شما نگاه کن توی این دهه های متمادی که اعدام اجرا میشده آیا میزان جرم و جنایت کمتر شده یا بیشتر ؟ آیا این اعدام های پی در پی کوچکترین قدمی برای حرکت رو به جلو و رشد جامعه داشته یا این که میزان جرم و جنایت رو بیشتر کرد ؟!
دیگه همگی شاهد هستیم در کشورهایی که بیشترین حکم اعدام رو صادر میکنن چقدر جرم و جنایت بیشتر بوده . چیزی که در این کشورها دیده میشه عدم آموزش مناسب در جامعه و از همه بدتر دزدی ها و خلاف هایی است که مسئولان رده بالاتر در حال انجامش هستن .
این نقل قول مارکس همیشه گوشه ذهنم بوده که میگفت اخلاق حاکم بر هر جامعه اخلاق طبقه حاکم است . دقیقن خیلی راحت میشه مثال های متفاوت و تائید کننده ی این صحبت رو در جای جای کره خاکی مشاهده کرد و به مقایسه پرداخت .
این احکام مجازات نیستن که یک جامعه رو قانونمند میکنه . بلکه تلاش اون جامعه و آموزش های مناسب دولت برای تربیت و بوجود آوردن یک جامعه قانونمند هست که از میزان جرم و جنایت و رشد اون جلو گیری میکنه.
دولتی که میاد اعدام ها رو در ملا عام برگزار میکنه و اطلاع رسانی میکنه که فلان روز میخوان اعدام کنن و مردم بیان برای تماشا و یا حتا اعدام ها رو به ورزشگاه های فوتبال {جایی که تعریف اون کاملن مشخص هست و برای ورزش ساخته و تهیه شده} میبره , انتظار دارین که مردمش از خشونت و وحشی گری دوری کنن .
بنده هم یک شخصی رو مشناختم که در اکثر مراسم اعدام حضور داشت و حتا از این مراسم فیلم میگرفت و به بقیه نشون میداد . همین شخص بعد از مدتی در درگیری خیابانی با قمه زد توی سر یک دانشجو .
همین افرادی که در اعدامها برای تماشا جمع میشن و بچه ها کوچک رو هم همراه خودشون میبرن دو روز دیگه میان یک نفر دیگه رو در خیابان با چاقو و قمه و چماق ناکار میکنن . اگر حکم اعدام راهگشا بود که الان نباید همچین جامعه وحشی رو تحویل میگرفتیم که مردمش منتظر یک تلنگر هستن تا بپرن همدیگه رو تیکه پاره کنن .
در ضمن به نظر شما 21 سال جبس حکم کمی به حساب میاد ؟! طرف 12 سال میره زندان میگن زندگیش و جوانیش تمام شده است و خیلی چیزها رو از دست میده . بعد 21 سال اینقدر به نظرتون کم میاد ؟!
هیچ کس حقش اعدام نیست . مرگ رو نباید با مرگ جواب داد . اگر میخوایم اینطوری پیش بریم دیگه فرقی بین انسان های امروزی و عصر ستگی باقی نمیمونه . هر چند که با چیزی که من می بینم زیاد فاصله ای با اون دوران نداریم و عقبگرد زیادی داشتیم .