قوی ترین ابر رایانه ایران به بهره برداری میرسد !
الف
از قوی ترین ابر رایانه ایران با همکاری سازمان هواشناسی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) بهره برداری می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر اکبری عضو هیئت علمی دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر مجری طرح قوی ترین ابر رایانه ایران است.
این طرح روز دوشنبه 15 مرداد ماه با حضور دکتر معتمدی وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات در دانشگاه صنعتی امیرکبیر معرفی می شود و جزئیات این ابر رایانه مطرح خواهد شد.
قوی ترین ابر رایانه ایران با همکاری سازمان هواشناسی ساخته شده و برای پیش بینی وضع هوا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به بهره برداری می رسد.
مشخصات اولين ابررايانه(Super Computer) خاورميانه،ساخت دانشگاه صنعتي اميركبير
۸۶/۰۵/۱۵
قويترين ابررايانه ايران و خاورميانه با سرعت ۸۶۰گيگافلاپ در دانشگاه صنعتي اميركبير ساخته شد.
با ساخت اين سامانه كه قويترين ابررايانه فوق سريع ساخته شده در خاورميانه محسوب ميشود، ايران به جمع چند كشور پيشرفته داراي اين فناوري ميپيوندد.
دكتر احمد معتمدي مجري اين طرح روز دوشنبه طي يك مصاحبه مطبوعاتي ضمن معرفي اين ابررايانه كه با همت محققان مركز تحقيقات پردازشهاي فوق سريع در دانشگاه صنعتي اميركبير ساخته شده است، افزود اين ابررايانه كه به سفارش سازمان هواشناسي ساخته شده است تا ماه آينده براي پيش بيني وضع هوا در اين سازمان راهاندازي ميشود.
در اين طرح كه حاصل تلاش دو ساله اين گروه تحقيقاتي است، ۲۱۶هسته پردازشي اپترون ۲گيگاهرتز با بهرهگيري از فناوري كلاستر به صورت موازي عمل ميكنند.
اين سامانه حافظهاي برابر ۵۶گيگابايت دارد و ظرفيت ذخيرهسازي آن معادل ۵۸۰۰گيگابايت است. اين ابررايانه داراي حداكثر توان پردازشي ۸۶۰ ميليارد عمل در ثانيه است.
اين درحالي است كه در قوانين تجارت جهاني، ابررايانههاي قويتر از ۱۹۰ميليارد عمل در ثانيه كالاي راهبردي محسوب شده و فروش آنها مشمول تحريم ميگردد.
سيستم عامل مورد استفاده در اين سامانه لينوكس است و يك نرمافزار نيز براي مديريت، نظارت و كنترل سيستم توسط محققان اين مركز تهيه شده است. همچنين مجموعهاي از نرمافزارهاي كاربردي مانند MM5و ARPSبراي پيشبيني وضع هوا بر روي اين ابررايانه نصب و مورد استفاده قرار گرفته است. نتايج بدست آمده در اين طرح به تاييد كارشناسان شركتهاي اروپايي نيز رسيده است.
irna.ir
شايان ذكر است در سال 1380 نيز در دانشگاه اميركبير،ابررايانه اي مبتني بر 32 تراشه (جيپ) پنتيوم 3 با بهرهگيري از روش«پردازش موازي» ساخته شده بود :
http://www.talareweb.com/html/index.php?name=News&file=article&sid=616&theme=Pri nter
قويترين ابررايانه خاورميانه در ايران
همت محققان مركز تحقيقات پردازشهاي فوق سريع دانشگاه صنعتي اميركبير، بزرگترين ابررايانه ايران براي استفاده در پيشبيني وضع هوا ساخته شده و به بهرهبرداري رسيد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر احمد معتمدي، عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي اميركبير و مجري طرح با اعلام اين مطلب خاطرنشان كرد: اين ابررايانه كه حاصل تلاش دو ساله گروه تحقيقاتي مركز تحقيقات پردازشهاي فوق سريع دانشگاه صنعتي امير كبير است كه براي پيشبيني وضع هوا در سازمان هواشناسي كشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وي گفت: اين ابر رايانه از نوع خوشهيي(كلاستر) و داراي سامانهاي با 216 هسته پردازشي اوپترون دو گيگا هرتز است كه حافظهاي برابر 56 گيگا بايت دارد و ظرفيت ذخيره سازي آن معادل 5800 گيگا بايت است.
اين ابررايانه داراي حداكثر توان پردازشي 860 ميليارد عمل در ثانيه است و اين در حالي است كه در قوانين تجارت جهاني ابررايانههاي قويتر از 190 ميليارد عمل در ثانيه كالاي راهبردي محسوب ميشود و فروش آنها مشمول تحريمهاست كه ايران با ساخت اين سامانه كه قويترين ابر رايانه فوق سريع در خاورميانه است به جمع چند كشور پيشرفته دارنده اين فنآوري مي پيوندند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي اميركبير سيستم عامل مورد استفاده در اين سامانه را «لينوكس» معرفي كرد و گفت: يك نرم افزار نيز براي مديريت نظارت و كنترل سيستم توسط محققان اين مركز تهيه شده است كه به همراه مجموعه از نرم افزارهاي كاربردي مانند MM5 و ARPS براي پيشبيني وضع هوا بر روي ابررايانه نصب و مورد استفاده قرار گرفته است و نتايج به دست آمده در اين پروژه نيز توسط كارشناسان شركتهاي اروپايي به تاييد رسيده است.
