معرفی سیستمهای عامل موبایل:سیستم عامل سیمبین
دو ستان من در نظر دارم به معرفی سیستمهای عاملی که روی گوشی ها ودر کل تجهیزات سیار استفاده میشه رو معرفی کنم .اینو بگم که به کمک شماها همنیاز دارم چون خودم اطلاعات محدودی دارم و من هم می خوام یه چیزای یاد بگیرم. بخش اول این سری رو اختصاص میدم به سیستم عاملی که میشه گفت تو ایران کاربرد زیادی داره. الته این یه مقاله ذنباله دار ه وعلتش اینه که شما دوستان خسته نشید . البته از شماهم انتظار کمک دارم . دلیل این هم که توی این
تالار زدم اینه که بازدید کننده های اینجا بیشتر به اینها احتیاج دارن .
واما بخش اول سیمبین:
================================================== =================
سيستم عامل سيمبين و سازنده آن:
سيمبيان سيستم عاملي است که توسط شرکت انگليسي symbian براي تجهيزات سيار طراحي شده است وبا سيستم عاملهاي ديگر مانند
windows mobile و palm os و لينوکس رقابت ميکند.شرکت سيمبيان در ژوئن 1998 در انگلستان تاسيس شد .سهامداران اين شرکت درآغاز شرکتهاي psion نوکيا اريکسون ماتسوشيتا و موتورولا بودند.در سپتامبر2003 سهامpsion توسط نوکيا سوني اريکسون پاناسونيک زيمنس خريداري شد. در نتيجه اين شرکت هم اکنون در مالکيت شرکتهاي اريکسون نوکيا ماتسوشيتا(پاناسونيک) زيمنس سوني اريکسون و سامسونگ است.
================================================== ===============
طراحي:
پلتفرمهاي مختلفي براساس سيمبين طراحي شده است که شامل پلتفرمهاي باز مانند UIQ ,نوکيا سري شصت هفتاد و نود
و پلتفرمهاي بسته مانند NTT DoCoMo هستند.انعطاف پذيري اين سيستم عامل به آن امکان ميدهد روي انواع گسترده اي موبايل پياده سازي شود . بزرگترين ويژگي اين سيستم عامل طراحي آن براي تجهيزات کوچک دستي با منابع محدود است که ميتواند ماها وسالها روي آن اجرا شود.
بعلت محدود بودن منابع حافظه در چنين تجهيزاتي از روشهاي مختلفي براي استفاده بهينه از آن ها استفاده شده است .
برنامه نويسي سيمبين رويداد گرا event-based است و CPU زماني که برنمه هاي کاربردي مستقيما با يک رويداد ارتباطي نداشته باشد خاموش ميشود .به اين نوع برنامه نويسي active object گفته ميشود .چنانچه از اين روشها به خوبي استفاده شود مدت کار کرد باطري نيز افزايش پيدا ميکند.به همين علت براي دست يابي به اين ويژگي ها از زبان ++C براي برنامه نويسي و توسعه اين سيستم عامل استفاده شده است هر چند بسياري از تجهيزات با پلتفورم سيمبين ميتوانند به وسيله زبانهاي ديگري چونOPL . Python ,ويژوال بيسيک ,simkin , وperl نيز برنامه نويسي شوند.
منتظر بخشهای بعدی باشید.