نقل قول:
بازی هایی که با unity و torque ساخته می شوند با "موتور " ساخته می شوند از اونجا به کدها و SDK های اونها دسترسی دارید، می توانید براشون ابزار خودتون رو درست کنید، کدها رو تغییر بدهید، و حتی feature های جدید اضافه کنید . در واقع برنامه نویسانی که با این موتورها کار می کنند بیشترین وقتشون توی Visual Studio به خاطر کد زنی می گذره تا درون ادیتور موتور...
با Torque کار نکردم ولی با یونیتی به اندازه ی کافی کار کردم و میدونم که این تغییراتی که شما گفتی بدون داشتن سورس کد توی این انجین غیر ممکنه.
نقل قول:
جالب اینجاست که خودتون دارید راجع به "اسکریپت نویسی" در UDK و قدرت اون و اینکه چقدر قدرتمند هست صحبت می کنید، و این درحالیه که کوچکترین اطلاعتی از ساختار موتورها ندارید و نمی دانید که اسکریپت صرفا یک زبان کند و میانی هست که تو هر موتوری می گذارن و دسترسی "HIGH LEVEL" به توابع Gameplay می ده نه چیز دیگه !
ممکنه به خیلی ها بر بخوره، ولی کلا به شما قول می دهم تمام کسانی که اینجا از UDK به شدت دفاع می کنند اطلاعات چندانی از برنامه نویسی موتور بازی و ساختار اون ندارند و صرفا با ابزارهای بازی سازی high level مثل همین UDK، GameStudio، GameMaker و غیره کار کرده اند. پس اگه همچین شرایطی دارید قبول کنید که تصویر حتی نیمه کاملی از روند فنی بازی ندارید !
از تمام کسانی هم که تصویر نیمچه ای هم از مسائل فنی و تجربه لازم رو دارند بپرسید نظرشون رو، از جمله سازنده های گرشاسپ، میرمهنا، سیاره میترا و حتی بازی کوچک Bo که نظرشون راجع به استفاده از UDK چیه .
بنید قضیه اینه که من نمی گم UDK آشغاله یا سراغش نرید، از اونجا که تقریباً مطمئن هستم کسانی که الان از کار کردن با UDK دفاع می کنند، کاملا تعصبی هستند و از اونجا که در مدت کم خروجی خوب می ده، انتخاب دیگه ای ندارند و معمولا اصلا برنامه نویس نیستند ...
من فقط حقایق رو گفتم و اضافه هم کردم UDK برای آرتیست ها و کسانی که "طراحی مراحل" رو به صورت حرفه ای می خوان ادامه بدن عالی هست.
ولی برای برنامه نویسان و تیم های بازی سازی حرفه ای نه گزینه خوبی هست نه آینده داره ... حالا هر کسی بخواد قبول نمی کنه (طبق معمول خلاف چیزی که تقریباً تمام شرکت های حرفه ای بازی سازی دارن انجام می دن) می ره دنبالش که در حال حاضر هم همینکار رو می کنند و بزودی اگه این کار زیاد بشه صنعت گیم دست و پا شکسته ایران، دست و پا شکسته تر می شه. هم توان فنی ایش رو از دست می ده هم مصرف گرا و تکراری می شه، چون شرکت های بازی سازی ایران هم دوست دارن سریع به خروجی برسند و از جاهای مختلف هر چه سریتعر بودچه مفت بگیرند.
خیلی ممنون ! شما چطوری از اون نوشته من همچین چیزی برداشت کردی ؟! :13:
من فقط یه مثال زدم که با ارث بری از تابع Object خودتون از پایه میتونید یه بازی رو طراحی کنید که دیگه ماد به حساب نیاد چون از بیس کد هارو خودتون نوشتید
باز هم میگم به احتمال زیاد با Unreal Script شما کار نکردی ... اسکریپت نویسی توی UDK یه مقدار متفاوت هست نسبت به انجین های دیگه مثل یونیتی. روند گیم پلی رو شما توی Kismet طراحی میکنی و توابع و کلاس های اصلی رو با آنریل اسکریپت مینویسی که در واقع بیس بازیت هست
حرفت در مورد آینده بازیسازی ایران هم به نظرم درسته ( البته اگه همین روند پیش بره ) خودم هم اشاره کردم که 98 % بازیساز های ایرانی که با UDK کار میکنن یه خط هم کدنویسی نکردن و در واقع دارن یه مپ میسازن برای بازی Unreal Tournament 3 .
در ضمن به نظرت بهتر نیست به جای اینکه دائما به کسانی که دارن از UDK دفاع میکنن توهین کنی یه مقدار منطقی بحث کنی ؟!
