-
سوال در نصب Suse 9.3
با سلام و خسته نباشید
من Linux Suse 9.3 رو گرفتم و میخوام نصب کنم ، چند تا سوال داشتم!
اول اینکه میخواستم ببینم روی همین پارتیشن هایی که الان دارم میتونم لینوکس رو نصب کنم یا اینکه برای نصب لینوکس باید پارتیشن های جدیدی درست کنم ؟
دوم اینکه اگه بخوام پارتیشن جدید درست کنم مجبورم یکی از پارتیشن های فعلی پاک کنم! با پاک کردن مثلا پارتیشن E اطلاعات پارتیشن های F و G که بعد از E هستند ازبین میره یا نه ؟
سوم اینکه با پاک کردن یکی از پارتیشن ها چطوری میتونم فضای خالی پارتیشن بندی نشده هارد رو برای لینوکس پارتیشن بندی کنم ؟
چهارم اینکه حالا که لینوکس پارتیشن های مخصوص خودش رو لازم داره آیا در لینوکس میشه به اطلاعات موجود در پارتیشنهای دیگه که مخصوص ویندوز هست دسترسی داشت ؟
ممنون میشم به این سوالات من جواب بدین
-
papiyoon, جان خوب کاری کردی که میخوای لینوکس نصب کنی . :wink:
جواب سوال اولی - باید پارتیشن های مخصوص خود لینوکس رو داشته باشی . منظورم ext2 و ext3 و swap رو که حتما باید داشته باشی . که با استفاده از Partition magic میتونی بسازی و خیلی راحته .
جواب سوال دوم - پارتیشنهای دیگه از بین نمیرن ولی اگه پارتیشن آخرت رو پاک کنی بهتره و فکر کنم دیگه به اشتباه نمیافتی .
جواب سوال سوم هم تو جواب اولی گفتم . :wink:
جواب سوال چهارم - میشه هم تو لینوکس به پارتیشنهای ویندوز دسترسی داشته باشی و همینطور بالعکس .
موفق و سربلند باشی :wink:
-
خيلي ممنون
امتحان ميكنم اگه سوالي بود بازم مي پرسم
-
nbsfucker, ببخشيد
اما من شنيدم كه ممكنه درايوهاي ديگه رو خود به خود پاك كنه موقع پارتيشن بندي! :?
-
سلام
papiyoon جان خیلی خوشحالم که میخوای لینوکس نصب کنی
اینطور که فهمیدم شما برای اولین باره که میخوای لینوکس نصب کنی
اولا که امیدوارم که موفق باشی
دوما اگر شما واقعا دوستدار این سیستم عامل قدرتمند و باز متن باشی دیگه ولش نمیکنی و ویندوز رو رها میکنی
بگذریم
یکی از اولین مشکل کسانی مثل شما فرمت مربوط به لینوکس هستش که شما باید برای این کار یک فضای خالی روی هاردتون ایجاد کنید تا سیستم عامل رو نصب کنید
ان بی اس فاکر عزیز توضیح دادند که بهترین ابزار برای این کار پارتیشن مجیک هستش
من اینم به شما بگم که برای اولین باز باید خیلی دقت کنید چون اگر یه ذره اشتباه کنید ممکنه کل اطلاعات روی هاردتون رو از دست بدید ولی بعد از بار اول دیگه خیلی راحته
شما میتونید از یک درایو هاردتون هر جایی که باشه برای این کار استفاده کنید که بهتره آخرین درایو باشه
هم میتونید از فضای خالی درایو های دیگه استفاده کنید / اگر درایو آخر شما بزرگ باشه و فضای خالی زیادی داشته باشه که خیلی بهتره
اگر درایو آخرتون رو برای این کار اختصاص میدید که هیچی خیلی کارتون آسون میشه
با پارتیشن مجیک یه پارتیشن با فرمت swap به اندازه ۵۰۰-۶۰۰ مگا بایت بسازید و بقیه رو هم بصورت ext3 فرمت کنید و راحت لینوکس رو نصب کنید
اگر هم میخواهید از روش دوم استفاده کنید باید فضای خالی اولین درایوی که میخواهید بدین صورت از فضای خالیش استفاده کنید رو جدا کرده و به درایو بعدی متصل کنید و دوباره از درایو بعدی جدا کرده و به درایو بعدی بچسبانید و این کار را ادامه بدید تا یه پارتیشن جدید داشته باشید و بعد همونطور که گفتم فرمتش کنید
شما نمیتونید مثلا ۲ گیگا بایت از درایو D خودتون رو جدا کرده و بعد از آخرین پارتیشن قرار بدید بلکه باید اونو جدا و به E وصل کنید
در موقع نصب لینوکس و در مرحله پارتیشن بندی خیلی دقت کنید حتما custom partition رو انتخاب کنید وگرنه کل فضای هاردتون یکی میشه و کل اطلاعاتش پاک میشه بعد از آن فقط پارتیشن مورد نظر رو با فرمت ext3 و با مونت پوینت / فرمت کنید
ولی کلا این چیزایی که گفتم خیلی آسونه و کافیه که حواستون رو جمع کنید و هر سوالی رو بخونید و بعد جواب بدید و همینطوری سرسری از سوال رد نشید
اگر سوالی هم براتون پپش اومد حتما بپرسید /دوستان حتما جوابتون رو میدن
-
rootnt, خيلي ممنون از جواب
من 5 تا درايو دارم كه 4 تاي اول 10 گيگي و دراو آخري 17 گيگ هست و داخلش MP3 ريختم
حالا به نظرتون اين درايو آخري رو خالي كنم و به صورت ext3 فرمتش كنم و يك پارتيشن 500-600 مگابايتي swap درست كنم ؟
-
سلام
۱۷ گیگ برای mp3؟
به نظر من خیلی زیاده
از این ۱۷ گیگ چقدرش خالیه و چقدرش پره؟
-
rootnt, از اين 17 گيگ تقريبا 1 گيگش خاليه :lol:
-
:shock: تعجب :shock:
خوب
بهتره که شما توی پارتیشن بندی زیاد تغییر ندی
من به شما پیشنهاد میکنم ۱۱ گیگ از این ۱۷ گیگ رو خالی کنی و بعد با پارتیشن مجیک اون رو به ۲ قسمت ۷و ۱۰ گیگ تبدیل کنی و اون ۱۰ گیگ برای لینوکس و کارهایی که قبلا توضیح دادم و بقیه رو هم هر کاری که دوست داری بکن
یعنی mp3 هایی که داری این ۷ گیگ و یکی از درایو های ۱۰ گیگی شما رو اشغال میکنه
البته بستگی به خودتون داره که با لینوکس چه کار میکنید که به چقدر فضا احتیاج باشه
مثلا اگر فضای زیادی احتیاج ندارید ۶-۷ گیگ هم بسه براتون
موفق باشی
اگر بازم سوالی بود حتما بپرس :P
-
rootnt, جان ممنون از زحمتهایی که می کشی . :wink:
کار من رو راحت کردی :mrgreen:
موفق و سربلند و همیشه با لینوکس باشید :wink: