آیا خدا می تواند سنگی بیافریند که خودش نتواند آنرا بلند کند؟
خدا به همه چیز تواناست
پس می تواند
پس چگونه نتواند سنگی بلند کند
میتواند همه چیز بیافریند
حتی بزرگ ترین سنگ ها
چگونه است
می تواند؟
نمی تواند؟
Printable View
آیا خدا می تواند سنگی بیافریند که خودش نتواند آنرا بلند کند؟
خدا به همه چیز تواناست
پس می تواند
پس چگونه نتواند سنگی بلند کند
میتواند همه چیز بیافریند
حتی بزرگ ترین سنگ ها
چگونه است
می تواند؟
نمی تواند؟
اینجا سوالت رو بپرسش :
کد:http://forum.p30world.com/forumdisplay.php?f=32
فكر نكنم ربطي به اينجا داشته باشه!
اين همون پارادوكس قدرت هست ديگه؟ نه؟ مثلا ميگن خدا ميتونه مثل خودش رو خلق كنه يا نه؟
نتوانستن در وصف خدا نمیگنجد .... خدا به انجام هر کاری تواناست ...
ایا سنگی بزرگتر از منظومه شمسی و با تمام کهکشانها و سیارات میخواهید ..؟
خداوند میتواند همه اینهارو در یه لحظه نابود کند ..
کسی که یک چیزی رو می افریند مطمئن باش توانایی نابود کردن اون رو هم داره ....
من میدونم این سوال خودت نیست ... چون مطئنم اینقدر دانا هستی که بفهمی جواب این سوالات همه منفی هست ... خداوند به انجام دادن هر کاری تواناست ...
سلام دوست عزیز.
این سوال یک پارادوکس هست که خیلی جالبه!
ببین!
شما میتونی این متنو بخونی در حالی نخونده باشی؟!!!!
نفس سوال غلطه!
چون توی این سوال، دو تا فعل، یک مثبت و یکی منفی از یک جنس (توانستن و نتوانستن) با هم اومده! مثل سوال من! ولی این ظریف تر و منطقی تره!
چون نفس سوال غلطه، مسلما نمیشه جوابی براش پیدا کرد!
نظر من اینه.
مشتاقانه منتظر بقیه جواب ها هستم!
نقل قول:
این یک سوال فلسفی است که تا به حال بی جواب مونده
اینکه خدا قادر است و در عین حال نتواند آنچه آفریده بلند کند
خدا قادر است
سنگی بیافریند که نتواند
نتواند بلند کند
میتواند بیافریند
نتواند بلند کند
نقل قول:
سلام دوست خوبم
نفس سوال غلط نیست
سوالی هست که هنوز جوابی برای آن یافت نشده
توی این سوال سفسطه جایز نیست
بله شما درست می گوییدنقل قول:
همون بحث قدرت خداوندی ست
اما در جواب اینکه خدا میتواند مثل حودش را بیافریند
گفته شده خدا شریک نمی پذیرد
نقل قول:
دوست عزیز یعنی دوباره سوال رو بپرسم
لطفا راهنماییم کنید
خب! شما چرا میگی غلط نیست؟!نقل قول:
لطفا با دلیل، دلیل منو رد کنید!
نکنه میتونی این متنو بخونی بدون اینکه خونده باشی!
سوال غلط هم جواب نداره دیگه! الان که هیچی، تا N سال دیگه هم جواب نخواهد داشت!
( چه سریع جواب دادی!)
:46:دوست عزیز این سوال سوالی هست که ملا صدرا مطرح کرد هنوز هم توی دانشگا ه ها در موردش بحث و تبادل نظر میشه
ببین دوست من!
در قدرت ملاصدرا شکی نیست ( هر چند که من شنیدم این سوال از مسیحیت نشات میگیره)
ولی دلیل نمیشه که ایشون اشتباه نکنه! و همچنین دلیل نمیشه که من نتونم ردش کنم!
ببینید! من ادعایی در برابر ملاصدرا ندارم! ولی حرفم اینه که اسم و رسم و اعتبار دلیل صحت سخن نیست.
مگه ارسطو نمی گفت زمین مرکز کائناته؟ ارسطو که کم کسی نیست! ولی گالیله نه رو گفت زمانی که هنوز اسم و رسمی نداشت.
به نظر من مشکل اینه که اول باید دید سوال درسته یا نه، بعد دنبال جواب بود.
و متاسفانه این سوال در زمینه ای مطرح شده که معمولا مردم به خودشون اجازه نمیدن ( همه نه ها! به کسی بر نخوره!) در موردش فکر کنند (منظورم خدا و توانایی هاشه.( ناتوانی که نداره!)
