سلام ممنونم از مشارکتت تو بحث دوست عزیز، لذت بردم جدا
موسیقی سنتی که من ازش میحرفم موسیقی ردیفی دستگاهی میشناسمش که با اسم سنتی بیشتر شناخته میشه
درباره تقسیم بندی هات هم خیلی خوشم اومد جالب بودن، ولی خب فک کنم کمی هم این نوع تقسیم بندی ها سلیقه ای باشند، با این حال تقسیم بندی جالبی داشتی ایول
نقل قول:
"کیفیت طرفداران آن" بیشتر است. در همه رشته ها هم صدق میکنه.
احسنت
نقل قول:
اما حالا باز به یه رنسانس نیازه.
دقیقا! داره به حضیض میره
نقل قول:
ما اکنون به موسیقی ایرانی مربوط به همین زمان نیاز داریم
شجریانی دیگر، لطفی دیگر، علیزاده ای دیگر، متناسب با این زمان، و نو، آنها حاصل کار دورانی بودند که به موسیقی ارزش بیشتری قائل میشد اما من نگران آینده ام چه خواهد شد؟ میراثی خواهیم داشت
به نظرم با قالب شکنی و کلیشه شکنی هم میشه چیزایی بدیعی به وجود آورد مثل خیلی از کارای ناظری، کلیشه هایی که از شکستنشون میترسم نظرت چیه؟
نقل قول:
مثلا در آواز یه روشهایی آقای شجریان روی همایون پیاده کرده تا اینجوری بتونه بخونه. همایونی که اصلا صدا نداشته!!
تکنیک هایی هست بله اما هیچ یک بر اساس نت نیست، استاد تاکید دارند نباید با نت باشه و همینجوری باشه!
نقل قول:
آقا به ما چه که نمیفهمن؟ خب برن یاد بگیرن بفهمن! من اگر بخوام اپرا یاد بگیرم و اصلا بفهمم چی هست باید برم دنبالش و کلی اپرا گوش کنم و ... تا شاید علاقمند بشوم.
موسیقی آوازی فهمیدن درک بالایی میخواد که نود درصد مردم خود ایران زمین هم زیاد نمیفهمنش چه برسه به یه فرهنگ دیگه. درست مثل اپرا واسه ما. اما یه مقدارش برمیگرده به سیاستهای فرهنگی اون کشور. اونا به هنر اهمیت میدن کلی ذرباره اش اطلاعات میدن و باعث علاقمند شدن افراد دیگر کشورها میشن اما ما همین مقدار شانس و اقبال برای آثار فاخر خود را نداریم.
بحث فهم نه به این معنی که بیان یاد بگیرن، قبول این موسیقی، این نوع موسیقی، نه یادگیری آن، برخی آثار هستند که هرفرد موسیقی دوستی عاشق اون میشه، چون از یک زبان واحد سخن میگه
درباره تحول
من کلمه تغییر رو به تحول ترجیح میدم با اجازه تون
به نظرم همین الفبا تو انتقالش یه مشکلاتی هست
نقل قول:
اگه منظورتون از علمی شدن روش تدریس به صورت سازهای غربیه
نه ساز غربی یادگیریش اصلا بحثش جداست، من حرفم روی سنتیه و به صورت خاص روی چیزهای کلی، یادگیری ردیف موسیقی یه چیزه، اینکه این چطوری به دست ما رسیده یه بحث، چقدر توش صداقت بوده، قبلا چطور بوده، (گرچه میشه با بررسی آثار قدما فهمید تا حتی) سینه به سینه خوبه اما مشکلاتش همیناس دیگه، شسته میشه (نمیدونم میتونم برسونم منظورمو)
نقل قول:
باید روش علمی مخصوص به خود این موسیقی ابدا بشه.
آره، دقیقا
اما کی؟(چه زمانی) کی؟(چه کسی) واقعا جای نگرانی داره
خیلی ممنون بابت مشارکتتون تو بحث، واقعا جالب بود
فک کنم این بحث کم کم میخاد تموم بشه، به عنوان نتیجه یه چیزی هم لطف کنید بگید خوب میشه
من خودم نتیجه کلی همین که باید یه روشی ایجاد بشه، همین که قبول کنیم یه مشکلی هست خودش حرفیه! تا اینکه بگیم نه کلا همه چی آرومه :دی این باعث میشه دست کم به فکر باشیم
موفق باشید