-
ديكارمو: قبل از اينكه به پرسپوليس بيايم «شاعر» بودم!
براى اين مصاحبه يك مشكل بزرگ داشتيم. او انگليسى بلد نبود، من «پرتگره» يا پرتوئگره يا خلاصه همان برزيلى رو! رفتيم سراغ كلى مترجم اما هيچ كس جور نشد. حتى تا سفارت هم رفتيم كه يك مترجم پيدا كنيم اما آنها در كمال خونسردى گفتند كه مترجمشان درگير كارهاى مهمترى است و وقت ندارد يك مصاحبه تخيلى را ترجمه كند! اينجا بود كه تازه يادمان آمد كه اين مصاحبه تخيلى اصولاً به مترجم احتياج ندارد! شرمنده!
• چطورى پائولو؟
- قربانت! تو زبان ما را بلدى!
• نه
- خوب پس چطورى با من صحبت مى كنى؟
• ببين توضيح اين قضيه سخت است. الان دارم به صورت تخيلى با تو مصاحبه مى كنم در نتيجه شاخك هاى تخيل بنده و شما كه مستقيم به ضمير ناخودآگاه ما وصل هستند جايى آن سمت مرز واقعيت و رؤيا يكدفعه جرقه مى زنند و بعد شكوفا مى شوند و ... خلاصه پيام منتقل مى شود. گرفتى؟
- آره بابا! Crazi كه نيستم!
Crazi *يا Crazy؟
- نمى دونم! تو دهات ما اصلاً نمى گن Crazi يا Crazy.
• پس چى ميگن؟
- ميگن ال مجنون!
• مگه شما عربين؟
- نه! عرب چرا؟
• آخه گفتى المجنون!
- آى كيو! گفتم ال مجنون! اَل نه اِل! اِل حرف تعريف اسپانياييه!
• آها! حالا چرا اِل مجنون؟
- من گفتم اِل مجنون كه تو بتونى چاپش كنى وگرنه اصل كلمه يه چيز ديگه اس!
• خب چى هست!
- خب مجنون! اگه مى تونستم بگم و تو هم مى تونستى چاپش كنى كه نمى گفتم مجنون!
• راست مى گى ها! خب بريم مصاحبه رو شروع كنيم!
- قبل از اينكه شروع كنيم بذار من چندتا سؤال بكنم. دلم پوسيد تو مملكت شما هيچ كس رو ندارم كه باهاش حرف بزنم!
• ماركو چى؟
- ماركو اصلاً نمى تونه خوب با من حرف بزنه!
• چرا! شما كه هر دو تا هموطنين!
- برزيلى رسمى با هم صحبت مى كنيم اما فقط چند تا جمله بلديم... همون هايى كه تو مدرسه يادمون دادن! مثل «بابا آب داد»... «بابا نان داد»،« ماريا انار دارد»، «تصميم ملينه»، «ربه كا دوچرخه دارد» با اين ها هم كه نميشه حرف زد! لهجه هامون با هم فرق مى كنه حرف همديگرو نمى فهميم !
• آره پس كف كردى ها؟!
- آره بابا! مى خوام پيامم را انتقال بدم ناچار ميشم نقاشى بكشم!
• جدى؟!
- آره. افشين جون اشاره كرد كه نقاشى بكش! منم نقاشيم از بچگى خوب نبود! خلاصه نقاشى كشيدم اما دردسر درست شد!
• دردسر براى چى؟
- يه نقاشى از پژمان نورى كشيدم. منظورم اين بود كه موهاتو كجا درست مى كنى. منم برم همونجا! بچه ها فكر كردن دارم دماغشو مسخره مى كنم كلى براش سوژه ساختن!
• جدى ميگى؟!
- آره بابا! يه بار ديگه تو يه نقاشى از قطبى خواستم يه كم پول به من قرض بده كه برم براى خودم پشمك بخرم! بعداً فهميدم باشگاه فكر كرده كه افشين ازم درصد مى گيره! بعد از اون قضيه بود كه قطبى دستور داد برم زبان انگليسى ياد بگيرم؟!
• چه باحال! پسر از اين شاهكارهاى نقاشى تو كس ديگه اى هم ضربه خورد؟
- ( فكر مى كند) آره! يه نقاشى از ماشين على كريمى كشيدم و بهش نشون دادم و با دست به خودم اشاره كردم! منظورم اين بود كه منم سوار ماشينش بشم و باهم بگرديم!
• خب؟
- هيچى! شاكى شد! گفت ماشين من چقدر «خز» شده كه ديكارمو هم پشت كوه از اين ماشينا سوار شده! فرداش ماشينشو فروخت!
• واقعاً بامزه بود! آخه تو چطور بازيكنى هستى كه انگليسى بلد نيستى؟ بالاخره بايد
يه كم ياد بگيرى ديگه؟
- اگه من يه چيزى رو اعتراف بكنم به كسى نمى گى؟
• نه! به جون پائولو من رازم رو فقط به مطبوعات مى گم.
- من اصلاً قرار نبود بازيكن بشم! من فقط تو شهرمون فوتبال بازى مى كردم فوتبال تفريحم بود نه شغلم!
