سوالی که برق را از سر همه میپراند.
سلام.
چند ماه پیش (اول سال) معلم هندسمون گفت که هرکی بتونه این سوال هندسه رو حل کنه مستمر اول و دومش
رو بیست میدم:
در چه ساعتی زاویه ی بین ساعت شمار و دقیقه شمار و ثانیه شمار براربر میشود(به غیر از ساعت 12 )
ما هم خوشحال خوشحال گفتیم به چی اسون .الان حلش میکنم.الان 6 ماهه که دارم روش فکر میکنم ولی هنوز
نتونستم حلش کنم.
البته همون طور که میدونید هر ساعتی رو که بگید اثبات هم میخواد.پس همین جوری یه ساعت نمیشه بگی.
از دوستان خواهش میکنم اگه میتونن کمک کنن.
ممنون از سوال خیلی خوبتان
:46:دوستان دقت کنید وقتی میگیم ساعت a ،دقیقه b و ثانیه c در واقع شکل گسسته ساعت رو ذکر میکنیم . شکل اصلی ساعت به فرم زیر است :
فرم تئوری :
فرم واقعی(پیوسته)
مثلا وقتی میگیم ساعت 2 و 10 دقیقه و 20 ثانیه این ساعت گسسته هست که پیوستش میشه : ساعت 2.1722 و 10.3333 دقیقه و 20 ثانیه . به ساعت دیواری که نگاه کنیم متوجه میشیم که فقط عقربه ثانیه شمار فقط بصورت ناپیوسته و گسسته حرکت میکنه و ساعت شمار و دقیقه شمار پیوسته حرکت میکنن . حالا فرم بالا رو تبدیل به درجه میکنیم . میدونیم که هر ساعت 12/360=30 درجه و ثانیه و دقیقه 60/360=6 درجه در صفحه حرکت دارند . بنابر این ساعت در 30 و ثانیه و دقیقه هر کدام در 6 ضرب میشن و فرم زیر رو خواهیم داشت :
برای اینکه a ,b,c بصورت اعداد طبیعی و فاقد اعشار(جزئ صحیح) در بیان باید در ابتدا c رو طوری انتخاب کنیم که که bوc اعشاری در نیان طبق رابطه درجه دقیقه c رو مضربی از 10 میگیریم که میتونه 0 و10 و 20 و 30 و 40 50 و 60 باشه . برای اختلاف درجه مساوی 120 درجه فقط c=60 قابل قبوله تازه اونم برای محاسبه دقیق b ...اما در نهایت a بازهم اعشاری میشه و به نظرم برای 120 درجه جواب نداریم. به حل زیر توجه کنید :
اما اگه حالت انطباق رو در نظر بگیریم نکته جالب اینه که صفر با 360 درجه فرقی نداره اگر c=0 فزض بشه نتیجه b=0 , c=0 که همون ساعت صفر بامداد یا 12 ظهر حاصل میشه اما اگر سه زاویه منطبق رو برابر 360 درجه فرض کنیم نتیجه جالب زیر بدست میاد:
بنابراین در ساعت 11 و 59 دقیقه و 60 ثانیه ، زاویه سه عقربه نسبت به هم مساوی خواهند شد
که بازهم همون 12 خواهد شد
نکته ای که مهمه اینه که در رابطه درجه سه عقربه اگه بخواهیم سه معادله و سه مجهول برای پیدا کردن زاویه مورد نظر بنویسیم ، ثابت میشه که سه معادله منتجه مستقل خطی نیستند و فقط برای a=b=c =0 جواب داره
(اگه حوصله دارین معادلات رو تشکیل بدید متوجه خواهید شد)