سلام
من ازاین که دستورات روبدون اگاهی درمورد نحوه ی عملکردشون فقط اجراکنم زیاد لذت نمیبرم وتوانجمن متوجه شدم هرکس که درمورد خط فرمان سوالی داره یه پست جداگانه ایجادمیکنه
دراولین پستش درمورد نحوه ی کاراین دستور سوال دارم
کد:traceroute
Printable View
سلام
من ازاین که دستورات روبدون اگاهی درمورد نحوه ی عملکردشون فقط اجراکنم زیاد لذت نمیبرم وتوانجمن متوجه شدم هرکس که درمورد خط فرمان سوالی داره یه پست جداگانه ایجادمیکنه
دراولین پستش درمورد نحوه ی کاراین دستور سوال دارم
کد:traceroute
ببینید این دستور در واقع یک دستور ترمینالی نیست،و مربوط به بسته ی XT که در واقع رابط گرافیکی برنامه ی traceroute هست می باشد. که بسته هایی را که IP شما برای رساندن به مقصد طی می کند رو دنبال می کند و آنرا مشخص می کند:
کد:http://www.dtek.chalmers.se/~d3august/xt/
چه طور با دستور traceroute میتونیم این کارروانجام بدیم؟؟؟؟؟؟
وچه طور پوسته فرمان bash رومیشه تغییر دارد؟؟؟؟
برای استفاده از این دستور کافی هست این دستور را با نام سایت و یا IP که می خواهید بسته های خود را به آن بفرستید بنویسید.نقل قول:
برای آگاهی از امکانات:کد:traceroute www.google.com
traceroute --help
هر امکانی که براتون نامفهوم بود رو بگید تا طریقه ی کار و توضیحاتش مطرح بشه.
شب بخیر
چه طور میشه پوسته فرمان bash روتغییر داد؟؟؟
منظورتون چه تغییریه؟
منظورم جابجایی bash با لایه z ویا لایه tcsh هستنقل قول:
البته عملا نمی خوام انجام بدم فقط می خوام بدونم ایا امکان همچین کاری با پارسیکس هست یانه؟؟؟
اگه اره راه حلش چیه؟؟؟
بله می شه
شما شل مورد نظرتو نصب کن
بعد اجراش کن
مثلا همین tcsh رو نصب کن و بعد توی ترمینال برن tcsh
دستورزیر رودرنظر بگیرید
command 2>> filename
این دستور طبق توضیحاتی که من خوندم خطای استاندارد روبه یه فایل یادستگاه درلایه bourne تغییر مسیرمیده واضافه میکنه
1-منظورازخطای استاندارد چیه؟؟؟؟؟واگه خطای استاندارد داریم خطای بدون استادندارد چیه؟؟؟
2-چیزی درمورد لایه bourne نتونستم پیداکنم این لایه چه فرقی با bash داره؟؟؟ایا این زیر لایه ی bash هست یا نه . یه لایه ی جداگانه است؟؟؟ اگه لایه جداگانه است چه ارتباطی با bash داره؟؟؟
---------
هرجا که ازاین << استفاده بشه باعث ارسال یا انتقال یا تغییرمسیر خروجی یه دستور به دستوریافایل دیگه میشه(روخودهمون فایل ابتدانمی شه این << روبه کاربرد)
3-ایااین برداشت من از << درسته؟؟
من البته هنوز منظور شما رو از لایه نفهمیدم
ولی آنچه من می دانم BASH , bourne هر کدام زبان های اسکریپت هستند، و از نظر من لایه ی ترمینال به حساب نمی آیند. البته باز تا منظور شما از لایه چی باشه.
برای اطلاع از تفاوت های دو زبان بالا:
برای << هم بله باعث اضافه شدن خروجی یک دستور به یک فایلی که مشخص شده برای تغییر مسیر خروجی میشودکد:http://steve-parker.org/sh/sh.shtml
برای فرق بین فقط تغییر مسیر < و اضافه شدن <<هم :
کد:http://www.ss64.com/ntsyntax/redirection.html
مرسی ازجوابتون اقای طاها
منظورم از لایه همون مفسردستوری که رابط محاوره ای بین کاربر وسیستم عامله یاهمون اسکریپت شما
فکرنکنم فرقی بین تعریفی که من ازلایه میشناسم با اسکریپت که شمامیشناسید وجودداشته باشه
اگرتعریفم از لایه که برای bash به کارمیبرم خطاست بهم بگید
منظورم ازسوال اول این <<2 بود نه << این.