• تو مگه غير از فوتبال شغل ديگه اى هم دارى؟
- من قبل از اينكه بيام پرسپوليس شاعر بودم!
• يا خدا! چى بودى؟
- شاعر!
• منظورت اِل پوئمئروئه؟
- چى؟!
• هيچى بابا! اومدم يه كلمه جديد اختراع كنم تمام تاريخ و فرهنگ و ادبيات كشورشما رو بردم زير سؤال! تو واقعاً شعر ميگى؟
- آره!
• يعنى شعر ميگى ديگه؟
- آره بابا! شعر ميگم! تا حالا كسى رو نديدى كه شعر بگه؟
• چرا، خودم؟
- تو؟!
• آره من! مگه من چمه؟
- تو هيچى! مگه من چمه كه تو باورت نميشه؟
• آخه من حداقل يه سر وكارى با قلم دارم. تو فوتباليستى! معمولاً فوتباليست ها كمتر اهل نوشتن يا خوندن هستن! كمتر علاقه نشون ميدن!
- حالا من يكى فرق دارم!
• حرف تو حرف شد. من متوجه يه چيزى نشدم! تو فوتباليستى يا شاعر؟!
- من شاعرم! فوتبالم بازى مى كردم اما شاعرم! چندتا ديوان شعر تو برزيل چاپ كردم اما كسى نخريد. روى همين حساب گفتم فوتبال بازى كنم كه پول كتابام دربياد!
• بابا ال شاعر! چطور با ماركو آشنا شدى؟
- منيجر ادبى من داداشش منيجر فوتبال بود! براى اينكه ضررش جبران بشه از طريق داداشش منو ترانسفر كرد ايران!
• پس قضيه اين بود! من از اول بهت شك داشتم!
- چرا؟ مگه من چمه؟
• آخه ماركو اول گفت كه تو ۱۹۲ سانتى متر قدته اما تو فقط ۱۸۲ سانتى متر دارى!
- آخه اول قرار بود داداشم بياد! اونم شاعره!
• لابد شعراى اون هم فروش نرفته بود
و ...؟!
- دقيقاً،منتها اون شانس آورد! يك هفته قبل از اومدنش يك منتقد ادبى سرشناس به صورت اتفاقى يك برگ از شعراى اون رو كه به عنوان كاغذ لبو بهش داده بودن خوند و اون رو كشف كرد!
• بعد تو اومدى جاش؟
- آره! خب ديكارمو، ديكارموئه ديگه! پائولو و روبرتو نداره!
• از اون لحاظ! فوتبالت كه تعريف نداره! حداقل چندتا شعر بگو ببينم تو شاعرى چيزى ميشى؟
- چشم! قديم بگم يا جديد؟
• از قديم شروع كن برس به جديد! «عمويم هميشه به شوخى مى گفت «وقتى دروغ مى گوييم، چشمانمان صورتى مى شود» و من هيچ وقت اين جمله را باور نداشتم و شادم كه دلدار منى و چقدر اين رنگ صورتى به چشمانت مى آيد
وقتى مى گويى دوستم دارى!» چطور بود؟
• از تك به تك هات كه خيلى بهتر بود. ديگه چى دارى؟
- يكى ديگه هست اسمش رو گذاشتم بدشانسى! « به من الهام شده بود روزى كه دلبندم مى آيد آسمان صاف ترين روز خود را سپرى مى كند و خورشيد، درخشانترين روزش را و هوا ملايم و معتدل است درست مناسبترين هوا براى عاشق شدن به من الهام شده بود تو را در پاركى ملاقات مى كنم سرشار از گل هاى صورتى و سپيد و نارنجى وسرخ فكر مى كردم تو را روى نيمكتى، زير سايه اى، كنار استخرى، ملاقات مى كنم، و چقدر حيف كه تمام اين تصوير زيبا را درست ديدم غير از آن انگشتر لعنتى نامزدى كه در دست راست تو خودنمايى مى كرد ظاهراً شاعر خوش شانس ترى، زودتر از من اين الهام را دريافت كرده بود!»
اين يكى چطور بود؟!
• يكى از كاراى جديدتو بگو. در مورد پرسپوليس و روزايى كه دارى.
- اوكى. بذار حس بگيرم.
• حس كيلو چنده بابا! شب شعر كه نيومدى!
- هيچ وقت احساسات يك شاعر رو مسخره نكن!
• چشم. بگو.
- آه...
• چى شد؟
- چى چى شد؟
• گفتى آه؟
- اول شعرم بود! ساكت ميشى؟
• مى بخشيد.
- آه... بازهم آه نرفت كه نرفت كه نرفت اون توپ صاب مرده!
• صاب مرده؟ آدم تو شعر از اين كلمات استفاده مى كنه!
- آقا مگه تو منتقد ادبى هستى؟ بذار شعرم رو كامل بگم!
• چشم
- «آه!... باز هم آه!
نرفت اون صاب مرده تو گل!
فكر مى كردم ميره اما نرفت!
هنوز تو كَفِشم بدمصب چطور نرفت تو گل!
فقط من بودم و تورهاى دروازه كه مشتاقانه لحظه وصل خود با توپ را فرياد مى كردند
ناگاه صدايى برآمد...
