مکانیزم 3star alignment چه جوریه ؟ یعنی این سیستم چگونه عمل می کنه و کارش چه جوری انجام میشه ؟
باهاش کار کردم و طرز کار باهاش رو بلدم . فقط میخوام بدونم چه جوری خود کامپیوتر پایه تلسکوپ این کار رو انجام میده
Printable View
مکانیزم 3star alignment چه جوریه ؟ یعنی این سیستم چگونه عمل می کنه و کارش چه جوری انجام میشه ؟
باهاش کار کردم و طرز کار باهاش رو بلدم . فقط میخوام بدونم چه جوری خود کامپیوتر پایه تلسکوپ این کار رو انجام میده
با سلام جناب دوستان
می خواستم ببینم کسی با تلسکوپ های شکستی 100 میلیمتر اسکای واچر با فاصله کانونی 1000 میلیمتر روی پایه AZ4 و تلسکوپ بازتابی 6 اینچ اسکای واچر با نسبت کانونی 5 روی پایه AZ4 کارکرده؟
در صورت امکان گزارشی از کیفیت و عملکرد آن ارائه فرمایید.
از بین این دو تلسکوپ گفته شده کدام را انتخاب می کنید؟
کد:http://www.telescope.ir/index.aspx?siteid=1&pageid=243&proid=2695
:20::20::20:کد:http://www.telescope.ir/index.aspx?siteid=1&pageid=229&proid=274
سلامنقل قول:
بر مبنای یه نقشه داخلی از آسمان عمل میکنه.
دستگاه گوتو به اطلاعات محلی احتیاج داره برای تشخیص جایی در آسمان که در محدوده دیدش قرار گرفته.
به اطلاعاتی از آسمان احتیاج داره تا متوجه بشه تلسکوپ به کجای نقشه داخلیش نگاه میکنه.
تا جستجو رو بر اون مبنا قرار بده.
سلامنقل قول:
خب مقر ها که یکسان هستن.
داشته باشین مقر های سمت ارتفاعی برای رصد بزرگنمایی بالا مناسب نیستن. کارر با این مقر خیلی ساده است و نصب و راه اندازیش هم خیلی راحت و سریع انجام میشه. پیچ حرکت ریز نداره که به میدان دید آوردن اجرام رو کمی مشکل میکنه ( باز هم در بزرگنمایی های بالا. میشه با سفت کردن محور ها کمی حرکت ریز بدست آورد.
میمونه اپتیک ها:
شکستی که دارید کمی خطای رنگی داره. برای رصد سیارات و ماه بسیار مناسب ( گفتم که مقر برای بزرگنمایی بالا مناسب نیست، سیارات بزرگنمایی بالا میخوان) تصویرش با استفاده از چپقی مستقیم میشه تا برای دید مناظر قابل استفاده بشه. اپتیکش هرگز از همخطی خارج نمیشه و نیاز به تنظیم نداره.
نیوتونی که دارید ایده آله برای رصد اعماق آسمان ( سحابی ها کهکشان و ... ) خصوصا قطر دهانه بزرگتر نسبت به شکستی باعث میشه اجرام کمنورتری به دید چشم شما بیان. برای سیارات هم خوبه . بازتابی ها کلا هر از گاه نیاز به هم خط سازی ایینه ها دارن. به دلیل کوتاه بودن فاصله کانونی دقت بالایی برای هم خطی لازمه و کمترین خطای همخطی باعث افت دید میشه. تصویر نیوتونی ها مستقیم نمیشه ( میشه اما چنگی به دل نمیزنه) .
سلام.
بابک تجربه ای در زمینه ساخت تلسکوپ داری؟
یه تلسکوپ معمولی میخوام بسازم.
نیوتونی نمی خوام.
گالیله ای میخوام درست کنم.
با سلام جناب دوستان
یک تلسکوپ مناسب جهت رصد سیارات و ماه و اعماق آسمان با قیمت بین 300 تا 400 هزار تومان که دارای خصوصیات :
قابلیت حمل و نقل داشته باشد (دابسونی نباشد)
جهت عکاسی نجومی نمیخواهم
لطفا معرفی فرمایید
:13::13::13::13::13:
این مدل تلسکوپ (بازتابی 6 اینچ مدل قدیمی آبی رنگ بدون موتور و پولارسکوپ) را چگونه می بینید
کد:http://www.telescope.ir/index.aspx?siteid=1&pageid=243&proid=2918
نقل قول:
سلام
یه نیوتونی سوار کردم جوونیام. ایینه ها رو خریده بودم از زروان. هیچ نقشه یا روش ساختی نبود. شماره 4 مجله نجوم روش ساخت تلسکوپ داشت که اونها فقط در محدوده تراش ایینه بود و جلوتر نمیرفت. خودم ابداعی هولدر ها رو طراحی کردم . از دو قطعه چوب دایره ای + فنر و پیچ برای ایینه اصلی و یه دوتومنی:31: بزرگ و پره دوچرخه و بازم پیچ و چوب برای هولدر ایینه تخت استفاده کردم. بد نبود . حلقه زحل و خوشه ذوزنقه جبار رو اولین بار با این تلسکوپم دیدم. ( قبلش یه تک چشمی 20 در 50 روسی داشتم)
یه سوال هست که هدفت چیه از ساخت؟ اگه صرفا کار تحقیقی آموزشی کاردستیه کاملا اوکیه. اما از لحاظ بودجه اصلا منطقی نیست. مگر تلسکوپ های بزرگ ( 15 اینچ به بالا برای نیوتونی ها یا اپتیک هایی مثل آپو کروماتیک برای شکستی ها)
ساخت نیوتونی به این دلایل مرسومه: اول اینکه تراش ایینه شدنی و راحته ( راحت در مقایسه با تراش لنز)
ساخت هولدر ها هم برای نیوتونی راحت تره . همخط کردن اپتیک نیوتونی هم خیلی راحت تره.
