آشپزخانه P30\/\/orld ( آموزش طبخ غذا ها )
چون زندگی نیاز به تنوع داره غذا های انسان هم باید دارای تنوع باشه
من به عنوانه یه ایده این کارو شروع کردم
کارهای اصلی رو به بانوان سایت میسپارم :)
ميگو سالمترين غذاي جهان
ميگو ماده غذايي بسيار مفيدي بوده كه در بين بسياري از افراد از محبوبيت بالايي برخوردار است و خوشبختانه در كشور ما ميگو به طور تازه يا يخ زده در تمام طول سال در دسترس است. اما بالا بودن قيمت ميگو بين مواد غذايي ديگر ، اين وعده غذايي مفيد را از خانه هاي كشور ما دور كرده است.
ميگو يك منبع بسيار غني از ويتامين B12 و ويتامين D و سلنيوم بوده و مقدار ناچيزي چربي و كالري دارد. ميزان پروتئين موجود در هر 120 گرم ميگو حدود 7/23 گرم بوده كه رقم بالايي است. كه حدود 47 درصد از نياز روزانه يك فرد سالم را تأمين مي كند.
تركيبات ويژه مواد غذايي ميگو آن را به عنوان يك غذاي مناسب براي كمك به تنظيم قند خون تبديل كرده است. يكي از فوايد ديگر اين ماده مغذي خاصيت ضد سرطاني مي باشد.
ميگو يك منبع عالي از سلنيوم است كه مصرف هر 120 گرم آن 7/81 درصد از نياز روزانه بدن به اين عنصر تأمين مي شود. شواهدي موجود است كه سلنيوم Dna را ترميم كرده و مانع از آسيب وارده به سلول ها مي شود.
به علاوه از تكثير سلول هاي سرطاني نيز جلوگيري كرده و از مرگ سلولي مي كاهد. سيستم ايمني در بدن را براي حذف سلول هاي فرسوده و غيرعادي تحريك مي كند.
همچنين سلنيوم با پيوستن به قسمت فعال بسياري از پروتئين ها، مانند گلوتاتيون و پراكسيداز، خاصيت ضد سرطاني پيدا مي كند. حال چگونه ميگو را انتخاب و نگهداري كنيم. مانند هر غذاي دريايي بهتر است ميگو در جايي نگهداري شود كه بتواند خوب و تازه باقي بماند.
سعي كنيد محل خريد و فروشندگان ماهي و ميگو را خوب بشناسيد تا بتوانيد به آنچه خريداري مي كنيد اعتماد كنيد. زماني كه مي خواهيد ميگو را طبخ كنيد استفاده از ميگوي منجمد يا تازه مسأله مهمي است. گوشت ميگوي منجمد ماندگاري بيشتري دارد و مي توان تا چند هفته نگهداري كرد در حالي كه ميگوي تازه را فقط مي توان 1 تا 2 روز نگهداري كرد.
يكي از علامت هاي تازه بودن ميگو محكم بودن گوشت آن و چسبندگي گوشت به پوسته خارجي مي باشد. بر روي پوست ميگو نبايد دانه هاي سياهرنگ باشد چرا كه اين امر نشان دهنده نرم شدن گوشت ميگو است. به علاوه پوسته نبايد زرد رنگ و دانه دانه باشد و بو نشانه خوبي براي تازگي ميگو است. ميگو با كيفيت تازه كمي بوي آب هاي شور را دارد ولي نبايد بوي تندي و زهم را بدهد.
اميدوارم با گفتن درباره اين ماده مهم غذايي حاضر به درست كردن يك نوع ميگوي ساده و لذيذ باشيد.
مواد لازم:
ميگوي درشت 500 گرم
آرد يك و يك دوم پيمانه
تخم مرغ 2 عدد
آب معدني گازدار يا ما ءالشعير يك يا يك دوم پيمانه
نمك و فلفل و جوز هندي به مقدار لازم
روغن مايع مخصوص سرخ كردن به مقدار لازم.
ميگوها را خوب بشوييد و سر آنها را جدا كنيد به طوري كه دم آنها گرفته نشود. ميگوها را از پشت باز كرده و برش دهيد و قسمت سياه را خارج كنيد. مقداري نمك و فلفل و جوز هندي نيز به ميگو بزنيد و كنار بگذاريد.
در اين فاصله خمير بنيه را حاضر كنيم. تخم مرغ و آرد و كمي نمك را با يكديگر مخلوط كنيد و كم كم آب معدني گازدار يا ماءالشعير را اضافه نماييد تا به غلظت ماست درآيد. حالا ميگوها را از دم گرفته و داخل خمير بنيه بزنيد و در روغن داغ داغ روي حرارت ملايم قرار دهيد، وقتي رنگ ميگوها طلايي شد آنها را بيرون آوريد و ميل كنيد.
