شبکههای رادیویی در هم ادغام نمیشوند
معاون صدا ضمن تکذیب شایعه ادغام شبکههای مختلف رادیویی تاکید کرد هدف و برنامه وی توسعه ارتقای کیفی در رادیو است. محمدحسین صوفی درباره شایعات اخیر مبنی بر ادغام شبکههای مختلف رادیویی به خبرنگار مهر گفت: چنین چیزی صحت ندارد و نمیدانم این شایعه از کجا نشات گرفته است. ادغام شبکههای رادیویی ضرورت ندارد و اولویت من توسعه ارتقای کیفی در رادیو است.
وی در ادامه افزود: از روزی که به معاونت صدا منصوب شدم سعی کردهام دنبال توسعه و تعالی رادیو باشم تا بتوانیم پیام رادیو را در سطح گسترده انتقال دهیم. به همین دلیل یکی از اولویتهای خود را تشخص و سرآمدی رادیو قرار دادهایم و به دنبال تحولات و نوآوری در رادیو هستیم تا بتوانیم در کنار حفظ مخاطبان فعلی، شنوندگان بیشتری جذب کنیم.
معاون صدا خاطرنشان ساخت: امروز رادیو بهتر از رسانههای دیگر میتواند با نزدیک شدن به اصالتها حرفها را صحیحتر منتقل کند. بنابراین در حفظ این رسانه باید کوشا باشیم و بر این اساس تکثر، کیفیت، نوآوری و تشخص و سرآمدی را هدف قرار دادیم.
مهر
«راديو خانواده» را بهخاطر بسپاريد
چند ماهي است كه خانواده بزرگ راديو منتظر تولد يك راديوي ديگر هستند. راديويي با هدفي بزرگ و ماموريتي در جهت رشد و بالندگي نظام خانواده، «راديو خانواده.»
خبر تاسيس راديو خانواده در بهار 88 چندي پيش در خبرگزاريها و جرايد درج شد و همين انگيزهاي شد تا ما گزارشي از برنامههاي آن تهيه كنيم (هرچند كه بسياري از برنامههاي توليدي آن آماده شده است). روز سهشنبه در استوديوي شماره 25 ساختمان شهداي راديو يكي از برنامهها ضبط ميشود، «خاطرات يك مشاور.»
برنامه «خاطرات يك مشاور» عنوان برنامهاي است كه كارشناس آن كه روانشناس و مشاور خانوادگي است به مرور خاطرات خود با مراجعان و بيان مشكلات آنها ميپردازد.
خانم نسيم خواجهنوري، گوينده برنامه و فاطمه آقاييپور، صدابردار خوش اخلاق و مهربان برنامه منتظر هستند. آقاي زالزاده، سردبير و آقاي دكتر حاجبابايي، كارشناس برنامه هم از راه ميرسند. صدابردار، كارشناس را راهنمايي ميكند و ميكروفن را تنظيم كرده و از گوينده و كارشناس تست لول صدا ميگيرد. از كارشناس ميپرسم امروز چند خاطره ضبط ميشود؟ ميگويد: نميدانم ولي داغترين خاطرهام مربوط به حضور امروزم در راديوست و ميخندد.
سردبير توضيح ميدهد: آقاي دكتر لطفا ظرف مدت 3 الي 4 دقيقه خاطره خود را تعريف كنيد. بعد همگي از استوديوي ضبط بيرون آمده و به اتاق فرمان ميرويم. در استوديو بسته شده، دست صدابردار بالا رفته و فرمان شروع داده ميشود. خانم نسيم خواجهنوري شروع ميكند: دوستان سلام. خوبيد؟ آرزوي ما تندرستي شماست ... كارشناس خاطرات خود را چنين ميگويد: مادري به من مراجعه كرده بود و ميگفت دختر 4 سالهام مرا دوست ندارد. چون من شاغلم و مجبورم پرستار بگيرم. او به پرستارش خو گرفته و بعد از رفتن او گريه ميكند و دوست دارد او در كنارش بماند. دخترم اصلا مرا دوست ندارد و به من وابسته نيست. به او گفتم: «شما مادر دوم او هستيد چرا كه او شما را فقط چند ساعت كوتاه ميبيند و آنهم زماني كه شما مشغول رتقوفتق امور منزل هستيد.» به او آموزش دادم كه چگونه با فرزندش كيفيت حضور را بالا ببرد تا كمكم وابستگي به مادر بيشتر شود. سپس به او گفتم كودك را به مهد بسپارد و بيشتر به او توجه كند و به اين ترتيب مشكل آنها حل شد.