آى ى ى ى ى ى...
اين صداى صورت لامپ نورافكن بود كه وصل توپ را ناخودآگاه صاحب شد و من سوت زنان از صحنه دور شدم و به اين فكر كردم كه پائولو! خراب كردى رفت پى كارش!»
• ادبيات تو با ادبيات قبلت فرق كرده!
- تأثير محيطه آخه يكى از ليدرا منو مى رسونه خونه. يك مقدار ادبياتم تحت تأثير اين همنشينى اجبارى قرار گرفته.
• آهان! بازهم شعرى دارى؟
- آره. از صب تا شب بيكارم فقط بايد شعر بگم! اين يكى رو در مورد بقيه گفتم.
• كدوم بقيه؟
- بقيه همتيمى هاو اسمش اينه «وقتى گل نمى زنم»
• سوزناك شد. بگو!
- هوا بس ناجوانمردانه COLD است آى، سلامم را نمى گويند پاسخ افشين دستانش در جيبش است آى، و آن يكى افشين سرش را مى كوبد به نيمكت ماركو سرش را با كاغذهايش گرم مى كند و در دل نفرين مى فرستد بر لحظه اى كه تلفن منيجر مرا جواب داد، همتيمى هاى من اصلاً شباهتى به دل ببرندارند بيشتر قيافه شان شبيه كسى است كه دل ببر را خام خام و از روى حواس پرتى خورده!
پوزخندى بر لب هاى دروازه بان و دفاع تيم مقابل قرار دارد كه عضوى از بدنم را مى سوزاند روى سكوها را مى نگرم، آنجا همه اعصاب - معصابشان تعطيل است مى دانيد چرا؟
فقط به اين خاطر كه من دوباره توپ را از روى خط ۶قدم به كره ماه شليك كردم!
تازه به ماه هم نخورد! احتمالاً توپ تا ۲ روز ديگه به مريخ مى رسد!
اين يكى چطور بود؟
• مى دونى تو اين شعر يك مقدار فرم رئاليستى رو با يك اكسپرسيونيسم تخيل گرايانه قاطى كرده بودى كه حس خاصى رو به مخاطب القا مى كرد.
- از اين تحليل ادبى ممنون. چه حسى آميگو؟
• حس مبهم جنايت! آدم دلش مى خواد دخلت رو بياره!
- اينكه خيلى بده!
• از لحاظ انسانى آره اما از لحاظ ادبى اتفاقاً خيلى مهمه! خيلى ارزش داره. عمق تأثيرگذارى تو روى مخاطبت رو نشون ميده!
- آهان! حيف كه تومنتقد مطبوعات ادبى برزيل نيستى كه اگه بودى من الان براى خودم يك پائولو كوئيلو شده بودم!
• راستى صحبت از «كوئيلو» شد من خيلى كاراش رو دوست دارم.
- مى شناسمش! قبلاً تو برزيل مدرسه فوتبال داشت! كارش نگرفت رفت سراغ شعر و داستان! الان ميلياردره!
• يك سؤال فنى؟ چقدر ازپولى كه بستى گيرت اومد؟
- كل قرارداد آميگو! همه ۱۵ هزار دلارى كه به من قول داده بودن رو گرفتم! يه پزو هم پورسانت ندادم!
خيلى آدماى خوبى هستن!
به نقل از ابرار ورزشی
-
پرسپوليس مراقب شاگردان پيروانى باشد
محسن خليلى : براى بازگشت به ميادين فوتبال عجله نمى كنم
محسن خليلى مهاجم مصدوم تيم پرسپوليس گفت: من مطمئن بودم تيم پرسپوليس پس از گذشت يك بحران مجدداً به روزهاى اوج خود نزديك خواهد شد و حالا دوباره شاهد درخشش اين تيم در مسابقات ليگ برتر هستيم. وى افزود: مسابقه سپاهان را ازطريق تلويزيون در كشور آلمان تماشا كردم و در طول مسابقه آرزو مى كردم تا نتيجه به تساوى كشيده نشود. خوشبختانه بازيكنان با آمادگى بالاى خود توانستند تيم خوب سپاهان را شكست دهند. وى ادامه داد: بازيكنان تيم سپاهان از باخت فصل گذشته كه سبب شد قهرمانى را از دست بدهند بسيار ناراحت بودند و درصدد بودند در اين مسابقه جبران كنند اما نتوانستند به هدف خود دست يابند، اميدوارم كه پرسپوليس همچنان به روند روبه رشد خود ادامه دهد.خليلى گفت: وقتى شرايط پاى مصدومم را براى پزشك آلمانى ام تشريح كردم او بسيار راضى بود و من نيز از اين مساله خيلى خوشحال شدم بنابراين تلاشم را براى بازگشت به ميادين دو چندان خواهم كرد. خليلى گفت : البته براى بازى كردن عجله ندارم چرا كه مى خواهم بابهبودى كامل به ميادين بازگردم. مهاجم تيم پرسپوليس با اشاره به ديدار تيمش مقابل مقاومت سپاسى گفت: ما سال گذشته بازى سختى را مقابل اين تيم انجام داديم چرا كه شاگردان غلامحسين پيروانى هميشه با ارائه يك بازى جنگنده و دوندگى بسيار براى هر تيمى دردسرساز هستند و پرسپوليس بايد مراقب آنها باشد، من به عنوان يك پرسپوليسى اميدوارم بازيكنان پرسپوليس اينبار نيز با ارايه يك فوتبال قابل قبول نتيجه را به نفع خود تغيير دهند.
