وقایع نجومی قابل مشاهده در ایران
وقایع نجومی قابل مشاهده در ایران
پدیده های این ماه
شنبه 13 آبان 03:30
ماه در حضيض
يکشنبه 14 آبان 17:30
ماه بدر
سهشنبه 16 آبان 19:30
عطارد 1.1 درجه جنوب زهره
پنجشنبه 18 آبان 01:30
عطارد در مقارنه داخلی
جمعه 19 آبان 18:30
پولوکس 2.3 درجه شمال ماه
شنبه 20 آبان 21:30
عطارد 0.6 درجه شمال مريخ
يکشنبه 21 آبان 22:30
تربيع آخر
دوشنبه 22 آبان 06:30
زحل 1.4 درجه جنوب ماه
دوشنبه 22 آبان 17:30
قلب الاسد 1.5 درجه جنوب ماه
پنجشنبه 25 آبان 00:30
زهره 0.4 درجه جنوب مشتری
پنجشنبه 25 آبان 03:30
ماه در اوج
شنبه 27 آبان 01:30
اقامت عطارد
شنبه 27 آبان 06:30
سماک اعزل 0.5 درجه شمال ماه (اختفا)
يکشنبه 28 آبان 13:30
عطارد 5.9 درجه شمال ماه
دوشنبه 29 آبان 07:30
مريخ 4.3 درجه شمال ماه
دوشنبه 29 آبان 16:30
اقامت اورانوس
سهشنبه 30 آبان 02:30
ماه نو
سهشنبه 30 آبان 03:30
مشتری 5.3 درجه شمال ماه
سهشنبه 30 آبان 15:30
زهره 4.8 درجه شمال ماه
سهشنبه 30 آبان 23:30
قلب العقرب 0.3 درجه شمال ماه (اختفا)
اگر در مورد هر یک از وقایع سوالی است در خدمت هستیم
برای ان دسته از عزیزانی که امروز این تاپیک را می خوانند باید متذکر شوم که شما امروز شاهد نز دیک
شدن ماه به زمین هستید و ماه نسبت به ماههای قبل بزر گتر به نظر می رسد
سلام
خیلی ممنون از شما دوست عزیز مرتضی nvcd
تاپیک خوبی است البته به شرطی که در جلوی هر پدیده مشخصات و توضیحات اون پدیده حتما نوشته بشه در غیر این صورت فایده نداره.
من خودم تا اونجایی که بتونم حتما کمک میکنم.
این تاپیک استیکی میشه و نام اون به وقایع و اتفاقات نجومی قابل مشاهده در ایران تغییر میگرده.
در ضمن فقط پدیده های قابل مشاهده در ایران ذکر شود.
ممنون
بابک [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من سعي مي كنم به صورت چند روز چند روز اين وقايع را توضيح دهمنقل قول:
نوشته شده توسط مرتضی nvcd
براي روز سه شنبه 16 ابان و در ساعت 19:30 سياره زهره و عطارد به فاصله نز ديكي از هم در حدود 1.1 درجه خواهند رسيد . اين روز براي عكاسان اسمان روز خوبئ به نظر مير سد .
در روز پنجشنبه 18 ابان و در ساعت 1:30 بامداد سياره عطارد به مقارنه داخلي خواهد رسيد .
مقارنه داخلي به حالتي كه زمين ,سياره,خورشيد به ترتيب در يك راستا قرار مي گيرند . البته اين پديده تقريبا مثل
حالتي كه براي اول ماه قمري براي ماه اتفاق مي افتد است ولئ نبايد فاصله دور تر عطارد را از ياد ببريم.
حتما برايتان سوال شده كه در اين صورت بايد مثل زهره كه از روبروئ خورشيد گذشت و اين پديده از ايران هم ديده شد(در چند سال پيش) بايد اين بار هم همين اتفاق بيفتد ولي به دليل زاويه بين مدار عطارد و دايره البروج اين اتفاق هر چند سال يك بار اتفاق مي افتد.
