سئوالاتی درباره نوشیدن آب
سئوالاتی درباره نوشیدن آب
آیا آب گازدار برای شما بهتر است یا اینكه باعث می شود، شما مبتلا به سلولیت شوید؟(سلولیت عبارت است از یك عفونت غیرمسری در بافت همبند زیر پوست. این عفونت می تواند در هر كجا از پوست بدن رخ دهد، اما عمدتاً روی صورت یا قسمت پایینی پاها به وجود می آید.)
آیا نوشیدن زیاد آب باعث می شود كه شما ورم كنید؟ آیا این درست است كه اگر تشنه نیستید، پس نیاز ندارید كه آب بنوشید؟
تصورات بسیاری وجود دارد كه پرداختن به آنها به راحتی آدم را گیج می كند. در اینجا ما به توضیح درباره تصوراتی می پردازیم كه ممكن است شما به اشتباه موافق آنها باشید:
1) اگر شما احساس تشنگی نمی كنید، پس لازم نیست كه آب بنوشید؟
اگر شما می خواهید صبر كنید تا تشنه شوید و بعد آب بنوشید، دچار كم آبی خواهید شد، بنابراین در طول روز آب بنوشید. یك بطری آب در دسترس داشته باشید، این امر به شما كمك خواهد كرد كه در صورت خستگی با نوشیدن آب، جان تازهای به خود بدهید.
2) مقدار زیاد آب باعث شستشوی كلیههایتان می شود.
آب برای حفظ سلامتی كليه ها ضروری است، زیرا به شسته شدن كلیهها از مواد سمی كمك می كند. همچنین آب به دفع مواد زائدی از قبیل اوره كمك می كند. برای آنهایی كه سابقه سنگهاي كليوي دارند، نوشیدن بیشتر آب می تواند از تشكیل مجدد آنها جلوگیری كند، زیرا آب باعث حل شدن این سنگها می شود.
3) شما هرگز نمی توانید مقدار كافی آب بنوشید.
نوشیدن بیش از حد آب بدون اینكه اجازه دهید مقداری از آن دفع شود، می تواند باعث مسمومیت با آب و در نتیجه مرگ شود.
4) آیا مقدار زیاد آب باعث تورم (ورم) می شود؟
احتباس آب در بدن با نوشیدن بیشتر آن رخ نمی دهد، بلکه به دلیل تغییرات هورمونی یا جریان ضعیف خون است. در حقیقت نوشیدن بیشتر آب می تواند به رفع علایم ورم كمك كند، زیرا آب باعث شسته شدن سديم اضافی می شود. این سدیم اضافی علت تورم خارج سلولی است.
5) آب گازدار بهتر از آب بدون گاز است؟
هیچ تفاوتی میان این دو آب وجود ندارد كه باعث شود یكی از آنها را انتخاب كنید. البته برخی از دندان پزشكان ادعا می كنند كه آب گازدار چون اسیدی تر است، برای سلامت دندان ها مضر است.
6) آب گازدار سبب می شود كه شما دچار سلولیت شوید؟
هیچ مدركی بر اثبات این مدعا ارائه نشده است. چرا كه آب گازدار و آب بدون گاز در واقع یكی هستند و هر دو باعث شسته شدن بدن از مواد سمی می شوند كه در تشكیل سلولیت دخالت دارند.
7) قهوه و چای می توانند به اندازه یك لیوان آب به حساب آیند؟
اگرچه هر دوی آنها جزو مایعات دریافتی روزانه به حساب می آیند، اما هر دو دیورتیك (ادرارآور) هستند، به این معنی كه باعث دفع بیشتر آب از بدن از طریق ادرار می شوند.
بنابراین با هر لیوان (فنجان) قهوه یا چاي كه شما می نوشید، به یك لیوان آب بیشتر جهت جبران نیازمندید.
8) كدام یك بهتر است: نوشیدنی ورزشی انرژی زا یا همان آب ساده؟
در حقیقت این بستگی به نوع ورزشی دارد كه انجام می دهید. اگر شما برای مدت یك ساعت یا كمتر ورزش می كنید، به دلیل تعریق دچار كم آبی (دهیدراتاسیون) خواهید شد كه با خوردن آب می توانید آن را جبران كنید.
در طول فعالیتهای استقامتی مثل دوي ماراتن , یك نوشیدنی ورزشی ایزوتونیك بهتر از آب معمولی خواهد بود، زیرا بعضی از این نوشیدنیها دارای گلوكز برای تولید انرژی می باشند. اما مهم تر این است كه الكترولیز به منظور جبران نمك اتلافی از طریق تعریق، به احتباس بیشتر آب در بدن كمك می كند و باعث می شود بدن مدت بیشتری هیدراته باقی بماند.