عليرضا بي پروا
منيع : همشهری
ایندکس مطالب تایپک تهیه شده توسط
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
عزیز :
صفحه 1:ته چین مرغ - ابگوشت انار-شله زرد - خورش فسنجان با بادمچان - کباب جوجه - ماهی سرخ کرده - کتلت مرغ - اردور با قارچ - غذای سبزیجات
-------------------------
صفحه 2:نیمرو - قزل الا - خمیر پیتزا - شیرینی دانمارکی - انواع غذا ها با قارچ
-------------------------
صفحه 3:سالاد الویه - ته چین مرغ(برای بار دوم) - مایونز رژیمی - جو دو سر
فطیر مخلی خراسانی - نکاتی در باره شیرینی و کیک - نکاتی در باره پخت مربا - قهوه
---------------------------
صفحه 4:تورتیلا - سس میگو - انواع خوراک با میگو - خوراکهای با گوشت چرخ کر ده ماهی - سوپ عدس و سیر - خوراک سیب تره فرنگی و سیب زمینی - ماهی در فر - لازانیای سبزیجات - پیراشکی پنیرگیاه خواران
---------------------------
صفحه 5:قیمه گیاه خواران - کوکوی کدو - انواع نان - پیتزای دریایی - بریانی - قلیه ماهی - شامی لپه - خورش الو اسفناج
--------------------------
صفحه 6:اش شله قلمکار - کاپوچینو - سالد تن - خورش کاری با ماهی - کرفس با سس طلایی - سیب زمینی ورقه ای قالبی - شیشلیک
---------------------------
صفحه 7:دلمه - پیتزای ژامبون با ماهی - فلافل ابادانی - ترشه کباب شمالی - اردور با تخم مرغ - بادمجان و کدوی تو پر
-------------------------
صفحه 8:کوکوی بادمجان - اسپاگتی - خورش الو اسفناج - کنلت مرغ - دلمه فلفل با ماکارونی - فیله ماهی لیمو - کالزونی - سوپ کلم یونانی - برشت
--------------------------
صفحه 9:پودینگ هویج و برنج - اموزش غذا با ماکرو ویو - دلمه کدو - کتلت سیب زمینی -
-----------------------------
صفحه 10: کوکوی سبزیجات - کوکوی کدو - سوپ اسپانیایی پیتزای لوبیا با گوشت چرخ کرده - پیتزای سوسیس - پیتزای دریایی - سس فلافل
------------------------
صفحه 11:زرشک پلو- کنتاکی مرغ - شش کباب - پخت پیتزاهای دانشجویی - اموزش استفاده از ماکروویو
-----------------------
صفحه 13: - ساندویج مرغ - پخت بریج - مایونز -
------------------------
صفحه 14: سس خردل - کال کباب - زیتون پرورده - مایونز - ترشی پوست لیمو - سس گریبیش
---------------------
صفحه 15:خورش مهاراجه - غذای هندی - تکه ها گوشت تند - کوفته با سس گوجه و بادمجان - تخم مرغ -
--------------------
صفحه16: نان گردویی
-------------------------
صفحه 17:سوپ جو - خورش هندی با کاری - حلوای رشته فرنگی - رولت خرما - ماهی شکم پر
-------------------------
صفحه 18:پیراشکی پیتزا - حلیم - خوراك ميگوي پروانه اي- کلوچه ماهی - اش گوجه فرنگی - بیف استروگانف
-------------------------
صفحه 19: گلوله سیب زمینی با سس تند - کالزونه - نان نخودچی- ترشی پوست لیمو ترش - سس سبزیجات با ماست - نان شیرمال ترکی - تارت توت فریگی - سالاد کرفس
--------------------------
صفحه 20:روش صحیح سرخ کردن غذا - تاثیر ظروف استیل و تفلون بر غذا - گراتن سیب زمینی
----------------------------
صفحه 21: کاپو چینو - قهوه - یک نوع غذای شیرین اصفهانی
---------------------------
صفحه 25:سوسیس بندری - غذایی با مرغ -سالاد ماست - کباب کوبیده
---------------------------
صفحه 26:خورش ماهی - کرپ موز - راگو با تن ماهی - مربای بهار نارنج
----------------------------
صفحه 27:پیتزا چهارفصل - کباب ترکی - خمیر پیتزا - سالاد مرغ - سس رژیمی - قارچ پفکی
-------------------------------
صفحه 28:ترخینه - پلو مرغ سرخ شده - ساندونج گوشت بره - املت سبزیجات - استیک تن ماهی - املت یونانی - خوراک قارچ
--------------------------------
صفحه29:مکروویو - کوکو بادمجان
----------------------------------
صفحه 30:خورشت خلال
--------------------------------
صفحه 31:کباب ترکی خانگی
---------------------------------
صفحه 33:اقایون چطوری نیمرو دست میکنن- -کوکو کدو
-------------------------------
صفحه 34:فلافل
-------------------------------
صفحه 35:کشک بادمجان
-------------------------------
صفحه 36:املت اسپانیایی - خورش چینی با مرغ - تاپینگ پنیر
------------------------------
صفحه37:نیمرو با گوشت چرخ شده - -شیربرنج - فلافل - پاستیتسو
-------------------------------
صفحه 38:چیپس و پنیر - کباب غاز - کباب برگ
------------------------------
صفحه 39:کباب چنجه - کباب کوبیده - کباب حسینی- کباب با فلفل و سیب زمینی - استیک
-----------------------------
صفحه 40 :خوراک گوشت چرخ کرده - جوجه
----------------------------
صفحه 41 : ترشی البالو - زیتون پرورده - ترشی مخلوط با اب گوجه - ترشی هفت بیجار
--------------------------
صفحه 42:بورانی اسفناج - سیب زمینی پلو - کوکوی ماهی - دلمه با فیله مرغ
-------------------------
صفحه 43:کیک مرمری
------------------------
صفحه 44:کیک سیب نروژی -کیک شکلات و قهوه - شیرینی
-----------------------
صفحه 45:شیرینی گردویی - شنیتسل مرغ - معجون[/QUOTE]
نگهداري مواد غذايي در خانه
خوب فكر كنم تو آشپزخونه از اين جور موارد هم دونستنش بد نباشه
====================
به منظور جلوگيري از تکثير باکتريهايي که مسموميت غذايي ايجاد مي کنند ، دماي سردترين قسمت يخچال را بين صفر تا پنج درجه سانتيگراد تنظيم کنيد . براي کنترل درجه حرارت از دماسنج يخچال استفاده کنيد . فاسدشدني ترين مواد غذايي را در سردترين قسمت يخچال قرار دهيد .
براي آنکه يخچال در تمام اوقات سرد باقي بماند ، از پرکردن بيش از حد آن بپرهيزيد . در يخچال را طولاني تر از مدت لازم باز نگه نداريد . ذوب کردن يخ يخچال به طور منظم موجب خنک نگه داشتن آن و کاهش مصرف برق خواهد شد .
تکثير اغلب باکتريها در يخچال ، کند و در فريزر ، متوقف مي شود . اما يخچال يا فريزر نمي تواند باکتريها را نابود کند . بنابراين ، بايد از پخش و انتقال آنها از يک ماده غذايي به ماده غذايي ديگر جلوگيري کنيد .
گوشت خام و غذاهايي را که از حالت انجماد خارج مي شوند ، بايد در ظرف دردار نگهداري کنيد . با اين کار ،تراوش حاصل از آنها باعث آلودگي ساير مواد غذايي نمي شود .
اگر از گوشت خام يا غذايي که از حالت انجماد در آمده ، مايعي تراوش مي شود . آنها را در طبقه اي پايين تر از ماده غذايي پخته شده ( که حتماً درپوش محافظ دارد ) نگهداري کنيد . همچنين بايد از وارد شدن مايع تراوش شده به داخل سبزي و سالاد جلوگيري کرد .
در صورت امکان ، هنگامي فريزر را خاموش و برفک زدايي کنيد که ذخيره مواد غذايي داخل آن کم باشد . قبل از اين کار ، ترتيبي بدهيد تا مواد غذايي داخل فريزر را سرد نگه داريد . براي مثل : استفاده از فريزر همسايه يا جعبه هاي عايق يا پيچيدن مواد غذايي منجمد در تعداد زيادي روزنامه يا پتوي تميز به سرد نگه داشتن مواد غذايي منجمد براي مدت کوتاهي کمک خواهد کرد .
تخم مرغ را در يخچال نگهداري کنيد . معمولاً تخم مرغ را از زمان توليد تا هنگام فروش در دماي ثابت و خارج از يخچال به نحو مطلوب نگهداري مي شود . اما در خانه تخم مرغ در معرض تغييرات درجه حرارت است و بهتر است که در يخچال نگهداري شود ( ترجيحاً در بسته بندي اصلي تاريخ دار ) تا از رشد باکتريها جلوگيري به عمل آيد .