از راهنمايي و حمايت دوست عزيزم بسيار متشكرم .بايد بگويم بدون كمك شما اين تاپيك راه به جايي نخواهد بردنقل قول:
نوشته شده توسط renjer_babi
باز هم ممنون
مرتضي
28 آبان ماه بارش شهابی اسدی
وقتي ذرات گرد وغباري كه در فضاي بين سيارات قرار دارند وارد جو زمين مي شوند در اثر سرعت بالا و اصطكاك شديد به وجود آمده مي سوزند و به صورت شهاب ديده مي شوند. در آسماني صاف و تاريك ممكن است در هر ساعت چند شهاب مشاهده كنيد كه در نقاط مختلف آسمان ظاهر و به سرعت محو مي شوند. اما در شبهاي خاصي از سال تعداد شهابها به يكباره زياد مي شود كه به اين پديده «بارش شهابي» گفته مي شود. امسال بارش شهابی اسدی در تاریخ 28 ابان ماه به اوج خود میرسد.
در روز جمعه اين هفته ستاره مشهور پو لوكس به صورت ظاهري (از ديد ناظر زميني ) با فاصله 2.3 از كنار ماه خواهد گذشت . هر چند نمي توان براي عكس برداري از ان استفاده كرد ولي براي محاسبه مكان ماه بسيار مهم استنقل قول:
در روز شنبه هم عطارد به فاصله 0.6 درجه اي مريخ خواهد رسيد كه بايد اين منظره را در غروب افتاب شكار كرد
اين فاصله 0.6 درجه براي عكس برداري بسيار عالي است اگر هواي ابر ي بگذارد.
دنباله دار سوآن (چهارشنبه 17 آبان 1385)
[سرویس خبري،محسن شبانی]
دنباله دار سوان با تغییر نور ناگهانی به قدر 6 و قدر 4.5 رسید و جرم دوست داشتنی آسمان شبهای ایران است. با یک دوربین دوچشمی چه بسا از تهران این دنباله دار را ببینید. مسلماً موقعیت بهتری برای چشمهای غیر مسلح دارند. به مسیر حرکت توجه کنید. این دنباله دار از پهنه ی صورت فلکه هرکول عبور کرده و به مسیر خود ادامه می دهد. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
منبع:انجمن نجوم ايران
سلام
در پایان این هفته بارش شهابی بسیار زیبایی انتظار ما را می کشد که احتمالا جزو پر بار ترین بارش شهابی سال خواهد بود . بارش شهابی 28 ابان که به اسدی معروف است امسال احتمالا تا 150 شهاب را با خود خواهد اورد
و اگر هوای ابری در کار نباشد در اواخر نیمه شب پنجشنبه تا صبح جمعه و حتی شب بعد ان نیز شهاب هایی را پیدا خواهید کرد . [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من به شخصه از تمام عزیزانی که به نجوم علاقه دارند ولی هنوز بارش شهابی را ندیدند این بارش را تو صیه می کنم
این هم تصاویری از این واقعه البته مجازینقل قول:
سلام
اميدوارم از بارش شهابي اين بار لذت برده باشيد. من خودم هر جوري بود منتظر موندم و فقط تونستم چنتا شهاب رو ببينم .
سحابی جبار( M42 )این شبها یکی از بهترین اجرام غیر ستاره ای است که می تواند هدف رصدی منجمان آماتور ایرانی باشد
سحابی جبار. جرم غیر ستاره ای مشهوری که در فهرست مسیه شماره 42 را به خود اختصاص داده است. زادگاه عظیم ستارگان در فضا با فاصله 1500 سال نوری از ما. مشهورترین سحابی آسمان شب زمستان. این شبها از حدود ساعت 23 به بعد می توانید آن را به راحتی در کمربند شکارچی با چشم غیر مسلح بیابید. نمای زیبای بالا را آقای جان کریستنسن از این سحابی تهیه کرده است.
parssky.com
سلام
اين تصاوير از ستارگان فصل زمستان در پيش رو است كه اميد وارم مورد استفاده باشد
سلام
روز 20 اذر یه مقارنه عالی از مریخ و مشتری ذاریم که اگه این بارون بذاره چیز توپیه
یه سر به اینجا بزنید تا از اهمیت مقارنه مطلع بشین
سلام
این بار برای منجم های عزیز یه بارش شهابی که خیلی معروفه در انتظار نشسته ولی به دلایلی
این بارش چندان جذاب نخواهد بود، یکی اینکه ماه در این روز که همین امشب باشه در حالت نزدیک به بدر
قرار داره و اسمون رو از نور خودش شاد می کنه. اما از طرفی اوج این بارش در روز به زمان ایران خواهد بود
وکمی باید برای شهاب باران خوب در این هوای سرد پاییزی تلاش بیشتری کرد .