=-=-=-=-=--==-=-=-
ندا سلك
چرا باید هشت لیوان آب در طول روز نوشید؟!
چرا باید هشت لیوان آب در طول روز نوشید؟!
به طور مطلوب دریافت آب بدن، باید برای تامین نیازهای متابولیک، تعادل دفع محسوس و نامحسوس آب و نیز حفظ غلظت قابل تحمل مواد محلول در ادرار کافی باشد. آیا این کار آسان به نظر میرسد؟
نیاز متابولیکی تحت تاثیر اندازه و ترکیب بدن، فعالیت بدنی و تب است. دفع محسوس آب (غیر از دفع کلیوی) مانند آب دفع شده در عرق و نیز دفع غیرمحسوس از طریق ریهها، مطابق با میزان فعالیت، ارتفاع از سطح دریا، میزان رطوبت و درجه حرارت محیط تغییر می کند. میزان مواد موجود در مایعات کلیه، به ترکیب رژیم غذایی فرد بستگی دارد. با توجه به نکات یاد شده و دیگر متغیرهایی که بر میزان مورد نیاز آب تاثیر میگذارند، واضح است که برآورد نیاز هر فرد به آب کاری ساده بوده و نیاز افراد مختلف به آب متفاوت میباشد. با این حال اغلب مردم با این توصیه که " بزرگسالان باید 8 لیوان در روز آب بنوشند"، آشنا هستند. این توصیه از کجا به دست آمده و آیا در مورد همه صدق می کند یا خیر؟ یک میلی لیتر آب به ازای هر یک کیلو کالری انرژی دریافتی برای بزرگسالان در شرایط متعارف توصیه میشود.
به نظر می رسد توصیهی مصرف 8 ليوان آب در روز از این جا حاصل شده که برای بیان اهمیت مصرف کافی آب، راهنمای خاصی مورد نیاز بوده و در عین حال این توصیه برای عموم مردم قابل درک و فهم است.
عملاً یک سی سی آب به ازای هر کیلو کالری انرژی دریافتی برای بزرگسالان در شرایط متعارف توصیه میشود. مدلهای بالینی اغلب براساس یک مرد 70 کیلوگرمی پایه ریزی شدهاند. انرژی مورد نیاز برای یک مرد 19 تا 50 ساله حدود 38 تا 41 کیلوکالری به ازای کیلوگرم وزن برای فعالیت سبک و متوسط در روز است. این یعنی 2260 تا 2870 سی سی یا حدود 11 تا 12 لیوان آب در روز. غذاهای جامد تقریباً 3 لیوان آب و اکسید اسیون مواد غذایی حدود یک لیوان آب را در روز برای بدن تامین میکنند. پس حدود 7 تا 8 لیوان آب در طول روز باید مصرف شود.
نوشیدن 8 لیوان قهوه برابر نوشیدن 8 لیوان آب نیست، زیرا قهوه دارای کافئین است و کافئین باعث افزایش دفع ادرار میشوند. کاهش مزمن آب بدن موجب کاهش فعالیت غدد بزاقی، افزایش خطر ایجاد سنگهای کلیوی در افراد مستعد، سرطان سینه و چاقی در دوران کودکی میشود.
آیا به علت اینکه راهنما براساس یک مرد 70 کیلوگرمی پایهریزی شده کاربرد آن محدود است؟
وجود اختلاف زیاد مثلاً تفاوت در وزن، ترکیب بدن، میزان فعالیت یا شرایط محیطی باعث میشوند که این توصیه کمتر قابل استفاده باشد. برای افرادی که خیلی کم وزن تر یا سنگین تر از این میزان متوسط هستند مقدار آب مورد نیاز روزانه به شکل زیر قابل محاسبه میباشد:
100 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن برای 10 کیلوگرم اول
50 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن برای 10کیلوگرم دوم
15 تا 20 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن برای مابقی وزن
برای مثال آب مورد نیاز یک فرد 40 ساله با 170 کیلوگرم وزن به شکل زیر محاسبه میگردد:
(1000 سیسی = 10 کیلوگرم اول) + (500 سیسی = 10 کیلوگرم دوم) + (3000 سیسی = 150 کیلوگرم باقی مانده) = 4500 سیسی
فردی با این سایز احتمالاً آب بیشتری از طریق مواد جامد دریافت مینماید؛ چرا که میزان بیشتری غذا میخورد. با این حال میزان آب مورد نیاز روزانهی او حدود 14 لیوان میباشد.
