سلام دوستان هنرمند عزيز در اين تاپيك مي خواهيم به آموزش و رفع اشكال گيتاريست ها بپردازيم البته كسايي كه گيتار هم نمي زنند مي تونند سوال بپرسند ...
Printable View
سلام دوستان هنرمند عزيز در اين تاپيك مي خواهيم به آموزش و رفع اشكال گيتاريست ها بپردازيم البته كسايي كه گيتار هم نمي زنند مي تونند سوال بپرسند ...
آموزش خواندن تبلچر
دراین مبحث ميخوام در مورد تبلچر صحبت کنم البته ميدونم که اغلب شما با اين موضوع آشنا هستيد ولی بدنيست برای کسانی که با آن آشنايی ندارن يادآوری کنم.
تبلچر روشی برای نوشتن موسيقی نواخته شده روی گيتار است که در آن از نت نويسی استفاده نميشود.خواندن تبلچر بسيار ساده است و در ضمن روشی مناسب برای نوشتن نت در اينترنت ميباشد.در تبلچر بجای ۵ خط حامل از ۶ خط استفاده ميکنند که اين ۶ خط همان سيمهای گيتار هستند که به ترتيب از بالا به پايين نتهای(می.سی.سل.ر.لا.می)ميباش .
*چگونگی نام گذاری تبلچر بر اساس خطوط حامل ميباشد به اينصورت که ما ميدانيم که در خطهای حامل هر چه به سمت بال بياييم صدا زيرتر و هر چه به سمت پايين بياييم صدا بمتر ميشود در تبلچر هم از اين ويژگی استفاده شده است به همين خاطر است که در تبلچر بترتيب از نت زير (می) شروع شده و به سيم ۶ که دارای نت بم(می) ميباشد ختم شده(تبلچر نسبت به دسته گيتار بر عکس ميباشد)*
در تبلچر ما تنها ميتوانيم بفهميم که نتهای يک موزيک در کدام فرت و کدام سيم اجرا شده اما هيچ اطلاعی در مورد اينکه نت نواخته شده چنگ يا سياه يا گرد و... است را به ما نيميدهد.پس ما در صورتی که موزيک مورد نظر را شنيده باشيم ميتوانيم با ستفاده از تبلچر انرا در بياريم.اما موارد استفاد از تبلچر زياد است که بعدا ميبينيم...
در تبلچر ما از شماره استفاده ميکنيم که همان شماره فرت مورد نظر است.که از سيم آزاد که صفر است شروع ميشود تا الی آخر.بطور مثال اگر ما بخواهيم نت(ر) را که بروی سيم ۲ است اجرا کنيم آنرا بصورت زير نمايش ميدهيم:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حا اگر بخواهيم آکوردی نمايش دهيم آنرا بصورت زير نمايش ميدهيم. مثلا آکورد دو ماژور بصورت زير ميباشد(تمام نتها با هم اجرا ميشود):
*ياد آوری:صفر به معنی سيم آزاد ميباشد*
براي شروع شما بايد اسم قسمت هاي مختلف گيتار رو بدونين
شما به يك پيك (( مضراب )) احتياج داريد تا كارتون رو شروع كنيد . اين تصوير يك پيك است . [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شما بايد پيك را همان گونه كه در تصوير مي بينيد در دست بگيريد [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اين ها نت هايي هستند كه با آن هاي سر و كار داريم
Do Re Mi Fa Sol La Si : نام لاتين
C D E F G A B : نام انگليسي
* نت ها و آكورد ها را هميشه از سمت چپ بخونيد
جاي نت ها بر روي 5 خط حامل
به ترتيب از چپ به راست
F- G- A- B- C- D- E- F- G- A- B- C- D- E- F- G
شما بايد جاي نت هارا بر روي فرت هاي گيتار ياد بگيرد
اول نت ها بر روي سيم هاي سولو يا سيم هاي نايلوني
نت ها فاصله زماني مختلفي دارند كه نت گرد 4 ضرب و نت سفيد 2 ضرب و نت سياه يك ضرب
ادامه مطلب را سر فرصت مي نويسم و بستگي به اين داره كه شما عزيزان چقدر هم كاري داشته باشيد ...
