در بین مدعیان پوشیدن پیراهن تیم ملی مهدی واعظی صاحب بهترین عملکرد
در مسابقات فوتبال لیگ حرفهای، چند دروازهبان، مدعی جدی پوشیدن پیراهن شماره یک دروازه تیم ملی هستند. مهدی واعظی و حسن رودباریان از پرسپولیس، عباس محمدی از تیم فوتبال سپاهان، سید مهدی رحمتی از مس کرمان، وحید طالبلو از استقلال، ارشاد یوسفی از تیم شیرین فراز کرمانشاه و رحمان احمدی از تیم سایپا، نفرات مورد اشاره هستند.
معیار ما در این مقوله، حضور نفرات مورد اشاره در تیم ملی، تعداد دفعات دعوت به تیم ملی و بهرهمندی از وجاهت در این عرصه است، تنها عباس محمدی در میان این نفرات به خاطر درخشش فوقالعاده مورد توجه قرار گرفته و در بین 7 دروازهبان اول منظور شده است. مهدی واعظی در بین نفرات مورد نظر بهترین کارنامه را داشته است. اگر او برابر مقاومت شهید سپاسی آن 3 گل را نمیخورد میانگین بهتری پیدا میکرد.
1- مهدی واعظی: در 630 دقیقه، 7 گل دریافت کرده و میانگین کارش، دریافت یک گل در هر 90 دقیقه است.
2- عباس محمدی: در 540 دقیقه بازی، 7 گل خورده است. یعنی هر 77 دقیقه یک گل که آمار خوبی است.
3- سید مهدی رحمتی: 900 دقیقه بازی کرده و 12 گل خورده است. رحمتی هر 75 دقیقه یک گل خورده است.
4- حسن رودباریان: در 360 دقیقه بازی، 5 گل خورده است و آمار هر 72 دقیقه یک گل را کسب کرده است.
5- وحید طالبلو: در 10 بازی 900 دقیقه بازی کرده و 13 گل خورده است. آمار دریافت گل وحید طالبلو 69 دقیقه و یک گل بوده است.
6- رحمان احمدی: 360 دقیقه و 6 گل دریافت کرده است، یعنی اینکه هر 60 دقیقه یک گل رقم دریافتی گل او بوده است.
7- ارشاد یوسفی: در 884 دقیقه بازی 15 گل دریافت کرده است. میانگین دریافتی گل او در این عرصه هر 58 دقیقه و یک گل بوده است.
فقط با اتحاد میتوانید قهرمان بشوید
جلالی: حالا همه میخواهند پرسپولیس را سرنگون کنند!
حالا همه تیمهای لیگ به دنبال متوقف کردن پرسپولیس هستند، چون شکست سرخپوشان برای آنها کمی دور از ذهن مینماید، اما این نباید باعث غرور و کم کاری شود. ماندن در اوج همیشه دشواریهای خاص خود را دارد و باید بسیار مراقب بود. از اینرو شایسته دیدیم که سراغ کارشناسان برویم و نظرات آنها را جویا شویم و مجید جلالی اولین انتخاب ما بود.
پرسپولیس را در آستانه هفته دوازدهم لیگ چگونه توصیف میکنید؟
به نظر من مهمترین کاری که پرسپولیس انجام داد، جمعآوری امتیازات در سطح بسیار مطلوب در شروع لیگ بود. دلیل این مسئله را حضور موفق در نقل و انتقالات میدانم. از سوی دیگر جلوی حاشیهها هم به خوبی گرفته شد.
در مرحله بعد با شروع مسابقات، شاهد چینش خوب نفرات بودیم. پرسپولیس به این ترتیب توانست در سطح وسیعی، امتیازت را جمع کند. این تیم حالا وارد فاز دوم شده است. فاز رونمایی از مشکلاتی که وجود داشت و میتواند گریبانگیر تیم شود.
چه مشکلاتی؟
من اعتقاد ندارم پرسپولیس نیمکت ضعیفی دارد. من میگویم نیمکت پرسپولیس متوسط است. در این مرحله پرسپولیس نیاز به 5، 6 جوان مستعد دارد که تبدیل به تهدیدهای جدی برای بازیکنان اصلی باشند. در حال حاضر بعضی بازیکنان این خطر را احساس میکنند، اما بعضی نفرات، احساس امنیت دارند.