با استفاده از این روش
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مورد نیاز روزانهی یک فرد 70 کیلوگرمی، 2500 سیسی است. به طور تقریبی به ازای هر 12 کیلوگرم وزن بیشتر از 70 کیلوگرم (برای افراد زیر 50 سال) یک لیوان آب اضافی مورد نیاز میباشد.
افراد سالم به ندرت با مصرف بیش از حد آب در معرض مسمومیت با آب قرار میگیرند. برعکس، افراد بیشتر در معرض از دست رفتن آب بدن هستند. از دست رفتن فقط 2 درصد از آب بدن موجب اختلالات فیزیولوژیک می گردد. کاهش مزمن آب بدن موجب کاهش فعالیت غدد بزاقی، افزایش خطر ایجادسنگهای کلیوی در افراد مستعد، سرطان سينه و چاقی در دوران کودکی میشود.
پس برای حفظ سلامتی خود در طول روز آب بنوشید.
==========
منبع : ماهنامه تغذیه و سلامتی</SPAN>
آب درمانی کمر درد را درمان می کند
دانشنمندان آلمانی بر این باورند، روش های نوین آب درمانی به همراه تقویت عضلات می تواند افرادی که از دردهای شدید کمر رنج می برند را درمان کند.
این طور که بررسی های جدید پژوهشگران آلمانی نشان داده است، استفاده از تركيب تمرين تقويت عضلات که شامل حركت هاي ورزشي در آب می شود قادرست دردهاي بیماران را کم کند.
این مطالعات که روي 90 بيمار انجام شده نشان می دهد، تمرينات تركيبي تقويت عضلات در بهبود وضعيت اين بيماران بسيار موثر است.
دانشمندان می گویند، جراحي تنها در مواردي لازم است كه اختلالات حركتي در فرد ايجاد شده باشد. در جوامع غربي 80 درصد مردم حداقل يك بار در طول زندگي خود به دردهاي ناحيه تحتاني ستون مهره ها مبتلا مي شوند كه دليل اصلي این عارضه كم تحركي، نشستن بيش از حد، اضافه وزن، فشار به ستون فقرات و استرس است.
کاهش وزن با نوشیدن دو لیوان آب قبل از غذا
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
محققان در آمریکا می گویند که نوشیدن آب پیش از غذا می تواند به کاهش وزن بدن کمک کند.
دانشمندان در ویرجینیا دریافتند که افرادی که رژیم دارند در صورت نوشیدن دو لیوان آب پیش از هر وعده غذایی پنج پوند (دو کیلو و 270 گرم) وزن کم کنند.
آنها این موضوع را بر 48 بزرگسال که طی 12 هفته به دو گروه تقسیم شدند آزمایش کردند.
محققان می گویند درحالی که نوشیدن آب - با کالری صفر - می تواند باعث احساس سیری شود، آب زیاد هم می تواند خطرات جدی داشته باشد.
محققان یافته های خود را در نشست ملی انجمن شیمی آمریکا در بوستون ارائه کردند.
همه بزرگسالانی که در این مطالعه شرکت کردند 55 تا 75 سال داشتند.
اعضای گروه اول یک رژیم کم کالری مصرف کردند اما پیش از غذا هیچ آب اضافه ای ننوشیدند.
اعضای گروه دوم یک رژیم کم کالری گرفتند اما پیش از هر وعده غذایی دو لیوان آب نوشیدند.
طی یک دوره 12 هفته ای، آنهایی که آب نوشیدند بیش از هفت کیلوگرم وزن کم کردند درحالی که سایرین کمتر از پنج کیلوگرم وزن کم کردند.
مطالعه ای در گذشته نشان داده بود که افراد میان سال و سالخورده که پیش از وعده غذایی دو لیوان آب می نوشیدند، در جریان مصرف آن وعده 75 تا 90 کالری کمتر می خوردند.
پروفسور برندا داوی از اعضای ارشد گروه پژوهشگران از دانشگاه "ویرجینیا تِک" گفت که علت ممکن است این باشد که آب شکم را پر می کند.
او گفت: "مردم باید آب بیشتر و نوشیدنی های شیرین و پرکالری کمتری بنوشند. این یک راه ساده برای کمک به کنترل وزن است."
محققان می گویند که نوشیدنی های رژیمی و سایر نوشیدنی هایی که در آنها از شیرین کننده های مصنوعی (بدون کالری) استفاده می شود نیز ممکن است به کاهش مصرف کالری و وزن کمک کند.
دکتر داوی گفت که یک نوشیدنی گازدار معمولی حاوی حدود ده قاشق چایخوری شکر است.
این مطالعه با کمک مالی موسسه خیریه "بنیاد تحقیقات بهداشت عمومی و آب" انجام شد.
