تفاوت بين دو رشته IT managementو IT engineering در چيست ؟
Printable View
تفاوت بين دو رشته IT managementو IT engineering در چيست ؟
سلام دوست خوبم...
در مورد سوال شما، در رشته ي IT management در سال اول تغريبا شما دروس عمومي IT را مي گذرانيد با اين تفاوت كه در IT management به جاي رياضيات مهندسي شما رياضات عددي را خواهيد خواند ولي تقريبا از اواخر سال اول دروس مربوط به رشته هاي managemen دروس مركزي كار مي شوند ضمن اينكه بد نيست بدانيد IT management براي فوق ليسانس از رشته هاي managemen حساب مي شود.
در حالي كه در رشته هاي IT engineering درس رياضيات مهندسي در دو ترم اراـه شده و از سال دوم دروس اختصاصي رشته IT شروع خواهد شد در دانشگاه من رشته هاي زير براي IT engineering اراـه مي شود:
1. software engineering
2. information system engineering
3. software engineering & game design
و چندتاي ديگر...
اگر سوالي جزـي تر داريد من در خدمت شما هستم.
عزيز اصولا دروس مهندسي با دروس كارشناسي ها فرق دارند
مثلا مهندسان it و مهندسان كامپيوتر و متخصصان نرم افزار با هم در يك رده كار نمي كنند رشته هاي مهندسي عمدتا براي مديريت پروژه ها هستند تا طراحي آن ها
اما اولا it managment يك مجموعه رشته است كه با مهندسي فرق داره بيشتر روي قسمت هاي مستقيم در رابطه ي طراحي شبكه مربوط مي شه و مهندسي it جنبه هاي طراحي كلي و مدريتي رو در بعدي بزرگتر در بر مي گيره
مجله امريکايي computer world جديدترين شماره اش (17 جولاي) را اختصاص داده به آينده مالي مشاغل حوزه IT . ... سه گروه تحقيقي نتيجه گرفته اند که در سال 2010 ميلادي، يعني حدودا ده سال بعد از پيشرفت اينترنت و IT ، مهمترين مهارت براي پيشرفت شغلي در حوزه کامپيوتر ، نه مهارتهاي تکنيکي و برنامه/کد نويسي، بلکه تسلط بر دانشهاي مديريت و بيزينس و سرويس دهي به مشتري است. بويژه در کشورهايي چون امريکا که out sourcing (محول کردن سرويسها/توليدات به کشورها/بيزينس هاي خارجي - بخاطر پايين بودن دستمزد و هزينه هايشان) ، و اتوماسيون خط توليد/سرويس/برنامه نويسي ، باعث حذف تعدادي از مشاغل خواهد شد. کلا آگاهي از چنين تغييراتي مي تواند براي دانشجويان و افرادي که بدنبال تغيير يا انتخاب رشته هستند بسيار مفيد باشد. در زير، نتيجه اين تحقيق را مي بينيد:
مشاغلي که پولسازتر خواهند بود:
Enterprise architecture (طراحي بلو پرينت و ساختار يک سازمان/ بيزينس)
Project leadership (رهبري پروژه ها)
Business process re-engineering (باز طراحي/ بازسازي پروسه کاري يک بيزينس)
Project planning, budgeting and scheduling (طراحي،پيش بيني/اختصاص بودجه ،منابع انساني و وظايف )
Third-party provider managers ( مديراني که سرويس هاي کنتراتي را براي سايرين انجام مي دهند)
Systems analysis ، Systems design ، Network design ، Systems auditing ( طراحي ، آناليز و بازرسي سيستم و شبکه ها )،
IT security planning and management (برنامه ريزي و مديريت امنيت)
Storage administrator ( نظارت بر نگهداري و طبقه بندي اطلاعات)
Customer-facing application development ( پرتال هايي که مستقيما به مشتري سرويس مي دهند و اطلاعات مي گيرند ، مثل عَابر بانک و باجه هاب آنلاين و غيره)
Artificial intelligence (هوش مصنوعي و طراحي گيم ها و غيره) ،
Data mining ( تحليل و بررسي اطلاعات خام از زواياي مختلف )
Data warehousing (طبقه بندي ، چينش و نگهداري اطلاعات )
Business intelligence ( دانش، تخصص ، تکنيکها و تکنولوژي و سياست هايي که يک بيزينس بايد براي تبديل اطلاعات به سرويس/کالا و نهايتا راضي نگهداشتن مشتري و دريافت سود بيشتر بکار ببرد.)