بهتر است تخم مرغهاي شکسته يا ترک دار را دور بريزيد .
مواد غذايي را به روشهاي مختلف بسته بندي مي کنند ، مانند کنسرو کردن ، استفاده از پوششهاي پلاستيکي ، بسته بندي تحت خلاء و بسته بندي در اتمسفر تغيير يافته ( که بسته ها به جاي هوا حاوي گازهاي ديگر مانند نيتروژن و يا دي اکسيد کربن هستند ). بسته بندي از هر نوع که باشد ، بايد دستوراتي که در مورد شرايط نگهداري ، کنترل دما و مدت زمان نگهداري در برچسب آن نوشته شده رعايت شود ؛ بويژه از زماني که بسته ، باز مي شود .
غذايي که تاريخ مصرف آن گذشته است ، دور بريزيد .
قزل آلای سرخ شده با انواع قارچ
مواد لازم :
ماهی قزل آلای استخوان گرفته چهار عدد
گوشت خرد شده و سرخ شده یکصد گرم
قارچ تازه و ریز شده شش فنجان
پیاز خرد شده یک و نیم فنجان
کره سه قاشق غذا خوری
روغن نباتی سه قاشق غذاخوری
جعفری تازه خرد شده سه قاشق غذا خوری
آویشن خشک یک و نیم قاشق چایخوری
آب لیموی تازه دو قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
3قاشق غذاخوری کره وروغن را در یک قابلمه نسبتا بزرگ با حرارت متوسط ذوب کنید . قارچ ها، پیاز،کرفس،جعفری وآویشن را به آن اضافه کنید وتا زمانی که قارچها قهوه ای شده وتمام آبشان تبخیر شود به پختن ادامه دهید و مرتبا به هم بزنید .
مخلوط را ازروی آتش بردارید آن را با گوشت سرخ شده و چاشنی هایی که دوست دارید به عنوان پر کننده و نمک وفلفل مخلوط کنید و بگذارید خنک شود قبلا فر را تا350 درجه فارنهایت گرم کنید .
شکم ماهی را باز کرده ، روی آن قطره قطره آب لیمو بریزید.نمک و فلفل بر آن بپاشید با یک قاشق از مخلوط به طور مساوی در داخل شکم ماهی بریزید و آن را ببندید ، سطح بیرونی ماهی را به کره آغشته کنید،تا زمان پخت کامل (تقریبا30 دقیقه) آن را در فرنگاه دارید. پس از این مدت ماهی را در ظرف قرار دهید وصرف کنید .
روش ديگر تهيه قهوه، ماركهاي معروف، 28 نوشيدني تهيه شده از قهوه...
- Vacuum: در اين روش از دم كن وكيوم استفاده شده كه شامل دو محفظه فوقاني و تحتاني مي باشد و توسط يك مـجرا حـاوي فــيلــتر به يكــديگر متصل شده است. پودر قهوه در بخش فوقاني قرار داده ميشود و آب در بخـش تحتاني. زماني كه آب داغ ميشود توسط فشار بــخار بـه بخش فوقـاني آمده و با پودر قهوه تركيب ميشــود. سپس با سرد شدن آب در بـخش تحتاني يك خلاء نسبي ايجاد شده كه مجددا آب كه اكنونقهوه آماده نوشيدن ميباشد به پايين باز ميگردد.
- Percolator: در اين روش از پركوليتور استفاده ميشود كه بارها و بارها آب داغ را از پودر قهوه عبور ميدهد.اين روش زياد قهوه مطبوعي در اختيارتان قرار نميدهد.
- Turkish: در ايـن روش از قـهـوه جـوش معمولي استفاده مي گردد. براي تــهيه قهوه ترك بايد از پودر قهوه ترك بسيار ريز اسـتفاده نمود. ابتدا يـك قاشـق مــرباخوري شكر و يك قاشق مرباخوري قهوه ترك را در يك فنجان آب سرد ريخته و هم بزنيد. سپس زير شعله قرار داده و به محض آنكه قهوه كف كرد از روي شعله آن را برداريد. اگر براي چندين نفر قهوه را سرو مي كنيد، كف را ابتدا ميان فنجانها بطور مساوي تقسيم كرده سپس قهوه را بريزيد.
- Espresso Machine: دستگـاه مـخـصـوص تـهـيه اســپرسو و كاپوچينو مي باشد. آب داغ با فشار زياد با قهوه تركيب مي گردد كه سبب خارج گشتن كامل عصاره قهوه ميگردد. پودر قهوه در اين روش بايد بسيار ريز باشد.
ماركهاي معروف قهوه
ماركهاي معروف قهوه عبارتند از: Maxwell، Nestle ،lavazza ،illy ،jacob
تورتيلا يا خوراك اسپانيولى
تخم مرغ از آن دسته موادغذايى است كه براى بدن حالت سازندگى دارد و از اين جهت حائز اهميت فراوان است. در هر رژيم غذايى تخم مرغ بايد گنجانده شود حتى اگر مقدار آن بسيار جزيى باشد. فقدان كامل آن ممكن است باعث ايجاد ناراحتى هايى در انسان شود. تخم مرغ به رشد بچه ها و جوانان كمك زيادى مى كند. پروتئين هاى آن از ارزش بيولوژيك فراوان برخوردار هستند. تخم مرغ حاوى ويتامين هاى Ackd و همچنين نمك هاى معدنى است. مقدار كلسيم آن زياد نيست (پوست تخم مرغ سرشار از كلسيم است) در عوض حاوى مقادير قابل توجهى فسفر و آهن است. هضم تخم مرغ سفت، بسيار راحت است.
غذا پختن بااستفاده از تخم مرغ بسيار ارزان، سريع، ساده و مقوى است. مسأله فقط اين است كه اين غذاها را از حالت يكنواختى تخم مرغ آب پز يا املت هميشگى و معروف خارج كنيد و با ايده هاى نو، غذاهاى جديدى درست كنيد. در اين ستون ما يك غذاى ساده با تخم مرغ را به شما آموزش مى دهيم.
