها از وقوع داستان «نوچ» در بيم و هراس نيستند؛ چراکه نوچ نمي تواند جلوه اي کاملا جهاني پيدا کند و کسي هم به دليل نداشتن سود روي آن سرمايه گذاري زيادي نمي کند. کريس وينفيلد، رئيس شرکت طراح وب 10E20 مي گويد کار نادرستي است که هم اکنون قضاوتي زودرس درباره به چالش کشيده شدن گوگل توسط نوچ داشته باشيم.
همچنين اگر قبول کنيم که نوچ پيروز مي شود، باز نمي دانيم اين درصد موفقيت تا چه اندازه است؟ و چه زماني حاصل مي شود؟ وي نيز مي پذيرد که اگر نوچ بيايد جاي خالي بسياري از موتورها را پر مي کند، اما روي يک نکته تاکيد مي کند و آن نداشتن سخت افزار مناسب مانند سخت افزار و ربوت گوگل در پروژه نوچ است.
به گفته وي ، هرچند موسسه تحقيقاتي
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حث سخت افزاري را برعهده گرفته ، اما هنوز چيز قابل توجهي ارائه نکرده است.
وينفيلد تاکيد مي کند که هرچند مي گويند نتيجه جستجو در نوچ هماني خواهد بود که کاربر مي خواهد، اما چگونه جلوي اسپم ها گرفته مي شود تا در نتايج جستجو وارد نشود، بحثي است که کسي به آن پاسخ نداده است.
برايان پيکولو مشاور در شرکت بوستوني pixel Bridge نظري ديگر دارد. وي مي گويد موتور نوچ پيروز مي شود اما موفقيت آن در حدي نخواهد بود که گوگل را پشت سر بگذارد. به عقيده وي سرمايه گذاري سنگين روي سخت افزار و پهناي باند و سرورهاي بزرگ صورت نگرفته و براي اين کار بايد ربوتي قوي تر از ربوت گوگل با هزينه زياد ساخته شود. برايان به همين دليل تاکيد مي کند که تا آينده اي نامعلوم بحث نوچ در جوامع آکادميک دنبال خواهد شد، بدون آن که به زودي بتواند گوگل و ياهو و ام اس ان را يقه کند. وي گفت : گوگل هنوز محبوب ترين با نتايج بهترين است و بنابراين نوچ هرگز نمي تواند به گردپاي آن برسد. اگر الگوريتم موتور نوچ به دست رقبا بيفتد آن وقت در يک تباني با اسپمرها نتايج جستجوي آن خراب شده و کاربر را نااميد مي سازد. در کوتاه مدت نيز جستجوگري مثل نوچ در رادار گوگل مانيتور نمي شود. حال اين که چه زماني نوچ جاي گوگل و نظاير آن را بگيرد، معلوم نيست.
علي رغم تمام مباحث مطرح شده حرکت براي ارائه اطلاعات مناسب به کاربران اينترنت از طرف موتورهاي جستجو ادامه داشته و روزي آزادي اطلاعات و نتايج جستجوي موردعلاقه کاربران جاي هر نوع تفکر بيزينس را خواهد گرفت.
-
گوگل 2084
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در مورد آینده گوگل و آیتی ، رسانهها مقالات زیادی منتشر میکنند. خواندن این مقاله که چند ماه پیش منتشر
شده بود و سر و صدای زیادی به راه انداخته بود ، خالی از لطف نیست. ترجمه این مقاله در هفتهنامه عصر ارتباط آمده بود:
سال 2014است . مطبوعات و رسانهها به صورتى كه اكنون میشناسيم ديگر وجود ندارند. گزارشگرى به شكل سنتى آن از بين رفته است . حالا اين googlezoneاست كه اخبار را به سرعت و در حجم وسيع توليد میكند (گوگل چندين و چند شركت ديكر را تصاحب كرده و با آمازون متحد شده است ). حالا ديگر اخبار عبارت است از بلاگها، عقايد و احساست شخصى، اكتشافات ، ادعاهاى افراد و تفكرات تصادفى آنها كه با استفاده از كامپيوتر و چند نفر ويراستار، جمع آورى شده و شكل يافته اند و بعد دوباره به خورد مردم عادى داده میشوند و اين روند دوباره و دوباره تكرار میشود. نيويورك تايمز را ديگر به صورت آنلاين نمیتوان پيدا كرد. البته هنوز هم منتشر میشود، ولى تبديل شده است به يك خبرنامه كه فقط افراد نخبه يا پا به سن گذاشته آن را مطالعه میكنند.
اينها يافته هاى يك فيلم مستندنماى (هشت دقيقه اى) به نام epic 2014است كه تهيه كننده آن مؤسسه اى تخيلى به نام موزه تاريخ رسانه ها است . (در واقعيت ، دو روزنامه نگار به نام هاى مت تامسون و رابين اسلون اين فيلم را تهيه كرده اند). تامسون و اسلون به تازگى يك قسمت جديد به فيلمشان اضافه كردهاند كه داستان را تا سال 2019ادامه میدهد.
اين فيلم مستندنما كم كم بينندگان بسيارى پيدا میكند، آن هم در زمانه اى كه صنعت اخبار دچار اضطراب و نگرانى زيادى شده است . صنعت اخبار به خاطر يك رشته از رسوايیها و مسائل مالى دچار مشكلات زيادى شده است . به نظر میرسد جدال ميان گزارشگران و بلاگرها، آغاز يك جنگ طولانى ميان رسانه هاى جديد و قديمى است .
ناشران روزنامه ها به خاطر نظرسنجیهايى كه نشان میدهد جوانان ديگر روزنامه نمیخوانند به شدت نگران شده اند و يا به تعبير بعضیها از شدت وحشت فلج شده اند.خوانندگان آنها يكى يكى راهى قبرستان میشوند. بسيارى از جوانان میگويند كه اخبار روز را با نگاهى گذرا به تيترهاى اخبار يا از طريق برنامه هاى كمدى آخر شب دنبال میكنند.
"روبرت مرداك " كه در گردهمايى اخير انجمن دبيران روزنامه هاى آمريكا صحبت میكرد به اعضاى اين انجمن پيشنهاد كرد خوانندگانشان را ترغيب كنند كه از اينترنت به عنوان مكملى براى رسانه هاى چاپى استفاده كنند. وى به شنوندگانش هشدارداد كه اگر از اينترنت استفاده نکنند، شأن خود را تا حد يك آدم بازنده پايين میآورند.
ريچارد بروكايسر، نويسنده نيويورك آبزرور، در مورد سخنان مرداك میگويد: وى خيلى مؤدبانه صحبت كرد. منظور وى اين بود كه روزنامهها ديگر مردهاند. رسانههاى الكترونيكى قديمیتر نيز نگران هستند. مطابق پژوهشهاى مؤمسه advertisting ageدرآمد گوگل و ياهو از راه تبليغات در سال جارى برابر خواهد بود با درآمد تبليغاتى سه شبكه بزرگ تلويزيونى آمريكا در زمان اوج بينندهشان . يك نشانه ديگر: بلاگرها درحال به راه انداختن يك كنسرسيوم هستند تا كارهاى تبليغاتیشان را خودشان انجام دهند. در فيلم مستندنماى كه صحبتش شد، رسانه هاى الكترونيكى جديد با توجه كردن به آنچه مردم میخواهند ، چیزهايى كه امروزه به آنها "خبرهاى آبكى"میگوييم ، رسانه هاى الكترونيكى قديمى را ازميدان به در خواهند كرد.
اين فيلم مستندنما گزارش میدهد كه در سال 2006، گوگل تمام سرويس هايش را - شامل جیميل ، بلاگر و اخبار گوگل - تركيب میكند و "شبكه گوگل " google grid را به وجود میآورد كه پهناى باند و
فضاى ذخيره نامحدود براى ذخيره سازى و به اشتراك گذارى رسانه ها فراهم میكند. در سال 10 20، گوگل در جنك اخبار، مايكروسافت را مغلوب میكند (هيح آژانس خبرى واقعى در اين نزاع درگير نيست ).
در مارس سال 2014، googlezone چيزى به نام EPICرا توليد میكند. EPIC كوتهنوشت "ساختار اطلاعات مشخص شده در حال تكامل " است . فيلم در اينباره میگويد: "حالا همه در توليد اخبار سهيم هستند؟ از مطالب بلاگها و تصويرهاى گرفته شده با تلفن همراه گرفته تا گزارشهاى تصويرى و تحقيقات دامنه دار." تمام مردم ، هم توليد كننده اخبار هستند و هم مصرف كنندگان آن . كامپيوترها مقوله هاى مختلف
را استخراج يا تركيب میكنند تا منطبق بر نيازها و سلايق هر كاربر باشد. اخبار بر اساس تعداد كاربرانى كه آن خبر را میخوانند اولويت دهی می شوند. ديگر هيچ عقل كلى كه تصميم بگيرد ما چه چيزهايى را بايد ببينيم و چه چيزهايى از بقيه مهمتر هستند وجود ندارد.
اين فيلم بيشتر به يك كمدى سياه شباهت دارد، اما بيشتر ادعاهاى آن معقول و ترسناك است .
بدون وجود كسى كه بر جريان اخبار نظارت كند، هيچ كس حاضر به تاييد صحت و دقت گزارشها نيست ،بنابراين ديگر هيچ تفاوتى ميان اخبار واقعى، شايعات رايج و يا مهملات بیارزش وجود نخواهد داشت . مسايلى كه امروز راجع به آن بحث و جدل زيادى وجود دارد - يعنى آيا بلاگرها، روزنامه نگاران واقعى هستند؟ يا آيا مرز مشخصى ميان اخبار و مطالب سرگرم كننده وجود دارد؟ - ديگر بیربط به نظر میرسند. هر كسى يك روزنامه نگار خواهد بود. البته بعضى از اين روزنامه نگاران حقوق دريافت خواهند كرد. ولى معلوم نيست جريان پول آنقدر باشد تا بودجه لازم براى گزارش و تحقيقات پیچیده را تأمين كند. حقوق دريافتى گزارشگران مطابق با ميزان محبوبيت داستانهاى آنها خواهد بود. اگر شغل شما تهيه گزارش در مورد رواندا يا گرم شدن كره زمين است ، براى شما آرزوى موفقيت میكنيم !
اين فيلم مستندنما، با لحن صریح و جدیاش ، از آن دست تحليل هاى جامع به ما ارائه میكند كه هميشه دوست داشتهايم از آنها متنفر باشيم . در اين فيلم به ما گفته می شود كه EPIC ژرفتر، گسترده تر و ريزبينتر از هر چيزى است كه قبلا ديدهايم . از طرف ديگر، مقدار زيادى از محتويات EPICسطحى پيش پا افتاده و نادرست است .اما EPICچيزى است كه ما خواسته ايم . چيزى است كه ما انتخاب كردهايم و موفقيت تجارى آن هرگونه بحثى در مورد اصول روزنامه نگارى يا دموكراسى را بیفايده میكند.EPIC 2014 را میتوان جزوتحليلهاى تيزبينانه رسانهاى به حساب آورد.
-
حضور مرموز گوگل در ايران
اينو چند وقت پيش يه جايي ديده بودم گفتم براتون جاالب باشه
شركت آمريكايي Google علامت تجاري خود را در اداره مالكيت صنعتي ثبت كرده است.
به گزارش بخش خبر تراشه از عصر ارتباط، در آگهي ثبتي كه در روزنامه رسمي كشور براي ثبت علامت تجاري Google به چاپ رسيده است نوع كالا، انواع نرمافزار كامپيوتر براي جستجو، جمعآوري و گردآوري، استخراج، دستهبندي، فهرستبندي و سازماندهي اطلاعات در ترمينالها و كامپيوترهاي شخصي ذكر شده است.
انواع نرمافزار كامپيوتر براي ايجاد و تهيه فهرست و نمايه (index ) اطلاعات، فهرست و نمايه وب سايت و فهرست و نمايه ديگر منابع اطلاعاتي، انواع ماوسپد و انواع كالاهاي مشابه از ديگر انواع كالاهاي ثبت شده با علامت تجاري Google است. مدت اعتبار اين علامت تجاري در ايران 10 سال ذكر شده است.
در شرايطي علامت تجاري Google در ايران به ثبت رسيده است كه ايران و آمريكا هيچ رابطه تجاري با يكديگر ندارند.
مسئول ثبت اختراعات در اداره مالكيت صنعتي گفت: هيچ محدوديتي براي ثبت علائم تجاري از سوي هيچ كشوري وجود ندارد. او اضافه كرد: تمامي كشورها ميتوانند علايم تجاري خود را در ايران به ثبت برسانند و Google نيز از اين قاعده مستثني نيست. مهم نيست كه اين علامت از سوي چه كشوري پشتيباني ميشود مهم اين است كه اين علامت در ايران به ثبت رسيده است. ايران عضو كنوانسيون پاريس است از همين رو هر علامتي كه در ايران به ثبت برسد طبق آن كنوانسيون با آن برخورد خواهيم كرد. طبق آن هيچكس به جزء ثبتكننده علامت تجاري حق بهرهبرداري از آن علامت را ندارد.
او در جواب اين كه Google يك شركت آمريكايي است، گفت: علامت تجاري در ايران به ثبت رسيده است از همين رو هيچ تضاد و مشكلي ايجاد نميشود. به نظر ميرسد گسترش فعاليتهاي گوگل در ايران محدود به اخبار فوق نميشود و در آينده از گوگل مرموز در ايران بيشتر خواهيم شنيد.
-
پدر اينترنت به گوگل پيوست
وينتون سرف، يکي از مخترعان پروتکل TCP/IP، معروف به پدر اينترنت، به استخدام شرکت گوگل درآمد.
شرکت گوگل با انتشار خبري اعلام کرد وينتون سرف، معروف به پدر اينترنت از روز 11 مهرماه با سمتي تحت عنوان Chief Internet Evangelist (مبلغ ارشد اينترنت) در اين شرکت مشغول به کار خواهد شد.
وينتون سرف 62 ساله يکي از اعضاي گروهي است که شبکه آرپانت را - شبکهاي که اينترنت از دل آن متولد شد – بوجود آورد. نام او عمدتا از زماني بر سر زبانها افتاد که به عنوان يکي از مهندساني که در توسعه پروتکل TCP/IP مشارکت داشت، مطرح گرديد.
سرف شرکت مخابراتي MCI را به قصد گوگل ترک ميکند تا در آنجا در زمينه توسعه نرمافزار به گوگل کمک کند.
وينتون سرف به جمع کارشناسان نخبهاي ميپيوندد که اخيرا با دعوت گوگل در اين شرکت مشغول بهکار شدهاند و يا در حال جابجا کردن محل کار خود به اين شرکت هستند.
چندي پيش استخدام يکي از پژوهشگران ارشد مايکروسافت در گوگل با واکنش شديد اين شرکت روبرو شد و مايکروسافت توانست با کشاندن مساله به دادگاه از انتقال وي به گوگل جلوگيري کند.
اريک اشميت، مديرعامل گوگل درباره سرف گفتهاست: او بدون ترديد يکي از رهبران برجسته فناوري در عصر ما است. ديدگاه و بينش او در زمينه فناوري به خلق صنعت کاملا جديدي کمک کرده که بسياري از جنبههاي زندگي ما را دگرگون کردهاست. ما از بابت ورود او به گوگل احساس غرور ميکنيم.
براساس اطلاعيه گوگل، وينتون سرف در کنار شغل جديد خود دراين شرکت همچنان به فعاليتهاي خود در نهادهاي بينالمللي مرتبط با اينترنت ادامه خواهد. وينتون سرف هماکنون رئيس موسسه بينالمللي ICANN ، نهاد مرجع ثبت دامينهاي اينترنتي است.
سرف پس از سالها خدمت در شرکت MCI به گوگل ميپيوندد. او از سال 1982 به MCI پيوست و در آنجا منشا تحولات بسياري بود که در مجموع موجب شد خدمات شرکت MCI به بخشي از backbone و زيرساخت مخابراتي اينترنت تبديل شود. سرف از سال 1986 شرکت MCI را ترک کرد تا به کارهاي پژوهشي بپردازد اما در سال 1994 مجددا به اين شرکت بازگشت. او اخيرا جايزه ACM را به خاطر دستاوردهايش در علم شبکههاي کامپيوتري بدست آورد.
سرف هماکنون مشغول کار در <شبکه بين سياره اي> نيز هست. شبکه بين سيارهاي نام پروژهاي است که سازمان فضانوردي آمريکا، ناسا ، اجرا ميکند و هدف آن، تلاش براي توسعه اينترنت به فضا است، به گونهاي که بتوان از اينترنت براي ارتباط ميان دو سياره استفاده کرد.
وينتون سرف درباره عنوان شغل جديد خود به خبرنگاران گفتهاست : عنوان بسيار جالب وشگفتانگيزي است. معنياش اين است که من بايد کت و شلوارم را کنار بگذارم و مانند کشيشها رداي بلندي بپوشم و به تبليغ اينترنت بپردازم!
-
اميد كردستاني: گوگل نگران فشارهاي مايكروسافت نيست
اميد كردستاني، نايب رييس دپارتمان فروش و بازاريابي گوگل طي سخناني در كنفرانس وب ۲ در سانفرانسيسكو از سياست هاي گوگل دفاع كرد.
اميد كردستاني، نايب رييس دپارتمان فروش و بازاريابي شركت گوگل از سياستهاي اين شركت دفاع كرد و اعلام كرد كه گوگل نگران فشارها و چالشهايي كه از سوي مايكروسافت برميخيزند، نيست.
اين مدير ارشد و ايراني الاصل شركت گوگل كه در همايش وب 2 در شهر سانفرانسيسكو سخنراني ميكرد بر سختگيري و دقت مديران ارشد گوگل و وسواس آنها در زمينه كيفيت عملكرد اين سايت تاكيد كرد و افزود: لري پيج، يك از مديران ارشد گوگل كه خود از مخترعين اين موتور جستجو است، مرتبا كيفيت كار آن را از طريق كامپيوتر شخصي خود آزمايش مي كند و مواردي همچون سرعت نمايش نتايج جستجو (پس از ارسال درخواست كاربر) و نيز ميزان ارتباط نتايج جستجو با كلمات كليدي درخواستي كاربر را بررسي ميكند.
به گفته كردستاني، به رغم آنكه گوگل هماكنون محبوبترين و قدرتمندترين موتور جستجوي اينترنت است اما لري پيچ هيچگاه از عملكرد اين موتور جستجو ابزار رضايت كامل نكرده و همواره بر بهبود مداوم كيفيت تمامي خدمات اينترنتي ارائه شده توسط اين شركت اصرار دارد.
کردستاني در خصوص رقابت گوگل با مايکروسافت خاطرنشان ساخت: اگرچه شركت مايكروسافت به عنوان بزرگترين توليدكننده نرمافزار در جهان همواره گوگل را يكي از جديترين رقباي خود خوانده، اما مسئولان گوگل هيچگاه از بابت فشارهاي مايكروسافت احساس نگراني نكرده و تنها به رضايت كاربران و خدمت به آنها توجه ميكنند.
كردستاني همچنين اعلام كرد به رغم آنكه گوگل در ماههاي اخير در زمينههايي به غير از جستجوي اينترنتي وارد فعاليت شده، اما هيچگاه خواهان حذف و يا تضعيف شركتهاي كوچك فعال در آن زمينهها نبوده و مانع از گسترش نوآوريهاي ساير شركتهاي كوچكتر نشدهاست.
يک روز پيش از سخنراني اميد کردستاني، مديرعامل ياهو از سياست هاي گوگل انتقاد کرده و تلويحا از بابت تلاش اين شرکت براي تبديل شدن به يک پورتال تمام عيار همچون ياهو اظهار ناخشنودي کرده بود.
طي ماههاي اخير شرکت گوگل پيدرپي خدمات و محصولات نرمافزاري جديدي معرفي کرده است که مورد توجه کاربران و کارشناسان قرار گرفته است و اين ظن را ميان تحليلگران تقويت کرده که گوگل قصد دارد به يک غول رسانهاي همچون ياهو، Msn مايکروسافت و يا Aol تبديل شود.
-
گوگل از طرح کتابخانه جهاني ديجيتال حمايت کرد
شرکت گوگل با اهداء سه ميليون دلار به طرح کتابخانه جهاني ديجيتال، اين برنامه را مورد حمايت قرارداد.
شرکت گوگل با اختصاص سه ميليون دلار به طرح کتابخانه جهاني ديجيتال که از سوي کنگره آمريکا ارائه شده است، اين پروژه را مورد حمايت قرارداد.
روز سهشنبه مجلس کنگره آمريکا اعلام کرد قصد دارد پروژهاي تحت عنوان کتابخانه جهاني ديجيتال را به اجرا بگذارد. مجلس کنگره آمريکا داراي بزرگترين کتابخانه جهان است و استاندارد کدگذاري کتاب در اين کتابخانه از سالها پيش توسط اغلب ناشران و کتابخانههاي جهان مورد پذيرش قرارگرفته است.
مجلس کنگره اعلام کرد که به عنوان بخشي از اين پروژه، درحال مذاکره با کتابخانه ملي مصر براي تشکيل بزرگترين مجموعه آنلاين از آثار جهان اسلام است.
به گفته جيمز بيلينگتون، يکي از مسوولان کتابخانه کنگره، در اين پروژه عظيم کتابخانههاي چندين کشور دنيا از جمله چين، هند، برزيل، فرانسه هلند، روسيه و اسپانيا مشارکت خواهند داشت.