يكباره ياد دختر خودم افتادم. او به هيچكس به اندازه من وابسته نيست و هيچكس را به اندازه من دوست ندارد. همانطور كه من عاشقانه دوستش دارم.
خانواده نخستين نهاد اجتماعي است كه فرد در آن متولد شده و حقوق خاص خود را در آن به دست ميآورد. فرزندان حقوق خاصي را در خانواده دارا هستند. مساله توجه به حقوق كودك و موضوعاتي همچون اعلاميه حقوق بشر و كنوانسيون حقوق كودك از اموري است كه طي چند سال گذشته نظر بسياري را از جمله رسانههاي جمعي و مطبوعات به خود جلب كرده است. حال آنكه دين مبين اسلام قرنها پيش درباره حقوق كودك سخن به ميان آورده است و تكاليف ويژهاي را در اين باب براي پدر و مادر كودك برشمرده است. رسول گرامي(ص) ميفرمايد: با كودكان صحبت كنيد و به آنها ترحم ورزيد. وقتي به آنان وعده داديد، وفا كنيد، زير آنها جز اين كه شما را روزيدهنده خود ميبينند تصور ديگري ندارند.
با صداي مجري، برنامه دوم يا خاطره دوم شروع ميشود. كارشناس ميگويد: روزي يك زوج به من مراجعه كردند. مرد صاحب يك لباس فروشي زنانه بود و بنا به اقتضاي شغلش مجبور بود براي فروش كالاهايش فروشنده زن استخدام كند. اما همسرش به او ظنين شده بود و ضمن تلخ كردن زندگيشان اصرار داشت فروشنده زن اخراج شود. زندگي اين دو به ميدان نبرد تبديل شده بود. من طي چند جلسه به زن آموزش دادم تا وضعيت شغلي همسرش را درك كند و بدگماني بيمورد را از خود دور كند و به مرد آموزش دادم كه چگونه اعتماد همسر را جلب كند و براي فروش كالايش از زني از اقوام يا نزديكان كمك گيرد كه مورد اعتماد خانم باشد و نيز دكور مغازه را تغيير دهد و به اين ترتيب مشكلات آنها هم حل شد. كارشناس جمله آخري را آنقدر با شادي گفت كه حاضرين از رضايت لبخند زدند.
يكي از وظايف متقابل بين همسران اعتماد به يكديگر ميباشد. اعتماد طرفين سرمايه بزرگي براي زندگي مشترك است. در مقابل بدگماني آثار منفي در زندگي بر جا ميگذارد. شخص بدگمان داراي روحيه منفيبافي و بيمارگونه است. او از سلامت روحي و تعادل رواني برخوردار نبوده و به رفتار و گفتار ديگران اطمينان ندارد. از اينرو از صفاي زندگي خانوادگي محروم خواهد شد. چه زيبا ميفرمايند مولاي ما علي(ع:) «بدگماني بر هر كس چيره شود، بين او و هيچ دوستي صلح و آرامش باقي نخواهد گذاشت.»
با پايان يافتن خاطره دوم، آقاي زالزاده به كارشناس برنامه ميگويد: لطفا كمي آهستهتر صحبت كنيد تا شنوندگان احساس نكنند شما بسيار عجله داريد. كارشناس با لبخند ميگويد: من به اقتضاي شغلم كه مراجعين زيادي دارم مجبورم سريع صحبت كنم تا از زمان مشاوره بيشترين نتيجه را بگيريم و همين باعث شده تا من به تندگويي عادت كنم و اين شيوه بيان من شده.
خاطره سوم شروع ميشود: خانم و آقايي به من مراجعه كردند و گفتند: ما درباره شرايط ضمن عقدمان با هم مشكل داريم. خانم ميگفت من در زمان عقد شرط كردم كه شاغل باشم و الان همسرم قبول نميكند. مرد ميگفت: ولي من با هر شغلي و هر محل كاري موافق نيستم. زن ميگفت من بايد تعيين كنم كه بايد كجا كار كنم. من براي آنها توضيح دادم شرط ضمن عقد مقيد به يك سري اصول است نه اين كه اختيار تام با زن يا مرد باشد. زن و مرد هر دو بايد ديد واقعگرايانه داشته باشند و از حالت موضعگيري خارج شوند. من طي چند جلسه به آنها آموختم كه بايد به تمام مشكلات به صورت مسالهاي حل شدني نگاه كنند. من به زن چند شغل پيشنهاد كردم كه مورد قبول مرد هم بود و به اين ترتيب مشكل آنها هم حل شد.
