یه شاخه نیلوفر نام پنجمین آلبوم محسن چاوشی است که تا چند وقت دیگر به بازار می آید.نفرین.خودکشی.لنگه کفش و متاسفم نام چهار آلبوم قبلی این هنرمند است که هر کدام قبل از اینکه مجوز بگیرد توسط سارقان آثار فرهنگی بطور غیر مجاز به بازار عرضه شد و منافع فروش آنها نیز تماما به جیب قاچاقچیان رفت به بهانه ی انتشار آلبوم جدید محسن چاوشی گفتگویی با او انجام شده که به نظرتان می رسد.
قبل از هر چیزکمی از خودت و خانواده ات بگو.
به نام خدا محسن چاوشی متولد هشتم مرداد ماه 1358 از شهر خرمشهر هستم.سه برادر و دو خواهر بزرگتر از خودم دارم.پدرم بازنشسته ی دولت و مادرم خانه دار است.در دوره راهنمایی و دبیرستان علاقه ی شدیدی به موسیقی خصوصا شنیدن آثار جیپسی کینگ وکریس دی برگ بزرگ پیدا کردم.در همان ایام با سازهای الکترونیک مثل کیبورد و سینتی سایزر آشنا شدم و در اوقات فراغت با استفاده از کتابهای موسیقی و بدون معلم موسیقی را دنبال کردم.بعد از آنکه دوره ی دبیرستان را در رشته ی حسابداری به پایان رساندم به خدمت نظام وظیفه رفتم و در طول خدمت اتودهایی آماده کردم و برای دریافت مجوز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستادم.اما متاسفانه آن اتودها که با صدای خودم بود لو رفت.
عنوان آلبوم چه بود؟
عناوین مختلفی روی آن آلبوم گذاشتند که معروفترین آنها نفرین بود وجالب است بدانید تمام آلبومهای لو رفته ی من به جز متاسفم همه در حد اتود بود.در آلبوم متاسفم هم هنوز کارهای نهایی انجام نگرفته بود که آلبوم لو رفت. ولی در آخرین آلبوم که امیدوارم قبل از لو رفتن با مجوز بدست مردم برسد حسابی روی ملودی ها .تنظیم و اجراها کار کرده ام.
آلبوم نفرین و سایر کارهایت چگونه لو رفت؟
بی تجربگی خودم باعث این امر شد.من هیچ کدام از آن آثار را به ثبت نرسانده بودم.
برای احیاء آن کارها قصد نداری با تنظیم و اجرای جدید اعتباری تازه به آنها ببخشی؟
چنین تصمیمی ندارم.چون تصور می کنم دوباره کاری روی آثار اشتباه است وتلاشم را باید بر روی کارهای بعدی معطوف کنم
آلبوم نفرین حاصل چند سال تلاش بود؟
چند سال نه اما حداقل یک سال روی ساخت ملودی های آن کار کرده بودم.منهای آلبوم نفرین بقیه آلبومهایم به جز متاسفم در حد اتود به بازار آمد در واقع تمام آن کارها را به صورت پراکنده در یک سی دی گرد آوری کرده بودم و همانطور که گفتم به دلیل اشتباهات خودم همگی آنها لو رفت.
در این صورت آلبوم متاسفم چگونه چنین سرنوشتی پیدا کرد؟
آن آلبوم قرار بود توسط یک شرکت معتبر ضبط و پخش شود و حاصل یک سال تلاش جدی من در زمینه ی آهنگسازی .تنظیم و خوانندگی بود . در حالی که مشغول گذراندن مراحل آخر آماده سازی آن بودم متاسفانه به سرنوشت دیگر آلبوم هایم دچار شد.
آن آلبوم شامل چند ترانه بود؟
9 ترانه داشت و ترانه ها سوده ی حسین صفا و امیر ارجینی بود.
معمولا با ترانه سراهای خاصی همکاری داری؟
تا امروز همه ی ترانه هایی که اجرا کردهام از دوستان همدوره ی سربازیم حسن صفا و امیر ارجینی بوده است.
به دوستان ترانه سرایت چگونه سفارش ترانه می دهی؟
من .حسین و امیر به خوبی با خصوصیات هم آشنا هستیم و تمام سروده های آنها احساسات و حرفهای مشترکمان است.
سوژه هم به آنها می دهی؟
خیلی کم
محتوای متاسفم چه تفاوت هایی با سایر آلبومهایت در زمینه ی آهنگ.ترانه وتنظیم دارد؟
متاسفم تلفیقی از موسیقی پاپ وسنتی با حال و هوای ایرانی استوترانه هایی خیلی حساب شده تر .پر محتواتر و عاشقانه تر دارد.در تنظیم آهنگ ها نیز از ساز های سنتی در آنت استفاده شده.
