ممنون اقا علی
الان از ماشینم دورم برگردم امتحان میکنم
فقط الان چطوری بفهمم مگنتم سالمه یا بازم سوخته
Printable View
ممنون اقا علی
الان از ماشینم دورم برگردم امتحان میکنم
فقط الان چطوری بفهمم مگنتم سالمه یا بازم سوخته
یکی از مواردی که برای صاحبان خودروهای قدیمی و بخصوص آمریکایی خیلی ضروری هست، در دست داشتن ابزار و ادوات مورد نیاز برای تعمیر و تنظیم و تشخیص مشکلات فنی هست، چراکه اکثریت قریب به اتفاق تعمیرکاران امروزی اطلاع چندانی از زیر و بم این اتومبیلها ندارن و در ادامه ممکنه بجای تعمیر کردن ، صدمه هم وارد کنن و یا حتی قطعات سالم را با معیوب تعویض کرده و از روی ماشین سرقت کنند که بارها این جور اتفاقات برای خیلی ها و حتی صاحبان خودروهای روز هم رخ داده.نقل قول:
این مقدمه را گفتم تا به اینجا برسیم که اگر سعی کنید از قطعات مورد نیاز خودرو که جنبه مصرفی و ضروری بیشتری داره، چندتا داشته باشید خیلی بهتره و دردسر کمتری متحمل خواهید شد.
بطور مثال همیشه حداقل یک مگنت و خازن و بوبین دلکو توی ماشین داشته باشید و برای تست هم یک دلکو کامل تا بدون نیاز به باز و بسته کردن دلکو ماشین، روی این دلکو دوم به راحتی تست کنید.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در حال حاضر با تست کردن روی ماشین میشه متوجه شد، و فکر میکنم اگر یک نمونه سالم را با خراب بوسیله اهم متر تست کنیم، تفاوت مقدار اختلاف پتانسیل جریان عبور داده شده از مدارهای مگنت، نشان میده که فرق نمونه خراب با سالم در چه مقدار عددی مشخص میشه؟
اگر توی نت با چنین تجربه ای مواجه شدم حتما با توضیحات کامل ارائه میکنم.
نکته مهم که حتما باید راعایت بکنید، زدن چسب به زیر بخش فلزی مگنت ، قبل از سوار کردن هست تا با چسبندگی کافی به صفحه دلکو، انتقال حرارت کافی بوجود بیاد و عمر مگنت افزایش پیدا بکنه.
بسیار سپاس بابت جوابتون
سلام آرمین عزیز.ممنونم از این که پیگیر کار ما هستی.شرمندمون میکنی بخدانقل قول:
بله.کمک فنر بین فنر لول نصب هست در جلو (مطابق عکس کاتالوگ)
در مورد اندازه گیری فنر لول من از زیر طبق متر رو تا آخر دادم داخل که شد 27_28 سانتی متر (حالا نمیدونم این شیوه اندازه گیری درست هست یا خیر)
من دقیقآ از وسط سپر اندازه گرفتم یعنی دقیقا زیر پلاک جلو و زیر پلاک عقب.اما اندازه از چپ و راست سپرها بشرح زیر هست:
سپر عقب چپ 44با اندازه هایی که camaro lt عزیز از سایت novaresource نشونمون داد نتیجه این بود که ارتفاع جلوی ماشین تقریبا استاندارد هست (استاندارد 31 و ماشین من 30) اما عقب خیلی بلند تر بود (استاندارد 28 و ماشین من45 هست).ولی با این حال من حس میکنم جلوی ماشین ارتفاعش کم هست.تو عکسی که فرستادم کاملا مشخصه.
سپر عقب راست 45
سپر جلو چپ 33
سپر جلو راست 33
سلام [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام خواهش میکنم وظیفه هست دوست عزیز
اگر تمام ارتفاع فنر لول را اندازه زدی درست هست
ارتفاع عقب استاندارد نیست بخاطر همین قسمت جلو ی ماشین یه مقدار ارتفاعش پائین هست
برای تست کمک های فنر لول =
1. فشار باد چرخ ها را میزان کن
2. ترک سفت کردن پیچهای کمک ها چک کن
3.با دست چند بار هر سمت جلوی ماشین را قسمت گوشه را با دست بالا و پائین کن و ببین مقاومت هر سمت برابر باشه
4.نشت روغن از کمک ها و سیستم پمپ هیدرولیک فرمان و لوله های کولر خنک کن
5.کم ها از نوع گازی نصب میشه اگر گازی باشه که با فشار میله وسط کمک به پائین و رها کردن باید کمک خودش به سمت بالا برگرده و دو کمک مقاومت اونها را باید با هم مقایسه کنی
6.کمک ها را از لحاظ واژگونی ترک خوردگی و غیره بازرسی کن
برای اندازه گیری ارتفاع عقب ماشین =
میتونی از مهره وسط چرخ عقب یا اکسل متر را بگیری و به بالا ببری تا لبه پائین شاسی ببین چقدر هست
REAR AXLE TO FRAME =122 TO 141 باید باشه 122 تا 141 میلیمتر محاسبه شده
یه قطعه هست بنامه torsion bar که کار تنظیم ارتفاع بالا و پائین شدن ماشین را انجام میده یه پیچ تنظیم داره وقتی به سمت عقربه ساعت بچرخونی ارتفاع بالاتر میره و جهت مخالف عقربه ساعت بچرخونی ارتفاع پائین میاد =
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام لطف دارى آرمين جان
پس ارتفاع فنر لول كه اندازه گرفتم مطابق با استاندارد هست؟
١- باد چرخ هارو به تازگى تنظيم كردم.
