نقل قول:
نقل قول:
متشکرم
در مورد تفاوت رنگ موتور و نوع آلیاژ ساخت و مقدار توان تحمل حرارت و... من هم چیزهای زیادی شنیدم، اما حقیقتا تا الان هیچ فرق خاصی توی این دو مدل که ثابت بکنه واقعا چنین چیزی هست، ندیدم.
چندبار هم توی انجمنها و وبلاگ و کلوپهای مختلف کشورهای دیگه بخصوص آمریکا جستجو کردم ولی مطلبی در این مورد نوشته نشده بود . بعضیها میگفتند این فقط یک نوع تفاوت در رنگ هست و فرقی نداره.
رادیاتور نصب شده روی نوا من سه لوله بود که حتی در صورت سالم بودن بازهم خیلی کم ظرفیت به حساب میامد و ناچارا عوض شد چون زنگ زدگی و پوسیدگی زیادی هم داشت.
شاید اگر چنین تفاوتی واقعا وجود داشت، در اولین مورد باید تفاوت در مقدار نشانگرهای حرارت در صفحه پانل دیده میشد که مثلا بخش قرمز در دامنه حرارت کمتر قرار میگرفت و یا چراغ اخطار حرارت در دمای کمتر روشن میشد که عملا چنین چیزی ندیدم
در شورلت کامارو ال تی که داشتم و بصورت استاندارد موتور نارنجی داشت، نشانگر حرارت در سمت راست بالای پانل نصب بود و مقدار حرارت به فارنهایت مشخص شده بود
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همانطور که می بینید درجه حرارت از 100 درجه فارنهایت ( 37/77 سانتیگراد) شروع میشه و مرز منطقه قرمز که حدودا باید چیزی بین 220 تا 230 درجه فارنهایت باشه ( 104/44 تا 110 درجه سانتیگراد) قرار دارد میرسه.
با این حساب دماهای کمتر از این مقدار برای موتور مشکلی نداره بخصوص که دمای حد وسط 210 درجه فارنهایت ( 98/88 درجه سانتیگراد ) مشخص شده که از نظر من حرارت خیلی زیادی برای موتور محسوب میشه، حتی برای بعضی از خودروهای امروز مثل پژو 206 که بطور عادی دمای موتور حدود 90 تا 92 درجه هست ،ولی گویا این موتورها برای این مقدار حرارت مشکلی ندارن.
البته این موضوع را هم باید در نظر بگیریم که فرسودگی قطعات و بخشهای مختلف موتور عملا باعث میشه تا حد تحمل حرارت موتور کمتر از چیزی باشه که در زمان نو بودن داشته.
به هر حال با توجه به تجربه هایی که داشتم، تحقیقات و مطالعه و جستجوهایی که انجام دادم، بهبود دادن توانایی خنک کنندگی رادیاتور میتونه به کارایی بهتر موتور اضافه کرده و باعث بشه تا با ریسک کمتری از نظر صدمات وارد شده به بخشهای مختلف موتور، بخصوص سرسیلندر مواجه بشیم.