) چون میترسند گناه کرده باشند به همین دلیل سریع دنباله فکرشون رو میبرن. یک سری هم تعصباتشون اجازه نمیده حتی 2باره سوالو بخونن! یک استغفرالله میگن و میرن!
پس بیاین ببنیم خودمون چی داریم رو کنیم. اگر درست بود بقیه یاد میگیرن، اگر ناقص بود ،کاملش کنیم و اگر غلط بود اصلاح.
صرف اینکه آینشتاین گفت زمان منحنی هست دلیل نمیشه که من دنبال رد کردنش نباشم! میشه؟
بابا این دیگه چه مسخره بازی هست
وقتی رفتی اون دنیا ازش بپرس... اما متاسفانه
ندانسته از این دنیا میری :d (یه دفه ناراحت نشی ها. شوخی بود)
بجای اینکه فکر کنی میتونه خلق کنه یا نه
دنبال مطالب مفید باش
به فكر فرو ميرويم!!
این سوال فلسفی و اهلش باید در موردش بحث کنند
ولی اگه از ما میخواهی با علم ناقصمون سریع جواب میدیم اره خدا هرکاری میتونه بکنه .
این که جاش این جا نیست ولی: کلا تا حالابه این سوال به دو شکل جواب داده شده:
1) خدا قادر مطلقه ولی این مساله که گفتین به قدرت مطلق احتیاج داره در حالیکه سنگ نا توانه یعنی نا توانی از سنگه که نمی تونه به این درجه از قدرت برسه ولی اگه سنگی به این قدرت برسه یعنی قادر مطلقه و معنی اش اینه که اون سنگ خدا ست پس دیگه سنگ نیست. بنابراین ناتوانی از سنگه که ظرفیت این قدرت رو نداره.
2) این مساله که گفتین ممتنعه الوجوده. در واقع ما باید تعریف قادر مطلق رو بدونیم قادر مطلق یعنی کسی که تمامی کارهای ممکن الوجود رو بتونه انجام بده ولی کارهای ممتنعه الوجود رو انجام نمی ده. در واقع بله خدا نمی تونه این کارر رو بکنه ولی این مساله تناقضی باقادر مطلق بودن خدا نداره.
حالا من در همین حد بلدم ولی کاملا محتمله شما هیچ کدوم از این جوابهارو نپذیرید. باتشکر.
دوست عزیز شما صحبت های قابل بحثی رو جلو کشیدیدنقل قول:
این سوال به تناقض ممکن الوجود و واجب الوجودی نیست به اینه که میتونه
آره پس حالا که میتونه یه سنگ بیافرینه که نتونه بلندش کنه
می دونم خودمم دچار خلا میشم ولی این سوال گاهی شاید یه صبح تا شب فکرم رو مشغول می کنه
این قشنگ ترهنقل قول:
خدا ميتونه مثل خودش رو خلق كنه يا نه
با سلام بر شما دوست عزیز:11:!نقل قول:
من عمیقا مخالفم.
شما از یک طرف میفرمائید که خدا قادر مطلقه و از طرف دیگه یک ناتوانی براش تعریف میکنید!
اگر قادر مطلق هست، پس این ناتوانی چیه؟!
شما فرمودید که بتونه کارهای ممکن الوجود رو جواب بده، ولی به نظر من این عبارت فقط یک مفر هست! هر جا که نتونستیم توجیح کنیم، میتونیم بگیم که ممتنع الوجوده! اما باز در آخر این فرار می رسیم به این که خدا نمیتونه این کارو انجام بده چون ممتنع الوجوده، چون ممتنع الوجوده نمیتونه انجام بده، نمیتونه انجام بده چون ممتنع الوجوده!!!
ببینید! این پاسخ یک سیکل معیوب داره! هیچ وقت از این چرخه بیرون نمیایم!!
من هنوز معتقدم سوال غلطه!:20:
شاد و تندرست باشید!
