دستور غذایی مناسب برای افراد دیابتی
دستور غذایی مناسب برای افراد دیابتی
دیابتی همیشه باید رژیم غذایی را که پزشک برای آنها تنظیم کرده است را رعایت کنند،ولی ما اینجا برخی از مواد غذایی را به شما معرفی می کنیم که برای دیابتی ها نیز حسن های بسیاری دارد.
مسلما افرادی که مبتلا به دیابت هستند از رژیم غذایی خاصی پیروی می کنند که دستور پزشک است و در راستای کنترل بیماری می باشد. اما می خواهیم در مقابل لیست نباید ها یا غذاهای تحریمی ، مواردی را پیشنهاد دهیم که از اتفاق برای بیماران دیابتی بسیار مفید نیز می باشد.
۱- آجیل (میوه های مغزدار)، این دسته از مواد سرشار از فیبر و چربی هایی هستند که منجربه کاهش کلسترول ldl و ا فزایش hdl می شوند. این دسته از خوراک ها توازن بهتری نیز بین سطح گلوکز و انسولین برقرار می کند.
۲- غلات سبوس دار نظیر جو دو سر، جو، برنج قهوه ای(بوجاری نشده)، بلغور و سبوس با عث کاهش احتمال ابتلا به دیابت ، بیماری قلبی و سکته می شود.
۳- بروکلی سرشار از کروم می باشد که سطح قند خون را تنظیم می کند و نیاز به دارو و انسولین را برای این امر کاهش می دهد. این عنصر مانع از پیشرفت دیابت می شود.
۴- حبوبات سرشار از پروتئین و فیبر و عاری از چربی هستند. گفته می شود که این دسته غذایی باعث کاهش فشار خون و کلسترول ldl، می شود. همچنین در پیشگیری از سرطان کلون و دیابت موثر است.
۵- کشک، باکتری خوب موجود در کشک پانکراس را پاکسازی می کند و باعث تولید موثر انسولین می شود .
۶- آب ، شاید به نظر بدیهی بیاید ولی اغلب افراد به اندازه کافی اب نمی نوشند. ۶۰ % بدن از آب تشکیل شده و قند خون بالا منجر به کم آبی می شود.
مصرف دارچين باعث کاهش قند خون در ديابتيها ميشود
يك متخصص تغذيه:
مصرف دارچين باعث کاهش قند خون در ديابتيها ميشود
دارچين در تقويت سيستم گوارش موثر است
دارچين به دليل داشتن آنتياکسيدانهاي مفيد براي بيماران ديابتي مفيد است و مصرف آن باعث کاهش قند خون در اين بيماران ميشود.
دکتر افشين چمني متخصص تغذيه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، گفت: دارچين به دليل داشتن آنتي اکسيدانها براي افرادي که فقر آهن و پوکي استخوان دارند، مفيد است. همچنين اين ادويه فوايد بسيار زيادي براي افراد ديابتي دارد.
وي با اشاره به اين که دارچين تقريبا هيچ کالري ندارد، افزود: هر گرم دارچين کمتر از 3 کالري دارد که بسيار اندک است و دارچين در ديابتيها باعث کاهش قند خون ميشود. همچنين ديابتيها ميتوانند با افزودن دارچين، طعم مطبوعي به غذاي خود بدهند.
اين متخصص تغذيه افزود: در دارچين آنتي اکسيداني به نام سلنيوم وجود دارد که ضد راديکالهاي مضر بدن است و کمبود آن موجب ضعف ايمني ميشود.
وي در ادامه تصريح کرد: مصرف دارچين موجب تقويت سيستم گوارش ميشود. همچنين ضد گرفتگي عضلات، ضدعفوني کننده و تقويت کننده عضلات رحم است. دارچين کليهها را نيز تقويت مي کند.
