خوب الان ما انواع صدا رو شناختیم حالا از کجا بفهمیم که صدای هدفونی (یا امپ) که الان داریم یا صدای هدفونی که میخوایم بخریم چجوریه
یا اینکه اصلا ما خودمون چه نوع صدایی رو بهتر می پسندیم.
چندتا نکته در این مورد:
1.تازه کارها:
تجربه ی شخصی من و دوستان دیگه معمولا نشون داده که اکثر افراد صدای گرم رو خیلی بیشتر می پسندند.
مخصوصا اینکه توی جایی مثل ایران هدفونهایی با صدای سرد هم خیلی کم پیدا میشن.(به طور کلی توی دنیا هم هدفونهای با صدای گرم خیلی بیشترند). در هر صورت سعی کنید در اولین خریدتون هدفون گرون نخرین چون هنوز معلوم نیست چه صدایی دوست دارید و
یه کم دارید ریسک میکنید چون ممکنه صدای هدفونتون به دلتون نشینه.
2.خواندن ریویو های افراد معتبر:
این روش یکی از بهترین و خطا ناپذیرترین روشهاست. چون ریوی های خوب علاوه بر جنس صدا نکات دیگه ای هم داخلشه که خیلی میتونه کمک کننده باشه.
تو این زمینه تاپیکی که
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
قبلا زحمت امادگیشو کشیده خیلی میتونه کمک کنه.
فقط یه نکته ای که من دوست دارم اضافه کنم اینه که شما حتما باید خودتون رو ابتدا با اون شخص معتبر تطبیق بدین.
مثلا اگه صدای هدفونی به نظر این شخص گرم باشه ممکنه به نظر شما گرم نباشه. برای این کار باید ابتدا ریوی هدفونی که دارید یا صداشو شنیدید از همین شخص بخونین تا متوجه تفاوت دیدتون با این فرد بشین و بعد بتونین ریویوش رو به نوعی برای خودتون ترجمه کنید.
3.خواندن گرافها و نمودار های هدفون:
این روش هم روش خوبیه.
برای بدست آوردن گرافهای هر هدفون بهترین سایتی که من میشناسم و اکثر هدفون ها رو هم موجود دارند :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
فعلا سعی میکنم دوتا از گرافها که به نظرم مهمتر هستند رو توضیح بدم:
الف.پاسخ فرکانسی
این نمودار تقریبا یکی از مهمترین نمودارهای این بخش هستش که جنس صای هر هدفون رو مشخص میکنه(دقت کنید هیچ ربطی به کیفیت صدا نداره).
محور افقی این نمودار فرکانسهای 20 تا 20 کیلو هرتز رو نشون میده و محور افقی شدت صدا رو با واحد دسی بل که قبلا در موردش توضیح دادم.