مواد لازم براى شش نفر (البته شما مى توانيد به تناسب مهمان هايتان مواد را افزايش بدهيد)تخم مرغ ۵ عدد / سيب زمينى ۵عدد / پياز ۱ عدد بزرگ / سوسيس تند مزه ۱۰۰گرم / روغن / نمك و فلفل
روغن را داخل تابه بزرگى بريزيد و كاملاً داغ كنيد، سپس پيازهايى را كه قبلاً ريز و خرد كرده ايد به آن اضافه كنيد و به همراه سيب زمينى هاى حلقه حلقه شده خوب سرخ كنيد. بعد از اينكه نمك و فلفل اضافه كرديد به كمك كف گير سوراخ دار آنها را از روغن خارج كرده و دريك تورى سيمى بريزيد تا خوب روغنش گرفته شود. درون يك كاسه تخم مرغ ها را خوب بهم بزنيد. سوسيس را حلقه حلقه خرد كنيد و به تخم مرغ اضافه كنيد. پياز و سيب زمينى كه سرد شد آنها را نيز به تخم مرغ ها بيفزاييد. كمى روغن در تابه بريزيد، وقتى داغ شد مايه املت را داخل آن بريزيد و با حرارت متوسط بپزيد. يك روى غذا كه پخته شد آن را در ظرف ديگرى برگردانيد و داخل تابه دوباره كمى روغن بريزيد و املت را دوباره در تابه بيندازيد تا روى ديگر آن هم بپزد. بلافاصله «تورتيلا» را سرد كنيد.
دستورات پخت انواع خوراک با میگو
مواد لازم برای تهیه سس میگو:
4 قاشق سوپخوری
سس سویا (تیره) dark
2 قاشق سوپخوری
مری سس
2 قاشق سوپخوری
عسل
1 قاشق سوپخوری
زنجفیل
1 قاشق سوپخوری
نشاسته ذرت
2 قاشق سوپخوری
سرکه سیب
2/1 پیمانه
شیر نارگیل
2/1 پیمانه
آب
2 حبه
سیر رنده شده
طرز تهیه :
میگوها را پاک کرده سپس در مایع (سویا سس و روغن یا فیش سس و زنجفیل تازه را با هم مخلوط کرده) قرار می دهیم تا چند ساعت بماند و مزه بگیرد سپس دور آن را با ساقه پیازچه پیچیده در خمیر آماده شده فرو برده در روغن فراوان و داغ سرخ می کنیم و از سس که آماده کرده ایم در کنار آن گذاشته سرو می کنیم .
میگو پلو- برای 4 نفر
میگوی آماده شده
نیم کیلو
رب گوجه فرنگی
2 قاشق سوپ خوری
آب گوشت
یک لیوان
کره
150 گرم
آرد
یک قاشق سوپ خوری
پودر کاری
یک تا دو قاشق سوپ خوری
خامه
100 تا 150 گرم
برنج
نیم کیلو
تخم مرغ پخته شده
3 تا 4
نمک
به قدر کافی
طرز تهیه:
برنج را با 100 گرم روغن و کمی نمک به شکل کتۀ ساده طبخ می کنیم بعد به طریق زیر سس این خوراک را آماده می نمائیم. آرد را با 50 گرم کره کمی سرخ میکنیم. رب گوجه فرنگی را در آب گوشت حل کرده حرارت زیر آرد را ملایم می نماییم و آب گوشت را کم کم داخل آرد سرخ کرده می ریزیم بهم می زنیم تا سس کاملاً لطیف شود. کمی نمک و پودر کاری را اضافه می کنیم بعد از 2 تا 3 جوش در صورتیکه سس کمی غلیظ بود کمی آب می ریزیم و میگوهای آماده شده را اضافه می کنیم. ظرف گرد قشنگی را انتخاب می کنیم میگو را از روی آتش بر می داریم خامه را با آن مخلوط می کنیم و آنرا وسط ظرف می ریزیم و برنج را به شکل دایره دور میگو می کشیم و تخم مرغها را چهار قاچ کرده و اطراف برنج را با تخم مرغ و چند برگ جعفری تزیین می نماییم.
میگو با برنج
مواد لازم برای شش نفر : میگو 1 کیلوگرم - برنج 1 کیلوگرم – لوبیا سبز نیم کیلوگرم - پیاز 200 گرم – رب گوجه فرنگی 200 گرم – کاری 1 قاشق مرباخوری – زرد چوبه 1 قاشق چایخوری – دارچین 1 قاشق غذاخوری – زعفران آب شده 1 قاشق غذاخوری – نمک و فلفل به مقدار لازم .
طرز تهیه
پس از آب پز کردن میگوها آنها را پاک کرده و بصورت درشت چرخ میکنیم . سپس در پیاز داغ سرخ کرده به آن زرد چوبه ، نمک و فلفل و کاری اضافه می نماییم . لوبیا را به قطعات کوچک تقسیم کرده و مدتی در آب جوشانده و به مواد اضافه کرده سپس رب گوجه را در 2 لیوان آب حل کرده به مخلوط افزوده حرارت میدهیم تا آب ان خشک شود . برنج خیس شده را در آب جوش ریخته و وقتی نیم پز شد آب آن را صاف می نماییم ، کمی روغن ته قابلمه ریخته با سیب زمینی یا نان کف آن را می پوشانیم سپس یک لایه برنج و یک لایه میگو ریخته و در آخر زعفران آب شده را با دارچین و کمی روغن مایع به روی برنج می ریزیم و منتظر می مانیم تا دم بکشد .
سالاد الویه میگو
مواد لازم برای هشت نفر : میگو 1 کیلوگرم – سیب زمینی 5/1 کیلوگرم – خیار شور 1 کیلوگرم – تخم مرغ 8 عدد – کنسرو نخود فرنگی 3 قوطی – نمک به میزان لازم – سس مایونز 1 شیشه – روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری – خردل 1 قاشق غذاخوری – فلفل سیاه یا سفید 1 قاشق مرباخوری – سرکه 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
میگوها را در آب و نمک جوشانده و سپس پوست میگوها و روده پشتی آنها را خارج می کنیم . سپس آنها را شسته و با چرخ گوشت چرخ کرده یا با کارد به اندازه نخود آنها را ریز می کنیم . سیب زمینی ها و تخم مرغها را آب پز کرده و پس از پوست کندن به اندازه نخود فرنگی ریز می کنیم و خیارشورها را نیز بهمبن ترتیب ریز می نماییم . میگوها و سیب زمینی و تخم مرغ و خیارشور و نخود فرنگی را در ظرف مناسب با روغن زیتون ، سرکه ، خردل و نمک و سس مایونز کامل مخلوط کرده و در دیس ریخته با کارد خوب صاف می کنیم و برای تزیین از تربچه ، جعفری و زیتون استفاده می کنیم .
پیراشکی میگو
مواد لازم برای شش نفر : میگوی پاک شده 5/0 کیلوگرم – نخود 200 گرم – پیاز 2 عدد – گوجه فرنگی 100 گرم – جعفری ساطوری 100 گرم – آبلیمو 1 قاشق غذاخوری – زرد چوبه 1 قاشق مرباخوری – زعفران آب شده 1 قاشق غذاخوری – فلفل سیاه 1 قاشق غذاخوری – نمک به اندازه لازم .