مشاغلي که دستمزد کمتري خواهند داشت:
Legacy skills ( در صنعت کامپيوتر، منظور از Legacy يعني زبان ها و اپليکشن / پکيج هايي که کهنه - از رده خارج - شده اما هنوز هم استفاده مي شوند از جمله COBOL, DB2, SQL, JCL, TSO, ISPF, Assembler, CLIST, Focus, Syncsort, DFSort )
Continuity and recovery ( باز يابي اطلاعات حذف شده )
Programming ، Routine coding ، Systems testing ، Support and help desk ، Operations -- server hosting, telecommunications, operating systems ( اينها از جمله مشاغلي هستند که يا توسط خود کامپيوترها بطور اتوماتيک انجام خواهند شد و يا اينکه به کشورهاي ارزان کنترات داده مي شوند يعني out source مي شوند) .....
==================
ترجمه اکبر شيخ زاده - تورنتو
سلام دوستان
من که دانشگاه قبول نشدم مامانم گیر داده باید یه کاری بکنی امروز هم گیر داده بود که برو دانشگاه IT به خدا خسته شدم
این مامانمم دست از سرم بر نمیداره میگه اگه نری دانشگاه باید بری سربازی منم گفتم هیچکدوم رو نمیریم خلاصه دعوامون شد الان هم با مامانم قهرم :happy:
خوب به نظر شما من چه قلطی بکنم؟
ببینید من متولد 12/5/1368 هستم یعنی 17 سالمه
من اگه تا آخر این سال نرم دانشگاه یعنی مشمول میشم؟:blink:
یه پیشنهاد به من بدید من چه کار کنم؟
:sad:
سلام
دوست عزیز
من هم متولد 3/1/68 هستم
و این رو به شما بگم که من هم می خوام it بخونم
در باره این که مشمول میشید یا نه؟ این رو بگم که شما یک سال دیگه تا مشمول وقت دارید؟
ممنون دوست من
به نظرون من میتونم توی آی تی موفق بشم؟
آیا این درسته که حتما باید زبان انگلیسیت خوب باشه؟
انگار میگند خیلی سخته من میترسم
ببین اول برو با مامانت آشتی کن (مطمئن باش این راه حله نه کاری صرفا مذهبی )
حتما اگه میتونی آی تی بری برو چون خوبه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اگرم نشد حتما دنبال یک دانشگاه چه مجازی و چه .... برو ، هم برا کلاست خوبه همم اینکه دخترای این دور زمونه نمیان با یک دیپلمه ازدواج کنند ؛ اصلا اگرم قبول کنند برا مرد بودن تو اوف حساب میشه که زنت نتونه بهت افتخار کنه ، کلا تحصیلات خیلی خوبه
دوست دارت ؛شیردل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوست من شما دانشگاه علمی کاربردی هم می تونستی بری!
برای اون ثبت نام نکردی، فکر کنم نتایجش تا چند روز دیگه یباد.
بله ولی دیگه کار از کار گذشتهنقل قول:
خیلی از دوستام هم میگفتند برو دفتر چه بگیر ولی من تنبل بازی در آوردم و به امید دانشگاه آزاد نگرفتم
شیردل جون از تو هم ممنون البته من هنوز قصد ازدواج ندارم:rolleye:
راستی با مامانم هم آشتی کردم :biggrin:
نه جون من بیا ازدواج هم بکن ؛, بچه جان وقتی 20 سالت شد [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] تازه حق داری که فکر کنی ازدواج یعنی چی ؛ افتاد الان [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
شیردل
مگه میشه بدون کنکور IT خوند؟ اگه میشه ما هم بریم. البته اگه پیام نوره من بی خیالش میشم چون اعتباری نداره. ولی برای اینکه از سربازی اجق وجق جیم بزنی خوبه.نقل قول:
بعد از کارشناسی میتونی کارشناسی ارشد رو تو هر دانشگاه دیگه ادامه بدی. اینطوری مدرکت اعتبارم پیدا میکنه.
دانشگاه های علم و صنعت، خواجه نصیر، شیراز و امیر کبیر بدون کنکور به شیوه مجازی دانشجو می پذیرن. البته اول از روی معدل یه عده رو گزینش میکنن و بعد یه ترم دانشپذیر میشین و بعد از امتحان اگه معدلتون بالای 12 شد میشین دانشجو.
علم و صنعت برای ثبت نام تا پنج شنبه 29 ام فرصت دارین.