انتهاي پيام
آب نارنج، گلوكز سرم ناشتاي ديابتيها را كاهش ميدهد
نتايج تحقيقات اخير نشان ميدهد مصرف كوتاه مدت آب نارنج در بيماران ديابتي در كاهش گلوكز سرم ناشتاي آنها مفيد است.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، منطقه علوم پزشکي تهران، دکتر شهناز روانشاد دانشيار گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشکي شيراز و جمعي از همکارانش، مطالعهاي را با هدف «تاثير مصرف آب نارنج بر قند و ليپيدهاي سرم بيماران ديابتي مبتلا به ديس ليپيدمي» انجام دادهاند.
بيماري ديابت يكي از مشكلات بهداشتي در تمام كشورهاست. به گزارش انجمن ديابت ايران حدود 8 درصد افراد بالاي 30 سال و مجموعاً حدود 3 ميليون نفر در ايران به ديابت مبتلا هستند، در بيماران ديابتي خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي افزايش مييابد. نارنج در بين عموم مردم به عنوان ميوهاي با خواص دارويي شناخته شده است.
در اين مطالعه كارآزمايي باليني، 35 بيمار ديابتي نوع دوم با كلسترول سرم بيش از 220 ميلي گرم در دسي ليتر انتخاب شدند و به مدت 4 هفته 240 ميلي ليتر آب نارنج در دو يا سه دز منقسم در روز تجويز و قندخون ناشتاي افراد پس از مصرف آب نارنج اندازه گيري شد.
يافتهها نشان داد وزن و مقدار درشت مغذيهاي دريافتي بيماران در طول مطالعه تغيير نداشت، ولي ميزان دريافت ويتامين C افزايش 24درصدي داشت، مصرف آب نارنج باعث كاهش معنيداري در ميزان گلوكز سرم ناشتا و افزايش معنيدار در ميزان اسيداسكوربيك پلاسما شد.
بر اساس نتايج حاصل، مصرف كوتاه مدت آب نارنج در بيماران ديابتي باعث كاهش گلوكز سرم ناشتا در بيماران ديابتي ميشود. مطالعات بلندمدت براي بررسي تاثير آب نارنج بر ليپيدهاي سرم و كنترل گليسميك بيماران ديابتي لازم است.
نتايج اين مطالعه در مجله دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي گيلان به چاپ رسيده است.
انتهاي پيام
دیابت را می توان با مصرف غذاهای كم كالری درمان كرد
دیابت را می توان با مصرف غذاهای كم كالری درمان كرد
تهران- نتایج بررسی های جدید حاكی از آن است كه مصرف روزانه غذاهای كم كالری به مدت چهار ماه می تواند دیابت نوع دو را درمان كند.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش دیلی اكسپرس، نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد افرادی كه دریافت كالری خود را كاهش می دهند نسبت به مصرف دارو، بهبود چشمگیرتری در بیماری و وضعیت سلامت عمومی خود مشاهده می كنند.
براین اساس افراد دیابتی كه روزانه 500 كالری دریافت می كنند دیگر نیازی به انسولین ندارند، میزان چربی ایجاد شده در اطراف قلب آنها نیز به طور چشمگیری كاهش و عملكرد عروق نیز بهبود می یابد.
دكتر' سباستین همر ' مجری این تحقیقات گفت : تاثیر دخالت ساده ای مانند مصرف رژیم غذایی كم كالری بر درمان موثر دیابت نوع دو بسیار قابل توجه است.
وی افزود: تحقیقات ما نشان می دهد كه 16 هفته رعایت رژیم غذایی كم كالری عملكرد قلب را درافراد دیابتی بهبود می بخشد.
به گفته همر نكته مهمتر آن است كه با وجود افزایش وزن، این تاثیرات مفید قلبی و عروقی در بلند مدت دوام می آورد.
3 اصل اوليه براي پيشگيري از ديابت نوع دوم
مقامات بهداشتي آمريكا اعلام كردهاند كه حدود 26 ميليون نفر در اين كشور مبتلا به ديابت هستند اما به طور كلي احتمال ابتلا به اين بيماري در افراد مسنتر به مراتب بيشتر است.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، نيلكا ريوس بوروس از كارشناسان مركز كنترل و پيشگيري امراض آمريكا در آتلانتا در اين باره ميگويد: با چند اقدام پيشگيرانه اوليه و موثر ميتوان خطر ابتلا به اين بيماري را تا حد زيادي كاهش داد.