طرز تهیه
میگوی پاک شده را با نخود نیم پز پوست گرفته چرخ می کنیم سپس با کمی پیاز رنده شده مخلوط کرده و نمک و زرد- چوبه به آن می افزاییم . بقیه پیاز را در روغن تفت داده و گوجه ها را رنده می کنیم سپس آبلیمو و زعفران را افزوده با میگو مخلوط کرده بمدت 10 دقیقه با ملایمت حرارت می دهیم پس از آنکه آب گوجه فرنگی خشک شد شعله را خاموش می کنیم . با مخلوط کردن 2 لیوان شیر 1 لیوان آرد و 1 عدد تخم مرغ و 1 قاشق مرباخوری بکینگ پودر در کاسه کوچک 20*20 سانتیمتر چرب شده قطعات نازک پنکیک درست کرده از مواد فوق 1 قاشق داخل لواش پنکیک ریخته لواش را مثل بقچه روی هم می آوریم و محکم لوله می کنیم و در داخل تابه بزرگ کمی روغن ریخته پس از داغ شدن پنکیک ها را در روغن گذاشته اطرافش را سرخ می کنیم سپس در دیس چیده و با حلقه های گوجه فرنگی و جعفری تزیین می کنیم .
کتلت میگو
مواد لازم برای هشت نفر : میگوی پاک شده 1 کیلوگرم – سیب زمینی 1کیلوگرم – تخم مرغ 3 عدد – پیاز 50 گرم –بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری – زرد چوبه 1 قاشق چایخوری – نمک و فلفل به میزان لازم .
طرز تهیه
ابتدا میگوهای پاک شده را چرخ کرده و با پیاز رنده شده و سیب زمینی آب پزو چرخ شده مخلوط می کنیم . تخم مرغ -ها را شکسته پس از افزودن بکینگ پودر ، نمک و فلفل و زرد چوبه خوب بهم می زنیم . میگو و سیب زمینی را با مایع تخم مرغ مخلوط کرده بصورت خمیر یکنواختی در می آوریم . از این خمیر با دست یا قالب کتلت تهیه کرده و روی سطح صاف که کمی آرد سوخاری جهت جلوگیری از چسبندگی روی آن قرار داده ایم گذاشته و کم کم آنها را در تابه حاوی روغن سرخ می کنیم . پس از تزیین با جعفری و خیار شور ، لیمو ترش و نخود فرنگی سر سفره می بریم .
شنیسل میگو
مواد لازم برای چهار نفر : میگو 1 کیلوگرم – تخم مرغ 3 عدد – آرد 5/1 لیوان – پیاز 1 عدد – ماست 2 قاشق غذاخوری - بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری – نمک و فلفل به میزان لازم .
طرز تهیه
میگو را در آب نمک چوشانده پس از خنک شدن پوست آن را جدا نموده و روده پشتی را خارج می نماییم . پس از شستشو دوباره می گذاریم تا کامل خشک شود . پیاز را رنده کرده و آب آن را با تنظیف گرفته و روی میگوها میریزیم و نمک و فلفل مورد دلخواه را بر روی آن می پاشیم . تخم مرغها را شکسته و خوب بهم می زنیم سپس آرد را به آن افزوده ماست و بکینگ پودر را با کمی نمک اضافه نموده مجدداً بهم می زنیم نا کاملاً مخلوط شوند هر کدام از میگوها را به مایه حاصل از تخم مرغ و آرد و ماست فرو برده و در داخل تابه محتوی روغن داغ تا تبدیل شدن به رنگ طلایی
سرخ میکنیم وقتی تمام میگوها به همین روال سرخ شدند در دیس چیده و از سیب زمینی سرخ کرده و گوجه فرنگی و جعفری برای تزیین آن استفاده می کنیم .
ماکارونی با میگو
مواد لازم برای شش نفر : میگو 1 کیلوگرم – ماکارونی 1 کیلوگرم – سیب زمینی 200 گرم – پیاز 100 گرم – رب گوجه فرنگی 4 قاشق – کاری 1 قاشق مربا خوری – زردچوبه 1 قاشق چایخوری – آب لیمو 2 قاشق غذاخوری – برگ بو یا میخک 3 عدد – دارچین ( در صورت تمایل ) 10 گرم – زعفران آب شده 1 قاشق – نمک و فلفل بمقدار لازم .
طرز تهیه
طبق معمول میگوها را در آب نمک چوشانده و پس از خنک شدن پوست می کنیم و روده پشتی آن را خارج می نماییم و با استفاده از شبکه درشت چرخ می کنیم (یا با کارد میگوها را ریز می کنیم ) پیاز را به اندازه نخود خرد کرده در روغن سرخ می کنیم و میگوی چرخ کرده و زردچوبه را به مدت یک دقیقه تفت می دهیم .سپس رب گوجه فرنگی آب شده ، کاری ، نمک و فلفل و آبلیمو و برگ بو یا میخک را به آن افزوده بمدت 10 دقیقه می جوشانیم . ماکارونی ها را حدود 10 دقیقه جوشانده سپس آبکش نموده بمدت 2 دقیقه در آب سرد می ریزیم و مجدداً آبکشی می کنیم . ته قابلمه را چرب نموده با سیب زمینی یا نان لواش می پوشانیم سپس بترتیب یک لایه ماکارونی و یک لایه میگو می ریزیم تا کلیه مواد تمام شود . آنگاه زعفران آب شده و دارچین را ریخته 30 دقیقه بملایمت حرارت می دهیم .
آشپزی با گوشت چرخ شده آماده ماهی( فیتوفاگ(
ترکیبات موجود در100گرم این محصول که ماهی خالص می باشد شامل موارد زیر است :
پروتئین 7/16 گرم
پروتئین قابل هضم 2/15 گرم
چربی 03/5 گرم
کلسیم 32/0 گرم
فسفر 26/0 گرم
انرژی 1070 کیلوکالری
با توجه به نظر محققین و دانشمندان علوم و تغذیه که گوشت ماهی را بدلیل وجود اسیدهای چرب امگا3 و آنتی اکسیدان ، کنترل کننده بسیاری از بیماریهااز جمله بیماریهای قلبی عروقی – دردهای مفاصل – آلزایمر- گواتر – آسم – هپاتیت – افسردگی – کلیه اختلالات عصبی و رفتاری ... می دانند ، ما نیز توصیه می کنیم این محصول عالی را در اکثر خوراکهای مصرفی روزانه جایگزین گوشت قرمز نموده و با سلیقه ویژه بانوان محترم سفره غذایی رنگینی برای تمام اعضاء خانواده فراهم نمایید.
علاقمندان می توانند جهت اطلاعات بیشتر با آدرس و تلفن های دفتر همیاران دریان : تهران – خ ستارخان – خ باقرخان – پ 41 – طبقه همکف 6948494 – 6937582 تماس حاصل نمایند .