به گزارش ايسنا، دكتر معتمدي خاطر نشان كرد: در دنياي امروز بسياري از مسايل پيچيده به دليل داشتن زمان طولاني محاسبه روي رايانههاي شخصي به صورت عملي و در زمان محدود قابل اجرا نيستند و راه حل اين مشكل استفاده از سيستمهاي پردازش موازي و ابر رايانههاست.
فنآوري كلاستر نيز در حال حاضر بهترين روش براي ساخت ابر رايانه در جهان به شمار ميرود و علاوه بر هزينه پياده سازي پايين داراي امكان توسعه و به روزرساني مناسب است و تعمير و نگهداري و پشتيباني از آن در داخل كشور امكان پذير است.
وي با اشاره به اين كه اين فنآوري به صورت گسترده در زمينههايي مثل صنايع نفت و گاز، صنايع دارويي، صنايع خودرو سازي، صنايع پتروشيمي و پليمر، صنايع هوا فضا و بسياري از بخشهاي نيازمند به محاسبات سنگين كاربرد دارد، گفت: در حال حاضر مركز تحقيقات پردازشهاي فوق سريع در دانشگاه صنعتي اميركبير با حدود 15 سال سابقه و بهرهگيري از متخصصان داخلي به دانش ساخت ابر رايانه كلاستر دست يافته و در جهت رفع نياز صنايع و مراكز تحقيقاتي كشور در اين زمينه فعاليت ميكنند.
معتمدي در پايان گفت: اولين ابر رايانه ايران در سال 1380 در اين مركز به بهرهبرداري رسيده است كه يكي از نمونههاي اين سيستم در سال 1382 براي سازمان فضايي ايران و به منظور پردازش تصاوير ماهوارهيي توسط اين مركز ساخته و به بهرهبرداري رسيده است.
خبرگزاري دانشجويان ايران
:18::18::18::18::18::18:
اقلا یک کمی حرف حساب بزنیم
نقل قول:
واي چقدر دروغ ميگن اينا مردم رو احمق فرض كردن
من همون اولش شك كرده بودم اين موضوع جز ابركامپيوتر محسوب نميشه به اين كار كلاسترينگ ميگن كه يكي از امكانات لينوكس و كلا خانواده يونيكسها ست و با دو تا نرم افزار عملي ميشه اينا اومدن و حدود 200 تا پردازنده سمپرون رو با هم كلاستر كردن به اين ابررايانه نميگن
من اينو از چند حرفه اي توي لينوكس نقل ميكنم آقاي jadi و mithridat3s نوشتن كه نقل ميكنم (تاپيكي كه توش اين نقلها بود ديگه نيست)
اینا اینقدر دروغ می گن خسته نمی شن ؟ (: این دکتر احمد معتمدی به جای اینهمه حرف زدن می تونست مثل یک آدم صادق بره یک جایی مثل
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و ببینه چقدر راحت و ساده همه دنیا دارن لینوکس هاشون رو کلاستر می کنن (: اونهم فقط با دو تا برنامه (: البته شکی نیست که خبر خوشحال کننده است چون لینوکسی است و خوشحال کننده است چون نشون می ده هندی ها اولین بار چجوری جلوی تحریم آمریکا ایستادند (و الان تقریبا ده سال بعد ما داریم فیگورش رو می یایم). من از اینها خوشحال می شم ولی ناراحت می شم که اینهمه دروغکی می خواهیم بگیم پیشرفته ایم (خوندن ۱۹۸۴ توصیه می شه).
به هرحال سری به اون لینک بزنید بد نیست. توضیح می ده که چطور با نصب ssh روی دستگاه های مختلف و استفاده از PVM می تونید هر چند تا کامپیوتر لینوکس که دارید رو به یک «سوپر کامپیوتر» تبدیل کنید. البته توصیه من اینه که به جای ساخت سوپرکامپیوتر برای هواشناسی، یک اپلت کوچولو روی یک ۴۸۶ نصب کنید تا همیشه روی صفحه وضعیت هوای هر جای دنیا رو که می خواهید نشون بده (:
===================
جسارت به نویسنده و شروع کننده ی این تایپیک نباشه ولی ساخت ابر رایانه به نظر من برای کشوری که یک micro processor نمی تونه بسازه یکم احمقانه نیست .
کلاستر کردن هم شد ابر رایانه ساختن ؟
واقعا متاسفم براشون که همرو احمق فرض می کنند ، امید وارم یک روزی از خودشون بپرسن کدوم یکی از قطعاتشو خودمون ساختیم ؟
با خوندن چندتا داکیومنت و اجرای فرامین تا حالا کدوم کشور ادعای دستیابی به فناوری رو کرده که اینا انقدر با شوق پزشو می دن ؟
نفت بده ، cpu بخر ، ابر رایانه بساز .
امیدوارم آدمای بی کفایت و بی دانش جاشونو به آدمای با لیاقت تر از خودشون تسلیم کنن تا انقدر شاهد احمق فرض کردن مردم ایران نباشیم .
نقل قول:
خبر بالا می تونست با خوشی و شادی اینجوری باشه: ایران با افتخار فلان تا کامپیوتر رو با هم کلاستر کرده و خوشحالیم که این تکنولوژی باز و آزاد لینوکسی به کشورها اجازه داده به راحتی به قدرت های پردازشی بالا دست پیدا کنند.
دیدی چقدر قشنگ بود ؟ مشکل اونجا است که کار به دروغ می کشه تا فلاکت یک کشور ثروتمند، پشت پرده دروغ مخفی بشه.
این شد یه حرف حساب...
درسته
تا کی تبلیغات الکی؟
ممنون:11: