بهداشت و مراقبت از قـــــــلب
اگر به شخصي بر بخوريد كه ظاهرا دارد دچار حمله قلبي ميشود - يعني علائم شاخصي مانند درد قفسه سينه و تهوع دارد- بايد به سرعت عمل كنيد.
اول از همه فورا به اورژانس (110 يا 115) زنگ بزنيد.
در حاليكه منتظر ورود تكنسينهاي اورژانس هستيد اين توصيهها را براي كمك به بيمار به كار ببنديد:
• وقت را با كمك خواستن از ديگران تلف نكنيد، چرا كه در صورت تاخير ممكن است قلب آسيب ببيند.
• سعي كنيد بيمار را آرام نگهداريد، او را بنشانيد يا بخوابانيد.
• تلاش نكنيد خودتان با ماشين بيمار را به بيمارستان برسانيد- منظر اورژانس بمانيد.
• يك قرص آسپيرين به بيمار بدهيد تا آن را بجود و بعد ببلعد - اگر بيمار قرص را يك جا فرو دهد سرعت تاثير آن كند مي شود.
• اگر بيمار دچار ايست تنفسي شد، بايد خودتان يا كسي ديگري كه عمليات احياي قلبي - ريوي (cpr) را ميداند، فورا اين كار را انجام دهد. اگر بلد نيستيد Cpr انجام دهيد، اوپراتور 115 ميتواند تا زماني كه كمك برسد شما را راهنمايي كند.
آنژيوپلاستي: راهي براي پاكسازي عروق قلب
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
:انسداد عروق قلب از مشكلات عمده اي است كه بسياري افراد با آن مواجه مي شوند و در صورت عدم درمان صدمات جبران ناپذيري را بدنبال دارد.
يكي از روشهاي شناخته شده براي رفع اين انسداد آنژيوپلاستي عروق كرونر ، PTC يا PCI است. قلب به منظور پمپ كردن خون به سراسر بدن ، به ذخيره دائمي اكسيژن نياز دارد و عروق كرونر ، رگ هايي هستند كه خون مورد نياز را براي عضله آن تامين مي كنند.
در صورتي كه با گذشت زمان قسمت داخلي ديواره عروق كرونر با باقيمانده چربيها پوشيده شود ، بيماري عروق كرونر رخ خواهد داد.
ادامه تشكيل اين رسوب چربي باعث تشكيل پلاك و باريكتر شدن سرخرگها شده و منجر به كاهش جريان خون مي گردد و همين پلاكها هستند كه در وقوع آنژين يا حمله قلبي نقش دارند.
پس از تشخيص وجود پلاك و گرفتگي عروق پزشك معمولا آنژيوپلاستي را توصيه مي كند. آنچه آنژيوپلاستي را از آنژيوگرافي متمايز مي سازد اين است كه اقدام اول منحصرا جنبه تشخيصي داشته و روش دوم به منظور درمان و رفع انسداد بكار مي رود.
در آنژيوگرافي متخصص قلب اينترونشنال يك لوله باريك و بلند به نام كاتاتر را عمدتا از محل كشاله ران وارد به داخل رگ وارد ميكند.
سر كاتاتر يا در قلب و يا در مدخل عروق تغذيهكننده قلب قرار داده شده و مايع خاصي براي شفاف سازي تصاوير از طريق آن تزريق ميشود. تصاوير به دست آمده آنژيوگرام ناميده ميشوند.
با عبور اشعه ايكس از بدن در مقادير مختلف و جذب آن توسط بافتهاي متفاوت تصوير تهيه شده و در كامپيوتر ذخيره و يا روي فيلم ظاهر ميشوند.
اين روش در زماني كوتاه وضعيت عروق قلب را به خوبي نشان ميدهد و بيمار و پزشك كاملا از اين وضعيت آگاه ميشوند و پزشك نوع درمان را با اطمينان بيشتري تعيين ميكند.
مراحل اوليه هر دو روش مشابه است اما در آنژيوپلاستي پزشک كاتاتر را وارد رگ مي كند تا به لخته مسدود كننده برسد.
این سیم بطور مکانیکی لخته را منهدم كرده آنگاه پزشک یک بالن کوچک را وارد رگ می کند تا ناحیه مسدود شده رگ را باز کند و سپس لوله مشبکی (اسنتنت) را در محل انسداد قرار می دهد تا بطور دائم رگ را باز نگه دارد و از باریک شدن مجدد آن در آینده جلوگیری کند.
در حال حاضر آنژيوپلاستي به عنوان يكي از موثرترين روشهاي رفع انسداد عروق در مراكز درماني مجهز مورد استفاده قرار مي گيرد.
توصيه متخصصان قلب و عروق به افراد اين است كه با اتخاذ شيوه مناسب زندگي از وقوع اين مشكلات جلوگيري كنند اما در صورت دچار شدن به آن هر چه سريع تر براي تشخيص و درمان به پزشك متخصص مراجعه كنند.
هشدار در مورد وقوع سكته !!
3روز پیش یه اتفاق خیلی بدی برای یکی از دوستان نزدیک من اتفاق افتاد ومتاسفانه دوست من در حین کار با کامپیتر ودر حالی که 27 سال بیشتر نداشت دجار ایست قلبی شد وفوت کرد ومتاسفانه بااینکه میشد خیلی ساده جلو این اتفاق رو گرفت اما کسی بلد نبود به او کمک کند به همین دلیل من یکسری اطلاعات ساده شما میدهم تا در سایت قرار دهید ومطمین باشید که روزی در تنهایی خودتان هم بدرد می خورد
1- از لحظه ای که انسان دچار سکته ی قلبی میشود تا موقعی که بیهوش می شود فقط 10 ثانیه فرصت دارد که خودش به خودش کمک کند ومعمولا کس دیگری هم چون متوجه نمی شود نمی تواند به او کمک کند .پس فقط یک راه برای او باقی می ماند و ان اینکه در ان لحظه کوتاه شروع کند با تمام قوا سرفه کردن و هرچه می تواند سرفه های عمیق تر و شدید تر تا شاید فرصت بیشتری به هوش باشد وبتواند خودش را به کسی برساند وکمک بخواهد
2- اکر کسی به سرش ضربه خورد ویا اینکه مشکوک شدید به اینکه او دچار سکته مغزی شده حتما به او بگویید این سه کار را انجام دهد واگر نتوانست حتی یکی از این سه کار را انجام دهد حتما او را به پزشک برسانید
الف: به او بگویید بخندد اگر نتوانست ویا بدشکل خندید حتما او را به پزشک برسانید
ب:به او بگویید هر دو دست خود را همزمان بالا نگه دارد وچند ثانیه نگه دارد
ج: یک جمله ساده بگویید وبگویید ان را چند بار تکرار کند اگر نتوانست مشکل دارد
در ضمن اگر بیهوش شد ویا استفراغ کرد احتمال خطر خیلی بالاست