دستورات آشپزی با گوشت چرخ کرده ( فیتو )
لوبیا پلو با ماهی
مواد لازم برای چهار نفر : 1- ماهی (فیتو) 250 گرم 2- لوبیا سبز سرخ شده 200 گرم 3- برنج آبکش شده چهار پیمانه 4- زعفران دم شده 3 قاشق چایخوری 5- پودر سیر 1 قاشق سوپخوری 6- نمک و فلفل به میزان لازم 7- زیره آسیاب شده 1 قاشق چایخوری 8- دارچین 1 قاشق مرباخوری 9- کره 200 گرم
10- روغن 100 گرم 11- پیاز داغ 2 قاشق سوپخوری 12- رب گوجه فرنگی یک دوم پیمانه
طرز تهیه :
برای تهیه خوراک و سس این غذا ابتدا روغن را در ظرفی مناسب ریخته ، پیاز ، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده روی حرارت قرار دهید . گوشت ماهی را به سس اضافه نمائید و تفت دهید. سر و دم لوبیا را بگیرید و در ابعاد نیم سانتیمتری برش بزنید و سرخ کنید و به این سس اضافه نمائید . همچنین رب گوجه فرنگی را به مواد قبلی بیفزائید و 3 پیمانه آب روی آن بریزید . پودر سیر را هم اضافه کنید وقتی جوش آمد حرارت را کم کنید و بگذارید تا به روغن افتد . بعد دارچین و زیره را اضافه کنید و هم بزنید . تا اینجا غذای مورد نظر آماده شده است .
یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و کمی کره ته آن قرار دهید ، مقداری از برنج آبکش شده را روی آن بریزید ، بعد یک لایه از خوراک را روی آن برنج بکشید و این کار را به همین ترتیب ادامه بدهید تا برنج و خوراک شما تمام شود . در پایان زعفران را در چند قسمت برنج بریزید و دم کن را روی برنج قرار دهید . حرارت را متوسط کنید وقتی غذا بخار کرد حرارت را کم کنید تا کاملاً دم بکشد .
ماکارونی ماهی
مواد لازم برای چهار نفر : 1- ماهی (فیتو) 500 گرم 2- ماکارونی 1 بسته 3- پیاز رنده شده 1عدد متوسط 4- هویج نگینی خرد شده 1 پیمانه 5- کنسرو نخود فرنگی 1 پیمانه 6- سیر خرد شده 5 حبه 7- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری 8- نمک و فلفل به میزان لازم 9- تخم گشنیز و زیره آسیاب شده 1 قاشق مربا خوری 10- آبلیمو یک سوم پیمانه 11- زرد چوبه به میزان لازم 12- روغن یا کره 250 گرم 13- کره 250 گرم .
طرز تهیه :
پیاز را داخل یک ماهیتابه مناسب ریخته و کره را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب پیاز جمع شود بعد سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید و بعد ماهی را اضافه کنید و تفت دهید . نمک و فلفل و یک قاشق چایخوری زرد جوبه را افزوده تفت دهید . ادویه را نیز اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده تفت دهید . سپس هویج و نخود فرنگی را اضافه و با هم مخلوط نمائید . کمی سرخ کرده و در آخر آبلیمو و یک پیمانه آب به این مواد اضافه کنید . حرارت را کم کرده در ظرف را بگذارید تا به روغن بیفتد . داخل یک قابلمه مناسب را چرب کرده ماکارونی آبکش شده و سس ماهی را که آماده کرده اید به ترتیب در لایه های مختلف قرار دهید . روی آن را دمکن بگذارید و با حرارت ملایم گاز بمدت 35 دقیقه بپزید.
کتلت ماهی
مواد لازم برای چهار نفر : 1- ماهی (فیتو) 1 کیلوگرم 2- سیب زمینی پخته و رنده شده 2 عدد متوسط 3- سیب زمینی خام رنده شده 3 عدد متوسط 4- پیاز رنده شده 1 عدد متوسط 5- سیر رنده شده 1 قاشق سوپخوری 6- آبلیمو یک چهارم پیمانه 7- پیازچه ساطوری شده یک چهارم پیمانه 8- تخم مرغ 2 عدد 9- نمک و فلفل به میزان لازم 10- ادویه 1 قاشق چایخوری 11- روغن به مقدار لازم .
طرز تهیه :
ماهی (فیتو) را داخل یک کاسه بزرگ ریخته و به ترتیب پیاز رنده شده ، سیر ، سیب زمینی پخته و خام رنده شده ، آبلیمو ، پیازچه ساطوری شده ، تخم مرغ ها و نمک و فلفل را بیفزایید . این مخلوط را خوب ورز دهید تا تمام مواد بصورت کامل با هم مخلوط شوند . روغن را داخل تابه ریخته ، روی حرارت قرار دهید تا گرم شود . از مخلوط به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته ، به کمک دست آن را بصورت بیضی فرم دهید و در روغن سرخ کنید . کتلت های سرخ شده را در دیس مناسب قرار دهید و اطراف آن را با گوجه فرنگی و سبزیجات تزئین نمائید .
کباب تابه ای ماهی
مواد لازم برای شش نفر : 1- ماهی (فیتو) 1 کیلوگرم 2- گوجه فرنگی 5 عدد 3- پیاز حلقه شده 1 عدد 4- پیاز رنده شده 1 پیمانه 5- فلفل دلمه ای 2 عدد 6- نمک و فلفل به میزان لازم 7- سماق 1 قاشق غذاخوری 8- آبلیمو یک چهارم پیمانه 9- پودر سیر 1 قاشق مرباخوری 10- روغن یک سوم پیمانه .
طرز تهیه :
گوشت خالص ماهی را داخل ظرفی مناسب قرار داده پیاز رنده شده را روی آن بریزید . نمک و فلفل ، آبلیمو و پودر سیر را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید. یک ماهیتابه مناسب انتخاب کنید مایه را داخل آن پهن کنید و پیاز ورقه شده و فلفل دلمه ای حلقه شده را روی آن بچینید . یک دوم پیمانه آب و یک سوم پیمانه روغن روی آن بریزید در ظرف را بگذارید و به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید . سپس در ظرف را برداشته با کاردک مخصوص آشپزی کباب رابه چند قسمت برش داده و برگردانید و سماق را روی کبابها بریزید و درب ماهیتابه را بسته تا آب آن تبخیر شود وقتی هر دو طرف کبابها طلایی شد ، گوجه فرنگی ها را حلقه حلقه کرده روی کباب قرار دهید . درب ماهیتابه را مجدداً بگذارید تا گوجه ها هم بپزد . این کباب را معمولاً با پلو سرو میکنند.