بهترين نوشيدنيها كدامند؟
مردم اغلب شكايت ميكنند كه نوشيدن مايعات به ميزان كافي در طول روز كار دشواري است چون بيشتر آنها تمايل ندارند به خاطر پر كردن بطري آب در كارشان وقفه ايجاد كنند و بنابراين به سادگي نوشيدن آب را فراموش ميكنند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اما آنچه كه اكثر مردم فراموش ميكنند اين است كه بدن ما 50 تا 60 درصد از آب تشكيل شده و اين ميزان بر يك اساس روزانه بايد جايگزين شود.
به گزارش شبكه خبري تورنتو نيوزنت ورك به طور كلي متخصصان تغذيه و پزشكان، نوشيدن هشت ليوان مايعات را در روز توصيه ميكنند اما اين ميزان به طور چشمگير مطابق با ميزان ورزش و رژيم غذايي كه هر فرد دنبال ميكند، متغير است.
- اما چه نوشيدنيهايي مناسب و مفيد هستند؟
آب - هر فردي بايد آب بنوشد چه آب گرم و چه آب با دماي معمولي. اگر دچار مشكلات هاضمه هستيد آب سرد ممكن است براي شما خوب نباشد و بهتر است كه از آب تميز و تصفيه شده مصرف كنيد. ميتوانيد براي دادن طعم خوب به آب، كمي ليمو به آن اضافه كنيد.
چايهاي گياهي- چايهاي گياهي فاقد كافئين، شكل فوق العاده عالي از مايعات هستند. چايهاي نعناع، بابونه و زيره بويژه هاضمه و گوارش را بهبود ميبخشد و نفخ رودهها را كاهش ميدهد. بعلاوه از چاي سبز هم ميتوانيد بهرهمند شويد.
آب سبزيجات- نوشيدن آب سبزيجات روشي بسيار مطلوب و كارآمد براي دريافت مقدار مورد نياز روزانه ميوهها و سبزيها است. اما در اين زمينه توصيه اكيد ميشود كه از مصرف آب ميوههاي آماده و تركيبات سبزيهاي حاضري و بسته بندي خودداري كنيد چون حاوي مقادير زيادي نمك هستند.
آب ميوهها - به طور كلي خوردن ميوه كامل بهتر از نوشيدن آب آن است. در شكل آب ميوه، قند آن نسبتا سريعتر جذب جريان خون ميشود. بنابراين توصيه ميشود كه آب ميوهها را با آب رقيق كنيد. همچنين بهتر است از ميوههايي استفاده كنيد كه قند بالايي ندارند.
قهوه فاقد كافئين - به طور كلي قهوه نوشيدني عالي نيست چون آب بدن را كاهش ميدهد. اما اگر به نوشيدن آن علاقه داريد بهتر است كه از نوع بدون كافئين استفاده نماييد كه با آب فرآوري شده باشد و بعد از نوشيدن قهوه براي حفظ آب بدن تان، باز هم آب بنوشيد.
انتهاي پيام
مردان بيشتر از زنان آب، چاي و نوشابههاي گازدار مينوشند
يك متخصص تغذيه:
مردان بيشتر از زنان آب، چاي و نوشابههاي گازدار مينوشند
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
يك متخصص تغذيه با بيان اينكه مردان بيشتر از زنان آب، چاي و نوشابههاي گازدار مصرف ميكنند، گفت: درصد مصرف شير در زنان بالاتر است و اين امر نشان دهنده توجه بيشتر زنان به مصرف نوشيدنيهاي سالم است.
به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عصمت ناصري در همايش "آب در سلامت و تغذيه"، كه در دانشكده تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد، به ارائه نتايج تحقيقي جامع تحت عنوان "بررسي مصرف مايعات در جمعيت بزرگسالان تهران"، پرداخت و گفت: آبرساني كافي به بدن براي داشتن عملكرد جسمي و ذهني مناسب، ضروري است. ميزان نياز به مايعات در انسان به عوامل متعددي بستگي دارد. با وجود اتفاقنظر متخصصان تغذيه مبني بر اهميت دريافت كافي مايعات و مخصوصا آب براي حفظ سلامتي و بقا، مصرف مايعات اغلب در بررسيهاي مصرف مواد غذايي گزارش نميشود.
وي ادامه داد: در اين راستا و با توجه به اهميت دريافت كافي مايعات در حفظ سلامتي و در دسترس نبودن اطلاعات جامعه ايراني در اين زمينه، خرداد ماه امسال 1390 مطالعهاي پيرامون ميزان مصرف آب و مايعات دريافتي ساكنان شهر تهران، به كمك يكي از صنايع توليدي در تهران انجام شد.
