نقل قول:
بنده متوجه منظورتون نمیشم. مگه کلا کاربر چیکار می خواد بکنه که بره تو یه محیط لایو دیگه پارتیشن بندی رو گرافیکی انجام بده بعد ریستارت کنه و دوباره به نصب ارچ ادامه بده؟ پارتیشن بندی که کلا ۱۰ دقیقه هم طول نمیکشه. اگر هم نخواد برای دانلود پکیج ها منتظر بمونه میتونه از قبل اون ها رو دانلود کنه
مگر اینکه منظورتون اینه که یه محیط شخصی سازی شده ارچ که محیط گرافیکی داره بسازیم تا موقع نصب از اون استفاده کنیم؟
میشه تو یه محیط live یا نصبی یه لینوکس دیگه به راحتی آرچ رو نصب کرد.یعنی نیاز نیست حتما آرچ رو از آرچ نصب کرد.من الان از محیط live لینوکس مینت 16 x86_64 آرچ رو بدون مشکل نصب کردم.یه کلیاتی رو میگم تا همه بدونند نصب آرچ چقدر راحته تو محیط کاملا گرافیکی.
لینوکس مینت روی هارد اکسترنال به فرمت ایزو قرار داره که به کمک بوت منیجر جادویی grub4dos بالا میاد و به محیط نسبتا زیبای سینامون لاگین میشه.gprted رو راه اندازی و dev/sdb3/ رو با فرمت xfs برای نصب آرچ آماده میکنم.(چون از هارد اکسترنال بوت شدم هارد اصلی فعلا sdb هست و نه sda)
ترمینال مینت رو باز و با دستور - sudo su به root لاگین میکنیم.
فایل ایزوی آرچ archlinux-2013.07.01-dual.iso روی پارتیشن ویندوزی dev/sdb12/ قرار داره.تو فایل ایزوی نصاب آرچ یه فایل به نام arch/x86_64/root-image.fs.sfs وجود داره که باید اکسترکتش کنیم تو یه پوشه(مثلا tmp/) سپس یه دایرکتوری به نام tmp/temp/ ایجاد و با دستور cd /tmp && mount root-image.fs.sfs /tmp/temp
اونو سوار میکنیم.اگر به پوشه سوار شده برید یه فایل میبینید به حجم بالاتر از 1.5 گیگ به نام root-image.fs که فایل اصلی که ما باهاش کار داریم.این فایل رو کپی کنید به tmp/ یا هر پوشه ای که جا دارید.حالا با دستور umount /tmp/temp
فایل قبلی رو پیاده کنید.(نیازی به mount اون فایل نبود ولی مینت دستور unsquashfs نداره و مهم هم نیست)
حالا یه پوشه به نام tmp/arch_iso/ ایجاد و فایل root-image.fs رو در این مسیر mount کنید.حالا باید به arch_iso که سوار کردیم chroot بزنیم ولی با دستور زیر :
/tmp/arch_iso/usr/bin/arch-chroot /tmp/arch_iso/
به محض chroot زدن تو دیستروهای debian based باید دستور
mkdir /run/shm
اجرا بشه.حالا میخوام تو dev/sdb3/ که قبلا فرمت و آماده کردم آرچ رو نصب کنم.باید اونو mount کنیم به mnt/
کارهای نصب رو انجام بدید تا نوبت برسه به chroot زدن به آرچ نصب شده
با تایپ exit یا Ctrl+D از chroot فایل ایزوی نصب خارج و با دستور
tmp/arch_iso/usr/bin/arch-chroot /tmp/arch_iso/mnt/
mkdir /run/shm
و بقیه مراحل نصب ...
میشه به راحتی فایلهای راهنما رو خوند و از وب استفاده کرد برای حل مشکلات و ... که تو محیط متنی غیر ممکن یا دشواره.قابلیت کپی پیست هم از pdf راهنما یا همین تاپیک در دسترسه و ... ضمن اینکه بک گراند زیبا و محیط روشن دسکتاپ از خستگی جلوگیری میکنه.
از این به بعد کسی نباید بگه نصب آرچ سخته.pacman
یکی از ساده ترین مدیر بسته هاست.کسایی که فدورا استفاده میکنن باید بدونند yum یه wrapper پایتون برای rpm هست و مدیر بسته اصلی ردهت rpm هست.
شما به راحتی میتونی حتی با bash یه wrapper بسازی برای pacman. ضمن اینکه من نگشتم ولی حتما وجود داره برای pacman