٢- ترك سفت كردن پيچ هاى كمك والله ابزارش رو ندارم كه تست كنم.
٣- مقاومت هر سمت ماشين از نظر بازى فنر ها هم برابر هست.
٤- روغن ريزى هم نداره.
٥- مگه اگه روغنى باشه سر جاش برنميگرده؟
٦- از نظر واژگونى وترك خوردگى هم مشكلى ندارن.
اين قطعه torsion nar هم تا جايى كه اطلاع دارم رو شورلت نوا نصب نيست و رو كاديلاك نصبه.
سلام دوست عزیز اقا پیمان
خواهش میکنم کاری نکردم
ارتفاع فنر درست گرفتی و خودت حرفه ای هستی ممنون
ایا فنر لول چهار چرخ را اندازه گرفتی ؟ اندازه برابر بود ؟
باد چرخها در حالت لاستیک سرد و بعد از حرکت 1 مایل در حالت لاستیگ گرم چقدر هست ؟ و چند تا باد زدی ؟
چون در حرکت 6 PSI اضافه میشه
بعد کمک روغنی اگر با دست فشار بدی به پائین میره ولی به سختی به بالا برمیگرده البته اگر با دست بگش بالا بیاری منظورم هست چون خاصیتش اینه در دست انداز جمع میشه و ضربه را میگیره و به ارامی به حالت اول برمیگرده خاصیتش این هست اگر خراب بشه ماشین مثل یوی یو در دست انداز بالا پائین میشه ایرادات کمک هم نوشتم در نوشتار قبلی توضیح دادم
این قطعه torsion bar هم درست فرمودید در شورل نوا نصب نیست کلی گفتم منتهی حدود 10 سال پیش رفته بودم منزل اقوام دیدم یه نفر یه شورلت نوا از نوع دنده بغل فرمان داره و داشت متور را نگاهی میکرد منم گفتم مشکلی پیش اومده ایشون هم گفت نه روغنش را چک میکنم بعد دیدم ارتفاع جلوی ماشین بالاست گفتم چکار کردی گفت ایمن مهره ها تنظیم جلوی خودرو را انجام میده منم نگاه کردم قسمت بالای lower control arms یا طبق بالا دو یا سه مهره بزرگ اچار خور داشت که با شل و سفت کردن ارتفاع بالا پائین میشد
اگر تونستی همچنین عکسی را از ماشینت بگیری تقریبا میتونم بگم که زاویه camber و TOE چرخهای جلو تنظیم هست یا نیست =چون زاویه ای ماشین تنظیم نیست
نگا کن ببین این دو تا شیم تنظیم زاویه چرخهای جلو پشت میل شفت طبق هست یا نیست ؟=یک سمت چپ میل یکی هم سمت راست میل شفت پشتن پپیچ نگهدارنده میل شفت هست البته نباید جابجا انداخته بشه =
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
یک ضربه گیر لاستیکی هم بین طبق و شاسی هست =
فکر کنم کمک ها ی بین فنر لول چرخ جلو ی ماشینت گازی باشه کلا استاندار د همین هست حالا باید جک بزنی زیر طبق پائین بالا بره بعد فنر جمع کنی بعد کمک را در بیاری ازمایش کنی
سلام آرمین عزیز
شورلت نوا فقط در جلو دارای فنر لول هست و در عقب فنر هاش از نوع تخت (شمش) هستن.
درجه هایی که بیرون تنظیم میکنن معمولا استاندارد نیستن و نمیشه به اندازشون دقیق اطمینان کرد.من به گمونم 35 تا باد زدم.البته درست یادم نیست.
چون ماشین باز نیست متاسفانه نمیشه مثل اون عکس اول گرفت.