اين متخصص تغذيه ادامه داد: طي اين تحقيق مشخص شد ميانگين مصرف كل مايعات در نمونههاي بررسي شده 1941 ميليمتر در روز بوده است. با اين حال 25 درصد جمعيت آماري حدود هزار سيسي و 50 درصد كمتر از هزار و 600 سيسي مصرف مايعات داشتهاند كه رقم مطلوبي نيست.
وي با بيان اينكه بيشترين ميزان مصرف مايعات ما به آب اختصاص مييابد (حدود 50 درصد)، عنوان كرد: 15 درصد از آب مصرفي از آب معدني است و مابقي از آب آشاميدني لولهكشي است. همچنين 90 درصد از نوشيدنيهاي داغ مربوط به مصرف چاي است.
وي ادامه داد: پس از آب و نوشيدنيهاي داغ نظير چاي، شير در رتبه سوم مصرف مايعات و نوشيدنيهاي گازدار در رتبه چهارم قرار ميگيرد.
ناصري با بيان اينكه ميزان مصرف مايعات در بدن مردان با توجه به خصايص فيزيولوژيكي بيشتر از زنان است، اظهار كرد: مردان حدود دو هزار و 200 سيسي و زنان هزار و 700 سيسي مايعات مصرف ميكنند.
وي با اشاره به اينكه ميزان مصرف مايعات در مردان بيش از زنان گزارش شده كه اين تفاوت ناشي از مصرف بيشتر آب، نوشيدنيهاي گرم، نوشابههاي گازدار و انرژيزا در مردم بوده است، گفت: اما زنان با الگوي مشابه در مصرف مايعات به صورت عمومي نيم ليتر كمتر از مردان مايعات مينوشند و بر اين اساس زنان در مقايسه با مردان بيشتر در معرض خطرات ناشي از مصرف ناكافي مايعات قرار دارند. 10 درصد مردان كمتر از 2/1 ليتر و 25 درصد زنان كمتر از 2/1 ليتر مايعات در روز استفاده ميكنند.
به گفته اين متخصص تغذيه، ميزان مصرف مايعات در قشر متوسط و مرفه پايينتر از گروهي است كه وضعيت اقتصادي و اجتماعي، متوسط و رو به پايين دارند.
ناصري با بيان اينكه ميزان مصرف آبميوهها و نوشابههاي گازدار و انرژيزا در گروه سني جوانان 18 تا 29 سال بالاتر است، گفت: متاسفانه طي اين تحقيقات مشخص شد، كساني كه اضافه وزن داشتهاند ميزان مصرف بالاتري هم دارند و زماني كه نوجوانان عادت ميكنند نوشابههاي گازدار را در سنين پايين مورد استفاده قرار دهند، امكان زيادي وجود دارد كه اين عادت در سنين بالا و در بزرگسالي نيز ادامه پيدا كند.
وي اضافه كرد: با اين حال ميزان مصرف چاي در گروه سني 50 تا 65 سال بالاتر از جوانان بود.
اين متخصص تغذيه با بيان اينكه در پرسشنامههاي توزيع شده در ميان مردم علت مصرف هر كدام از نوشيدنيها نيز مورد پرسش قرار گرفت، عنوان كرد: مشخص شد مردم اغلب براي رفع تشنگي و پس از آن بر طبق عادت مايعات مصرف ميكنند.
وي همچنين اضافه كرد: بيشترين نوشيدنيها در منزل مصرف ميشوند و بيشترين مصرف نوشابههاي گازدار در رستورانها اتفاق ميافتد، اين امر نشاندهنده آن است كه عادت به مصرف نوشابه در منزل چندان جاي نيفتاده است.
وي در پايان عنوان كرد: عليرغم اينكه ميانگين مصرف آب در ميان جمعيت بزرگسالان در شهر تهران عدد اميدواركنندهاي است، اما بايد گفت حدود 60 درصد از جمعيت ما كمتر از دو ليتر مايعات در روز مصرف ميكنند و اين امر فرهنگسازي گستردهتري را در اين زمينه ضروري مينماياند.
انتهاي پيام
تنها 2 يا 3 كارخانه در كشور آب معدني واقعي توليد ميكنند
رييس دانشكده تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي
تنها 2 يا 3 كارخانه در كشور آب معدني واقعي توليد ميكنند
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
رييس دانشكده تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه تنها دو يا سه كارخانه در كشور آب معدني واقعي در كشور توليد ميكنند، عنوان كرد: البته اين مسئله نگران كننده نيست، اگر شركت توليدي استانداردهاي تعيين شده را براي توليد آب معدني و آب آشاميدني در نظر گرفته باشد، مورد اعتماد است و مردم ميتوانند از آن استفاده كنند. در هر صورت توجه به برچسبهاي نصب شده در روي بطريهاي آب معدني ضروري است.