-
اميدوارم استقلال تا روز آخر با ما رقابت كند
منصورى: مهم اين است كه ذخيره چه بازيكنانى هستم
بدون ترديد اگر پرسپوليس يكى، دوجين ستاره در تيمش نداشت بازيكنانى نظير محمد منصورى كه بهترين بازيكن فصل گذشته ابومسلم بود، به عنوان بازيكن تعويضى براى سرخپوشان بازى نمى كرد منصورى با وجود اينكه هر وقت براى تيمش به ميدان آمده بسيار تأثيرگذار ظاهر شده است. باز به او فرصت فيكس بازى كردن داده نمى شود. از او در مورد شرايط خودش و تيمش پرسيديم:
• بايد به تو گفت ذخيره طلايى؟
- هر وقت به عنوان بازيكن تعويضى به ميدان آمدم و توانستم گل بزنم آن وقت بگوييد ذخيره طلايى، الان ذخيره تأثيرگذار هستم.
• حالا چه موقع قرار است گل بزنى تا به تو بگوييم ذخيره طلايى افشين قطبى؟
- هر وقت ديكارمو گل زد من هم گل مى زنم! شوخى كردم اگر در ديدار با سپاهان عليرضا نيكبخت در يك صحنه به من پاس مى داد و در صحنه اى ديگر توپ را از جلوى پايم نمى قاپيد شايد موفق به گلزنى مى شدم.
• نيمكت نشينى هاى پى درپى ناراحتت نمى كند؟
- ناراحت كه هستم اما ذخيره چه كسى بودن خيلى مهم است. طبيعى است وقتى على كريمى، كريم باقرى و عليرضا نيكبخت اينقدر آماده باشند سرمربى تيم آنها را روى نيمكت نمى گذارد. از طرفى بازى ها هم هفته به هفته فشرده تر مى شود و مطمئناً بازى به تمامى نفرات تيم خواهد رسيد.
• خيلى ها اعتقاد دارند تو اشتباه كردى به پرسپوليس آمدى، خودت هم اينطور فكر مى كنى؟
- نه به هيچ وجه، در پرسپوليس من كنار بازيكنان بزرگ و كادرفنى كاربلدى كار مى كنم و زمينه از هر جهت براى پيشرفت مهيا است. اگر مسأله فقط بازى كردن باشد در آن صورت هم بايد به آينده اميدوار بود. در نيم فصل دوم همزمان بايد در ۳ جام بجنگيم و آن موقع است كه اين موضوع هم حل مى شود.
• اما نيمكت نشينى كه باعث پيشرفت نمى شود؟
- بالاخره رقابت كردن با بازيكنانى مثل نيكبخت، كريمى و پترويچ كار آسانى نيست و من تلاشم اين است كه آنقدر خوب تمرين كنم تا جايگاهى ثابت در پرسپوليس براى خود دست و پا سازم. از طرفى وظيفه اى كه قطبى به يك بازيكن هم پست من مى دهد خيلى سنگين بوده و تمركز بالا مى خواهد و فكر كنم نسبت به اوايل فصل خيلى راحت تر در تاكتيك تيمى پرسپوليس بازى مى كنم و اين خودش يك امتياز است و نشان از پيشرفت مى دهد.
• در نبود على كريمى امكان اينكه تو از ابتدا در تركيب قرار بگيرى وجود دارد؟
- بعيد مى دانم. احتمالاً قطبى ديكارمو را به من ترجيح مى دهد.
• اما ديكارمو كه تا اينجاى كار چيزى نشان نداده تا تو...!
- به هر حال نظرمربيان است و بايد به آن احترام گذاشت.
• شخصاً در مورد ديكارمو چه نظرى دارى؟
- بازيكن بدى نيست. خوب مى جنگد و پرتلاش فوتبال بازى مى كند. الان زود است بخواهيم در مورد او قضاوت كنيم بايد تا پايان نيم فصل به او فرصت داد.
• در رابطه با اوجگيرى استقلال نظرت چيست؟
- خوب نتيجه گرفتى آنها به ما انگيزه مى دهد. كلاً به نفع فوتبال ايران است كه پرسپوليس و استقلال خوب نتيجه بگيرند. اميدوارم آنها تا پايان ليگ همين طور با ما رقابت كنند.
• از بازى امروز تيمت مقابل مقاومت بگو.
- شرايط تيم بعد از ۲ بردى كه كسب كرديم عالى است. امروز بازى فوق العاده مشكلى پيش رو داريم چون مقاومت با شيوه خاصى فوتبال بازى مى كند و سخت مى شود به دروازه اين تيم رسيد. از طرفى زمين حافظيه هم اصلاً كيفيت خوبى ندارد. با توجه به روحيه و آمادگى تيم شخصاً به كسب۳ امتياز خيلى اميدوارم.
