خوشبختانه با عنایت مدیران محترم بخش تاپیک "مهم" شد، همینجا تشکر میکنم از این عزیزان زحمتکش :11:. امیدوارم این اقدام باعث رونق بیشتر این تاپیک و در نتیجه ارتقاء سطح علمی و اطلاعاتی های-فای و سیستم های استریو بشه.
Printable View
خوشبختانه با عنایت مدیران محترم بخش تاپیک "مهم" شد، همینجا تشکر میکنم از این عزیزان زحمتکش :11:. امیدوارم این اقدام باعث رونق بیشتر این تاپیک و در نتیجه ارتقاء سطح علمی و اطلاعاتی های-فای و سیستم های استریو بشه.
کلیپش جان اطلاعات دل و روده ی اون باند تکنیکس بیچاره رو که در اووردی رو بهم بده ببینم چی کاره ام..قیمت هم بده...من از بچه های پی تی هستم در ضمن!!:31:
یکی از افراد خبره در زمینه انواع هورن بنام اریک هست که خوشبختانه تونستم با ایشون ارتباط بگیرم... ایشون واقعا اطلاعات خوبی در زمینه هورن ها دارند و بیش از 20 سال تجربه در زمینه ساخت انواع هورن... سیستم کنونی ایشون رو ببینید و لذت ببرید:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
هورن های Back-loaded بسیار پرطرفدار هستند. سایز بزرگ جعبه ها باعث افزایش چشمگیر فرکانس پایینه میشه. معمولا فول رنج ها در میدرنج و فرکانس های بالا بسیار عالی عمل میکنند ولی در فرکانس های پایین زیاد مناسب نیستند، ولی وقتی در جعبه هورن مناسب قرار میگیرند، میتونید انتظار نتایج عالی داشته باشید حتی در فرکانس های پایین. درسته که ساخت هورن چوبی بزرگ هزینه اش از ساخت یه جعبه کوچک بیشتر باشه، ولی این رو در نظر بگیرید که ساخت این باکس با کمی هزینه بیشتر میتونه نقص فرکانس های پایین رو پوشش بده و یه بلندگوی بسیار های-اند ساخته بشه.
هورن های دابل موس با دو خروجی باس بسیار مناسب هستند. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هست که آخرین متدهارو برای طراحی هورن های مناسب بلندگوهای فول رنج استفاده میکنه. طرح ها کاملا استدی و تست شده هستند.
نقشه های دقیق برایگان در اختیار عموم قرار گرفته. خیلی عالی طرح ریزی شدن. اگر می توانید هزینه کنید و فاستکس را از خارج از کشور تهیه کنید این هورن ها از هورن های اصلی کارخانه کارایی بسیار بهتری دارند. اگه نمیخواهید خیلی هزینه کنید و فاستکس را اینترنتی از خارج از کشور بخرید، فول رنج 5 اینچ فیلیپس می تواند انتخاب مناسبی باشد یا قیمت مناسب. این فول رنج میتونه در جعبه Kongo نتیجه خیلی خوبی داشته باشه ولی در Haruna فرکانس پایین بهتری خواهیم داشت که البته یه تغییر کوچک باید در نقشه داده بشه که با OTs فیلیپس هماهنگ بشه. اخه اینا اختصاصا برای فاستکس طراحی شدن، ولی با تغییرات جزئی میشه فول رنج های دیگه هم داخلش استفاده کرد و نتایج بسیار عالی گرفت. نتیجه بلندگویی با رنج فرکانسی کامل و تفکیک بالای 90 دسی بل خواهد بود که بهترین نتیجه رو با یه آمپ ترانزیستوری کم وات یا یه سینگل لامپی خواهد داشت.
بیچاره هوا چه راهی رو باید طی کنه !!!
نقل قول:
دقیقا همین پیچ و خم هاست که باعث میشه کاهش فشردگی هوا میشه و این باعث میشه صداهای بیس های خیلی عمیق از خروجی هورن بزنه بیرون. نقص فول رنج ها در فرکانس پایین با چنین جعبه های پیچیده ای جبران میشه. و به دلیل نداشتن کراس اور فول رنج ها بهترین نتیجه رو میدن و اختلاف فازی ناشی کراس اور رو نخواهیم داشت. کسی که دنبال تونالیته و موزیکالیته صدا باشه فول رنج ها میتونن انتخاب های خوبی باشند به واسطه قیمت های مناسبی که دارند.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] :20:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
لامپ 300B اسطوره ای ترین لامپ تاریخ صنعت صداست. این لامپ کوکایی (حباب شبیه شیشه کوکا کولا دارد) دارای تاریخچه بس طولانی با صدایی بسیار عالی می باشد. لامپ 300B یک لامپ dht یا Directly Heated Triode می باشد که از طرف بسیاری از اودیوفایل ها (نگوید اودیوفیل) بعنوان عامل تقویت کننده صدا در تجهیزات های-اند انتخاب می شود. وسترن الکتریک بهترین نمونه این لامپ را تولید کرده است که قیمت بسیار بالایی دارند. البته کمپانی های دیگری همچون EAT هم هستند که ساختار کلی این لامپ دوست داشتنی را بهبود بخشیده اند و نمونه های جدید آنرا با تکنولوژی جدیدتر تولید می کنند که خیلی ارزون نیستند: :5:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این لامپ بسیار گرانقیمت است و در ایران اگه آکبندش گیر بیاد تا جفتی 3 میلیون یا حتی بیشتر هم قیمت داره. کل لامپ های اشخاصی که لامپ انبار می کنن (مثل اسماعیل زاده) به اندازه یک جفت ازین لامپ بسیار دوست داشتنی ارزش نداره :20:
با درود فراوان به همه دوستان...یه پیشنهاد داشتم : اگه فکر میکنین که مطالب خوبی نوشته میشه سعی کنیم فقط در ارتباط با همین مطلب سخنی و حرفی زده بشه نه شخص دیگه ای..چون صحبت در رابطه با هر فردی(چه فرد خوبی باشه و چه فردی بد) اون شخص با هر شخصیتی که داره ناگزیر برای دفاع از خودش مطالبی رو مینویسه که کل تاپیک رو تحت اشعاع خودش قرار میده و در کل به حاشیه کشیده میشه.... از استارتر گرامی هم خواهشمندم که مطالب و بحث فقط فقط در رابطه سیستم های فای و سیستمهای صوتی باشه ... نه صحبت سیاسی و نه مسائل حاشیه ای..فکر میکنم خیلی بهتر باشه...