* اين هم يك تمرين ساده بر روي نت هاي سيم هاي نايلوني
براي ياد گيري ريتم شما بايد با يك سري علائمي كه من براي نشون دادن ريتم استفاده ميكنم آشنا باشيد كه در پايين شما اين علائم رو ميبينيد. در ضمن من سعي ميكنم كه براي اموزش ريتم از تبلچر استفاده كنم اگر كسي از تبلچر اطلاعي ندارد ميتواند به قسمت مباحث آموزشي برود و اطلاعات لازم در مورد تبلچر را بدست اورد و در گيتار 3 سيم پايين را سيمهاي تريبل و 3 سيم بالا را سيمهاي باس گيتار مينامند
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ضربه روبه پايين
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ضربه به سمت بالا
خفه كردن صدا بوسيله دست*
--------------------------------------------------------------------------------
آموزش ريتم 4/2
ريتم 4/2 يا راك كه از آسانترين ريتمهاي موجود ميباشد كه آنرا به صورت خيلي ابتدايي به شما نشان دادم البته خود شما بعد از اينكه در ريتم قوي شديد ميتوانيد گونه هاي ديگر را بسازيد. بطور مثال شما ميخواهيد اين ريتم را بروي آكورد لا ماژور امتحان كنيد. حالت كلي را در تصوير ميبينيد. در اين ريتم ابتدا يك ضربه رو به پايين سپس ضربه رو به بالا و بعد از آن ضربه رو به پايين همرا با خفه كردن صدا وسر انجام ضربه رو به بالا .توجه داشته باشيد كه فاصله تمام ضربها بايد با هم برابر باشد در اينجا 4 ضربه داريم كه بين 4 ضرب با هم برابر است براي ياد گيري ابتدا از سرعت كم و سپس سرعت خود را بالا ببريد
براي ريتم 4/2 ميتوان بطور مثال به تاك از سياوش قميشي اشاره كرد
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
آموزش ريتم 4/3
ريتم 4/3 يا والس كه از آسانترين ريتمهاي موجود ميباشد كه آنرا به دو صورت به شما نشان دادم البته خود شما بعد از اينكه در ريتم قوي شديد ميتوانيد گونه هاي ديگر را بسازيد. نوع اول به اينصورت ميباشد
بطور مثال شما ميخواهيد اين ريتم را بروي آكورد لا ماژور امتحان كنيد. در اين نوع ابتدا بوسيله انگشت شست يك ضربه به سيم باس(سيم5) گيتار زده ميشود و سپس دو بار بطور متوالي سه سيم فوق را كه در تصوير ميبينيد را بطور همزمان به صدا در مياوريم. همان طور كه در تصوير ميبينيد ضربه اول توسط شست به سمت پايين و دو ضربه ديگر به سمت بالا ميباشد ونكته مهم در اينست كه فاصله زماني تمام اين 3 ضرب با هم برابر است .بنابراين حالت كلي اين نوع ريتم به اين صورت است كه اول يك سيم باس سپس دوبار بطور متوالي و بطور همزمان 3 سيم پايين گيتار را به صدا در ميآوريم . پس در حالي كه آكورد لا ماژور را گرفته ايم اين ريتم را اجرا ميكنيم
البته شما ميتونيد با سيم باس كه در ضرب اول زده ميشود بازي كنيد يعني در ميزان اول ضربه بروي سيم 5 و در ميزان بعدي ضربه بروي سيم 4 زده شود(يكي در ميان) كه در تصوير پايين ميبينيد
نوع دوم كه نسبتا اسانتر ميباشد به اينگونه است كه 3 ضربه بطور منوالي به سمت پايين وارد ميشود كه ضربه اول ضربه اي است كه به سيم باس وارد ميشود و دو ضربه بعدي به سيمهاي تريبل وارد ميشود.نكته اي كه در اينجا وجود دارد اينست كه در ضربه اول كه ضربه به سيم باس است ؛ ميتوان ضربه را فقط بروي سيم 5 و6 و يا اينكه بروي سيم 4 و5 و6 باشد كه رعايت كردن آن زياد مهم نيست ونكته مهم در اينست كه فاصله زماني تمام اين 3 ضرب با هم برابر است
براي ريتم 4/3 ميتوان بطور مثال به آهنگ سلطان قلبها اشاره كرد
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
آموزش ريتم 8/6 Slow Rock
ريتم 8/6 كه داراي انواع گوناگوني است.ابتدا من يك نوع آنرا كه به ريتم 8/6 سنگين (اسلو راك) معروف است به صورت خيلي ابتدايي به شما نشان ميدهم البته خود شما بعد از اينكه در ريتم قوي شديد ميتوانيد گونه هاي ديگر را بسازيد. بطور مثال شما ميخواهيد اين ريتم را بروي آكورد لا ماژور امتحان كنيد. حالت كلي را در تصوير ميبينيد.در ضمن در تصوير ضرباتي كه بالاي آن نقطه سياه وجود دارد يعني اينكه آن ضربات به سيم باس گيتار برخورد ميكند و بقيه ضربات بروي سيم تريبل گيتار برخورد مي كنند
براي ريتم 8/6 (سنگين)ميتوان بطور مثال به آهنگ نياز از فريدون فروغي اشاره كرد
آموزش ريتم 8/6 Fast
نوع ديگر ريتم 8/6 داراي سرعت بيشتري است و حالت ريتميك در آن بيشتر ديده ميشود.شكل كلي اين ريتم را در تصوير زير ميبينيد.همانطور كه در تصوير ميبينيد اولين ضربه رو به پايين ضربه اي است كه بروي سيم باس گيتار برخورد كرده و ضربه دوم (ضربه رو به پايين) كه نقطه سياه بروي آن قرار گرفته وبروي سيم تريبل گيتار اجرا مي شود بايد بگونه اي اجرا شود كه صداي تك تك سيمها شنيده شود و بعد از آن نوبت ضربه سوم كه ضربه رو به بالا و بروي سيمهاي تريبل اجرا ميگردد و سپس ضربه رو به پايين كه بروي سيم تريبل اجرا ميشود و ضربه آخر ضربه رو به بالا كه بروي سيم تريبل اجرا ميگردد.بطور مثال اين ريتم را بروي آكورد لا ماژور ميشنويم كه ابتدا بصورت آهسته اجرا شده و سپس آنرا با سرعت بيشتر اجرا كردم. البته شما نيز بايد از سرعت كم شروع كنيد و كم كم سرعت خود را در اجراي ريتم بالا ببريد