فکر میکنید این مسئله تا چه حد جدی باشد؟
به نظرم نمیتواند نگران کننده باشد. هیچ تیمی در دنیا نیست که در طول فصل، هیچ نوسانی نداشته باشد. سطح نوسان پرسپولیس هم بالا نیست. آنها اگر از خودشان مراقبت کنند، میتوانند از سطح کنونی بالاتر بروند.
در چند بازی اخیر امتیازاتی را از دست دادهایم، این مسئله را چطور ارزیابی میکنید؟
شما وقتی شطرنج بازی نکنید، میگویند بلد نیستید. وقتی شروع به بازی میکنید، همه انتظار دارند ببرید. وقتی میبرید، همه میخواهند شما را شکست بدهند. فوتبال ایران هم، همینطور است.
منظور شما در داخل زمین است یا بیرون از آن؟
چون فوتبال ایران را مثال زدم، منظورم مسائل بیرون زمین است.
حالا که پرسپولیس به اینجا رسیده است، همه با هم متحد شدهاند که جلوی موفقیت این تیم را بگیرند. همیشه اینطور بوده است. مثل زمانیکه پاس قهرمان شد، اصلاً تمام زندگی ما اینطور شده است.
پرسپولیس باید چه کند؟
سپاهان، پاس، فولاد، سایپا و حتی دوره اول که پرسپولیس قهرمان شد، دلیلی نداشت، غیر از اینکه تمام عوامل مجموعه، متحد بودند. پرسپولیس باید اتحاد و انسجام داخلی خود را حفظ کند.
موضوع قطبی و شیث را بزرگ کردهاند!
نیکبخت واحدی: در مورد استقلال صحبت نمی کنم
«پرسپولیس بیحاشیهترین تیم لیگ ایران است و در مقایسه با حوادثی که در تیمهای دیگر وجود دارد، هیچ مشکلی ندارد.»
علیرضا نیکبختواحدی ضمن بیان مطلب فوق شرایط حاکم بر تیم را مناسب قلمداد کرد و عنوان داشت: خوشبختانه شرایط ما بسیار خوب است، تمرینات خوبی را در طول هفته پشت سر گذاشته و از هر جهت آماده رویارویی با تیم مس هستیم، ضمن اینکه بازیکن مصدوم یا محرومی نداشته و با تمام توان به مصاف این تیم کرمانی خواهیم رفت. البته مس کرمان هم تیم جوان و خوبی است و از مربی خوبی چون فرهاد کاظمی سود میبرد، اما ما برای ادامه صدرنشینی هیچ چارهای جز پیروزی نخواهیم داشت.
نیکبختواحدی پس از پایان تمرین امروز به سایت اختصاصی باشگاه پرسپولیس درخصوص وضعیت شیث رضایی گفت: هیچ مشکل خاصی وجود ندارد. این مساله را زیادی بزرگ کردهاند، در هر خانوادهای این مسائل وجود دارد. افشین قطبی بهعنوان سرمربی و شیث رضایی بهعنوان بازیکنی با سابقه مطمئنا این موضوع را حل خواهند کرد. بعضیها قصد دارند با بزرگ جلوه دادن این مسائل به طرق مختلف مانع از قدرتنمایی پرسپولیس شوند، این در حالی است که حاشیه در تیمهای دیگر بیداد میکند و پرسپولیس نسبت به خیلی از تیمهای دیگر کمحاشیهترین محسوب میشود.
شماره 10 پرسپولیس در پاسخ به این سوال که آیا درخصوص تمدید قرارداد با پرسپولیس اقدامی صورت گرفته یا نه خاطرنشان کرد: هنوز هیچ صحبتی نشده و تازه 11 هفته از لیگ گذشته است، البته مشکلی هم برای تمدید قرارداد با پرسپولیس وجود ندارد. من در ایران در هیچ تیمی جز پرسپولیس بازی نخواهم کرد مگر اینکه پیشنهادی از اروپا داشته باشم که آن را هم به باشگاه خواهم سپرد.