با سپاس از همه دوستان
این لینک برام جالب بود گفتم شاید ندیده باشید:
news.sciencemag.org/sciencenow/2012/05/return-of-the-vacuum-tube.html
نقل قول:
خیلی ممنون از مطلب جالبتون. البته لینک پاک شده بود که من سرچ کردم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] رو پیدا کردم فکر کنم مطلب مورد نظر شما باشه... خوشحالم که دوستان دیگه هم برای بالانگه داشتن تاپیک کمک میکنند.
یه بخشی از مطلب رو ترجمه می کنم دوستان مطالعه کنند:
داخل یک رادیوی قدیمی را با دقت نگاه کنید، احتمالا قطعاتی را پیدا می کنید که شبیه لامپ های حبابی هستند. آنها در واقع لامپ های خلاء الکترونیکی هستند؛ اجداد ترانزیستورهای سیلیکونی. لامپ های خلاء در دههه 1960 سرنوشتی دایناسورها را تجربه کردند و منقرض شدند ولیکن اخیرا دانشمندان دوباره جان تازه ای به لامپ های خلاء داده اند و انواع جدیدترین آنها در ابعاد نانو را که کوچکتر و سریع تر و مقاوم تر از ترانزیستور هستند را تولید کرده اند. این لامپ ها حتی قادرند در مقابل پرتوهای زیان بار برو جوی هم مقاومت کنند، لامپ های خلاء راهی ساده برای تقویت سیگنال الکترونیکی را ارائه کردند. لامپ های خلاء درست همانند رامپ های روشنایی دارای رشته ی گداخته ای موسوم به فیلامنت (در فارسی بخوانید فیلامان :: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ) می باشند. ولی در بالای فیلامان دو الکترود اضافه هم وجود داره، یک شبکه فلزی مشبک در بالای حباب لامپ قرار دارد، و یک صفحه فلزی با بار مثبت. فیلامان گداخته شده بصورت متناوب و یاینقطع الکترون ها را دائما از خود امیت یا ساطع می کنند (یکی از پایه های ترانزیستور هم امیتر می باشد، بیس/کالکتور/امیتر) این الکترون ها به پلیت یا صفحه ی با شار مثبت تابانده می شود. میزان الکترون های امیت شده بستگی به میازن ولتاژ شبکه مشبک Grid و میزان ولتاژ اعمال شده به آن دارد، این ولتاژ می تواند سیگنال صدای ضعیف خروجی یک گرامافون باشد. و نتیجه تقویت سیگنال صدا در خروجی لامپ روی پلیت می باشد.
نکته: فکر کنم نحوه عملکرد بنیادی لامپ ها دستگیرتون شده باشه. فیلامان مدام الکترون ساطع میکنه، پلیت الکترون هایی که فیلامان پرتاب میکنه رو میگیره. حالا اگه یا یه سیگنالی در بین فیلامان و پلیت قرار بدیم، این سیگنال در اثر برخورد الکترون ها تقویت میشه و تابیده میشه روی پلیت. به این صفحه که سیگنال ضعیف روش قرار میگیره میگن گرید. این دیگه ساده ترین تعریفه... به این شکل نگاه کنید... بصورت خیلی ابتداییه نحوه تقویت رو نشون میده البته خیلی عوامل دیگه هم مطرح میشه من خواستم خیلی ساده باشه که دوستان متوجه بشن وگرنه همون ولتاژی که به فیلامان اعمال میشه باید توسط لامپ دیگه ای ایجاد بشه، به چوک تغذیه نیاز هست، به قطعات دیگه و نهایتا ترانس های خروجی بلندگو که باید امپدانس رو تبدیل کنن و ... کلاً به این سادگی نیست من با ساخت این تصویر خواستم به ساده ترین زبان نحوه عملکرد یه لامپ ساده شامل فیلامان، گرید و پلیت رو نشون بدم :20:
هر لامپی یه گین و Amplification factor مخصوص داره که میزان تقویت سیگنال به اون بستگی داره (البته ولتاژ اعمال شده به فیلامان هم میتونه میزان تقویت رو تغییر بده، در واقع میزان تقویت یه لامپ تابعی مشتکل از ولتاژ کاری و فاکتور تقویت کننده اون هست)
قبلا درباره فول رنج 5 اینچ فیلیپس توضیحاتی دادم و چند هورن بک لود هم ساخته شد که نتیجه واقعا عالی بود. یه بلندگوی فول رنج با رنج فرکانسی گسترده که در اولین دقایق گوش دادن میتونه شنونده زیرک رو مسخ خودش بکنه و کسی که گوش های تعلیم دیده ای داشت باشه کاملا به ارزش این فول رنج پی می برده :20:
این فول رنج هارو یکی از دوستان قدیمی دوستدار صدا لطف کردند و در اختیارمون قرار دادن که متاسفانه تعدادش 4 تا بود که یک جفتش رو جناب وکیلی باهاش بلندگو ساختند که در صفحه های قبلی عکسش رو قرار دادند، یک جفت هم من خودم برای یه دوستی ساختم که تصاویر اون هم توی همین تاپیک قرار دادم :20:
تصاویر این فول رنج با ارزش که بصورت 100% آکبند بود:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
متاسفانه Specification دقیق از این بلندگو تا این لحظه در دست نبود، یکی از دوستان در Diyaudio بمن گفت که فرنج فرکانسی این بلندگو 120hz تا 18000hz هست. که البته همین رنج هم خیلی خوبه وقتی در یه هورن قرار میگیره بسته به ساختار هورن میتونه فرکانس پایین تا حتی رنج 40-50 هرتز هم ایجاد کنه. من هرچی به این بلندگو بیشتر گوش میدادم بیشتر شک میکردم که توانایی این بلندگو بیشتر از چیزی باشه که دوستی که گفتم بهمون گفته بود :20: پس ایمیلی برای پشتیبانی شرکت فیلیپس فرستادم... این بلندگو در 1973 ساخته شده، مطمئنا تمام کارمندانی که اون زمان در شرکت فیلیپس کار می کردند یا بازنشسته شدند یا درگذشته اند یا اونقدر پیر هستند که یه مورد به این کوچکی یادشون نباشه. در اولین ایمیل پیشتیان کلاً مارو ناامید کرد. من باز اصرار کردم و شرایط رو بیشتر توضیح دادم. بالاخره دوستی بنام Dave اطلاعاتی بدست آورد و از بایگانی اطلاعات کامل بلندگوهای فیلیپس (ووفر/میدرنج/فول رنج) رو برام ایمیل کرد :20: توی پرونده ارسالی مشخصات دقیق تمامی محصولات فیلیپس در دهه 1970 میلادی درج شده است :20: وقتی اطلاعات رو خوندم تازه به دلیل خوش صدا بودن این فول رنج 5 اینچی پی بردم و بهش بیشتر از قبل ایمان اوردم :20: به مشخصات نگاه کنید... رنج فرکانسی 70hz تا 20khz است!!! بسیار عالی... حساسیت این بلندگو 95.588 هست طبق اندازه گیری که انجام دادیم در شرایط مناسب... یعنی این بلندگو با تنها 2 وات یا کمتر میتونه لذت موسیقی رو برای شنونده به ارمغان بیاره
نکته: این فول رنج قبلا در ساختار یه بلندگوی 3 راهه هم استفاده شده بود، ازینرو قبلا تصویر میشد که این بلندگو یه میدرنج باشه، ولی توی کاتالوگ قدیمی شرکت فیلیس کاملا مشخصه که فول رنجه، همچنین رنج فرکانسی گویای همه چیزه... هیچ میدرنجی تا 20کیلوهرتز گستره ی فرکانسی ندارد به هیچ عنوان!
این فول رنج در هورن مناسب اگه قرار بگیره حتی تا 30هرتز هم فرکانس پایین میده. فرکانس بالا هم فراتر از دامنه شنوایی انسانه، یعنی 20کیلوهرتز... یعنی میشه یه بلندگوی های-فای به تمام معنا.
چند نفر از دوستان اظهار تمایل کردنده بودند قبلا برای تهیه یک جفت ازین فول رنج... دوستی که اینارو اولین دفعه بما داد یه تعداد دیگه هم داره. برای خرید گروهی مناسبه شاید بشه یه تخفیفی ازشون گرفت. فعلا 6 جفت لیست کردم که دو جفت برای خودمه، دو جفت برای دو نفر از دوستان، دو جفت هم برای دو نفر دیگه .اگه کسی نیاز داشت میتونم براشون تهیه کنم.
بهترین کارایی این فول رنج در ساختار back load horn است. نقشه های زیادی وجود داره که قابل ساخت هستند، البته با تغییرات جزئی میشه از این نقشه ها استفاده کرد چون اینها ذاتا برای فول رنج هایی مثل فاستکس طراحی شدند ولی با تغییر جزئی میشه با مشخصات فیلیپس تطبیق داد.
برای پی بردن به ارزش این فول رنج میخوام اونو با یکی از فول رنج های 5 اینچ کمپانی Lowther که یکی از معظم ترین کمپانی های ساخت فول رنج در دنیا هست مقایسه کنم. مدل Lowther A45 قیمتی معادل 1295 دلار برای یک جفت داره و یکی از بهترین فول رنج های 5 اینچ به شمار میره.
یه سوال برای من پیش اومد ... این بلند گو که 40 سال پیش تولید میشده چطور هنوز موجود هستش و آکبند اون هم در این تعداد؟!!
