اینم یکی دیگه
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Printable View
سلام دوستان یه سری سوال چراییی !!!
1. چرا حاصل ضرب خارجی دو بردار بر بردار عمود میشه ؟ ( دلیلش ؟ )
2. چرا از ماتریس استفاده میشه ؟؟ ( ضرب خارجی )
3. شکل حاصل ضرب داخلی ؟ ( اگه بگین از cos چرا استفاده میشه چه بهتر ! )
متاسفانه معلمای ما خیلی حفظی درس میدن !
1-یعنی چی چرا ؟ اگه منظورتون اثباتش هست که خیلی بدیهیه ولی با ضرب داخلی میتونید اثباتش کنیدنقل قول:
1. چرا حاصل ضرب خارجی دو بردار بر بردار عمود میشه ؟ ( دلیلش ؟ )
2. چرا از ماتریس استفاده میشه ؟؟ ( ضرب خارجی )
3. شکل حاصل ضرب داخلی ؟ ( اگه بگین از cos چرا استفاده میشه چه بهتر ! )
2-فقط ماتریس نیست . روش های دیگه ای هم هست . برای اثباتش میتونید عبارت Vector Cross Product Proof رو سرچ کنید تو نت
3-حاصلضرب داخلی عدده و شکل نداره . اما اگه بخواین به یه درک شهودی برسید میشه اندازه به بردار * اندازه تصویر بردار دیگه (اندازه جبری)
برای اینکه چرا از کسینوس استفاده میشه دو تا بردار رو بکش . اندازه تصویر بردار دومی رو چطوری بدست میاری بر حسب خودش ؟ با کسینوس
باور کن 3 باره میخوام جواب این سوالتو بدم هر بار یه چیزی میشهنقل قول:
اين سوالو تو آموزش عالي گذاشته بودم و اونجا هم بهش جواب دادم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] گفتم اينجا هم بذارمش تا ببينيم راه حل ديگه اي هم داره؟
دنباله زير به چه عددي همگراست؟
آخرین بارش دیشب بود یهو سایت پوکید ! :دی
راه حلتو دیدم . درسته مسلما !
ولی یه راه حل خیلی ساده تر هم هست . یه هم ارزی داریم به نام هم ارزی استرلینگ .
ازون میتونی به این نتیجه برسی که n فاکتوریل فرجه n در بی نهایت با n رو e هم ارز هست !
پس برای این سوال فقط یه تقسیم بر n میمونه که جواب آخرش میشه 1 روی e
به همین راحتی به همین خوش مزگی
سلام !
آقا یک نفر لطف میکنه بسط سری 1 + 2 + 3 + 4 + ... + n
رو بزاره برای توان های بیشتر از 1 ؟
توی دنباله نیاز پیدا کردم بهش
ممنون
پیوند زیر را ببینید:نقل قول:
کد:http://en.wikipedia.org/wiki/Faulhaber's_formula
من نیز به همین پاسخ رسیدم.نقل قول:
خیلی ممنوننقل قول:
پیوند زیر را ببینید:
دقیقا همون چیزی بود که میخواستم
ولی خیلی از چیزی که فکر میکردم پیچیده تره ! حساب دستیش واقعا سخته به خصوص برای اون اعداد برنولیش .
فعلا مثل اینکه مجبورم هم ارزیش تو بینهایت رو حفظ کنم که آسون تره . ولی بعضی سوالا جواب نمیده .
ولی ظاهرا به این سری بعدا تو انتگرال هم نیاز خواهم داشت ! اونموقع چکار کنم ؟
در بینهایت، این دو معادل یکدیگرند:نقل قول:
یا به عبارت دقیقتر:
نه، قضایای اساسی حسابان برای همین هستند دیگر!نقل قول:
این هم ارزی همیشه کاربرد ندارهنقل قول:
در بینهایت، این دو معادل یکدیگرند:
سوالی که من دارم این سری رو با توان 4 داده و بعد 3 جمله اول هم ارزی رو ازش کم کرده و گفته حد رو بدست بیارید
سلام
یه سوال :
به ازای چند مقدار طبیعی برای k ، رابطه ی غیر تهی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، تشکیل تابعی
بر حسب x نمی دهد ؟
ممنون
سلامنقل قول:
ببین اول مربع کامل تشکیل بده
میشه :
این معادله یه دایره است !
وقتی جواب داره که سمت راستش مثبت باشه درون صورت تو صفحه مختصات تابعت دقیقا یه دایره میشه که مسلما تابع نیست !
