نقل قول:
این مکالمه در مورد هدفون sony z1000 هستش.
راستش من m50 رو در حد 15 دقیقه استفاده کردم، اونم تو شرایطی که خیلی برای تست مناسب نبود. برای همین خب خیلی دقیق نمی تونم مقایسه کنم.
در مورد z1000 به نظرم چند تا ویژگی مهم داره:
1- اصلاً صداش در حد 1 هدفون 480 دلاری نیست و صداش لااقل در حد زیر 300 دلار هستش.
2- این هدفون سبک صدای واقعاً خاصی داره، به نظرم سبک صداش U برعکس هستش. مخصوصاً به نظرم توی بیس، رول آف زود هنگام داره البته این مسئله به خاطر کم بودن مقدار بیس و نرم بودن بیس بیشتر از اونچیزی که باید توی چشم میاد.
3- کیفیت بالای بدنش، و سیم هاش، نقش خیلی زیادی در قیمت بالاش داره
4- توانایی تحمل انرژی الکتریکی بالایی داره
این ها رو با هم در نظر بگیری، به این نتیجه می رسی که این هدفون بهینه شده برای استفادۀ بسیار طولانی مدت، در استودیو و اون هم با آهنگ هایی که خام هستن و نه هنوز مستر شدن و نه ... و برای آدم عادی در خونه، اصلاً انتخاب خوبی نیست (با توجه به قیمتش البته)
می پرسی چرا؟ حالابراساس 4 ویژگی ای که از z1000 قبلاً گفتم، 4 تا دلیل دارم:
1- فردی که توی خونه فقط کیفیت صدا براش مهمه، وقتی قیمت 480 دلاری رو می بینه، انتظار بیشتری داره. مگر اینکه طرف گوشش به شدت به دنبال صدای خیلی ملو (mellow) باشه.
2- صداش ویژگی خاصی نداره، و کاملاً صدای محتاطی داره، برای همین توی استفاده های خیلی طولانی و با آهنگ هایی که حتی مستر هم نشدن، به هیچ وجه باعث خسته کردن گوش نمیشه.
3- کیفیت بالای بدنش، این امکان رو میده که توی محیط های خشن، به خوبی دووم بیاره و وجود 2 تا سیم با کیفیت خیلی بالا، واقعاً تحسین بر انگیز و برای توی استودیو ها مثل نعمت می مونه.
4- تحمل انرژی بالاش، باعث می شه بدون نگرانی به هر وسیله ایی زده بشه و اگر حتی اشتباهاً به وسیلۀ دیگه ایی زده بشه، احتمال آسیب دیدگیش کم باشه.
این ها رو وقتی در نظر بگیری، می بینی برای کسی که توی خونه نشسته و به آهنگ گوش می ده، خیلی از این ویژگی ها بی فایده و پول دادن الکی هستش. ولی برای استفاده در استودیو هم اگر در نظر بگیریم، باز هم به نظرم قیمتش می تونست حتی تا 100 دلار هم پایینتر از اینی باشه که می دنش.
من یه نظر شخصی دارم اینه که کلا سری هدفون هایی که به عنوان سری استودیویی معرفی میشن مثله Hd280 و380 و سری k های رده پایین akg بیشتر به کارتنظیم کننده ها میاد تا audiophile یعنی میخوان موزیک رو بیشتر شبیه صدای مانیتورها بشنوند تا صدای زیبا شده بسیاری از هدفون ها.