با پايان يافتن خاطره آبدارچي با يك سيني چاي وارد شد. سردبير ميخواست به رسم ميهماننوازي براي كارشناس چاي ببرد كه آبدارچي با تحكم گفت: بردن چاي به داخل استوديو ضبط ممنوع است. امكان دارد به ميز و ميكروفون آسيب برساند.
از آقاي زالزاده پرسيدم: بيان خاطره يك مشاور چقدر ميتواند در شنوندگان تاثير بگذارد. در صورتي كه ما برنامههاي يك ساعته كارشناسي در ارتباط با موضوع خانواده داريم؟ ايشان در پاسخ گفت ما از اصل «كمگوي و گزيدهگوي چون در» استفاده ميكنيم. امكان دارد برخي از شنوندگان مشكلات مشابه داشته باشند و با سخنان شيواي كارشناس پي به حل مشكلات ببرند. برخي از مخاطبان ما تحمل شنيدن بحثهاي طولانيمدت را ندارند و اين دست برنامهها را بيشتر ميپسندند.
در اين موقع خاطره بعدي شروع ميشود:
پدر و مادري مراجعه كرده بودند و ميگفتند: دختر آنها كه در درس بسيار موفق است دچار استرس كنكور شده و نميتواند ادامه تحصيل بدهد و تصميم دارد از ادامه تحصيل انصراف بدهد. از آنها خواستم در جلسه بعد دخترشان را به همراه بياورند. با دختر كه صحبت كردم متوجه شدم از نظر رواني به هم ريخته است.
به او گفتم: لازم نيست امسال كنكور امتحان بدهي، ولي به او راههاي پيشرفت در تحصيل و راهكارهاي قبولي در دانشگاه را آموختم. به پدر و مادرش اين اطمينان را دادم كه من در ظاهر او را امسال از دادن كنكور منصرف كردهام، ولي در واقع به طور غيرمستقيم او را براي كنكور آماده ميكنم. نتيجه اين مشاوره كه طي جلسات متعددي برگزار شد نيز موفقيتآميز بود.
بعد از اتمام هر خاطره بحثهاي داخل اتاق فرمان داغ ميشود و هر كس از دوست و آشنا هر خاطره مشابهي دارد تعريف ميكند. متاسفانه در بسياري از موارد شاهد سرخوردگي خانوادهها پس از عدم موفقيت فرزندان در كنكور هستيم. وقتي موفقيت تحصيلي فرزند، آمال و آرزوي خانواده بشود و پدر و مادر تمام اميد خود را به موفقيت تحصيلي فرزند خود منوط كنند، در صورت نتيجه نگرفتن، پدر و مادر هم با سرخوردگي و ياس مواجه خواهند شد. در صورتي كه پدر و مادرها در صورت قبول نشدن فرزندشان نبايد ناراحتي خود را به او منتقل كنند و در وهله اول بايد ناراحتيهاي او را به حداقل رسانده و در پي راهكارهاي مختلف باشند كه با توجه به علايق و توانايي و استعداد فرزند او را به سوي موفقيت سوق دهند و هم او را در انتخاب گزينههاي موجود آزاد بگذارند.
ضبط خاطره بعدي شروع ميشود. يكي از سردبيران كه نوبت ضبط برنامهاش است داخل استوديو ميشود و ميپرسد كه برنامه كي تمام ميشود كه آقاي سردبير يك مهلت 5 دقيقهاي ميگيرد و كارشناس برنامه بقيه خاطرهاش را تعريف ميكند.
مژگان جعفرقليزاده
نقد و بررسي «پسر تهروني» در برنامه راديويي «كات»
برنامه راديويي «كات» قصد دارد اين هفته فيلم سينمايي «پسر تهروني» را مورد نقد و بررسي قرار دهد.
برنامه راديويي «كات» قصد دارد اين هفته در برنامه خود فيلم سينمايي «پسر تهروني» را نقد و بررسي كند.
بنابراين گزارش، اين برنامه با حضور «امير صادقي» تهيه كننده اين فيلم برگزار خواهد شد و «مسعود نجفي» كارشناس برنامه نيز گزارشي تلفني از حضور مديران جشنواره كودك در همدان ارائه خواهد كرد.