اگه سمت راست منفی بشه تابع تهی میشه چون هیچ دوتا عددی نیستن که مثبت باشن و جمعشون منفی شه
میمونه اینکه سمت راست صفر باشه ! پس k = 5
در اینصورت تابع یه نقطه میشه فقط
نمودار به ازائ k=0
راهنمایی: معادله را به صورت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بازنویسی کنید.
---------- Post added at 11:34 PM ---------- Previous post was at 11:33 PM ----------
پست بالا را ندیدم. با تشکر از ALt3rnA.
پاسخ نهایی مسئله، مجموعه {1,2,3,4} برای k است، یعنی 4 مقدار.
نقل قول:ممنون ، منم خودم از این راه حل رفتم و جواب رو بدست آوردم ، اما یه طور دیگه رفتم ولی به جواب نرسیدم : به این ترتیب :نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اگه اینو یه معادله درجه 2 در نظر بگیریم با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، در نتیجه : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حالا با خودم گفتم اگه بخواد تابع نباشه باید عبارت قرمز رنگ برابر صفر نشه، در نتیجه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] پس باید دلتا منفی باشه یعنی : k>5 !!!:31:
خودم میدونم یه جا یه اشتباه مهلک ( و مسخره ای !!:31:) کردم ، حالا کجاس؟
اشتباه اینجاست !نقل قول:
ممنون ، منم خودم از این راه حل رفتم و جواب رو بدست آوردم ، اما یه طور دیگه رفتم ولی به جواب نرسیدم : به این ترتیب :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اگه اینو یه معادله درجه 2 در نظر بگیریم با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، در نتیجه : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حالا با خودم گفتم اگه بخواد تابع نباشه باید عبارت قرمز رنگ برابر صفر نشه، در نتیجه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] پس باید دلتا منفی باشه یعنی : k>5 !!! [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خودم میدونم یه جا یه اشتباه مهلک ( و مسخره ای !! [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ) کردم ، حالا کجاس؟
ببین معادله ای که تشکیل دادی درست !
اما جوابی که شما به دست آوردی تمامش تابع های تهی اند ! در حالی که تو فرض گفته تهی نباشه !
شما فرض کردی برای اینکه تابع نباشه نباید y بدست بیاد ! در حالی که اینطور نیست و به ازا x هایی که دوتا y هم بدن تابع نیست و اونا رو هم باید حساب کرد !
کلا اگه y بدست نیاد و جواب نداشته رابطه تهی هست . رابطه ی تهی همیشه تابعه !
مثلا توی همین معادله ی خودت k رو برابر 1 بده ! میبینی به ازا y دوتا جواب داره یعنی همون دایره که گفتم !
پس چیکار باید کنی تا این راه هم جواب بده ؟ یه معادله بر حسب x تشکیل بده اینبار ! :دی
امیدوارم متوجه شده باشی
یعنی چی ؟ میشه دقیق تر بگینقل قول:
آخ ! آقا شرمنده یه لحظه حواسم پرت شد فکر کردم میخوایم رابطه بودنشو بررسی کنیم !نقل قول:
یعنی چی ؟ میشه دقیق تر بگی
ببین این معادله ای که شما نوشتی و همه حرفای من به جز خط آخر :دی درسته !
فقط به این دقت کن ! زیر رادیکال رو اگه ساده کنی به این میرسی اگه 5 منهای k مثبت باشه به ازا مقادیری از x دوتا y بدست میاد ! که میشه همون دایره
اگه منفی بشه هیچ راهی نیست جواب داشته باشه ! و اگه صفر باشه فقط یه نقطه است !
شما اشکال کارت اینه که فقط زیر رادیکال رو منفی حساب کردی !
اگه رادیکال زیرش مثبت باشه یعنی به ازا یه دونه X دو تا y بدست آوردی ! این تابعه ؟ نیست دیگه !
مثلا به ایکس بده -2 !
میبینی که به ازا کا های کوچیکتر از 5 زیر رادیکال مثبت میشه ! یعنی با یدونه ایکس دو تا جواب برای y بدست اومده
آقا بازم شرمنده من فردا امتحان شیمی دارم 3 روزه دارم مثل چارپا میخونم صبح تا شب اصلا حواسم نیست !
همینو هم یه تحلیل بکن شاید همون اولیه درست بود :دی
سلام دوستان . دو تا سوال داشتم راجع تابع کسی بتونه حل کنه ممنون میشم کلی مخمو کار گرفتم حل کنم هنگ کردم. اخرشم حل نشد.