هدف از ايجاد چنين کتابخانهاي گردآوري و بايگاني ديجيتالي فرهنگهاي گوناگون سراسر جهان عنوان شده است.
گوگل مدتي است با همکاري پنج کتابخانه بزرگ دنيا امکان جستجو در متن کتابها را فراهم کرده است و پروژه ايجاد کتابخانههاي ديجيتالي در اينترنت را دنبال ميکند، اما اخيرا با شکايت چند ناشر بزرگ آمريکا روبرو شده است که معتقدند اين اقدام گوگل موجب نقض قانون کپي رايت شده است.
-
گوگل يک سرويس آزمايشي WiFi برپا کرده است
گوگل تاييد کرد که يک سرويس دسترسي سريع و بيسيم به اينترنت براي اهالي ساختمانهاي اطراف دفتر مرکزي اين شرکت برپا کرده است.
پس از آنکه منابع خبري گزارش دادند که گوگل يک سرويس دسترسي WiFi به اينترنت براي اهالي ساختمانهاي اطراف دفتر مرکزي اين شرکت برپا کرده است، سخنگوي رسمي گوگل اين خبر را تاييد کرد.
نيت تايلر ضمن تاييد اين خبر افزود، گوگل به صورت آزمايشي براي يک پيتزا فروشي و يک ورزشگاه در همين محله، سرويس اينترنت بيسيم دائر کرده است.
استفاده از سرويس مذکور از طريق نصب يک نرمافزار کوچک و قابل دانلود به نام Google Secure Access امکان پذير است.
سخنگوي گوگل اين اقدام را بخشي از برنامه موسوم به "پروژهي 20 درصد وقت" توصيف کرد و گفت: گوگل مهندسان خود را تشويق ميکند که 20 درصد از زمان کار خود را به اجراي پروژه هاي ابتکاري مستقل اختصاص دهند و سرويس مذکور يکي از همين پروژههاي جنبي است.
به عقيده تحليلگران، علت توجه رسانهها به اين خبر آن است که تاکنون برخي از سرويسهاي مهم گوگل از دل همين پروژههاي جنبي برخاستهاند. از جمله ميتوان به سرويس اخبار گوگل، سيستم نمايش آگهي AdSense و شبکه دوستيابي اورکات اشاره کرد.
برخي کارشناسان معتقدند که گوگل قصد دارد وارد بازار ارائه خدمات دسترسي به اينترنت شود و براي شروع، يکي از جديدترين و استراتژيکترين فناوريها ، يعني فناوري بيسيم را برگزيدهاست. اين کارشناسان احتمال ميدهند که گوگل مايل است در آينده نزديک سرويسها و خدماتي مشابه پورتال ياهو و شبکه MSN به کاربران اينترنت ارائه دهد.
-
كشف اسرار گوگل - 25 راز در معروف ترين موتور جستجوي دنيا
اشاره :
در اين مقاله با ۲۵ نكته كاربردي براي استفاده بهتر از موتور جستجوي گوگل آشنا مي شويد.
1 - همهچيز در نحوه نوشتن
با اطلاع از چگونگي نوشتن عبارات جستجو در موتورهاي جستجو، ميتوانيد اطلاعات موردنيازتان را به راحتي پيدا كنيد. به عنوان مثال دستور <كلمه مورد نظر: Inurl> باعث ميشود تا موتور جستجوي گوگل، همه صفحاتي كه در آدرس url آنها، كلمه مورد نظر وجود داشته باشد را برايتان فهرست كند.
2 - نوار ابزار گوگل
با اضافه كردن نوار ابزار گوگل به مرورگرتان، از اين پس ميتوانيد كار جستجو را با سرعت و راحتي بيشتري انجام دهيد. يكي ديگر از امكانات اين نوار ابزار، جلوگيري از نمايش پنجرههاي تبليغاتي است.
براي دريافت اين برنامه و كسب اطلاعات بيشتر به نشاني toolbar.google.com مراجعه كنيد.
3 - چه كسي به سايت شما لينك داده است
بسياري از مديران سايتها علاقهمندند بدانند چه كساني (از سايت خود) به سايت آنها لينك داده است.
گوگل به اين سوال پاسخ ميدهد. ميتوانيد در قسمت جستجو، عبارت <نشاني سايت:link> را وارد كرده و كليد Enter را بزنيد. نتيجه اين درخواست، فهرست سايتهايي است كه به سايت شما لينك دادهاند.
4 - كاربردهاي تجاري
دو موتور جستجو فرعي گوگل كه به تازگي راهاندازي شدهاند و هنوز واژه كالاهاي تجاري، مورد استفاده قرار ميگيرند. موتور froogle.google.com فهرست محصولات فروشگاههاي online را تهيه ميكند و موتورcalatogs.google.com براي نمايش و درخواست كاتالوگ محصولات بهكار ميرود.
5 - نگاهي به آينده
مديران گوگل هميشه نيمنگاهي به آينده دارند. اگر ميخواهيد بدانيد چه در سر آنها ميگذرد و قرار است در آينده چه كارهايي انجام دهند، بهتر است سري به آزمايشگاه آنها بزنيد و خود از نزديك با خدمات و محصولات آتي گوگل آشنا شويد. آدرس آزمايشگاه گوگل labsl.google.com/gvs.html ميباشد.
6 - نتايج مطلوبتر
در اغلب موارد، زماني كه جستجويي را با گوگل انجام ميدهيد، نتيجه آن هزاران سايت و وبلاگ و نشاني ميباشد كه در واقع بسياري از آنها كاربرد چنداني ندارند و با موضوع موردنظرتان هماهنگ نيستند. يكي از روشهاي مؤثر در كاهش حجم نتايج جستجو، تعيين بازههاي تاريخي است. مثلاً زماني كه بازهاي را بين سالهاي 2002 تا 2004 تعريف ميكنيد، گوگل با تبعيت از آن، فقط آن دسته از صفحاتي كه دربازه مذكور ايجاد يا روزآمد شدهاند را برايتان فهرست ميكند (براي تعريف بازههاي تاريخي به گزينه <جستجوي پيشرفته> مراجعه كنيد).
7 - فقط صفحات جديد
جستجو بدون ذكر تاريخ، نتايج بيشماري در پي دارد. انبوه نتايج، نه تنها به يافتن مطلب موردنظرتان كمكي نميكند، بلكه موجب سردرگميتان نيز ميشود. علاوه براين اگر بعد از يك بررسي طولاني بين نتايج جستجو، به اطلاعات موردنظرتان رسيديد و متوجه قديمي بودن آنها شديد، چطور؟ اگر به دنبال اطلاعات جديد و روزآمد هستيد، در قسمت جستجوي پيشرفته، عبارات <3 ماه>، <6 ماه> و حتي <يكسال> را در مقابل گزينه Date وارد كنيد تا گوگل بسته به تاريخ ذكر شده، فقط فهرست صفحات جديد را برايتان نمايش دهد. مثلاً اگر عبارت <3 ماه> را انتخاب كنيد، گوگل تمامي صفحاتي كه در سه ماه گذشته ايجاد يا بروز شدهاند را جستجو و آنهايي كه با موضوع موردنظرتان منطبق هستند را نمايش ميدهد.
8 - مستثني كردن كلمات
با مستثني كردن كلمات، علاوه بر كاهش حجم نتايج جستجو، ميتوان به اطلاعات موردنظر نزديكتر شد. با گذاشتن علامت <-> قبل از كلمه دلخواه، گوگل آن كلمه را استثنا قلمداد كرده و از نمايش صفحاتي كه حاوي چنين كلمهاي باشند، پرهيز ميكند. مثلاً نتيجه عبارت ، همه صفحاتي كه مربوط به ايران هستند و از تهران نامي نبردهاند را شامل ميشود.
9- Wildcardها
زماني كه بهطور كامل از كلمات موضوع مورد جستجو آگاهي نداريد، بهتر است از كاراكتر كمكي ستاره <*> استفاده كنيد. كاراكتر <*> معني <هرچيز> ميدهد. مثلاً عبارت ميتواند نتايجي نظير
، و يا نتايجي از اين دست را حاصل شود.
10 - عناوين صفحات
معمولاً همه صفحات وب، عنوان دارند. گاهياوقات استفاده از اين عناوين، به شما در پيدا كردن مطالب مورد نيازتان كمك شاياني ميكند. مثلاً عبارت <كلمه مورد نظر: intitle>، گوگل را بر آن ميدارد تا فقط عناوين صفحات را براي يافتن كلمه ذكر شده، جستجو كند.
11 - شركت در گروههاي خبري
اينترنت فراتر از ايميل و صفحات وب است. به عنوان مثال گروههاي خبري (News group) يكي ديگر از خدماتي است كه از طريق اينترنت ارايه ميشود. گروههاي خبري گوگل، گروههاي معروف و معتبري هستند كه شركت در آنها، به نوبه خود، كار لذتبخشي است. آدرس گروههاي خبري گوگل از اين قرار است: groups.google.com
12 - جستجوي خودكار
جستجو در اينترنت، قصه سوزن و انبار كاه است. گاهياوقات ممكن است عليرغم صرف وقت زياد، باز هم به نتيجه دلخواه نرسيد. بنابراين هر ابزاري كه در اين پروسه، از اتلاف وقت جلوگيري كند، بسيار باارزش است. يكي از اين ابزارها، <پيغامدهنده> گوگل نام دارد. اين ابزار با دريافت آدرس ايميل و عبارت مورد جستجو، به طور خودكار و روزانه، جستجويي را براساس عبارت دريافتي ترتيب داده و هر زمان كه اطلاعات جديدي را يافت نمايد، آدرس آن را برايتان ايميل ميكند. آدرس پيغامدهنده گوگل به اين ترتيب است:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
13 - جستجوگر اخبار
اين ابزار نيز همانند پيغامدهنده گوگل، مشخصات اخبار موردنظر را به همراه آدرس ايميل دريافت كرده و روزانه (بنا به درخواست كاربر، قابل تنظيم است). براساس عبارت دريافتي، جستجويي را در سايتهاي خبري ترتيب ميدهد و در صورت يافتن اطلاعات مناسب، آن را برايتان ايميل ميكند. آدرس اين ابزار
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
است.
14 - ماشينحساب گوگل
گوگل براي حل معادلات رياضي هم، ابزاري دارد كه بسيار سريع و با دقت عمل ميكند. اين ابزار علاوه بر حل معادلات رياضي، قابليت تبديل انواع واحدها به يكديگر را نيز دارد. براي آشنايي بيشتر با اين ابزار كارآمد به آدرس زير مراجعه كنيد:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
15 - معني كلمات
اگر معني يا بهتر بگوييم، تعريف كلمهاي را نميدانيد، در كادر جستجو <كلمه موردنظر: define> را نوشته و كليدEnter را بزنيد.
در جواب اين جستجو، علاوه بر تعريف كلمه، لينكي نيز نمايش داده ميشود كه با كليك روي آن، به جزييات بيشتري ميرسيد.
16 - ترجمه كنيد
در حال حاضر، ماشين ترجمه گوگل ميتواند انگليسي را به 5 زبان زنده دنيا ترجمه كند (امكان ترجمه بالعكس نيز وجود دارد). براي استفاده از اين مترجم ماشيني به آدرس
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برويد.
17 - تصويرياب
من شخصاً هميشه گوگل را به خاطر ابزار تصويرياباش ستودهام. اين ابزار با دريافت كلمه يا عبارتي، تصاوير موجود روي اينترنت را جستجو كرده و در نهايت آنهايي را كه با عبارت دريافتي منطبق هستند، فهرست ميكند. براي استفاده از اين ابزار به آدرس
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مراجعه نماييد.
18 - پرسش و پاسخ
تحقيق و جمعآوري مطالب از اينترنت، كار وقتگيري است. اگر براي انجام اينكار وقت كافي در اختيار نداريد. سري به آدرس answers.google.com/answers بزنيد و با مطرح كردن سوالاتتان و بررسي جوابها، سريعتر به هدفتان برسيد.
19 - نمايش پنجره تنظيمات
گوگل به شما اين امكان را ميدهد تا نحوه نمايش نتايج را مطابق ميلتان تنظيم كنيد. به عنوان مثال با مراجعه به آدرس
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ميتوانيد تعداد نمايش نتايج در هر صفحه را تعيين نماييد. علاوه براين در قسمت تنظيمات امكانات ديگري نظير Safe Searching نيز وجود دارد. با فعال كردن اين گزينه، گوگل از نمايش سايتهايي كه به هر دليلي غيرمجاز هستند، پرهيز ميكند.
20 - آمار استفاده از گوگل
در سايت
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آمار جهاني استفاده از گوگل موجود است. در اين سايت جزيياتي از چگونگي استفاده ملل مختلف از گوگل و الگوهاي جستجوي آنها وجود دارد.
21 - جستجو در دستهبنديها
علاوه بر جستجوي كلي وب، گوگل امكان جستجو در دستهبنديها (Categories) را نيز ميدهد. به عنوان مثال براي يافتن اطلاعاتي درباره هنر، تجارت، ورزش و ... ميتوانيد ضمن مراجعه به نشاني
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
جستجويي را در دستهبنديهاي گوگل ترتيب بدهيد و سريعتر به هدفتان برسيد.
22 - براي بلاگرها
وبلاگ داشته باشيم يا نه؟ ايده داشتن يك وبلاگ شخصي، بسيار جالب است و اينكه با در اختيار داشتن يك وبلاگ شخصي حرف دلمان را به گوش جهانيان برسانيم، فكر بسيارخوبي است. براي ساخت يك وبلاگ شخصي، به آدرس
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مراجعه نماييد. اين سايت متعلق به گوگل است.
23 - جستجوي داخل فايلها
با كمك گوگل ميتوان داخل فايلهاي مشخصي را براي يافتن كلمهاي دلخواه جستجو كرد. مثلاً عبارت:
گوگل را برآن ميدارد تا تمامي فايلهاي doc (مربوط به برنامه Microsoft word) را به منظور يافتن واژهي Iran جستجو كرده و آنهايي كه داراي چنين كلمهاي هستند را فهرست كند.
24 - كلمات عمومي
برخي كلمات عمومي نظير the ،to ،at و غيره، زماني كه در عبارت مورد جستجو ذكر ميشوند، توسط گوگل ناديده انگاشته ميشوند و تاثيري در نتيجه ندارند. حال اگر ميخواهيد چنين كلماتي در نتيجه جستجو موثر باشند كافي است يك علامت <+> در مقابل آنها بگذاريد.
25 - موتورهاي جستجوي تخصصي
با اين ترفند ميتوانيد ضمن معرفي منابع موردنظرتان به گوگل، از آن بخواهيد كه نتايج جستجو را فقط از همان منابع بياوريد. مثلاً براي جستجو در سايت مايكروسافت به روش زير عمل ميشود:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
منبع ماهنامه شبكه شماره 47
-
گوگل از جنبش اپن سورس در دانشگاهها حمايت ميکند
شرکت گوگل با اختصاص دادن مبلغ 350 هزار دلار کمک مالي به دو دانشگاه، از تلاشهاي اين دو دانشگاه براي توسعه و تقويت جنبش اپن سورس حمايت کرد.
شرکت گوگل روز سهشنبه به عنوان بخشي از سياست اين شرکت در راستاي حمايت از جنبش اپن سورس، مبلغ 350 هزار دلار به دو دانشگاه ايالتي اورگون و پورتلند در آمريکا کمک کرد.
بنا به گفته گوگل، اختصاص مبلغ فوق به اين دو دانشگاه اولين کمک مالي اين شرکت به يک موسسه آکادميک به منظور تقويت جنبش اپن سورس است.
اين دو دانشگاه که هماکنون به ميزباني وب و ارائه ديگر خدمات به پروژههاي اپن سورسي مشغولند، از سيستمعامل لينوکس ، مرورگر موزيلا (فايرفاکس) و نرمافزار وب سرور آپاچي استفاده ميکنند. قرار است اين پول براي پشتيباني مالي از پروژههاي کلان دانشگاه و پروژههاي مستقل دانشجويان رشته کامپيوتر در عرصه اپن سورس مصرف شود.
کريس ديبونا، مدير برنامههاي اپن سورس در شرکت گوگل ميگويد: گوگل يکي از مصرفکنندگان اصلي لينوکس، آپاچي و ديگر نرمافزارهاي اپن سورسي نوشته شده توسط گروههاي مختلف کاربران در شبکه اينترنت است.
مدير بخش اپن سورس در گوگل ميافزايد: حمايت اين شرکت از پروژههاي اپن سورس همچنين فشار را بر مايکروسافت و ديگر رقبا افزايش ميدهد.
او تصريح ميکند: فشارهاي رقابتي واقعا به نفع مصرفکنندگان نهايي هستند.
ديبونا در تشريح ديدگاه خود ميافزايد: مثلا محبوبيت مرورگر فايرفاکس موجب شده که مايکروسافت مرورگ اينترنت اکسپلورر خود را مرتب به روز و آن را کاربرپسندتر کند.
ديبونا يادآوري ميکند که : هسته (کرنل) لينوکس فشار جدي به کل بازار سيستمعامل وارد کرده تا محصولات بهتري بيرون بدهد..
شايان ذکر است که شرکت گوگل با مايکروسافت در عرصههاي مختلفي از جمله بازار تبليغات آنلاين که از ارتباط تنگاتنگي با بازار موتورهاي جستجوي اينترنتي برخوردار است، در رقابت و چالش به سرميبرد و پيشبيني ميشود اين رقابت به عرصه نرمافزارهاي روميزي نيز کشيده شود.
گوگل علاوه بر مصرف محصولات اپن سورس خود نيز دستي در اين عرصه دارد و به گفته ديبونا گاه گاهي سورس کدهاي خود را تحت ليسانس اپن سورسي Bsd و آپاچي عرضه ميکند.
اين شرکت طي سال گذشته يک دوجين نرمافزار و نزديک به 20 هزار خط سورس کد از طريق سايت خود منتشر کرده است که بخش اعظم آن به کار برنامه نويسان ميآيد.
-
كليك ميكارند، دلار برميدارند:
اشاره :
هنگامي كه چيزي را در موتور جستجوي گوگل جستجو ميكنيد، در كنار آن تبليغات متني شركتهاي ايراني و از جمله شركتهاي بزرگ خودروسازي ديده ميشود. در واقع گوگل كه تا ديروز فقط برايمان كلمات دلخواه را به رايگان جستجو ميكرد، امروز دارد پيامي، هر چند تبليغاتي را عرضه ميكند؛ و اين خود نكتهها در دل نهفته دارد كه خواهم گفت.
ز كنج صومعه حافظ مجوي گوهر عشق
قدم برون نه اگر ميل جستجو داري
ميل جستجو دارند ...
بسيار هم ميل جستجو دارند؛ براي جستجو آمدهاند. جستجوي كلمه. كلمات را ميجويند، نه در كنج صومعه، كه در هر برگي كه در فضاي مجازي مييابند. كلمه ميجويند تا به دلار برسند. دلار مييابند تا به قدرت برسند. وحالا قدرت تنها در دست آنها نيست كه بر كرسيهاي عيان نشستهاند؛ قدرت امروز، در توانِ جستن و متصل كردن نهفته است. آنان ميجويند و متصل ميكنند؛ و اين چنين، در چشم برهمزدني، به غولهايي تبديل ميشوند كه توان آن دارند كه در هر گوشه اين فضاي تودرتو سرك بكشند، كليك بكارند و دلار بردارند. آري، از گوگل ميگويم و از ياهو، و ديگران. نامهايي كه تا چندي پيش برايمان تنها افسانههايي بودند در دوردستها؛ در قصههاي قشنگ مديريتي...
مطلب از اين قرار است: از مدتي پيش، هنگامي كه چيزي را در موتور جستجوي گوگل جستجو ميكنيد، در كنار آن تبليغات متني شركتهاي ايراني و از جمله شركتهاي بزرگ خودروسازي ديده ميشود. در واقع گوگل كه تا ديروز فقط برايمان كلمات دلخواه را به رايگان جستجو ميكرد، امروز دارد پيامي، هر چند تبليغاتي را عرضه ميكند؛ و اين خود نكتهها در دل نهفته دارد كه خواهم گفت. و اين را بگذاريد در كنار خبري كه امروز شنيدهام و آن اينكه، گوگل علامت تجاري خود را در ايران نيز به ثبت رسانده است.
كليك، كليك - سنت، سنت ...
چندي پيش هم لابد همه آنها كه اخبارit را دنبال ميكنند، خبردار شدهاند كه گوگل بابت هر جستجو و يا هر كليك بر روي آگهيهايش چقدر درآمد كسب ميكند. 12 سنت بابت هر جستجو، و 62 سنت بابت هر كليك روي آگهي. در جايي ديگر نيز خواندم كه هر كليك براي آگهيدهندگان گوگل يك دلار و هفتادوپنج سنت هزينه دربردارد. سرمايهاش به بيش از يكصد ميليارد دلار رسيده است و ارزش سهامش نزديك به 400 دلار (مقايسه كنيد با سهام 25 دلاري مايكروسافت، البته با در نظر گرفتن اين نكته كه تعداد سهام مايكروسافت بسيار بيشتر است.)