درتوضیح این <<2 نوشته بودند که این برای تغییرمسیر خطای استاندارده
خطای استاندارد یعنی چی؟؟/
2 همون stderr هستش
فکر نمی کنم چیزی به نام خطای غیر استاندار داشته باشیم
منظور همون خطاهه
از این برای کنترل خطا بکار می ره (در شل اسکریپت و فکر کنم در زبان برنامه نویسی c هم هست)
مثلا همین command not found یه خطای استاندارده
& دستورات رودرپس زمینه اجرامیکنه
1-پس زمینه ایا اینه؟؟؟؟؟؟؟:
لایه ای (یا کدهای اسکریپتی) که با بستن پنجره ترمینال اجرای دستوراتش متوقف نمی شه وفقط با دستور توقف یا ریست کردن کامپیوتر یا خاموش شدنش اجرای دستورات متوقف میشه
ولی باهایبرنت کردن سیستم هنوزهم اجرامیشه
----------
2-چه تفاوتی بین vi و vim هست؟؟؟
-------
3- gvim چیه وباید کجا تایپ بشه/؟؟؟؟؟؟؟؟؟
به علاوه ی سوالای بالایی سوال پایین روهم اگه کسی می دونه لطف کنه بگهنقل قول:
4-su چه قابلیتیه؟؟؟
اخه من با حساب کاربری ریشه هم که بالامیام بعضی ازدستورات روبعداز اینتر خطامیده ولی بعدازتایپ su بدون نیاز به گرفتن پسورد درست اجرامیشه
بعضی مواقع برای نصب و دسترسی به تمامی فایلها و فولدر ها سوپر su یعنی - su استفاده میشه.نقل قول:
یادمه سر نصب همین درایور مودم در لینوکس قبلش دستور su رو میزدم ولی ایراد میگرفت که permission نداره یه بنده خدایی گفت -su بزن که این رو امتحان کردم و جواب داد.
من دلیل این تفاوتهارومی خوام بدونم:46:نقل قول:
با سوپر روت( su) نمیشه /usr/sbin رو اجرا کرد یا نوشت ولی با - su میشه.
کسی نمیتونه تواین مورد کمکم کنه؟؟؟؟؟؟نقل قول:
vim نسخه ی پیشرفته تر vi است که امکانات بیشتری داره. هر دو تحت Command Line یا خط فرمان هستند. Gvim یک رابط گرافیکی برای vim است.نقل قول:
ببخشید اینترنتم غات زد دوبار پست نوشته شد
شرمنده
مرسی حسین اقا
ولی سوال بعدی:
چه طور باید gvim روفراخوانی کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
----
البته من دکمه ی alt+f2 رو زدم وبعد دستور gvimtutor رو به همراه تیک گذاشتن دراجرای ترمینال اجراکردم یه صفحه ی ترمینال مانندی ایجاد شد شامل درسهای مربوط به توضیحات vim
ایا همین رابط گرافیکیه؟؟؟
با سواد نصفه ونیمه ی من فکرنکنم این رابط گرافیکی باشه
سلام
قضیه ی اون t چیه؟
کد:-rwxr-x--t
سلامنقل قول:
هر فایل که در دایرکتوری tmp/ قرار بگیره یا اینکه خاصیت r- w - x نداشته باشه نشانگر t به بیت فایل اضافه میشه
چه طور باید gvim روفراخوانی کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
-----------
اصلا پارسیکس رابط گرافیکی gvim روداره؟؟؟
والا من یادم نمیاد که پارسیکس gvim داره یا نه
ولی خیلی راحت در ترمینال دستور gvim رو اجرا کنید
اگر اجرا شد که فراخوانی هم شده ولی اگر نشد معلومه که نصب نیست
نصب نیست
پس فعلا بیخیال این سوال
البته فعلا
-----------
insmod رومیشه به جای modprobe استفاده کرد؟؟؟؟
بهتره که اینکارو نکنیدنقل قول:
insmod فقط میتونه ماژول اضاقه کنه توسعه insmod از کرنل 2.5.48 متوقف شد
modprobe هم میتونه ماژول اضافه کنه در ضمن ماژول پاک کن و سریعتر هستش و خیلی قابلیتهای دیگه
سلام
اين خطا يعني چي؟کد:
root@payam:/home/payam# dpkg -i hcfpcimodem_1.17full_k2.6.24_21_generic_ubuntu_i386.deb
dpkg-split: error reading hcfpcimodem_1.17full_k2.6.24_21_generic_ubuntu_i386.deb: Is a directory
dpkg: error processing hcfpcimodem_1.17full_k2.6.24_21_generic_ubuntu_i386.deb (--install):
subprocess dpkg-split returned error exit status 2
Errors were encountered while processing:
hcfpcimodem_1.17full_k2.6.24_21_generic_ubuntu_i386.deb
سلام. این که مربوط به بخش مودم میشه.