سوال خوبیه، برای خودمم عجیبه ولی یه سری اجناس بوده که قبل از انقلاب توسط صدا و سیما (سازمان تلویزیون ملی ایران) خریداری شده بود، بعد از انقلاب بعنوان "اقلام مازاد" بصورت مزایده ای به فروش رسید. این بلندگو هم جزو اون اجناسه. اتفاقا من دیروز رفتم پیش دوستی که اینارو داره و 4عدد دیگه ازش گرفتم و هفته دیگه هم باید 8 تا بگیرم برای چند نفر دیگه. روی کارتنی که این فول رنج هارو توش چیده بود تاریخ 23/1/63 خورده بود! یعنی احتمالا تو این تاریخ بعنوان اقلام مازاد از انبار اصلی صدا و سیما برای مزایده خارج شده.نقل قول:
به هرحال مساله ای که هست اینکه اینها 100% آکبند و new old stock هستند. اگه دست دوم بودند اصلا ارزش خرید نداشتند چون بلندگویی که اینقدر قدیمیه اونقدر خاک خرده و ضربه خورده و رطوبت خورده که دیگه بدرد استفاده نمیخوره ولی این بلندگوها 100% آکبند هستند و در بهترین وضعیت موجود. خوشبختانه نوع بسته بندی باعث شده حتی در طول 40 سال اخیر این بلندگو هوا بهم بهش نخوره!! یعنی کاملا سیلد شده و وکیوم بوده، همچنین طوری بسته بندی شده بوده که احتمالا هرگونه ضربه فیزیکی رو کم میکرده. این فول رنج از نظر سلامت و عملکرد در بهترین شرایط موجوده. فول رنج های دست دوم فیلیپس و کلانگ فیلم و ... تو بازار دست دومش هست ولی هیچ ارزشی ندارند. اینها آکبند هستند و مشخصاتی رو دارند که هر اودیوفایلی دنبالشه. بهترین گزینه برای سینگل های لامپی می تونن باشن
چندتا عکس از 4 تا فول رنجی که دیروز گرفتم... عکس با کیفیت بالا میزارم که جزئیات قابل مشاهده باشه:
فول رنج ها در جعبه چسب خورده:
فول رنج خارج از جعبه :: کاملا وکیوم شده داخل پلاستیک که امکان ورود هوا رو نداره:
فول رنج خارج از سلفون :: همونطور که می بینید 100% آکبنده:
فول رنج EnABL شده (بعدا دربارش توضیح میدم):
سلام دوستان من خیلی دوست دارم یه جفت باند برای خودم بسازم
بابامینا کارگاه چوب و دستگاه cnc و اینا رو دارن خودمم کارشناسی ارشد الکترونیک هستم و کارم ساخت بورد های الکترونیکی و طراحی pcb هست
اگه کسی هست که دوست داره یه ست باند برای خودش بسازه پیام بده با هم همکاری کنیم
کارای ساخت باکس چوبی هم تو کارگاهمون انجام میدیم انواع چوبها تو سایز های مختلف هم هست فقط یکی رو میخواد که به این کار اشنا باشه و قبلا باند ساخته باشه
نقل قول:
سلام دوست عزیز
شما اول بگو چجور بلندگویی میخوای و برای چه نوع استفاده ای تا بتونیم بهتر راهنمایی کنیم. چند پروژه توسط من و دوستان دیگه تا الان ساخته شده که در صفحات قبلی میتونید ببینید و پروژه های دیگه هم هستن که قابل اجرا هستند اگه با نیاز شما همخوانی داشته باشه
سلام دوست گرامی.
من اینو ساختم ببینید اگه دوست داشتید راهنمایی میکنم. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوستان من یک سوال دارم از موجودی داخل بازار ایران:
من نیاز به این دارم که سر راه هدفون تا پلیرم یدونه مقاومت 75 اهمی قرار بدم، یعنی وسیله ایی می خوام که امپدانس سیمش و سوکت های دو طرفش روی هم 75 اهم بشه
یک چیزی مثل اینها:
یا
که چونکه هزینۀ فرستادنشون از آمریکا تا دبی حدود 50 دلار میشه، خیلی دوست داشتم ببینم میشه چنین چیزی توی ایران پیدا کرد؟
کسی دیده؟
بعد چند تا چیز دیگه:
1-بهترین سیمی که توی ایران با ضخامت 22AWG یا 24 پیدا میشه چیه؟
یک [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] چیزی پیدا میشه؟
2-دنبال سوکت 3.5 میلیمتری هم هستم، بهترین سوکتی که توی ایران هست چیه؟
از برند Oyaide یا ViaBlue یا Neutrik توی ایران میشه پیدا کرد
مثل:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
3- توی ایران چیزی به نام Shrink tubing هست
از اینها که سیم رو از داخلش رد می کنن مثل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
4- درنهایت کسی یک [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] چیزی توی ایران دیده؟ (از این وسیله برای گرفتن لاین اوت از آیپاد استفاده میشه)
ممنون
من همچین چیزی ندیدم ولی احتمال وجودش رو رد نمیکنم شاید باشه، در بخش هدفون هم مطرح کنید شاید دوستان دیگه بتونن راهنمایی کنننقل قول:
دوستان من یک سوال دارم از موجودی داخل بازار ایران:
من نیاز به این دارم که سر راه هدفون تا پلیرم یدونه مقاومت 75 اهمی قرار بدم، یعنی وسیله ایی می خوام که امپدانس سیمش و سوکت های دو طرفش روی هم 75 اهم بشه
یک چیزی مثل اینها:
یا
که چونکه هزینۀ فرستادنشون از آمریکا تا دبی حدود 50 دلار میشه، خیلی دوست داشتم ببینم میشه چنین چیزی توی ایران پیدا کرد؟
کسی دیده؟
سیم مس بدون اکسیژن با کیفیت بالا و روکش نقره ساخت کمپانی Alpha امریکا اینجا هست که کیفیت بسیار عالی داره و قیمت بسیار مناسب. بغیر از اون محصولات Van Den Hul هم در دسترسه که قیمت بالایی دارند. من آلفا رو استفاده میکنم و پیشنهاد میکنم استفاده کنیدنقل قول:
بعد چند تا چیز دیگه:
1-بهترین سیمی که توی ایران با ضخامت 22AWG یا 24 پیدا میشه چیه؟
یک [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] چیزی پیدا میشه؟
Neutrik در ایران هست باید بگردید، محصولات Oyaide هم در ایران در دسترسه که کیفیت بسیار بالایی دارند و پیشنهاد میکنم استفاده کنید. برای تهیه محصولات این شرکت میتونید با آستودیو آوین آوا آرتا تماس بگیریدنقل قول:
2-دنبال سوکت 3.5 میلیمتری هم هستم، بهترین سوکتی که توی ایران هست چیه؟
از برند Oyaide یا ViaBlue یا Neutrik توی ایران میشه پیدا کرد
مثل:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بله این Heat Shrink tube هست که برای عایق کردن انواع سیم استفاده میشه. تو بازار ایران بهش میگن "شرینگ یا شرینک حرارتی" که براحتی قابل تهیه هست. به خیابان لاله زار مراجعه کنید. اگه نتونستید پیدا کنید بگید که آدرس دقیق بدمنقل قول:
3- توی ایران چیزی به نام Shrink tubing هست
از اینها که سیم رو از داخلش رد می کنن مثل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من نظر ندارم دوستان دیگه راهنمایی کنند :20:نقل قول:
4- درنهایت کسی یک [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] چیزی توی ایران دیده؟ (از این وسیله برای گرفتن لاین اوت از آیپاد استفاده میشه)
ممنون
درود klipsch گرامی.. یه سوالی داشتم.. این فول رنج ها برای ساختن اسپیکر هورن فکر کنم خیلی خوب جواب میده.. درسته؟
یک جفتش چقدر هستش؟
نقل قول:
سلام
اگه منظورت فول رنج فیلپس باشه که باید بگم فوق العاده هستن. میتونید مقایسه قیمت و قابلیت های این فول رنج با قیمت مناسب رو با یکی از گرونترین فول رنج های 5 اینچ ببنید که در پست های قبلی گذاشتم. قیمت این فیلیپس ها بصورت آکبند همونطور که در تصاویر می بینید هر عدد 100 هزار تومانه که برای همچین یونیتی بسیار مناسبه. حتی از خیلی از مدلهای هم رده خودش از برندهای دیگه مثل فاستکس هم بهتر عمل میکنه. برای این فول رنج چندتا طرح میشه اجرا کرد ... یعنی 7-8 مدل مختلف میشه با این فول رنج ساخت ولی بهترین طرح ساخت بلندگویی شبیه آوانگارده... من توضیحاتش رو میزارم ولی اگه مدلهای دیگه هم جلب توجه کرد بگید که به تفصیل توضیح بدم
Big Horn HF + Bass Bin
در این طرح باید از هورن گرد بزرگ برای فول رنج استفاده کرد. نیتجه کار چیزی شبیه بلندگوهای برندهایی همچون آوانگارد و Oris و Cessaro خواهد شد. یه باکس مجزا برای ووفر یا ساب وفر مناسب ساخته میشه و هورن گرد بزرگ روی اون تعبیه میشه. میشه از فیلترپایین گذر و بالاگذر (کراس اور) برای جداسازی فرکانسی استفاده کرد هم میشه بخش پایینی و بالایی رو بصورت مجزا تغذیه کرد (یعنی با دو آمپلی فایر مجزا) که اینجوری نتیجه بهتر میشه. با استفاده از فول رنج فیلیپس و با توجه به اینکه دامنه فرکانسی این بلندگو تا 20 کیلوهرتز گسترش داره، اصلا نیازی به استفاده از تویتر نیست، پس نتیجه نهایی یه اسپیکر 2 راهه میشه بجای 3 راهه، مزیت اصلی هم پیوستگی میدرنج با فرکانس های بالاست... بخش Bass Bin رو میشه بصورت دایرکت یا بصورت هورن ساخت. ساخت هورن این بخش خیلی مشکله ولی قابل ساخته و بهترین نتیجه میتونه ساخت جعبه ای شبیه Klipsch La Scala باشه یا ساخت هورن فرانت کونیکال که این هم بسیار عالی میشه.