دوره بارش شهابی جوزایی از 16 تا 25 آذر است، اما اوج آن شب 22 آذر خواهد بودو احتمال می رود که
تعداد شهاب قابل مشاهده در حدود 75 شهاب در هر ساعت باشد.
فکر کنم بهترین جایی که می تونید در مورد این بارش اطلاعات بیشتری بگیرید و من از اطلاعات اون مطمئن هستم
این جاست
مهندس چطوری خسته نباشی
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط aliasghar zabihian [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
از احوال پرسی شما
اقا از تمام رفقای که با من اشنا هستند و تا حالا با هم پست دادیم اعلام می کنم دوست عزیز ما را هم
مثل خودمون بدونید و .....
ممنون
سلام
این روز ها یک بارش شهابی دیگر که در مقابل بارش جوزایی عددی نیست قابل رویت است که به ان بارش
دبی هم می گویند چون این ابرش چندان قابل دید نیست من از ان می گذرم
ولی امید ان دارم که فرصت را غنیمت شمرده باشید و بارش قبلی را دیده باشید . بهر حال این روز ها اسمان
رنگین تر از گذشته است.
به به ... مثل اینکه جمع دوستان گرمه فقط جای ما خالیه .
مرتضی جان بخاطر تایپیک بهت تبریک می گم خیلی توپ شده .
علی اصغر جان ورود شما رو هم به جمع برو بچ پی سی ورلد تبریک می گم .
با تشکر
سلامنقل قول:
اقا دم تون گرم به ما هم سری بزنید .واقعا راست گفتی که جمع ما جمع بود ولی یه دوست عزیزی مثل شما کم بود
من از شما دوست عزیز و فامیل گرامی !!!!! تقا ضا دارم به این تاپیک ما با جوابهاتون رونقی بدید .
بهر حال برای شما و دوستان دیگر ارزوی سلامتی میکنم.
سلام
این دفعه از اجرامی براتون می گم که مثل ستارها هستند ولی حرکت می کنند و می تونید در عرض چند ثانیه
حرکت او نها رو توی اسمون دنبال کنید.
این اجرام که احتمال داره چند باری هم اونها رو دیده باشید ماهواره ها هستند که بال خورشیدی اونها باعث در
خشش شون می شه. اما چون برای هر روز و هر جایی که قرار دارید مکان ماهواره هم فرق می کنه باید اول
محل رصد خودتون رو بدونید !!!!!!
بعد برید به این ادرس و شهر محل رصد خودتون رو توش به انگلیسی تایپ کنید
] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بعد اگه شهر مورد نظر شما رو پیدا کرد و از استان (Region ) مورد نظر اطمینان حاصل شد روش کلیک کنید تا
محل مورد نظر به عنوان محل رصد ثبت بشه.
راستی اگه توی خود شهر نبودید و اطراف اون هستید روی Neighbours کلیک کنید و محل مورد نظر را انتخاب کنید
بعد توی صفحه ای که باز شد توی قسمت Satellites هر کدوم از انواع ان را که می خواهید انتخاب کنید تا
جدولی از زمانهای قابل رصد اون ماهواره از اونجایی که شما هستید براتون باز بشه و اون رو با تقویم میلادی
خودتون چک کنید تا زمان درست و ساعت درست رو بدست بیارید .
خیلی ممنون جالب بود .نقل قول:
با سلام .
این وقایعی که من در زیر نوشتم در روز 2 دی ماه سال 1385 در برنامه ی آسمان شب به عنوان گلچینی از مهمترین وقایع زمستان گفته شد .