نیکبختواحدی در پایان از اظهار نظر پیرامون وضعیت تیم استقلال خودداری کرده و بیان کرد: درخصوص استقلال صحبت نمیکنم و تمام فکر و ذکر من قهرمانی با پرسپولیس است. همین!
می خواهیم از این هفته، اصلاً گل نخوریم
واعظی: جبر فوتبال را به حساب مربیان نمینویسیم
دروازهبانهای پرسپولیس میتوانند الگویی برای تمام بازیکنان، بویژه همبازیان خود باشند. آرامش و صبوری آنها در هنگامیکه حتی روی نیمکت قرار میگیرند، در نوع خود جالب توجه و رشک برانگیز است. یک تفکر حرفهای که رمز موفقیت خواهد بود.
یکی از این دروازهبانها، مهدی واعظی است که پنجشنبه گذشته با واکنشهای خوب خود ناجی دروازه سرخپوشان شد.
سر تمرین مشکلی پیش آمد؟
نه، مشکل خاصی نبود. جلوی دروازهها، زمین کمی سفت شده است. در یک برخورد، کمی از ناحیه زانو احساس درد کردم، اما تا پایان تمرین دیگر مسئلهای نداشتم.
این هفته اگر درون دروازه بایستی، مقابل مربی سابقت قرار میگیری. همه انتظار دارند پرسپولیس برنده این بازی باشد.
مس، تیم خوبی است ولی ما باید در آزادی خوب نتیجه بگیریم. ما باید هم به سه امتیاز و هم به تفاضل گل فکر کنیم. البته چون روال تاکتیکی ما روی حمله استوار است، تیمهایی مثل مس حریفان مناسبی هستند. تیمهایی که آقای کاظمی می سازد، تاکتیکی هستند و به ضد فوتبال روی نمیآورند. از اینرو پیش بینی یک بازی زیبا که قطعی است و به نظرم ما در این بازی میتوانیم روی گلزنی هم تمرکز داشته باشیم.
البته چنین تیمهایی میتوانند راحتتر هم به دروازه ما نزدیک بشوند، اینطور نیست؟
ما قصد داریم از این هفته طور دیگری عمل کنیم و دیگر به راحتی گل نخوریم.
منظورت چیست؟
پرسپولیس نباید گل بخورد. یعنی نباید آسان گل بخورد. با فاکتورهای دفاعی و هافبکی که ما داریم، این مسئله دور از ذهن نیست. باید تمرکز بالاتری داشته باشیم. بعضی صحنهها نباید اتفاق بیفتد. مثلاً اگر تمرکز کافی وجود داشته باشد، نباید یک بازیکن حریف در میان سه بازیکن ما ضربه سر بزند. در چنین مواقعی ما دروارهبانها هم بیشتر از همه متضرر میشویم.
دریافت گل که فقط به دروازهبان مربوط نمیشود.
بله! ولی همه از چشم دروازهبانها میبینند.
آیا ممکن است هر چند بازی به تناوب شما و رودباریان درون دروازه قرار بگیرید؟
من فکر نمیکنم کادر فنی دنبال این قضیه باشد. به هر حال گاهی شرایط فوتبالی باعث تغییرات میشود.
به تعبیر سرمربی تیم، پرسپولیس گلها را به حریفان هدیه داده است، حالا قرار است چه اتفاقی بیفتد که از گل نخوردن صحبت میکنی؟
این مورد دور از دسترس نیست. من در لیگ یک تجربه گل نخوردن در 13 بازی را دارم. در آن ایام حتی موردی بود که توپ رد شد، اما دفاع آنرا جمع کرد. ما میخواهیم به یک تفکر واحد و به تمرکز کامل برسیم، در اینصورت در سختترین شرایط هم گل نمیخوریم. میخواهیم در بدترین حالت، با تساوی بدون گل، از زمین خارج بشویم. باید به جایی برسیم که فکر کنیم پرسپولیس چهار دروازهبان و شش مدافع دارد.