• قبول دارى مقاومت در فصل جارى خيلى ضعيف شده است؟
- تيم هاى شهرستانى مخصوصاً همين مقاومت سپاسى اگر ۱۰ بازى خود را را هم باخته باشند جلوى پرسپوليس بهترين بازى عمر خود را به نمايش مى گذارد. مگر نديديد ابومسلم و فولاد مقابل ما چقدر متفاوت با ديدارهاى قبلشان ظاهر شدند ما نبايد اين طورى فكر كنيم و بايد با تمام قوا به مصاف حريف خود برويم.
-
گفت وگوى اختصاصى با مدافع ياغى ديروز پرسپوليس
على انصاريان: دوست دارم دوباره به پرسپوليس برگردم!
على انصاريان، مدافع اسبق تيم فوتبال پرسپوليس پس از ۲ فصل دورى از اين تيم در استقلال اهواز حالا بازگشتى پرفروغ داشته و در همين مدت كوتاه حضورش در تيم استقلال اهواز توانسته است دوباره نگاه ها را به سوى خود معطوف كند. انصاريان در بازى با ذوب آهن پنجمين بازى خودش را هم براى استقلال اهواز انجام داد تا مشخص شود ميثاقيان از روى نياز اين بازيكن را به تيمش دعوت كرده است. با على انصاريان كه اين روزها سخت تمرين مى كند تا دوباره به فرم ايده آل برسد گفت وگويى انجام داده ايم كه با هم مى خوانيم:
• آقاى انصاريان كم خبر شده ايد؟
- من كم خبر نشده ام. گويا دوستان كمتر احوالى از ما مى پرسند. البته
اين مسأله چندان هم براى من تازگى نداشته و ندارد.
•از استقلال اهواز چه خبر؟
- خدا را شكر همه چيز خوب پيش مى رود و من هم بازى به بازى بهتر مى شوم. من تا به امروز ۵ بازى براى اهوازى ها انجام داده ام و خوشحالم كه توانسته ام در همين مدت كوتاه پاسخ اعتماد آنها را بدهم.
• آغاز فصل كجا بودى؟
- در آن زمان مصدوم بودم و آمادگى بازى نداشتم. هرچند كه در همان موقع هم با چند پيشنهاد روبرو بودم اما با رفع مصدوميت، زمانى وارد استقلال اهواز شدم كه آنها خودشان را براى بازى دربى با فولاد آماده مى كردند. ديدارى كه نتيجه اش براى ما بسيار خوب بود.
• گويا در آن بازى در پست تخصصى خودت بازى نمى كردى؟
- همين طور است كه مى گوييد. من در آن بازى به توصيه اكبر ميثاقيان در پست هافبك وسط بازى كردم كه پست غيرتخصصى من بود.
• از بازى خودت در ديدار با ذوب آهن راضى هستى؟
- صددرصد. من و تيم در اصفهان مقابل ذوب آهن بسيار خوب بازى كرديم و استحقاق برد را داشتيم كه متأسفانه با بدشانسى به آن دست پيدا نكرديم. در آن بازى اصفهانى ها يك گل بادآورده به ما زدند و باعث شدند تا آن بازى با نتيجه مساوى تمام شود.
• در اين مدت اكبر ميثاقيان را چگونه ديدى؟
- ببينيد من در مدتى كه فوتبال بازى مى كنم مربيان زيادى را بر بالاى سر خود داشته ام اما باور كنيد اگر بخواهم در طول دوران فوتبالم ۲ مربى صادق و كم ادعا را نام ببرم يكى از آنها اكبر ميثاقيان خواهد بود، وديگرى هم صمد مرفاوى اينها مربيان صادق فوتبال ما هستند كه صداقت سرمايه اصلى آنهاست. من در همين مدت كوتاه متوجه اين واقعيت شده ام كه آقاى ميثاقيان در استقلال اهواز بسيار تلاش مى كنند و براى سر و سامان دادن دوباره به اين تيم از هيچ كوششى دريغ نكرده اند. من اطمينان دارم كه استقلال اهواز در آينده نزديك همان تيمى خواهد شد كه همه از آن انتظار دارند. ما قطعاً يكى از تيم هاى اول تا هشتم ليگ خواهيم بود. در اين واقعيت شك نكنيد.
• انصاريان در حال حاضر چند سال دارد؟
- ۳۰ سال.
• با مشكلات مالى استقلال اهواز چه مى كنيد؟
- مشكلات مالى در تيمى كه به صورت شخصى اداره مى شود قابل پيش بينى بوده و هست اما مسئولان باشگاه در اين مدت هر طور كه توانسته اند مشكلات بچه ها را حل كرده اند كه همين مسأله قابل توجه است.
• نحوه تمرينات اكبر ميثاقيان چگونه است؟
- او به لحاظ تمرين سليقه خاص خودش را دارد. او دوست دارد كه بازيكنانش در ميدان با حريفان خود بجنگند و اين يكى از آن چيزها يى است كه من هميشه دوست داشته ام.
• هنوز به حضور در تيم ملى هم فكر مى كنى؟
- صددرصد. من در حال حاضر همه فكر و ذكرم حضور در تيم ملى است. من دوست دارم يك بار ديگر پيراهن ارزشمند تيم ملى را به تن كنم و براى رسيدن به اين هدف خود از هيچ كوششى دريغ نخواهم كرد.
