من یه یادآوری بکنم که درسته که بحث رو به تاپیک بهترین بازیکن تاریخ آوردیم اما صرفا از روی اجبار بوده چون بحث صرفا مقایسه تاثیرگذاری مسی در رده ملی به خصوص جام جهانی با زیدان بوده. اصلا بحث مقایسه کلی دو بازیکن نبوده. قطعا از نظر کلی دو بازیکن با دو پست مختلف رو نمیشه مقایسه کرد، منم بهش اشاره کردم، اما از نظر "تاثیرگذاری" در رده ملی اصلا نشدنی نیست و حداقل در حال حاضر مقایسه خیلی ساده هست.
زیدان 2006 مساوی با اینیستا و فورلان و اسنایدر 2010؟ نمی تونم موافق باشم. فکر می کنم عبارت "از قدیمی های اسطوره غیر واقعی بسازیم" این روزها خیلی جاها بی دلیل داره استفاده میشه و تبدیل به یک توجیه شده، در حالی که به نظر من عکس اون بیشتر صادقه، یعنی هایپ شدن بازیکنان جدید که مسلما فقط شامل مسی نمیشه.
این ویدئو بازی زیدان در بازی با برزیل 2006 هست، صحبت از شق القمر کردید به نظر من نزدیک ترین معادل فوتبالی شق القمر هست. توصیه می کنم واسه یادآوری ببینید، مقاطع زیادی از بازی هست که بازیکنان فرانسه اصلا فکر نمی کنند، فقط توپ رو به زیدان پاس میدند تا زیدان یه فکری بکنه...
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من گفتم نزدیک ترین معادل واقعی به one-man team اما خودتون بهتر می دونید که همچین چیزی در عمل وجود خارجی نداره و همچین چیزی رو به طور مطلق نداریم. مارادونا هم در اون دوره عمدتا به خاطر درخشش در 2-3 بازی خاص اما بسیار مهم و مقابل تیم های بزرگ در اون جام، ازش به عنوان one-man team یاد میشه. کاری که زیدان هم مقابل تیم های بزرگ مکررا انجام داده و این یعنی نزدیک ترین معادل به one-man team
در مورد آرژانتینی که مسی در قالب اون بازی می کنه:
این تیم از نظر "چهره ها"، از تیم های برتر جام هست. در خط دفاعی، گارای که فصل فوق العاده ای رو با بنفیکا پشت سر گذاشت و در رسیدن این تیم به فینال لیگ اروپا کاملا نقش داشت، مدافعی که سابقه حضور در رئال رو داره و باشگاه های بزرگی مثل یونایتد یکی دو سالی هست که به دنبال به خدمت گرفتنش هستند و زابالتا که بدون تردید از برترین مدافعین راست لیگ برتر جزیره هست. دفاع چپ این تیم روخو هم تا به اینجای جام بد کار نکرده و حتی در همین بازی مقابل تیم ملی از خوب ها و از معدود عوامل خطرساز آرژانتین بود. در خط هافبک سه نفره، ماسکرانو از برترین هافبک های دفاعی، دی ماریا که از برترین هافبک های فصل اخیر لیگ قهرمانان بود و نیاز به تمجید بیشتر نداره و فقط گاگو هست که یک چهره معمولی هست. در خط حمله هم از نظر چهره ها با حضور مسی، آگوئرو، هیگواین و لاوتزی به عنوان ذخیره بهترین خط حمله جام رو از نظر نفرات داره.
فکر نمی کنم تیمی در جام حضور داشته باشه که در اون هر کدوم از آگوئرو یا هیگواین یا دی ماریا یا مسی فیکس نباشند. اینکه آرژانتین در عمل کمتر از انتظار بوده که مسلما بر می گرده به سرمربی این تیم و ارتباطی با حضور یا عدم حضور مسی نداره اما ما همچین تیمی رو از نظر چهره ها بگیم یک تیم معمولی؟ چون توی دو بازی مسی گلزنی کرده این تیم به تیم "مسی و بقیه" تبدیل بشه و بگیم به طور کلی در این تیم فقط مسی حضور داره؟ اگر فقط مسی حضور داره چرا در دو جام جهانی قبل، به خصوص جام 2010 که دیگه از نظر تجربه به پختگی رسیده بوده، تاثیرگذار نبوده و بعد از 8 سال این موتور گلزنی روشن شده؟ در همین جام جهانی قبل که هیگواین 4 گل رو برای آرژانتین به ثمر رسوند و مسی در مقابل یونان، نیجریه، کره جنوبی، مکزیک و آلمان بدون گل بود. بنابراین من فکر می کنم "آرژانتین کسی رو نداره" کاملا توجیه هست برای این نمایش ضعیف، بالاخره باید درخششی در حد و اندازه هیگواین انجام داده میشده یا نه؟ کاری که توی این جام جهانی مسی بالاخره داره انجام میده. اما برای اینقدر سر و صدا و هایپ خیلی زود هست، خصوصا بعد از جام 2010 و بهتره حداقل تا انتهای این جام و در حالت ایده آل تا جام های بعدی صبر کنیم.