در هر یک از توابع زیر اف ایکس را محاسبه کنید.
به جای علامت توان ^ گذاشتم و به جای خط کسری/ گذاشتم.f(x/x-1)=2x^2-3x+1
f(x-2/x)=1/x
برای اولی:نقل قول:
اگه توی معادله بجای ایکس مقدار جدیدی که برحسب u بدست آوردیم رو قرار بدیم و سادش کنیم به این میرسیم:
معادله د.م هم همینطور حل میشه و جواب:
داداش ممنون از کمکت چون عضو جدیدم دکمه تشکر ندارم نوشتاری تشکر میکنم!!!!!!
من نرم افزار مث تایپ دانلود کردم ولی نمیدونم چطوری فرمولی رو که توش نوشتم توی سایت قرار بدم . ممنون میشم راهنمایی کنی.
داداش دکمه تشکرو پیدا کردم و همین طور نحوه تایپ فرمولهای ریاضی.
این سوال رو کی میتونه حل کنه؟؟؟؟
فاصله هر کانون از خط مجانب هذلولی به معادله [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کدام است.
1)2 2)3 3) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 4)4
رقم سمت راست [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] با رقم راست کدام عدد برابر است؟
1) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 2) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 3) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 4) [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خواهش میکنم. ولی مثل اینکه تونستین تشکر کنین!نقل قول:
باید ازش عکس بگیرین و توی یه سایت مثل:
آپلود کنین و بعد لینک عکس رو با دکمه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] توی پستتون وارد کنین.کد:http://myup.ir/
اما ما اینجا از این سایت برای نوشتن ریاضی استفاده میکنم:
کد:http://www.codecogs.com/components/eqneditor/editor.php
البته میشد از طریق موازی مورب و بدون برهان خلف حلش کرد.نقل قول:
سلام ...
دوستان لطف کنید این نامعادله رو حل کنید.
با قرار دادن [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نامعادله به صورت زیر در می آید:
با حل نامعادله، پاسخی به صورت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بدست می آید که از اینجا میتوانید نتیجه بگیرید:
فرض کنید [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یک تابع صعودی باشد و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ان گاه حاصل حد زیر چیست؟
احیاناً منظور شما این نبوده؟
نقل قول:
فرض کنید [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یک تابع صعودی باشد و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ان گاه حاصل حد زیر چیست؟
[QUOTE=1233445566;6398003]احیاناً منظور شما این نبوده؟[/QUOTE
من فکر کنم جواب 1 باشه. چون اگه c=2 باشد همون فرض مساله را داریم.
[QUOTE=amh1365;6398121]احیانا منظور من؟نقل قول:
شاید یک باشد. می شه تابعی مثال زد که بنظر 1 درسته. اثبات ؟
ضمنا می تونه c/2 باشه یا ...
صورت مسئله به آن فرمی که شما نوشتید، نادرست است و معلوم نیست که تابع f برای چه معرفی شده است!نقل قول:
من فرض می کنم که مسئله مورد نظر شما به صورت زیر بوده است:
با استقراء ریاضی نشان می دهیم برای هر n صحیح مثبت، داریم:نقل قول:
برای n=1 که بنا به فرض مسئله برقرار است، فرض کنیم برای n=k برقرار باشد، نشان می دهیم برای n=k+1 هم برقرار خواهد بود:
حد سمت راست که بنا به فرض برابر با 1 است، اما برای حد سمت چپ، قرار می دهیم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] :
همچنین به سادگی میتوان نشان داد که برای هر m صحیح مثبت، داریم:
برای c>0، اعداد صحیح m و n وجود دارند که داشته باشیم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .
چون تابع f صعودی است، نتیجه می شود برای x مثبت داریم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .
حال با تقسیم طرفین بر (f(x و استفاده از قضیه فشردگی، پاسخ حد برابر با 1 بدست می آید.
همچنین واضح است که برای c≤0، مقدار حد میتواند هر عددی باشد.
نقل قول:
اقا خسته نباشین کسی نیست بتونه اینهارو حل کنه؟
ابا می تونی اگه می تونی اینو جواب بده!!!!!!!!!!!!!!!!
100X+220=?