آري، همين گوگل محجوب كه در صفحه جستجوي ساده آن تنها چند كلمه و يك كادر قرار دارد، از راه جستجو در ميليونها سايت در دنيا و از قبل دريافت آگهيهاي تبليغاتي به چنين قدرت اقتصادي عظيمي دست يافته است؛ هر روز سرويس جديدي عرضه ميكند، غولهايي چون مايكروسافت را به سختي به چالش طلبيده است، با اينهمه، بازار كمرونق تبليغات اينترنتي در ايران را نيز از ياد نبرده است. و اين از مدل تجاري پيچيده و عجيب و غريبش حكايت ميكند. واقعيت اين است كه گوگل ميداند كه كاربران چه چيزي را ميپسندند، چه چيزي را بيشتر ميپسندند و چه چيزي را اصلاً نميپسندند. به عبارت ديگر، گوگل از آمار و اطلاعات مربوط به علايق كاربران اينترنت آگاه است و اين آگاهي به نظرم، راز و رمز پيشرفت چشمگير اين شركت است كه در طول چند سال توانسته از شركتي چند نفره به شركتي چند ده ميلياردي تبديل شود.
آمد يكي آتشسوار ...
همه آنها كه سايتهاي پربينندهاي دارند ميدانند كه روزانه چند نفر از جانب گوگل به سوي سايتهاي آنها هدايت ميشوند. در واقع گوگل يكي از منابع تهيه بازديدكننده براي سايتهاي پربيننده، از جمله سايتهاي ايراني است؛ و اكنون نيز با جلب آگهي براي خود، مزد اين خدمت به ظاهر رايگان را ميگيرد. اما سايه گوگل به نظر سنگين ميآيد. همانگونه كه سايه مايكروسافت در يك دهه پيشتر چنين بود. هر بازاري كه مايكروسافت به آن وارد ميشد، چالش عظيم را به ديگر رقبا تحميل ميكرد (اگر چه امروزه هم تا حدودي چنين است). حضور گوگل نيز امروزه، ميتواند دارندگان سايتهاي اينترنتي را به فكر فرو برد. تبليغات اينترنتي در ايران هرگز بازار پررونقي نداشته است و اكنون گوگل ميآيد تا تكه بزرگي از اين كيك كوچك را براي خود بردارد.
از ديگر سو، رسانههاي سنتي مكتوب، كه هنوز درگير چالشي فرساينده با رسانههاي ديجيتال و به ويژه اينترنت هستند، اكنون رقيبي چالاك را در آوردگاه خود ميبينند. گوگل هم اكنون نيز خبرنامههايي پرخواننده را منتشر ميكند كه در واقع گزيده پرخوانندهترين خبرهاي دنياست. شايد بسياري از خبرگزاريها و حتي رسانههاي سنتي، راديوها و تلويزيون ها و ... نگران روزي هستند كه گوگل بخواهد در عرصه توليد محتوا نيز قدم بگذارد. و از آنجا كه از علايق و سلايق ساكنان دنياي مجازي به خوبي آگاه است، طبيعي است كه رقابت با آن بس دشوار خواهد بود. اگر چه، شايد آن روز، شأن خود را به عنوان يك موتور جستجوي برتر تا حدودي از دست بدهد.
شمشاد خانهپرور ما از كه كمتر است...
حكايت ورود گوگل به بازار تبليغات به ويژه در ايران و يا ورود احتمالي آن به عرصه توليد محتوا، تنها يكي از پديدههايي است كه امروزه در برابر رسانههاي سنتي و ديجيتال قرار دارد. طبيعتاً ديگران نيز از اين خوان بهرههايي طلب خواهند كرد؛ البته شايد به شكلها و شيوههايي ديگر. آنچه مهم است اين كه، حالا ديگر نگاه كردن به يك نشريه يا سايت ديگر و كپيبرداري از مطالب و حتي آگهيهاي آن، چندان كفاف نميدهد. اين ترفند، در دنيايي با وجود غولهايي چون گوگل و ياهو و ديگران، ديگر جواب نميدهد. اين عرصه، عرصه ديگري است، حريف، حريف ديگري و ميدان مبارزه، وسعتي به پهناي دو دنياي واقعي و مجازي. شستن چشمها هم شايد ديگر جواب ندهد! اينبار جهان به سراغ ما آمده است. بخواهيم يا نخواهيم وارد بازي بزرگي شدهايم. بازيگراني چيرهدست، درآن سوي ميدان، با پشتوانه گراني از تجربه، فن و سرمايه، صفآراستهاند.
من اما، به هيچ روي اعتقاد ندارم كه ما در اين بازي، بازندهِ از پيشمُقدريم. اگرچه عرصه بسيار تنگ است و دست حريف بسيار فراخ، اما از ياد نبايد برد كه همين حريف، خود با اتكا به نوآوري و پشتكار و خلاقيت، در برابر هيولايي همچون مايكروسافت سر برآورد. خلاقيت، اتكا به محتواي بومي براي برآمدن در عرصه ملي، مرعوب نشدن در برابر غولها، ميتواند در اين عرصه كارگشا باشد. اگرچه همهِ اينها، شعار هم ميتواند باشد!
بياييد بينديشيم و با هم حرفوگفتي در اينباره داشته باشيم. صفحات ماهنامه شبكه و سايت آن به روي همه دوستداران اين عرصه گشوده است.
نقل از هرمز پور رستمي مدير مسئول ماهنامه شبكه
-
ارزش گوگل ۱۱۷ ميليارد دلار شد
ارزش سهام گوگل، بزرگترين شرکت رسانه ای جهان، در ميان خوش بينی درباره افزايش تبليغات اينترنتی در فصل تعطيلات و رشد سريع، برای اولين بار از مرز ۴۰۰ دلار گذشت.
اين موتور جستجوگر در اوت ۲۰۰۴ سهام خود را به قيمت ۸۵ دلار شناور کرد و در اين ۱۵ ماه همواره بهتر از پيش بينی تحليلگران سود کسب کرده است.
در معاملات پنجشنبه ارزش هر سهم اين شرکت به ۴۰۳ دلار رسيد و بدين ترتيب ارزش بازاری اش به بيش از ۱۱۷ ميليارد دلار بالغ شد. اين رقم به مراتب بيشتر از مجموع ارزش ياهو و آمازون است.
ارزش سهام گوگل در پايان داد و ستدهای ۱۷ نوامبر ۴۰۲ دلار و ۵۷ سنت است. سهام ياهو نيز بيش از سه درصد رشد داشت و بالای چهل و يک دلار ماند.
گوگل از زمانی که به شرکت سهامی عام تبديل شده، با بحران مالی مواجه نشده و از همين رو سهامش مشتريان فراوانی دارد، هرچند مقامات اين شرکت هشدار داده اند که رشد اين جستجوگر خواه ناخواه کند خواهد شد.
تحليلگران نيز نگرانند که اگر آن لحظه فرابرسد، سقوط ارزش سهام گوگل سرگيجه آور خواهد بود.
علاوه بر گوگل، ارزش سهام ياهو نيز به بالاترين حد در يک سال اخير رسيد که نشانگر اقبال سرمايه گذاران به سهام شرکتهای مرتبط با فناوری پيشرفته است. کارشناسان ارزش این شرکتها را کاذب نمی دانند ولی باز از تکرار تاريخ هراس دارند.
در اواخر دهه ۱۹۹۰ ترکيدن حباب شرکتهای اينترنتی سبب شد سهامداران هشت تريليون دلار زيان کنند.
گوگل در اواخر اکتبر اعلام کرد سود خالصش در سه ماهه منتهی به ۳۰ سپتامبر از ۵۲ ميليون دلار در مدت مشابه سال پيش به ۳۸۱ ميليون دلار افزايش يافته و درآمدش در سه ماهه سوم با ۹۶ درصد جهش نسبت به سال پيش به بيش از يک و نيم ميليارد دلار بالغ شده است.
گوگل می گويد ارايه محصولات جديد از جمله چت و تقويت سرويس ارايه نقشه در خلال تابستان که فصل کم باری برای شرکتهای اينترنتی است، کاربران بيشتری را جذب کرده است. اين شرکت همچنين امروز اعلام کرد که دو دفتر در برزيل و مکزيک داير کرده تا به آگهی دهندگان آمريکای لاتين نزديکتر شود.
بسياری از درآمد گوگل را سايت خود اين شرکت تامين می کند ولی مبلغ قابل ملاحظه ای نيز از مشارکت اين جستجوگر با شرکتهای ديگر مانند آمريکن آنلاين برای به نمايش گذاشتن آگهی های گوگل حاصل می شود.
اين جتسجوگر در حال حاضر اين خدمات را ارايه می دهد: برخی از اين خدمات عبارتند از: جستجوگر يکپارچه رايانه، جی ميل برای ايميل، پيکاسا برای ويرايش عکس، تلفن اينترنتی، خبرخوان Rss، فضا برای وبلاگ، اخبار، فروگل برای مقايسه قيمتها، نقشه، تصاوير ماهواره ای، ترجمه اينترنتی، جستجوگرهای تخصصی برای عکس، ويدئو، اطلاعات محلی و ....
-
گوگل تست خدمات جديد خود را با نام click-to-call شرروع كرده است.
به گزارش بخش خبر تراشه از systemgroup، اين خدمات به استفادهكنندگان امكان ميدهد كه بدون نياز به شمارهگيري تلفني در صفحه جستوجوي گوگل با آگهيدهندگان تماس پيدا كنند.
اشخاص ميتوانند در منوي تلفن موجود در صفحه جستوجوي سايت گوگل، شماره تلفن خود را وارد و سپس آيكون «اتصال به صورت رايگان» را كليك كنند. خدمات گوگل با شمارهي آگهيدهنده تماس پيدا ميكند و زماني كه استفادهكننده گوشي تلفن خود را بر ميدارد صداي زنگ آگهيدهنده را در آنسوي خط تلفن خواهد شنيد.
بر خلاف خدمات VoIP كه صدا از طريق اينترنت منتقل ميشود، اين خدمات امكان اتصال بين استفادهكننده و آگهيدهنده را از طريق خطوط تلفني رايج فراهم ميآورد.
سخنگوي گوگل ميگويد: ما شماره تلفن استفادهكنندگان را در اختيار هيچكس حتا شركتهاي آگهيدهنده قرار نخواهيم داد. موقعي كه مشتريان از طريق اين خدمات با اگهيدهندهها تماس پيدا ميكنند، شماره تلفن آنها مسدود ميشود و بنابراين آگهيدهندگان قادر به ديدن آن بر روي صفحه نمايش تلفن خود نخواهند بود. همچنين اين شماره تلفن از روي سرور گوگل پس از مدت زمان بسيار كوتاهي به طور اتوماتيك حذف خواهد شد.
گوگل گفته است كه هزينه مكالمات را خواهد پرداخت، ولي اگر اين مكالمه با موبايل صورت گيرد استفادهكننده بايد هزينه مكالمه را پرداخت كند.
گوگل در بيانيهاي كه به صورت الكترونامه منتشر كرده است ميگويد: شركت گوگل هميشه روشهاي نويني را براي افزايش اعتبار اگهيدهندههاي خود عرضه ميكند و اين شركت به طور مكرر در حال انجام آزمايشهايي براي بهبود امكانات براي مشتريان و آگهيدهندگان است.
همچين خدماتي كه استفادهكنندگان را قادر به ارتباط مستقيم با آگهيدهندگان ميكند ميتواند ارزش آگهيهاي تبليغاتي آنلاين را افزايش دهد و اين ميتواند براي يك شركت بزرگ مانند گوگل كه درآمد عمدهاش از طريق همين آگهيهاست بسيار مهم باشد.
در ماه آگوست مايكروسافت اعلام كرده بود كه شركت Teleo را كه يك شركت مكالمه اينترنتي است خريداري كرده است تا بتواند خدمات click-to-call را در سايت MSN خود ارايه دهد.
IBM و Yahoo نيز آزمايشهايي براي ارايه اين خدمات انجام دادهاند.
-
::. چگونه گوگل به يک امپراطوری تبديل شد
جستجوگر اينترنتی گوگل با ربودن گوی سبقت از برخی رقبای صاحب نام خود به بزرگترين شرکت رسانه ای جهان از لحاظ ارزش بازار سهام تبديل شده است.
درحال حاضر ارزش گوگل به ۸۰ ميليارد دلار رسيده و بدين ترتيب اين شرکت اينترنتی بالاتر از تايم وارنر با ۷۸ ميليارد دلار می ايستد.
اين رشد ارزش سهام در حالی اتفاق افتاده است که فروش ساليانه گوگل تنها به سه ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار رسيد که با درآمد ۴۲ ميليارد دلاری تايم وارنر قابل قياس نيست.
تايم وارنر پنج سال پيش بعد از آن تاسيس شد که شرکت آمريکن آنلاين توانست در معامله ای ۱۰۶ ميليارد دلاری تايم وارنر را بخرد.
برخی تحليلگران متعقدند اکنون قيمت سهام گوگل بيشتر از ارزش واقعی آن و يادآور حباب کاذبی است که در اواخر دهه ۱۹۹۰ به رونق شرکتهای اينترنتی انجاميد ولی دوام نداشت.
ساير کارشناسان اظهار می کنند که ارزش بالای سهام گوگل نشانگر سودآوری بالقوه آن است و حتی احتمال دارد قيمت آن به ۳۲۵ تا ۳۵۰ دلار برسد.
گوگل در حالی به با ارزش ترين شرکت رسانه ای جهان تبديل شده است که تنها ده ماه از عرضه سهام آن می گذرد. اما در همين فاصله اندک اين شرکت اينترنتی توانسته است بر رقبای اسم و رسم داری نظير وياکام و والت ديزنی سايه بياندازد. ارزش مجموع سهام اين دو شرکت به ترتيب ۵۴ و ۵۵ ميليارد دلار است.
حتی مجموع ارزش سهام ياهو، نزديکترين رقيب گوگل در بازار جستجوگرها ۲۷ ميليارد دلار کمتر است.
هنگامی که سهام گوگل اولين بار در اوت ۲۰۰۴ پذيره نويسی شد، ارزش آن ۸۵ دلار برای هر سهم تعيين شده بود.
احترام به مشتری کوهستانی
گوگل برای تقويت سلطه خود بر بازار جستجوگرها ابتکارهای جالبی را اعلام کرده که يکی از آنها امکان جستجو در اينترنت به زبان رمانش است. تنها ۳۵ هزار نفر از ساکنان کوهستانهای جنوب شرقی سوئيس به اين زبان صحبت می کنند.
همچنين ماه گذشته گوگل اعلام کرد که با براه انداختن خدمات شخصی وب عرصه رقابت با رقبای بزرگش ياهو و مايکروسافت را تنگ تر می کند ولی برخلاف اين دو سايت رقيب نمی خواهد به يک پورتال اينترنتی تبديل شود.
صفحات جديد گوگل به کاربران امکان می دهد سايتهای محبوب و منابع اطلاعاتی دلخواه را در يک فضای واحد گردآوری کنند. گوگل در پروژه ای موسوم به فيوژن قصد دارد طيف گسترده ای از مطالب را برای خدمات شخصی خود مانند اخبار بی بی سی و نيويورک تايمز را ارايه دهد.
تاکنون گوگل ترکيبی از خدمات پراکنده را مانند جی ميل برای ايميل و پيکاسا برای مبادله عکس ارايه داده است، اما رقبای اين شرکت آمريکايی محتوای خود را در يک صفحه شخصی عرضه کرده اند.
گوگل بيشتر درآمدش را از محل آگهی های متنی بدست می آورد که در کنار نتايج جستجوهايش نمايان می شود.
گوگل در ماه آوريل خبر داد که درآمدش در سه ماهه نخست سال جاری ميلادی شش برابر رشد کرده و به ۳۶۹ ميليون دلار رسيده است. اين شرکت اعلام کرد که کاربران بيشتری روی آگهی های جستجوگر گوگل کليک کرده اند و آگهی دهندگان بيشتری در آمريکا و ساير کشورها به تبليغات اينترنتی روی آورده اند.
سود خالص گوگل در سه ماه اول ۲۰۰۵ از ۶۴ ميليون دلار به ۳۶۹ ميليون دلار افزايش يافت و يک دلار و ۳۹ سنت را نصيب هر سهم کرد. در همين مدت، درآمد ناخالص اين شرکت آمريکايی از ۶۵۱ ميليون دلار به يک ميليارد و ۲۶۰ ميليون دلار بالغ شد.
درآمد گردانندگان موتورهای جستجو در اينترنت زمانی حاصل می شود که کاربران روی آگهی های متنی کليک کنند.
ثروت و فروتنی
گوگل فضای تبليغاتی خود را بر اساس يک سيستم حراج اينترنتی می فروشد. ميانگين هزينه هر کليک برای آگهی دهندگان در ماه مارس يک دلار و ۷۵ سنت بود که نسبت به فوريه نشانگر شش درصد رشد است.
در ماه مارس، گوگل بيش از دو ميليارد تقاضای جستجو داشت و حال آن که سهم سايت ياهو ۹۰۷ ميليون مورد بود.
گفتنی است که شرکت ياهو دو برابر گوگل پرسنل دارد و در سه ماهه اول امسال يک ميليارد و ۱۷۰ ميليون دلار درآمد و ۲۰۴ ميليون دلار سود خالص داشت.
اما برخی کارشناسان وابستگی درآمد گوگل به اين نوع آگهی ها را يک عامل خطرآفرين ارزيابی کرده اند. اين شرکت در سه ماهه اول امسال ۴۶۲ ميليون دلار کميسيون به سايتهای شريک خود پرداخته است که از خدمات تبليغاتی گوگل استفاده می کنند.
گوگل در سپتامبر ۱۹۹۸ توسط دو دانشجوی سابق رشته رياضيات دانشگاه استنفورد به نام لری پيج و سرگئی برين تاسيس شد. آنها بعد از آن که يک ميليون دلار از دوستان و بستگان و ساير سرمايه گذاران گردآوری کردند، نخست شرکت شان را از گاراژ يکی از دوستان خود اداره می کردند.
اکنون اين دو کارآفرين به رغم دستيابی به ثروتی هنگفت، ساده و بی تجمل زندگی می کنند.
-
نقشه سايت امكان جديد گوگل
موتور جستجوي گوگل برتر وب, گوگل به تازگي طرح ويژه اي را براي مديران سايت هاي اينترنتي ارائه كرده است. اين طرح كه با نام نقشه سايت گوگل (Google Sitemap) معرفي شده است به مديران سايت ها امكان مي دهد كه خيلي سريع تر از قبل و از طريق اين سرويس, تغييرات و خصوصيات جديد سايت خود را به اطلاع گوگل برسانند تا گوگل اين تغييرات را در فهرست جديد خود اعمال كند.
تا كنون اين تغييرات عنكبوتهاي گوگل ثبت مي شد. خزنده يا عنكبوت (Crawler-Spiders) در حقيقت برنامه اي است كه در هر موتور جستجو وجود دارد و وظيفه ان اينست كه با تعقيب كردن يا در اصطلاح شبكه, خزيدن در بين لينك ها و آدرس هاي شبكه اينترنت اطلاعات هرسايت و ادرس را پيدا كند و به فهرست موتور جستجو اضافه كند.
عنكبوت ها فقط مي توانند لينك ها را از صفحه اي به صفحه ديگر و از سايتي به سايت ديگر تعقيب كنند. به همين دليل يكي از عوامل افزايش مرغوبيت يك سايت نزد موتور هاي جستجو با لا بردن تعداد اين لينك ها نزد سايت هاي ديگر است يعني هر چه از سايت يا صفحه وب شما در سايت هاي ديگر لينك ديگري و جود داشته باشد اين عنكبوت هاي جستجو گر بيشتر با آن برخورد كرده و روي درجه اعتبار آن تاثير مي گذارند.
در حالت معمولي مديران سايت ها بايد منتظر مي ماندند كه اين عنكبوت ها از سايت انها بازديد كرده و تغيير يا عدم تغيير آنها را به اطلاع موتور جستجوگر برسانند ولي به كمك سرويس نقشه سايت گوگل اين مديران سايت هستند كه به گوگل اعلام مي كنند تغييري در سايت يا صفحه خود داده اند و پس از ان گوگل عنكبوت هاي خود را براي بازديد و ثبت از خصوصيات و محتويات سايت فعال مي كند. در حقيقت سرويس نقشه سايت هم به مديران سايت ها هم به خود گوگل كمك كرده است. زيرا از يك طرف اگر تغييري در متن و محتويات يك سايت ايجاد شود خيلي سريع تر از گذشته در فهرست گوگل ثبت مي شود و از طرف ديگر لازم نيست كه برنامه هاي عنكبوتي گوگل از تمام سايت ها و ادرس هاي ثبت شده در گوگل ديدن فرمايند. زيرا در بين اين ادرس ها صفحات بدون تغير زيادي و جود دارند و اين برنامه ها بدون اينكه فعالتي انجام بدهند از آنها ديدن مي كنند استفاده از سرويس نقشه سايت گوگل براي تمام مديران سايت ها ازاد و رايگان است.
البته لازم به توضيح است كه استفاده از نقشه سايت تاثيري روي نتايج جستجوي گوگل ندارد و تصور نكنيد كه اگر از اين سرويس استفاده مي كنيد سايت شما نزد گوگل رتبه بهتري خواهد يافت اين سرويس فقط بمنظور ارتباط بهتر شما و موتور جستجوي گوگل طراحي شده است.