براي اين نوع ريتم 8/6 ميتوان بطور مثال به آهنگ عزيزم قصه نخور از احمد نبي زاده اشاره كرد
ريتم 4/4 كه از مهمترين ريتمهاي گيتار ميباشد كه انواع مختلفي را ميتوان براي آن در نظر گرفت . در مورد اين نوع ريتم ميتوان گفت كه از تنوع بيشتري برخوردار است يعني ميتوان رقص دستهاي مختلفي را براي آن در نظر گرفت.من در اين مبحث سعي ميكنم آنواع مختلف را به شما آموزش بدم
نوع 1 ريتم 4/4: كه حالت كلي انرا در تصوير ميبينيد. همانطوري كه در تصوير مشاهده ميكنيد اولين ضربه كه با نقطه سياه مشخص شده ضربه رو به پايين بروي سيم باس گيتار ميباشد وبعد از آن ضربه رو به پايين بروي سيم تريبل گيتار ميباشد وبعد از آن 2 ضربه رو به بالا بروي سيم تريبل گيتار زده ميشود سپس ضربه رو به پايين بروي سيم تريبل و در انتها ضربه رو به بالا بروي سيم تريبل گيتار زده ميشود. در فايل صوتي من ابتدا براي شما دو ميزان اين ريتم رو به صورت خيلي ارام اجرا كردم سپس سرعت آنرا زياد كردم
براي ريتم 4/4 ميتوان بطور مثال به آهنگ بارونه از گروه آريان اشاره كرد
نوع 2 ريتم 4/4 : كه به مراتب مشكلتر از نوع اول آن است اما ميتوانيد با گوش كردن مداوم به اين فايل صوتي آنرا براحتي در آوريد.در اين ريتم ابتدا يك ضربه رو به پايين به سيمهاي باس گيتار كه با نقطه سياه مشخص شده وبعد از آن ضربه رو به بالا بروي سيمهاي تريبل گيتار زده ميشود سپس ضربه رو به پايين بروي سيمهاي تريبل را خواهيم داشت و بعد از آن ضربه رو به بالا بروي سيمهاي تريبل گيتار را خواهيم داشت كه همراه با اين ضربه صداي سيمها را خفه ميكنيم و با يك ستاره علامت گزادي شده(اين ضربه توسط انگشت شست انجام ميشود و به محض اينكه شست ضربه رو به بالا را ميزند با كف دست صداي سيم را نيز خفه ميكنيم) .سپس ضربه رو به بالا را بروي سيمهاي تريبل گيتار خواهيم داشت بعد از آن ضربه رو به پايين بروي سيمهاي تريبل و در انتها ضربه رو به بالا را بروي سيمهاي تريبل خواهيم داشت. به اين نكته توجه داشته باشيد كه تمام ضربات به غير از ضربه چهارم كه با انگشت شصت زده ميشود بقيه با انگشت اشاره زده ميشود
براي اين نوع ريتم 4/4 ميتوان بطور مثال به اكثر آهنگهاي 4/4 از جمله آهنگ سفر از فرامرز اصلاني اشاره كرد
نوع 3 ريتم 4/4 : كه پر استفاده ترين نوع ميباشد كه از نظر ضربات كاملا مانند نوع دوم هست با اين تفاوت كه خفه كردن صدا در اين ريتم بروي ضربه يكي مانده به آخر صورت ميگيرد كه در فايل صوتي ابتدا آن را آرام و سپس سريع اجرا كرد
در اين ريتم ابتدا يك ضربه رو به پايين به سيمهاي باس گيتار كه با نقطه سياه مشخص شده وبعد از آن ضربه رو به بالا بروي سيمهاي تريبل گيتار زده ميشود سپس ضربه رو به پايين بروي سيمهاي تريبل را خواهيم داشت و بعد از آن ضربه رو به بالا بروي سيمهاي تريبل گيتار را خواهيم داشت (اين ضربه توسط انگشت شست انجام ميشود ) .سپس ضربه رو به بالا را بروي سيمهاي تريبل گيتار خواهيم داشت بعد از آن ضربه رو به پايين بروي سيمهاي تريبل كه همزمان با اجرا كردن اين ضربه صدا را نيز توسط كف دست خفه ميكنيم و در انتها ضربه رو به بالا را بروي سيمهاي تريبل خواهيم داشت. به اين نكته توجه داشته باشيد كه تمام ضربات به غير از ضربه چهارم كه با انگشت شصت زده ميشود بقيه با انگشت اشاره زده ميشود
براي اين نوع ريتم 4/4 ميتوان بطور مثال به اكثر آهنگهاي 4/4 از جمله آهنگ عاشقم من از بابك اميني اشاره كرد
نوع 4 ريتم 4/4: در اين ريتم تنها نكته اي كه وجود داره اينست كه فاصله بين تمام ضربات مساوي است. در ضمن اين ريتم يك ريتم بسيار ظريف است بنابراين چنانچه با مضراب زده بشه از نظر شنوايي زيباتر ميباشد.همانطور كه در شكل ديده ميشه اين ريتم از 8 ضرب تشكيل شده و راحترين كار اينست كه كل ريتم با انگشت اشاره نواخته شود. همانطور كه در شكل ميبينيد ضربه اول ما يك ضربه رو به پايين است و ضربه دوم رو به بالا, ضربه سوم رو به پايين است و ضربه 4 رو به بالا, ضربه 5 ما رو به پايين است و همراه با آن صداي گيتار رو با كف دست خفه ميكنيم , ضربه 6 رو به بالا,ضربه 7 رو به پايين و ضربه8 رو به بالا است. شما ميتوانيد محدوده ضربات سيم را محدود كنيد به 4 سيم اول يا ميتوانيد اولين ضربه اين ريتم رو روي 3 سيم باس زده و بقيه را محدود كنيد به 4 سيم اول اين بستگي به شما داره.
نمونه اين ريتم در آهنگ گل آفتابگردون از آريان ديده ميشه
با این تاپیک خیلی موافقم.خیلی خوب و آموزندست.به شرطی که دوستان کم لطفی نکنن .بیان نظر بدن.همه چی یه طرفه نباشه.