---------- Post added at 09:40 PM ---------- Previous post was at 09:37 PM ----------
5555555555555555بابا جواب دادی
اثبات نامساوی مثلثی ( یا مثلثاتی )
سلام دوستان
یه تمرین دارم که باید 2 روز دیگه تحویل بدم
|a+b|≤|a|+|b|
فرمول بالا رو ممکنه اشتباه نوشته باشم ( آخه توی کافی نتم ) ممکنه به جای کوچکتر مساوی علامت بزرگتر مساوی باشه
استاد گفته که فقط نامساوی مثلثی رو اثبات کنید ( به جای عدد از حروف انگلیسی استفاده کتید )
لطفا راهنمایی کنید من که گیج گیج شدم ( همه فهمیدن جز من ) اونم جلسه اول
به توان 2 برسون
البته اگه خود نامساوی مثلثی رو میخوای اثبات کنی (این یه حالتشه فقط) باید با استقرا بری
سلام بر اساتید بزرگ ریاضی
من سه تا سوال دارم که نیاز به راهنمایی دارم
اولی و دومی درمورد ریاضیات گسسته و سومی در مورد آمار و احتمالات
---
سوال اول : به ازای هر عدد صحیح مثبت n نشان دهید که [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
=====
سوال دوم : مطلوب است ظریب [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] در بسط [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
=====
سوال سوم : در کشیدن 9 کارت به تصادف و با جایگزاری از یکدست کارت معمولی 52 تایی احتمال اینکه :
الف) 3A سه پیک
ب) 3 بی بی دل
ج) 3 شاه خاج
بیرون بیاید چقدر است ؟
==
پیشاپیش ممنون
نقل قول:
یعنی چی به توان 2 برسون
میتونی با حل یه تمرین به صورت ساده توضیح بدی ؟ :11:
سلامنقل قول:
سوال اول نتیجه ای از بسط دو جمله ای نیوتونه.
بسط دو جمله ای نیوتون:
اگه در رابطه بالا x=1 , y=-1 قرار بدیم حکم ثابت میشه!
سوال دوم هم با بسط چند جمله ای نیوتون حل میشه:
'که مجموع روی همه d_i های صحیح نامنفی است که مجموعشان n است.و:
حال در این بسط قرار بدین k=4 , n=8 و x_1=2w , x_2=- x , x_3=3y , x_4= - 2z جمله ای که سوال ضریبشو خواسته به ازای d_1=3 , d_2=2 , d_3=1 , d_4=2 بوجود می اید.پس ضریب جمله خواسته شده در بسط برابر ضریب ان در تک جمله زیر است:
نکته:هم فرمول بسط دو جمله ای هم چند جمله ای رو میشه با یک استدلال ترکیبیاتی ثابت کرد.
سوال سوم:
احتمال اینکه کارتی که از 52 کارت می کشیم Ace پیک باشه، یک پنجاهو دومه!چون با جایگذاری 9 بار این کارو انجام میدیم،پس یک ازمایش داریم با احتمال موفقیت یک پنجاهو دوم که نه بار تکرار شده و احتمال اینو می خواهیم که تعداد موفقیت ها دقیقا(؟) سه باشه.پس یک ازمایش دو جمله ای داریم با توزیع دو جمله ای با احتمال موفقیت p=1/52 و x=3 و n=9
البته فرمول بالا رو هم با یک استدلال ترکیبیاتی ساده میشه بدست اورد.
ب و ج هم دقیقا با الف فرقی ندارن!Ace پیکو بی بی دلو ساه خاجو هر کارت دیگه ای در این مساله با هم فرقی ندارن!چون از هر کدومشون دقیقا یکی هست و در کشیدن یک کارت از 52 تا با احتمال یکسان 1/52 رو میشن!
سلامنقل قول:
که نامساوی اخر هم برقرار چون قدر مطلق هر عدد بزرگتر مساوی خودشه!
سلام من کتاب حساب دیفرانسیل دکتر نیکوکار جلد 1 رو میخوام...لطفا لینکش رو برام بزارید یا اگه تو فروم هست لینک پستشو برام بزارید خیلی خیلی ممنونتون میشم. با تشکر
کسی می تونه این مسئاله رو با راه حل برای من حل کنه؟
-در امارگیری از 100 خانواده.12 خانواده صاحب فرزند نبودند و 65 خانواده در بین فرزندانشان دختر داشتند.70 خانواده در بین فرزندانشان پسر داشتند.20 خانواده فقط یک فرزند پسر داشتند.
الف)چند خانواده هم فرزند دختر و هم فرزند پسر داشتند.
ب)چند خانواده فقط فرزند دختر داشته اند.
پ)چند خانواده فرزند پسر نداشته اند.
ت)چند خانواده فقط فرزند دختر و یا فقط یک فرزند پسر داشتند.
ه)چند خانواده بیش از یک فرزند پسر داشته اند.