حالا اگر اجازه بدهيد اطلاعات مختصري در باره اين فن آوري در اختيار شما قرار بدهم
تا با اين نقشه هاي سايت بيشتر اشنا شويد
اين نقشه ها فايل هاي متني در قالب XML هستندكه شامل اطلاعاتي در مورد وب سايت ليست صفحات وب شما و همچنين برخي از پارامتر هاي بهم مرتبط است. حداكثر ورودي كه مي توان به يك فايل نقشه سايت داد پنجاه هزار ورودي است كه باعث مي شود كه حجم اين فايل ها در حالت غير فشره از 10 مگا بايت تجاوز نكند به دليل اين محدوديت چنانچه حجم ورودي شما از اين مقدار تجاوز كند لازم است كه از فايل هاي نقشه سايت بيشتري استفاده نمايد
براي تهيه اين فايل ها گوگل يك نرم افزار ويژه در اختيار مديران سايت قرار داده است اين نرم افزار كه sitemap Generetor نام دارد برنامه ايست كه با زبان برنامه نويسي Python نوشته شده است و مي تواند اين فايل را بر اساس سه پارامتر زير تهيه نمايد:
1- با خواندن يك فايل متني كه تمام آدرس صفحات وب سايت مورد نظر را شامل است
2- با خواندن فهرست راهنماي فايل هاي سيستم سرور ها
3- با بررسي فايل هاي ثبت وقايع log files وب سرور ها
سرويس نقشه سايت گوگل هنوز در مرحله ازمايشي به سر مي برد اگر مي خواهيد از اين سرويس استفاده نمايد مي توانيد به آدرس زير رفته و اقدام نماييد
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
Google Talk پيغام رسان جديد، اين بار از جانب گوگل
بالاخره انتظارها به پايان رسيد و گوگل اين شركت دوست داشتنی نيز برنامه ی پيغام رسان خود را در دسترس همگان قرار داد.
Google IM يا همان Talk برنامه ای است با حجم ۹۰۰ ك.ب كه با ظاهری بسيار ساده و در عين حال زيبا شما را قادر می سازد تا با دوستانتان به گفتگوی آنلاين به صورت نوشتاري و صوتي بپردازيد. همچنين شما قادر خواهيد بود از آخرين ايميلهاي رسيده به اكانت Gmail خود همانند برنامه Gmail Notifier مطلع شويد.
به علاوه اين برنامه داراي سيستم آرشيو گيري از گفتگو ها نيز مي باشد. از ديگر امكانات اين برنامه می توان به پشتيبانی از ديگر پيغام رسانها اشاره كرد كه ليستی از آنها را می توان در اينجا مشاهده نماييد. همانگونه که پیشبینی می شد Google Talk از پروتکل های بکار رفته در پیغام رسان Jabber بهره می برد. در Google Talk برخی قابلیتهای بکار رفته در Skype نیز به چشم می خورد.
براي ورود كافيست كه اطلاعات اكانت Gmail خود را وارد كرده و از اين سرويس استفاده كنيد. البته اين برنامه در حال حاضر نسخه بتا مي باشد و كمبودهايي نیز دارد. و بايد ديد كه گوگل تا انتشار نسخه ي نهايي آن چه امكاناتي رو به آن اضافه مي كند.
تا این لحظه نسخه ای از این برنامه جهت اجرا بر روی سیستم عامل های Linux و Mac ارائه نشده است، اما راهنماهای متعددی پیرامون نحوه برقراری ارتباط از طریق پروتکل نرم افزار های iChat، Gaim و Trillian با این پیغام رسان جدید منتشر شده است.
مشاهده: سايت رسمي Google Talk
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تصاوير: Google Talk
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دانلود: لينك مستقيم دانلود برنامه بالا
-
جزئيات توافقنامه جديد سان و گوگل منتشر شد
طي اطلاعيه مهمي که روز سهشنبه به صورت مشترک از سوي گوگل و سان مايکروسيستمز منتشر شد، دو شرکت اعلام کردند که براي تبليغ و بازاريابي محصولات يکديگر تلاش خواهند کرد.
مديرعامل سان مايکروسيستمز در نشست مطبوعاتي مشترک خود در دره سيليکون (کاليفرنيا) اعلام کردند از محصولات يکديگر پشتيباني خواهند کرد.
دو شرکت بزرگ سان مايکروسيستمزو گوگل اعلام کردند با تشکيل ائتلاف جديدي، محصولات و خدمات يکديگر را در سراسر دنيا معرفي و بازاريابي خواهند کرد.
بر اساس اين قرارداد، نوارابزار گوگل به عنوان يک گزينه انتخابي همراه نرمافزار Java Desktop هنگام دانلود از روي سايت سان به کاربران پيشنهاد خواهد شد. نرمافزار Java Desktop موتور کامپايل کردن کد جاوا است.
فناوري جاوا مهمترين محصول نرمافزاري شرکت سان مايکروسايستمز و رقيب پرقدرت فناوري دات نت مايکروسافت به شمار ميرود.
در مقابل گوگل تعهد کرد که براي بازاريابي و توزيع نرمافزار OpenOffice يک مجموعه نرمافزاري مشابه Microsoft Office که به صورت رايگان ارائه ميشود، تلاش کند. همچنين قرار است کادر جستجوي گوگل در صفحه اصلي سايت OpenOffice.org قرارداده شود.
نرمافزار OpenOffice يکي از رقباي مهم نرمافزار آفيس مايکروسافت محسوب ميشود.
اغلب تحليلگران معتقدند هدف اصلي اين معامله، تضعيف شرکت مايکروسافت در بازار نرمافزار، عليالخصوص در زمينه موتورهاي جستجو و مجموعه نرمافزاري آفيس، دومين محصول پرفروش شرکت مايکروسافت است. اين ائتلاف همچنين در پي آن است که موقعيت فناوري جاوا را نسبت به فناوري دات نت مايکروسافت تقويت کند.
سايت MSN مايکروسافت پس از سايت ياهو يک رقيب عمده براي موتور جستجوي گوگل به شمار ميرود.
بر اساس توافق اعلام شده قرار است گوگل بيشتر خريدهاي خود در زمينه سختافزار سرور را از شرکت سان سفارش دهد. گوگل به دليل حجم عظيم اطلاعاتي که از سايتهاي وب در اينترنت ذخيره ميکند، همواره نيازمند افزايش تعداد سرورهايي است که به کار بايگاني کردن صفحات وب شبکه اينترنت ميپردازند.
دو شرکت همچنين براي انجام پروژههاي تحقيقاتي مشترک توافق کردند.
هنوز جزئيات مالي اين توافق مشخص نيست، اما اسکات مکنيلي، مديرعامل سان به خبرنگاران گفت: اگر ما درست عمل کنيم، اين همکاري، پول زيادي را در هر دو طرف به جريان خواهد انداخت.
-
آسیب پذیری Ie و ورود غیرقانونی مزاحمان به دسک تاپ گوگل
یکی از محققان امنیتی موفق به کشف راهی برای دزدیدن اطلاعات از کاربران بی خبر ابزار جستجوی دسک تاپ گوگل شد. وی برای این کار از حفره ترمیم نشده اینترنت اکسپلورر مشهور مایکروسافت استفاده کرد.
به گزارش بخش خبر شبكه
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
، این باگ بامشکل امنیتی هنگام پردازش فرامین CSS توسط این مرورگر شبکه بوجود می آید.CSS یا فرمان مرتب کردن صفحات بصورت آبشاری، شیوه ای برای مرتب کردن چندین صفحه وب بصورت پشت سرهم است. از این شیوه طراحی شبکه دربسیاری از سایت های اینترنتی استفاده می شود. این آسیب پذیری IE به مهاجم اجازه می دهد اطلاعات محرمانه کاربر را بازیابی کند یا از طرف کاربر عملیاتی روی دامنه های دیگر انجام دهد.
برای بهره برداری از این حفره فقط لازم است مهاجم قربانی را تشویق به بازدید از یک صفحه وب جعلی کند و بنا براین هزاران وب سایت می توانند از این طریق آلوده شوند. هنوز شیوه ساده ای برای مقابله با این حمله وجود ندارد حداقل تا زمانیکه حفرهIE ترمیم نشده باشد.
کاربران اینترنت برای محافظت از خود در مقابل حمله می توانند از یکی از مرورگرهای اوپرا و فایر فوکس به جای IE استفاده کنند یا جاوا اسکریپ IE غیر فعال کنند.
این هفته، هفته شلوغی برای تیم امنیتی مایکروسافت بود. مثلا چهار نمونه حمله اجباری که بدلیل وجود آسیب پذیری در سیستم عامل ویندوز گزارش شد و ظهوراسب تراجان که با استفاده از حفره IE به نام کاربران وارد شده و آنها را آلوده کرده بود.
-
Gmail به سیستم Virus Scan مجهز شد
گوگل ویژگی Virus Scan را بهGmail ، سرویس پستی شبکه اش افزود و بدین ترتیب سیستم محافظتی کنونی اش راکه مبتنی بر مسدود کردن انواع مشخصی از فایل های ضمیمه چون فایل های قابل اجرا بود را تکمیل کرد.
به گزارش بخش خبر شبكه
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
، گوگل در وب سایت خود خبر افزودن این ویژگی حدید به Gmail را به اطلاع کاربران رساند.
هم اکنون Gmail قادر به اسکن کردن خودکار تمامی فایل های ضمیمه ای که کاربران ارسال یا دریافت می کنند می باشد.
Gmail بعد از یافتن ویروس اقدام به تمیز کردن یا حذف ویروس ها از فایل های ضمیمه آلوده می کند، یعنی کاربران دیگر قادر به دانلود فایل های ضمیمه آلوده نخواهد بود.
Gmail همچنین مانع ارسال پیام هایی دارای فایل های ضمیمه
آلوده ازسوی کاربر می شود.گوگل تاکنون برای محافظت از کاربران Gmail پیام هایی را که دارای فایل های ضمیمه ویروسی بودند مسدود می کرد.
گوگل این هفته این ویژگی جدید را را ه اندازی می کندتا تمامی کاربران از مزایای آن بهره مند شوند.
کمبود سرویس Virus Scan در Gmail احتمالا یکی از دلایل اصلی باقی ماندن این سرویس ایمیل در مرحله بتا بود. بنابراین امکان دارد با افزوده شدن این سرویس از مرحله آزمایشی بیرون بیاید.
-
شرکت آمریکایی Google علامت تجاری خود را در اداره مالکیت صنعتی ثبت کرده است.
به گزارش بخش خبر تراشه، در آگهی ثبتی که در روزنامه رسمی کشور برای ثبت علامت تجاری Google به چاپ رسیده است نوع کالا، انواع نرمافزار کامپیوتر برای جستجو، جمعآوری و گردآوری، استخراج، دستهبندی، فهرستبندی و سازماندهی اطلاعات در ترمینالها و کامپیوترهای شخصی ذکر شده است.
انواع نرمافزار کامپیوتر برای ایجاد و تهیه فهرست و نمایه (index ) اطلاعات، فهرست و نمایه وب سایت و فهرست و نمایه دیگر منابع اطلاعاتی، انواع ماوسپد و انواع کالاهای مشابه از دیگر انواع کالاهای ثبت شده با علامت تجاری Google است. مدت اعتبار این علامت تجاری در ایران 10 سال ذکر شده است.
در شرایطی علامت تجاری Google در ایران به ثبت رسیده است که ایران و آمریکا هیچ رابطه تجاری با یکدیگر ندارند.
مسئول ثبت اختراعات در اداره مالکیت صنعتی گفت: هیچ محدودیتی برای ثبت علائم تجاری از سوی هیچ کشوری وجود ندارد. او اضافه کرد: تمامی کشورها میتوانند علایم تجاری خود را در ایران به ثبت برسانند و Google نیز از این قاعده مستثنی نیست. مهم نیست که این علامت از سوی چه کشوری پشتیبانی میشود مهم این است که این علامت در ایران به ثبت رسیده است. ایران عضو کنوانسیون پاریس است از همین رو هر علامتی که در ایران به ثبت برسد طبق آن کنوانسیون با آن برخورد خواهیم کرد. طبق آن هیچکس به جزء ثبتکننده علامت تجاری حق بهرهبرداری از آن علامت را ندارد.
او در جواب این که Google یک شرکت آمریکایی است، گفت: علامت تجاری در ایران به ثبت رسیده است از همین رو هیچ تضاد و مشکلی ایجاد نمیشود. به نظر میرسد گسترش فعالیتهای گوگل در ایران محدود به اخبار فوق نمیشود و در آینده از گوگل مرموز در ایران بیشتر خواهیم شنید.
سايت مرجع:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اینم بخاطر شما بابک جان
ببخشید من از تاپیک شما خبر نداشتم
-
آقا بابک کارت واقعا درسته.دستت درد نکنه. عالی بودند.
-
شکايت مجله بزرگسالان از گوگل بخاطر تصاوير زنان
يک ناشر مجله بزرگسالان از جستجوگر اينترنتی گوگل به دليل آنچه نقض حق مولف در به نمايش گذاشتن تصاوير زنان عريان خوانده، به دادگاه شکايت کرده است.
انتشاراتی Perfect 10 می گويد جستجوگر گوگل تصاويری که سايتهای ثالث از وب سايت يا مجله اين نشريه نسخه برداری کرده اند، به صورت غير قانونی در اختيار کاربران می گذارد. نورم زادا، صاحب اين انتشاراتی به دادگاهی در لس آنجلس شکايت کرده تا مانع از آن شود که بزرگترين جستجوگر اينترنت پيوندهای تصاوير مذکور را در اختيار همگان بگذارد.
به گفته آقای زادا، گوگل از اين عکسها برای جذب کاربران بهره برداری می کند و بدين ترتيب بر درآمد آگهی های خود می افزايد. وی که اولين بار در نوامبر سال پيش طرح دعوی کرده، گفته است: "گوگل حق مولف ما را مستقيما نقض می کند. آنها آثار ما را نسخه برداری می کنند و در وب سايتشان به نمايش می گذارند. آنها همچنين در وب سايتهايی که حق مولف ما را نقض می کنند، آگهی منتشر می کنند."
اين مجله در ماه ژوئن نيز شکايت مشابهی عليه سايت آمازون مطرح کرده بود. ادعا می شد اين خرده فروشی بزرگ اينترنتی تصاوير زنان عريان وب سايت اين انتشاراتی بزرگسالان را در جستجوگر خود A9.com به نمايش می گذارد.
گوگل و آمازون دقيقا آنچه را ما توليد می کنيم به باد می دهند. اگر کسی از راه برسد و محصولتان را غارت کند، نمی توانيد کسب و کار کنيد
نورم زادا، ناشر
آقای زادا که قبلا استاد دانشگاه استنفورد و محقق علوم رايانه بوده، اعلام کرد: "گوگل و آمازون دقيقا آنچه را ما توليد می کنيم به باد می دهند. اگر کسی از راه برسد و محصولتان را غارت کند، نمی توانيد کسب و کار کنيد."
وی افزود اين دو سايت اينترنتی دهها هزار عکس را به نمايش می گذارند تا ميليونها دلار درآمد کسب کنند. گوگل هرگونه نقض حق مولف را انکار کرده است. اين ناشر می گويد که نمی تواند از سايتهای اصلی که محصولات مجله اش را به نمايش می گذارند، شکايت کند، زيرا آنها در کشورهای ديگر هستند. مجله مذکور به صورت تخصصی عکس زنانی را منتشر می کند که اندامهای بدن خود را با جراحی اصلاح نکرده اند.
سخنگوی اين جستجوگر می گويد: "ما معتقديم اين شکايت اعتباری ندارد و ما قاطعانه از خود در مقابل آن دفاع خواهيم کرد."
گوگل می گويد که هيچ کنترلی روی سايتها ندارد و فقط کاربران را به سوی کلمات مورد جستجو هدايت می کند. اين جستجوگر حتی حاضر شده است به آقای زادا برای مبارزه با اين سايتها مشاوره بدهد.
در ماه ژوييه اين غول آمريکايی که ارزش آن ۸۶ ميليارد دلار برآورد می شود، خبر داد که به لطف افزايش تبليغات اينترنتی درآمدش در فاصله آوريل تا آخر ژوئن بيش از چهار برابر رشد داشته است. سود خالص اين شرکت حدود ۳۴۳ ميليون دلار اعلام شده است. اين رقم در دوره مشابه سال پيش تنها ۷۹ ميليون دلار بود.
گوگل در سه ماهه دوم سال ۲۰۰۵ قريب به يک ميليارد و ۳۸۰ ميليون دلار فروش داشته که اين رقم در دوره مشابه سال پيش ۷۰۰ ميليون دلار بود. ده روز پيش نيز اين شرکت اعلام کرد که ۱۴ ميليون سهام به ارزش چهار ميليارد دلار را می فروشد.
برخی از رسانه های بدبين آمريکا می گويند که آقای زادا می خواهد از طريق درافتادن با بزرگترين شرکت رسانه ای جهان، برای مجله اش به رايگان تبليغ کند. آنها می گويند که گوگل و هرزه نگاری به راحتی تيتر روزنامه های جهان می شود.
حق مولف يکی از پيچيده ترين مسايل اينترنت است و انتظار می رود با افزايش وابستگی زندگی روزمره انسان به شبکه جهانی اطلاعات، بغرنج تر شود.
-
شکايت ناشران از گوگل بخاطر نقض مالکيت معنوی
گروهی از ناشران از موتور جستجوگر اينترنتی گوگل بخاطر طرحش برای انتشار ميليونها عنوان کتاب در شبکه جهانی اطلاعات به دادگاه شکايت کرده اند.
انجمن ناشران آمريکا که شامل انتشاراتی های بزرگی همچون پنگوئن می شود، اين شکايت را در دادگاه نيويورک مطرح کرده و مدعی است گوگل حقوق ناشران را نقض خواهد کرد.
اين جستجوگر در راستای پروژه خود برای راه اندازی يک کتابخانه ديجيتالی قصد دارد ميليونها جلد کتاب از پنج کتابخانه بزرگ را اسکن کند و در اختيار کاربران قرار دهد.
گوگل پاسخ داده است که اين شکايت "کوته بينانه" است و ادعا می کند اين طرح، تقاضا برای کتاب را افزايش خواهد داد.
اين شکايت بعد از آن اقامه شد که ماهها مذاکره برای دستيابی به توافق به شکست انجاميد. پاتريشا شرودر، رييس و مدير اجرايی انجمن ناشران آمريکا، اعلام کرد: "ما آنقدر وقت روی اين مذاکرات گذاشتيم که فکر می کنيم نيمی از اعضای هيات مديره ما به دليل لغو سفرها دچار مشکلات خانوادگی شدند."
اين تنها گروهی نيست که مخالفت خود را با بلندپروازيهای ادبی گوگل ابراز کرده است. ماه پيش يک تشکل صنفی نويسندگان آمريکا از گوگل شکايت و ادعا کرد که طرح مذکور حقوق مولفان را نقض می کند.
مديران گوگل می گويند نگرانی های ناشران و نويسندگان را مدنظر دارد.
بنا به طرح اين جستجوگر، وقتی اين کتابها ديجيتالی بشوند، کاربران قادر نخواهند بود تمام کتاب را داون لود يا چاپ کنند، بلکه می توانند از هر کدام چند سطر را بخوانند.
دارندگان حق مولف تا اول نوامبر وقت دارند با گوگل تماس بگيرند و کتابهايشان را از فهرست کتابهايی که قرار است اسکن شود، خارج کنند.
اما ناشران می گويند اين اقدام کافی نيست و می خواهند کل اين روند متوقف شود و به دادگاه گفته اند که متحمل "زيانی مستمر، جبران ناپذير و قريب الوقع" خواهند شد.
آنها خواستار هزينه های دادرسی شده اند ولی غرامت نمی خواهند.
-
"گوگل" در حال آزمايش خدمات جديد خريد و فروش اينترنتي است
شركت "گوگل" در حال آزمايش خدمات جديدي به نام "گوگل بيس"(Base (Googleاست كه در صورت راهاندازي، رقيب جدي سايت محبوب خريد و فروش اينترنتي "ييبي"( (eBayخواهد بود.
به گزارش سايت اينترنتي "تك وب"، شركت "گوگل" اعلام كردهاست خدمات جديد اين شركت به كاربران اجازه ميدهد تا اطلاعات مربوط به داراييهاي خود را در "گوگل" به ثبت برسانند و اين فرايند با روشهاي مختلف از جمله "وب كرال" و "گوگل سايتمپ" انجام خواهد گرفت.
"گوگل سايتمپ" ابزاري است كه موتور جستجوي "گوگل" در اختيار اداره كنندگان وب سايتها قرار ميدهد تا اين افراد وب سايت خود را به طور مناسب در پوشش موتور جستجو قرار دهند.
شركت "گوگل" هنوز جزييات چنداني در مورد خدمات "گوگل بيس" منتشر نكرده و تنها اعلام نمودهاست كه به كمك اين خدمات كاربران ميتوانند همه اطلاعات مربوط به داراييها و ساير موارد مربوط به خود را در "گوگل" ثبت كرده و در اينترنت در اختيار ديگران قرار دهند.
با توجه به مشخصاتي كه "گوگل" از خدمات جديد "گوگل بيس" خود منتشر كرده، اين سايت احتمالا داراي قابليتهايي مشابه سايت مشهور "ييبي" بوده و با آن به رقابت خواهد پرداخت.
سايت و خدمات "ييبي" هماكنون بزرگترين مركز خريد و فروش اينترنتي اقلام و كسب اطلاعات اينترنتي از خدمات و مشاغل مختلف محسوب شده كه كاربران سرتاسر جهان ميتوانند از آن براي جستجوي تقريبا هر نوع كالا و خدماتي در اينترنت استفاده كنند.
-
استقبال از پيشرفتهای Gmail
Gmail داريد؟ لطفا چك كنيد.