فکر میکنم ابتدا باید kernel-header را نصب کنید.
از کجا اطمینان پیدا کردید نوع مودم شما hcf هست؟؟
ادامه در تاپیک مودم..... . مرسی
شب بخیرنقل قول:
بادستور lspci مودم روشناختیم ومشکل با درایورنیست بانشناختن dpkg هست چون بادیگیربسته هاهم همین مشکل وجود داره
سلام
تلفظ این کارکتررولازم داریم
|
کسی می دونه تلفظش چیه؟
برای لوله بندی دستورات به کارمیادیعنی خروجی یه دستورروبه ورودی یه دستوردیگه میبره
ممنون میشم زودترجواب بدید
تلفظش پایپ هست pipe
توضییحات بیشتر از ویکی
کد:http://en.wikipedia.org/wiki/Vertical_bar
برای نوشتن این کاراکتر از کلیدهای زیر استفاده کنید:
کد:Shift + Backslash [ \ ]
مرسی دوستان
---
دستورات زیربه چه کاری میان؟؟؟
nroff -man
troff -me
lpr
mkfs
-----
لطفا عامیانه وفارسی توضیح بدید توکتابها ومقاله هاتوضیحاتشو خوندیم ولی سردرنیاوردیم
مرسی
با سلام
می خواستم ببینم آیا تو سوزه 11 دستور make فرق داره
چون هر طوری اجراش می کنم پیغام زیر میاد:
command not found
از این اطمینان دارید که به پوشه بسته ای که کامپایل کردید ابتدا دستور cd میدید و بعد دستور make رو میزنید ؟؟نقل قول:
اشکال تو gccبود
رفع شد
نبود یاری کننده ای که مرایاری کند؟؟؟:31:نقل قول:
----
میلاد امام رضا(ع)مبارک
دو دستور اولي مربوط به ويرايش و پيكربندي اسناد در محيط متني است (عملا با اين همه ويرايش گر كرافيكي نيازي بهشون نداريم) و من اطلاعات بيشتري دراين باره ندارمنقل قول:
اما دستور mkfs مخفف Make File System هستش و به كمك اون ميتونيد سيستم فايل يكي از پارتيشن هاتون رو عوض كنيد،يا از نو فرمتش كنيد، آها، گفتم فرمت، اين دستور شبيه دستور Format توي داس هست
مثلا اگه بنويسيد mkfs /dev/sdb1 وسيله sdb1 رو كه اولين وسيله متصل به USB هست رو براتون با فرمت ext3 (فكر كنم همين فرمت) فرمت ميكنه
درضمن براي اينكه اطلاعات كاملي رو در مورد دستورات توي خود خط فرمان لينوكس ببيني از دستور زير استفاده كن
همينطور براي ايجاد سيستم فايل هاي داسي از دستور mkdosfs ميتونيد استفاده كنيدکد:man <command>
موفق باشي
امدی جانم به قربانت ولی حالا چرا...نقل قول:
حالا که من پرونده اش رابسته ام چرا...
درمورد man که میدونستیم
مابقی روهم یکم دیرجواب دادید
ممنون ازلطفتون
بای تاهای