15 دی ـ بارش شهابی
16 دی ـ مقارنه ی نیم درجه ای ماه و زحل
7 بهمن ـ اختفای خوشه ی پروین و ماه .
14 بهمن ـ اختفای خراشان ماه و زحل
18 بهمن ـ گشیدگی شرقی عطارد .
12 اسفند ـ ماه گرفتگی کلی .
28 اسفند ـ خورشید گرفتگی جزئی .
اطلاعات کامل تر رو انشاالله دوستان فعال در این تایپیک به مرور زمان خواهند داد .
با تشکر
سلام
از دوست عزیزم تشکر می کنم و سعی می کنم در زمان مورد نظر که به اتفاقها نزدیک می شویم مطالبی از ان را در این تاپیک بگذارم. و از تمام عزیزان خواهش دارم ما را در این تاپیک همراهی کنند تا کمبود بعضی اطلاعات
برطرف شود .
باز هم ممنون
سلام
یکی از اجرام بسیار زیبای این فصل خوشه پروین هست که می توانید ان را به راحتی در کنار ثور پیدا کنید
در نقشه ای که گذاشته ام این جرم اسمانی را با نام peliadesجستجو کنید
این هم عکسی از این جرم زیبای اسمانی
سلام
دوستی از مکان زحل در این روز ها پرسیده بوند که این سیاره در بعد 9h 49m 48s و میل14 درجه و 23 دقیقه قرار
دارد و این مکان جایی جز در نزدیکی صورت فلکی اسد نیست.
این هم مکان این سیاره
اون جسم زرد رنگ زحل است. اگر سوال دیگری دارید بپرسید
تقريباً تمام اجرام سماوی رو ميشه در 10 تا 11 ماه از سال ديد
اين يکی دو ماه هم جرم مورد نظر در مقارنه ( در يک خط ديد با خورشيد ) قرار گرفته و روشنايي آسمان مانع ديدنش ميشه
اين شب ها زحل حدود ساعت 22 طلوع ميکنه و ميتونيد اون رو از قدر 0.2 در صورت فلکی اسد ببينيد
اگر با صور فلکی آشنا نيستيد يک راه ميمونه
در صفحه آسمان سيارات در همون مسير و مکانی هستند که خورشيد در روز اونجاست
در اون محدوده جزو پر نورترين ستاره ها و البته بدون اينكه چشمک بزنه منتظر شماست
اگر ميخواهيد حلقه های زحل رو ببينيد به دوربينی با بزرگ نمايي حداقل 30 برابر نياز داريد
مرتضی جان ممنون از این که این تاپیک رو پر رونق نگه داشتی . ولی خواهشا عکس رو با لینک بزار برای من که از اینترنت نفتی استفاده می کنم عذاب عالم رو باید بکشم تا این صفحه لود بشه.
ممنون
بچه ها من فکر نمیکنم برای پیدا کردن سیاره ای مثل زحل نیاز به اطلس آسمان باشه.
برای دوستانی که نمی تونند سیاره رو از ستاره تشخیص بدن تنها این سه راه وجود دارد.
1-سیاره هیچ وقت چشمک نمی زند اما ستاره تند تند چشمک میزند.
2-سرعت حرکت سیاره تو آسمان خیلی زیاده.البته این حرکت رو نمیشه با چشم دید.ولی فاصله ای که یک سیاره در یک ساعت طی میکنه چند برابر یک ستاره است.
3-آخ خ خ خ این یکی رو یادم رفت بابک جان میگی این یه دونه رو.
بابک جان مطمئنی میشه دید.من با 33 برابر نگاه کردم ولی نمیشد دید.البته تو شهر بودیم هانقل قول:
اگر ميخواهيد حلقه های زحل رو ببينيد به دوربينی با بزرگ نمايي حداقل 30 برابر نياز داريد
بابی جان آره من با بزرگ نمايي 20 به سختی حلقه رو تشخيص ميدم البته تفکيک نميشه
با 33 تفکيک هم ميشه البته مشروط به واقعی بودن شماره های ابزار
سلام
اقا با عرض معذرت ما از وضعیت شما با خبر نبودیم از این به بعد چشم.