• نگاه تو به پرسپوليس چگونه نگاهى است؟
- هنوز دوست دارم يك بار ديگر براى اين تيم بازى كنم. باور كنيد در تمام اين مدتى كه از پرسپوليس دوربودم تمامى اخبار آن را دنبال كرده ام. با شادى آنها شاد و با ناراحتى آنها غمگين شدم چرا كه من امروز خودم را مديون پرسپوليس هستم و اين را هيچ گاه فراموش نخواهم كرد.
• گويا به تازگى در يك سريال تلويزيونى هم بازى كرده اى. درباره آن حرف مى زنى؟
- بله. فيلم جديد من انتقال نام دارد كه كارگردان آن عليرضا بذرافشان بود و در آن فيلم من با حميد پگاه و نگار فروزنده همبازى بودم. در آن فيلم من تمامى حرف هايى كه نمى توانستم در قالب مصاحبه يا هر چيز ديگر به زبان بياورم به زبان آورده ام.
• بازهم در صحنه هنر فعاليت خواهى داشت؟
- بله. من دوست دارم كارى را كه آغاز كرده ام به پايان برسانم و به همين دليل اگر در آينده پيشنهادى داشته باشم، قطعاً درباره آن فكر خواهم كرد.
-
كريمى غايب بزرگ پرسپوليس مقابل مقاومت سپاسى
پزشك پرسپوليس: چاره نيست بايد از واعظى استفاده كنيم
دكتر زرينه پزشك پرسپوليس ديروز در خصوص مصدوميت على كريمى به خبرنگار ابرار ورزشى گفت: على كريمى همچنان از ناحيه كشاله ران دچار آسيب ديدگى شده است و هر روز ۲ نوبت صبح و عصر به فيزيوتراپى مى پردازد.وى افزود: كريمى قطعاً با اين شرايط نمى تواند مقابل مقاومت سپاسى به ميدان رفته و به پرسپوليس كمك كند.زرينه در مورد بيمارى پترويچ گفت: برخلاف آنچه كه در مورد ايوان پترويچ طى روزها اخير گفته شده، وى هيچ مصدوميتى ندارد و دليل تمرين نكردنش معده درد است. اين بازيكن احتمالاً مسموميت پيدا كرده و به همين علت قادر به تمرين كردن نبود.البته احتمال ويروسى بودن بيمارى پترويچ نيز وجود دارد اما اميدواريم هر چه زودتر حالش بهبود يابد. پاسخ اين سوال كه آيا در مقابل مقاومت سپاسى به ميدان مى رود يا خير را بايد كادر فنى تيم تشخيص دهد اما به عقيده من او مى تواند بازى كند. پزشك پرسپوليس همچنين در مورد نوع آسيب ديدگى مهدى واعظى دروازه بان اول اين تيم اظهار داشت: مصدوميت واعظى يك مصدوميت كهنه است كه در اين زمينه همواره به دنبال يك راهكار مى گرديم تا مشكل وى را حل كنيم. ما مى دانيم واعظى اگر بخواهد همين روند را ادامه دهد يعنى باز هم با داشتن مصدوميت در ليگ برتر و بازى هاى پرفشار به ميدان برود وضعيتش بدتر خواهد شد اما چه مى توان كرد كه شرايط اينگونه است و تا وقتى يك دروازه بان مطمئن و ششدانگ نداشته باشيم مجبوريم واعظى را آماده نگه داريم و به او فشار بياوريم.
-
غلامحسين پيروانى : مقابل پرسپوليس بايد بيشتر از توان خود بازى كنيم
غلامحسين پيروانى سرمربى تيم فوتبال مقاومت سپاسى گفت: ديدار سختى داريم و بايد بيشتر از توانى كه داريم، بازى كنيم. وى درباره بازى امروز مقابل پرسپوليس اظهار داشت: تيم ما بعد از مسابقه با سايپا،در شرايط خوبى قرار گرفته است. اگر همان بازى كه مقابل اين تيم انجام داديم را مقابل پرسپوليس داشته باشيم، مى توانيم به پيروزى برسيم.وى افزود: پرسپوليس تيم پر مهره اى است. با وجودى كه على كريمى را براى اين بازى ندارند اما ديگر بازيكنان اين تيم هم خوب هستند. اين تيم از ما قوى تر است اما برترى مقاومت به اين است كه با تعصب هستيم .