فلافل ماهی
مواد لازم برای چهار نفر : 1- ماهی (فیتو) 300 گرم 2- نخود خیس شده 400 گرم 3- پودر زیره سبز 1 قاشق مرباخوری 4- تخم مرغ 2 عدد 5- پیاز رنده شده 1 عدد متوسط 6- سیر له شده 2 حبه 7- گشنیز خرد شده 3 قاشق سوپخوری 8- بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری 9- نمک و فلفل ، زرد چوبه و روغن به میزان لازم .
طرز تهیه :
ابتدا ماهی ، نخود چرخ شده ، پیاز رنده شده ، سیر له شده و گشنیز کاملاً ساطوری شده را با هم مخلوط کرده سپس پودر زیره ، نمک ، بکینگ پودر ، فلفل و زرد چوبه را به مواد اضافه کرده و خوب ورز دهید تا مخلوط شود . سپس از مواد به اندازه یک گردو برداشته و در روغن فراوان سرخ کنید . این غذا را همراه نان باگت ، خیار شور ، کاهو و گوجه فرنگی سرو میکنند .
ساموسای هندی با ماهی
مواد لازم برای چهار نفر : 1- ماهی (فیتو) 300 گرم 2- سیب زمینی متوسط 3 عدد 3- گشنیز خرد شده 3 قاشق غذاخوری 4- پیاز خرد شده 1عدد متوسط 5- پودر زیره 1 قاشق مرباخوری 6- پودر سیر 1 قاشق چایخوری 7- فلفل قرمز به میزان لازم 8- شنبلیله خشک 2 قاشق مرباخوری 9- نمک و زرد چوبه به میزان لازم 10- روغن برای سرخ کردن به میزان لازم .
طرز تهیه :
درون تابه کمی روغن ریخته سپس پیاز را در آن تفت میدهیم و ماهی را به آن اضافه کرده همراه نمک و زرد چوبه آن را خوب تفت می دهیم . سپس فلفل و سیر را همراه پودر زیره ، پودر تخم گشنیز ، پودر سیر ، شنبلیله خشک و گشنیز تازه به مواد درون تابه اضافه کرده خوب تفت میدهیم . حالا سیب زمینی خرد شده را به مواد اضافه کرده و مواد را از روی حرارت برداشته و مقداری از مواد را روی هر تکه نان قرار داده و بصورت مثلثی آن را پیچیده و در روغن سرخ کرده میل می کنید .
اسمک ماهی
مواد لازم برای چهار نفر : 1- ماهی (فیتو) 400 گرم 2- سیر له شده 2 حبه 3- پنیر پیتزای ورقه ای 1 بسته 4- قارچ خرد شده 100 گرم 5- سس قرمز 2 قاشق سوپ خوری 6- آویشن 1 قاشق مرباخوری 7- نمک و فلفل به میزان لازم 8- نان تست 1 بسته .
طرز تهیه :
ابتدا در قابلمه ای سیر و ماهی را کاملاً با هم تفت داده و سپس نمک و فلفل را به آنها افزوده و بعد قارچ خرد شده و آویشن را به مواد اضافه کرده خوب تفت می دهیم ، سپس درب ظرف را می گذاریم . کمی که نرم شد مواد را از روی حرارت بر میداریم و نان تست را در دستگاه ساندویچ ساز قرار می دهیم . به این صورت که در کف آن یک تکه نان قرار داده و روی آن را با کمی سس قرمز آغشته کرده سپس مقداری از مواد (حدوداً 1 قاشق غذاخوری ) روی سطح نان پهن می کنیم . سپس یک لایه پنیر پیتزا را روی سطح نان قرارداده و یک تکه نان دیگر هم روی مواد قرار می دهیم . دستگاه را به مدت 5 تا 7 دقیقه روشن می کنیم تا دو طرف نانها کاملاً برشته شود .
سوپ عدس و سير براي افراد ديابتي نوع (ii)
مواد لازم:
225 گرم( حدود 1 ليوان)
عدس قرمز (شسته شود)
2 عدد ( ساطوري شده)
پياز
2 حبه( ساطوري شده)
سير بزرگ
1 عدد( ساطوري شده)
هويج
2 قاشق سوپخوري
روغن زيتون خالص
5/1 ليتر
آب مرغ
2 قاشق سوپخوري
سركه
به مقدار لازم
فلفل و نمك
براي تزئين
برگ كرفس
طرز تهيه:
عدس قرمز، پياز، سير، هويج، روغن زيتون و آب مرغ را با هم مخلوط كرده و روي حرارت متوسط اين مواد را به جوش آورده، سپس حرارت را كم كنيد تا به مدت 5/1 ساعت روي حرارت بماند. گاهي سوپ را به هم بزنيد تا به ته ظرف نچسبد. سركه يا آبليمو، نمك و فلفل را بيفزاييد.
اگر سوپ خيلي غليظ شد، كمي آب بيفزاييد. سپس آن را در ظرف مورد نظر ريخته و با برگ كرفس تزئين كنيد.
نكات تغذيه اي:
اين غذا به دليل دارا بودن عدس و سبزيجات از فيبربالايي برخوردار است. عدس قرمز مزه بسيار خوبي به سوپ مي دهد و در ضمن، از قبل احتياج به خيس كردن ندارد.
خوراك سيب ، تره فرنگي وسيب زميني
( غذايي براي بيماران مبتلا به آرتريت يا التهاب مفاصل ) مواد لازم براي 6 نفر :
5/1 كيلو
سيب زميني
3 بوته
تره فرنگي خرد شده
4 قاشق غذاخوري
روغن زيتون
3 عدد
پياز خرد شده
1 بوته كوچك
كرفس خرد شده
2 عدد
سيب زرد بزرگ
50 گرم
آرد يا نشاسته سيب زميني
2 ليوان سرخالي (450 ميلي ليتر)
شير پاستوريزه
75 گرم ( در آسياب نرم شود)
مغز تخمه كدو
1 قاشق غذاخوري
كنجد
به مقدار لازم
نمك و فلفل سياه
طرز تهيه:
از قبل فر را با حرارت 180 درجه سانتي گراد يا 350 درجه فارنهايت كنيد. سيب زميني ها را خوب تميز كرده و به تكه هاي نازك ببريد. اگر در مورد تكه كردن سيب زميني ها مشكل داريد همه آنها را بپزيد. بعد از اين كه به طور كامل خنك شد آنها را خرد كنيد.
سيب زميني ها را همراه با تره فرنگي بخارپز كنيد.
سپس ظرف مخصوص فر را كمي، چرب كنيد. نصف سيب زميني ها را در آن ظرف بچينيد و تمام تره فرنگي را به صورت يك لايه روي آن بريزيد.
پوست سيب ها را بكنيد و هسته آن را درآورده و به صورت مكعبي شكل خرد كنيد.
3 قاشق غذاخوري روغن زيتون در تابه بريزيد و به آرامي پيازها، كرفس و سيب ها را تفت دهيد تا زماني كه پياز و كرفس نرم شود.