نمونه های این طرح:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
پیرو پست قبلی درباره ساخت هورن گرد >>>
البته ساخت یه بلندگو به همین راحتی هم نیست. کپی کردن یه طرح امکانپذیر نیست به همین راحتی در غیر اینصورت کمپانی ها ورشکست میشدن. طراحی یه بلندگوی هورن به اطلاعات و مطالعه بسیار بسیار زیادی نیاز داره از فیلدهای مختلف، از فیزیک صوت تا تئوری هورن ها تا طراحی باکس و... صرف اینکه ما بدونیم مثلا بلندگوی Avantgarde حساسیت 104 دسی بل با رنج فرکانسی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز داره نمیتونم اقدام به ساخت چیزی مشابه اون بکنیم! دقیقا مثل اینکه ما میدونیم مثلا فلان مدل اتومبیل لامبورگینی شتاب 0-100 مثلا 3 ثانیه داره و در هر 100 کیلومتر 12 لیتر بنزین مصرف میکنه، نمیتونیم اقدام به ساخت اتومبیل مشابه اون بکنیم! من خودم شخصا سورس ها و مطالب زیادی رو در مورد تئوری هورن ها، فیزیک صدا و مطالب مرتبط مطالعه کردم و هرچی بیشتر سعی میکنم مطالب جدید به دانسته هایم اضافه کنم. اگه از روی آگاهی و با مطالعه پیش بریم میتونیم نتایج در خور تحسین با DIY بگیریم که با برندهای بسیار گرونقیمت برابری میکنه. بخشی از مساله مربوط به "پول" میشه. در حال حاضر شخصا پروژه ای در سر دارم که بلندگویی با حساسیت 115 دسی بل میشه ولی نزدیک به 5 میلیون برام هزینه داره!!! این بلندگو قطعا حساس ترین بلندگوی دنیا خواهد بود. ولی خب اگه ما 5 میلیون هزینه کنیم و صدای عالی بگیریم هنر نکردیم. الان من روی همین فیلیپس دارم کار میکنم که بوسیله هورن گرد Tractrix یا Spherical بتونیم تفکیک نزدیک به 100 دسی بل بگیریم. اگر این مهم تحقق پیدا کنه، با ساخت یه باکس برای یه وفر مناسب که فرکانس های زیر 120 هرتز رو ساپورت کنه با یه آمپلی فایر مناسب، بصورت bi-wire و استفاده از فیلیپس بهمراه یه هورن گرد مناسب میشه یه صدای عالی و بسیار خطی گرفت. بهترین حالت اینه که هورن بوسیله یه آمپلی فایر سینگل لامپی درایو بشه و بخش bass bin توسط آمپلی فایر مجزا...
اصلا بعید نیست که با استفاده از فول رنج فیلیپس بشه به efficiency بالای 100db@1w/1m دست پیدا کرد. این فول رنج همین حالا بدون استفاده از هیچ هورنی تفکیک 95.585 دسی بل داره که این فوق العادست. با استفاده از یه آمپلی فایر 2 وات میشه spl قابل توجه نزدیک به 100 دسی بل رو ازین فول رنج کوچک گرفت. هورن از طریق افزایش directivity باعث افزایش حساسیت کلی بلندگو میشه. یعنی اگه فول رنجی 95 دسی بل حساسیت داره در حالت عادی، وقتی پشت هورن مناسب قرار بگیره وقتی بهش 1 وات پاور میدیم همون 95 دسی بل صدارو ایجاد میکنه ولی هورن باعث افزایش فوکاس و دایرکتیویتی صدا به سمت خروجی (شنونده) میشه و در نتیجه ما بیش از 95 دسی بل صدا خواهیم داشت و این عملا یعنی حساسیت بلندگو بیشتر شده! در واقع بلندگو کاری نکرده جز همون کاری که در حالت عادی انجام میداده ولی هورن اینجا نقش آمپلی فایر طبیعی رو بازی کرده و حساسیت بلندگو رو بیشتر کرده!! این خیلی عجیب و عالیه. البته به همین سادگی نیست و تئوری هورن ها بیشتر گسترده و پرمحتواست.
با درود فراوان ... من هم یه جفت از این فول رنج فیلیپس میخوام...ر. من هم میتونی حساب کنی...
نقل قول:
سلام
بروی چشم یک جفت هم برای شما در نظر میگیرم، احتمالا آخر هفته یه تعدادی میگیرم
سلام
ببخشيد كه وسط بحث شيرين و جالب هورن و آمپ لامپي دارم اين سوال بي ربط به بحث جاري رو ميپرسم ولي بهتر از اينجا و خبره تر نيافتم :)
دوستان باند hs77-f پايونيير ارزش خريدن داره ؟ يجا دست دو رو داره ولي به نظرم قديميه ؟ نظر شما چيه و چند مي ارزه ؟
و با چه آمپي ميشه مچش كرد مثلا 821 پايونيير خوبه ؟
426 و 606 جامو چطورند ؟ (اينجا بحث موزيكال و فرونت هاش منظورمه)
و با توجه به اينكه دوستان در اين تاپيك همگي اقدام به ساخت ميكنند تا خريد نظر كليتون چيه و با چه هزينه اي ميشه مثلا صدايي معادل 606 جامو يا بهتر را ساخت
با تشكر
درود بر شما دوست عزیز.
من شخصا بازار کل ایران رو زیر و رو کردم؛چیزی شبیه iMOD پیدا نکردم که نکردم.
سفارش دادم از امریکا واسم آوردن.چاره ای جز این کار ندارین.یه دونه واسه سونی یه دونه هم واسه اپل دارم.
یه سوال.من دارم HisoundAudio studio V میگیرم با RSA MUSTANG واسه EX1000 و یه دونه احتمالا RSA HORNET یا iBASSO D6 واسه HD650.ضمن اینکه آیفون 4S دارم و یه دونه آیپاد کلاسیک هم احتمالا تهیه کنم.چون دقیقا نمیدونم IMOD بهتره یا سورس بهتر نظیر HisoundAudio.
میخوام ببینم این فیش که شما دنبالشین؛به چه دردی میخوره.اگه به کار ست آپ من هم میاد؛یه دونه تهیه کنم؟
موفق باشید.
البته یکی از مهمترین موارد ساخت باکس هستش که به نظر من برای گرفتن صدایی بهتر خیلی مهم هستش...در هر حال اگه از هورن رو ساختی ما رو هم از صداش بی نصیب نذار... تصویر هم حتما بذار تا ببینم به چه صورت هستش...