سرمربى مقاومت با درخواست از هواداران شيرازى، تصريح كرد: ۱۰ سال است اين حرف را مى زنم. اگر ۲ تيم برق و مقاومت نباشند كه پرسپوليس و استقلال به شيراز نمى آيند. اين ۲ تيم هر جا در ايران تماشاگر نداشته اند، شكست خورده اند. تماشاگران شيرازى بايد همقسم شوند و فقط تيم شهر خود را تشويق كنند. پيروانى درباره اينكه گفته مى شود با مسئولان اين باشگاه اختلاف پيدا كرده است، گفت: اين موضوع را روزنامه ها بزرگ كرده اند. من و جعفرى ۱۰ سال است با هم رفاقت داريم؛ به طورى كه با او قرارداد سفيد امضا مى كنم. در شيراز آدم هاى با معرفتى داريم. به هيأت مديره هم احترام مى گذارم. سرمربى مقاومت در پاسخ به اينكه حضور اصغر اكبرى در كادر فنى اين تيم به پيشنهاد او صورت مى گيرد يا نظر باشگاه بوده است، ابراز داشت: مطرح شدن اين موضوع كه حضور اكبرى در اين تيم تحميل بوده، شيطنت بعضى است. با من مشورت كرده و چنين پيشنهادى دادند كه قبول كردم. وى تاكيد كرد: اكبرى شاگرد خود من بوده و با توجه به اينكه ديسك كمر دارم و نمى توانم كنار خط بروم، حضور او مفيد است. چند روز قبل به پيشنهاد مدير عامل و درخواست دروازه بان ها، گلاب زاده را به عنوان مربى دروازه بان ها به تيم اضافه كرديم
-
روز ديكارمو
مقاومت عليه پرمهره ترين تيم ليگ
پرسپوليس در شرايطى به مصاف مقاومت مى رود كه علاوه بر ابراهيم توره، على كريمى را هم ندارد در غياب كريمى كه در اين چند هفته خوب كار كرده شايد «مقاومت» مقابل پرسپوليس راحت تر شود اما پرسپوليس تيم پرمهره اى است كه در همه خطوط نفرات ارزنده اى دارد. شايد در غياب كريمى كه نوع فوتبالش جذابيت پرسپوليس را بيشتر مى كند ايوان پترويچ بتواند جاى خالى او را پر كند اما بايد ديد قطبى در خط حمله چه تدابيرى مى انديشد؟ آيا او از ديكارمو استفاده مى كند؟ ديكارمو مسلماً سوژه اصلى بازى است و البته قطبى به طور قطع نقشى هجومى تر براى نيكبخت درنظر مى گيرد بلكه او همچون ديدار با سپاهان بدرخشد و حتى مشكل گلزنى تيمش را حل كند.
10 گل خورده در ۴ بازى
پرسپوليس حتى مقابل برق و سپاهان كه برنده شد درخط دفاع مشكل داشت. آنها راحت گل مى خورند و البته راحت هم گل مى زنند مشكل پرسپوليس اين است كه هافبك هاى دفاعى اش در كار دفاعى موفق نيستند و بعضاً ميل به هجوم دراين تيم بيشتر از هر چيزى است. در هفته هاى اول ليگ نورى و زارع هر ۲ هافبك دفاعى بودند و تازه كريم باقرى هم اينقدر در كارهاى هجومى مشاركت نداشت اما رفته رفته شرايط عوض شد و سيستم دفاع خطى هم در پرسپوليس جواب نداد، به طورى كه اين تيم در ۴ بازى اخير ۱۰ گل خورده و البته چند گل را هم نخورده است. مسلماً قطبى براى اينكه تيمش در شهرستان ها هم مثل ورزشگاه آزادى نتيجه بگيرد بايد فكرى به حال ساختار دفاعى پرسپوليس بكند وگرنه هيچ بعيد نيست كه شكست هاى قبلى دوباره تكرار شود.
قلق بازى در حافظيه
اين روزها كريم باقرى و نيكبخت در اوج قرار دارند و آمادگى آنها مى تواند به نفع پرسپوليس تمام شود. در ديدار با مقاومت زدن گل اول خيلى مهم است چون تجربه ثابت كرده بازى هايى كه در حافظيه برگزار مى شود معمولاً زيبا از آب درنمى آيد. شايد اين بازى برخلاف اكثر بازى هاى قبلى پرسپوليس پرگل هم نباشد و شايد يك گل سرنوشت مسابقه را عوض كند. به همين خاطر پرسپوليس بايد به فكر ساختار دفاعى و كارهاى دفاعى هم باشد البته از نفراتى استفاه كند كه قلق بازى در حافظيه را بلد باشند مثل «مجتبى شيرى» اگر در پست تخصصى اش به كار گرفته شود چون سال ها در شيراز بازى كرده مى تواند مفيد ظاهر شود. مشكل قلب دفاعى پرسپوليس هم بايد حل شود چرا كه اين تيم در روش خط دفاعى با مشكلات عديده اى مواجه است.
روز ديكارمو
اين بازى مى تواند بازى ديكارمو باشد. او اين روزها زير فشار شديدى قرار دارد و شايد يك گل اين مهاجم برزيلى را از فشار خارج كند. ديكارمو البته در اهواز هم يك گل زد اما آن بازى را پرسپوليس باخت و تازه ديكارمو ،۲ ۳ فرصت طلايى ديگر را هم در همان بازى از دست داد اما بازى با مقاومت مى تواند براى اين مهاجم برزيلى يك بازى متفاوت باشد. او اولاً بايد به برخى از منتقدانش ثابت كند كه فوتباليست است و در ثانى بايد نشان دهد كه توانايى حضور ثابت در خط حمله پرسپوليس را دارد و پيراهن اين تيم برايش گشاد نيست.