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مجيد حاجي فرجي در نشست خبري كه به منظور تبيين اهميت آب در سلامت و تغذيه در محل دانشكده تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ترتيب داده شده بود، با بيان اينكه عدم آگاهي كافي مردم از ميزان مصرف آب طي روز از جمله دغدغههاي متخصصان تغذيه است، عنوان كرد: حتي امروز در خصوص نحوه نگهداري از آب و انتخاب نوع مناسب آبهاي معدني و مواردي نظير آلوده بودن يا عدم آلودگي آبها، پرسشهايي مطرح است كه لازم است توسط صنايع روشننمايي شده و مردم آموزشهاي لازم را در اين خصوص ببينند.
وي به يكي از مشكلات موجود در خصوص استفاده از آب اشاره كرد و گفت: به عنوان مثال دغدغهاي براي مردم وجود دارد، در خصوص فريز كردن آبهايي كه در ظروف پلاستيكي نگهداري ميشوند، بايد گفت مسئله متصاعد شدن مواد موجود در ظروف پلاستيكي صحت دارد اما علت آن هنوز اثبات نشده و نيازمند تحقيقات گستردهتري است.
رييس انجمن علمي تغذيه ايران درباره دستگاههاي تصفيه آب و در پاسخ به اين پرسش كه چرا عنوان ميشود برخي شركتهاي توليدكننده آبمعدني، سختي آب را به اندازه كافي گرفته نميگيرند، عنوان كرد: اين مسئله دغدغه بسياري از مردم است، اما بايد گفت كنترلهاي بسياري در اين خصوص صورت ميپذيرد. درباره دستگاههاي فيلتردار تصفيه كننده آب نيز بايد گفت درباره نظارت بر اين دستگاهها ابهاماتي وجود دارد و پرسشهايي از اين دست مطرح ميشود كه آيا مردم با وضعيت اقتصادي غالب متوسط و پايين توانايي خريد اين دستگاهها را دارند و آيا ----- كردن آب ضروري است و يا اينكه اين دستگاهها به معناي واقعي قادر هستند سختي آب را بگيرند.
وي ادامه داد: در برخي تحقيقات در همين خصوص مشخص شده است، برخي از اين دستگاهها حتي املاح آب را نيز اضافه ميكنند و براي برخي از آنها تبليغات تجاري صورت ميپذيرد. حتي زماني عنوان ميكردند كه مصرف آب به ميزان بالا ضروري است و درمانگر همه دردهاست. در صورتي كه در همان دوران تعداد زيادي از بيماران كليوي به علت تبليغات اين توليدكنندگان مبني بر نوشيدن بيش از حد آب، جان خود را از دست دادند.
رييس انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي كشور در پايان تاكيد كرد: مسئله حائز اهميت در اين ميان، اعتمادسازي صنايع توليدكننده آبهاي معدني در كشور است.
انتهاي پيام
بسیاری از بیماریها ناشی از کمبود مصرف آب است/طراحی بطریهای کوچک مردم را به مصرف آب ترغیب میکند
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور:
بسیاری از بیماریها ناشی از کمبود مصرف آب است/طراحی بطریهای کوچک مردم را به مصرف آب ترغیب میکند
خبرگزاری فارس: رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: ساخت بطریهای آب کوچک با شکلی زیبا برای خردسالان و سالمندان که امکان حمل راحتتری داشته باشند میتواند در افزایش رغبت به مصرف آب موثر باشد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، مجید حاجی فرجی ظهر امروز در همایش نقش آب در سلامت و تغذیه اظهار داشت: از دو سال قبل تقریبا چیزی در حدود 10 تفاهمنامه با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در رابطه با رفع نیازهای مرتبط با ارتقای سلامت تغذیه جامعه امضا شده است.
وی عدم ارتباط و همفکری را یکی از موانع پیش روی سلامت تغذیه عنوان کرد و گفت: در کشور وقتی حرف از یک محصول و برنامه جدید میزنیم همه متعجب میشوند در صورتی که باید به این سو حرکت کنیم که مکمل یکدیگر باشیم و یکی از بندهای مؤثر در سند استراتژیک برنامه پنجم توسعه ارتباط با صنعت است.
حاجیفرجی با اشاره به تصورات غلط نسبت به سطح مصرف مایعات در کشور گفت: با توجه به اینکه در کشورهای اروپایی هر یک از افراد بطریهای کوچک آب را در جیب خود دارند تصور میشد مصرف آب در کشور ما بسیار زیر حد نیاز است ولی با تحقیقی که انجام شد نتایج خوبی به دست آمد.