مجازی علم و صنعت:کد:http://www.elearning-iust.ir/
بله میشه. فقط برای ترم اول یعنی دانش پذیری معافیت صادر نمیشه، بعدا اگه به دانشجو تغییر وضعیت دادین معافیت تحصیلی براتون صادر میشه.نقل قول:
بعد از کارشناسی میتونین تو تموم دانشگاه های کشور ادامه تحصیل بدین.
ميگم كسي ميدونه اين دانشگاهاي مجازي در نهايت چقدر ميشه خرجش؟ :41:
دوست عزیز شما سال بعد هم فرصت شرکت در کنکور دارید. زیاد عجله نکنید.
سلام دوست من
من هم دارم می رم It ....
خیلی رشته ی گسترده و جامعی هستمثل اقیانوسی به عمق 10 سانت !!! ولی مثلاً صنایع , چاله ای به عمق 100 متره !!!
اصلاً هم سخت نیست.
به زبان انگلیسی هم نیازمند هست ... ولی نه اونجوری که شما فکرشو می کنی.
تو خود دانشگاه بهت زبان یاد می دن.
تصمیم با شماست
اول موقعیتت رو با دقت تمام بسنج و اون چیزی رو که دوست داری انتخاب کن.
خیلی دوست دارم موفقیتت رو ببینم ... حالا چه بری دانشگاه It , چه نری.
من هم سوالمو همینجا میپورسم:
1.بین IT و مهندسی کامپیوتر_نرم افزار کدوم بهتره؟
2.کسی ک دانشگاه آزاد انتخاب دومش رو قبول شده و ثبت نا هم کرده آیا میتونه تکمیل ظرفیت هم پر کنه؟
چارت رشته مهندسی فناوری اطلاعات
کد:http://uploadbazar.com/734IT%20Chart.rar
برای کارشناسی چیزی حدود 150-200 هزار شهریه ثابت+ 25000 هر واحد نظری+ 90000 تومن هر واحد عملی و هر واحد پروژه و پایان نامه هم 100000 تومن.نقل قول:
این شهریه یک ترم مهندسی IT دانشگاه علم و صنعته.
سلامنقل قول:
بستگي به علاقتون داره كه كدومو انتخاب كني
من كه نرم افزار دارم ميخونم خيلي هم راضي ام. داداشمم IT داره ميخونه كه اونم راضيه.
ولي در كل اگه نظر منو ميخواي برو نرم افزار بخون
يا حق.
من رشته مهندسی IT دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به صورت مجازی از طریق کنکور قبول شدم الانم یه اینترنت adsl 64 گرفتم باهاش برم دانشگاه:31:. کسی نمیدونه این رشته چجوریه؟ آینده داره؟ الکترونیکی درس خوندن سخته یا آسون؟ با این سرعت میشه توش درس خوند؟ اینجا کس دیگه ای این رشته رو میخونه یا خونده؟
ممنون جالب بود
دستت درد نكنه جالب بود
بسیار باحال بید
ممنون دستتون درد نکنه
فکر می کردم خیلی بالاتر از اینا باشهنقل قول:
Artificial intelligence (هوش مصنوعي و طراحي گيم ها و غيره)
جالب بود
بچه ها کسی میتونه مهندسی کشاورزی باشه ترم دوم
بعد انصراف بده بره کارشناسی فناوری اطلاعات کنکور بده؟!!!
یعنی منظور اینه که باید اول انصراف بده درسته؟
بعد اگه از شانس بدش متولد 67 باشه و مجبور باشه بره سربازی چی؟:41:
راستی کارشناسی میشه یا باید کاردانی بده؟
یا حق (:
شرمندم
در مورد کتابایی که تو این رشته میخونن کسی از دوستان اطلاع داره؟!!!
