آیا با توجه به روان آدمها،اخلاق معنی می دهد؟
سلام دوستان
ما با شخصی در تلگرام بحث سر اخلاق میکردیم،ولی ایشون که می گفت من نمیتوانم از حیث غیر روان به چیزی نگاه کنم،و از دید خودش با توجه به روان آدمها،برای اخلاقی زیستن جوابی ندارد و ندانم گرا هستند.براتون بعضی از حرفاشون کپی میکنم و نظرات خودتون رو بیان کنید.
و بگید با توجه به روان مختلف آدم ها،اخلاق معنا و مفهومی دارد؟و توصیه کردن به اخلاقی زیستن با توجه به روان مختلف انسانها مفهومی دارد؟
ببینید! هر کس در جهان زیسته و تفسیری از جهان بدست آورده. نسبت به سوژه ای که داره. لذت گرایان از اپیکور تا استوارت میل، هم دکان خودشان را پهن کرده اند. حتی اگر به بینش آنها لذت طلبی اساس کار باشد، حالا کی گفته که همه باید از آناناس لذت ببرند؟
عدالت طلبی، جمال طلبی و ... هر یک، صرفا سنخی از سنخ های روان شناسی را ارضا میکنند.
نمیشه بگیم همه لذت طلب باشن و ادامه بدیم که فقط این مثلا ده چیز لذت میدن.
معلم دینی، میاد سر کلاس ایده اش رو مطرح میکنه و میره. اون مقصر نیست. مقصر روان شماست که نمیره ته کلاس مثل بقیه، سر کلاس دینی فوتبال بازی کنه. متوجه عرضم هستید؟ منظورم اینه که من تا خودم در روانم دنبال کننده این چیزها نباشم، روم اثری نخواهد داشت.
میلیونها تیوری در جهان در حال ارایه هستند. چرا من حرف معلم دینی انقد روم تاثیر داره؟
سوال اینه در واقع!
2) شما در درون یک دختری قرار بگیرید که از همخوابگی با مردان متعدد لذت میبره. اخلاق همراهی میکنه اینجا آیا؟
بخش قابل توجهی از زنان در روان شون اینجوری هستن. ولی چون روان شما میترسه، نمیخاد چشم باز کنه.
همون طور که کشتن گوسفند برای شما لذت بخش و وسیله تقربه، برای عده ای هم گمان ببرید قتل لذت بخشه.
در خفا بگویم که روان شناسی اومانیستی، دیگر خیلی دنبال درمان سادیست نیست. به سادیست پیشنهاد میکند که دیگران را بیازار. ولی با دستاورد!! مثل با نوشته هایت یا مجسمه هایت یا انیمیشن هایت. این خیلی سوراخ نور جالبی است.