نقل قول:
سلام دوست خوبم این رو که جواب داده شده
خدا شریک نمی پزیرد پس خدا مثل خودش را نمی آفریند
دوست نازنین سوال غلط نیستنقل قول:
این سوال در مورد قادر مطلق بودن خداست
توانستن و (نعوذ بالله نتوانستن)
با سلامنقل قول:
جواب شما علمی تر از جواب بقیه بود
من هم جوابم رو میگم که به بیان دیگر همین جواب شماست
ما دو نوع فعل محال داریم
1 محال عادی که ما نمیتونیم انجام بدیم ولی عقلمون انجامش رو ممکن میدونه مثل بیشتر این فیلمهای تخیلی
2 محال ذاتی که نه ما میتونیم انجامش بدیم و نه عقلمون اونو ممکن میدونه مثل اجتماع نقیضین مثلاً یک چراغ در یک لحظه هم خاموش باشه هم روشن (البته تعریف لحظه محدود نیست و میتونه کوچکترین بازه زمانی باشه)
یا تمام جهان رو بدون فشرده کردن و با همین عظمت بخواهیم درون تخم مرغی جای دهیم
این هم که آیا خدا میتواند سنگی بیافریند که نتواند ان را نابود کند یا خدای دیگری بیافریند اجتماع نقیضین است
در اصل باید این طور بگوییم که این افعال نشدنی است . اگر فعلی قابلیت شدن و بودن پیدا کرد آن وقت میتوان در مورد توانایی انجامش صحبت کرد ولی این افعال هنوز از این مرحله گذر نکرده و وارد مرحله افعال شدنی نشده اند پس نمیتوان در مورد توانستن بر انجام آن صحبت کرد
فکر کنم با این جمله اخر دیگه قانع بشین
اگر بشود خدا سنگی بیافریند که نتواند آن را نابود کند پس دیگر خدا نیست. پس چون خدا نیست وجود ما هم نقض میشود پس ما هم نخوایم بود . اما چون ما هستیم پس خدا هست در نتیجه نمیشود (نمیشود درست است نه نمی تواند)خدا سنگی بیافریند که نتواند آن را نابود کند
این یه جوری همون استفاده برهان خلف تو ریاضی میشه
اونم من جواب می دم :نقل قول:
خدا شریک نمی پزیرد پس خدا مثل خودش را نمی آفریند
تو آفرینش های خدا هدف هایی هست ! خدا سنگی را که نتونه بلندش کنه اصلا برای چی آفریده ؟
یه جواب دیگه هم می شه داد :
مثل اینکه بگیم : کسی که یک نرم افزار قول پیکر را می سازه درسته کسی نمی تونه باهاش کار کنه ولی خودشم بلد نیست باهاش کار کنه ؟
یکی دیگه هم می شه گفت :
کسی که حکومت می سازه خودش نمی تونه خرابش کنه ؟
دوست عزیز جنابmoh3en-DDDشما بحث رو خیلی جذاب کردید
متشکرم
البته در این مورد باید گفت که بله کسی که حکومت رو میسازه با ساده انگاری و نفهمیدن پیشبرد نظام و جامعه حکومت رو به فرو پاشی میکشونهنقل قول:
نه ! این یه مثال برای سنگ بود که منظورم این بود که کسی که قدرت ساختن داره قدرت تخریب هم داره !نقل قول:
البته در این مورد باید گفت که بله کسی که حکومت رو میسازه با ساده انگاری و نفهمیدن پیشبرد نظام و جامعه حکومت رو به فرو پاشی میکشونه
کسی که چیزی را خلق می کنه ! جوری خلق می کنه که بشه مخلوق را کنترل کرد !!!
مثل بازی های کامپیوتری می مونه ! کسی که یک کاراکتر می سازه می تونه براش دست نذاره ولی 3 تا پابذاره !!! یعنی کنترل کامل بر مخلوق !!!
اگر غیر از این بود اصلا چرا مخلوق را به می آوریم !!! ؟؟
به وجود بیاریم که وقتی از بازی خارج می شویم مخلوق تمام شه ؟
این را به هیچ وجه نمی شه گفت !! چون ممکنه جامعه به خرابی کشیده بشه ولی در نهایت که خودش نمی گه من می خوام حکومتم را بر کنار کنم ! مردم قیام می کنند ...نقل قول:
البته در این مورد باید گفت که بله کسی که حکومت رو میسازه با ساده انگاری و نفهمیدن پیشبرد نظام و جامعه حکومت رو به فرو پاشی میکشونه
یعنی خودش قدرت تخریب نداره ... اطرافیان دارند
خب منم همینو میگم دیگه! جمع ازداد ( ازداد همینطوری درسته با ض نیست!) یا همون اجتماع نقیضین!نقل قول:
همون مثالی که زدم هم به همین اشاره داره!
میتونی این متنو بخونی بدون اینکه خونده باشیش؟!
سیتی جان! هی میگی سوال درسته! خب چرا حرف منو با دلیل رد نمیکنی؟!
محسن جان! ترکوندی ها!
سلام
عجب بحثيه! خوبه من انساني نخوندم! آدم كله پا ميشه كه! همون تجربي خودمون بهتره!
من كه اصلا چيزي براي گفتن ندارم!!!! حالا شماها باز يه جوابي داريد.