راستی آرش شما چه سبکی کار کردی.می خوام بدونم توی دانشگاه سیستم آموزشی چه طوره.اصلا یکم درباره ی تحصیل موسیقی توی ایران به صورت آکادمیک بگو.
راستش هنر توي ايران به خودت بستگي داره يعني بايد خودت در مورد همه چيز مطالعه بكني و وقتي يه چيزايي دستگيرت شد بري از استاد بپرسي و من سبك كلاسيك و پاپ((نواختن با Pick يا همو مضراب)) و بلوز كار كردم و ساز اصليمم گيتار الكتريكه و افكتzoom gfx8 و boss gt6 دارم مارك گيتارمم Fender ... در كل خودت بايد كار بكني ... حالا امير جان اگه شما هم كمكي خواستيد بگيد
راهنمايي آكورد هاي ساده و پايه
دوستان نگاه مي كني چيزي ياد مي گيريد حد اقد 2 دقيقه اينتر نت مصرف كنيد و با نظرات خودتون مارو دل گرم كنيد
آقا دستت درد نکنه.
واقعا مطالب مفید و آموزنده هستن.
حرف نداره.
لطفا ادامه بدید.
با سلام و تشکر از مطالب بسیار آموزندتون....
من یک سوال داشتم...هر کسی که بتونه کمک کنه ممنون می شم...
من می خوام گیتار رو شروع کنم...البته قبلا یه چند ماهی یه دوره کوتاه چند ترمی پاپ رفته بودم البته چند سال پیش...حالا موندم الان پاپ برم یا کلاسیک...اصلا فرقشون دقیقا چیه؟؟؟این رو هم اضافه کنم که طالب آموختن هر چیز به روش اصولی و پایه ای هستم....ولی نمی دونم سبک کلاسیک از لحاظ سخت بودن چقدر با پاپ فرق داره؟؟و یاد گیریش خیلی خشک و سخت نباشه که زود دلسرد شم...با تشکر...:)
Music_Fire جان مرسی از پست های قشنگت منم مثه رفیق شفیقمون shamim24 دوست دارم گیتار رو یاد بگیرم اونم کلاسیکشو چون شنیدم که اکثر گیتاریستهای حرفه ای ومشهور اول کلاسیک رو استاد کردند
اين دوتا سبك از نظر تكنيك هاي اوليه نواختن مثل هم هستند و هر دو را با پيك مي زنند... اما كلاسيك اسپانياي اصله ولي پاپ همه آهنگ هاي جديد رو ميشه زد و بيشتر براي گيتار الكتريك استفاده مي كنن ، اگه مي خواي كه گيتار آگوستيك يا همون معمولي كاركنيد كلاسيك بهتره ((يك موقع با فلامينكو كه با دست مي زنن اشتباه نگيريد ها)) .... اول كلاسيك كار كنيد بهتره
قسمت ديگري از نت ها... نت چنگ كه به اندازه نيم ضرب است و در هنگام پايين رفتن پا يك نت مي زنيم و در هنگام برگشتن يك نت ديگر ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و به اين صورت بشماريد... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
چيز يگه اي كه بايد ياد بگيريد نقطه ي كنار نت است كه وقتي آنرا مي گذاريم به اندازه ي نيمي از ميزان آن نت به خود آن اضافه مي كند مثلان اگه به نت سياه نقطه اضافه كنيم به جاي يك ضرب آنراي يك و نيم ضرب اجرا مي كنيم مانند مثال... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
جاي چندتا نت روي دسته گيتار
شما بايد جاي تمامي نت ها روي دسته گيتار را ياد بگيريد ...
چيز ديگه اين است كه براي قشنگ تر زدن ملودي ها شما مي توانيد از تكنيك هاي مختلف (( كه بعدا كامل در مورد همه آنها صحبت مي كنم)) استفاده كنيد و يكي از بهرين آنها تكنيك سرخوردن است كه با شكل زير نشان مي دهند
اين هم يك تمرين ساده و زيبا كه شما مي تونيد با اجراي آن آن لذت ببريد
من در تعجبم...!!!!!!!!!!!!:blink:نقل قول:
چرا میگی کلاسیک رو با پیک می زنند؟؟؟؟؟؟
تا جایی که ما دیدیم و شنیدیم و زدیم و دست مردم دیدیم کلاسیک رو با انگشت کار میکنند!!!:blush:
مثل سگوویا - تارگا - جان ویلیامز - جان بریم (اساتید مسلم سبک کلاسیک) و.....
در قسمت دوم باهات موافقم .. آهنگهای سبک کلاسیک قدیمی هستند(همان طور که از اسمش پیداست)
ولی پاپ هم قدیمیه هم جدید (چون اکثرا از آکورد تشکیل شده , میشه همه چی باهاش زد)
در مورد گیتار الکتریک هم من هیچی نمی دونم پس سخن رو کوتاه میکنم و واگذار می کنم به اهل فن..:biggrin:
و اصلا چرا سبک کلاسیک رو با پاپ مقایسه می کنی ؟؟؟این دو تا هیچ ربطی به هم نداره:blink:
یه آهنگ پاپ اگه تشکیل شده از ریتم و آکورد باشه میتونی 2 تا 3 روزه بزنی(خیلی دست بالا یه هفته)
اگه ملودی باشه مثل love story یا godfather فکر کنم 1 ماه بتونی بزنی (خیلی عالی بدون تپق نهایتا 2 ماه)این زمان دقیقا برابر 1 قطعه کلاسیک معمولیه مثل ASTURIAS البته Easy version!!!!!!!!!!!!!!!