در این بازی بهادر عبدی و باقریها را چطور دیدی؟
فکر میکنم تجربه موفقی داشتند. به هر حال وقتی تیم و کادر فنی روی آنها حساب میکند، چرا من روی آنها حساب نکنم. البته در این بازی سپهر هم واقعاً خیلی دوید. فکر نکنم در عمرش اینقدر دویده بود.
اینروزها همه درباره بیحاشیه بودن ارتباط دروازهبانهای پرسپولیس صحبت میکنند. برای بسیاری دور از ذهن بود!
فکر کنم مهمترین مسئله خصوصیات اخلاقی من، رودباریان و کریمی باشد. شما با یک تفکر میآیی که میخواهی فیکس باشی، اما شرایط کاملاً متفاوت پیش میرود، حالا می توانی دو برخورد داشته باشی، یا جبهه مخالف میگیری که روی روحیه و تمرین شما تأثیر میگذارد و از دید فوتبالی دور میشوی، در اینصورت کارت تمام است. حالت دوم اینست که جبهه موافق میگیری، پس با روحیه تمرین میکنی و از فرصت خوب استفاده میکنی، خودت و دیگران را هم آزار نمیدهی. من، حسن و فرشید آنقدر تجربه داشتیم که به حاشیه نرفتیم.
در این مدت به ذهنت خطور نکرد که شاید بین شما به عدالت رعایت نشود؟
از این دست فکرها به ذهن آدم خطور میکند، گاهی دیگران آنرا به شما القاء میکنند ولی ما یاد گرفتهایم که آنها را سریع از خودمان دور کنیم. هیچوقت از اعتمادم به کادر فنی کم نشد و این احساس را داشتم که آنها همان اعتقاد گذشته را نسبت به من دارند، فقط جبر فوتبال تغییراتی را ایجاد کرده است. پس تلاش میکنم جبر فوتبال را عوض کنم. کریمی و رودباریان هم، هم اینطور هستند. در چنین مواقعی بازیکن میتواند بهترین کمک را به خود و تیمش بکند.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
استیلی : دوستی ما خدشه ناپذیر است
در این چند روز که کنار پرسپولیس حضور نداشتید، شایعات بسیاری به راه افتاده است؟
یک چیزهایی شنیدهام. البته در این چند روز از پرسپولیس جدا هم نبودم، چون مرتب تلفنی با آقای قطبی در تماس بودم. به هر حال رابطه ما همچنان خوب است و آقای قطبی هم که از شرایط تیم راضی بود و درباره حضور شما در کلاسها و اینکه قطبی از این مسئله ناراحت شده بود، هم حرفهایی مطرح شد من به عنوان یکی از اعضای کادر فنی، این مسئله را با آقای قطبی که سرمربی تیم بود، در میان گذاشتم. مدیریت باشگاه هم بطور شفاهی و کتبی در جریان بود و حتی هزینه حضور من در این کلاسها توسط باشگاه پرداخت شد. دو هفته قبل از شروع این کلاسها هم با آقای قطبی صحبت کردم. حتی گفتم که اگر صلاح نمیداند که بروم و میخواهد که سر کارم بمانم، قید این کلاسها را میزنم و زمان دیگری اقدام میکنم که او خود، مرا برای شرکت در این دوره ترغیب کرد.
اینباره هم شنیدهاید که شایع کردهاند، این کلاسها مقدمهای برای دور شدن شما از تیم است؟
شبیه این حرفها را که مدتهاست شنیدهام، ولی صحت ندارد. مادامی که پرسپولیس به من نیاز داشته باشد و سرمربی تیم بخواهد، من با پرسپولیس خواهم بود. به هر حال وقتی پرسپولیس حاشیهای نداشته باشد، باید یک حرفی درست شود، ولی ما خودمان را اسیر این حرفها نمیکنیم
از درگیر شدن شما ناامید شوند، سراغ مدیر عامل باشگاه میروند؟
اینرا نمیدانم، به هر حال بعضی وقتها مطالبی مطرح میشود که اصلا به فکر ما خطور هم نمیکند، اما این مورد دیگر خیلی دور از ذهن است. همه میدانند که بین آقای کاشانی و سرمربی تیم هماهنگی کاملی وجود دارد.
