سلام اردی
اگه کلا بین این دو مورد می خوای انتخاب کنی من نظرم رو P5QL SE هست اسلات اضافی مین P43Twins1600 یا پشتیبانی رمهای DDR3 چیزی نیست که خیلی به کارت بیاد و مدل EPU هم چون فکر می کنم سیستم مدت طولانی روشن هست حتما بدردت می خوره و و برق هم که داره گرون میشه البته که قراره در پایان سال 92 انرژی آزاد بشه :دی
اما در مورد مقدار رم اینکه ویندوزی که استفاده می کنی باید 64 بیت باشه با قابلیت نمایش و استفاده از 4 گیگ رم به بالا و خود چیپست هم باید بتونه این مقدار و بیشتر رو پشتیبانی کنه و اینکه مادربورد مورد نظر با ویندوزهای مختلف و جدید 7 -Vista ... بهینه و سازگار باشه وقتی رم شما تو بایوس 4 گیگ شناخته بشه بعد از اون هر مشکلی (نمایش مقدار صحیح یا استفاده از کل حافظه) مربوط به نرم افزار و سیستم عاملت و یا قطعات آنبورد و جانبی هست که فضایی اشغال یا آدرس دهی می کنن میشه.در مورد نرم افزارها هم مشکل خاصی نیست اکثر نرم افزارهای رایج یا نسخه 64 بیتی دارن و یا 32 بیتی راحت روی 64 بیتی اجرا میشه ولی برای درایور قطعات مخصوصا قدیمی ها باید بگم 64 بیتی خیلی سخت گیر میاد...
در آخر من تاپیک قبلیت رو نخوندم ولی حتما بایوس و درایور چیپست رو بروز کن اگه گرافیکت حافظه اشتراکی داره غیر فعالش کن و البته تنظیماتی برای بوت هست که فعلا نیازی نیست تستش کنی