بوروس در بيانيهاي تشريح كرد: اين سه اقدام ساده اما فوق العاده مهم شامل شماره يك، ورزش مداوم و منظم، شماره دو كاهش وزن و شماره سه داشتن يك رژيم غذايي سالم و مناسب هستند.
به گزارش شبكه خبري اي بي سي، بوروس هم چنين تاكيد كرد افراد 45 سال به بالا و آنهايي كه در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع دوم هستند بايد هر سه سال يكبار تست ديابت را انجام دهند. بعلاوه افراد مبتلا به اين بيماري نيز بايد به طور منظم تحت نظر پزشك باشند.
بوروس تاكيد كرد: براي اين بيماران كنترل مداوم قند خون، فشار خون و كلسترول خون ضروري است. بعلاوه اين مبتلايان بايد سالانه تست سلامت چشمها و پاها و نيز تزريق واكسن آنفلوانزا را انجام دهند.
انتهاي پيام
ديابت نوع يك آهستهتر از آنچه تصور ميشود پيشرفت ميکند
محققان بيمارستان عمومي ماساچوست ميگويند: شواهد مبتني بر آن است که مدت زمان درمان ديابت پس از شروع بيماري، از آنچه كه قبلا تصور ميشد، طولانيتر است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکي تهران، بر اساس يک مطالعه جديد توليد انسولين ممکن است براي چندين دهه پس از شروع ديابت نوع يك ادامه پيدا کند.
دکتر دنيس فاستمن، رهبر مطالعه و مدير آزمايشگاه ايمونو بيولوژي ام جي اچ گفت: به طور سنتي، تصور ميشد که عملکرد سلول بتا به طور کامل در بيماران با ديابت نوع 1 پيشرفته متوقف ميشود ولي نتايج اين مطالعه و مطالعات ديگر نشان ميدهد که لوزالمعده حتي دههها پس از شروع ديابت نوع 1، همچنان تا حدودي عمل ميکند. گفتني است سلولهاي بتا يک نوع از سلولهاي لوزالمعده هستند که وظيفه توليد و ذخيره انسولين را به عهده دارند.
محققان، نمونه خون 182 بيماران مبتلا به ديابت نوع يك را مورد تجزيه و تحليل قرار دادند و متوجه شدند که توليد پپتيد C ميتواند براي چندين دهه پس از شروع بيماري ادامه پيدا کند و پاسخگو به سطح قند خون باقي ميماند. پپتيد C علامتي از ترشح انسولين و عملکرد سلول بتا است و ميزان آن در بيماران مبتلا به ديابت نوع 1 براي مدت طولاني پايين است اما اين کاهش تدريجي است و آن طور که در افراد مبتلا به اين بيماري تصور ميشد رخ ميدهد ناگهاني نيست.
يافتهها حاکي از آن است که حتي در ميان بيماراني که به مدت 31 تا 40 سال به ديابت نوع 1 مبتلا بودند، هنوز هم 10 درصد توليد پپتيد C وجود داشت و عملکرد سلول بتا در سطح بسيار پايين پپتيد C دست نخورده باقي مانده بود.
محققان ميگويند بر اساس يافتههاي جديد، بيماران مبتلا به ديابت نوع 1 با سطح پپتيد C کم و يا پيشرفت بيماري ميتوانند براي حفظ يا افزايش عملکرد سلول بتا از درمانهاي جديد بهرهمند شوند.
نتايج اين پژوهش در«Diabetes Care» مجله منتشر شده است.
انتهاي پيام
رئيس انجمن ديابت: انسولين چاق نميكند
/باورهاي غلط درباره ديابت/
رئيس انجمن ديابت: انسولين چاق نميكند
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
رئيس انجمن ديابت گفت: تزريق انسولين باعث چاقي بيمار نميشود بلكه حداكثر موجب اضافه شدن 2، 3 كيلوگرم به وزن او ميشود.