چك كردن يك ايميل خالی چندان جالب نيست. با Gmail Notifies مجانی شركت گوگل میتوانيد بیدليل به حساب Gmail خود log-in نكنيد.
notifier هم مثل Gmail نسخه بتا است. به شكل يك نشانه پاكت نامه در سينی سيستم ويندوز شما خواهد بود، وقتی ايميل دريافت میكنيد سر فصل موضوع (Subject header) و اطلاعات مربوط به فرستنده يك لحظه ظاهر میشود. اگر اين لحظه را از دست بدهيد، بازهم پيام را دريافت میكنيد. خطوط آبی روشن در اين آيكون به آبی تيره تبديل میشوند. با كليك راست در آيكون مربوطه، اطلاعات مربوط به جديدترين پيام ايميل میرود، يا میتوانيد يك راست به سراغ پيامهای خود برويد.
البته، اگر Google Talk داريد، پس میتوانيد پيامهای اخطار Gmail را داشته باشيد. Google Talk، پيام رسان فوری گوگل، نياز به يك Gmail account دارد، اما استفاده از آن رايگان است (و نيز روش واضح گوگل در تست آزمايش بتای عمومی را ادامه میدهد) برای اطلاعات بيشتر در مورد پيام رسانی فوری مذكور، میتوانيد مطلبی را كه Harry MC Cracken سردبير ارشد PC World در Technology and Narasu Rebbapragada نوشتهاند را مطالعه كنيد.
اگر Gmail Notifier و Google Talk داريد، dialog box میگويد آيا میخواهيد هر دو برنامه را داشته باشيد به نحوی كه كامپيوتر شما بدون هيچ مشكلی از آنها استفاده كند.
دسك تاپ خود را آنطور كه میخواهيد نشان دهيد:
فرقی نمیكند كه دسك تاپ ويندوز خود تا چه اندازه تغيير دادهايد، گاه و بيگاه دچار دردسر و بهم ريختگی و آشفتگی آيكونها میشود. گاهی صفحه نمايش به صورتی مبهم و گنگ بدل میشود. دسكتاپ خود میتواند به صورت ناهماهنگ عقب جلو شود وقتی كه كامپيوتر آن را بالا میاورد UI Friend يك لود ملايمتر را عرضه میكند و دسك تاپ را راحتتر تنظيم میسازد، حتی در انواع Setup دو مونيتور.
Ulfriend مشكلاتی را مطرح میكند كه به تجربيات گاها ترسناك شروع يا تغيير برنامههای مختلف مربوط میشود. از جمله اين مشكلات تصاوير لرزانی است كه ممكن است برای چشمان و برنامههای شما مضر باشند و وقتی شروع میشوند، معلوم میشود كه چند ثانيهای به طرزی وحشتناك شما را آزار میدهند. اين تصاوير بیثبات روی صفحه میآيند چون كامپيوتر شما تنها آن بخشی را كه در حافظه آورده، نمايش میدهد. گاه قبل از پايان هم توقفهايی دارند. UI Friend با سيستم double-buffering اين روند را آسان ساخته است به نحوی كه تمام تصوير را پيش از نمايش به حافظه فراخوانی میكند.
اگر كامپيوتر خود را با كاربر ديگری شريك هستيد كه وضوح تصويری متفاوتی را دوست دارد، UI Friend كمك میكند دسك تاپ خود را دست نخورده نگه داريد. سوئيج كاربر سريع (كه سابقا بخشی از ويندوز XP بود) به شما كمك میكند پروفايلهای كاربر را به سرعت تغيير دهيد. وقتی روی آيكون سينی سيستم UI Friend كليك راست میكنيد، میتوانيد Switch User را انتخاب كنيد تا صفحه ويندوز لانگهورن را بگيريد و پروفايلهای مختلف را تغيير دهيد.
به علاوه، UI Friend گزينههای وضوح تصوير را برای هر كاربر حفظ میكند. اگر از پروفايلهای مجزای ويندوز استفاده نمیكنيد، میتوانيد وضوح تصوير را، به جای آنكه در ستينگهای Control Panel Display جستجو كنيد، از يك ليست كه از آيكون (tray) سينی سيستم UI Friend ظاهر شده است انتخاب كنيد.
خوب است كه UI Friend میتواند به شما كمك كند فرق يك كاربر را با ديگری بفهميد اما اين نرمافزار محدود به اين جا نمیشود. UI Friend سيستمهای با دو مونيتور را به عنوان اشيا جداگانه تشخيص میدهد. با نصب كردن UI Friend، دومين آيكونهم ظاهر میشود. UI Friend به شما امكان میدهد كه دو مانيتور خود را با دو وضوح تصوير مختلف پيكربندی كنيد.
UI Friend چهار چوب آيكون شما را نيز حفظ میكند، پس میتوانيد وقتی آنها از جايشان سرگردان میشوند به ترتيب اول بازگردانيد (البته اگر اين ويژگی تنها خصوصيت UI Friend باشد كه برايتان جالب است، میتوانيد به جای UI Friend از داون لود مجانی Icon Restore استفاده كنيد).
Interpix آزمايش 30 روزه مجانی UI Friend را فراهم میكند. برای آنكه بعد از30 روز هم آن را استفاده كنيد میبايست به قيمت 20 دلار برای آن ثبت نام كنيد.
-
گوگل و Thunderstone بطور عميق جستجو میكنند
اگر میخواهيد يك سرويس قديمی يا نامناسب اينترانت يا جستجوی وب را اصلاح نماييد، ابزارهای جستجو گزينهای مناسب در اختيار شما قرار میدهند. تعداد بيشماری راهحلهای نرمافزاری از قبيل Verity Inc. Ultraseek وجود دارند، اما زمانيكه شما نرمافزار را روی سرورتان نصب و پيكربندی نماييد، میتوانيد سايتهای متعددی داشته باشيد كه با يك ابزار بطور كامل فهرست شدهاند.
من Search Appliance GB-1001 Version 4 محصول Google Inc و Search Appliance Version 5 محصول Thunderstone Software LLC را تست كردم تا ببينم چگونه آنها در مقايسه با هم عمل میكنند. من همچنين نتايج جستجوی آنها را با نتايج دو راه حل نرمافزاری، Convera RetrievalWare و سرويس جستجوی همراه Microsoft Sharepoint portal 2003 مقايسه نمودم. پس از جستجوی سايتهای متعدد اينترنت و شركتهای دولتی در مجموع 25000 صفحه با هر چهار راه حل، ابزارها مسلما پيروز شدند و به اجرای سادهتر و نتايج بسيار مناسبتری افتخار میكردند.
ولی روی هم رفته، ابزارها در بسياری زمينهها شبيه هم هستند. هر دو ظرف چند دقيقه نصب میشوند و كيفيت جستجو از هر نظر نامحسوس بود. اينترفيس كاربر Thunderstone كمی كم ظرافتتر است، اما انعطافپذيری بيشتری به شما در مرورهای پيكربندی میدهد. طراحان بطور قابل ملاحظهای میتوانند نرمافزار جستجو را جهت نيازهای ويژه به طور دلخواه تنظيم نمايند. به علاوه، نسبت به ابزار گوگل، هزينه بسيار كمتری میپردازيد.
با در نظر گرفتن همه جوانب، در اغلب موقعيتها يكی از آنها كفايت میكند. من گوگل را كمی بيشتر ترجيح میدهم، زيرا امنيت سيستم تقويت میشود و پيكربندیهای RAID آن تحمل خرابی سطح شركت را فراهم مینمايند و چنانچه بتوانيد پيكربندیهای بزرگتری فراهم كنيد، گوگل امتياز بيشتری بدست میآورد. به هر صورت، Thunderstone نشان میدهد كه میتواند در زمينه كيفيت جستجوی مهم به كار خود ادامه دهد و مطمئنا بر گوگل فشار میآورد تا سيستم خودش را راه بياندازد و ارزش بيشتری فراهم كند.
Google Search Appliance GB-1001 Version 4
مسلما، گوگل مترادف با جستجوی سريع، دقيق و ساده وب است. شهرتی كه وقتی شما جستجوی شركت را راهاندازی میكنيد، انتظارات قابليت كاربرد بالايی برای كارمندان پديد میآورد. ابزار "Google-in-a-box" كه اولين بار در اوايل سال 2002 ارائه شد، با انتقال تجربه محصول عمومی شركت پشت فايروال شما كار عمدهای انجام میدهد. Setup و اجرای فعلی حداقل است. آخرين نسخه در مقايسه با بررسی قبلیمان دقيقا بطور قابل توجهی عملكردهای مختص شركت از قبيل جستجوی مداوم و مجموعههای نامحدود را اضافه میكند و از SSO يا Single Sign On مبتنی بر فرمها پشتيبانی مینمايد.
گوگل plug and play را به حداكثر رسانده است. من فقط يك سيم برق به ابزار رك 2U وصل كردم. لپتاپ را به يك پورت اترنت آزاد متصل كردم تا وارد تنظيمات شبكه شوم و مشغول كار شدم. ورود به كنسول Admin از يك مرورگر، محيطی ساده برای ايجاد مجموعهها، كنترل جستجوها، تنظيم دلخواه طرح كلی صفحات جستجو و تست جستجوها ارائه مینمايد.
جستجو و فهرستسازی فوقالعاده ساده میباشند، ضمن اينكه نرمافزار بطور خودكار اعمال پيچيده بسياری از قبيل درك اينكه چه محتوايی، از جمله metatagها را تشخيص دهد برای شما انجام میدهد. فقط وارد URLهای آغازين و چند مرحله مقدماتی ديگر، از قبيل اينكه كدام نوع فايلها را از جستجوها كنار بگذاريم، شويد و در اينجا كارتان آغاز میشود. من بخصوص از نمودارهايی خوشم آمد كه عملكرد جستجو را ترسيم میكند.
بطور كلی، ابزار تواناييهايی را در بر دارد كه مشابه قابليتهای نرمافزار جستجوی عمومی، از جمله غلط ياب اتوماتيك و Keymatch است كه به مديران امكان میدهد بهترين نتيجه جستجو را برای يك جستجوی معين، مشخص نمايند.
در ميان موارد افزوده شدهای كه برای كاربران شركت در نظر گرفته شده است، مهمترينشان Collections است كه به من امكان تقسيم ايندكس اصلی به تعدادی اجزا را داد كه میتوانستيم آنها را جداگانه جستجو كنم. برای مثال، شما ممكن است يك سايت درون اينترانت خود برای گروه R&D داشته باشيد. يك Collection به كارمندان R&D اجازه میدهد منحصرا سايت خودشان را جستجو نمايند. همچنين راههايی جهت جستجوی سرورهای وب كه از راه تاييد هويت كاربران محافظت میشود و ايجاد متردفهای مختص يك Collection ويژه - كلمات يا عباراتی كه بايد به عنوان مترادف بكار روند- وجود دارند.
ابزار بطور مداوم جستجو میكند و بطور خودكار فركانس مطلوب جستجو را برای اسناد يا صفحات مشخص شناسايی مینمايد. به هر صورت من میتوانستم سيستم را وادار سازم تقريبا اغلب اوقات URLهای مشخصی را جستجو نمايد. در موارد اضطراری، شما میتوانيد URL خاصی را درون جستجو وارد كنيد تا پيدا شود.
گوگل همچنين آنچه كه Front Ends مینامد را هم ارائه مینمايد، كه به من امكان داد به سادگی فرمت خروجی كار و نتايج جستجو را تغيير دهم تا با مدل يك سايت اينترانت هماهنگ شود.
The Page Layout Helper كل فرايند را قابل اطمينان میسازد. من با بررسی يكی از گزينههای گوگل، اديتور XSLT Style Sheet (XSL Transformation را بكار گرفتم تا تغييرات پيچيدهتری در كد فرمت كننده اصلی ايجاد كنم.
نتايج برای كاربران نهايی صرفا گوگل است. صفحات مربوط - مبتنی بر همانندیهای كلمات، لينكها و حدود صد معيار ديگر- با خطلاصههايی كه كلمات همانند در محتوای صفحه را highight میكنند ابتدا نمايش داده میشوند. بطوركلی، جستجوهای محتوای صفحه وب من بسيار مناسب و بینهايت سريع بود.
هر دو ابزار Thunderstone و گوگل برخی گزارشهای مربوط به فعاليتها را پديد میآورند كه شامل عمل جستجو و صد كلمه اصلی و جستجوهای برتر است. تفاوت عمده بين اين دو آن است كه گوگل به شما امكان میدهد گزارشهای مربوط به استفاده را برای تحليل در ساير پكيجها ارسال كنيد.
The Google Search Appliance هم مزايا و هم معايب اين روش را مشخص میكند. Setup آن بسيار ساده است و به هيچ يك از آمادهسازیهای پيچيده سند ساير راه حلهای جستجوی شركت نياز ندارد. به علاوه يك تجربه جستجوی آشنا و خوشايندی را برای كارمندانی كه اينترانتها را جستجو میكنند و نيز برای بازديدكنندگان وب سايتهای عمومی شما پديد میآورد.
اما در مورد شركتهايی كه نيازمند جستجوی يكپارچه میباشند، شما محدود به منابع وب هستيد. اگر نيازهای شما در آن محدوده است، اين گزينهای عاقلانه میباشد.
Thunderstone Search Appliance Version 5
Thunderstone در حال تدارك تكنولوژی موتور جستجو از سال 1981 بوده است، ضمن اينكه برنامه كاربردی Texis اصلی شركت Thunderstone Search Appliance آن را به كار انداخته است. نرمافزار بخصوص هنگامی كه بخواهيد ميزان بالايی دادههای منسجم و محتوای در هم ريخته را مرتب كنيد و سپس نتايج را به صورت دستههای طبقهبندی شده در آوريد مناسب است. علاوه بر جستجوی عمومی وب، كاتالوگها، تبليغات دستهبندی شده و مديريت اسناد چند برنامه كاربردی معمول ديگر هستند.
گزينهها روی صفحه پيكربندی پيشرفته نامشخصترند، اما وقتی بفهميد آنها چه كاری انجام میدهند- كمك متنی خوبی ارائه می شود- Thunderstone Search Appliance گستره بینظيری را نشان میدهد. برای مثال، من جستجو را از منوهای مبتنی بر JavaScript فعال كردم، قسمتهای حفاظت شده با اسم رمز را جستجو كردم، وانواع مختلفی از فايلها، از جمله Macromedia Flash Movies را جهت جستجو مشخص نمودم. به علاوه، من اسنادی را روی سرورهای متعدد درون يك مجموعه قرار دادم. بر عكس، URL ها و محتوا را به سهولت از عمل جستجو كنار گذاشتم.
Texis Version 5 كه در اواخر آگوست به بازار عرضه شد، شامل تعدادی اصلاحات در نسخه Infoworld است كه يكسال پيش آزمايش شد. مهمترين آنها يك فهرست سازی تطبيق دهنده است. به عبارت ساده، مرورگر هر صفحه يا سند را روی يك فهرست مجزا كه مبتنی بر تعداد دفعاتی است كه در گذشته تغيير يافته است، بازبينی مینمايد.
Best Best، شبيه لينكهای پشتيبانی شده در مورتورهای جستجوی تجاری، توانايی دارد، اما به دليل اجرای ضعيف به هدف نمیرسد. ايده، وارد نمودن چند كلمه اصلی وصفحات مرتبطی كه وقتی كسی آن جستجو را وارد میكند، میخواهيد در بالای نتايج قرار گيرد است. متاسفانه انجام اين كار نيازمند تكميل تعدادی مراحل بود كه در سراسر منوهای متعدد گسترده شده بود.
جدا از اين مورد، Thunderstone Search Appliance در جاييكه اهميت دارد كارش را خوب انجام داد: ارائه نتايج درست. گزينههای جستجوی پيشرفته Thunderstone به من امكان داد فاكتورهای ردهبندی از قبيل اهميت تكرار يك كلمه در يك سند را تغيير دهم، كه چند دفعهای كه نتايج بهتری میخواستم به من كمك كرد. بعلاوه، من هيچ مشكلی در مورد پيكربندی تنظيمات جستجو نداشتم، بطوريكه نتايج با استفاده از يك XSL Style Sheet اختصاصی فرمت شدند.
سيستم چند گزارشدهی اصلی فوری بر اساس ثبت فعاليتها ارائه میكند كه شامل Top Queries و Top Query Words است. داشتن نمودار - يا حداقل راهی جهت ارسال اطلاعات گزارش به برنامه كاربردی ديگر - مفيد خواهد بود.
Thunderstone انواع گوناگونی از محتوای وب را جستجو میكند و نتايج بسيار مناسبی را میدهد. گزينههای اجرا بيش از حد هستند، همانطور كه راههای تنظيم دلخواه ظاهر اينترفيس جستجو اينگونهاند. Web Services API اين امكان را به ابزار میدهد تا از طريق SOAP با ساير برنامههای كاربردی از قبيل پورتالها ادغام شود. (اگر میخواهيد تنظيمات دلخواه فراوانی انجام دهيد، Thunderstone مسيری ارتقا يافته به برنامه كاربردی كامل Texis آنها ارائه میكند).
به هر صورت در رابط كاربر امكان پيشرفت وجود دارد، و برخورداری از گزينههای بيشتر از قبيل مفاهيم مرتبط، جهت فرمت نتايج مفيد خواهد بود.
در نهايت، هر دو ابزار آنچه قرار است انجام دهند، انجام میدهند: آنها صرفا كار میكنند. گر چه آنها مدعی جستجوی يكپارچه ممكن با اجرایهای جستجوی گران قيمت شركت نيستند، هم ابزارهای جستجوی گوگل و هم Thunderstone در دسترس هستند، به پشتيبانی كمتری نياز دارند و نتايج مناسبی میدهند.
-
شكايت كاربران از ويژگي Viruse Scan سرويس ايميل گوگل
ويژگي Virus-Scanning گوگل كه اوايل اين هفته به سرويس ايميل شبكه Gmail افزوده شد باعث ايجاد نگراني سردرگمي و نااميدي بعضي از كاربران شده است.
به گزارش بخش خبر سايت
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
، تاكنون سه شكايت اصلي به دست گروه هاي مباحثه Gmail رسيده است و در همه آنها آمده است كه ويژگي Virus-Scanning خاموش نمي شود.
با اين توصيف سرويس حفاظت در مقابل ويروس Gmail- كه تمامي فايل هاي ضميمه اجرايي را مسدود مي كرد- در جاي خود باقي خواهد ماند. گوگل حاضر نشد بگويد كدام فروشنده اين فناوري ضد ويروس را براي آنها تهيه كرده است . نماينده گوگل نيز خاطر نشان كرد كه با وجودي كه گوگل به نظرات كاربران اهميت مي دهد اما اكنون نه قصد دارد اين ويژگي را به صورت انتخابي در آورد و نه قصد مسدود كردن فايل هاي ضميمه اجرايي را متوقف كند. وي حاضر نشد منبع فناوري ضد ويروسي را كه گوگل از آن استفاده مي كند مشخص كند.
-
شكايت كاربران از ويژگي Viruse Scan سرويس ايميل گوگل
ويژگي Virus-Scanning گوگل كه اوايل اين هفته به سرويس ايميل شبكه Gmail افزوده شد باعث ايجاد نگراني سردرگمي و نااميدي بعضي از كاربران شده است.
به گزارش بخش خبر سايت
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
، تاكنون سه شكايت اصلي به دست گروه هاي مباحثه Gmail رسيده است و در همه آنها آمده است كه ويژگي Virus-Scanning خاموش نمي شود.
با اين توصيف سرويس حفاظت در مقابل ويروس Gmail- كه تمامي فايل هاي ضميمه اجرايي را مسدود مي كرد- در جاي خود باقي خواهد ماند. گوگل حاضر نشد بگويد كدام فروشنده اين فناوري ضد ويروس را براي آنها تهيه كرده است . نماينده گوگل نيز خاطر نشان كرد كه با وجودي كه گوگل به نظرات كاربران اهميت مي دهد اما اكنون نه قصد دارد اين ويژگي را به صورت انتخابي در آورد و نه قصد مسدود كردن فايل هاي ضميمه اجرايي را متوقف كند. وي حاضر نشد منبع فناوري ضد ويروسي را كه گوگل از آن استفاده مي كند مشخص كند.
-
پيشبيني IDC : صنعت آيتي "اثر گوگل" را سال آينده خواهد ديد
شركت تحقيقاتي IDC با انتشار گزارشي وضعيت صنعت فناوري اطلاعات در سال 2006 را پيشبيني كرد. در اين گزارش، روند تحولات پيش رو با نگاهي ژرف مورد بررسي قرارگرفتهاند. خلاصهاي از اين گزارش را ميخوانيد.
روز پنجشنبه شركت تحقيقاتي IDC با انتشار گزارشي وضعيت صنعت و بازار فناوري اطلاعات در سال 2006 را پيشبيني كرد. در اين گزارش پيشبيني شده كه سال ميلادي آينده صنعت آيتي شاهد رشد متوسطي خواهد بود.
اين گزارش با مشاركت بيش از 800 پژوهشگر از سراسر دنيا تهيه و تنظيم شده است.
بر اساس پیش بینی شركت IDC رشد جهاني صنعت و بازار فناوري اطلاعات در سال 2006 با نيم درصد كاهش نسبت به سال 2005 به 5.5 درصد خواهد رسيد.
فرانك ژنس، نائب رئيس واحد تحقيقات در IDC در ارزيابي خود از اين روند ميگويد: اين وضعيت موجب خواهد شد شركتهاي فعال در اين صنعت هرچه بيشتر به سمت "ارائه خدمات IT" روي آورند.
