خواهش میکنم، من هم مثل شما یک علاقمند هستم
ببینید قوانین فیزیکه. هرچقدر صفحه بلندگوی دیافراگمی بزرگتر باشه، باعث جابجای حجم بیشتری از هوا میشه ولی همیشه این مورد موثر بر میزان لوفرکانسی (بیس) نیست. هر بلندگویی که از طریق ارتعاش صفحه دیافراگم ایجاد صدامیکنه، دارای یک سری مشخصه های الکتریکی و مکانیکی هست. مشخصه های الکتریکی و مکانیکی یه بلندگو مشخص میکنند که صفحه اون بلندگو چه نوع رفتاری در تعامل با میزان فشردگی هوای پشت دیافراگم، از خودش بروز میده. فشردگی پیشت دیافراگم یعنی همون تیون باکس. یه مساله دیگه هست که مربوط به میشه یه حداکثر میزان جابجایی صفحه شاخصی با عنوان XMax که نشون میده کویل و صفحه چه کورس موثری دارن که این مورد هم بر میزان لوفرکانسی موثره و در آخر باید بگم که غالبا (نه همیشه!) بلندگوهایی که صفحات بزرگتری دارند، دارای سرعت rise time (برخواست) و settle time (نشست) کندتری هستند نسبت به بلندگوهای با صفحات کوچکتر. تندتر بودن یا کندتر بودن یک بلندگو میتونه باعث کاهش جزئیات و داینامیک صدا بشه، یعنی یه ساب ووفر کوچکتر درسته که فرکانس های بم کمتری پخش میکنه، ولی در همون محدوده موثری که کار میکنه، ترنزیشن سریعتری داره و فرکانس هارو بهتر رندر میکنه (میشه تشبیه کرد به فرق تماشای فیلم با 15 فریم بر ثانیه یا 30 فریم بر ثانیه) ولی اونی که بزرگتره فرکانسی های بم تر رو پخش میکنه ولی با سرعت کمتر و در نتیجه دقت کمتر، البته همه اینها مقایسه در شرایط برابر هست و بستگی به کیفیت ساخت و تکنولوژی ساخت اون قطعه داره. چه بسا یه ساب 15 اینچ خوش ساخت باشه که از هر لحاظ بهتر از یه 8 اینچ بد کیفیت عمل کنه.