نقل قول:
اتفاقا ساخت باکس برای ووفر برای گرفتن فرکانس پایین راحت ترین بخش کاره :12: با داشتن T-S ووفر و داشتن دیتاشیت میشه براحتی باکس رو تیون کرد. کاری سختی نیست. بارها اینکارو انجام دادم. طرح نهایی که من در نظر گرفتم برای ساخت Oris Orphean هست که قیمتش [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هست. البته با ذکر این مطلب که Oris یه کمپانی بزرگ نیست، بلندگوهای هورن ساخت این کمپانی حتی از برندهای معظم دیگه مثل آوانگارد، سزارو، آکاپلّا و غیره هم معروف تر هستند. بلندگوهای هورن Oris فی الواقع Efficientترین بلندگوهای دنیا هستند! :18: 114 دسی بل صدا فقط @ 1 وات :18: با 300 میلی وات میشه صدایی نزدیک به 90 و خرده ای دی بی ازین بلندگو گرفت، یعنی معادل صدایی که با مثلا یه Pioneer hpm100 باید بالای 100 وات بهش تغذیه کرد.
بلندگوی Oris Orphean این شکلیه:
همونطور که مشخصه بالای باکس زاویه داره که قرار گرفتن هورن رو تسهیل میکنه و اسپیکر به طور کلی فضای کمتری رو میگیره. همچنین از نظر ظاهری هم زیباست. البته ووفرهایی که Oris استفاده میکنه 15 اینچ هستند و از نوع Luxury (به هرحال باید توجیهی برای قیمت11000 یورو داشته باشه) من برای ووفر قصد دارم از JBL M115-8A استفاده کنم که رنج فرکانسی 20h-1.2khz رو ساپورت میکنه. ووفری 15 اینچ و بسیار خوش ساخته و برای استفاده ما بسیار مناسب. قیمتش در اینترنت حدود [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ولی من اینجا بصورت آکبند با قیمت خیلی مناسب میتونم تهیه کنم... جعبه هم مطابش شکل ساخته میشه فقط سایز جعبه ممکنه یه کمی کوچکتر یا کمی بزرگتر از Oris باشه تا با ووفر سازگار بشه (البته خیلی تفاوت نمیکنه) :20: این ووفر اکتیو خواهد بود، بوسیله دو آمپلی فایر 200 وات اکسترنال تغذیه میشه. همچنین بخش بالایی هورن هم بصورت مجزا با آمپلی فایر اصلی تغذیه میشه.
باید قبول کنیم که سخت ترین بخش کار ساخت هورن بود :24: متاسفانه ساخت هورن گرد به این بزرگی بوسیله چوب امکانپذیر نیست در ایران، فایبرگلس کار حرفه ای هم پیدا نکردم که بتونه همچین شکلی برامون بسازه. تنها چیزی که به ذهنم رسید استفاده از هورن های تجاری بود. ولی این هورن ها تماما Expotential هستند و برای شوت صدا به فواصل دور برای همین در مساجد و هیئت ها ازشون استفاده میشه. ولی حداقل بدنه آلومنیومی داشتند که بیس کار بود. من از هورنی بسیار بزرگ استفاده کردم و هورن Tractrix که مورد نیاز بود رو طراحی کردم که پارامترهاش به شرح زیره:
طبق این پارامترها تونستیم قالبی فولادی بسازیم و هورن Exponential رو زیر پرس هیدرولیک به این شکل در بیاریم!!! :31: کار بسیار سختی بود. به دلیل اینکه Flare radius هورنی که ما نیاز داریم نسبت به هورن Exponential خیلی باز تره، بعد از پرس هیدرولیک هورن ترک های زیادی خورد و مجبور شدیم وقت زیادی رو صرف پر کردن شکاف ها با filler یا بتونه فلزی کنیم و پس از اون ساعت های زیادی صرف سمباده زنی شد. نتیجه نهایی رنگ الکترواستاتیک خورد و بالاخره زحماتیمون به بار نشست :5: و این هورن زیبا متولد شد:
(برای مقایسه ابعاد، ووفری که در پایین هورن می بینید 15 اینچ معادل 38 سانتی متره... قطر خروجی (Mouth) هورن 50 سانتی متر دقیقا به اندازه Oris :12:)
سپاس از شما... عکسهای زیبایی هستند...
تصاویر بیشتر از بلندگوهای Oris... روی هر عکس کلیک کنید تا وارد صفحه مربوط بهمراه توضیحات بشید :20:
سلام کلیپش عزیز. آیا شما محیط میدرنج را در این باند محدود کردین؟ منظورم اینه :نقل قول:
[] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ]
] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [/IMG]
[ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ]
نقل قول:
سلام
بله باید اینکارو بکنید، از تاثیر منفی رفلکس ووفر روی میدرنج جلوگیری میشه و حرکات دقیق تری خواهد داشت.
خیلی ممنون از توجه شما.
اگه تو عکسهای مراحل ساخت دیده باشید من هم محیط میدرنج رو کاملا از محیط ووفر ها جدا کردم. سایز قسمت میدرنج به اندازه سایز یک بوک شلف هست. سوال من اینه که آیا محیط میدرنج رو با ابر یا فوم باید پر کنیم و یا پشت اونو یک لوله یا یک محفظه بسته مانند باند های حاظری باید درست کرد یا نه؟ چونکه عمق بخش ووفر و میدرنج اندازه همه.