او ميافزايد: روند تركيبشدن و يكپارچهسازي صنايع مخابراتي و صنعت فناوري اطلاعات كه از سالهاي قبل آغاز شده بود، در سال آينده ميلادي همچنان با شدت ادامه خواهد يافت.
ژنس در اين گزارش از ظهور مدلهاي كسب وكار جديدي خبر می دهد که شرکتهای فعال در این عرصه را به بازنگری در نحوه فعاليتهاي خود وادار خواهد کرد. وي ميگويد: يكي از مهمترين جهتگيريهايي كه سال آينده شاهد آن خواهيم بود، شتابگرفتن مدلهاي Disruptive يا دگرگونساز در كسبوكار صنايع فناوري اطلاعات است.(*)
ژنس از مدل "خلاقيت باز" (1) در توليد و توسعه محصولات و خدمات آيتي به عنوان "اثر اپن سورس" يا Open Source Effect ياد ميكند و مدل "ارائه فناوري اطلاعات به صورت خدمات آنلاين" را "اثر گوگل" يا Google Effect مينامد و اين دو پديده را مهمترين مدلهاي دگرگونساز در سال 2006 معرفي ميكند.
به عقيده ژنس پديدهي "اثر گوگل" روي موجي از بيم و اضطراب شركتهاي مختلف صنايع آيتي از غلبه شركت گوگل بر تعداد بيشتري از بازارهاي اين صنعت، در سراسر جهان منتشر خواهد شد و به دنبال آن تعداد زيادي از شركتها را به فكر بازنگري در مدل كسبوكار خود خواهد انداخت.
وي ميافزايد: در حالي كه هنوز بخش عمده اي از اين تحول در حال تكوين است، پديده گوگل در سال 2006 افسونزدايي خواهد شد و اثر گوگل به عنوان يك دورانساز سبب ميشود كه شركتهايي كه با شيوه قديمي محصولات و خدمات خود را به دست مشتري ميرسانند، خودشان را دگرگون كنند پيش از آنكه توسط رقبايشان "مجبور به پذيرش تحول" شوند.
برخي ديگر از مهمترين نكات اين گزارش تحقيقاتي به شرح زير است:
- از نظر جغرافيايي، بخش عمده رشد صنعت IT ناشي از رشد دو رقمي بازارهاي نوظهور در چين، هند، اروپاي مركزي و شرقي، خاورميانه و آفريقا خواهد بود.
- روند جابجايي صنعت IT به سمت و سويي كه آن را به صنعتي كارآمدتر، پاسخگوتر و تفكيكشدهتر(2) تبديل كند، باعث دهها مورد خريد يك شركت توسط ديگري و ادغام شركتهاي مختلف شد – روندي كه IDC آن را "پويايي صنعت فناوري اطلاعات" مينامد. با اين حال به عقيده IDC هنوز بسياري از شركتها در حوزههايي همچون زيرساخت فناوري اطلاعات، نرمافزارها، ارتباطات و بخش خدمات هنوز روند بازسازي خود را به اتمام نرساندهاند، لذا پيشبيني ميشود اين روند همچنان در سال 2006 ادامه پيدا كند.
- به عقيده IDC بسياري از شركتهايي كه تاكنون سهم عمدهاي از بازار آيتي داشتهاند ( مانند مايكروسافت، آيبِيام، اوراكل و SAP) موقعيت خود از كنترل شديدي بدست آوردهاند كه بر محيط توليد و توسعه خود اعمال كردهاند. با اين حال به نظر IDC اين مدل از نوآوري به تدريج به يك مدل پرخطر براي شركتها تبديل ميشود و مدل توسعه مبتني بر مشاركت گروهي(3) مانند آنچه كه در جنبش اپن سورس شاهد آن هستيم، تدريجا به درونمايه اصلي روش عمل هر شركتي كه بخواهد در صنعت آيتي پيشرو باشد تبديل ميشود.
- طي سالهاي گذشته صنعت آيتي هرچه بيشتر از ارائه محصولات به ارائه خدمات تغيير گرايش پيداكرده است. اما IDC پيشبيني ميكند اين روند در سال 2006 به اوج خود خواهد رسيد و مهمترين تبلور آن معرفي نسخههاي آنلاين نرمافزارهايي خواهد بود كه پيشتر به صورت نرمافزارهاي قابل نصب عرضه ميشدند و اينك در قالب خدمات آنلاين ارائه ميشوند.
- در بازار لوازم خانگي، سال 2006 شاهد بهرهبرداري عمومي از فناوري پخش تلويزيوني از طريق اينترنت(4) خواهد بود اما روند رشد آن همچنان كند پيشبيني ميشود. به عقيده IDC ، در نبرد بر سر تعيين فرمت نسل جديد DVDها، فرمت Blu-Ray كه توسط شركت سوني توسعه دادهشده است، پيروز خواهد شد. اين گزارش همچنين پيشبيني ميكند صنعت نوظهور "پخش موسيقي از طريق اشتراك آنلاين" (5) درآمدي باغ بر 1.4 ميليارد دلار را نصيب صنعت موسيقي خواهد كرد.
فرانك ژن در پايان اين گزارش تاكيد ميكند: شركتهايي به سرعت مدل كسب وكار، محصولات، نحوه ارائه خدمات و چگونگي ارتباطات خود با ديگر صنايع را با شرايط جديد وفق ميدهند، ميتوانند با ديناميسم صنعت همساز شوند و همچنان براي مدت طولاني در زمره كسبوكارهاي موفق باقي بمانند و آنهايي كه به شدت به مدل كنوني خود وفادار ميمانند، به احتمال زياد توسط نوآوران كنار زده خواهند شد.
پينوشت:
(1) Open Innovation
(2) Modular
(3) Community-based Development
(4) IPTV
(5) منظور از اشتراك در اينجا، روش Sharing يا به اشتراك گذاري (از قبيل سايتهاي P2P) نيست بلكه مقصود Subscription يا عضويت غير رايگان در سايتهايي است كه اقدام به عرضه آثار موسيقي با فرمتهاي ديجيتال ميكنند.
(*) عبارت Disruptive Business Model به آندسته از مدلهاي كسبوكار اطلاق ميشود كه موجب تحولات بنيادين در اصول و فروع يك حوزه از صنعت يا بازرگاني ميشوند. به عنوان مثال شيوه انتشار روزنامهها و مطبوعات در اينترنت نسبت به شيوه معمول در نشريات چاپي يك مدل Disruptive محسوب ميشود زيرا نشر آنلاين موجب تحولات اساسي در مدل كسبوكار مطبوعات ميشود. ميتوانيم يكي از عبارات "مدل انقلابي" يا "مدل نوبنياد" يا "مدل دگرگونساز" را موقتا به عنوان معادلي براي اين مفهوم درنظر بگيريم، ولي اين معادلها چندان دقيق نيستند.
-
دسك تاپ گوگل توسط يك محقق امنيتي هك شد
------------------------------------------------------------
حشره اي دراينترنت اكسپلور وجود دارد كه به هكرها امكان اسكن هارد درايو ها را با استفاده از دسك تاپ گوگل مي دهد.
به گزارش موج،يك محقق امنيتي اسرائيل اعلام كرد ،مي تواند ابزار جستجوي دسك تاپ گوگل را باز كند و تمام داده ها و اطلاعات را با استفاده از يك چاله امنيتي درVole’s اينترنت اكسپلور،كه بسته امنيتي ائي تاكنون براي آن عرضه نشده است،بدزدد.
وي ضمن ارسال يك نسخه از هك خود، اذعان داشت ،اين چاله امنيتي در اينترنت اكسپلور اطلاعات شخصي كاربران را باز يافت مي كند يا كنترل كامپيوتر آنها را از دور در اختيار مي گيرد.
استيو منزوكي،مدير توليد شركت امنيتي ائي آي ديجيتال،ضمن تاييد اين نظريه اذعان داشت:" اين شبيه يك چاله در اينترنت اكسپلور است و به نظر نمي رسد يك حشره در گوگل باشد".
وي ادامه داد،اين محقق اسرائيلي از دسك تاپ گوگل براي باز يافت اطلاعات و داده ها استفاده كرده است اما اينترنت اكسپلور بوده است كه اين امكان را به وجود آورده است.
مايكروسافت در اين خصوص گفت،اگر وب سايتي داراي شكل وپيكربندي خاصي باشد،اين كرم مي تواند دسترسي به محتويات وب سايت را براي هكرها ممكن سازد .
مايكروسافت همچنين از آغازتحقيقات امنيتي خود رابراي حمايت از اينترنت اكسپلور خبرداد.
-
ممنون از خبرت تری دی جان خیلی جالب بود
-
گوگل برنامهنويس فايرفاكس را به خدمت گرفت
به گزارش سايت ChinaView، بن گودگر، يكي از مهندسان ارشد شركت موزيلا و سرپرست تيم برنامهنويسي مرورگر فايرفاكس(رقيب شماره يك اينترنت اكسپلورر)، از دهم ژانويهي امسال، به استخدام شركت گوگل در آمده است.
گوگل، بن گودگر (Ben Goodger)، سرپرست تيم برنامهنويسي مرورگر فايرفاكس را به خدمت گرفت. به نظر ميرسد، گوگل ميخواهد با ايجاد تغييراتي در مرورگر فايرفاكس و انتشار آن با نام گوگل، وارد ميدان رقابت مرورگرها شود. در حال حاضر، سايهي مرورگر اينترنت اكسپلورر از شركت مايكروسافت، بر بازار مرورگرها سنگيني ميكند.
به گزارش سايت ChinaView، بن گودگر، يكي از مهندسان ارشد شركت موزيلا و سرپرست تيم برنامهنويسي مرورگر فايرفاكس(رقيب شماره يك اينترنت اكسپلورر)، از دهم ژانويهي امسال، به استخدام شركت گوگل در آمده است. سخنگوي گوگل در اين باره به خبرنگاران گفت : فعلا بن گودگر، به طور نيمه وقت با ما همكاري ميكند و فعاليتاش را در شركت موزيلا متوقف نكرده است.
در حال حاضر، گوگل و موزيلا از روابط كاري خوبي برخوردارند؛ مثلا كنفرانس موزيلا در آگوست سال گذشته با حمايت مالي گوگل برگزار شد. در نمونهي ديگري كه نشان از روابط خوب اين دو شركت دارد، ميتوان به صفحهي خانگي پيشفرض موزيلاي 1.0 اشاره كرد كه آدرس گوگل در آن به چشم ميخورد.
بن گودگر در اين باره ميگويد : "با وجود همكاري با گوگل، نقش من در پروژهي فايرفاكس و همكاري با شركت موزيلا، همچون گذشته، بدون تغيير ادامه مييابد و كماكان روي ارتقا كيفي فايرفاكس كار ميكنم. اگرچه بيشتر وقت خود را در گوگل ميگذرانم، اما به طور مرتب با شركت موزيلا در ارتباطم و همچنان براي ارتقاي فايرفاكس با اين شركت همكاري ميكنم."
پيش از اين، مديرعامل گوگل، آقاي اريك اسميت، گفته بود كه اين شركت، قصد ساخت هيچگونه مرورگري ندارد.
روز سه شنبه، سخنگوي اين شركت با حضور در جمع خبرنگاران با اعلام اين مطلب كه تمامي محصولات گوگل با هدف سهولت بخشيدن به گشت و گذارهاي اينترنتي طراحي و توليد ميشوند، از تاييد يا تكذيب خبر ساخت مرورگر خودداري كرد.
مرورگر فايرفاكس از نظر محبوبيت جهاني در رتبهي دوم قرار دارد و طبق آمارهاي منتشره از سوي سايتهاي WebSideStory و OneStat، نسخهي 1 اين برنامه از نوامبر گذشته تا كنون، بيش از 20 ميليون بار دانلود شده است.
-
پيكاسا از گوگل
همه چيز درباره نرم افزار پيكاسا از گوگل
لارس پركينز مدير اجرايي پروژهي پيکاسا ميگويد : اين نرم افزار اولين گام شركت گوگل در راستاي توليد نرمافزارهاي گرافيك ديجيتالي است كه دقيقا بنابر نيازهاي كاربردي مشتريان ما ساخته شده و سعي شده تا حد نهايت كاربردي ساده داشته باشد...
امروزه نرمافزارهاي مديريت تصاوير زيادي در دنياي IT موجودند. نرمافزارهايي كه عموما ادعاي سادگي دارند و براي سر و سامان دادن به وضعيت آشفته تصاوير كامپيوتري و نيز به منظور همگام شدن با دنياي دوربينهاي ديجيتالي كه به تازگي از اقبال بسيار بالايي برخوردار شدند به كار ميروند.نمونه آن نرمافزار معروف "Photoshop Album" است كه به تازگي نسخه جديد آن نيز وارد بازار شده است. اما در ميان همه این نرمافزارهاي مديريت تصاوير محصول جديد شركت گوگل(ديگر گوگل تنها يك موتور جستجو نيست) ميباشد كه به رايگان در اختيار كاربران قرار گرفته و به نظر ميآيد ادعايي بسيار فراتر از يك مديريت كننده تصوير دارد. تجربه من از جايي شروع شد كه يك لينك بسيار ساده روي صفحه اول سايت گوگل نظرم را جلب كرد.
طبق يك عادت قديمي براي يك جستجو سايت گوگل را باز كردم. زير نوار جستجوي معروف گوگل این لينك نظرم را جلب كرد " New! Picasa 2 from Google. Find, edit and share pictures faster " دنبال كردن این لينك صفحهي اول سايت Picasa را باز كرد كه صفحه اختصاصي این نرمافزار است و شما ميتوانيد آخرين نسخه این نرمافزار را از طريق آن دانلود كنيد (نسخه آزمايشي اين نرمافزار از طريق صفحه دانلود سايت ماهنامه شبکه نيز قابل دريافت است).
چيزي كه در اولين تجربه نظر من را جلب كرد این بود كه این نرمافزار نسخه دوم نرمافزاري است كه نسخه قبلي آن (Picasa 1.6) با قيمتي حدود 20 دلار در بازار موجود بود! ظاهرا محصول جديد شركت Lifescape به قدري جذاب و كاربردي بوده است كه شركت گوگل رسما امتياز آن را خريداري كرده و با اضافه كردن برخي امكانات جانبي به آن، این نرمافزار را به رايگان در اختيار كاربران قرار دهد.
پس بي معطلي وارد سايت Picasa شويد. به بيسليقگي انتخاب آرم Picasa كه نمايشگر ديافراگم دوربينهاي عكاسي است توجهي نكنيد. استفاده از خود نرمافزار خاطرهي آن را از بين خواهد برد! نرمافزار 3مگابايتي Picasa را دانلود كزده و آماده نصب شويد. طريقه نصب آن بسيار ساده ميباشد. كافيست تمام پيشفرضهاي نصب را تاييد كنيد تا به مرحلهي اجرا برسيد. اولين باري كه این نرمافزار را باز ميكنيد با چنين پنجرهاي مواجه ميشويد كه تنها همين يك بار ظاهر ميشود:
این نرمافزار به منظور مديريت عكسهاي داخل كامپيوتر شما طراحي شده و این كار را با بررسي كردن پوشههاي روي هارد ديسك كامپيوتر و بروزكردن آنها در صورت ايجاد تغييرات انجام ميدهد. عمليات Folder Manager به این منظور است كه به Picasa نشان دهد كدام پوشهها را بايد بازبيني كند و كدام پوشهها را ناديده بگيرد. Picasa در اولين مرحله از شما مي خواهد كه محلهاي مورد جستجو براي يافتن تصاوير را مشخص كنيد. این نرمافزار به طور پيشفرض قصد بررسي تمام كامپيوتر را دارد، اما از آنجا كه كامپيوتر من داراي چندين هارددرايو مملو از تصاوير و طرحهاي گرافيكي است با كليك روي گزينه دوم مكانهاي جستجو را به چند پوشهي My documents, My pictures و Desktop كردم. Picasa بلافاصله شروع به كار ميكند و تصاوير يافته شده در طبقات منظم دسته بندي ميكند. البته شما ميتوانيد هروقت كه بخواهيد مكانهاي مورد بازبيني Picasa را با استفاده از گزينهي Folder Manager از منوي Tools تغيير دهيد.
سه گزينهي موجود در این پنجره قابليتهاي متفاوتي دارند:
Scan Once : برخي از پوشهها هستند كه حاوي تعداد بسيار زيادي عكس ميباشند. اگر احساس ميكنيد اسكن كردن آنها ممكن است وقت زيادي بگيرد از این گزينه براي جلوگيري از اسكن مجدد پوشه استفاده كنيد.
Remove from Picasa : از اسكن تصاوير پوشه مورد نظر جلوگيري ميكند و در صورتي كه پوشه مورد نظر قبلا اسكن شده باشد آن را از ليست Picasa حذف ميكند.
Watch for Changes : پوشه مورد نظر را براي تصاوير و تغييرات جديد بازبيني ميكند.
Picasa بسياري از فايلهاي تصويري(jpg, bmp, gif, png, psd, tif) بسياري از فايلهاي ويدئويي(avi, mpg, wmv, asf, mov) و حتي فايلهاي اطلاعاتي RAW را پشتيباني ميكند. وقتي Picasa براي اولين بار شروع به كار ميكند با كتابخانهي تصاوير آن مواجه ميشويد. كتابخانه تصاوير محلي است كه ميتوانيد فهرست پوشهها و تصاوير موجود در آنها را مشاهده كنيد، بسياري از امكانات مديريت تصاوير را به كار گيريد و به قابليتهاي اصلي دسترسي پيدا كنيد. در اينجا براي اولين بار با محيط زيباي كاربري Picasa آشنا ميشويد.
این كتابخانه داراي پنج بخش اصلي است كه به خوبي در كنار هم قرار گرفتهاند.
Folder List : این قسمت در سمت چپ كتابخانه قرار دارد و ليستي از اسامي پوشههاي جستجو شده را نمايش ميدهد. این اسامي هميشه برحسب زمان ويرايش طبقهبندي ميشوند. هنگامي كه تغييري در يكي از این پوشهها ايجاد شود يك نقطهي سبز رنگ در كنار آن ظاهر ميشود كه با كليك روي پوشه و بازديد آن از بين ميرود.
Lightbox : این بخش كه بزرگترين بخش كتابخانه است محل نمايش تصاوير درون پوشههاست. ميتوانيد آنها را ببينيد، تغيير نام دهيد و يا از روي هارد حذف كنيد. براي ايجاد تغيير روي پوشهها ميتوانيد روي اسم هر پوشه دوبار كليك كنيد تا پنجرهي خصوصيات آن باز شود. در این پنجره ميتوانيد نام پوشه، زمان گرفتن تصاوير، مكان عكسبرداري و همچنين توضيحات دلخواهتان را وارد كنيد.
Picture Tray : كه در گوشهي پايين تصوير در طرف چپ قرار گرفته است. از این قسمت خيلي لذت بردم. این بخش دقيقا شبيه به يك پوشهي موقت عمل ميكند. يك پوشهي موقت شبيه سبدهايي كه هنگام خريد از فروشگاههاي بزرگ از فروشنده تحويل ميگيريد تا تمام اجناس را در آن جمعاوري كنيد و قيمت همه آنها را يكجا بپردازيد! ميتوانيد در ميان پوشهها بچرخيد و از هر پوشه عكسهاي را انتخاب كنيد و در این پوشهي موقت قرار دهيد. وقتي تمام عكسها را جمعاوري كرديد ميتوانيد هر يك از تنظيمات خروجي( مثل چاپ، پست الكترونيكي، جابجايي و غيره) را روي آنها اعمال كنيد. نحوهي انتخاب تصاوير مثل هميشه با نگه داشتن دكمههاي Ctrl و يا Shift همراه با كليك كردن روي آنهاست. اما اگر ميخواهيد آنها را در داخل سبد حفظ كنيد دكمهي Hold را فشار دهيد. بديهي است كه دكمهي Clear سبد عكسها را خالي مي كند.
Output Options : امكانات این قسمت تنها زماني در دسترس قرار ميگيرد كه حداقل يك عكس انتخاب شده باشد.كه آنها را توضيح خواهم داد.
Modes : نوار باريكي كه در بالاي كتابخانه مشاهده مي كنيد نوار عملكردهاي مختلف Piacasa است كه در حالت پيشفرض كتابخانه را نشان ميدهد. شايد باور نكنيد كه این نرمفازار حتي قابليت رايت CDهاي تصويري را نيز همراه خود دارد. و نيز ميتواند تصاوير موجود در كامپيوتر شما يك نسخهي پشتيبان تهيه كند و از آنجا كه قابليت خواندن دوبارهي نسخههاي پشتيبان را دارد يكي از بهترين نرمافزارهاي براي انتقال تصاوير بين دو كامپيوتر مختلف است.
در اينجا برخي از جالبترين قابليتهاي این نرمافزار را بررسي ميكنيم:
• وارد كردن تصاوير :
فرقي نميكند از كداميك از تجهيزات ورودي تصوير به كامپيوترتان استفاده ميكنيد.دوربين ديجيتالي، كارتهاي حافظه، سيديهاي تصويري، يا حتي يك هارد ديسك اضافه. Picasa همه آنها را ميشناسد. به محض اتصال يك ابزار جديد حاوي عكس به كامپيوتر Picasa پيغامي مبني بر تشخيص تصاوير جديد به شما ميدهد كه از شما مي خواهد در صورت تمايل آنها را وارد كامپيوترتان كنيد. براي وارد كردن تصاوير به صورت دستي يا استفاده از Scanner از فرمان Import كه در نوار Modes قرار دارد استفاده مي كنيم.