دكتر اسدالله رجب در گفتوگو با خبرنگار سرويس سلامت ايسنا افزود: متاسفانه اين گونه تصور ميشود كه بيماران به علت تزريق انسولين ميتوانند همه نوع ماده غذايي را مصرف كنند بنابراين به وزن برخي از آنان در مدت شش ماه،15 كيلوگرم وزن اضافه ميشود.
وي تاكيد كرد: ديابتيهاي نوع يك از ابتدا با اصول تزريق انسولين آشنا هستند و باورهاي غلط درباره اين دارو بين ديابتيهاي نوع 2 رايج است. بيماراني كه در سنين 40، 45 سالگي درمان با انسولين را آغاز ميكنند معمولا دچار اضافه وزن هستند و پس از آغاز مصرف انسولين، پرخوري ميكنند و دچار چاقي ميشوند.
رجب با اشاره به نحوه تجويزانسولين گفت: متاسفانه برخي پزشكان براي كنترل قند خون بالاي بيمار در ابتداي درمان، انسولين زيادي را براي او تجويز ميكنند و بيمار به علت تزريق انسولين با دوز بالا دچارعلايم افت قند خون ميشود در نتيجه مواد غذايي مصرف ميكند و دچار چاقي ميشود اين در حاليست كه انسولين بايد تدريجي براي بيمار تجويز شود.
وي با بيان اينكه متاسفانه برخي گمان ميكنند كه تزريق انسولين باعث اعتياد و ابتلا به پوكي استخوان ميشود، اظهاركرد: معمولا زماني انسولين براي بيماري تجويز ميشود كه او دچار بسياري از عوارض ديابت مانند پوكي استخوان شده است اما بيمار فكر ميكند كه به علت تزريق انسولين دچار اين عوارض شده است اين در حاليست كه او به تدريج به علت توليد ناكافي انسولين در بدنش به تدريج دچارعوارض ديابت شده است.
رجب در پايان درباره ورزش ديابتيها گفت: ديابتيهايي كه قند خون خود را در حد طبيعي يا نزديك به طبيعي كنترل كردهاند، ميتوانند همه نوع ورزشي را انجام دهند اما بيماراني كه قند خون خود را به خوبي كنترل نكردهاند و دچار عوارض كليوي و عروقي ديابت شدهاند به عنوان نمونه چشم آنان خونريزي كرده است نبايد ورزشهاي سنگين انجام دهند چرا كه اين كار ممكن است باعث تشديد خونريزي چشم آنان شود.
انتهاي پيام
:سنگک و بربری، مناسبترین نان برای بیماران دیابتی است
عضو انجمن تغذیه و دیابت ایران:سنگک و بربری، مناسبترین نان برای بیماران دیابتی است
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
عضو انجمن تغذیه و دیابت ایران با اشاره به نقش مهم غلات در تغذیه ایرانیان، گفت: عدم استفاده از نان لواش و باگت در برنامه غذایی روزانه، گام مهمی در کنترل قند خون بیماران مبتلا به دیابت است.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، حیدر دارابی ضمن بیان این مطلب افزود: با توجه به دریافت حجم زیادی از انرژی روزانه از گروه غلات، توجه به میزان و نوع این مواد در برنامه غذایی بیماران دیابتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی تاکید کرد: نانهای سنگک و بربری که به عنوان نانهای سبوس دار (کامل) شناخته شدهاند، مناسب ترین نوع نان برای بیماران مبتلا به دیابت هستند.
عضو انجمن تغذیه و دیابت ایران تصریح کرد: یکی دیگر از راهکارهای تغذیهای برای کمک به سلامت بیماران دیابتی، مصرف برنج روزانه به صورت کته است.
دارابی با بیان اینکه پیروی از یک رژیم غذایی سالم، راهکار مناسبی برای کنترل بیماری دیابت است، اظهار کرد: بهتر است بیماران دیابتی از مصرف مواد غذایی مانند انگور، هندوانه، خرما، کشمش زرد، خربزه، کلم بروکلی، هویج، شلغم و چغندرقند در برنامه غذایی خود پرهیز کنند.
وی هم چنین کله پاچه، دل، قلوه و جگر را از دیگر مواد غذایی مضر برای مبتلایان به دیابت ذکر کرد.
انتهای پیام