در حالی که یه قطعه مثل الحمبرا و یا کاپریچیو عرب رو باید بین 6 ماه تا یکسال تمرین کنی تا روان بزنی :)
به اون دوستامون هم پیشنهاد می دم برن کلاسیک کار کنن چون همه چیز رو از پایه شروع کنیم بهتره..
بعد از یه مدت هم میتونن سبکشون رو عوض کنن...مثلا برن فلامینگو کار کنن اونوقت یه برتری نسبت به اکثر فلامینگو کارها پیدا میکنند..چرا؟
چون که اکثر فلامینگو کارها سبک کلاسیک کار نکردند نت خوانی ضعیفی دارند و از روی تبلچر کار میکنن..ولی کلاسیک کارها نت خوانی بسیار خوبی دارند.
در نتیجه هر نتی رو میتونن اجرا کنن...
راست مي گين اصلا حواسم نبود ... چون من بيشتر پاپ كار كردم و گيتار الكتريك ميزنم سبك كلاسيك رو با پاپي كه براي گيتار هاي آگوستيك هست اشتباه گرفتم ... ممنون كه يادم انداختي (( تو ترم هاي اول يه چيزايي در موردش خونده بودم كه يادم رفته بود ... 3 سال پيش )) ... در ضمن من هم از قديمي بودن پاپ اين است كه نسبت به كلاسيك جديد تره در ضمن من هم نگفتم كه كلاسيك آسون تره ... چون اصولي تره گفتم اول كلاسيك كار كنند ...
* در كل خيلي ممنونم * [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دستتون درد نکنه...واقعا بحثتون جالبه..من خیلی خوشم اومد..:thumbsup:
ok....نقل قول:
گفتم در تعجبم!!!
خلاصه معذرت می خوام... واقعا شکه شده بودم:blush:
SEE YOU :cool:
هی وووو........1 سال تمرین فقط برای یک قطعه؟؟؟؟؟!!!!!!!:ohno: آدم حوصلش سر میره....نقل قول:
حالا اگه یکی کلاسیک کارکنه بعدا خودش می تونه آهنگای پاپ رو هم بنوازه؟؟؟یا اینکه کلا ربطی ندارن....و اینکه در گیتار کلاسیک هم نواختن آکورد رو داریم یا نواختن ملودیه فقط؟؟؟؟این رو از این جهت پرسیدم که شخصا به موزیکهای پاپ علاقه بیشتری دارم...ولی نحوه آموزش پاپ یه مدلی بنظرم کشکی اومد (همانطوری که گفتم قبلا چند ترمی پاپ رفته بودم)از نحوه آموزشش خوشم نیومد ...رو این حساب خواستم در باره کلاسیک اطلاع کسب کنم....که گمونم آموزشش پایه ای تر و اساسی تره...
نه دقیقا..نقل قول:
اول از اون باید بگم که الحمبرا یکی از سخت ترین قطعات کلاسیکه..همشون اینجوری نیستند.
بعد این که شما توی 1 ماه یا کمتر میتونی این قطعه رو بزنی ولی نمیتونی احساس اون آهنگ رو به شنونده منتقل کنی! برای این کار زمان لازمه..
بله..در کلاسیک هم آکورد وجود دارد ولی به نسبت پاپ کمتر با طرز نواختن متفاوت....
ولی در کل تمامشون به هم ربط داره..(چون تشکیل شده از نت و آکورد و دست چپ و راسته!!!!)
من پیشنهاد می کنم شما یه مدتی کلاسیک کار کنید تا با اصول پایه آشنا بشید , بعد از اون می تونیدتغییر سبک دهید و هر سبکی رو که دوست داشتید ادامه بدید و خواهش می کنم زود حوصلتون سر نره..بعد از یه مدت خودتون جذب گیتار میشید...:laughing:
موفق باشید:cool:
خیلی ممنون از دوستان بسیار عزیزی که بسیار خوب راهنماییم کردن...حالا وقتی کلاس رفتم اشکالاتم رو حتما ازتون می پرسم..... :rolleye: :happy:
خواهش می کنم...اگه مشکلی بود من و دوستان دیگر که استاد بنده هستند در خدمت هستیم...امیدوارم که موفق باشی...:laughing:نقل قول:
Salam Bebakhshid mikhastam beporsam baraye shorooe gheteye Alhambra che tamrinio bayad kard ke angoshtaye i,m,a betoonan sedaye khoob va bolandi bedan?
حالا هر کی دوست داشته باشه
من خودم الکتریست مبتدی هستم در شاخه لید گیتار
و میخام اموزشامو تو سایت از 1 هفته دیگه تو سایت بزارم (از ابتدا بر مبنای کتاب تروی استا....)
پس کسایی که دنبال استاد می گردن من میتونم تا یه جایی کمکشون کنم
دوست عزيز به انجمن های پی سی ورد خوش امديننقل قول:
لطف کنيد مطابق چارچوب انجمن از فنت فارسی برای نوشتن استفاده کنيد
ممنون
يك سوال دارم ... اين عكسايي رو كه توي آموزش ميذارم رو ميتونيد ببينيد يا كامپيوتر من خرابه كه عكسارو نشون نميده...
اجزای گیتار الکتریک
برای آشنايی شما و استفاده بهتر از گيتار اجزای آن را برای شما معرفی ميکنم:
بدنه(Body):قسمت اصلی گيتار ميباشد که به دسته متصل شده و بخشهايی مانند پيکاپ و خرک بروی آن قرار دارد.
خرک(Bridge):ناحيه ای است بروی گيتار که سيمهای گيتار بروی آن قرار ميگيرند.
فرت(Fret):قطعه ای فلزی که بروی دسته گيتار وجود دارد و پرده های موسيقی را از هم جدا ميکند.