این فرمان عملكرد دريافت تصاوير را فعال مي كند. در اينجا ميبينيد كه دوربين ديجيتالي نيز يكي از گزينه هاي موجود براي دريافت تصاوير است كه با انتخاب آن Picasa به صورت خودكار تصاوير موجود روي آن را تشخيص داده و به صورت تصاوير كوچكي در كادر سمت چپ نشان ميدهد كه با كليك روي هر يك ميتوانيد تصوير بزرگ آن را در كادر سمت راست ببينيد.
این روزها با بالا رفتن ظرفيت دوربينهاي ديجيتالي، جدا كردن تصاوير منتقل شده و منتقل نشده يك مشكل بزرگ است. مخصوصا براي كاربراني كه هر روز از دوربينشان استفاده مي كنند و ممكن است تا چند هفته حافظهي دوربين را كاملا خالي نكنند. نگران نباشيد. قابليت Exclude Duplicates خودبهخود تصاوير تكراري را حذف كرده و امكان انتقال آنها را نميدهد.
چيزي كه بسيار مورد توجه من قرار گرفت اطلاعاتي بود كه Picasa از تصاوير ذخيره شدهي من نشان ميداد. اگر روي يك عكس راست كليك كنيد و گزينهي Properties را بزنيد اطلاعات EXIF عكس را مشاهده خواهيد كرد.
این اطلاعات مشخصات دقيقي از نوع دوربين، تاريخ عكسبرداري، وضوح دقيق تصوير و حتي اطلاعاتي دربارهي استفادهي دوربين از فلاش، سرعت شاتر و مقدار ديافراگم و غيره را نيز در اختيار شما قرار ميدهد.
• نمايش تصاوير:
این قابليت در بسياري از نرمافزارهاي ويرايش تصوير موجود است. نمايش آلبوموار از تصاوير انتخاب شده همراه با پخش موسيقي بسيار لذت بخش است.و در حقيقت برگه Timeline كه همراه آن هست نيز تنها جلوهاي زيبا براي شروع به كار Slideshow ميباشد. Timeline جلوهاي بسيار زيبا و رويايي دارد كه خاطرهي سينماهاي خانگي را براي كاربر تداعي مي كند. ترتيب مناسب آلبومها همراه با افكت بسيار زيبايي كه از عكس هر آلبوم در پشت رديف آلبومها ايجاد ميشود در چنين نرمافزارهاي بسيار بيسابقه و استثنايي است. شما با استفاده از برگهيTools>Options>Slideshow ميتوانيد بسياري از تنظيمات آن، از جمله موسيقيهاي مورد استفاده براي پخش در هنگام نمايش تصاوير را انتخاب كنيد. قابليت زيباي این قسمت استفاده از تنظيمات محو شونده در هنگام نمايش تصاوير است كه در نگاه اول نحوهي عملكرد Windows Media Player 9.0 را يادآوري ميكند. این تنظيمات كه با كليك كردن يك دكمه و يا با حركت موس ظاهر ميشود بسياري از قابليت نشانهگذاري تصاوير، حركتهاي رو به جلو يا عقب و همچنين تنظيم سرعت نمايش تصاوير و غيره را در اختيار شما ميگذارند و به محض اجراي نمايش دوباره محو ميشوند.
• استفاده از تصاوير در وبلاگ:
از آنجا كه خدمات بلاگر (مثل Picasa و Hello) جزو خدمات رايگان گوگل محسوب ميشوند اصلا دور از انتظار نيست كه این ابزارها براي عملكردهاي مشترك برنامهريزي شوند. اگر تا بهحال تجربه وبلاگنويسي با بلاگر را داشتهايد حتما به تنظيمات اعصابخرد كن نمايش عكس در آن برخوردهايد. از این پس ميتوانيد به سادگي يك كليك تصاوير مورد نظرتان را روي وبلاگ خود قرار دهيد. شما تنها به دو چيز احتياج داريد: يك شناسهي Hello و يك وبلاگ Blogger !
Hello يك نرمافزار پيغامرسان همانند Yahoo Messenger و يا ICQ است كه امكان اشتراك گذاري تصاوير را به كاربران آن ميدهد. براي استفاده از این نرمافزار احتياج به شناسه داريد. براي دريافت شناسهي Hello به آدرس(
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
) و همچنين براي ايجاد كردن يك وبلاگ جديد بايد از سايت(
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
) استفاده كنيد. براي فرستادن يك تصوير كافيست در داخل Picasa آن را انتخاب كنيد تا در Picture Tray ظاهر شود. سپس دكمهي Blogger را كليك كنيد تا نرمافزار Hello ظاهر شود(وقتي شناسهي Hello را دريافت ميكنيد نرمافزار آن را نيز ميگيريد. دقيقا مثل Yahoo Messenger عمل مي كند)
و دكمهي Bloggerbot را كليك مي كنيد. تصوير مورد نظرتان را انتخاب ميكنيد و هر توضيحي را كه مي خواهيد اضافه ميكنيد و ... ENTER! عكس شما ارسال ميشود.
• مديريت تصاوير:
بدون شك اصليترين قابليت Picasa همين است. شما ميتوانيد با این نرمافزار به تصاوير موردنظرتان برچسب بزنيد، ستاره بدهيد و يا توضيحات جانبي اضافه كنيد تا همراه عكسهاي شما ذخيره شوند. برچسب زدن و همچنين ستاره دادن به تصاوير قابليتي است كه پيش از این در Gmail نيز به كار رفته و بسيار خوب عمل كرده است. این قابليت محدوده جستجوي كوچكتري را براي Picasa فراهم ميكند.
برچسبها يا Labels پوشههايي مجازي هستند كه به شما امكان ميدهند بدون جابجا كردن تصاوير روي ديسك آنها را در مجموعههايي جمعاوري كرده يا ذخيره كنيد، تا از آنها براي كارهاي دستهجمعي (مثل نمايش تصاوير يا جمعاوري يك مجموعه براي نمايش در وبلاگتان) استفاده كنيد. وقتي به يك عكس برچسب ميزنيد يك كپي مجازي از آن در داخل Label قرار ميگيرد. بديهي است كه این Labelها كاملا مجازي هستند و هيچ فضايي روي ديسك نميگيرند. ميتوان آنها را با Playlistها در نرمافزارهاي موسيقي مقايسه كرد كه تنها نام موزيكهاي موردنظرتان را در ليست نگهداري ميكنند. حتي ممكن است يك عكس در چند Label متفاوت قرار داشته باشد. مسلما ويرايش خود تصوير در نحوه نمايش آن در تمامي Labelها تاثير ميگذارد. براي برچسبزدن كافيست تصوير يا تصويرهاي موردنظر را انتخاب كرده و دكمهي Lable را كليك كنيد تا آنها را در يك مجموعهي جديد يا يكي از مجموعههاي قبلي قرار دهيد.
سالها قبل كه به مدرسه ميرفتم كلاس ما يك مبصر داشت كه به دانشاموزان خوب و بد امتياز ميداد و آنها را بنابه امتياز كسب كرده در دستههاي مختلف قرار مي داد. شما ميتوانيد شبيه همين كار را با تصاويرتان انجام دهيد. مسلما همه عكسهايي كه با دوربينتان ميگيريد عكس هاي خوبي نيستند. ميتوانيد به خوبها ستاره بدهيد و يا حتي آنها را در پوشههاي ستارهدار و بيستاره دسته بندي كنيد. همه اینكارها با دكمهي ستارهدهي امكانپذير است. خوبها را در Label خوبها قرار دهيد تا انتخاب آنها از ميان بسياري از عكسهاي گروه بدها سادهتر شود!
Captionها يا توضيحات در حقيقت متوني هستند كه با استفاده از استاندارد IPTC همراه با اطلاعات دريافت شده از دوربين شما (EXIF) در داخل خود عكس ذخيره ميشوند و حتي با فرستادن عكس به همراه ايميل يا قرار دادن روي وب و حتي رايت آن روي سيدي نيز از عكس جدا نخواهند شد و يكي از بهترين راههاي براي حفظ حق تاليف تصاوير است. روي عكس دوبار كليك كنيد تا در حالت ويرايش قرار بگيرد..هرچه دوست داريد بنويسيد و... ENTER . باور كنيد به همين سادگي است!
امكانات جستجوي بسيار قوي دقيقا همان چيزي است كه از محصول شركتي همانند گوگل انتظار ميرود و عجيب آنكه طوري در داخل نرمافزار تعبيه شده است كه در ابتدا اصلا به نظر نميايد. كليك كردن آيكون كوچك جستجو در سمت راست نوار Modes پنجرهي جستجو را فعال مي كند. در اينجا امكانات جستجو بر اساس تمام جزيياتي كه در هنگام طبقهبندي تصاوير استفاده كرديم ميسر ميباشد. ميتوانيد حتي فيلمهاي ويدئويي را نيز مورد جستجو قرار دهيد و در صورتي كه بازهي كوچكتري از عكسها را در نظر گرفتهايد محدودهي جستجوي آن را كوچكتر و دقيقتر كنيد. تصاوير شما هرگز گم نميشوند.
• ساختن همه چيز:
واقعا همه چيز. ساختن فيلمي از تصاوير شما براي ايميل يا وب، ساختن Screensaver براي كامپيوتر شخصي، ساختن نقاشي از عكس، ساختن يك پوستر بزرگ از تصاوير زيبا(نگران محدوديت عرض پرينترتان نباشيد.Picasa تصاوير را برش داده و قطعه قطعه چاپ ميكند)، ساختن ... باز هم انتظاري داريد؟ نداريد؟! پس اينها را هم اضافه كنيد: تنظيم چاپگر خانگي شما براي بدست آوردن بهترين نتيجهي چاپ و همچنين سفارش چاپ عكس به شركتهاي آنلاين(كه این روزها در ايران هم رو به گسترش هستند). همه در منوي Create گنجانده شدهاند. باز هم مثل قبل تنها كاري كه ميكنيد این است كه تصاويرتان را انتخاب ميكنيد.
• ايميل كردن تصاوير:
آنطور كه Picasa ادعا كرده شما ميتوانيد از طريق يكي از سه گزينه پست توسط برنامهي ايميل كلاينت خودتان(مثل اوت لوك)، پست از طريق Gmail(كه پست الكترونيك آنلاين خود گوگل است) و يا از طريق شناسه Hello ، تصاويرتان را براي دوستانتان ارسال كنيد. تست روش سوم يعني ارسال با شناسه Hello روي كامپيوتر من جواب نداد. از آنجا كه نتيجه این قسمت روي سيستم من چندان مورد اطمينان نيست و در صورت صحت نيز چندان با اهميت نميباشد زياد به آن نپردازم. به هرحال دو گزينهي ديگر خوب كار ميكند و ميتوانم این اشكال را ناديده بگيرم!
• CD هايي براي هديه دادن:
تصور كنيد چقدر زيباست كه همراه هديهي عيد يك سيدي از تصاويري كه در طول سال تحويل و مراسم عيد از خودتان گرفتهايد به دوستتان هديه بدهيد. و يا حتي يك DVD همراه با هزاران عكس از همهي عكسهاي روي كامپيوترتان! به هيچ نرمافزار اضافي احتياج نداريد. Picasa همهكار را براي شما انجام ميدهد. باز هم تنها كافيست عكسها را انتخاب كنيد. دكمهي Gift CD را كليك كنيد.Picasa به شما ميگويد كه چند سيدي احتياج داريد.
ميخواهيد به محض اجراي سيدي يك Slideshow از تصاوير نمايش داده شود؟ ميخواهيد اندازهي تصاوير تغيير نكند؟ اگر دوستتان Picasa را نداشته باشد چطور؟ ميخواهيد يك نسخه از آن را برايش بفرستيد؟ خود Picasa تمام این نكات را بهصورت پيشفرض رعايت مي كند، مگر اينكه شما تغييرشان دهيد. تنها يك نام براي سيدي انتخاب كنيد و.. باز هم ENTER ! به همين سادگي. تنها يك اشكال كوچك وجود دارد. عليرغم اينكه تمام تصاوير و نمايشهاي تصويري روي تمام نسخههاي ويندوز و مكينتاش و لينوكس كار مي كند اما متاسفانه این تصاوير رايت شده روي پخشكنندههاي VCD و DVD خانگي قابل اجرا نيست. قابليتي كه نرمافزارهاي تخصصي رايت سيدي مثل Nero ارائه ميدهند. هرچند Picasa يك نرمافزار تخصصي رايت نيست، اما مادر بزرگ و پدربزرگ نيز دوست دارند بدون كامپيوتر عكسها را نگاه كنند!
• گرفتن نسخهي پشتيبان از تصاوير:
وقتي يك نرمافزار امكان رايت تصاوير را با قابليتهاي ذكر شده در اختيار قرار ميدهد پس حتما ميتواند از تصاوير يك نسخهي پشتيبان نيز تهيه كند. Picasa ادعايي بيشتر دارد. اطلاعات موجود بر روي هارد هميشه در معرض خطر هستند. اما هميشه بدترين بدشانسيها مربوط به از دست رفتن خاطرات است. اگر تابهحال از تصاوير موجود بر روي كامپيترتان نسخهي پشتيبان نگرفتيد روي دكمهي Backup كليك كنيد.
از شما خواسته ميشود يك مجموعهي حديد براي پشتيبان معرفي كنيد يا مجموعهي پيش فرض را كه قرار است روي CD رايت شود بپذيريد. هنگامي كه روي دكمهي New Set كليك ميكنيد ميتوانيد نام مجموعه، محل ذخيره، ايجاد پشتيبان از همهي عكسها و يا تنها عكسهايي با پسوند JPEG و يا حتي تنها عكسهايي كه با دوربين خودتان تهيه كردهايد را تعريف كنيد. اگر ميخواهيد نسخهي پشتيبان روي يك CD ذخيره شود، يك CD خام داخل رايتر كامپيوتر قرار دهيد و دكمهي BURN را كليك كنيد. حالا از همه عكسها يك نسخه پشتيبان داريد كه به هنگام بروز ايراد فني در كامپيوتر و از دست رفتن اطلاعات به راحتي قابل بازيابي هستند.
اگر ميخواهيد هر چند وقت يك بار این كار را انجام دهيد اصلا نبايد نگران تكراري شدن تصاوير باشيد. Picasa نام مجموعهها و همچنين همه تصاوير موجود در آنها را به خاطر مياورد و تنها از تصاوير اضافه شده نسخهي پشتيبان مجدد تهيه مي كند.
• ويرايش تصوير:
همه ما تصور ميكنيم كه این نرمافزار تنها يك نرمافزار ديدن عكس است(همان چيزي كه مثلا دربارهي ACDSee تصور مي كنيم) و حتي وقتي ميشنويم Picasa ابزارهايي براي ويرايش عكس نيز ارائه كرده است برداشت ما این است كه ابزارهاي كوچكي براي برش دادن و چرخاندن تصوير، اضافه كردن متنهاي ساده و يا نهايتا ابزار كوچكي براي رفع قرمزي چشم در عكسها، ارائه كرده است. به جرات ميگويم برخي از ابزارها و فيلترهاي Picasa از نظر كاربرد با نرمافزارهايي مثل Photopaint و يا حتي Photoahop نيز برابري ميكند، و حتي جالبتر اينكه نحوهي استفاده از آنها به قدري ساده است كه هر كاربر خانگي با كمترين اطلاعات فني ميتواند تصاويري بسيار زيبا خلق كند. ابزارهاي ترميم رنگ، تصحيح نور، فيلترهاي ايجاد عمق ميدان و قديمي كردن عكس نمونهاي از قابليتهاي ويرايش تصوير Picasa است. ميتوانيد كار كردن با آنها را به سادگي ياد بگيريد. عكس مورد نظرتان را انتخاب كنيد. دوبار كليك روي هر عكس شما را به دنياي ويرايش تصوير Picasa وارد مي كند. برگههاي Tuning و Filter را براي تجربهي ----- ها و تنظيمات جالب ويرايش آن كليك كنيد و ميلهابزار آنها را جابجا كنيد و ...ENTER !!
فراموش نكنيد كه عمليات ويرايش در Picasa كاملا غير مخرب است! بدين معني كه این عمليات هيچ تغييري روي فايل موجود بر روي هارد درايور نميدهند. اگر ميخواهيد ابعاد تصاويرتان را تغيير دهيد، كيفيتشان را عوض كنيد و يا آنها را مجددا ذخيره كنيد بايد از ابزار Export استفاده كنيد. براي این كار پس از تمام تغييرات دكمهي Export را كليك كنيد و پوشهاي را كه ميخواهيد تصاوير در آنجا ذخيره شوند مشخص كنيد. Picasa از شما مي خواهد كه در صورت نياز كيفيت و ابعاد تصاوير خروجي را تعيين كنيد. OK را كليك كنيد تا همهي عكسها در محلي كه تعيين كردهايد ذخيره شوند. Picasa هرگز كاري را بدون اجازه انجام نميدهد!
• چاپ تصاوير:
وقتي امروزه نرمافزارهاي بسيار ابتدايي مثل Windows Picture Viewer هم قابليت چاپ را ارائه ميدهند، اینكه Picasa هم این قابليت را دارد نكتهي چشمگيري نيست. اما وقتي تنظيمات كاربري آن را براي چاپگرها ميبينيم واقعا شگفتزده ميشويم. تنظيماتي براي چاپ عكس با سايزهاي استاندارد(پرسنلي، كيفي و غيره)، تنظيماتي براي چاپ عكس با پرينترهاي مختلف و يا حتي دستگاه فاكس، قابليت ارتقاء كيفيت چاپ با تغيير تنظيمات بر حسب نوع كاغذي كه به كار ميبريد از امكاناتي هستند كه معمولا در نرمافزارهاي گرانقيمت وجود دارند. Picasa يك موتور تشخيص كيفيت خودكار دارد كه ميتواند براي چاپ هر عكسي بهترين كيفيت ممكن چاپ را تشخيص دهد.
این روزها دوربينهاي 3 تا 5 مگاپيكسلي بسيار محبوب شدهاند. با چنين دوربينهايي ميتوانيد بدون نگراني عكسهايتان را تا ابعاد 24x30 سانتيمتر چاپ كنيد و مطمئن باشيد كيفيتي كه به دست ميآيد كمتر از دوربينهاي نگاتيوي 35mm نخواهد بود. نكات فني مهم نيستند، Picasa همه چيز را براي چاپ آماده كرده است.
Picasa نرمافزار بسيار خوبي است. حتي اگر نميخواهيد از ACDSee دست بكشيد، و يا حتي اگر Picasa مثل Photoshop Albom ابزارهايي براي انتقال عكسها به دوربينهاي ديجيتال يا بانكهاي تصويري قابل حمل ندارد، باز هم حداقل يك بار Timeline آن را امتحان كنيد. مطمئنا پشيمان نخواهيد شد.
-
کلمه "رمضان" در رديف پرشمارترين واژههاي مورد جستجو در گوگل قرار گرفت
کلمه "رمضان" به زبان انگليسي، در رديف 15 عبارت برتر مورد جستجوي کاربران اينترنت در سايت گوگل قرارگرفت.
طي هفته گذشته، کلمه Ramadan ، معادل انگليسي "رمضان" براي نخستين بار در سالهاي اخير در رديف پرشمارترين عبارات مورد جستجوي کاربران اينترنت در موتور جستجوي گوگل قرارگرفت.
اين درحالي است در اغلب اوقات سال تنها نام هنرمندان و مشاهير ورزش، سينما و موسيقي پاپ در رديف پرشمارترين واژگان قرار ميگيرد.
اين رتبه به معناي آن است که ظرف مدت کوتاهي پس از آغار ماه مبارک رمضان، اين کلمه در ميان 15 عبارت برتري که کاربران اينترنت خواهان دريافت اطلاعاتي پيرامون آن بودهاند قرارگرفته است.
همه ساله ايام رمضان و عيد فطر در تمام کشورهاي مسلمان با همت خاص و توجه بسيار زيادي گرامي داشته ميشود، اما اين ايام در کشورهاي عربي، به طور ويژه، در زمره ايام شاد سال نيز قراردارد.
سيستم رتبه بندي پرشمارترين عبارات مورد جستجوي کاربران در موتور جستجوي گوگل، موسوم به Google Zeitgeist يک سيستم خودکار است که گرايش افکار عمومي در اينترنت را در فواصل زماني يک هفتهاي بازتاب ميدهد.
کلمات و عبارات مربوط به حوادث و فجايع طبيعي و نيز اخبار جام هاي ورزشي بينالمللي، جشنوارههاي هنري و ديگر رويدادهاي عظيم جهاني در زمره واژگاني هستند که در فواصل زماني خاص در رديف پرشمارترين واژگان مورد جستجو قرار ميگيرند.
براساس نتايج گوگل، در حال حاضر کلمه Ramadan در دوازده ميليون و دويست هزار صفحه روي شبکه اينترنت تکرار شده است. اين درحالي است که کلمه "رمضان" با حروف عربي تنها در 2.5 ميليون صفحه تکرار شده است.
طي سالهاي اخير رويکرد فعالان مذهبي به اينترنت افزايش چشمگيري داشته است و تعداد زيادي از مسلمانان و علاقهمندان ترويج آموزههاي ديني به اهميت اطلاعرساني از طريق شبکه اينترنت پيبردهاند. اين رويکرد موجب شده که به مرور زمان تعداد بيشتر از مردم براي کسب اطلاعات در مورد مضامين ديني به اينترنت روي بياورند.