«بيتا بادران» نيز اين هفته به عنوان كارشناس مجري مهمان در اين برنامه حضور خواهد داشت.
برنامه راديويي «كات»، تنها برنامه سينمايي راديو جوان است كه روزهاي جمعه ساعت 15 الي 16 به روي آنتن ميرود.
برنامه راديويي «كات» به سردبيري «حامد جوادزاده» روي آنتن ميرود و كارشناسي آن بر عهده «مسعود نجفي» است و «شاهين شرافتي» نيز به عنوان مجري در اين برنامه حضور دارد.
تا به حال فيلمهاي سينمايي نظير «آواز گنجشكها»، «ميناي شهر خاموش»، «فرزند خاك»، «سه زن»، «كنعان» و ...در برنامه راديويي «كات» نقد و بررسي شدهاند.
نيويورك تايمز شبكه راديويياش را 45 ميليون دلار ميفروشد
شركت نيويورك تايمز كه به دنبال جمعآوري پول نقد براي پرداخت بدهيهايش است، اعلام كرد كه قصد دارد شبكه راديويي شهر نيويورك را به قيمت 45 ميليون دلار بفروشد.
به گزارش سرويس رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران، طبق اعلام نيويورك تايمز، اين شركت شبكه راديويي WQXR-FM را كه آهنگهاي كلاسيك پخش ميكند به WNYC Radio كه بزرگترين شبكه راديويي عمومي در آمريكاست و شبكه اسپانيايي زبان Univision Radio مي فروشد.
اين فروش پيچيده كه تحت آن WQXR احتمالا توسط WNYC اداره ميشود، نيازمند تاييد كميسيون ارتباطات فدرال است و در صورت تاييد شدن در نيمه دوم سال 2009 نهايي ميشود.
شركت تايمز اعلام كرده است كه تحت اين قرارداد اين شبكه راديويي سبك آهنگ كلاسيك خود را حفظ ميكند؛ اين شركت ناشر روزنامه مانند ساير همتايان آمريكايياش با افت شديد در درآمد تبليغات چاپي و كاهش مداوم تيراژ و روآوردن خوانندگان به اخبار رايگان در اينترنت دست بگريبانند.
تايمز در حال حاضر سرگرم سنجيدن پيشنهادها براي روزنامه بوستون گلوب است كه در سال 1993 به قيمت 1.1 ميليارد دلار خريداري كرده بود و همچنين درصدد است تا Worcester Telegram and Gazette روزنامه ديگر خود را نيز بفروشد.
نيويورك تايمز به تازگي قرارداد فروش و اجاره مجدد بخشي از ساختمان مركزي منهتن خود را تكميل كرده و 250 ميليون دلار سرمايهگذاري از كارلوس اسليم، ميلياردر مكزيكي، دريافت كرده است.
نمايشهاي قديمي نيكو خردمند با ياد اين هنرمند از راديو پخش ميشود
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برنامه «چه فرصتي چه شبي» راديو جوان به مناسبت در گذشت نيكو خردمند، يكي از نمايشهاي راديويي قديمي وي را به روي آنتن ميبرد.
به گزارش خبرنگار سرويس راديو يسنا، اين برنامه راديويي كه روزهاي يكشنبه از ساعت 12 الي 2 بامداد به روي آنتن ميرود، كاري از گروه جوان و فرهنگ راديو جوان است.
گفتوگوي فرزاد حسني با آهو خردمند و مهدي صباغزاده درباره مرحوم خردمند، از ديگر بخشهاي اين برنامه راديويي را شامل ميشود.
برنامه «چه فرصتي چه شبي» كه از مجموعه راديويي «اينجا شب نيست» محسوب ميشود، آيتمهاي ثابت ديگري چون غزلخواني دارد كه به سبك شعر هندي مي پردازد. آيتم شبنشيني نيز بخش ديگري از اين برنامه است كه اين هفته به بزرگداشت مرحوم نيكو خردمند اختصاص دارد.
در آيتم ثابت ديگر اين برنامه يكي از داستانهاي الهينامه خوانده خواهد شد.بخش مثل آباد هم به پخش ضربالمثلهاي فارسي اختصاص دارد.
سردبيري اين برنامه را ابوالقاسم صادقي بر عهده دارد و مجري آن فرزاد حسني است. حسين سلطاني نيز تهيهكنندگي اين برنامه از راديو جوان را بر عهده دارد و افشين حسنخاني عهده دار اجراي بخشهاي طنز است.