مثلا چه سازهایی؟
تار .کمانچه و سه تار
از نگاه خودت بهترین آهنگ های آلبومهایت کدام اهنگها هستند؟
از البوم نفرین ترانه ی"کفتر چاهی" و از آلبوم خودکشی ترانه ی " آهای تو که این همه دوری از من" که این آهنگ را بسیاری از خوانندگان لس آنجلسی هم باز خوانی کرده اند بدون اینکه اجازه ای از من یا بقیه ی صا حبا کار گرفته باشند.در همین آلبوم آهنگ امام رضا (ع) را هم خیلی دوست دارم. از آلبوم لنگه کفش ترانه های خاطره های مرده و"عشق دو حرفی" و از آلبوم متاسفم ترانه های "من کم تخملم" "متاسفم" و "ابرای پاییزی" را خیلی دوست دارم.
کدامیک از آلبوم هایت بین مردم بیشتر گل کرد؟
از تمام آلبوم هایم استقبال خوبی به عمل آمد ولی آلبوم متاسفم بیشتر گل کرد.
اولین کسی که گفت صدایت مناسب خوانندگی است چه کسی بود؟
قبل از آلبوم نفرین فقط برای دل خودم می خواندمو اصلا قصد خوانندگی نداشتم به همین خاطر هم بعضی از ترانه های اجرا هایم سیاه است و مایل نبودم به دست مردم برسد.
بخشی از یک ترانه ی مورد علاقه ات را برایمان بخوان.
بخشی از ترانه ی کوله بار آرزوها از آلبوم متاسفم چنین است:
کوله بار آزوها روی دوشت
تا کجاها رفتی با پای پیاده
رفتیو به هر چی خواستی نرسیدی
متاسفم برات ای دل ساده
این آهنگ را در چه شرایطی ساختی؟
ترانه هایی که حسین وامیر می سازند خودشان آهنگین است و اهنگسازی یا خواندن کارهایی که از دل بر آمده باشند شرایط خاصی را طلب نمی کنند و ممکن است هر لحظه ملودی آنها به ذهن خطور کند. با توجه که اکثر ترانه های این دوستان ملودی پنهانی با خود دارند و فقط من راوی ترانه های آنها هستم.
راجع به آلبوم جدیدت «یه شاخه نیلوفر»برایمان بگو.
وقتی ساخت آلبوم متاسفم به اتمام رسید بلا فاصله به فکر تدارک آلبوم یه شاخه نیلوفر افتادم
بری این آلبوم چند اثر در نظر گرفته شده است؟
10 شعر و آهنگ در نظر گرفته ام.کلیه آهنگها را خودم ساخته و تنظیم کرده ام و طبق معمول ترانه ها نیز از حسین صفا و امیر ارجینی است
چرا آهنگهایت را به یک تنظیم کننده نمی سپاری؟
خیلی دوست دارم این کار را انجام بدهم .اما می ترسم آنطور که خودم دوست دارم از کار در نیاید.
در زمینه ی آهنگسازی و تنظیم چگونه به توانمندی رسیدی؟
تمرین .ممارست و مطالعه ی کتابهایی که در این زمینه وجود دارد . به من کمک کرد و ارز همه مهم تر «حسی » است که هنگام آهنگسازی و تنظیم به سراغم می آید.
این آلبوم کی به بازار می آید؟
تمام کارها ی مقدماتی مر بوط به دریافت مجوز آلبوم انجام شده و فقط منتظر اجازه ی وزارت ارشاد برای عرضه ی آن هستم که تصور می کنم تا قبل از پاییز به بازار عرضه شود
به مخاطبانت چقدر اهمیت می دهی؟
خیلی زیاد.امروز اگر آواز می خوانم فقط به خاطر محبت مردم خوبمان است
فیلم سنتوری ساختهی داریوش مهر جویی با صدای شما در جشنواره ی فیلم فجر به نمایش در آمد خودت فیلم را دیده ای؟
بله یک بار فیلم را در سینما آفریفا دیده ام.
عکس العمل مردم نسبت به فیلم و خصوصا صدای شما چه بود؟
فیلم عالی بود .البته نه به خاطر صدای من بلکه مهرجویی فیلمساز توانایی است و خوب می داند چکار کند
آهنگها ی فیلم ساخته ی چه کسی بود؟
تمام ملودی ها با کلام فیلم وتنظیم ها از خودم بود.
آهنگها را قبلا ساخته بودی یا به سفارش داریوش مهر جویی ساختی؟
یکی از تراکها را قبلا ساخته بودم که مهرجویی آن را برای سکانس مراسم جشن مناسب دید و بقیه کارها مثل سنگ صبور و زخم بر اساس فیلمنامه ساخته شد.
چرا برای اکران عمومی فیلم تصمیم گرفته شد تا صدای شما از فیلم حذف و صدای بهرام رادان جایگزین آن شود؟
چون برای استفاده از صدای من مجوز گرفته نشده بود این کار انجام شد تا از بابت ترانه ها .آهنگ ها و تنظیم کار مشکلی پیش نیاید.