اما در مورد صحبت مسی:
صحبت از 3 امتیاز یا 6 امتیاز کردید که من در درجه اول روش بحثی نکرده بودم، اما دو مورد به ذهنم میاد:
اول اینکه شما نود دقیقه فوتبال رو خلاصه کردید در یک گل، در حالی که جزئیات خیلی بیشتری هستند که نتیجه یک بازی رو رقم می زنند، نظم و اسنجامی که زیدان به تیم فرانسه می داد باعث میشه کل این تیم یه هارمونی خیلی خوب داشته باشه و با رهبری که در وسط زمین ایجاد می کرد این تیم چندین مرتبه بالاتر بره، به عنوان نمونه ممکنه زیدان خصوصیات دفاعی قابل توجهی نداشته باشه، اما نقشی که در این تیم ایفا می کرده باعث شده فرانسه نبض بازی رو در دست بگیره، انتقال از فاز دفاع به حمله خیلی راحت صورت بگیره و به طور غیر مستقیم تاثیرات دیگه ای داشته باشه، مثلا این تیم در دفاع هم نیاز به جابجایی کمتر و نظرم بهتری داشته باشه. اینجور تاثیرات رو نمیشه کتمان کرد، اما اینجوری که شما گفتید انگار کل فوتبال در یک گل خلاصه شده، بالاخره در کنار همه اینها فوتبال یک ورزش تیمی هست و شما هرچقدر به نظم تیمیتون کمک کنید، به طور غیر مستقیم هم به دفاع و هم به حمله کمک کردید و نتیجه نهایی فقط در گل، حتی یک گل کاملا فردی خلاصه نمیشه. اگه بخوایم صرفا دست روی گل بگذاریم، توی همین بازی با ایران، اگه به جای مسی بسیاری از کاشته زن های دنیا بودند، یکی از اون چند کاشته خوب رو تبدیل به گل می کردند، اون وقت میشدند همون مرد 3 امتیازی؟ به همین سادگی؟ باز تاکید می کنم مسی در طول نود دقیقه در بازی ایران، کمتر از انتظار بود، مسی 6 شوت به سمت دروازه داشته که فقط یکیش در چارچوب بوده که همون گل بازی هست. 2 بار از مسی توپ گیری شده که از این نظر در آرژانتین فقط آگوئرو و دی ماریا عملکرد ضعیف تری داشتند و 1 بار توپ رو لو داده، فقط هیگواین توپ های بیشتری رو لو داده. در فاز دفاع هم هیچ تکلی نداشته که به جز دروازبان آرژانتین فقط یک نفر دیگه (فرناندز) هیچ تکلی نداشته. تنها موردی که از بقیه برتر بوده تعداد دریبل هست. اما موردی که در آمار نمیشه گنجوندش، اینکه به جز گل، در طول نود دقیقه هیچ خطری رو ایجاد نکرده، چه پاسی که منجر به یک موقعیت خطرناک بشه یا مستقیما خودش کار خاصی رو انجام بده.
دوم اینکه 6 امتیاز برای صعود آرژانتین بسیار حیاتی هست اما امتیاز در چه گروهی و مقابل چه تیم هایی؟ ایران و بوسنی که دو باخت آورده و حذف شده. پس چرا اینقدر سر و صدا و هایپ؟ آیا مسی تا این جای جام مثلا از "فن پرسی" و "روبن" عملکرد بهتری داشته؟ بازیکنانی که حریف های به مراتب سخت تری رو داشتند. بهتره بعد از پایان تورنومنت راجع به این مسائل صحبت بشه. برای مقایسه با چهره ای مثل زیدان که خودش رو در چندین تورنومنت ثابت کرده و در دو مورد به عنوان بهترین بازیکن جام انتخاب شده، باید عملکرد مسی در چند تورنومنت متوالی عالی باشه و به عنوان بازیکن تورنومنت انتخاب بشه تا بشه وارد فاز مقایسه شد.