مدیریت باشگاه نشان داده که در سختترین شرایط حامی کادر فنی است؟
ارتباط آقای کاشانی و من هم که بحثی خارج از فوتبال و بسیار عمیقتر از آنست که به این دوستی خدشهای وارد شود، حداقل از این بابت جای نگرانی نیست.
راستی جریان حضور شما در تمرین پرسپولیس چه بود؟
دوره آموزش بدنسازی سهشنبه تمام شد و دوره آموزش تاکتیکی از روز شنبه با آمدن مدرس سرشناس آلمانی آغاز میشود. در این چند روز استراحت داشتیم، من هم سر کارم حاضر شدم. فکر میکنم توفیقی بود تا نادرستی بسیاری از حرف و حدیثهایی که بخشی از آنرا مطرح کردید، ثابت شود.
حالا کلاسها چطور بود؟
کلاسهای مربیگری حرفهای، بالاترین سطح آموزش مربیگری است. طبیعی است که مطالب طرح شده در آن، بسیار ارزشمند و کاربرد عملی دارد. سطح کار آموزان هم بسیار بالاست و از اینرو سوالهای بسیار خوبی مطرح میشود و در کل مطالب کامل است.
مسئله مربوط به شیث هم فروکش کرد، الان موضوع را چطور ارزیابی میکنید؟
یک اصل کلی داریم که نمیتوان روی آن بحث کرد. تیم مسئول و رئیس دارد که سرمربی تیم است. بازیکن باید تابع کادر فنی باشد. در روزهای گذشته هم اتفاقی افتاد که بهتر بود نمیافتاد، اما از اینگونه مسائل همیشه هست. مسائل تیمهای بزرگ هم همیشه بزرگ است. مثلاً چنین موردی اگر در استقلال روی میداد، اینقدر بر سر آن جنجال به راه نمیافتاد. در تیمی مثل سپاهان، همین سال قبل در یک برهه با دو، سه بازیکن چنین برخوردی شد، اصلا دربارهاش صحبت نشد. شیث هم بازیکن خوبی است که از نظر فنی ارزشهای بالایی دارد.
درباره حریف این هفته چه نظری دارید، آنها بیرون از خانه خوب بودهاند؟
مس تیم خوبی است. فرهاد کاظمی مربی باهوشی است که تیم بد درست نمیکند. خوشحالیم که تیمهای او، همیشه خوب فوتبال بازی میکنند. من فکر میکنم یک بازی خوب در پیش داریم. لزوم کسب سه امتیاز جای بحث ندارد؛ هر چند بازیهای سختی داریم. فکر میکنم امتیاز مهم آنها، دور شدن از فشار تماشاگران کرمانی باشد.
پرسپولیس صدرنشین است، اما سپاهان با سه امتیاز عقب افتاده، 6 امتیاز کمتر دارد؟
مگر قرار است سپاهان همه بازیهایش را ببرد. آنها سال قبل هم بازی عقب افتاده داشتند و بعد به استقلال اهواز باختند. همین امسال مقابل ملوان باخته بودند که دفاع ملوان دقیقه 94 به خودشان گل زد. آنها وقتی به لیگ برگردند، بازیهای فشردهای خواهند داشت.
اما عقب افتادن این بازیها، به آنها فرصت خواهد داد که براساس عملکرد پرسپولیس، استراتژی خود را تعیین کنند؟
اینهم درست است. به هر حال هیچ جای دنیا، لیگ را معطل یک بازی قارهای نمیگذارند. من از موقعیت سپاهان خوشحالم ولی ما نمیتوانیم لیگ را از نظم و قانون خارج کنیم. در اینصورت فوتبال خودمان و باشگاهها را که سپاهان یکی از آنهاست، خراب میکنیم. من امیدوارم آنها قهرمان شوند ولی لیگ 18 تیمی را که نمیتوان اینطور اداره کرد.
این مسئله روی انگیزههای بازیکنان تأثیر نمیگذارد؟
ما به بازیکنان قبولاندهایم که تحت تعقیب هستند و انگیزهها حفظ خواهد شد.