وی تاکید کرد: امروزه آب به عنوان فاکتور آنتی اسید سبب میشود که بسیاری از بیماریها از بین برود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور حرکت در راستای مصرف درست را گامی امیدوار کننده عنوان کرد و گفت: چگونگی حل مشکل مصرف گام بعدی است و باید راهکاری برای کاهش مایعات جایگزین آب اندیشید.
وی ابتکار شرکتهای تولید کننده آب معدنی را در فرهنگ استفاده از آب بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: به عنوان مثال ساخت بطریهای آب کوچک با شکلی زیبا برای خردسالان و سالمندان که امکان حمل راحتری داشته باشند میتواند در افزایش رغبت به مصرف آب موثر باشد.
حاجی فرجی تاکید کرد: عدم آگاهی کافی مردم از میزان مصرف آب و عوارض حاصل از مصرف نکردن آن را از جمله دغدغه ها عنوان کرد. وی افزود: از طرفی برخی در مورد مصرف آب یخ زده در بطریهای آب معدنی نگرانند و این ذهنیت وجود دارد که آب یخ زده در بطریهای پلی اتیلن میتواند موجب متصاعد شدن گاز شود که بر سلامت تاثیر سوء دارد ولی هیچ فرضیه اثبات شدهای برای این امر وجود ندارد.
وی افزود: در بین آبهایی که به صورت بطری تولید و توزیع میشود، شاید دو تا سه شرکت آب معدنی تولید میکنند و بقیه آب آشامیدنی است و باید سازمان غذا و دارو بر این نکته تاکید کنند که شرکتهایی که آب معدنی تولید میکنند استانداردهای لازم را رعایت کنند.
حاجی فرجی منشا بسیاری از بیماریها را مرتبط با کمبود مصرف آب دانست و افزود: بسیاری از بیمارانی که به مطبها مراجعه میکنند همگی بر این نکته اذعان دارند که رغبتی برای مصرف آب ندارند و از آن طرف برخی به دلیل ترس از کمبود آب، بیرویه آب مینوشند.
در ادامه این همایش مدیر عامل یک شرکت آب معدنی در پاسخ به اینکه چه استانداردی برای بطریهای آب معدنی رعایت میشود، گفت: ایران استاندارد بالایی برای بسته بندی آب معدنی دارد و بر اساس اعلام وزارت بهداشت بطریها تهیه و آب معدنی در آن پر میشود که میتوان گفت این استاندارد در حد کشورهای اروپایی است.
ونسان لارنو ادامه داد: حتی رنگ پوشش روی بطری آب معدنی تغییر کرده و کاورهای پررنگتری برای حفظ املاح در نظر گرفته شده و وزارت بهداشت دائما نمونههای بطری آب معدنی را به صورت تصادفی(رندوم) گرفته و کنترل میکند.
وی افزود: همچنین برای میزان سختی آب معدنی یک میانگینی در نظر گرفته شده که اگر سختی آب مابین این میانگین باشد، قابل استفاده است.
لارنو در پاسخ به اینکه استفاده از بطریهای پلی اتیلن چه تاثیر منفی بر انتقال مواد شیمیایی مضر به آب میتواند داشته باشد، گفت: این بطریها هیچ ماده مضری را به آب منتقل نمیکند و طراحی بطریهای آب تنها برای مصرف یک بار است. ولی اگر فرد چندین بار از بطری استفاده کند، تضمینی برای ورود مواد شیمیایی به آب نیست.