من در بعضی آهنگها یک صدای پیچشی آزار دهنده حس میکنم به نظر شما به خاطر عمق زیاد و نبود هیچ عایقی در محیط میدرنج ممکنه باشه؟ مشکل از کراس اوورها هم نیست چونکه مخصوص همین مجموعه هست.
[IMG] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [/IMG]
ممنون از توجه شما.
نقل قول:
سلام
نباید مشکلی باشه اگه بخش میدرنج رو جدا کردید. میشه بگید در چند هرتز میدرنج رو کراس میکنید؟
میتونید یه مقدار از فضای پشت میدرنج رو با فوم آکوستیک پر کنید
من این کراس اوور رو از آقای مرادپور که مخصوص همین مجموعه ساختند خریدم.
به نظر خودم مشکل میتونه از نبود هیچ جازب صدایی در محیط میدرنج باشه . باید کاری که گفتین رو امتحان کنم... در بعضی آهنگ ها هنگام فریاد زدن خواننده این اتفاق میوفته:31:
آهنگهای سلین دیون برای تست خیلی خوبه و بیشترین مشکل توی صدای این خواننده هست..چون خیلی اوج میگیره و صداش بلند میشه. از حق که نگذریم خواننده ی محشریه.
ای کاش تهران نبودید و میشد حظوری با هم تبادل اطلاعات کنیم و صدای سیستم های همدیگرو میشنیدیم:44:
در کل ممنون از راهنماییتون اگه نکته ای به ذهنتون میرسه بگید حتما... و بگید که خودتون چیکار کردین و آیا این مشکل رو ندارید؟
به نظر من شما از لحاف دوزی ها الیاف مصنوعی رولی تهیه کنید و پشت میدرنج رو باهاش عایق کنید ببینید نتیجه چی میشه. اگه رولی نبود میتونید فله ای هم بگیرید ولی صاف کردنش یکم زحمت دارهنقل قول:
پشم شیشه نگیر
تو چه واتی صدا دیستورت میشه؟ اصلا صدا دیستورت میشه یا پیچیدن صدا در محفظه خالی صدای بدی ایجاد میکنه؟
الیافی که گفتین رو میتونم تهیه کنم.نقل قول:
من پشت ووفرها از این کار کردم:
[IMG] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [/IMG][IMG] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [/IMG]
من قبل از اینکه کراس اوورهای مخصوص این مجوعه رو تهیه کنم به آقای مرادپور مشکل رو گفتم گفتند که مشکلتون استاندارد نبودن کراس اوور هست ولی الآن بعد از تعویض کراس اوور بهتر شده اما باز هم بعضی آهنگها این مشکل هست . بعد از اون یک بار دیگه مشکل رو توضیح دادم گفتند که آکوستیک بودن فضای اتاق هم دخیله. ولی من خودم احتمال میدم مشکل پیچیدن صدا در محیط میدرنج باشه. در ولوم های معمولی هم این صدا هست ولی وقتی صدا زیاد باشه بدتر میشه.
نقل قول:
این الیاف خوبه
چیزی که من تشخیص میدم با توجه به مطالبی که شما عنوان کردید: به نظر من ولوم بیش از حد به سیستم دادید، با توجه به شناختی که من از فول رنج سونی دارم، احتمالا آمپلی فایرتون بیشتر از 50-60 وات باید باشه. ولوم بیش از حد دادید و کویل خورده به انتهای کورس و ته کویل bend شده. الان کویل گیر میکنه توی coil gap و بخاطر همین صدا دیستورت میشه. اگه بلندگو خاموش باشه با ضربات آهسته به بلندگو میتونید میزان آسیب رو بسنجید. معمولا در ولوم های بالا بدتر میشه چون کویل تا نهایت کورسی که داره جابجا میشه و صدا خرابتر میشه. البته از راه دور سخته که عیب یه بلندگو رو تشخیص بدم ولی این نظر منه. عوض کردن یونیت باید مشکل رو حل کنه. دمپینگ هم کار بزارید شاید مشکل برطرف شد
خیلی ممنون :11:
ولی من از اون افرادی نیستم که بی خودی ولوم بدم وتا حد مجازی که صدا دیستورت نشه زیاد میکنم. درایور میدرنج سالمه این مشکل قبل از اینکه من برای اولین بار آهنگی رو با ولوم زیاد گوش کنم وجود داشت. خیلی خیلی ممنون از راهنماییتون. محیط رو آیق میکنم ببینم چی میشه.
یک سوال هم در مورد انواع عایق ها و اینکه چه عایقی مناسبه در ساختمان باندها استفاده کنیم؟
فومها/پشم شیشه های مصنوعی/الیاف مصنوعی /ابرها
نقل قول:
پشم طبیعی و پشم های مصنوعی خوب هستند. فوم های شانه تخم مرغی هم خوبه ولی من پشم رو بیشتر قبول دارم. پشم شیشه ضریب شکنندگی بالایی داره و خوبه ولی برای سلامتی مضره مخصوصا اگه بلندگو پورت شده باشه، بعضی انواع پشم شیشه هست که ضررش کمه ولی گرونتره. کلاً پشم مصنوعی بهتره. پشم طبیعی هم عالیه ولی بو میده باید خوب ضد عفونی بشه... ابرهای closed-cell foamها خوب نیستند چون بسته هستند و اصلا صدا داخلشون نفوذ نمیکنه و رفلکس میشه. فقط فضای داخل جعبه رو میخورن و هیچ خاصیتی ندارند.