سر دسته(Head Stock):قسمت ابتدايی گيتار ميباشد که سيمها در آنجا تنظيم ميشوند.
دسته(Neck):قسمت بلند و باريک گيتار است که نتها بروی آن قرار دارند.اين بخش بين بدنه و سر دسته گيتار قرار دارد.
سوئيچ پيکاپ(Pick up Switch):يک تعويض کننده که بروی بدنه گيتار قرار گرفته و برای تعويض پيکاپ جهت تغيير دادن تن و صدا بکار ميرود.
پيکاپ(Pick up):يک سيم پيچ مغناطيسی است که بروی بدنه گيتار و زير سيمها قرار دارد و وقتی سيمها مرتعش ميشوند تحت تاثير ميدان مغناطيسی پيکاپ قرار ميگيرند و اين تحريک به آمپلی فاير فرستاده ميشود وسپس آنجا اصلاح ميشود.
Tremolo:يک ميله است که به خرک متصل شده و با حرکت دادن آن به بالا و پايين خرک حرکت ميکند و باعث زير و بم شدن صدا ميشود در ضمن به آن اصطلاحا دسته Vibrato نيز گفته ميشود.
پيچهای کوک(Tuning Switch):پيچهايی که بروی دسته گيتار قرار گرفته اند و با آن ميتوان گيتار را کوک کرد.
کنترل صدا و تن: پيچهايی که بروی بدنه گيتار قرار گرفته و ميتوان صدا و تن گيتار را تغيير داد.
نحوه گرفتن گیتار
نحوه گرفتن گيتار بسته به نوع گيتار متفاوت است.براي در دست گرفتن يك گيتار آكوستيك قوس فرور رفته گيتار بايد بروي يكي از پاها قرار بگيرد اگه راست دست هستيد اصولا گيتار بروي پاي راست قرار ميگيرد و دسته گيتار به سمت چپ قرار ميگيرد.بازوي دست راست شما بايد طوري از كنار بدن خم شود كه اجازه دهد ساعد راستتان به راحتي بروي سيمها حركت كند. وضعيت دست چپ هم بطور كامل در پايين توضيح داده شده . نحوه گرفتن گيتار الكتريك تقريبا مشابه به گيتار اكوستيك است با اين تفاوت كه گرفتن گيتار الكتريك در حاليكه بازو از كنار بدن خم ميشود بخاطر شكل گيتار كمي مشكل ميباشد و به همين علت بعضي از گيتاريستها ترجيح ميدهند كه گيتار را با بند آويزان كنند براي روش بايد كمرتان كاملا صاف باشد . اگر شما بايستيد و گيتار را با بندآويزان كنيد بايد سعي كنيد گيتار را بيش از حد پايين نياريد زيرا اين كار باعث ميشود كه نواختن گيتار براي شما دشوار بشه به همين علت از بند كوتا يا آن را در وضيعت كوتا قرار دهيد.براي اينكه در گرفتن گيتار الكتريك مهارت پيدا كنيد بايد تمرين كافي داشته باشيد
وضعيت دست چپ:
دو روش متداول براي دست چپ وجود دارد. كه روش اول صحيحترين روش ممكن ميباشد شست دست پشت دسته گيتار قرار ميگيرد و مچ كمي خميده ميشود تصاوير زير وضعيت دست چپ را براي اين روش نشان ميدهد:
روش بعدي روشي است كه شست دست مانند اهرمي براي اجراي بعضي از تكنيكها بكار ميرود اين روش بيشتر مورد استفاده نوازندگان راك و بلوز ميباشد تصاوير زير وضعيت دست چپ را براي اين روش نشان ميدهد:
تکنيک نواختن با مضراب
براي نواختن گيتار دو حالت وجود دارد كه يكي استفاده از مضراب يا همان پيك ميباشد و حالت بعدي نواختن با انگشتان دست ميباشد حال من ميخوام نواختن با مضراب را به شما آموزش بدم. همان گونه كه اشاره كردم مضراب يا پيك وسيله اي است براي نواختن گيتار گه اندازه هاي گوناگوني دارد كه براي ابتدا از نوع متوسط آن استفاده ميكنيم .تصوير چگونگي گرفتن پيك را در تصوير مشاهده ميكنيم. اما چند نكته در اينجا وجود دارد : سعي كنيد مضراب را بيش ارز حد شل يا سفت نگيريد و نوك مضراب بيش از حد بيرون يا داخل نباشد و همينطور ضربات پيك و دست بايد موازي با سطح گيتار باشد يراي مضراب زدن تا جايي كه ميتوانيد سعي كنيد دست ارقسمت مچ داراي حركت باشد و براي نواختن بهتر است ساعد را به بدنه گيتار تكيه دهيم.