انتهای پیام/
افراد دارای سنگ کلیه از نوشیدن آب معدنی خودداری کنند
مسئول تغذیه بزرگسالان وزارت بهداشت هشدار داد
افراد دارای سنگ کلیه از نوشیدن آب معدنی خودداری کنند
خبرگزاری فارس: بعلت بالا بودن برخی املاح در آبهای معدنی مانند سدیم، لازم است افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی مانند فشار خون بالا در مصرف این آبها احتیاط کرده و با پزشک خود مشورت نمایند.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از سینانیوز، در فصل گرما و تابستان، تعریق بدن بالا میرود و آب بیشتری دفع میشود. افراد باید از طریق مصرف آب و نوشیدنیهای مناسب مایعات از دست رفته را جبران نمایند. افرادی که فعالیت بدنی شدید داشته یا در معرض آب و هوای گرم قرار دارند باید مایعات بیشتری مصرف کنند.دکتر پریسا ترابی مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار سینا نیوز با توجه به اهمیت مصرف مایعات به خصوص آب نوشیدنی در فصل تابستان بیان کرد: «مصرف روزانه یک و نیم تا دو لیتر (۸-۶ لیوان) از انواع مایعات برای بالغین توصیه میشود. افرادی که فعالیت بدنی شدید داشته یا در معرض آب و هوای گرم قرار دارند باید مایعات بیشتری مصرف کنند. به مصرف مایعات به ویژه در سنین بالای ۵۵ سال نیز تاکید میشود. در افراد مسن، مصرف روزانه ۶ لیوان آب برای تامین آب بـــدن ضروری است زیـــرا این افراد علیرغم نیاز واقعی به مایعات، کمتر احساس تشنگی میکنند و به همین دلیل بیشتر مستعد کم آبی بدن و یبوست هستند.»مصرف مایعات کافی در طول روز را فراموش نکنیددکتر ترابی با توجه به مضرات نوشیدنیهای مختلف در تابستان و اهمیت جایگاه آب نوشیدنی به عنوان بهترین مایع مصرفی گفت: «به طور کلی آب بهترین نوشیدنی است و باید بخش اعظم مایعات دریافتی ما را تشکیل دهد. نوشابهها، شربتها و آب میوههای صنعتی، شکر بسیار زیاد و ویتامین و املاح معدنی بسیار کمی دارند. به عبارت دیگر مقدار انرژی بالایی دارند و در عین حال، به ندرت حاوی مواد مغذی هستند. چای و قهوه میتوانند تامین کننده بخشی از مایعات بدن باشند اما کافئین موجود در آنها اثر ادرار آور داشته و ممکن است سبب کاهش آب بدن شوند. لذا توصیه میشود در موارد کمبود آب بدن و نیاز به مصرف نوشیدن مایعات، آب به عنوان بهترین نوشیدنی مصرف شود.»وی در خصوص خواص بیشمار آب نوشیدنی در بدن بیان کرد: «آب تامین کننده نیاز بدن برای انجام سوخت و ساز طبیعی مواد است و به تعادل مواد در بدن کمک میکند و با انجام تعریق به ویژه در هوای گرم و خروج آب و املاح از بدن، موجب تعدیل حرارت بدن میشود. برخی از ویتامینها از طریق حل شدن درآب منتقل و وارد بدن میشوند.»ترابی مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان هشدار داد: «از پر کردن مکرر بطریهای پلاستیکی یک بار مصرف با آب و نوشیدن آن و مصرف آب بطریهایی که مدت طولانی در مجاورت نور آفتاب و حرارت قرار گرفتهاند خودداری شود. مصرف آب یخ زده که در بطریهای آب پلاستیکی (یک بار مصرف) در فریزر یا جایخی یخچال نگه دار میشود به هیچ عنوان توصیه نمیگردد.»هشدار؛ پرهیز از مصرف مداوم آب معدنیوی با اشاره به شیوع مصرف آب معدنی در جامعه و مضرات آن در برخی از بیماران افزود: «بعلت بالا بودن برخی املاح در آبهای معدنی مانند سدیم، لازم است افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی مانند فشار خون بالا در مصرف این آبها احتیاط کرده و با پزشک خود مشورت نمایند. آبهای معدنی به علت املاح و سختی بالایی که دارند، برای مصرف افراد دارای سنگ کلیه مناسب نمیباشد.»در ۶ ماه اول زندگی، از دادن آب به شیرخواران جدا خودداری شودپریسا ترابی با توجه به تفاوت نیاز افراد به مایعات به خصوص در شیرخواران بیان کرد: «اگرچه میزان نیاز به آب با توجه به سن، جنس، بیماری و تحرک بدنی در افراد متفاوت است، ولی در کلیه سنین مصرف آب کافی به ویژه در آب و هوای گرم به حفظ سلامت و عملکرد طبیعی بدن کمک میکند. شیرخواران (بالای ۶ ماه) مستعد کم آبی در هوای گرم بوده و قادر به بیان تشنگی و نیاز خود به آب نیستند. از این رو مادر و اطرافیان باید در طول روز آب جوشیده سرد شده همراه غذای کمکی در دسترس این گروه سنی قرار دهند.»مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان خاطر نشان کرد: «از آب میوههای آماده کمتر استفاده کنید زیرا اکثر شربتها و آب میوههای آماده حاوی مقادیر زیادی شکر افزوده هستند به همین دلیل مصرف زیاد آنها سبب اضافه دریافت انرژی شده و فرد را مستعد اضافه وزن و چاقی مینماید. زیاده روی در مصرف نوشیدنیهای شیرین مانند شربتها و آب میوههای صنعتی سبب تجمع مواد افزودنی و نگهدارنده در بدن میشود. شربتها و آب میوههای خیابانی را از فروشگاهها و مغازههایی که رعایت اصول بهداشتی را مینمایند خریداری نمایید.»*سارا امیریانتهای پیام/