حالا این تراش راحت میشه حدود 100 ساعت کار طاقت فرسا برای تراش ایینه . بعد از این تراش ( اگر بدون خطا باشه) میرسی به تست های اپتیکی و اندود . بعدش هم مستقر کردنش در لوله و مقر و پایه ای که باید بسازی. طراحی فوکوسر و جوینده و ... هم هست.
توی روال ساخت نیوتونی ما صرفا با یک روی شیشه طرفیم. جنس شیشه جندان مهم نیست. اما تراش عدسی نیاز به یک شیشیه با کیفیت ( احتمالا نا موجود در ایران) و بدون هر نوع نقصی داریم. جدا از اینکه تک عدسی آنچنان خطای رنگی ایجاد میکنه که عملا تلسکوپ فاقد کاربرد میشه. پس باید بیاید سراغ اپتیک آکروماتیک. دو تا لنز یکی محدب و یکی مقعر. که نسبت مناسبی هم برای استفاده در تلسکوپتون با هم داشته باشن. هولدر شکستی ( فقط از لبه ها باید عدسی رو بگیره) پیچیده تر از هولدر نیوتونی هاست. هم خط کردنش هم واقعا مشکله. بدون هم خطی هم اپتیک کارایی مفید نداره.
میمونه گزینه خرید عدسی. هر چند گزینه خرید
یه عدسی میخواید با فاصله کانونی بالا و قطر مناسب.
من جایی که عدسی های اکروماتیک رو بفروشن سراغ ندارم. همچنان هم که گفتم آکروماتیک داریم تا آکروماتیک. لنزی که توی دوربین عکاسی به کار میره و لنزی که توی تلسکوپ به کار میره ساختار متفاوتی داره.
سلامنقل قول:
با بودجه شما ( حتی 200 تومن بالاتر ) این بهترین گزینه ای هست که میتونید خریداری کنید. دقیقا تلسکوپه منه. تلسکوپ من موتور داشت اما پولارسکوپ نداشت. اون زمان 550 خریدم.
البته حمل و نقل این تلسکوپ آسون نیست. 6 اینج نیوتونی لوله کوچکی نیست. مقرش هم دو تا وزنه داره که باز هم وزن رو بالا میبره.
من تو یه کیف گذاشم کلش رو . اما خوب دیسک کمر با حمل و نقل تلسکوپ نسبت مستقیم داره:31:
و دابسونی ها تلسکوپ های بزرگ با حمل و نقل سخت نیستن. نیوتونی های بزرگ ( 8 اینچ و 10 اینچ به بالا ) روی هر مقر دیگه ای قرار بگیرن جز دابسونی وزنشون دو برابر میشه حداقل.
:31: مرد اراده آهنی به این میگن.نقل قول:
والا هدف آپوکروماتیک برای یه گالیله ای درست و حسابی ه.نقل قول:
در یک کلام بگم:
تماشای اعماق آسمان با تلسکوپ ساخت دست خودم.
بزا یک کم تحقیق کنم درباره اپتیکها بهت میگم.
با سلام
دوستانی که تلسکوپ 100 میلیمتر شکستی تال با فاصله کانونی 1000 میلیمتر روی پایه قطبی دارند یا استفاده کرده اند لطفا تجربیات خود را در مورد
کیفیت مقر ، کیفیت اپتیک ، قابلیت حمل ونقل ، چشمی ها ، پیچ حرکت ریز ، وزن تلسکوپ ، عملکرد تلسکوپ در سیارات و اعماق آسمان و مقایسه آن با تلسکوپ های اسکای واچر ارائه فرمایید
با تشکر بسیار
:40::40::40::40::40::40::40:
سلام يك تلسكوپ شكستي با مشخصات فاصله كانوني 500قطر دهانه 70ميلي متر ونسبت كانونيf7دارم ميخواستم بدونم براي قويتر كردنش آيا ميتونم چشمي ديگه اي بگرم ضمنا مدلشbk705az3 هست لطفا من را راهنمايي كنيد متشكرم