ادامه بديد ببينيم آخر ميشه يا نه؟!
من نبودم چقدر پست دادید. اول بگم می دونم اطلاعاتم از همه کمتره پس از حالا می گم اگه اشتباه کردم ببخشید.
ببینید من می گم اون تعریفی که شما از قادر مطلق می کنید اگه این باشه که حتی ممتنع الوجود رو انجام بده درست نیست. در واقع خدا می تونه هر کاری رو انجام بده ولی یک فعل محال رو نمی تونیم یک کار بدونیم.(به عبارتی و بنا بر تعریف) مثلا خدا می تونه هر شی رو بسازه ولی سنگی که خدا نتونه بلندش کنه یک شی نیست. چون در تعریف اشیا از وجود اونها استفاده میشه و اساسا یک ممتنع الوجود از اونجائی که وجودی براش نمیشه در نظر گرفت از دایره اشیا ( با تعریف گفته شده) خارجه بنا براین خدا همچنان می تونه هر شی رو بسازه. در واقع مساله این بود (مفهوم پشت پارادوکس) که تعریفی که از قادر مطلق هست اگر به معنای این باشه که خدا می تونه ممتنع الوجود رو هم انجام بده تعریف ما مشکل داره چون ممتنع الوجود طبق تعریف قابلیت وجود رو نداره پس اگه خدا بتونه انجامش بده از ممتنع الوجودیت خارج میشه که این مساله اصلی تو این پارادوکسه. ولی خب با یه تعریفه ( به نظرمن) درست تر این مساله حله.
در مورد این مساله که این برهان یه سیکله باید بگم نه این یه تغییر در یه تعریفه. من قادر مطلق رو به اون شکلی تعریف می کنم که گفتم و حالا اگه خدا کاری رو نتونه بکنه اون کار ممتنع الوجوده ( تعریف برای ممتنع الوجود). حالا آیا باز هم این پارادوکس صادقه؟ به نظر من نه. البته از نظراتتون استفاده می کنم.
شما کلا برای مطرح کردن بحث همین یک جمله رو دارین؟؟
میتونی این متن رو بخونی بدون اینکه خونده باشیش؟!
جوابش شاید این باشه
از بهر بودن متن
با درود.
دوستان به نظر من شما همه در اشتبا هيد !!!!!
منظور شما از خدا خدايي است كه در دين از آن اسم برده شده يا خدايي كه در ذهن شما وجود دارد؟؟؟؟
اگر منظورتان خداياني است كه در مذاهب عنوان شده جاي بحث دارد.(البته به نظر من دروغ است)
اما اگر منظورتان خدايي است كه در ذهن شما وجود دارد بايد اول آنرا تعريف كنيد.
وقتي كه از تعريف كردن خدا عاجز شديد به من خبر بدهيد !!!! چون خدا گوجه فرنگي نيست كه
آنرا تعريف كنيد !!!
در مورد صفاتي هم كه به خدا نسبت مي دهند (در دين ها) بايد گفت كه اينها همه صفات
انساني هستند كه دكانداران دين يك مطلق به آخر آن اضافه مي كنند و آنرا به خورد ملت مي
دهند !!!!!!
به نظر من خدا همه آن چيز هايي است كه ما نمي دانيم و بحث كردن
در مورد چيزي كه نمي دانيم خنده دار است !!!
جهان از نظرکسانی که می اندیشند خنده دار و از نظر
کسانی که احساس میکنند تراژدی است
با من بودی؟نقل قول:
نقل قول:
نه دوست خوبم با
این دوست عزیز هستم
c0dest0rm
فکر میکنم برای خیلی ها همین هم زیاده!:27:نقل قول:
ببخشید! اگر متنو از بر باشی که دیگه نخوندیش! از بر بودی!:27:
خب این مثال نه، یک مثال دیگه.
مهمش اینه که من از خودم مثال میزنم، نمیام از جای دیگه بردارم.
شما هم نیمیتونی با دلیل رد کنی، به مثال گیر میدی؟ مفهومو بگیر! ببین حرفم چیه! چی میخوام بگم! نه اینکه...هیچی. موفق باشی.:11:
حالا چرا قهر میکنی
ولی من از خودم حرف نمی زنم
چون هنوز به اون جایی نرسیدم که بخوام نظریه درست کنم
یه بحث دوستانه هست و بس
من که جنبه بحث ندارم، نباید بحث کنم خب!
امری باشه با پرایوت در دسترس هستم.
عدم اشتراک شد.
شاد و تندرست باشید.
Mr/Ms/Mrs?!. Bijanbe!