برخي از پرشمارترين واژگان مورد جستجوي مردم در گوگل طي ماه آگوست 2005 به تفکيک کشورها چنين بوده است:
شيلي و برزيل : star wars ، فنلاند: Firefox ، هند: tsunami ، آفريقاي جنوبي: MTN ، ترکيه: Turkcell.
-
ويژگي Web Clips به سرويس Gmail افزوده شد
گوگل ويژگي جديدي به سرويس پستي خود Gmail اضافه كرده است كه به كاربران اجازه مي دهد لينك هاي مقاله اي خبري و وبلاگ ها را نشان دهند.
به گزارش بخش خبر سايت
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
، كاربران Gmail اين اجازه را دارند تا ويژگي جديد Web Clips را بصورت سفارشي درآورند و بدين ترتيب لينك هاي RSS يا فيلدهاي Atom Syndication يا مقالات خبري درباره موضوعات مشخص را ببينند. موضوعات Web Clips در بالاي صفحه نمايش Gmail ديده مي شود.
در هركليپ منبعي كه از آن اخذ شده تاريخ انتشار كليپ و لينكي براي دسترسي به كل مقاله يا صفحه اي كه مقاله درآن واقع شده است نشان داده شده است .
از ديگر ويژگي هاي جديد Gmail قابليت كشف آدرس ها و ارسال تراك ها به متن پيام ايميل است.
-
گوگل شما را به اتوبوستان میرساند!
گوگل به تازگی نسخه آزمایشی سرویس جدیدی را راهاندازی کرده که با استفاده از نقشههای موجود در آن میتوان بهترین و مناسبترین مسیر را برای رسیدن به مقصد با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی پیدا کرد.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران ، از خبرگزاری سلام، سرویس مذکور که در نشانی
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
قرار دارد، جزئی از سرویس جستوجوی محلی گوگل محسوب نمیشود، اما اطلاعات ارائه شده در آن شباهت زیادی به دادههای موجود در این بخش دارد.
گوگل و رقبای آن مانند یاهو و مایکروسافت طی چند ماه اخیر تلاش فراوانی را برای ارتقای خدمات جستوجوی محلی خود انجام دادهاند.
کاربران این سرویس باید برنامه سفر خود را با وارد کردن اطلاعاتی مانند مبدا و مقصد، ساعت و روز حرکت مشخص کنند.
در ادامه گوگل تمامی اطلاعات مرتبط با این سفر و از جمله ساعت حرکت وسایل نقلیه عمومی موجود در مسیر را مشخص میکند و حتی مدت زمان رسیدن به هر یک را تخمین میزند و قیمت استفاده از هر یک مشخص میکند.
-
استفاده از موتور جستجوي Google (قسمت اول)
جستجوى اساسى
براى وارد كردن يك پرس و جو در گوگل، فقط كافيست تا كلمات تشريحى خود را ورودى گوگل وارد كرده و بعد كليد 'enter' را بزنيد (يا برروى دكمه Search -- جستجو كليك كنيد).
گوگل از پيچيده ترين تكنيكهاى هماهنگى-متون براى پيدا كردن صفحاتى كه مربوط به جستوى سما هستند استفاده ميكند. براى نمونه، وقتى گوگل صفحه اى را تجزيه و تحليل ميكند، گوگل به صفحاتى كه به آن صفحه نيز لينك هستند نگاه ميكند تا ببيند كه شايد آن صفحات هم درخور با جستوى شما باشند. گوگل همچنين صفحاتى كه را كه موضوعى ارتباطى با موضوع جستجوى شما دارند را براى شما ترجيح ميدهد.
خودكار "و" پرس و جوها
گوگل فقط صفحاتى را بر ميگردند كه اين صفحات شامل تمام موضوعات جستجوى شما ميباشد. در آنجا لازم نيست كه از "and" بين موضوعات خود استفاده كنيد. براى محدود كردن نتايج، بهتر است تا موضوعات خود را دقيقتر و بيشتر بنويسيد.
Stop Words
گوگل كلمات و كاراكترهاى متعارف را ناديده ميگيرد. گوگل همچنين كلماتى مانند "http" and ".com," را به طور خودكار در نظر نميگيرد.، چون اين كلمات كلمات متعارفى هستند كه به ندرت نتايج را محدود ميكنند و فقط باعث كندى سرعت ميشوند.
از "+" براى قطع كلمات در جستجوى خود استفاده كنيد. مطمين شويد كه فاصله اى (space) را قبل از "+" بگذاريد. [شما همچنين ميتوانيد علامت "+" را در غبارات جستجوى خود استفاده كنيد.]
موضوعات جستجوى خود را در زمينه ببينيد
هر نتيجه جستجوى گوگل محتوى يك يا چند صفحه وب منتخب است، كه نشاندهنده آنست كه چطور موضوعات شما در زمينه استفاده شده اند.
بند آوردن
براى فراهم سازى نتايج دقيق، گوگل از بند آوردن يا "wildcard" براى حمايت از جستجوهاى خود استفاده نميكند. براى مثال اگر شما "googl" را جستجو كنيد نتايج ارايه شونده شامل "googler" يا "googlin" نميشوند.
تلفظ يا بزرگ نويسى اهميت دارد؟
جستجوهاى گوگل حساس به حالت نوشتن (case sensitive)آنها نيست. تمامى كلمات بعد از ورود به حروف كوچك تبديل ميشوند. براى مثال اگر وارد كنيد "GOOGLE" يا "GoOgLe" به عنوان "google" شناخته ميشود.
جستجو در حالت استاندارد (default) گوگل حساس به نوع تلفظ يا علامتهاى تفكيكى نيست. اگر مثلا شما [Muenchen] و [München] را جستجو كنيد، به شما يك نتيجه ارايه ميشود. اگر شما ميخواهيد بين دو حالت و كلمه تبعيض قايل شويد، از علامت + در قبل موضوع استفاده كنيد مانند [+Muenchen] در مقابل با [+München].
-
استفاده از موتور جستجوي Google (قسمت دوم)
A. جستجو پيشرفته
شما را به صفحه اى كه شما را به محدود كردن جستجو قادر ميسازد لينك ميكند.
B. مشخصات و مزيتها (Preferences)
لينكها به صفحه اى كه شما را قادر ميسازد تا مشخصات و مزيتهاى جستجو (preferences) را مرتب كنيد، شامل تعداد نمايش نتايج در هر صفحه، زبان اينترفيس، و استفاده از ----- جستجو مطمئن است.
Language Tools.C
Tools for setting language preferences for pages to be searched, interface language and translation of results
D. راهنمائی هاى جستجو
شما را به اطلاعاتى كه به شما كمك ميكند تا جستجوى خود را مثمر تر سازيد لينك ميكند. اين موضوع به شما ميگويد كه گوگل چه تفاوتها و خصوصياتى نسبت به ماشينهاى جستجوگر ديگرى دارد.
E. زﻣﻳﻨﻪ جستجو
براى وارد كردن پرس و جويى در گوگل، كافيست تا كلمات كليدى تشريحى خود را تايپ كرده، سپس بر روى كليد جستجو كليد كرده يا كليد enter را بزنيد.
F. دكمه جستجوى گوگل
كليك بر روى اين كليد به اين منظور است كه جستجوى ديگرى را انجام ميدهيد. همچنين شما ميتوانيد تا پرس و جوى ديگرى را با زدن كليد enter تاييد كنيد.
Tabs .G
Click the tab for the kind of search you want to conduct. Choose from a full web search, images only, Google Groups (Usenet discussion archive) or the Google Directory (the web organized into browsable categories)
H. مانع آمارى
اين خط جستجوى شما را توصيف ميكند و همچنين تعداد نتايج برگردانده را نشان ميدهد.
I. دسته بنديها
اگر اصطلاحات جستجوى شما همچنين در دايركتورى وب به چشم ميخورند، اين دسته بنديهاى پيشنهاد شده ممكن است كه به شما در پيدا كردن اطلاعات بيشتر در رابطه با پرس و جوى خود كمك كند. بر روى آنها كليك كنيد تا لينكهاى ديگرى را پيدا كنيد.
J. عنوان صفحه
اولين خطى كه به عنوان نتيجه نشان داده ميشود، عنوان صفحه پيدا شده است. بعضى وقتها بجاى عنوان، URL (آدرس) نشان داده ميشود، كه اين به معنى است كه صفحه پيدا شده عنوانى ندارد، يا گوگل تمام محتويات صفحه را به طور كامل فهرست نكرده است.
K. متن زير عنوان
اين متن منتخبى از صفحه نتيجه برگردانده شده از موضوع پرس و جو شما است. اين موضوعات برگزيده شده و انتخاب شده به شما اين امكان را ميدهد تا زمينه اى از موضوعات كه در صفحه هستند قبل از اينكه برروى آن كليك كنيد ببينيد.
L. توضيحات
اگر پرس و جوى جستجو شما در دايركتورى وب فهرست شده بود، توضيحات مولف نيز نشان داده ميشود.
M. دسته بندى
اگر سايتى توسط پرس و جو جستجو ى شما كه در دايركتوى وب فهرست شده بود پيدا شد، دسته بندى آن نيز در زير آن مشخص ميشود.
URL .N نتيجه
اين آدرس نتيجه يافته شده می باَشد.
O. اندازه
اين شماره انداز بخش متن صفحه پيدا شده است. اين براى سايتهايي كه هنوز ضميمه نشده اند موجود نميباشد.
P. ذﺨﻴﺭ شده
كليك برروى لينك cache شده شما را قادر ميسازد تا محتويات صفحه را به عنوان وقتى كه ما آنرا ضميمه كرده ايم ببينيد. اگر به هر دليلى، لينك نتيجه اصلى شما را به صفحه كنونى نبرد، شما ميتوانيد آن صفحه را از cache ما بازيافت كنيد تا اطلاعاتى كه ميخواهيد را بيبابيد. در نسخه cache شده، موضوع جستجوى شما برجسته است.
Q. صفحات مشابه
وقتى شما لينك صفحات مشابه را كليك ميكنيد، گوگل به طور خودكار صفحات مشابهى را كه در اينترنت موجودند و عمل جستجوى آنها همين نتيجه را بدست مياورند را كشف ميكند.
R. نتيجه برجسته
وقتى كه گوگل چند نتيجه را از يك وب سايت پيدا ميكند، بيشترين نتيجه اى كه در اول قرار ميگيرد مناسبترين نتيجه نسبت به موضوع شما است.
More Results.S
If there are more than two results from the same site, the remaining results can be accessed by clicking on "More results from..." link
-
(قسمت سوم)
راهنمائى های كلى
از زمانى كه گوگل فقط صفحات وبى را كه حاوى تمام كلمات موضوع شماست را برميگردند، تصحيح يا محدود كردن جستجو شما خيلى ساده است، چرا كه شما كافيست تا كلمات بيشترى را در مورد موضوع خود به جستجوى قبلى خود اضافه كنيد. با اضافه كردن كلمات بيشتر، نتيجه شما شامل زير مجموعه صحيحتر و دقيقتر خواهد بود.
منع کردن واژه ها
شما ميتوانيد تا كلمه اى را از جستجوى خود با گذاشتن علامت منفى ("-") در جلوى آن محروم كنيد. (مطمين شويد كه يك فاصله قبل از علامت منفى بدهيد.)
جسجوهاى عبارتى
در گوگل ميتوانيد تا با اضافه كردن علامت نقل قول، عبارتها / اصطلاحات را نيز جستجو كنيد. كلمان ميبايست داخل علامت نقل قول دوبل ("مانند اين!") باشند (مگر اينكه كلمات ويژه يا تركيبى باشند كه "+" لازم داشته باشند ).
قطعا كاراكترها در اين حالت به عنوان عبارات استفاده ميشوند. گوگل در اين حالت نقطه ها، مساويها، اسلشها و ... را به عنوان كاراكترهاى متصل عبارات تشخيص ميدهد.
محدود به Domain
بعضى از كلمات به همراه يك دونقطه برای گوگل معناى بخصوصى را دارند. يكى از اين كلمات عملگر site: است. اين كلمه به همرا آدرس دامين در جلوى آن باعث ميشود تا جستجوى شما فقط در دامين يا سايت معين شده باشد.
با دسته بندی جستجو کن
فهرست راهنمای گوگل (در directory.google.com ) راه آسانی را برای جستجو فراهم می کند. برای مثال اگر شما دارﻴﺪ برای «سمند» جستجو می ﮐﻨﻴﺪ، شما می تواﻨﻴﺪ با جستجو در دسته ادﺑﻴﺎﺖ> شاهنامه، فقط صفحه های مربوط به «سمند» را پيدا ﮐﻨﻴﺪ و صفحه های مربوط به خودرو سمند و یا هر معنی دﻴﮕﺭ سمند را نشان نمی دهد.
پژوهش در دسته مورد علاقه، به شما اجازه می دهد که نتيجه پژوهش را به صفحه های مناسب خود محدود ﮐﻨﻴﺪ.
جستجو پيشرفته
گاهی وقتها شما می تواﻧﻴﺪ با اضافه کردن واژه های بیشتر به واژه مورد پژوهش، نتيجه جستجو را محدودتر ﮐﻨﻴﺪ تا آن ﭼﻴﺰی را که می خواستید ﺑﮕﻴﺭيد. ولی گوگل ترفندهای مختلفی را برای جستجو دارد که به شما اجازه می دهد:
پژوهش را به صفحه های سایت داده شده ای محدود کن.
صفحه هائی که از سایت مشخصی هستند را منع کن.
جستجو را به صفحه هائی که در زبان مشخصی هستند محدود کن
همه صفحه هائی که به صفحه وب داده شده وصل هستند را پيدا کن
صفحه های وبی که به صفحه وب داده شده مربوط هستند را پيدا کن
صفحه جستجو پيشرفته گوگل، اعمال کردن خواص متعدد را به پژوهشتان را آسانتر می کند.
-
استفاده از موتور جستجوي Google (قسمت چهارم)
جستجوي تصاوير (بتا)
جستجوي تصوير در Google با داشتن بيش از 250 ميليون تصوير قابل مشاهده در فهرست خود، جامعترين مجموعه در کل وب مي باشد.براي استفاده از جستجوي تصوير به صفحه جستجوي پيشرفته و يا
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برويد و عبارتي را در جعبه جستجوي تصوير وارد کنيد و سپس دکمه جستجو را انتخاب کنيد.در صفحه نتايج تصوير کوچک شده را انتخاب کنيد تا روايت بزرگتري از تصوير و همچنين صفحه اي که تصوير در آن قرار دارد را مشاهده کنيد. (يادداشت:براي دسترسي زبان انتخابي شما بايد در صفحه قابليتها انگليسي انتخاب شده باشد.)
تصاويري که توسط سرويس Google Image Search مشاهده مي کنيد ممکن است که کپي رايت داشته باشند.هرچند که شما مي توانيد آنها را از طريق سرويس ما بيابيد و يا مشاهده کنيد، ما به شما هيچ حقي نمي توانيم بدهيم جز حق مشاهده آنها از طريق وب.از اينرو اگر مايل به استفاده از هر يک از تصاويري هستيد که به وسيله سرويس ما پيدا کرده ايد ما به شما پيشنهاد مي کنيم که با صاحب آن سايت براي اجازه استفاده از تصوير تماس بگيريد.
اخطار:نتايجي که با اين قابليت مشاهده مي کنيد ممکن است شامل مطالب مربوط به بزرگسالان باشد.Google فاکتورهاي خاصي را در نظر مي گيرد براي اينکه مطمئن شود که آيا اين تصوير به مورد جستجوي شما مربوط است يا خير. از آنرو که اين روشها کاملا بي اشتباه نيستند ممکن است در بين تصاويري که مي بينيد تصاوير نا مناسبي هم قرار گرفته باشد.
ترجمه صفحه
Google سد زبان را با قابليت ترجه جديدي (بتا) شکسته است. با استفاده از قابليت ترجمه با ماشين ،Google حالا به انگليسي زبانان قابليت استفاده از بسياري از صفحات غير انگليسي را مي دهد.
اگر جستجوي شما نتايج غير انگليسي داشته باشد يک لينک به صفحه ترجمه شده انگليسي آن در اختيار شما قرار خواهد گرفت.
اگر مي خواهيد چکيده و عنوان اسناد يافته شده برای جست وجوی شمابه انگليسي ترجمه شوند، گزينه ی ترجمه درصفحه ی تنظيمهارا فعال کنيد. با اين کار گوگل به صورت خودکار چکيده وعنوان سندهای يافته شده را به انگليسي ترجمه خواهد کرد.
فايلهاي PDF را پيدا کن.
فهرست سندهايي که گوگل برای پرسش شما مي يابد، اکنون فايلهای PDF.را نيز دربرمي گيرد. نوشتار اين فايلها به هر زبان و خطي که باشد، بدون وابستگي به سيستم عامل، مرورگر و فونت، به صورت کامل در نرم افزار ادوبي آکروبات نمايش داده مي شود. گرچه اينگونه فايلها به اندازه ی سندهای HTML رايج نيستند، اغلب اطلاعات ارزشمندی رادربردارند که در ديگر سندها يافت نمي شود.
برای اين که مشخص شود کدام يافته به صورت يک فايل PDF. عرضه شده است، واژه [PDF] به رنگ آبي روبروی عنوان سند درج مي شود.به اين ترتيب خواهيد دانست که برای نمايش اين سند، نرم افزار Adobe Acrobat Reader اجرا مي شود. روی پيوند عنوان سند کليک کنيد تا به فايل PDF. دست يابيد. (اگر نرم افزار آکروبات در رايانه ی شما نصب نباشد، به صورت خودکار به سايت دريافت رايگان اين نرم افزار هدايت خواهيد شد)
در مورد فايلهای PDF. پيوند آشنای"Cached" جای خود را به "نسخه ی متني" مي دهد. نسخه ی متنی رونوشتي از سند پي دی اف است که همه ی اطلاعات صفحه آرايي آن حذف شده است.
اگر نمي خواهيد سندهای PDF. در فهرست يافته های پرسش شما ارايه شوند، کافيست دستور filetype:pdf- را در کنار پرسش خود درون پنجره ی جست وجو درج فرماييد.
پيوندهای ازپيش ذخيره شده
گوگل از هر صفحه يك عكس ذخيره ميكند تا براى زمانى كه صفحه اصلى اگر موجود نبود نسخه پشتيبان داشته باشد. اگر شما برروى لينك Cached كليكى كنيد، صفحه اى را خواهيد ديد كه ما آنرا ضميمه كرده ايم.
وقتى كه صفحه cach شده نشان داده ميشود، اين صفحه داراى يك هدر در بالاى خود است كه در آن قسمت نسخه cach شده را يادآور ميكند. جاهايى كه برجسته شده اند با عث ميشوند تا شما قسمت مورد نظر خود را راحت تر پيدا كنيد.
لينك "ذﺨﻴﺭه شده" براى سايتهايى كه ضميمه نشده اند موجود نخواهد بود، و همينطور اين لينك براى مالكينى كه اين لينك را نخواهند نيز موجود نخواهد بود.
صفحات مشابه
وقتى شما برروى Similar Pages براى ديدن نتيجه يك جستجو كليك كنيد، گوگل به صورت خودكار صفحات مربوط را براى رسيدن به نتيجه اكتشاف ميكند.
لينك "صفحات مشابه" استفاده هاى زيادى دارد. تگر شما محتوى سايت خاصى را در نظر داريد، ولى ميخواهيد كه آن بيشتر خواسته هاى شما را براورده كند، اين لينك ميتواند سايتهاى مشابه به نسبت موضوع شما را نيز ارايه كند.
گوگل صفحات متعددى را براى ميليونها صفحات وب پيدا ميكند. البته چيزى كه مهم است اينست كه صفحه اى كه با موضوع شما درخور باشد پيدا شود. براى مثال، گوگل ممكن است قادر به پيدا كردن صفحات مربوط به home page شخصى شما نباشد، اگر اين صفحات حاوى اطلاعات مربوط به صفحه اصلى نباشند.
كشف كنيد كه چه كسانى به شما لينك هستند
بعضى كلمات، وقتى با يك دونقطه دنبال شوند، يك معناى ويژه اى را براى گوگل خواهند داشت. يكى از ىشترين كلمات براى گوگل عملگر :link است. پرسش link: به شما مقصد URL را نشان ميدهد. براى مثال، link:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به شما تمام صفحاتى را كه به گوگل لينك هستند را نشان ميدهد. شما در مقابل اين عملگر فقط ميتوانيد آدرس اينترنتى بنويسيد نه موضوع جستجوى خود را.
منحصر كردن به دامين
بعضى از كلمات به همراه يك دونقطه برا گوگل معناى بخصوصى را دارند. يكى از اين كلمات عملگر site: است. اين كلمه به همرا آدرس دامين در جلوى آن باعث ميشود تا جستجوى شما فقط در دامين يا سايت معين شده باشد.
يا شانس يا اقبال!!
دكمه "I'm Feeling Lucky" شما را مستقيما به اولين صفحه وبى كه گوگل براى چستجوى شما برگردانده است ميبرد. در اين حالت شما نتايج ديگر حاصل آمده از جستجوى خود را ديگر نميبينيد. اين حالت معمولا در زمانى استفاده ميشود كه شما عجله داشته و فقط نتيجه بدست آمده براى شما مهم است.
براى مثال، براى جستجوى وب سايت دانشگاه Stanfors، كلمه Stanford را در فيلد جستجو وارد كرده و برروى دكمه "I'm Feeling Lucky" كليك كنيد. سپس گوگل شما را مستقيما به وب سايت رسمى اين دانشگاه در آدرس
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ميبرد.
منبع اين چهار قسمت
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]