همچنين مي توانيد نشاسته ذرت را اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد . سپس شير را به تدريج اضافه كنيد و پخت را ادامه دهيد تا اين كه سس اندكي غليظ شود. با قاشق اين سس را روي سيب زميني و تره فرنگي ها بريزيد. سپس با باقي مانده ي تكه هاي سيب زميني روي آنرا بپوشانيد.
روغن زيتون را با برس روي سيب زميني ها بماليد. ادويه ها( نمك و فلفل) را پاشيده و سپس روي آن پودر تخمه كدو تنبل( 1 قاشق) و كنجد را بپاشيد.
مدت پخت غذا 20 تا 30 دقيقه است. زماني كه سيب زميني هايي كه در روي غذا است قهوه اي شد، غذا آماده ي خوردن است.
نكات تغذيه اي :
آرتريت به التهاب مفاصل گفته مي شود كه با درد مفصل و خشكي آن مشخص مي شود.
اسيدهاي چرب اُمگا- 3 كه در ماهي و دانه هاي خوراكي مثل بذرِكتان، گندم و لوبياي سويا وجود دارد، التهاب مفاصل را كاهش مي دهند. اسيدهاي چرب تك اشباعي (mufa ) نيز مانند اسيدهاي چرب اُمگا-3 عمل مي كنند كه در بيشتر سبزيجات و روغن زيتون ( اولين روغني كه در نواحي مديترانه استفاده شد) يافت مي شوند.
در تهيه اين غذا از دانه هاي خوراكي مثل كنجد و تخمه كدو ؛ از انواع سبزيجات مانند سيب زميني، تره فرنگي، پياز و كرفس و همچنين از روغن زيتون استفاده شده است كه همگي براي كاهش درد آرتريت يا التهاب مفاصل مفيد هستند.
طبخ ماهي در فر و بدون استفاده از روغن براي افراد با كلسترول بالا
مواد لازم:
1 عدد ( به تعداد نفرات)
ماهي قزل آلا
2عدد
گوجه فرنگي حلقه شده
1عدد
ليموترش تازه حلقه شده
به مقدار لازم
نمك
به مقدار لازم
پودر زنجبيل
به مقدار لازم
سير و شويد تازه
طرز تهيه:
بهترين روش طبخ براي ماهي قزل آلا به اين نحو است كه ماهي را شسته و بعد از تميزكردن داخل شكم آن را كمي سيرتازه بماليد و مقداري پودر زنجبيل و نمك به آن بزنيد و مقداري شويد تازه درون شكم قرار داده و بگذاريد يك ساعت در يخچال بماند.
بعد از يك ساعت ماهي را از يخچال بيرون بياوريد و با استفاده از برس آشپزخانه كمي روغن( حدود نصف قاشق غذاخوري روغن زيتون) روي آن بماليد.
روي كاغذ آلومينيوم چند حلقه گوجه فرنگي بگذاريد و بعد چند حلقه ليموترش و بعد ماهي را روي گوجه و ليموترش قرار دهيد و بعد دوباره ليموترش و گوجه فرنگي روي ماهي بچينيد و سپس كاغذ را محكم ببنديد و در فر روي ميله هاي وسط با درجه حرارت 250- 220 درجه سانتيگراد بگذاريد. در مدت نيم ساعت تا 45 دقيقه ماهي آماده مي شود و عصاره گوجه و ليموترش به خورد ماهي مي رود و بسيار خوشمزه است.
نكات تغذيه اي :
نكته قابل توجه اينكه افراد با كلسترول بالا نبايد پوست ماهي را استفاده كنند. خوردن ليمو ترش تازه به همراه ماهي باعث افزايش جذب آهن آن در بدن مي شود زيرا ليمو ترش داراي ويتامين C است كه كمك كننده جذب آهن است.
لازانياي سبزيجات گياهخواران
مواد لازم :
يک عدد متوسط
بادمجان
يک عدد
پياز(درشت خرد شده)
2 حبه
سيرخرد شده
150 ميلي ليتر يا دو سوم ليوان
آب سبزيجات
200 گرم
قارچ ورقه شده
400 گرم
گوجه فرنگي بدون پوست (خردشود)
2 قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي
يک چهارم قاشق مرباخوري
پودر زنجبيل
يک قاشق مرباخوري
سبزيجات خشک معطر(اورگانو و رزماري)
حدود 12 برگ
لازانيا
25 گرم
کره
25گرم يا 2 قاشق غذاخوري سر پر
آرد
5/1 ليوان
شير
کمي
رنده جوزهندي
200 گرم
پنير گودا و پنير موتزارلا
به اندازه لازم
نمک و فلفل
طرز تهيه:
بادمجان ها را شسته و با پوست به صورت مکعب هاي 5/2 سانتي متري مي بريم. در قابلمه پياز و سير را با کمي روغن تفت داده، سپس بادمجان ها و قارچ را اضافه کرده، باز کمي تفت مي دهيم. پس از آن رب گوجه، پوره گوجه فرنگي، آب سبزيجات، زنجبيل، نمک، فلفل و سبزي معطر را به آن اضافه مي کنيم مي گذاريم آهسته بپزد و آبش تبخير شود.
براي درست کردن سس، کره را در قابلمه ريخته، سپس آرد را اضافه مي کنيم و کمي تفت مي دهيم. پس از آن شير و جوز را اضافه کرده و مرتب هم مي زنيم تا غليظ شود. در آخر نمک را به آن مي افزاييم.
لازانياها را در آب جوش پخته و روي دستمال تميز آشپزخانه مي گذاريم. آن گاه فر را در حرارت 200 درجه سانتي گراد گرم کرده و ته قالب مخصوص( اندازه حدود 20×30 سانتي متر) را چرب کرده، يک مقداري از سبزيجات مي ريزيم، سپس يک ورق لازانيا را روي آن گذاشته و مقداري از سس سفيد مي ريزيم و اين کار را تکرار مي کنيم. در آخرين لايه، ابتدا سس سفيد و بعد مخلوط پنيرها را مي پاشيم و در فر مي گذاريم تا سه ربع بماند و روي آن طلايي شود.
طرز تهيه سس سفيد براي لازانيا:
مواد لازم:
کره
50 گرم
آرد سفید
2 قاشق سوپخوری
شیر
2 فنجان
نمک و فلفل
به مقدار دلخواه
طرز تهيه: کره را آب کرده و آرد را با آن کمي تفت مي دهيم. شير ار به تدريج اضافه مي کنيم تا سس صاف و يکنواخت و غليظ شود. سپس نمک و فلفل را اضافه مي کنيم. حالا سس آماده مصرف است.
نکات تغذيه اي :
در تهيه اين لازانيا از گوشت استفاده نشده است و غذاي مناسبي براي افرادي است که رژيم گياهخواري دارند.