براي پيك دو حالت در نظر گرفته شده:
ضربه رو به پايين(Down strocke)که با علامت ^ نشان ميدهند و ضربه رو به بالا (Up strocke)که با علامت v نشان ميدهند.در پایین تمرينهای مربوط به تکنيک نواختن با مضراب را مشاهده کنيد. در ضمن تکنيک نواختن با انگشتان نيز در قسمت مباحث آموزشی در قسمت سبک فلامنکو وجود دارد( آپاياندو-تيراندو-پيکادو)که ميتوانيد مشاهده کنيد
تمرین
تمرين اول كه ضربات رو به پايين پيك ميباشد كه بروي هر سيم 2 ضربه وارد ميشود و آن را در حالي اجرا ميكنيم كه سيمها آزاد هستند
تمرين دوم كه ضربات رو به بالا پيك ميباشد كه بروي هر سيم 2 ضربه وارد ميشود و آن را در حالي اجرا ميكنيم كه سيمها آزاد هستند
تمرين سوم كه ضربات رو به پايين و بالا ميباشد كه بروي هر سيم 2 ضربه وارد ميشود و آن را در حالي اجرا ميكنيم كه سيمها آزاد هستند
تمرين چهارم كه در آن انگشت 1 و2 نيز دخالت دارند و 2 ضرب بروي هر سيم وارد ميشود بطور مثال و با توجه به تصوير فرت 5 سيم 6 را با انگشت 1 گرفته و ضربه رو به پايين ميزنيم و سپس فرت 6 سيم 6 را با انگشت 2 گرفته و ضربه رو به بالا ميزنيم و به همين صورت آن را براي سيمهاي ديگر اجرا ميكنيم
در تمرين پنجم انگشت 1و2و3و4 دخالت دارند و 4 ضرب بروي سيم وارد ميشود
در تمرين ششم انگشت 1و2و3 دخالت دارند و 3 ضرب بروي سيم وارد ميشود
تمام حركات فوق را بصورت رفت و برگشت اجرا كنيد بطور مثال وقتي از سيم 6 شروع ميشود و به سيم 1 ختم ميشود حالا از سيم 1 شروع كنيد و به سيم 6 ختم كنيد به عبارت ديگر نتها را چنانچه از اول به انتها اجرا ميكنيد بعد از آن از آخر به ابتدا اجرا كنيد در عين حال بايد ضربات رو به بالا و پايين را رعايت كنيد
... فعلا كافيه تا بعد .... نظر هم يادتون نره و اميدوارم ساير دوستان هم كمك كنند :rolleye:
عزیزم عکسها مشکلی نداره...فکر کنم تنظیمات کامپیوترت ریخته به هم...:blink:نقل قول:
خيلي ممنون
يكي از پر استفاده ترين و مهمترين تكنيكهاي دست چپ ميباشد و تكنيكي است كه قابليت حركت از يك نت به نت ديگر را بصورت پيوسته و توسط يك فرت را ايجاد ميكند. روش كار به اينصورت است كه سيم مورد نظر را پس از مضراب زدن به سمت بم ترين سيم ميكشيم تا صداي نت مورد نظر از گيتار خارج شود. در ضمن عكس عمل Bend كردن ,Release نام دارد. يعني پس از Bending توسط Release , سيم به حالت اول بر ميگردد . در فيلم آموزشي ميبينيم كه ابتدا عمل Bend صورت گرفته و سيم به سمت بالا ميرود و سپس سيم توسط Release به حالت قبل در ميايد فيلم آموزشي را از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دانلود كنيد. از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نيز ميتوانيد فيلم مربوط به يك مثال ديگر از اجراي اين دو تكنيك را دانلود كنيد. در تبلچر عمل Bend را با فلشی رو به بالا مشخص ميکنند و عکس آنرا به صورت فلش رو به پايين و چنانچه عمل Bend و Release با يکديگر همراه باشد آنرا بصورت منحنی که دارای فلشی رو به پايين است نشان ميدهند.در تصوير زير نيز بترتيب اين موارد را مشاهده ميکنيم:
در اين بحث قصد دارم شمارو با مفهوم گام آشنا کنم.گام مجموعه ای از نتهاست که با يکديگر رابطه دارند وبه عبارت ديگر دارای فاصله های معينی از يکديگرند.گام از مفاهيم بسيار مهم در موسيقی است و تئوری موسيقی بر اساس گام بنا شده است.هرگام ميتونه بر اساس يک نت بنا بشه مانند گام لا مينور ويا گام دوماژور و...
بطور کلی گام در موسيقی به دو دسته تقسيم ميشه:
گام مينور وگام ماژور و ساير گامها از اين دو گام مشتق ميشود مانند گام پنتاتونيک.
توجه کنيد که تفاوت گامها از فاصله بين آنها نتيجه ميشود.خوب بريم سر اصل مطلب:
اولين گامي که ميخوام براتون بگم گام مينور است.
اين گام که از ۷ نت تشکيل شده و قالب کلي اون به اين شکل است:
شما ميتونيد با مشخص کردن نام گامتون با استفاده از اين قالب گام مورد نظر رو بدست بياريد.
بطور مثال شما ميخواهيد گام لا مينور را بدست بياريد بنا بر اين نت اصلي شما لا است.
از اونجايي که نت لا در فرت ۵ قرار گرفته بنابر اين اين قالب رو از فرت ۵ شروع ميکنيم.که تصوير بالا نيز گام لا مينور را به شما نشون داده.
راستي اين هم بگم که برای بدست آوردن گام بايد از سيم۶ شروع کنيد يعنی نت مورد نظر شما از اين سيم شروع ميشود و به ترتيب جلو ميرويم .(در تصوير بالا از بالا به پايين سيم بم ميشود)
در ضمن بگم که آهنگی گه در اين گام ساخته ميشود معمولا احساس غم وناراحتی را به شنونده القاء ميکند.پس اگه خواستيد آهنگ غم انگيز بسازيد ميتونين از اين گام استفاده کنيد.
نکته:گام نوازی يه تمرين بسيار مهم در بالا بردن سرعت و مهارت در انگشتان دست ميباشد.
واقعيت اينکه بهترين گيتاريستهای دنيا هم هر روز اين تمرين رو انجام ميدن پس شما هم از امروز اين تمرينو بايد بزاريد در برنامه روزانه زندگيتون.البته شما بايد در همه گامهايي که بّه شما آموزش ميدم تمرين گام نوازي رو داشته باشيد.