از مهندسی نرم افزار که بهتره نه؟
یا حق (:
سلام اگه لیست کامل دروسش را می خواهی بگید تا براتون بذارم اما چند تا درس که برای ترم اول و دوم است را میگم مبانی کامپیوتر و برنامه نویسی 2. ادبیات عمومی 3. تربیت بدنی1و2 3. اندیشه اسلامی 1و2 3.مبانی و مدیریت فناوی و اطلاعات 4. ریاضی1و2 5. فیزیک1و2 و ازمایشگها 6. یاضیات گسسته 7. زبان عمومی
باید اول انصراف بدهنقل قول:
میره سربازی و در صورت قبولی از سربازس ترخیص میشه
اگه رشتش فنیه باید کاردانی بده ولی اگه نظری هست کارشناسی هم میشه
راجع به کتابا هم تو تاپیک مخصوص منابع مطرح کن
موفق باشی
الهام جان بابت درسها ممنونم
ولی میگن اینا خیلی سخته!!! منم دو دل شدم
نقل قول:
4. ریاضی1و2 5. فیزیک1و2 و ازمایشگها 6. یاضیات گسسته
مرسی گلمنقل قول:
اگه رشتش فنیه باید کاردانی بده ولی اگه نظری هست کارشناسی هم میشه
بعد من دیپلم تجربی دارم قضیش چی میشه؟!!!
دانشگاه آزاد که هیچ
دانشگاه سراسری و اینا میتونم ریاضی برم؟!!! اصلا سر در نمیارم به خدا شرمنده اگه اشتباهی چیزی گفتم!!!
بعد مثلا باید کنکور بدم که بتونم برم دانشگاه
چه کتابایی بخونم دوستان؟!!
یا حق (:
شما میتونین کارشناسی کنکور بدین و میتونین ریاضی برین (البته دقیق نمیدونم تا الان که میشد)نقل قول:
مرسی گلم
بعد من دیپلم تجربی دارم قضیش چی میشه؟!!!
دانشگاه آزاد که هیچ
دانشگاه سراسری و اینا میتونم ریاضی برم؟!!! اصلا سر در نمیارم به خدا شرمنده اگه اشتباهی چیزی گفتم!!!
بعد مثلا باید کنکور بدم که بتونم برم دانشگاه
چه کتابایی بخونم دوستان؟!!
بله دیگه باید با کنکور وارد دانشگاه بشین
البته اگه تا سال 89 صیر کنین کنکور حذف میشه
کتابای رشته ی شما رو من خبری ندارم ازش
همانطور که تو پست قبلی هم گفتم این موضوع رو تو قسمت منابع ذکر کن تا دوستان جواب بدن
منابع؟ اوکی
مرسی فرشید جان
راستی خوشحال شدم امضات رو عوض کردی
یا حق (:
به نظر من شما ادامه بده رشته خودت رو ، فناوری اطلاعات درس های سنگین داره که با پایه قوی ریاضی و علوم کامپیوتر باید واردش شد .
درسته مهرداد جان ولی این رشته نمیتونم به احتمال 100 در 100 باید انصراف بدم...
حالا شما تو رشته های کامپیوتری یا غیر کامپیوتری میتونی کمکی کنی چی رو انتخاب کنم؟
علوم کامپیوتری هم داریم؟!!!!!!1 میگن ریاضی نداره نمیدونم
یا حق (:
علوم کامپیوتر همش ریاضیه اونم از نوع گسسته که سخت ترین شاخه ریاضیاته!نقل قول:
خودت چی دوست داری؟ دوست داری چه کاره بشی ...؟
ریاضی داره!!!!! نه پس این نه...
والله خیلی دوست داشتم کارشناس it بشم به علت ریاضی و فیزیک دیگه صرف نظر نکردم...
یه رشته ای که با کامپیوتر مرتبط باشه
نمیدونم والله
کلا گیج شدم
یا حق ):
با کامپیوتر مرتبط باشه و ریاضی نداشته باشه که نمیشه! ببین رشته هایی که به کامپیوتر ربط دارن:نقل قول:
1 - ریاضیات کاربردی که اسمش روشه!
2 - علوم کامپیوتر که گفتم
3 - مهندسی نرم افزار که هم ریاضی داره هم ریاضی مهندسی هم گسسته
4 - مهندسی سخت افزار که ترکیبی از مخابرات و نرم افزار و برقه ( طبیعتا به شدت ریاضی داره)
5 - مهندسی IT که اونم ریاضی و آمار و گسسته و اقتصاد و مدار داره
6 - مهندسی برق کنترل و تا حدودی مخابرات و الکترونیک ( که برق و ریاضیاش دیگه!)
مهرداد جان ممنونم داداش لطف کردی
حالا خب من چکار کنم!!!
چه پیشنهادی میدی
یعنی اگه جای من بودی و میخواستی یه رشته بری
علاقه رو هم دیگه باید بزارم کنار انگار!!!
یا حق (:
والا از قدیم گفتن میوه فقط گلابی رشته فقط صنایع با گرایش تحلیل سیستم ها البته ریاضی داره ولی کشکیه