با این حال مردم سنتوری را با صدای چاوشی می شناسند.
به هر حال امیدوارم رادان هم آوازهای فیلم را در حد قابل قبول مردم اجرا کرده باشد.
تا به حال چند اجرا برای صدا و سیما داشته ای؟
علاوه بر آهنگ اما رضا (ع) که از تلویزیون پخش شد.یک آهنگ هم درباره ی فلسطین خوانده ام که بارها از تلویزیون پخش شده.
در آلبوم هایت پیام خاصی را برای مخاطبانت داری؟
در اجتماع فعلی عشق کمرنگ شده و سعی می کنم که با اجرا هایم مخاطبان را با عشق آشتی دهم.
از جنس صدایت بگو؟
صدایی خش دار و بم دارم که خاص خودم است
صدایت را دوست داری؟
بدم نمی آید
خودت هم کارهایت را گوش می دهی ؟
نه مثل گذشته.بیشتر به بخش آهنگسازی و تنظیم فکر می کنم.
نظر خا نواده ات در این باره چیست؟
صدایم را دوست دارند و ماذم چند اجرای من مخصوصا لنگه کفش را خیلی می پسندد.
معمولا در کجا تمرین می کنی؟
تمرین هایم بیشتر شبیه زمزمه است و سعی دارم مزاحم خانواده ام نباشم.
همسایه های منزلتان می دانند با چه کسی همسایه هستند؟
به تازگی بعضی از آنها فهمیده اند
از پنجره ی خانه ی همسایه ها صدای محسن چاوشی را شنیده ای؟
خیلی زیاد
از اینکه همه شان شما را نمی شناسند چه احساسی دارید؟
راحت ترم هر چند که تفاوتی هم نمی کند . بیشتر اوقات در منزل هستم و زمانی هم که خارج از منزل باشم در استودیو مشغول ضبط هستم
قاعدتا تا بعد از فیلم سنتوری پیشنهاداتی برای ساخت موسیقی فیلم و خواندن در فیلمها نیز داشته ای؟
خیلی زیاد.اما چون تمام ذهنم به آلبوم یه شاخه نیلوفر معطوف شده ترجیح می دهم بعد از ارايه آن با خیال راحت تر فعالیت در این زمینه را ادامه دهم.
با پیشنهاد بازیگری نیز روبرو شده ای؟
بله. ولی قبول نکرده ام.
ظاهرا برای بعضی از خواننده ها هم آهنگ ساخته ای!
بله تا به امروز آهنگهایی برای محسن یگانه و... ساخته ام .ولی در در مجموع تر جیح می دهم بیشتر برای خودم آهنگ بسازم.
لابد پیشنهاد کار در خارج از کشور را هم داشته ای؟
بله و پاسخ من به همه ی آنها منفی بوده چون عاشق کشورم هستم و دوست دارم در کشور خودم بخوانم.
اگر روزی قرار باشد کنسرتی داشته باشی دوست داری کنسرت در کجا برگذار شود؟
در تهران
توصیه ای به علاقه مندان خوانندگی نداری؟
در صورت داشتن استعداد .صدای مناسب و برخورداری از آموزش موسیقی حتما از ترانه های شریف استفاده کنند و هرگز ترانه هایی با مضامین سیاه و نومید کننده نخوانند.
کی ازدواج می کنی؟
مقدمات کار فراهم شده و تا چندی دیگر عملی خواهد شد
محسن چاوشی از نگاه خودش چگونه انسانی است؟
یک پسر مهربون.اما عصبانی
چرا عصبانی؟
نمی دانم .ذاتا عصبانی هستم
موسیقی مورد علاقه ات؟
سلیقه ی شنیداریم مدام در حال تغییر است و اخیرا به موسیقی راک علاقه مند شدهام.
برای این واژه ها چه تعاریفی داری؟
پدر:مرد
مادر:شدیدا دوستش دارم
همسر آینده ات:عاشقش هستم
سینما:آرام آرام دارم به آن علاقه مند می شوم
رادیو:مونس تنهایی ام
و حرف آخر محسن چاوشی؟
شاید دلی از یک دل آزرده شود اما هرگز دلی از یک دل بیزار نخواهد شد
دوستان تمامی این مصاحبه و کلمه به کلمه اش از مجله ی جوان خانواده بر داشته شده (صفحات 38 و39) ضمنان در این مصاحبه یک عکس زیبا وجدید از محسن چاوشی وجود دارد به همراه امضای محسن چاوشی که توصیه می کنم بخاطر دیدن عکس و امضا حتما این مجله که چاپ شهریور 86 است رو تهیه کنین.
این مصاحبه را از وبلاگ نفس بریده گرفتم
غلط املایی هاش را هم تا حدی گرفتم ولی چون میخواستم سریع بگذارم هنوز آکنده!از غلط املایی هست
غلط ها املایی را بگذارید به حساب نگارنده و سرعت عمل و خوبی کار هم دیگه...!