فعلا مجاني بود ... از اين به بعد بايد نظر بديد و كمك كنيد
آرش تو این مدت انصافا خیلی وقت گذاشتی.واقعا خسته نباشی.
آرش یه سوال.
الان حدود 5 ماه دارم روی Hernecia Latinaاز پاکوپنیا کار می کنم نمیدونم زدیش یا نه.البته نه به طور پیوسته.ولی با این حال هنوزم نمیتونم تمیز بزنمش. یه جورایی از گیتار داره منو زده میکنه..چی کار کنم؟؟
من كلاسيك كار نكردم و اين قطعه رو نزدم ... مي توني از هيچكاك بپرسي كه استاد سبك كلاسيكن
تكنيك Hammer
اولين تكنيك دست چپی كه براي نواختن ملودی در گيتار الکتريک و آکوستيک به شما معرفی ميکنم, تکنيک Hammer است.اين تكنيك را با ذكر مثالي به شما آموزش ميدم:
انگشت يك را روي فرت سيم 5 قرار دهيد و مضراب بزنيد سپس انگشت 3 را روي فرت 7 همان سيم بدون مضراب زدن قرار دهيد صدايي كه از سيم خارج ميشود مربوط به فرت 7 سيم 3 ميباشد فيلم آموزشي اين تكنيك را ميتونيد از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دانلود كنيد در ضمن شما ميتوانيد اين تكنيك را بيش يك بار نيز بطور متوالي اجرا كنيد كه فيلم آموزشي آنرا نيز از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ميتونيد دانلود كنيد در ضمن يك سري تمرين براي اين تكنيك و جود داره كه آنرا در تصاوير زير مشاهده ميكنيد. براي نشان دادن اين تكنيك , براي نوشتن تبلچر يا نت از حرف (H) استفاده ميكنند. از آنجايي كه سيستم آموزش و تمرين بر اساس تبلچر هست چنانچه فردي از چگونگي استفاده از تبلچر آگاهي نداشت ميتونه به مباحث آموزشي اين وبلاگ بره و مطلب كامل در مورد تبلچر را مطالعه كند.اين تصوير تبلچر را براي يكبار يا بيش از يكبار استفاده از اين تكنيك , كه در بالا ذكر شد را نشان ميدهد:
تصوير مربوط به تبلچر تمرينات اين تكنيك:
-----------------------------------------------------------------------------------
تكنيك Pull off
در اين درس با تكنيك ديگري از تكنيكهاي گيتار آكوستيك و الكتريك براي دست چپ آشنا ميشويم. اين تكنيك مانند تكنيك Hammer ميباشد كه آن را با ذكر مثالي به شما آموزش ميدهم.
انگشت شماره 3 را بروي فرت 7 سيم 3 قرار ميدهيم و انگشت 1 را بروي فرت 5 همان سيم قرار ميدهيم . سپس مضراب بزنيد و انگشت 3 را از روي فرت برد برداريد . اكنون شما بايد صداي فرت 5 سيم 3 را بشنويد از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ميتوانيد فيلم آموزشي را براي اين مثال دانلود كنيد . در ضمن اين تكنيك را ميتوان براي بيش از يكبار بطور متوالي انجام داد كه فيلم آموزشي آنرا ميتوانيد از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دانلود كنيد. همچنين تبلچر را براي 2 مثال فوق را ميتوانيد در زير مشاهده كنيد:
تمرين براي تكنيك Pull off :
----------------------------------------------------------------------
در ضمن ميتوان تكينك Pull off و Hammer را با هم تلفيق كرد كه فيلم آموزشي براي اين مثال را از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ميتوانيد دانلود كنيد كه ابتدا Hammer و سپس Pull off است.در ضمن حالت بر عكس نيز براي اين مثال صادق است كه ميتوانيد فيلم آموزشي آنرا از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دانلود كنيد. تصوير تمرين به روش تبلچر براي حالت تلفيق در زير مشاهده ميكنيم:
*سعي كنيد ارزش زماني بين نتها, مساوي باشد*
با استفاده از اين برنامه ميتوانيد فايلهاي مخصوص را كه حاوي نت وتبلچر و ... ميباشند را باز كنيد .----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tuner:
با استفاده از اين برنامه و يك ميكروفون ميتوانيد گيتار خود و هر ساز ديگه اي را كوك كنيد.
گام ماژور یکی از مهمترین گامهای موجود میباشد.اين گام برعکس گام مينورکه دارای حالت غم انگيز ميباشد.القاءکننده حالت شاديست.پس اگه خواستيد آهنگ شاد بسازيد ميتونيد در اين گام آهنگ بسازيد.اين گام نيز مانند گام مينور دارای ۷ نت ميباشد .شکل اين گام بروی دسته گيتار به اين شکل ميباشد:
شما ميتونيد با جابجا کردن اين قالب بروی دسته گيتار گام ماژور هر نت مورد نظر را بدست بياريد.که نت اصلی شما از سيم ۶ گيتار شروع ميشود .بطور مثال گام دوماژور از فرت ۸ شروع ميشود ويا گام لا ماژور از فرت ۵ شروع ميشود.بطور مثال شکل بالا بما گام دوماژور را نشان ميدهد. قالب فوق را که ميبينيد از فرت ۸ شروع کرديم و گام دو ماژور را بدست آورديم.
نکته: برای گام نوازی ترتيب اجرای نتها مهم ميباشد مثلا گام دوماژور که از نتهای دو.ر.می.فا.سل.لا.سی تشکيل شده شما هم بايد به همين ترتيب گام مورد نظر را بنوازيد. (ياداوری:دراين شکل از بالا به پايين سيم بم ميشود.)
تا فردا ... اميد وارم استقبالتون خوب باشه