از بالا پایین طبق عکس میذارم
من عقب ماشینو که با دست تکون میدم صدای پیس پیس میده و زود میاد بسمت بالا.بنظرتون گازیه؟ (کمک ها آبی آسمانی GM هستن)
مثل اینا:
یه سوال دیگه.فنر لول 8سیلندر با 6 سیلندر خیلی فرق میکنه؟ یعنی اگه فنر بیوک رو روی نوا ببندیم ممکنه که نرمتر یا خُشک تر بشه؟
سلام دوست عزیز اقا پیمان
درمورد فنر لول ها حق باشماست نوا دوتا فنر لول در جلو و عقب ماشین فنر شمنس و کمک فنر هست من با خودرو های دیگه قاطی کردم شرمنده
درجه های باد ماشن های امریکایی یه مقدار فرق داره معمولا چهار چرخ 24 به 24 یا 28 به 24 30به 36 با لاستیک = GR 78-15 و در حرکت هم باد چرخ بر اثر گرم شدن لاستیک 6 تا زیاد میشه
اون عکسی که گذاشتم البته منظورم از عکس گرفتن کل طبق نیست بیشتر منظورم مهرها ی طبق بالا و پائین که توسط قطعه ای به نام boil joint به سگدست پیچ یا بسته میشه که ببینم از روبرو زاویه ها به چه صورت قرار داره =
ارتفاع عقب استاندار نیست فکر کنم بخاطر فنر شمش ها که من دیدم به صورت افقی یا تخت حالت داشت که معمولا باید به حالت قوس باشه
حالا یه عکس تونستم میذارم که به چه صورت از کمک های عقب و شاسی اندازه را بگیری
چه تعداد فنر شمس الان نصبه ؟
کلا کمک های این خودرو ها گازی با هوا هست که جلوگیری میکنه از هوا دهی روغن واز حالت تاخیر کمک - و یه مقدار هم روغن در داخل پیستون عقب کمک زده شده حالا شما که فرمودید صدای پیس میده احتمالا گازی هست منتهی از یه نفر کمک بگیرید بتکون بده ماشین را بعد شما گوش بدید و بررسی کنید که صدای کمک هست یا نیست اگر احساس میکنی موقع تست کمک با تاخیر بالا پائین میشه احتمالا پارگی در بوشهای pliacell envelope ایجاد شده که باید عوض بشه
اگر منظورت صدای فش فش ضعیف هست که نشون دهنده نرمان بودن کمک ها هست اما یه صدای خفته مثل خر و پف مانند نشون دهنده اینه که هوا با حباب در روغن کمک ایجاد شده که باید عوض بشه
باز نگاه کن ببین کمک های عقب نشتی روغن نداره ؟
این کمک های ابی روی جعبه بارکد سازنده کشور داره ؟و چه شماره ای هست ؟ ایا روی جعبه یا بدنه کمک نوشته gas shock درج شده یا oil نوشته شده؟
در مورد فرق بین فنر لول 8 سیلندر یا 6 سیلندر l چنین مسئله ای نشنیدم و نوشته نشده فقط ترک سفت کردن با هم فرق داره
راستی فکر کنم گفتی لاستیک های بین اتاق را عوض کردی =ایا کیت کامل خریدی ؟ و چه قطعاتی داخلش داشت؟
1.چند تا لاستیک بین اتاق و شاسی عوض شده ؟
2.اندازه CUASION یا همون لاستیک بین اتاق پهنای اونها چند سانت یا اینچ بود ؟
3. ایا اون لاستیک های بین اتاق دو تا لبه برای درست نصب شدن داشت یا حالت ساده یا گرد بود ؟
4. ایا این لاستیکها رنگ خاصی داشتن یا مشکی رنگ بودن؟
سلام
خواهش میکنم دشمنت شرمنده
حقیقتش من هم وقتی دفترچه راهنمای ماشین رو خوندم توش نوشته بود 24چرخهای جلو و 28چرخهای عقب.
البته واسه لاستیک نوا که 14 هست.
چشم میرم عکس میگیرم ازش.
ارتفاع عقب که صد در صد استاندارد نیست.
کمک هم میبینم که نشتی داره یا نه اما گمون نکنم داشته باشه.صداشم اگه شد میذارم.
والله وقتی ماشینو خریدم این کمک ها روش بود.چیزی روی بدنه هم ننوشته فقط مثل این عکس که دادم پایینش یه سری کد داره.البته کمک تمیز نیست و درست مشخص نیست.
همچنین چیزی:
البته یه چیزی بگم.همونطور که قبلا گفتم ارتفاع عقب (سمت راست) کمی بلند تر از (سمت چپ ) هست.حالا وقتی با دست به اون سمتی که ارتفاع کمتره فشار میارم بازی نرمتری میکنه.
بله ست 12 تایی لاستیک های اتاق رو خریدم و عوض کردم.جنس ایرانی بود و چیز خاصی جز لاستیک ها تو بسته بندی معمولیش نبود (البته بسته بندی که نمیشد بهش گفت:)).لاستیکا همینطور که تو عکس میبینید به رنگ مشکی بودند.
صاف و ساده که نبودند.بعضی ها توی هم جا میخوردن.اما وسط لاستیک ها یه لبه ایی داشت که جلوبندی ساز گفت باید از داخل توش آهن باشه و تکون نخوره ، نه اینکه بشه با دست خمش کرد.متاسفانه اینی که من خریدم اون لبه هاش نرم بود و اونطور که میگفت نبود.ولی خب چاره ای نبود و با ناامیدی نصب کردم.چون جنس بهتر تو بازار نیست.دست دوم هم که کارش رو کرده.