نقل قول:
در ضمن تو خیلی پست ها می بینم که بعضی ها می گن "چرا این همه وقت بگذاریم و یک چیزی مثل UE3 بسازیم که تازه نمی شه به کیفیت اون" ... واقعاً انگار دارم با دیوار صجبت می کنم . این همه بحث راجع به بالا بردن توان فنی، رسیدن و جلو رفتن با تکنولوژی، خودکفایی، امکان پیاده سازی تکنیک ها و داشتن انعطاف در بازی سازی ... کردم و انگار نه انگار ... در ضمن کسی لازم نیست یک چیزی مثل UE3 بسازه، شرکت های معروف خارجی هم که موتور خودشون رو درست می کنند همچین کاری نمی کنند، اونها در واقع موتور های خاص برای همون بازی خاص درست می کنند و بسط اش می دن تا فقط همون کاری رو که باید بکنه انجام بده، به عنوان مثال بازی کوچک world of goo که ساخته شد، سازنده اش نیومده اول یک موتور مثل unreal درست کنه بعد ازش world of goo بسازه . یک موتور ساده ساخته که جواب همون بازی رو بده.
کاملا قبول دارم :20:
نقل قول:
بحث دیگه استفاده از انجین های آماده هست که بسته به کار هر کس استفاده ازش کاملا منطقی هست، ولی این واقعیت همیشه هست که موتور شخصی یک استودیو بهتر از موتور آماده جواب می ده، موتور بدون سورس و SDK هم اصلا موتور حساب نمی شه و بدترین حالت ممکن هست !
حالا یکی توان مالیش و فنی اش رو نداره از موتور آماده استفاده می کنه که اون هم گزینه منطقی خرید یک موتور با سورس هست و بسط اون !
به عنوان مثال موتور Unity، موتور بسیار خوبی هست و حتی با سورسش قیمت مناسبی داره ! خروجی به پلتفرم های مختلف هم می ده و کلا خوراک بازی سازی کوچک و متوسط هست که به درد ایران هم می خوره برای شروع، اما همه گیر دادن به UDK ، و حتی اون رو بهترین انتخاب می دونند و حتی ساختن انجین رو "اختراع دوباره چرخ" و کار اشتباهی می دونند ! این دیگه خود بی اطلاعی از تمامی موارد ساخت بازی هست . اینجور آدم ها واقعاً هم با بحث و اینها متقاعد نمی شن، و فقط با تجربه کردن و آشنا شدن بیشتر با مسائل بازی سازی هست که ممکنه بفهمن
قیمت سورس کدش مناسبه ؟! :18:
اگه من پول سورس کدش رو دارم یک لحظه غفلت نمیکردم و تنها انتخابم یونیتی بود چون مشکلات گرافیکی و UV و بعضی مشکلات توی انیمیشن باعث شد طرف UDK برم ولی UDK رو هم برای ساخت یه بازی مستقل کافی و مناسب میدونم
نقل قول:
می دونید، بعضی ها اصلا نمی دونند که یه انجین بازی می تونه چه امکاناتی داشته باشه که به UDK اکتفا کردند. Counter strike هم که یک mod از half life هست ولی اصلا شبیه به half life نیست! البته خب UDK خیلی بهتر و قوی تر از اون ادیتور half life هست (البته اشتباه نگیرید، من قبلا هم گفتم که UDK یه ماد ساز نیست). ولی وقتی شما مثلا اگه بخواید بازی ای مثل battlefield درست کنید، و قابلیت های UDK رو با Refractor 2 واسه ساخت این بازی مقایسه کنید، شاید نظرتون عوض بشه.
پیشنهاد می کنم یه نگاهی به Video game development تو wikipedia بندازید. اینجا خیلی ها از عهده ی تست گیم هم بر نمیان. و حتی اصلا نمی دونند در حقیقت چی هست. تست گیم یا هر نرم افزار دیگه ای اجرا کردن و ور رفتن یا بازی کردن اون نیست و پیچیده تر از این حرف هاست.
کتاب Agile Game Development with Scrum هم گزینه ی خوبی هست برا خوندن. (ولی چشم من که دیگه آب نمیخوره اینجا کسی مطالعه کنه!)
به قول سپول خیلی از بازی ساز های فعلی اصلا با روند ساخت آشنایی ندارند. چند روز پیش تو صفر و یک یه نفر پرسیده بود Polygon چیه، موقع جواب دادن جفتشون عین خر تو گل گیر کردند. (اون دو نفری که یکی خبر میگه، یکی UDK یا روند ساخت بازی رو یاد میده)
قبلا هم گفتم، خیلی ها اصلا نمی دونند انجین بازی چی هست.
و خیلی ها فرق مفسر با کامپایلر رو نمی دونند. و خیلی ها فرق اسکریپت با ....
بله حرف شما تأیید میشه ... اگه قبول دارین که UDK ماد ساز نیست چرا بحث ادامه پیدا میکنه ؟! :18::31:
منم UDK رو برای ساخت بازی های Indie مناسب میدونم ولی برای پروژه های بزرگ اصلا مناسب نیست