کسی در این مورد اطلاعی نداره؟نقل قول:
Printable View
کسی در این مورد اطلاعی نداره؟نقل قول:
.....................
درود بر همگی
یک سوال همیشه ذهن من را مشغول کرد که حجم موتور بالا مثل ماشینهای ما چه مزیتی داره؟
سلامنقل قول:
این یه شعار قدیمی تو آمریکا به شمار میره که:
هیچ چیز جای حجم موتور رو نمیگیره.
یعنی هرچی تغییر تو گیربکس و قسمتهای دیگه بدی باز هم مثل تغییر حجم موتور نمیشه.
این شعار بیشتر برای زمانی بوده که رقابت برای تولید خودرو اسپرت داغ بوده.
اصطحلاک پایین و دستیابی به حداکثر فدرت در دور پایین.نقل قول:
دوستان من همونطور که میدونید شورلت نوا سی3 دارم خیلی هم ازش راضی ام و از هر لحاظ دست نخورده و سالمه اما یه چیزاییش داره باعث میشه که تو فکر فروشش هستم.یکی کلاج سفتش هست که تا چند مدت دیگه فکر کنم فاتحه زانو خونده بشه
و دیگری صدا در سرعت بالای 100.البته نوا کلا اینطوری هست هرچی سوار شدم اینطور بوده.میگن فن اگه ببندی صدا واقعا کم میشه اما برخی هم طور دیگه میگن.تابستون کم میاره ، یا موقع خاموشی همش روشن میمونه تا موتورو خنک کنه و پدر باطری در میاد...
بنظر شما راه حلی وجود داره که این دو مورد رو برطرف کنم و شورلت نوا رو نگه دارم؟
اگر از ماشین راضی هستید و مشکلات خیلی حادی نداره، نگهداشتن همین نوا خیلی بهتر از تعویض اون هست چون معلوم نیست ماشین بعدی چه مشکلاتی داشته باشه و چقدر هزینه مجدد برای رفع عیبها باید متحمل بشید.نقل قول:
مواردی که عنوان کردین تقریبا توی خودروهای آمریکایی همین رده متداول هست و شاید یکی از دلایل اون نبود قطعات مناسب و امکانات به روز کردن باشه چون این مشکلات در نمونه های موجود در کشور سازنده یا بقیه نقاط دنیا رفع شده.
کلاچ سفت:
تقریبا در تمام ماشینهای دنده ای آمریکایی این مشکل وجود داره، اما با تجربه ای که داشتم ( چه روی ماشین آمریکایی و یا خودروهای دیگه مثل پراید) متوجه شدم بخش اصلی مشکل بخاطر فنرهای خورشیدی دیسک کلاچ هست که اگر از حد خاصی سفتتر باشه، پدال هم سفت میشه.
این فنرها به صورت تیغه های بلند شعاعی از سمت محیط دیسک به طرف مرکز کشیده شده و در نهایت در وسط دایره تشکیل شده توسط این فنرها، بلبرینگ کلاچ قرار میگیره.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
زمانی که با پا پدال کلاچ فشرده میشه، نیروی پا توسط لینک، سیم کلاچ یا پمپ هیدرولیک ( با توجه به نوع خودرو) به دوشاخه کلاچ و در ادامه به بلبرینگ کلاچ و در نهایت این فنرهای خورشیدی منتقل میشود و در همین بخش هست که مقدار سفت یا نرم بودن کلاچ مشخص خواهد شد.
برای نرم شدن کلاچ تنها راهی که وجود داره استفاده از دیسک کلاچ با فنرهای نرمتر هست که با آزمایش و مقایسه بین انواع دیسکهای موجود در بازار میشه نرمترین را پیدا کرد.
اگر واقعا قصد دارید که ماشین دنده ای باشه، باید دیسک را باز کنید و به همراه خودتان برای مقایسه داشته باشید تا با فشار دادن فنرهای خورشیدی دیسک ( گذاشتن بلبرینگ در مرکز فنرهای خورشیدی و فشار دادن بلبرینگ به سمت پایین مشابه وضعیتی که کلاچ گرفته میشه) مقدار سفت یا نرم بودن را نسبت به نمونه نصب شده روی ماشین مقایسه کنید و البته در نظر داشته باشید غیر از این مورد، نداشتن تاب هم مهم هست که در غیر این صورت موقع شروع حرکت در دنده یک لرزش زیادی بوجود میاد.
صدای زیاد:
همانطور که آقا محمد اشاره کردن، بخش زیادی از این صدا بخاطر پروانه هست و اگر دقت کرده باشید صدای پروانه در تمام خودروهایی که پروانه رادیاتور با نیروی مکانیکی موتور به گردش در میاد زیاد هست، مثل بعضی مدلهای شورلت، پیکان، وانت نیسان سایپا و نیسان پاترول.
یکی از ساده ترین روشها، نصب کلاچ پروانه هست که به نوعی ترموستات هم بحساب میاد و تا حد خوبی صدای موتور کم میسه ولی اینکه قطعه واقعا با کیفیت باشه و در کوتاه مدت ایرادی پیدا نکنه، خیلی مهم هست چون تا جایی که من دیدم عمر کمی دارن( شاید بخاطر تقلبی بودن) و به نسبت عمر کم، هزینه سنگینی به همراه داره.