-
قطبى: صدر جدول را براى پرسپوليس آماده كنيد
افشين قطبى سرمربى تيم فوتبال پرسپوليس طى اظهارنظرى گفت:پرسپوليس در شيراز فقط به ۳ امتياز فكر مى كند و به دنبال سومين پيروزى پياپى خود در ليگ برتر است. وى همچنين عنوان كرد:پرسپوليس طى ۲ هفته گذشته روى نوار پيروزى گام برداشته و بازيكنان ما نشان دادند كه قلب شير دوباره بيدار شده و براى قهرمانى در ليگ برتر آماده است،به همين دليل من اعتقاد دارم كه نبايد تحت هيچ شرايطى در شيراز امتياز از دست بدهيم.براى تيم مقاومت احترام بالايى قائل هستيم و اعتقاد داريم كه اين تيم در شهر خودش بازى بسيار خوبى انجام مى دهد اما ما بايد در شيراز پيروز شويم و به روند بسيار خوبمان ادامه دهيم. وى ادامه داد:در اين بازى ما على كريمى را در اختيار نداريم و اين موضوع روى كار تيم تاثير منفى مى گذارد اما بازيكنان پرسپوليس با انگيزه بسيار بالايى كه دارند اجازه نمى دهند كه هيچ چيز روى بازى آنها تاثير منفى بگذارد. قطبى خاطر نشان كرد:من بايد به شهرى بروم كه زادگاهم است و به همين دليل از اين شهر خاطرات بسيار خوبى دارم.من به فوتبال و تيم اين شهر احترام بسيار زيادى مى گذارم اما بايد در اين شهر همراه پرسپوليس پيروز شوم.سرمربى تيم پرسپوليس گفت:ما به زودى به صدر جدول بر مى گرديم و آن را بايد براى پرسپوليس آماده كنند و اميدوارم كه در اين بازى بازيكنان پرسپوليس به راحتى فرصت هاى خود را از دست ندهند.
-
فرخزادى: در پرسپوليس كسى با كسى مشكلى ندارد
مجيد فرخزادى سخنگو و عضو هيأت مديره باشگاه پرسپوليس گفت: هدايتى و مصطفوى با حضور در هتل محل اسكان بازيكنان قبل از ديدار با سپاهان نشان دادند هيچ گونه مشكلى با يكديگر ندارند. وى همچنين افزود: طى هفته هاى گذشته شايعات فراوانى در خصوص اختلافات مصطفوى و حسين هدايتى به گوش مى رسيد اما طى جلسه اى كه اين ۲ مدير زحمتكش پرسپوليس برگزار كردند تمامى سوءتفاهم ها برطرف شد.او ادامه داد: هرگونه بحث اختلاف بين من و مديرعامل باشگاه هم شايعه است چرا كه من هيچ گونه مشكلى نه با داريوش مصطفوى بلكه با هيچ كدام از اعضاى هيأت مديره ندارم.فرخزادى در خصوص طلب بازيكنان تيم پرسپوليس و تهديد اين بازيكنان مبنى بر تحريم تمرينات گفت: مصطفوى به عنوان مديرعامل توضيحات لازم را در اين خصوص به بازيكنان ارائه كرد ضمن اينكه فقط چند بازيكن هستند كه هنوز مطالبات خود را دريافت نكرده اند، البته مدير عامل باشگاه با دعوت از اين بازيكنان به آرامش به آنها قول داد تا هر چه سريعتر اين مشكل نيز حل شود.عضو هيأت مديره پرسپوليس با اشاره به وضعيت ابراهيم توره مهاجم آفريقايى اين تيم عنوان داشت: طى صحبتى كه با مصطفوى انجام داديم قرار است طى ۴۸ ساعت آينده وضعيت نهايى اين بازيكن نيز مشخص شود. وى در خصوص جذب رحمان رضايى ،مدافع سابق تيم ملى كشورمان گفت: ما پيشنهاد جذب اين بازيكن را به افشين قطبى داده ايم و ايشان هنوز جوابى نداده است اما اگر سرمربى تيم به اين بازيكن نياز داشته باشد بلافاصله براى جذب وى اقدام خواهيم كرد.
-
سياست جالب پرسپوليسى ها: توره بايد ساكت باشد
بازگشت ابراهيم توره به تهران همانند حل يك معماى بسيار بزرگ بود زيرا مى خواستند ببينند اين بازيكن طى سنوات گذشته كجا بوده و چرا در زمان مقرر در تمرينات سرخپوشان حاضر نشده است اما ظاهراً بازگشت توره مى تواند دردسرهاى ديگرى براى پرسپوليس خلق كند و همين مسأله مديران باشگاه را به تكاپو انداخته تا سياست ديگرى را در مورد وى اتخاذ كنند. بر اساس شنيده هاى ما، پرسپوليسى ها مى خواهند ابراهيم توره حداقل طى يك هفته اخير تا سر حد امكان ساكت باشد و ارتباطش با اصحاب رسانه به كمترين حد ممكن برسد زيرا ممكن است در لابلاى گفت و گوى خود با روزنامه ها مطالبى پيرامون عدم حضور به موقع خود در تهران بيان كند كه باعث ايجاد جنجال و افزايش تنش در داخل باشگاه شود روى همين اصل به توره فرمان «ساكت باش» داده اند