اما در مورد رصد سیارات و دیگر اتفاق های نجومی من قصد از این پر رونق تر کردن این تاپیک را دارم ولی از
نوع و سطح اطلاعاتی که دوستان می خواهند چندان اطلاعی ندارم.
مثلا می خواهم برای هر ماه(بصورت ماهانه) از مکان سیارات و نقشه اسمان در ان ماه و اتفاقهای قابل پیش بینی و
اتفاقات نادر (رد شدن صفینه فضایی.......)و غیره مطالبی به صورت منظم تر بنویسم ولی نمی دونم باید در چه
سطحی باشه . منظورم اینه که نمی دونم مخاطبینی که این تاپیک رو میبینند در چه سطحی هستند و یا حتی
نمی دانم مثلا انها از این موضوعات که گفته میشه راضی می شند یا نه.
بهر حال ختم کلام از شما دوستان عزیز که تجربه کافی در این انجمن دارید خواهش می کنم راهنماییم کنند.
باتشکر
مرتضی جان خیلی ممنون.امیدوارم بتونی تاپیک خیلی خوبی داشته باشی.اینجا اگه مشکلی بود همه کمکت می کنند.نقل قول:
شما اطلاعات مورد نظر رو از سطح متوسط به بالا بزار اگر کسی مشکلی داشت اینجا هستند که راهنمایی کنند.
خود آقا بابک کلی منجم هستند.
در ضمن اگه بتونی تمام اتفاقات یک ماه رو به صورت کامل بزاری که خیلی عالی میشه.
خیلی ممنون از کمک شما دوست عزیز....
سلام
برای بهتر شدن این تاپیک و استفاده به موقع از ان من سعی می کنم موضوعات مختلفی با عناوین:
1.اعتدالین:زمان وقوع دقیق ان
2.نقشه ستارگان:نقشه دقیق به صورت ماهانه
3.اجرام غیر ستاره ای:محل این اجرام در نقشه و تصاویری از ان
4.ماه و اهله های ان:فاز های ماه و....
5.سیارات:مکان دقیق انها در هفته
6.مقارنه:نزدیکی سیارات و تصاویری از ان
7.اختفا:اختفا ماه و ستارگان
8.بارش شهابی :بارش ها و محل وقوع
9.ماهواره ها:ماهواره هایی که قابل رصد از ایران باشد
را با نظم خاصی و به موقع در تاپیک قرار دهم تا شما عزیزان از دست رسی به ان راحت باشید .
در بهتر کردن تاپیک مرا راهنمایی کنید.
البته به زودی این کار انجام می گیرد.
اقا با عرض معذرت این دو صفحه به جای خود منتقل شد
جالب بود مرسی.
اگر هر کی تونست یه سری به سایت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بزنه که خیلی مفیده!
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] :
در این ماه صورت های پاییزی در حال غروب و صورت های زمستانی در حال طلوع هستند.در غرب صورت فلکی های
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] قابل مشاهده هستند.کمی این طرفتر [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] وماهی جنوبی و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] وا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
قرار دارند.اما در شمال اسمان کاسیو پیاو سفئوس ظاهر می شوند .در سمت الراس ماهی و گوسفند و مثلث و
پرسئوس و ستوس ونهر پیدا هستند اما در شرق [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] وارابه ران و خرگوش وسگ بزرگ و سگ کوچک و
کرگدن و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و اسد و خرچنگ در خال بالا امدن هستند . برای دیدن بعقیه صورت ها باید بعد از نیمه شب به اسمان
سری بزنید.
ماه و اهله های ان:
این هم فاز های ماه در ماه ژانویه 2007
سلام
این اتفاق ها هم توی این هفته می افته که از مجله نجوم گرفتم
شنبه 16 دی 22:30
زحل 0.9 درجه جنوب ماه (اختفا)
يکشنبه 17 دی 09:30
عطارد در مقارنه خارجی
يکشنبه 17 دی 10:30
قلب الاسد 1.1 درجه جنوب ماه (اختفا)