روش بعدی حذف پروانه و نصب سیستم فن برقی هست که من فکر میکنم مزیتهای فوق العاده ای داره اما به شرطی که کارایی ماشین در گرما و ترافیک و موقع استفاده از کولر کم نشده باشه.
متاسفانه به دلیل نبود قطعات استاندارد و کیتهایی که برای برق کردن فنها استفاده میشه، ناچارا باید با ابداع و آزمون و خطا به نتیجه رسید و انواع فن های خودروهای مختلف با سیمکشی های متفاوت روی ماشین نصب کنیم تا به نتیجه برسیم که اینهم هزینه زیادی داره.
اگر امکان داشته باشه تا سیستم فن برقی، به همراه سیم کشی و رادیاتور و دینام مناسب برای تامین برق مصرفی این فنها را از شرکتهای سازنده آمریکایی خریداری کنیم، ارتقاء دادن کار سختی نیست و کیفیت زیادی هم دارن چون ظاهرا تمام مواردی که باید در نظر گرفته بشه را محاسبه کردن و دیگه مشکل خاصی وجود نداره.
توجه داشته باشید که خراب بودن گیربکس و وجود صدای اضافی و زوزه و ..در این قسمت هم باعث ایجاد صدای اضافی میشه و تعمیر گیربکس برای رفع ایراد صدا تا حدی این مشکل را حل میکنه.
1- روغن بهران اتوماتیک دو خط 6 لیترخریدم، توی سایتهای خارجی مقدار روغن را 9/5 الی 10 لیتر برای گیربکس 350 گفتن آیا این طور هست؟
2-روغن تخلیه و فیلتر را باز کردم نوع فیلتر فلزی (برنجی ) هستش چطور این را میشه بطور کامل تمیز کرد؟
واشر کارترش از نوع چوب پنبه ای به ضخامت 3 میلیمتر بود و در ضمن یک سمت واشر هم چسب زده بودند ،
3-به نظر اساتید چه نوع واشری بدم براش ببرن و ضخامتش چقدر باشه ؟
4-نیاز هست هر دو طرف واشر را یک لایه نازک چسب مزدا بزنم؟
با تشکر فراوان.
1. اگر فقط روغن داخل کارتل تخلیه شده، حدود 8 تا 9 لیتر و اگر توربین هم تخلیه شده باشه،حدودا 12 تا 13 لیتر نیاز داره، که با توجه به مقدار روغن تخلیه شده فرق میکنه.نقل قول:
بهتره که ابتدا حدود 7 لیتر بریزید و بعد با روشن کردن ماشین بصورت درجا مقدار کمی روغن را در حالت پارک چک کنید و در صورت نیاز بازهم اضافه کنید تا به سطح مورد نظر گِیج روغن گیربکس برسه. (چند متر دنده عقب و بعد توقف و شیفتر در حالت پارک)
2. به دقت وضعیت فیلتر را چک کنید تا احیانا پارگی و سوراخ نداشته باشه. با استفاده از تینر، بنزین و یا اسپری تمیز کننده کنتاکت و انژکتور و.. به راحتی تمیز میشه.
به احتمال زیاد ذرات ریز و درشت براده فلز توی فیلتر دیده میشه که طبیعی هست و همه اونها را پاک کنید.
3.واشر چوب پنبه مناسب هست ولی قبل از اینکه نصب کنید تمام سطح لبه های کارتل را چک کنید تا از واشر قبلی و چسب چیزی باقی نمانده باشه، همینطور لبه های پوسته گیربکس در محل نصب کارتل .
قطر واشر معمولا همین 2.5 تا 3 میل هست و اگر بیشر باشه احتمال له شدن زیر فشار هست و باعث نشت روغن خواهد شد.
اگر کجی و انحرافی روی لبه وجود داره با ملایمت صاف و تراز کنید.
از چسب کفاشی یا چسب آهن که مایع و زرد رنگ هست هم میشه استفاده کنید و باید کمی بگذارید تا خودش را بگیره و تمام سطوح را به طور یکنواخت چسب بزنید و بعد از سوار کردن واشر، کارتل را روی گیربکس سوار کنید.
4. چسب مزدا یا چسبهای مشابه خمیری شکل بد نیست اما باید دقت کنید که خیلی زیاد چسب نزنید بخصوص سمت لبه های داخلی کارتل که در این صورت بعد از بسته شدن کارتل احتمال داره مقداری چسب از لای کارتل بیرون بیاد و داخل کارتل وارد بشه و با جریان روغن داخل مدارات گیربکس شده و در نهایت از کارایی گیربکس کم بکنه، هرچند که نهایتا در فیلتر جمع میشه.
ممنون از شما بزرگواران
روغن گیربکس خیلی کثیف بود امکانش هست توربین را پیاده و سر و ته کنم ؟البته بدون چاله سرویس